2019-12-10 49 views
最近一眾良心小店都超多人排隊,本來我想去後兩條街果間冰室食煲仔飯,點知等左好耐都等唔倒。就轉場,好彩呢間1個人都好易搵位。晚餐黑松露焗雜菌飯,幾廿蚊一個餐包野飲,本來都無咩期望,但又幾足料幾好食喎!真係好香黑松露味,成兜都好多離菌,白汁唔會太漏。芝士都算幾多,下下都食倒拉絲,好過去食韓燒幾舊水落樓啦。熱檸茶個檸浸左大半個鐘都唔澀,同出面茶記果杯檸茶真係差天共地。另外都想講埋D待應啊姐態度都好好,我地好多人都搭台,啊姐好有禮貌咁同我地講唔好意思。門口仲有RFID卡套呢一啲小禮物送,佢地會好熱情咁叫大家拎番個番去用。唔使60蚊食倒個晚餐,算係咁啦。

真係好香黑松露味,成兜都好多離菌,白汁唔會太漏。
芝士都算幾多,下下都食倒拉絲,好過去食韓燒幾舊水落樓啦。

唔使60蚊食倒個晚餐,算係咁啦。
$55 (Dinner)
2019-12-10 44 views
冰室只是一個名字今日同frd行街,好想去朝聖食下龍門冰室, 難得見尖嘴分店冇乜人排隊,就即刻狗衝入去。其實都係要懲罰下呢間野,所以好唔好食我地都唔太介意。點知個menu其實都幾有驚喜,中西都有,又有d party room既小食好似黑松露薯條、蜜糖雞翼咁,基本上可以話你諗到咩就食到咩。我同幾個frd都想食鐵板餐,所以叫左三個鐵板同一個玉子燒餐。講返鐵板,d羊架幾正,唔記得講低要幾成熟,不過turn out我同另外一個frd個個都煮得岩岩好。佢跟餐既汁都比得好多,反而想叫佢下次比少d都得,唔洗浪費。然後要提佢個湯都幾正,我哋叫咗羅宋湯,雖然個湯底嘅味就同出面嘅差唔多,但係佢好足料,每碗都好多湯渣。質感絕對100分。佢啲小食都唔錯,個薯蓉青口有啲驚喜,價錢唔貴,佢都俾得幾多青口,仲要隻隻都幾大粒,肉又鮮,好少冰室會Offer呢d選擇. 唯一嘅就係佢哋太多人幫襯啦,所以唔可以食得太耐,但好嘢就係多人食㗎啦,只怪我地眼光好。
冰室只是一個名字

2019-12-09 800 views
係附近做完嘢,望見對面有呢間冰室,未見網上報導嘅人龍,於是入內幫襯下時間尚早但當時入座率都有七成,枱上放上幾個套餐餐牌茶餐廳必備常餐,呢度有多款選擇,有埋炒蛋同多士,炒蛋夠熱同滑; 油多士成份比晒你,口感夠鬆軟及脆面,好味!個人歡喜沙爹牛肉麵,加$4可以轉麻油一丁,麻油及味粉另上,保證係一丁麵牛肉量唔少,沙爹醬汁味唔太重,可能預你落埋味粉及麻油,丁麵口感係唔同D嘅!包餐飲,驚喜嘅係轉飲鮮奶咖啡竟然唔駛加錢,味道拍得住出面嘅連鎖咖啡店!本人表明係芝士控已非首次,望見餐牌有芝士系列,又點可以放過佢?!  呢客芝士焗西蘭花,芝士蓋滿左成份西蘭花,帶少少燶位,唯芝士濃度偏淡,未能做到拉絲效果,西蘭花帶口感,滿滿原味道!另一客係芝士肉醬薯條,亦都係滿滿芝士蓋住薯條,中間加入肉醬增加味道及口感,粗薯條被芝士醬汁包圍住,食到一半已經變得腍身,熱氣程度減半!多款鐵板餐中,選多種類都一定係美式雜扒餐啦,呢客有豬扒,鷄扒,腸仔,煙肉及煎蛋,跟意粉/飯/薯菜,自選鮮茄汁!  茶餐廳嘅扒類當然要求不能太離地啦,正常味道,樣樣有D,要飽肚一定做到,又可能係一份情意結,晚餐鋸個扒係合理之選.....哈哈!  加$

時間尚早但當時入座率都有七成,枱上放上幾個套餐餐牌

多款鐵板餐中,選多種類都一定係美式雜扒餐啦,呢客有豬扒,鷄扒,腸仔,煙肉及煎蛋,跟意粉/飯/薯菜,自選鮮茄汁!  茶餐廳嘅扒類當然要求不能太離地啦,正常味道,樣樣有D,要飽肚一定做到,又可能係一份情意結,晚餐鋸個扒係合理之選.....哈哈!  加$3轉飲凍檸茶,爽呀!

