2019-03-06 547 views
龍島的朱古力就食過,龍島的曲奇餅都係第一次食。話說前兩日個客買左盒龍島千層酥,係公司拆開試左之後,覺得幾好食,再試下曲奇。老公唔好甜,而我就超鍾意,不過礙於健康問題,我要就住就住咁食。不過龍島的曲奇餅有別於傳統曲奇 (牛油曲奇),加左好多款超級食物或纖維豐富的食物,我可以好放心食。曲奇一共有12款︰原味牛油、小紅莓、亞麻籽、黑芝麻朱古力、特濃朱古力、開心果朱古力、藍莓、朱古力南瓜子提子、朱古力杏仁、咖啡、紫薯及夏威夷果仁。原味牛油、特濃朱古力︰細細片,好鬆化小紅莓︰細細條,紅莓多且清甜亞麻籽︰亞麻籽味道較淡口,感覺健康黑芝麻朱古力、開心果朱古力︰朱古力味較濃蓋過開心果味道藍莓︰有藍莓乾,口感煙韌而帶甜味朱古力南瓜子提子︰食到有一粒粒南瓜子仁和提子朱古力杏仁︰杏仁一片片融入曲奇裏面咖啡︰少飲咖啡的我都可以接受個股好似煙味的咖啡,仲覺得好香添紫薯︰由於我係紫薯控,如果紫薯味道再濃啲就好夏威夷果仁︰果仁好大粒唔過氣,口感豐富每次打開個盒,我同老公會一口氣食5至6塊。而小紅莓、朱古力南瓜子提子、朱古力杏仁係我地較鍾意食。另外一款曲奇有新的元素加入,加上口味夠地道,包裝好港式風味,送禮自用都一流
龍島的朱古力就食過,龍島的曲奇餅都係第一次食。

原味牛油、特濃朱古力︰細細片,好鬆化
小紅莓︰細細條,紅莓多且清甜
亞麻籽︰亞麻籽味道較淡口,感覺健康
黑芝麻朱古力、開心果朱古力︰朱古力味較濃蓋過開心果味道
藍莓︰有藍莓乾,口感煙韌而帶甜味
朱古力南瓜子提子︰食到有一粒粒南瓜子仁和提子
朱古力杏仁︰杏仁一片片融入曲奇裏面
紫薯︰由於我係紫薯控,如果紫薯味道再濃啲就好
夏威夷果仁︰果仁好大粒唔過氣,口感豐富
每次打開個盒,我同老公會一口氣食5至6塊。
而小紅莓、朱古力南瓜子提子、朱古力杏仁係我地較鍾意食。
另外一款曲奇有新的元素加入,加上口味夠地道,包裝好港式風味,送禮自用都一流!
鮮蝦雲吞曲奇︰似食緊泰式蝦卷的味道
豉椒曲奇︰好輕的辣味
姜檸樂曲奇︰姜味好香,有口感
凍檸茶曲奇︰有檸檬酸味
菠蘿油曲奇︰好濃的菠蘿味,牛油味亦好香,好鬆化,質感似合核酥
紅豆冰曲奇︰一粒粒紅豆好似食緊朱古力
我覺得鮮蝦雲吞曲奇、豉椒曲奇鹹鹹地,取代曲奇甜的味道很創新,而且唔覺得味道古怪

