2023-03-30 845 views
朋友介紹到此一遊,最初唔明點解食烤魚要去到咁遠,一食過就明白了烤魚惹味+嫩滑,無一般燒過頭好”柴”嘅感覺,另外叫咗一碟燒蠔,蠔夠肥美,蒜蓉汁簡直一流,非常惹味,整體非常高水準

Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2021-01-23 3087 views
天氣轉涼,同朋友食返吓羊腩煲暖身眼見好多人推介話好先試吓,媒體又好多報過呢間係朋友想食,自己又好耐無食羊見佢咩立場都唔係咁款就算數現場見到好多人都食大閘蟹放題,但自己覺得唔抵食而羊腩煲放題都分幾個價錢,最平嗰隻係$78加一自己一般好少會俾負皮,除非有咩問題如果羊腩煲咩都唔跟,無生菜、糯米同飲品如果乜都唔加,連水都無,價錢就只係$78,另收加一服務費勉強可以人均$100埋單有好多隱藏收費,最好事前問清楚先叫最終2個人食咗4煲羊腩煲但抵唔抵食真係可圈可點羊腩除咗第1盆稍為有肉地,其他3盆都係骨多過肉肉質本身係幾軟稔,唔算黐牙,羶味唔算重但羊肉加咗3次,有好多舊都係好重肥膏,而且多骨由第1到第4盆,感覺羊肉唔係炆出嚟嘅入味,只係沾滿醬汁嘅濃味醬汁好濃稠,濃到愈食愈鹹本身唔想加錢,絕對係一個2小時口渴大考驗好似要同佢鬥,唔叫嘢飲就贏結果食完出去即刻仆去買嘢飲!羊腩煲內除咗羊肉,重有白蘿蔔、枝竹、極少量嘅馬蹄馬蹄好爽口,但食咗4煲,加埋得2粒馬蹄軟身濕潤嘅蘿蔔算係羊腩煲內最好嘅元素,可稍為解膩解鹹附送嘅醬汁似芥末feel,配搭羊肉好奇怪,試咗一吓之後成碟都無蘸過事實上,店內最大問題唔係食物本身食
天氣轉涼,同朋友食返吓羊腩煲暖身
眼見好多人推介話好先試吓,媒體又好多報過
呢間係朋友想食,自己又好耐無食羊
見佢咩立場都唔係咁款就算數
現場見到好多人都食大閘蟹放題,但自己覺得唔抵食
而羊腩煲放題都分幾個價錢,最平嗰隻係$78加一
自己一般好少會俾負皮,除非有咩問題

如果羊腩煲咩都唔跟,無生菜、糯米同飲品
如果乜都唔加,連水都無,價錢就只係$78,另收加一服務費
勉強可以人均$100埋單
有好多隱藏收費,最好事前問清楚先叫
最終2個人食咗4煲羊腩煲
但抵唔抵食真係可圈可點

羊腩除咗第1盆稍為有肉地,其他3盆都係骨多過肉
肉質本身係幾軟稔,唔算黐牙,羶味唔算重
但羊肉加咗3次,有好多舊都係好重肥膏,而且多骨
醬汁好濃稠,濃到愈食愈鹹
本身唔想加錢,絕對係一個2小時口渴大考驗
好似要同佢鬥,唔叫嘢飲就贏
結果食完出去即刻仆去買嘢飲!