坐係窗口卡位,隊龍開始出現,都係食完就埋單讓坐,加油!

2019-12-07 101 views
久仰龍門冰室大名,終於,呢晚同老公行街經過,見到竟然唔駛排隊,一於食佢! 一坐低睇厚厚既餐牌睇到眼花花,太多選擇喇!仲要樣樣都唔貴!見隔離枱食炒蛋多士好吸引,但又想食碗粉...最後,2個人,order左一個鐵板龍門三扒、一個黑松露炒蛋多士、一碗麻辣雞翼蛋麵、2杯紅豆冰🙈鐵板龍門三扒:鐵板裝住飯、雞扒、牛扒、豬扒,滿滿的,不知從何入手🤣黑松露多士:睇得電視劇多搞到愛上左,從未食過一間餐廳落咁多黑松露😍仲多過自己喺屋企煮!搞錯!麻辣雞翼蛋麵:最讚係個湯,姐姐話師父親手調的,夠麻!唔算太辣,食麵岩晒😋紅豆冰:超多紅豆🥰總括嚟講,龍門冰室,抵我地要懲罰的一間香港冰室!加油💪🏻

紅豆冰:超多紅豆🥰

總括嚟講,龍門冰室,抵我地要懲罰的一間香港冰室!加油💪🏻
鐵板龍門三扒
麻辣雞翼蛋麵
紅豆冰
麻辣雞翼蛋麵
2019-12-06 153 views
難得嚟到唔洗排隊🥺入座後可以慢慢同朋友傾下計,欣賞吓牆上嘅畫同擺設,等食物嚟,因為鐵板餐要花多啲時間!星級雜扒 $105西冷扒、雞扒、英式腸、煙三文魚、炸帶子配飯西冷扒勁大塊,肉質鬆軟腍又入味😋雞扒肉質嫩滑,都喺好大塊😂要另外搵隻碗仔盛著塊扒🤣成個餐份量好多好飽肚☺️☺️細肚仔可以share一個,然後叫個菜😂紐西蘭羊架拼香草腸 $105店員話好少人叫呢款餸😂鐵板上枱時仲熱辣辣,快手淋汁先得🤪🤪羊架2大塊,勁大舊肥膏都好軟熟🤤其中一塊較腍,有少少羊羶味,底部喺脆脆薯條,仲有蕃茄同西蘭花,中和返油膩感覺👍🏻芝士焗西蘭花 $30西蘭花應該喺過咗一過滾水再焗芝士,芝士好香軟,而西蘭花好爽口好清嫩😂

星級雜扒 $105
星級雜扒

西冷扒、雞扒、英式腸、煙三文魚、炸帶子配飯
西冷扒勁大塊,肉質鬆軟腍又入味😋
雞扒肉質嫩滑,都喺好大塊😂
要另外搵隻碗仔盛著塊扒🤣
成個餐份量好多好飽肚☺️☺️
細肚仔可以share一個,然後叫個菜😂

紐西蘭羊架拼香草腸 $105

芝士焗西蘭花

芝士焗西蘭花 $30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 芝士焗西蘭花
2019-12-06 48 views
去到尖沙咀食飯,經過近排大熱既龍門冰室,難得地吾算太多人,所以就打算去試下,前面有5,6個人,不過排左十幾分鐘就有位啦入到去緊係食佢最出名既茶餐啦,佢有2個茶餐揀,今次我就叫左瑞士汁雞翼公仔面,瑞士雞翼非常入味,不過肉質仲係好嫩滑,好味道。而且今次我轉左茄湯公仔面,個面黎左我都有小小嚇親,估吾到佢個蕃茄湯係咁濃,濃到好似茄醬咁,而且仲有好多舊炆到好淋既薯仔,食落勁飽肚,不過味道比較酸。炒蛋同多士都好大份,亦係水準之作, 我相信就算一個大男人食完吾會有空虛既感覺。另外餐飲我加左錢要左杯紅豆冰,紅豆煮得好甜好淋,保留到小小咬口,再配上花奶,甜度岩岩好,不過可惜的是佢用即棄膠杯,同平時飲紅豆冰既感覺有小小格格不入。