而甜之中我較愛菠蘿油曲奇。

有美食梗係要同大家分享啦!
今日同外甥女行崇光百貨,佢突然間要買零食,見到龍島出左一系列可愛公仔、emoji巧克力, 佢就摟住叫我買俾佢食。身為阿姨既我就送咗一盒12粒巧克力俾佢同佢家人開心share 。而我自己就買咗一盒「茶餐廳曲奇」$108 一盒有16片不同味道嘅曲奇,以茶餐廳食物作藍本,創意十足,每一片曲奇獨立包裝,以充滿本土情懷的包裝,港式茶餐廳的特色又怎可缺少懷舊紙皮石圖案,設計相當貼地。味道分別有「菠蘿油、紅豆冰、凍檸檬茶、薑檸樂、鮮蝦雲吞麵、豉椒」等。總括所有曲奇沒有一般的油膩感,因為牛油味較輕手,但亦不減曲奇的鬆脆口感。甜曲奇-我最喜歡紅豆冰像真度十足,而且有粒粒咬口的紅豆粒和香甜牛奶香。咸曲奇-起初仲怕味道會有點突兀, 但原來係我唸多左,而且比想像中更加好味,小小咸多多脆就係呢重感覺啦,如果大家好似我一樣未食過鹹就一定要試吓。粒粒精緻可愛的巧克力味道也各不同 榛子脆米巧克力 (小熊)小紅莓棉花糖巧克力(蘑菇)士多啤梨玫瑰花巧克力 (玖瑰花)士多啤梨軟心巧克力 (面豬仔)橙皮焦糖薄脆巧克力$20 (肥豬) 脆米巧克力 (emoji) 芒果啫喱巧克力 (鴨仔)外甥女賜我三粒品嚐 我㨂左「榛子脆米巧克

而我自己就買咗一盒「茶餐廳曲奇」$108

如果大家好似我一樣未食過鹹就一定要試吓。

粒粒精緻可愛的巧克力味道也各不同

榛子脆米巧克力 (小熊)
小紅莓棉花糖巧克力(蘑菇)
士多啤梨玫瑰花巧克力 (玖瑰花)
士多啤梨軟心巧克力 (面豬仔)
橙皮焦糖薄脆巧克力$20 (肥豬)
脆米巧克力 (emoji)
芒果啫喱巧克力 (鴨仔)

外甥女賜我三粒品嚐

我㨂左「榛子脆米巧克力- 小熊」 、「小紅莓棉花糖巧克力-蘑菇」、脆米巧克力 (emoji)

「小熊」巧克力質感細膩幼滑混合了香脆的榛子粒,口感豐富亦富層次。

(emoji)很可愛的心心眼,以牛奶巧克力為主調,內裡是脆米,甜度沒有一般的巧克力高,感覺冇溜,可以吃多幾粒 。

「蘑菇」同樣牛奶朱巧克力,但夾著口感煙靭的棉花糖,層次感亦較豐富,最得我歡心。
2019-02-23
$130 (Tea)
  • 茶餐廳曲奇
2019-05-12 123 views
買咗一盒紅色(細- $108)同一盒綠色(大- $188)嘅茶餐廳曲奇,再得到一個買二送一嘅贈品,於是抽咗幾款嚟食。🍪紅豆冰味曲奇:側邊嘅曲奇係普通嘅牛油曲奇,中間白色嗰啲似白朱古力,都幾甜;紅豆就冇乜紅豆味但係好脆。🍪鮮蝦雲吞味曲奇:有驚喜,個味真係好似食緊一粒雲吞咁,但口感又係鬆脆嘅曲奇,幾特別。🍪香甜杏霜味曲奇:有少少似食緊杏仁餅咁,但係唔會好似平時啲杏仁餅咁有少少苦苦地或者好粉一咬就碎晒,保留返曲奇嘅口感。🍪沙嗲牛肉味曲奇:其實唔似沙嗲牛肉,但曲奇入面有啲乾牛肉粒,咬落有多一重口感,同埋辣辣哋都幾特別。🍪菠蘿油味曲奇:似食緊鳳梨酥,好香菠蘿味,甜甜地,好味!🍫奶茶味朱古力:食落覺得個朱古力個味唔係好似朱古力但又唔係好似奶茶。我本身唔係太中意飲奶茶,加上粒嘢都真係甜咗啲,所以覺得都係曲奇好食啲。

🍪紅豆冰味曲奇:

🍪鮮蝦雲吞味曲奇:

🍪香甜杏霜味曲奇:

🍪沙嗲牛肉味曲奇:

🍪菠蘿油味曲奇:
似食緊鳳梨酥,好香菠蘿味,甜甜地,好味!