羊腩煲內除咗羊肉,重有白蘿蔔、枝竹、極少量嘅馬蹄
馬蹄好爽口,但食咗4煲,加埋得2粒馬蹄
軟身濕潤嘅蘿蔔算係羊腩煲內最好嘅元素,可稍為解膩解鹹

事實上,店內最大問題唔係食物本身
食物價錢夠平,原本就係街坊價,可以吸引到人去食
不過,疫情期間衛生問題都未有改善
四周環境都令人有唔乾淨嘅感覺

為安全起見,下次都係唔隨便去食啦=.=
2020-12-01
2020-09-24 2666 views
本人其實好小俾食評,但今次認真覺得好惡劣😢😢😢😢, 一入店 , 入面一推空枱 ,枱面上有一盤盤處理中的食物 , 衞生環境惡劣 ,坐低後點了138元的任食魚 ,👍其實開初覺得好扺食 138包串燒 包丸 同炸物 還有任食魚, 😫只可惜食物 全輸…串燒 叫左牛 鷄 羊 我睇住佢係廚房燒 賣相幾好 但黎到 一食就知吾得 冇肉味 咬吾入 而且凍凍地… 即整都可以?? 恐怖 剩一推冇食😫炸物 叫左芝士魚餅 洋葱圈 ok 的 👍👍酸菜魚 魚係可以無限加的 我建議只食魚 性價比較高 魚係先炸好後再落煱俾我地食 肉質幾好 但炸後酸菜味入吾到🙂火煱配料 丸類 腸仔 魚皮餃 結冰的 其實結冰無所謂 但入面係酸的… 應該壞了吧 🤢 真心恐怖 我們一行人3位也覺得係酸的…… 食了半口即吐了飲品 另外付錢 汽水 橙汁 罐裝 所以正常了埋單同左侍應講 佢話琴日先食完 吾會有問題 所以算la 當自己吾好彩…… 希望吾好有人再中伏…… 我就係睇到冇咩劣評先黎… 點知咁 😱😱😱😱😱😱

炸物 叫左芝士魚餅 洋葱圈 ok 的 👍👍

飲品 另外付錢 汽水 橙汁 罐裝 所以正常了

酸菜魚
串燒
2020-09-24
  • 魚煲
2020-01-16 2584 views
第一次食大閘蟹放題,意想不到佢每一隻大閘蟹都新鮮滾熱辣出爐,一個食食咗10隻大閘蟹,完全覺得抵返矖佢哋有得揀公蟹或者母蟹,本人比較喜歡公蟹因為有白色膏,薑茶同汽水都任飲,性價比高
2020-01-06 2017 views
天氣凍最岩就係食羊腩煲同事介紹話依間羊腩煲放題98蚊任食羊腩平時普通叫個羊腩煲淨係一煲都二百幾蚊啦,宜家98蚊仲要任食緊係馬上去試下啦我同女友兩個夜晚放工就咋咋林去左黃大仙去試下啦,鋪頭位置都幾偏僻下,係個轉彎位到環境方面,鋪頭算幾大,坐得都幾鬆動,而且人流唔多,都坐得幾舒適但枱個d 就唔係清潔得幾乾淨,有小小污糟食物方面,當然係叫左主角羊腩煲食仲有跟埋生菜,注意只有羊腩係任食,叫其他配料同野飲要加錢既味道方面,羊腩十分之好食!好有羊肉而且又多肉,煲得又林,食落完全唔痴牙,又有口感,完全超越98蚊貨色服務方面,店員全部都十分之nice,會同你傾緊,加羊腩都唔會hea 你,勁快手就幫你加,仲要加得多真係可以無間斷咁不停食羊腩!最後埋單兩個人加埋220蚊左右(因為加一),都仲係平過出面叫一煲羊腩煲抵到爛!又好食,如果鐘意食羊腩煲既一定要去食,十分推介
天氣凍最岩就係食羊腩煲
同事介紹話依間羊腩煲放題98蚊任食羊腩
平時普通叫個羊腩煲淨係一煲都二百幾蚊啦,宜家98蚊仲要任食
緊係馬上去試下啦

但枱個d 就唔係清潔得幾乾淨,有小小污糟

食物方面,當然係叫左主角羊腩煲食
仲有跟埋生菜,注意只有羊腩係任食,叫其他配料同野飲要加錢既

真係可以無間斷咁不停食羊腩!

