今晚試咗屯門紅橋新開嘅價雅酒吧西餐廳”Lumos Restaurant & bar “. 餐廳三月中試業上星期日先至正式開幕,咁新一定要試吓同埋分享啦. 💡餐廳理念係提供優質食物讓大家享受優質生活. 店內裝修設計華麗高貴,好有品味. 店舖外用灰黑色主色內裏用上青藏色墨綠色做主調,配合大理雲石枱及水晶吊燈,旁邊有拱形酒櫃、調酒區及吧枱,感覺高尚不俗氣. 開放式廚房拉近廚師同食客距離增加親切感. 室內柔和燈光寬敞環境令人放鬆. 室外雅座令人無拘無束可與親友暢談歡聚. 餐牌設計亦典雅,但價格意外親民合理❣️主菜大概都係百多至二百元,扒類大概三百多至四五百元左右,性價比極具競爭力. 🤑人手落單唔用QR code配合高級感覺. 點菜後店員先奉上餐前麵包,烘焙至熱騰騰軟熟可口,可隨個人口味沾上牛油、黑醋及橄欖油. 飲品🍻🍷🥃選擇多,drinks menu 令人花多眼亂,今晚唔飲酒. 我地叫咗個椰子🥥忌廉同埋菊花桃茶,都好適合而家天氣飲. 桃茶🍑好香花果味解渴清涼. ⭐️燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜🦐🍅🍝大隻開邊虎蝦炙燒至焦香,蝦身好爽身咬落啖啖肉,高質. 新鮮蕃茄清新配合醬汁酸酸地好開胃

⭐️燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜🦐🍅🍝
大隻開邊虎蝦炙燒至焦香,蝦身好爽身咬落啖啖肉,高質. 新鮮蕃茄清新配合醬汁酸酸地好開胃,幼身意粉彈牙,菠菜好腍. 成個菜式配搭得宜口味豐富.

⭐️澳洲封門牛柳🐄
250g封門牛柳六七成熟,皮燒至焦香肉質粉紅鮮嫩肉味濃郁,脂肪不多肉質結實. 墊底薯蓉沾滿燒汁入口溶化. 露筍及薯仔沙律中和解膩.

埋單人均$300都唔使.咁靚裝食物又優質真係超抵. 順帶一提,餐廳每個星期三五六或者公眾假期晚上都會有live music🎶🎤🎹更有氣氛情調,慶祝生日紀念日夠體面得體. 可惜今晚太早到同早走無緣欣賞表演,下次一定要睇. 屯門終於有咁正嘅西餐仲要性價比咁高,區內朋友有口福. 而且門口及附近都多位泊車,區外朋友入嚟都好方便.

燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜
chrysanthemum  peach  tea
2024-03-31
  • 燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜
🚇交通:在景峰輕鐵站下車,沿樓梯到井財街,五分鐘到,對面是寵物美容店。🏠環境:灰藍色的門面,門口返有室外梳發座位三張,室內面積大,左邊是吧枱配搭拱形的酒櫃,非常亮眼又高檔;右邊是二至四人的青藏色梳發卡位,天花掛有大水晶球體燈;中間是灰黑色的大理石枱,整體有高級感及時尚。🤵🏻服務:人手下單,收取加一。🍽️午市:套餐包有餐包🥖、沙律🥗或餐湯🥣,另加$8配咖啡☕或茶🍵。🥖是日餐包+餐湯🥣+沙律🥗餐包配有黑醋汁和橄欖油,外脆內軟;餐湯是🍄菇菌,味道濃郁之餘🥰,有粒粒菇的口感;沙律很新鮮爽口。🐤法式寶雲酥雞扒伴自家製黑咖哩飯🍛 $78💁🏻‍♀️寶雲酥是法國南部一種最傳統的焗羊架方法,在烤羊架面層塗上芥末醬、麵包糠和香草來焗香,從而增加層次感,在法國餐廳是常有的菜式。香港的西餐將🐑羊扒換了雞扒🐤,沒了🐑羊的肉羶味,倒是不錯的選擇,皮脆而香口🤤,肉質不柴口,黑咖哩則是加了墨汁😙,而比平時的咖哩更鹹些,用來拌飯一流,如果能帶點辣就更好。🐮坑烤紐西蘭一級肉眼扒🥩(200克)配蔬菜🍅及法式薯條🍟 $158點了五成熟,😍坑紋深而吸引,淋上香草牛油,加添香氣,😋肉質很軟韌而帶少許筋,肉味濃郁,點上燒汁更惹味,配有
🏠環境:灰藍色的門面,
門口返有室外梳發座位三張
,室內面積大,
左邊是吧枱配搭拱形的酒櫃,
非常亮眼又高檔;
右邊是二至四人的青藏色梳發卡位
,天花掛有大水晶球體燈;
中間是灰黑色的大理石枱,整體有高級感及時尚。
🤵🏻服務:
人手下單,收取加一。
🍽️午市:
套餐包有餐包🥖、沙律🥗或餐湯🥣,
另加$8配咖啡☕或茶🍵。
🥖是日餐包+餐湯🥣+沙律🥗
餐包配有黑醋汁和橄欖油,外脆內軟;
餐湯是🍄菇菌,味道濃郁之餘🥰,有粒粒菇的口感;
沙律很新鮮爽口。
🐤法式寶雲酥雞扒伴自家製黑咖哩飯🍛 $78
坑烤紐西蘭一級肉眼扒🥩(200克)配蔬菜🍅及法式薯條
點了五成熟,😍坑紋深而吸引,淋上香草牛油,加添香氣,
坑烤紐西蘭一級肉眼扒🥩(200克)配蔬菜🍅及法式薯條
😋肉質很軟韌而帶少許筋,
肉味濃郁,
坑烤紐西蘭一級肉眼扒🥩(200克)配蔬菜🍅及法式薯條
點上燒汁更惹味,配有🧅洋蔥和蔥花的🥔薯蓉,感到很清新。
☕咖啡 (熱/冷) $8/杯
我和朋友都點了齋啡☕,想提提神😗,不會過於苦澀。
2024-03-14
$140 (Lunch)
  • 菇菌湯
2 day(s) ago 0 views
屯門都有好高質同有格調嘅西餐廳&酒吧啦!開咗唔係好耐,當日去到都有當日仲有live band表演,好chill,好啱同朋友聚會/慶生,飲返兩杯!•🥢法式龍蝦湯(干邑白蘭地) 配香脆蟹肉醬雲吞 $55龍蝦湯都幾鮮同濃郁,雖然有加到干邑白蘭地,但都應該揮發咗,所以飲落都無咩酒味,仲有一粒蟹肉醬炸雲吞,不過浸咗龍蝦湯就唔太有蟹肉味,因為龍蝦湯濃味啲~🌟推薦度:8/10•🥢澳洲封門牛柳(250g) $228封門牛柳叫咗5成熟,嚟到真係啱啱好,外層煎到有啲炭烤味,入面仲係粉嫩嘅,封門柳嘅肉味幾濃,肉質好嫩,不過一開始無提供到刀,食得唔太方便😂 牛柳下面有啲好軟滑嘅薯蓉,旁邊仲有一球薯仔沙律~ 整體覺得呢個係必食!大推!🌟推薦度: 9/10•🥢蟹肉、南瓜及芫茜 配麻辣意大利飯 $158另一個主食諗咗一陣叫飯定意粉好,最後揀咗呢個麻辣意大利飯,有啲中西合壁嘅感覺😆麻辣味主要係由花椒嘅味道帶出;意大利飯煮到軟硬剛剛好,中間仲有啲南瓜粒,煮到好軟但無爛晒;蟹肉份量還可以~另外上面仲插咗一片魚干,本身以為係脆嘅,但原來係軟嘅,係增加咗啲啲鹹香味,但都係裝飾為主🙈🌟推薦度: 8.5/10•📸 Her-My-