2019-10-07
2019-12-04 549 views
今日放假專程出來尖沙咀支持下良心冰室,良心香港人一定支持香港人,到了下午1:30時間很多市民排隊或許很多真心的人慕名而來支持小店,真的很感謝!入到冰室,見到好多支持的圖片及字句,好親切又感動,還有很多物資供給有需要人士免費拿取,出心出力。是日午餐 -焗茄汁豬扒炒蛋飯 ($55)份量大,而且茄汁濃,焗得香,豬扒肉質鬆軟,不會鞋口感覺,雞蛋非常滑焗芝士汁雞扒意粉-($54)非常多芝士汁,而且雞扒嫩滑土匪雞翼(6隻) - ($40)炸得非常香脆,食到一半才記得影相,非常之好味,雞翼還有肉汁,外脆內嫩黑松露薯條 - ($40)非常推介,薯條炸得香脆無比,自家黑松露醬,味道適中不會太濃,但還食到黑松露的味道,吃不停Ice cappuccino (跟餐+$3)Ice cappuccino,咖啡香濃,而且配搭香滑的泡沫,沒想到冰室也做到這效果綠茶鮮奶 (跟餐+$3)奶味香濃,份量正常奶茶紅豆冰 - ($26)非常值得推介飲品,奶茶香濃滑口,而且配合大粒軟綿綿的紅豆,這個絕配組合,心思製作總括裝修非常有親切感,服務員雖然很繁忙,但也服務親切,地點方便,在尖沙咀地鐵站行5分鐘就到達,真心小店,大家一定要

焗茄汁豬扒炒蛋飯

是日午餐 -焗茄汁豬扒炒蛋飯 ($55)
焗芝士汁雞扒意粉

焗芝士汁雞扒意粉-($54)
非常多芝士汁,而且雞扒嫩滑

土匪雞翼(6隻)
土匪雞翼(6隻) - ($40)

黑松露薯條
黑松露薯條 - ($40)