抵到爛!又好食,如果鐘意食羊腩煲既一定要去食,十分推介
2019-12-29
2019-12-28 1679 views
任食烤魚100蚊都唔洗!?平時食烤魚成2百幾蚊一條!-60分鐘烤魚套餐($78 +$10醬料費 +10%)內有任食烤魚,非任食前菜兩款、火鍋丸兩款、生菜、粉麵。1️⃣同一般烤魚一樣炸過,外皮卜卜脆,肉質算新鮮,唔會話任食就霉霉爛爛。2️⃣前菜好好食,不過份量偏少,配菜足夠,份量抵過吉X家!3️⃣任加魚真心抵,但每次加半條,而且客人較多都要等,要衡量下夠唔夠食4️⃣食烤魚最怕熱,不過冷氣都夠大。👍🏻6/10
任食烤魚100蚊都唔洗!?
平時食烤魚成2百幾蚊一條!
60分鐘烤魚套餐($78 +$10醬料費 +10%)
內有任食烤魚,非任食前菜兩款、火鍋丸兩款、生菜、粉麵。
2️⃣前菜好好食,不過份量偏少,配菜足夠,份量抵過吉X家!
4️⃣食烤魚最怕熱,不過冷氣都夠大。
👍🏻6/10
2019-12-27 1002 views
上綱見倒羊腩煲推介,$68羊腩煲放題,加$30可以糯米飯及生菜任食,去到冇得揀,羊腩煲放題$98位連生菜加糯米飯,汽水$9罐,人客唔多,很多空枱,唔緊要,但最後變左三位加五罐汽水埋單要$472,只有75分鐘用餐時間,好多隱藏費用但冇列明,極不公度,冇下次!星期五、六、日、公眾假期附加費、醬油費……羊腩煲極多肥膏,加白蘿白、黄芽白、枝竹及少量冬菰,羊腩煲唔夠林,冰櫃出來,但份量多,糯米飯很濕,生菜黃唔新鮮。
2019-12-27
2019-12-10 932 views
今日過開黃大仙做嘢,晚飯時間我地一人去左附近搵野食,天氣凍,大家都想食羊腩煲暖身,最後揀左呢間朋友介紹嘅「農場火鍋專門店」食。我地去到8點左右,算係過左最繁忙既食飯時間,但呢間舖真係好旺場,我地都要等10分鐘先有位。係我印象中羊肉都係一陣酥味,所以對食羊肉無乜好感,但呢度個羊腩煲又無呢陣酥味、羊肉燜得幾淋又入味,羊腩彈牙,唔辣,食落有小小回甘,幾好食。好足料!羊腩睇落都好多,而且羊腩可以無限追加,真係抵。78+1呢個價錢同份量真係抵。會同朋友再來幫襯。
2019-11-23 934 views
🦀大閘蟹竟然都有放題,而且係上海新大眾嘅大閘蟹,應該都幾有品質保證,所以就book位一試啦有3種plan:-約3両-4両大閘蟹公+約3両蟹乸10:00pm前成人$35810:00pm後成人$328 -約4両-5両大閘蟹公+約3両半蟹乸10:00pm前成人$42810:00pm後成人$388 -約5両-6両大閘蟹公+約4両蟹乸10:00pm前成人$58810:00pm後成人$54810:00pm後入座仲平一D,我就揀左$328個款食物包括:大閘蟹公、大閘蟹乸、蟹粉水餃、生滾大閘蟹粥、蟹膏炒臘味糯米飯、蟹粉扒時蔬、薑茶小丸子,飲品都係任飲因為我中意食公,所以差唔多叫晒蟹公,雖然我選最平個款,但都唔算細隻,隻隻都爆多膏,蟹肉鮮甜。每次點完2隻佢都好快將蟹送上,完全無嘥我時間等蟹,其他任食食物質素都幾好,蟹粥好多胡椒味好正,水餃大隻多汁,糯米飯好有驚喜,本身飯咁飽肚嘅諗住食幾啖就算,有嚼口,好煙韌,仲有幾塊肥美臘腸,好正total食左十幾隻蟹,超級滿足,咁嘅價錢可以不停食大閘蟹真係好抵,地點就算對我黎講係遠d都值。

有3種plan:
-約3両-4両大閘蟹公+約3両蟹乸
10:00pm前成人$358
10:00pm前成人$428
10:00pm前成人$588
10:00pm後成人$548

10:00pm後入座仲平一D,我就揀左$328個款

好正

Waiting for my tummy to be fed🍽🤤🤤🤤*****最近嘅減肥計劃一直都被Hold住了🙈皆因我由朝食到晚真係冇停過😅最近又俾我搵到一間任食烤魚🤩🤩🤩 近近地岩晒我放工過去增下肥❤️:::•《農場烤魚專門店》位於黃大仙飛鳳街💕地鐵黃大仙站Exit A出左行大概行9-10分鐘就到嚕😗• 去到見到門口有數之不盡嘅放題套餐🤤而我地就揀左D餐$160/person嘅120分鐘烤魚放題🐟🐠😍呢個餐係包左一碟極上牛頸脊同熊本霜降和粒各一碟,再加上無限追加揀左嘅前菜款式, 蔬菜粉麵, 火鍋串(丸類)...同串燒 (🐷🐮🐔🐑)...仲有仲有!!!!!就係無限添加我地個主角👉🏽烤魚🤪 我個人好辣🌶🌶🌶 所以就逼朋友同我一齊麻辣湯😌 (少辣姐😽) 我地仲另外叫左渣蜂蜜🐝雪梨 ($35), 甜甜地方便朋友解辣嘛😜而烤魚係事先炸過再放落湯到滾, 我學得咁樣啲泥味就冇咁重🤔 而且有啲骨位都炸到脆晒可以食埋😏 講到佢啲無限追加我就最欣賞個牛骨濃汁牛丸, 真係好Juicy好濃味...會食上癮😈😈😈*💰埋單總數係 -> $430 (連加一)有得無限添加烤魚真係第一次聽🙈 本來真係諗住再添
最近嘅減肥計劃一直都被Hold住了🙈
皆因我由朝食到晚真係冇停過😅
•《農場烤魚專門店》位於黃大仙飛鳳街💕
地鐵黃大仙站Exit A出左行大概行9-10分鐘就到嚕😗
• 去到見到門口有數之不盡嘅放題套餐🤤