🥢法式龍蝦湯(干邑白蘭地) 配香脆蟹肉醬雲吞 $55

📸 Her-My-Own $86
📸 Overlap $9
  • 法式龍蝦湯(干邑白蘭地) 配香脆蟹肉醬雲吞
4 day(s) ago 0 views
原來屯門都有咁靚嘅餐廳🤩!咁近屋企🏡,要成日嚟食吓🤤~ 呢度裝修極靚✨,唔講以為係中環⛪️!我哋叫咗兩份坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒🥩(200克)蔬菜配🍟薯條,超大份量,肉質優良,一口接一口停唔到😋!配🤎燒汁已經好好味,但係我叫埋💛Yellow Mastard,食牛扒梗要有嘅~前菜有🍞麵包、🥗沙律同埋🥣湯,麵包仲要係熱辣辣出爐添🔥!南瓜湯🎃亦好好味,要我單點我都會叫!👍🏻👍🏻
4 day(s) ago 0 views
早排成日聽人哋講虹橋新開咗間好正嘅酒吧餐廳,LUMOS。就一於去試吓,環境真係好有氣氛每晚7:30都會有LiveMusic,另外啲嘢食都好唔錯喎🤪 食嘅期間都見出邊有好多人等位,小區西餐廳嚟講都算幾難得👏🏻牛油果三文魚他他粟米片 &128佢哋嘅牛油果醬同三文魚係一個好夾嘅配搭,食物好清新,再加埋粟米片食真係一個好開胃嘅前菜,都係一個好好嘅佐酒小食西班牙伊比利亞黑毛豬扒 $198我同朋友都一致覺得呢個豬扒幾好食😻,燒到啱啱好,食落去肉質軟腍 厚肉得來口感鬆化 很好呢~~燒虎蝦扒蕃茄茄醬扁意粉 $ 168酸甜嘅蕃茄醬底,再配兩隻虎蝦,蝦身身肉質彈牙。不過價錢有啲太進取,意粉份量真係有啲少。兩個人都唔夠share,如果多番啲份量就good呢☝🏻Why not Tuen MunDry Gin底,係一杯好啱女仔飲係甜口嘅Cocktail,容易入口🍸
早排成日聽人哋講虹橋新開咗間好正嘅酒吧餐廳,LUMOS。

牛油果三文魚他他粟米片 &128

西班牙伊比利亞黑毛豬扒 $198

燒虎蝦扒蕃茄茄醬扁意粉 $ 168

酸甜嘅蕃茄醬底,再配兩隻虎蝦,蝦身身肉質彈牙。

Why not Tuen Mun

2024-05-13 0 views
間野做得幾高級都無用,連基本野都做唔好就點都講唔通,訂左枱準時到都可以無枱要啲客係條三十幾度既街蒸焗半個鐘都仲未有位,如果係咁你不如唔好搞有訂枱啦,黎到有位咪食囉,真係唔該搞好呢啲野先學人開鋪啦,又要無服務又要扮高級,開都開左幾個月仲要犯呢啲錯,個所謂老唔知係咪老闆既老闆係到行黎行去擺款咁,都唔知做乜,最好笑係你戴隻貴錶同我隻錶啲時間會唔同嫁咩,仲可以笑笑口咁,連對客都未識,繼續留係鋪入面嬉戲下咪算囉,出嚟獻醜做咩丫,所以一定唔會介紹人同再去見識
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
2024-05-13 0 views
預早成個星期booking 做慶祝 , book咗1930 ,1915到達,門口侍應話未有枱 再望埋去張張枱都岩岩開始食野 。到1930話要等多10分鐘 之後都未有 最後等到1955都未有得入 仲叫我坐門口 咁我book黎做乜 ? 個老細係到行黎行去乜都唔理 咁既餐廳去唔去都無用 前一日又唔confirm , 淨係諗住入街客 完全沒有理會Booking客人我問佢啲人幾點入去食 一句都答唔到 真係唔好去 搞到慶祝唔到又掃興 垃圾餐廳 都已經做咗幾個月啦 咁少事都做唔好 個老細淨係識行左行右 話安排安排 幾班book咗1930既人全部都入唔到要企係到等 你咁樣做生意邊做得長 我唔介紹朋友去食 幾好食都無用

Type of Meal
Dinner
2024-05-12 0 views
屯門嘅LUMOS餐廳,每晚現場音樂同埋精彩美食等緊你黎享受!🎶🍽️👉🏻 菜單亮點 🍗🍔🍤🍝- 脆皮炸雞翼裡面包住鱈魚子:香口脆皮炸雞翼裡面包住鱈魚子,絕對係雞翼愛好者嘅最愛!一啖入口,鮮美鱈魚子同炸雞香氣交織,令人回味無窮!- 和牛漢堡包:用上頂級和牛,配上新鮮蔬菜同特製醬汁,每一口都係絕對嘅享受!牛肉嘅鮮嫩加上多汁口感,絕對可以滿足到你嘅味蕾!- 大蝦意粉:新鮮大蝦同鮮味濃郁嘅意粉結合,加上香濃番茄醬汁,帶嚟一道令人難以抗拒嘅美食!每一口都充滿咗海鮮嘅鮮甜同麵食嘅滑順!LUMOS餐廳每晚都會有現場音樂表演,為你帶嚟動聽嘅音樂享受!快啲嚟LUMOS,品嚐美食同欣賞現場音樂嘅絕佳組合啦!🎵🍽️