Ice cappuccino
Ice cappuccino (跟餐+$3)
綠茶鮮奶 (跟餐+$3)
奶味香濃,份量正常

奶茶紅豆冰
奶茶紅豆冰 - ($26)
總括裝修非常有親切感,服務員雖然很繁忙,但也服務親切,地點方便,在尖沙咀地鐵站行5分鐘就到達,真心小店,大家一定要支持,份量大,而且價錢非常親民,味道也很好,沒有藉口不支持,香港人加油!
2019-12-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
焗茄汁豬扒炒蛋飯
焗芝士汁雞扒意粉
土匪雞翼(6隻)
黑松露薯條
Ice cappuccino
奶茶紅豆冰
  • 土匪雞翼
  • 鮮茄汁焗豬扒飯
2019-12-04 56 views
一日一黃店 龍門竟然唔洗排隊 呢間有幾黃就唔多講啦 即刻入去試試.呢日下午茶17:30去到 好多人 但唔洗排隊下午茶都幾平 人均大概$30-40我叫左⭐️瑞士汁雞翼炒烏冬$37凍飲加$3 再加多⭐️半塊奶醬多$7埋單都係$47 單上有寫香港人加油(可睇圖)(走果時 大概18:00 出面排緊10個人).整體野食 唔算超驚喜 係正常既茶餐味道😱炒烏冬勁多油 可以落小一半油都得(減緊肥呀我)但正因為咁油 加埋瑞士汁 炒落係幾香口邪惡既份量還好 男仔如果好餓 食完都唔太飽.店內文宣唔算多 但全店每個角落都有少少有需要嘅香港人可以門口拎嘢飲 同物資(埋單嗰時有位手足捐左 過千蚊禮券比經理)(經理仲話好多物資都夠啦 例如:衫褲)(真心係行得好前既一間店舖 值得支持).如果我都有咁既能力幫手就好啦😂早d訓啦.龍門冰室 (尖沙咀)地址:尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地下A及B舖.⭐️評分:味道:3.5/5環境:3.5/5服務:3.5/5抵食:4/5.
呢日下午茶17:30去到 好多人 但唔洗排隊
下午茶都幾平 人均大概$30-40
我叫左⭐️瑞士汁雞翼炒烏冬$37
凍飲加$3 再加多⭐️半塊奶醬多$7
埋單都係$47 單上有寫香港人加油(可睇圖)
(走果時 大概18:00 出面排緊10個人)
整體野食 唔算超驚喜 係正常既茶餐味道
😱炒烏冬勁多油 可以落小一半油都得(減緊肥呀我)
但正因為咁油 加埋瑞士汁 炒落係幾香口邪惡既
份量還好 男仔如果好餓 食完都唔太飽
店內文宣唔算多 但全店每個角落都有少少
有需要嘅香港人可以門口拎嘢飲 同物資
(埋單嗰時有位手足捐左 過千蚊禮券比經理)
(經理仲話好多物資都夠啦 例如:衫褲)
(真心係行得好前既一間店舖 值得支持)
如果我都有咁既能力幫手就好啦😂早d訓啦
龍門冰室 (尖沙咀)
地址:尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地下A及B舖
⭐️評分:
味道:3.5/5
環境:3.5/5
服務:3.5/5
抵食:4/5
連續兩星期也來吃,今天是晚餐,但原來有些餐,不分午或晚,是同一個餐牌,這裡沒有人龍,因為是取票等叫入座的。門外的飲品與蛋糕餅乾,大家不會亂取,是留給有需要的人的。咖哩厚切吉列魚柳意粉 $52意粉略少,咖哩沒辛辣味,只有香濃咖哩味,豬柳夠腍夠脆夠大塊,不要把醬汁粘著豬柳,可以維持脆度長一點時間。白汁焗豬扒意粉伴瑞士雞翼看上去是普通一個焗意粉,吃時感熱燙燙的意粉粘上白汁,很好味,不知是否肚餓了呢!豬扒不是很大塊,不過夠厚身,夠腍身,還搭上三隻少甜雞翼,正!多士不夠牛油,略乾口。牛奶咖啡 +$3夠奶夠泡夠啡,少甜!西湯,正正常常!
門外的飲品與蛋糕餅乾,大家不會亂取,是留給有需要的人的。

咖哩厚切吉列魚柳意粉 $52

意粉略少,咖哩沒辛辣味,只有香濃咖哩味,豬柳夠腍夠脆夠大塊
,不要把醬汁粘著豬柳,可以維持脆度長一點時間。

白汁焗豬扒意粉伴瑞士雞翼

多士不夠牛油,略乾口。
牛奶咖啡 +$3
夠奶夠泡夠啡,少甜!

西湯,正正常常!

2019-11-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$66.5 (Dinner)
屋企附近就有龍門冰室,間唔中都會去幫襯下,支持黃色生態圈。今日見唔係好多人午餐去食個龍利魚飯。我唔知大家見唔見到我張單。我係嗌粟米汁煎龍利魚飯,但係出到嚟龍利魚係炸既。 其實佢都算炸得幾好食,少腥佢嘅份量好大碟佢個粟米汁其實就係粟米罐頭仲要凍嘅唔知上邊係米白汁,但係真係無味——————————————話說早前晚市去食鐵板牛扒肉質真係食唔落——————————————-話說早前黃埔分店食招牌咖喱🍛不過不失。唔係好夠味話說去過幾間分店總係有野會冇得賣例如招牌咖喱牛腩飯、午餐五個選擇有兩個都係冇嘅可能有人會鬧我唔撐黃店,諸多批評。但係話晒都係一間餐廳 保持食物水準唔係好應該咩?除咗玉子之外(質素都下降左)希望其他嘢可以改善下
屋企附近就有龍門冰室,間唔中都會去幫襯下,支持黃色生態圈。