🍫奶茶味朱古力:

TakeAway
Lucullus紫薯粟子蛋糕 (精緻裝) 價錢: $150尺寸: 13cm 左右夜晚約左朋友係銅記食飯慶生,所以到SOGO地庫周圍行行,尋覓一個細細地嘅蛋糕。呢個蛋糕size 岩岩好,食完正餐之後再食都唔會太飽。【軟綿綿紫薯容】佢係個海綿蛋糕,上面有啲紫薯蓉,質地軟綿綿,食落少少甜。個人覺得😝,如果紫薯蓉可以實在啲,紫薯味再重返啲,就會好食啲啲!【有口感粟子碎】紫薯粟子蛋糕係指係蛋糕邊上嘅粟子粒粒。一啖咬落去,滿口軟綿綿嘅紫薯當中,夾雜住粟子脆脆,為蛋糕增添唔少口感, 呢個配搭一定無死錯人!哈哈🤣扣分位,蛋糕上嘅金色波波,開頭以為係朱古力整嘅,但原來唔係!口感食落好似發泡膠,好奇怪。👎🏻👎🏻蛋糕味道雖然唔係非常出色,但Size同價錢都適合買黎慶祝生日! 始終女仔生日,總需要拎住蛋糕影張相嘅! 🥰
Lucullus紫薯粟子蛋糕 (精緻裝)
價錢: $150
尺寸: 13cm 左右

呢個蛋糕size 岩岩好,食完正餐之後再食都唔會太飽。

【軟綿綿紫薯容】

【有口感粟子碎】

始終女仔生日,總需要拎住蛋糕影張相嘅! 🥰
2019-05-08
Celebration
Birthday
2019-05-05 133 views
說到蛋糕,我會立即諗起龍島餅店,因為比較有特式亦有唔同size選擇,比較適合輕食同鐘意新鮮感嘅朋友,而且分店愈開愈多,深入民心。講到新鮮感,一定唔少得龍島新產品: 港式茶餐廳風味餅乾,盒身包裝已經好有老香港味道,內裏嘅六款口味更是特別,例如避風塘炒蟹及楊洲炒飯味都好有意思,懷舊得黎甚俱創意,送禮得體又有玩味!若喜歡classic一點嘅可以選擇長興系列,我最鐘意就係蝴蝶酥,香脆得黎夠鬆化,茶點必備之選💕

2019-05-05
Other
2019-03-17 136 views
龍島美食店由1976年已經開始以巧克力及蛋糕馳名香港,近期更推出曲奇及千層酥。今天路過崇光百貨,看到有優惠,便買了一款曲奇和一款千層酥。雜錦牛油曲奇禮罐$185,現在有買一送一優惠,平均價$92.5,真是平到一個點。曲奇款式共12款:開心果朱古力、原味牛油、小紅莓、亞麻籽、黑芝麻巧克力、特濃巧克力、巧克力杏仁、藍莓、咖啡、巧克力南瓜子提子、紫薯及夏威夷果仁。所有曲奇🍪都不會過甜,口感鬆脆。其中以藍莓味道酸中帶甜,最為突出。由於今年是豬年,還有一個特大的豬財神,多麼應節👍👍👍。雜錦千層酥禮罐,原價$179,推廣價$125。罐內有- 9款千層酥口味 :原味、杏仁、紫薯、玉桂、黑芝麻、南瓜子、榛子、巧克力、士多啤梨味。另外3款扭扭條口味 : 巧克力、綠茶、士多啤梨。每款千層酥和扭扭條,都很鬆化,所以最好用紙巾🧻包著進食,就不會有碎片跌在地上,而其中以玉桂味道最為罕見。如果千層酥和扭扭條配上茗茶或咖啡☕️,就會更適合,感覺有如在酒店下午茶一樣享受。
今天路過崇光百貨,看到有優惠,便買了一款曲奇和一款千層酥。