👉🏻 菜單亮點 🍗🍔🍤🍝

2024-05-12 0 views
食物好吃 。羊扒好美味 。飲品抵飲。紅白酒好介紹👍 。環境燈光好靚 。坐位舒適。招呼周到有禮。有音樂演奏🎶 。放鬆relax地方。非常滿意👍 下次可以再嚟食過👍👍👍
2024-05-10 58 views
🔹️LUMOS Restaurant and Bar🔹️ 朋友介紹紅橋新開既西餐廳裝修設計得華麗高雅,以墨綠色黑色作主調座位寬鬆闊落,有音樂陪伴你用餐😆聽職員講晚市時段都會有LiveBand表現有機會會再來☺️同朋友聚餐Chill下 今一次我同朋友叫左兩Lunch Set🍝🍝▶️麵包,兩款都好鬆軟 ▶️蔬菜湯及雜菜沙律,餐飲配檸檬茶🍹 🐟香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉 ($138)香煎盲曹魚柳意外既大份毫不吝嗇☺️配有兩大塊魚柳魚皮煎到脆香而不膩,表層還放有蒜粒增加口感職員好細心幫我減低意粉既辣道,味道剛好👍 🐮坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒配蔬菜及法式薯條 ($158)坑烤既肉眼扒一條條坑紋,賣相幾靚肉質軟嫩,加入牛油在扒面,更增添香味另外覺得蔬果薯蓉又幾好食喔☺️👍
🔹️LUMOS Restaurant and Bar🔹️

朋友介紹紅橋新開既西餐廳
裝修設計得華麗高雅,以墨綠色黑色作主調
座位寬鬆闊落,有音樂陪伴你用餐😆
聽職員講晚市時段都會有LiveBand表現
有機會會再來☺️同朋友聚餐Chill下

今一次我同朋友叫左兩Lunch Set🍝🍝
▶️麵包,兩款都好鬆軟

▶️蔬菜湯及雜菜沙律,餐飲配檸檬茶🍹

🐟香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉 ($138)
香煎盲曹魚柳意外既大份
毫不吝嗇☺️配有兩大塊魚柳
魚皮煎到脆香而不膩,表層還放有蒜粒增加口感
職員好細心幫我減低意粉既辣道,味道剛好👍

🐮坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒配蔬菜及法式薯條 ($158)
坑烤既肉眼扒一條條坑紋,賣相幾靚
肉質軟嫩,加入牛油在扒面,更增添香味
另外覺得蔬果薯蓉又幾好食喔☺️👍

2024-05-07 0 views
既然今日去買草俾兔仔,順便過嚟呢間新餐廳試吓先🤭 好彩係飯後2:45分時間去,又啱啱有最後一張枱 😂 所以你哋嚟之前記得訂咗啊!因為呢一度嘅午餐同晚餐好受歡迎㗎,味道都唔錯,價錢又唔算太貴,環境同座椅都好舒服,好有空間感。今日叫咗牛扒,真係煎得好香好有水準 😋 另外仲叫咗個牛肉漢堡,裏面仲有大啡菇,真係好美味!呢度嘅午餐仲跟埋餐湯麵包同埋嘢飲,性價比都真係好高嘅一個午餐選擇👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

今日叫咗牛扒,真係煎得好香好有水準 😋

另外仲叫咗個牛肉漢堡,裏面仲有大啡菇,真係好美味!

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2024-05-05
$175 (Lunch)
2024-05-06 19 views
屯門有間新開型格酒吧,好友話相約Happy Friday Night 🙌🏻🙌🏻,果然幾Happy🤣。全店以墨綠色為主調,搭配落地玻璃及水晶吊燈,裝修非常華麗。調酒區設有拱形酒櫃,擺滿不同類型的酒瓶,配上橄欖型波波吊燈,非常型格。餐包麵包烘至微溫,非常軟熟。除了配黑醋及橄欖油,最特別是可搭配他們的香草蕃茄醬🤩。入口軟滑,淡淡的蕃茄味,配上微溫的麵包,真的非常好吃。澳洲封門牛柳 (250g) $228 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 賣相極度吸睛🤩。邊位帶點微焦,肉質呈鮮嫩粉紅色❤️輕輕一按,肉汁已經流出😍。牛味濃但有油脂的軟嫩口感,好食到停不了手。所附的醬汁也很出色,相信店家有用酒去調味,令到牛柳的味道更香更豐富。配菜也很出色,薯蓉綿身軟滑,再配上爽口的薯仔沙律、蕃茄及煎香的蘆筍,口感十分豐富,亦中和了食大量肉肉的油膩感。燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬扁意粉配BB菠菜 $148 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 虎蝦非常大隻,將其開邊,煎得金黃而帶點微焦。上枱時香氣四溢,食落爽口彈牙。意粉煮到恰到好處,有咬感,配上酸酸甜甜的蕃茄醬,非常好味😋紐約芝士餅 $72蛋糕口感非常綿滑creamy,芝士味濃,作為飯後甜品,一流。是