今日見唔係好多人午餐去食個龍利魚飯。

其實佢都算炸得幾好食,少腥
佢嘅份量好大碟
佢個粟米汁其實就係粟米罐頭仲要凍嘅
唔知上邊係米白汁,但係真係無味

——————————————

話說早前晚市去食鐵板牛扒
肉質真係食唔落

——————————————-

話說早前黃埔分店食招牌咖喱🍛
不過不失。唔係好夠味

話說去過幾間分店總係有野會冇得賣
例如招牌咖喱牛腩飯、午餐五個選擇有兩個都係冇嘅

除咗玉子之外(質素都下降左)希望其他嘢可以改善下
2019-11-27 630 views
最近發生的事令大家都少左外出食飯,難得有天早放就跟朋友去了間良心餐廳——[龍門冰室]🍛🍛🍜🍜位於尖沙咀金馬倫道的餐廳,平日夜晚都有不少人等位。係依個百物騰貴既時候,竟然有$55包飲品的午餐/晚餐,絕對係糧尾飯堂。另一特點係冰室既菜單都幾吸引,除左一般常餐,仲有芝士迷喜歡既「3.6特濃牛乳芝士玉子餐」定價仲好合理添,絕對係「平民抵食價」。我地分別叫左兩份玉子餐,睇到份量就知點解叫良心餐廳每樣都好足料,唔會因爲定價而質量下降,值得支持友人的五香肉丁湯麵,係自己再加入調味粉,可以自行選擇味道濃度。另一個鮑片火腿湯通粉份量足夠,但有點鹹。咸牛肉芝士玉子燒 蛋皮包著好多牛肉餡料,令到玉子外形脹卜卜 友人說食落鹹鹹地,好惹味。黑松露雜菌芝士 用刀切開就聞到濃濃的黑松露香味 餡料亦非常多,芝士半溶狀態剛剛好我地另外加左個大雞脾$16@揀左鹵水汁,煮得入味又腍身Ps. 雖然當日餐廳都好多人客,但店員服務依然有效率又快手,仲好好笑容添!好難得!

位於尖沙咀金馬倫道的餐廳,平日夜晚都有不少人等位。

定價仲好合理添,絕對係「平民抵食價」。

我地分別叫左兩份玉子餐,睇到份量就知點解叫良心餐廳

每樣都好足料,唔會因爲定價而質量下降,值得支持

另一個鮑片火腿湯通粉份量足夠,但有點鹹。

咸牛肉芝士玉子燒

蛋皮包著好多牛肉餡料,令到玉子外形脹卜卜
友人說食落鹹鹹地,好惹味。

黑松露雜菌芝士
用刀切開就聞到濃濃的黑松露香味
餡料亦非常多,芝士半溶狀態剛剛好

我地另外加左個大雞脾$16@
揀左鹵水汁,煮得入味又腍身

2019-11-26 53 views
日日都係長龍店之首既龍門冰室...大家未食過都應該聽過唔小了吧...門口隨左永遠都有一堆捧埸客人外...永遠都會放住一箱箱既水啦...或者一D飲品供真。香港人飲用....老闆既細心真係唔話得...雖然排隊過程總會見到有人行過就拎...行過就拎...不過香港人就係本懷好意地幫助別人.....好啦...好似講遠左...講返今次食左D咩啦....今次食左佢地招牌名菜..3.6牛乳玉子燒套餐.....沙嗲牛肉麵:湯底帶微辣..岩哂我食唔到辣既人..牛肉份量夠...都有7-8塊...開心...(出面茶記4-5塊都要多謝佢)面底正常公仔麵..但足一餅..唔會俾小...感滿足即磨咖啡:香滑...機沖..唔會有大驚喜..亦唔會失望重點...黑松露芝士玉子燒配奶醬多半份:真係好大份既玉子燒..入面份量可以彭拜黎形容...奶醫唔會姑寒...搽到8成滿總結係...個餐下午茶食..只係40蚊JA...只係40蚊...點可以唔排隊去食呀
日日都係長龍店之首既龍門冰室...
大家未食過都應該聽過唔小了吧...
門口隨左永遠都有一堆捧埸客人外...
不過香港人就係本懷好意地幫助別人.....
好啦...好似講遠左...講返今次食左D咩啦....
今次食左佢地招牌名菜..3.6牛乳玉子燒套餐.....