曲奇款式共12款:

2019-03-05 177 views
過年時買了罐「龍島」曲奇去好友處拜年,上星期飯聚,友人喜吱吱地跟我說:「你上次送的「茶餐廳風味曲奇」,口味非常特別,十分好吃啊!我家的小可愛還嚷著要帶回學校做茶點呢!」哈哈,送出的禮物,有人欣賞,當然值得開心。其實上次去「龍島」選購曲奇的時候,也很想為自己多買一罐,但當天實在拿著太多賀年糖果,騰不出手來,所以趁這天出開來銅鑼灣,就特意來為家中的零食櫃補倉。沒來一排,貨架上的產品好像又添了不少新款式,由曲奇、千層酥、3D 立体巧克力,以至蛋糕等,花款多不勝數。一心為「茶餐廳風味曲奇」而來,立即選購了一盒。店員推介「雜錦千層酥禮罐」,說做緊半價優惠,非常抵吃。既然有折扣,就一於多買一盒回家試試。回到家後,老公已經忍不住口,說要開盒曲奇來做茶點,哈哈,比我還要饞嘴。先試「茶餐廳風味曲奇」,包裝設計別出心裁,用上茶餐廳懷舊綠、白階磚做背景,滿載港人的集體回憶!至於口味方面,亦非常之有創意,菠蘿油、紅豆冰、凍檸茶、姜檸樂、鮮蝦雲吞、豉椒,全部都是香港茶餐廳的特產,既新奇又有趣!菠蘿油曲奇仿效了菠蘿包面頭的紋理烘焗而成,像真度極高,入口有清香菠蘿味。至於姜檸樂亦甚具創意,姜粒的辣度非常突出,加上清

菠蘿油曲奇仿效了菠蘿包面頭的紋理烘焗而成,像真度極高,入口有清香菠蘿味。至於姜檸樂亦甚具創意,姜粒的辣度非常突出,加上清新的檸檬及可樂味,滲滿香港茶餐廳特色。另外鮮蝦雲吞,曲奇混入了蝦皮一同烘焗,入口帶微鹹,能嚐到鮮美的蝦味。
紅豆冰曲奇,造型亦非常搶鏡,面頭配有粒粒紅豆及白朱古力,入口脆香微甜。凍檸茶曲奇豉椒曲奇,味道亦非常討好,前者入口酸酸甜甜,吃罷開胃醒神;而豉椒曲奇味道就比較複雜,吃起來既有牛油的鹹味、亦帶豉椒炒蜆的香氣,充滿港式茶餐廳風味,簡直令人一試難忘!
至於另一款雜錦千層酥,禮盒就以湖水藍色為主,包裝既大方又得體,送禮自用皆宜。揭開盒蓋,內有 9 款千層酥 (包括:原味、巧克力、草莓、杏仁、紫薯、黑芝麻、南瓜子、榛子、玉桂) 和 3 款扭扭條 (包括:綠茶、草莓、巧克力),口味非常之多。個人最愛就是杏仁和紫薯,前者面頭鋪滿杏仁片,吃起來既鬆化又香脆;而紫薯千層酥入口亦甜而不膩,加上面頭沾滿清香的紫薯乾,很討人喜愛。
而家中的小伙子就對黑芝麻和榛子千層酥情有獨鍾,說不但外脆內酥,而且甜度亦剛好,入口甘香味美。另外混入了清新綠茶粉的綠茶扭扭條,食味亦不俗,吃起來脆口之餘更帶綠茶清香,看來很快又要再去掃貨了。
2019-03-03
Tea
2019-03-05 142 views
今日去了小朋友生日會,今時今日小朋友的玩具相信多過我衣櫃裡的衣物,所以買了巧克力和曲奇餅作為生曰禮物。各式各樣的巧克力,左挑又揀,被3D造型的巧克力吸引了。好可愛,有豬仔錢甖造型,啤啤熊,黃鴨仔,玫瑰花,心心....等等,眼花撩亂,睇到開心,收到的更開心。小朋友收到己即時拆開與大家分享,我也沾了光彩。主要是白巧克力所製造的,加入了食用色素,天然果汁,果仁...一一細心 品嚐,原來巧克力都可以如此多fun。曲奇餅也很特別,傳統茶餐㕔風味。外型包裝有點以傳統茶餐室裡的階磚地板,有文化色彩。六種味道各有特色。菠蘿油曲奇,有著清新的菠蘿香。鮮蝦雲吞曲奇不得了,鹹香有蝦味。羗檸樂夠羗了,曲奇中有一粒一粒似羗粒,嚼著煙煙靱靱,微微散發出羗的味道。凍檸茶味曲奇比較遜色了,不似預期中有茶味。紅豆冰味好出眾,溶化入口腔內感覺到奶香和紅豆粒的實感。豆豉曲奇鹹香酥化。好有特色的曲奇系列,食到停不了。