呢個餐係包左一碟極上牛頸脊同熊本霜降和粒各一碟,

同串燒 (🐷🐮🐔🐑)...
💰埋單總數係 -> $430 (連加一)
有得無限添加烤魚真係第一次聽🙈 本來真係諗住再添架~~ 但食完啲肉同丸已經開始飽飽地🙉 好渣呀我地🙈🤣
呢到會建議帶多幾個朋友一齊黎食咁就可以食多啲😝😋 不過要留意嘅係呢到會收返每位$10嘅醬油費喔😗 地方唔算大, 而且都幾爆下🤭 所以想去試下嘅都最好Book定位先喔😚
• 好食指數: 🌸🌸🌸(5朵為最高, 葉為半數)
• 抵食指數: 🌸🌸🌸🍃(5朵為最高, 葉為半數)
2019-10-30 1048 views
真係估吾到黃大仙有一間咁正嘅雞煲+串燒放題 今日食左一個75分鐘任食雞煲+任食串燒(星期一至四$78; 五六日只需$98) <另收加一>叫左中辣 雞煲好入味 鐘意食辣嘅朋友啱唒如果吾食得辣 叫小辣會好少少雞煲食完可以再加雞!真係食至你飽!我加左2次Staff都好nice 真材實料加俾你 吾會hea 仲有豬牛羊雞串!大雞槌!薯片薯餅仼食!建議食串燒就夠 大雞槌太大件 食完已經飽唒呢個價錢真係抵至超值!而且開得夜啱唒夜鬼宵夜😋
真係估吾到黃大仙有一間咁正嘅雞煲+串燒放題
今日食左一個75分鐘任食雞煲+任食串燒
(星期一至四$78; 五六日只需$98) <另收加一>

叫左中辣 雞煲好入味 鐘意食辣嘅朋友啱唒
如果吾食得辣 叫小辣會好少少

雞煲食完可以再加雞!真係食至你飽!我加左2次
Staff都好nice
真材實料加俾你 吾會hea
仲有豬牛羊雞串!大雞槌!薯片薯餅仼食!
建議食串燒就夠 大雞槌太大件 食完已經飽唒

呢個價錢真係抵至超值!
而且開得夜
啱唒夜鬼宵夜😋
2019-10-20 885 views
前排去咗黃大仙農場烤魚專門店同朋友食雞煲放題😛覺得呢度個雞煲好掋食,啲雞夠曬份量同埋夠入味😋而且串燒都唔差,有牛羊豬同雞㨂🤤最近完咗Ocamp reu嚟呢度食就最啱啦🤩
前排去咗黃大仙農場烤魚專門店同朋友食雞煲放題😛
覺得呢度個雞煲好掋食,啲雞夠曬份量同埋夠入味😋
而且串燒都唔差,有牛羊豬同雞㨂🤤
最近完咗Ocamp reu嚟呢度食就最啱啦🤩
小食
串燒
2019-10-17
2019-10-14 734 views
雞煲x環球海鮮串燒放題 $108/人 (75分鐘)雞煲可以揀大中小辣,份量超多,2個人完全食唔晒個汁辣得黎帶少少甜,十分惹味。我最中意係雞煲入面嘅白蘿蔔,白蘿蔔索晒d汁,又甜又冇渣好好味海鮮類:蒜蓉牛油忌廉青口 - 大隻肥美又鮮味油鹽水大蜆 - 點1已經一大碗,肉質不錯,但汁略嫌辣左d 小食類:有4款 - 爆炸雞中翼、黑松露洋蔥圈、粟米墨魚餅、芝麻醬撈烏冬爆炸雞翼好有驚喜,上面加上爆炸糖,加上炸到香脆嘅雞翼,原來好夾~洋蔥圈新鮮炸起,而裡面仲係爽口洋蔥,正~串燒類:有4款 - 極上牛頸脊、安格斯牛柳粒、上品黑豚肉、鹽燒大蝦即燒串燒熱辣辣,上枱已經聞到好香,燒得剛剛好,肉唔會太老,串燒上面撒上足夠調味料,香味十足個人覺得最好食當然係安格斯牛柳粒飲品 $9/罐整體性價比好高,因為肉類比較多,75分鐘係足夠食到超飽,真係好抵食
雞煲x環球海鮮串燒放題 $108/人 (75分鐘)