沙嗲牛肉麵:湯底帶微辣..岩哂我食唔到辣既人..
面底正常公仔麵..但足一餅..唔會俾小...感滿足
即磨咖啡:香滑...機沖..唔會有大驚喜..亦唔會失望
重點...黑松露芝士玉子燒配奶醬多半份:
點可以唔排隊去食呀
2019-11-13
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
2019-11-26 61 views
我最鍾意食冰室,茶餐廳之類嘅食肆,因為貪佢嘢食出得夠快,同埋夠晒地道,所以今晚約咗朋友喺銅鑼灣食飯,之前佢介紹過一間餐廳係冰室嚟嘅,啲嘢食唔錯,今晚原本都想試吓嗰間,但係朋友話不如試吓新呢間啦,所以就黎試吓啦。外面望上去同新式冰室差唔多。嘢食嘅種類真係好多,同普通茶餐廳嘅沙嗲牛肉麵,去到全日早餐、泡菜飯等等,真係好多選擇,連公仔麵都可以配鮑魚。我哋叫咗個避風塘雞翼,真係好惹味,啲雞翼好入味。另外叫咗個豬頸肉帶子泡菜飯,份量真係好多,加埋蔬菜喺上邊,成個餐會覺得唔會熱氣,不過分量多兩個人食叫兩樣嘢食其實都差唔多。我哋仲叫咗個豬扒庵列公仔麵, 豬扒熱辣辣上,配埋蒜蓉汁,撈埋落公仔麵度一齊食,好好味。

外面望上去同新式冰室差唔多。
我哋叫咗個避風塘雞翼,真係好惹味,啲雞翼好入味。
2019-11-25 72 views
本來都知道有龍門冰室呢間餐廳,不過一直就冇太大興趣去試,最近知道呢間餐廳嘅老闆好支持學生運動,會為學生提供免費餐,雖然我已經唔係學生,但係見到呢間餐廳嘅老闆咁落力,都好想支持下呢間鋪頭!未入到去其實已經見到呢間鋪頭排晒長龍,不過我哋唔理,一於照等,最後差唔多等左成個鐘先至入到去黑松露炒蛋多士嘅黑松露好足料,見到黑松露多到已經唔覺得個炒蛋係黃色,而且塊多士都好厚切,配埋分量十足嘅黑松露炒蛋就啱啱好滷水雞髀嘅肉已經浸到好林,所以好容易就可以切開,而且都毫不費力就可以咬得落,仲好入味添撈公仔麵雖然賣相麻麻地,但係其實味道一樣好好㗎,而且配料都好充足當晚真係好多人,見到連啲餐具都洗唔切,要用膠叉黎代替
當晚真係好多人,見到連啲餐具都洗唔切,要用膠叉黎代替
2019-11-23 77 views
➖➖➖人情味的龍門冰室➖➖➖。黃到金的長龍排隊店💛特別感動係老闆走入理大,親自教留守者煮飯唔止送飯咁簡單,係教識你一種技能真心佩服老闆🙏🏻#黃色經濟圈 加油💪🏻。。▪️鐵板羊架🐏併香草香腸 $105兩大塊羊架冇得揀幾多成熟不過唔羶仲有一大條香草香腸配即炸薯條🍟.▪️玉子燒拼吉列炸蝦🍤配撈丁 $65餐飲+$6。奶茶紅豆冰玉子燒就普通,唔算太滑吉列炸蝦即叫即炸好食如果係芝士撈丁更加正🙈。➖小總結:賣相+品質+老闆嘅善心,已經值得支持.🔶認清五間真。龍門冰室🔶香港仔同屯門海麗不是同一集團..✂️➖➖➖➖➖➖ 。🔺 龍門冰室🔸屯門龍門路43號龍門居第10座地下102號舖🔸尖沙嘴金馬倫道34-36A福橋大廈地下A及B舖🔸銅鑼灣登龍街28號永光中心地舖🔸炮台山電氣道254-280號華凱大廈地下I舖🔸紅磡寶其利街47號銳光中心地下
➖➖➖人情味的龍門冰室➖➖➖

黃到金的長龍排隊店💛
特別感動係老闆走入理大,親自教留守者煮飯
唔止送飯咁簡單,係教識你一種技能
真心佩服老闆🙏🏻

仲有一大條香草香腸
配即炸薯條🍟
▪️玉子燒拼吉列炸蝦🍤配撈丁 $65
餐飲+$6。奶茶紅豆冰
玉子燒就普通,唔算太滑
吉列炸蝦即叫即炸好食
如果係芝士撈丁更加正🙈

➖小總結:
賣相+品質+老闆嘅善心,已經值得支持
🔶認清五間真。龍門冰室🔶
香港仔同屯門海麗不是同一集團
✂️➖➖➖➖➖➖ 。
🔺 龍門冰室
🔸屯門龍門路43號龍門居第10座地下102號舖