小朋友收到己即時拆開與大家分享,我也沾了光彩。

六種味道各有特色。

菠蘿油曲奇,有著清新的菠蘿香。
鮮蝦雲吞曲奇不得了,鹹香有蝦味。

凍檸茶味曲奇比較遜色了,不似預期中有茶味。

紅豆冰味好出眾,溶化入口腔內感覺到奶香和紅豆粒的實感。
豆豉曲奇鹹香酥化。

好有特色的曲奇系列,食到停不了。
2019-03-02
Other
2019-02-28 114 views
今年新年在龍島買了一盒什錦千層酥禮盒上男友家一起分享,另外看到一些3D立體巧克力的公仔造型就被吸引了,於是買來作情人節禮物😝首先,龍島的包裝一定不會失禮,新年還加了一些特別包裝,大方得體。食品質素及味道亦有保證。什錦千層酥禮罐$179共11種不同口味的酥餅,有4種蝴蝶酥形,味道分別為巧克力,草莓,杏仁,紫薯,4種長方形酥餅,味道有黑芝麻,南瓜子,榛子,肉桂,中間則放有三款扭扭條,味道分別為草莓,綠茶,巧克力。不同味道及材料令本身素色的酥餅添上繽紛色彩,而且材料也是健康食品,酥餅非常鬆脆,質感豐富👍自選3D立體巧克力(12粒裝)$299我選了大部分是非常可愛的動物造型,有豬豬🐷金豬🐖熊貓🐼老虎🐯老鼠🐭白兔🐰鴨仔🐤蘑菇🍄壽桃🍑兩朵不同色的玫瑰🌹花花🌼。等到情人節那天才開來吃,最意想不到的是動物造型上的顔色原來是軟糖,味道又不會太甜,最初還以爲那些顏色是糖霜之類,也不敢買太多,下次要再買16粒裝的😅😋

什錦千層酥禮罐$179

自選3D立體巧克力(12粒裝)$299
2018-10-19 564 views
又到生日啦!!! 🎂🎂🎂雖然唔想面對個歲數, 但係總要向前看 !其實最緊要過得開開心心 健健康康 生日有個可愛蛋糕當然錦上添花 多謝朋友們咁關心我,特登揀個可愛動物蛋糕畀我 🐰🐻上面嘅兔仔熊仔其實全部食得 ,入面仲係威化餅嚟㗎切開之後依然保持可愛真係有啲唔捨得食嘅感覺!佢係朱古力曲奇味蛋糕🍪🍪🍪 雖然曲味唔太突出 但係朱古力又香又滑, 唔會太甜❤以為上面啲白色cream雪到好硬 ,又以為佢係蛋白霜 ,點知原來只係質地比較挺身, 入口都keep住香滑嘅
又到生日啦!!! 🎂🎂🎂

雖然唔想面對個歲數, 但係總要向前看 !