雞煲可以揀大中小辣,份量超多,2個人完全食唔晒

海鮮類:
蒜蓉牛油忌廉青口 - 大隻肥美又鮮味
油鹽水大蜆 - 點1已經一大碗,肉質不錯,但汁略嫌辣左d
小食類:
洋蔥圈新鮮炸起,而裡面仲係爽口洋蔥,正~

串燒類:
有4款 - 極上牛頸脊、安格斯牛柳粒、上品黑豚肉、鹽燒大蝦
個人覺得最好食當然係安格斯牛柳粒

飲品 $9/罐

2019-10-12 700 views
。好耐都冇約班朋友一齊出黎食飯啦所以今日特登去左黃大仙嘅農場烤魚火鍋專門店度食餐好嘅😍一入到去已經嗅到好香好香佢地最出名嘅係雞煲x串燒放題同埋烤魚x串燒放野而我地今次就叫左雞煲x串燒放題仲係75分鐘串燒無限追加首先雞煲一黎到好濃郁嘅汁雞嘅份量亦都好足我地一共5個人完全夠食至於串燒我地分別叫左牛柳粒,豬,洋蔥圈,雞翼等等估唔到叫左一陣好快就有得食仲係新鮮熱辣辣全部都好好食仲叫左好多轉tim🙈至於場地方面雖然店舖唔算好大但座位好寬闊一啲都唔覺得逼就算一大班朋友一齊都冇問題。今次真係真心推介好食又抵食等我下次再試埋佢地嘅烤魚先😍

好耐都冇約班朋友
雞嘅份量亦都好足
我地一共5個人完全夠食
至於串燒
我地分別叫左
牛柳粒,豬,洋蔥圈,雞翼等等
估唔到叫左一陣
至於場地方面
雖然店舖唔算好大
但座位好寬闊
一啲都唔覺得逼
就算一大班朋友一齊都冇問題。
今次真係真心推介
好食又抵食
等我下次再試埋佢地嘅烤魚先😍

2019-10-11 592 views
依排天氣開始涼番,最岩食烤魚啦~今日黎到黃大仙E間餐廳上網睇到佢地餐廳有搞烤魚套餐佢食到4個餐主要分別係時間同埋可以任食種類唔同呢個放題嘅食物種類都幾多,包左6款前菜、牛頸脊或黑豚肉、和牛粒、無限追加烤魚、火鍋配料、串燒重有炸野最估佢唔到係連炸物都有,仲要係任食‼️ 烤魚有麻辣/酸菜/蕃茄,食唔到辣嘅朋友都可以食炸野有五款 蒜香大雞槌黑松露薯條紫薯餅粟米餅咖喱薯餅串燒就有4款雞,牛,羊同埋豬係餐廳後邊有幾款汁醬可以比客人自己拎飲品種類唔係特別多,都係自己去拎,埋單計數
依排天氣開始涼番,最岩食烤魚啦~
今日黎到黃大仙E間餐廳
上網睇到佢地餐廳有搞烤魚套餐
佢食到4個餐主要分別係時間同埋可以任食種類唔同

無限追加烤魚、火鍋配料、串燒重有炸野
最估佢唔到係連炸物都有,仲要係任食‼️

烤魚有麻辣/酸菜/蕃茄,食唔到辣嘅朋友都可以食

炸野有五款
咖喱薯餅

串燒就有4款
雞,牛,羊同埋豬
係餐廳後邊有幾款汁醬可以比客人自己拎

飲品種類唔係特別多,都係自己去拎,埋單計數