餐包
澳洲封門牛柳 (250g) $228 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

紐約芝士餅 $72
紐約芝士餅
是日晚上,還設有live music 表演,調酒師功架十足,晚上在此邊聽音樂,邊吃美食,的確十分享受,誠意推介大家。

想睇更多介紹,歡迎馬上關注我😁。
紐約芝士餅
2024-05-05 0 views
假日食brunch之選🥂漢堡有驚喜‼️📍地點:屯門🍽️菜式:西餐💰人均消費:午餐 HK$100~200🔖服務費:✅🧻餐巾/ 濕紙巾:✅ / ❎🪑座位類型:方枱 / 卡位📝落單方式:侍應生落單.午餐 set lunch:餐湯/沙律菜、主菜,餐飲【坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒(200克)配蔬菜及法式薯條或扁意粉】💰HK$168牛扒要左medium well。表面有炭烤味,中間粉嫩,夠牛味。【澳洲特級牛肉竹炭漢堡包(芝士,燒蕃茄,烤大啡菇)配法式薯條】💰HK$148漢堡扒夠厚,有口感好多。佢肉汁超級多,一切開已經係咁流出嚟。煎得夠熟,牛煎過先夠香,但因為多肉汁,完全冇硬。.#foodcourt #foodxcourtx #foodxcourtxTM#屯門搵食地圖 #屯門美食 #屯門 #西餐.LUMOS Restaurant and Bar @lumos.restaurantandbar🏷️ 屯門井財街7號力生大廈地下13-14號舖
假日食brunch之選🥂漢堡有驚喜‼️

📍地點:屯門
🍽️菜式:西餐
💰人均消費:午餐 HK$100~200
🔖服務費:✅
🧻餐巾/ 濕紙巾:✅ / ❎
🪑座位類型:方枱 / 卡位
📝落單方式:侍應生落單
午餐 set lunch:餐湯/沙律菜、主菜,餐飲

💰HK$168

💰HK$148
#屯門搵食地圖 #屯門美食 #屯門 #西餐
🏷️ 屯門井財街7號力生大廈地下13-14號舖
2024-05-05 70 views
屯門區呢間靚靚西餐好吸引,餐廳空間大,裝修靚,令人感到舒適。午餐方面,佢哋嘅價錢好抵食,由$68起。午餐套餐包括主食、麵包、沙律或湯,仲有飲品,真係一個好豐富嘅套餐。佢哋嘅麵包熱辣辣。是日餐湯係忌廉湯,濃郁香滑。我哋揀咗法式寶雲酥雞扒伴自家製黑咖喱飯🍛$78。酥炸嘅雞扒配上濃郁嘅黑咖喱飯,黑咖喱味道香濃好味😋,雞扒嫩滑。另一份揀咗手撕燒烤醬豬肉絲配洋蔥🧅、蕃茄酸種麵包三文治,再加上法式炸薯條🍟$108。味道醇厚嘅燒烤醬豬肉絲同脆口嘅法式炸薯條,幾滿足。

佢哋嘅麵包熱辣辣。
是日餐湯係忌廉湯,濃郁香滑。

味道醇厚嘅燒烤醬豬肉絲同脆口嘅法式炸薯條,幾滿足。
❣️屯門紅橋新店推薦 墨綠主調的型格家居配上雲石桌面 每晚都有live band而餐廳是位於路旁 抄牌都可以即刻處理 同是室外座位是寵物友善係紅橋附近最靓的酒吧餐廳 新淨企理 食物質素亦佳非常推薦 live band唱歌係好聽但有feel 但喜歡非常安靜用餐的便不適合要Book位 星期一19:30去都full【澳洲封門牛柳$228】滑溜溜的薯蓉很出色 口感很幼滑 五成熟封門牛柳剛剛好 牛肉腍身、夠肉味【大啡菇黑松露忌廉扁意粉$142】大啡菇新鮮多汁 濃郁的黑松露香氣而且忌廉味好重 我喜歡扁意粉軟硬適中【炸墨魚圈$88】

係紅橋附近最靓的酒吧餐廳 新淨企理 食物質素亦佳
要Book位 星期一19:30去都full