其實最緊要過得開開心心 健健康康

生日有個可愛蛋糕當然錦上添花

多謝朋友們咁關心我,特登揀個可愛動物蛋糕畀我 🐰🐻

上面嘅兔仔熊仔其實全部食得 ,入面仲係威化餅嚟㗎

切開之後依然保持可愛

真係有啲唔捨得食嘅感覺!

佢係朱古力曲奇味蛋糕🍪🍪🍪
雖然曲味唔太突出 但係朱古力又香又滑, 唔會太甜❤

2018-09-12 477 views
平日同事心情好都會請大家食零食,今日同事請食千層酥。大家開盒今次送的甜點有原味,士多啤梨同芒果,一盒三款口味。原味口感酥脆。芒果味加黑朱古力兩者味道唔夠突出,食咗兩啖先知係芒果。士多啤利加白朱古力, 酸酸甜甜,好好味😍。加上蝴蝶酥的心形造型,完全可以感受到同事既少女
平日
同事心情好都會請大家食零食,今日同事請食千層酥。
大家開盒今次送的甜點有原味,士多啤梨同芒果,一盒三款口味。
原味口感酥脆。
芒果味加黑朱古力兩者味道唔夠突出,食咗兩啖先知係芒果。
同事既少女
Delivery
2018-08-15 414 views
同朋友食生日飯朋友唔係咁鍾意蛋糕諗住之後餐廳食飯叫個甜品,所以睇下有冇生日牌買經過見到d朱古力好得意!咁啱有佢最鍾意嘅熊貓!買咗一粒壽桃同一粒熊貓壽桃係士多啤梨脆脆咬落聽到好脆,朋友話唔會太甜熊貓係vanilla truffle,咬落就中間有流心,呢個就甜d買黎裝飾蛋糕都靚!
同朋友食生日飯
朋友唔係咁鍾意蛋糕
諗住之後餐廳食飯叫個甜品,所以睇下有冇生日牌買
經過見到d朱古力好得意!
咁啱有佢最鍾意嘅熊貓!
Vanilla  truffle

買咗一粒壽桃同一粒熊貓
壽桃係士多啤梨脆脆
咬落聽到好脆,朋友話唔會太甜
買黎裝飾蛋糕都靚!
2018-06-21 565 views
父親節, 見傳統西餅念的蛋糕都唔太吸引, 所以去龍島兜左個圈, 見到有個蜜瓜忌廉芝士蛋糕, 賣相好靚, 所以訂左個一磅.父親節當晚食完飯就食蛋糕, 我無話俾大家知依個係咩蛋糕, 但個蛋糕真係好淡好淡,無蜜瓜味, 所以大家食完都唔知係咩蛋糕!! 不過入邊d海綿蛋糕就好好食, 忌廉都唔同一般傳統餅店得個肥, 所以如果鍾意清清香香的朋友都可以試下!!不過蛋糕個樣就真係好靚, 影相一流嫁 上邊d朱古力都好好食gei!! 7個人食都夠食

不過蛋糕個樣就真係好靚, 影相一流嫁
上邊d朱古力都好好食gei!! 7個人食都夠食

蜜瓜芝士忌廉蛋糕
2018-06-17
Celebration
Father's Day
2018-06-16 487 views
爸爸60歲大壽!因為工作比較忙,在沒有和妹妹溝通好的情況下!分別訂了兩個蛋糕!我在帝苑訂了士多啤梨忌廉蛋糕!妹妹則訂了龍島的芒果千層蛋糕!首先,芒果是甜的!但千層餅底,真的有點...千層餅底也許已雪了一段時間...完全是「淋」的!吉士的味道正常!整體來說,無論外貌、味道、口感都是很一般的!不過,重點來了!前面提及,我買了帝苑的忌廉蛋糕!由於家人覺得忌廉很重、很膩!在相比之下,家人比較喜歡這個!所以,這個蛋糕,被我家人評價為比帝苑還好!
首先,芒果是甜的!
但千層餅底,真的有點...
千層餅底也許已雪了一段時間...完全是「淋」的!
吉士的味道正常!
整體來說,無論外貌、味道、口感都是很一般的!
不過,重點來了!
在相比之下,家人比較喜歡這個!
所以,這個蛋糕,被我家人評價為比帝苑還好!
芒果千層蛋糕*
甜蜜時刻雜錦牛油曲奇禮罐以橙紅鐵罐盛載,頗有夏天的感覺和活力。鐵罐內有九款味道的曲奇各六塊,分別是紫薯、朱古力糖薑、綠茶朱古力、蜂蜜柚子、朱古力杏仁、咖啡朱古力、藍莓、小紅莓和亞麻籽。一打開罐蓋,香濃的牛油香氣旋即撲鼻而來,誘人得很!最愛健康高纖的亞麻籽曲奇,入口鬆脆可口,夾雜著富咬口的亞麻籽,且滲出香濃的牛油味,入口十分鬆脆可口。朱古力杏仁曲奇每一口都可以感受到香濃的朱古力,以及香脆果仁天然香氣和嚼勁,齒頰留香。藍莓和小紅莓曲奇則分別地混入了香甜煙韌的莓乾,大大豐富了曲奇的口感和味道,多了一份果香,清甜不太膩。蜂蜜柚子也是小妹喜歡的曲奇之一,柚子的清香醒神,可說是炎夏的一股清泉!咖啡朱古力和綠茶朱古力也各具特色,是味濃甜美之選。朱古力糖薑和紫薯,著實不是小妹的寵兒!前者入口有點辣,後者有點人工化。少不更事的小澄B,卻愛上紫色的紫薯曲奇! 50克榛子黑朱古力巴和50克士多啤梨爆炸糖黑朱古力巴,色彩斑斕,洋溢著夏日繽紛的氣息,該選哪一款來吃呢?分甘同味,榛子黑朱古力巴,還是留給小雞小豬好了!士多啤梨爆炸糖黑朱古力巴外層選用了純黑比利時朱古力,再於朱古力一面加入士多啤梨味的爆炸糖,吃起來既
咖啡朱古力和綠茶朱古力也各具特色,是味濃甜美之選。
少不更事的小澄B,卻愛上紫色的紫薯曲奇!

分甘同味,榛子黑朱古力巴,還是留給小雞小豬好了!
士多啤梨爆炸糖黑朱古力巴外層選用了純黑比利時朱古力,再於朱古力一面加入士多啤梨味的爆炸糖,吃起來既鬆脆又有爆炸效果,十分過癮呀!
放入嘴裏,爆炸糖與口水混合後,即產生化學作用,出現輕微的爆炸跳躍效果,令人想起兒時常吃的爆炸糖。
最後一盒以淡紫色紙盒包裝的朱古力寶石,打開即閃耀著迷人的七彩光芒,是雨後曇花一現的彩虹嗎?
一盒有五款清新果味軟心朱古力寶石,分別是香橙寶石、黑加倫子寶石、香蕉寶石、西柚寶石和草莓寶石,以及一粒純黑朱古力軟心寶石。濃郁香滑的黑朱古力包著清新的水果味軟心,帶果酸的水果味軟心與濃郁朱古力產生了微妙作用,既滲出啖啖清爽怡人的果香,又可消減一分甜膩感,一石兩鳥。
小妹試了一粒甜心草莓寶石,黑朱古力粒內,是混入了士多啤梨乾、果仁蓉和杏仁糖碎的士多啤梨軟心,食味紛陳,層次豐富,幸福滿瀉。
2016-06-27
Delivery