2024-03-28 67 views
由細細開始就好鍾意食魚蛋粉,經朋友介紹就嚟到呢間金馬倫道嘅樂園魚蛋粉,聽講啲魚蛋好彈呀好好食啲牛雜又好香好濃味,所以好期待咁樣去到呢間餐廳食間餐廳好光猛好寬敞又乾淨,一入去坐低好快就有員工嚟幫我哋點餐。叫咗兩碗麵一碗係魚蛋拼水餃撈面一碗係牛雜河,見到佢有推介食脆骨魚皮,所以都嗌埋同行嘅朋友再嗌多個菜心同埋紫菜湯,真係好豐富個魚蛋係潮式白魚蛋,食落勁爽口彈牙唔係出面嗰啲普通炸魚蛋!!個水餃都好好食,啲餡亦都好豐富,加上個撈麵冇鹼水味得來又大份,非常之抵另一碗嘅牛雜河真係好好食,個”五香”味好濃,配埋個魚皮真係一絕,勁脆!一舊接一舊咁食,食唔停口再加埋個紫菜湯拼埋一齊食,無罪惡感得嚟又唔怕熱氣好彩張枱夠大,放得晒咁多嘢食如果你都係鍾意食魚蛋粉嘅話就真係唔好錯過呢間餐廳啦

同行嘅朋友再嗌多個菜心同埋紫菜湯,真係好豐富

個魚蛋係潮式白魚蛋,食落勁爽口彈牙

再加埋個紫菜湯拼埋一齊食,無罪惡感得嚟又唔怕熱氣
好彩張枱夠大,放得晒咁多嘢食

如果你都係鍾意食魚蛋粉嘅話就真係唔好錯過呢間餐廳啦
脆肉魚皮
紫菜湯
  • 脆骨魚皮
  • 牛雜麵
次次開心去食 服務人員服務差到爆 次次說話帶氣引爆堂食客心情 店太小 服務人員次次要爭對錯 嚴重影響堂食心情 這裏短發的姐姐 還有另一個大姐也是說話串到 次次都是食客退讓 但是店裏的每樣食物都很好吃 又便 最喜歡吃四寶丸和豬手飯 次次食完豬手飯冇幾耐又會想食 紫菜湯好正 凍寧茶都好好味 上餐十分快 店內十分幹凈整潔 每樣餐具都擺的整齊 臺上有辣椒 是我最愛 每次上餐不會給熱水燙筷子 有好的地方 有不好的地方 建議打包走食 因為食物真的好好味其二店裏經常爆發爭吵 經常聽到大吵小吵 不建議堂食
有好的地方 有不好的地方
建議打包走食 因為食物真的好好味
其二店裏經常爆發爭吵 經常聽到大吵小吵
不建議堂食
2024-03-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Breakfast)
2024-02-22 171 views
樂園一直係我心目中都偏貴 唯獨鮮蝦雲吞留得住我 搭個幼麵加超級多青 鮮蝦雲吞大大粒 皮又夠薄 個麵就要加醋黎去左陣鹼水味了多青先係個靈魂簡簡單單又一餐 不過店員態度有待改善
樂園一直係我心目中都偏貴
唯獨鮮蝦雲吞留得住我 搭個幼麵加超級多青
鮮蝦雲吞大大粒 皮又夠薄
個麵就要加醋黎去左陣鹼水味了
多青先係個靈魂
簡簡單單又一餐
不過店員態度有待改善
2024-01-17 330 views
啱啱去食牛腩麵,問阿叔唔該有冇水,阿叔好惡咁話梗係有水啦,唔係點煮嘢食,你想要咪俾杯你囉!無端端俾人鬧🥺埋單時候問收銀,原來呢間樂園同旺角唔係同一集團,唔怪得啲味差咁多😫😫
2024-01-17
2024-01-04 244 views
講到尖沙咀嘅街頭味道,唔少得今次試嘅呢間美食點哦👣😋!一入到店裏面,就聞到一陣陣嘅牛肉香,食指大動,心諗今晚又有好料。首先,個牛丸湯底真係勁,好香濃嘅牛骨味,飲一啖湯就覺得身暖哂,好過癮!講到牛丸,真係要豎起個大拇指👍。彈牙得滯,入口即化,個人覺得佢哋個雲吞亦唔錯,賣相精緻,皮薄餡靚。一啖咬落去,鮮蝦嘅甜味就喺口腔爆發,真係好滿足。最後,講下我嘅最愛——炸魚皮。可以話,除咗湯味正之外,條魚皮,脆脆聲,喺口裡又脆又香,幾難得嘅好味道!彈牙嘅麵,靚靚嘅湯,嘅確係夠晒街頭嘅風味。下次行過尖沙咀,會再黎食個round,搵尋下次嘅新驚喜🍜🎉!

2023-11-13 480 views
下午茶外賣自取優惠多😍嗌左碗鮮蝦雲吞米線,出乎意料雲吞皮薄餡靚,蝦和肉都爽口彈牙又多汁!外賣+2蚊多個菜真係健康之選👍🏻出餐非常快,一點沒有影響食物質素!麵加菜加野飲都係$40咋,真係十分抵食!
外賣+2蚊多個菜真係健康之選👍🏻
出餐非常快,一點沒有影響食物質素!
麵加菜加野飲都係$40咋,真係十分抵食!
2023-10-18 478 views
之前喺旺角分店食過佢哋魚蛋粉,超地道好味,今日落大雨,剛好經過尖沙咀分店,試吓佢哋出名嘅牛三寶。因為下午茶時間,加上落雨,店內不是太多人,座位舒服,店員服務迅速,親切,言談間佢哋關係好似一家人。先叫一個牛三寶撈粗麵,有牛腩,牛筋,牛肚,全部都係我鍾意食嘅牛。金錢肚非常爽口,牛筋夠林,牛腩嘅肉可口,加上佢哋特製嘅辣椒醬,好味。撈麵份量太多,我都食唔晒另外撈麵會加一個湯,雖然比較重味精,不過都好味。通常麵店只有牛筋加牛腩,好少有埋牛肚,今次一碗撈麵滿足晒三個願望,感動 !再加咗個油菜,菜心爽口,蠔油分開長,非常細心。另外叫咗一個熱奶茶,不用加糖,口感幼嫩細滑。叫咗咁多樣嘢,都只不過70大元,抵食! 在尖沙咀區,實屬性價比高的選擇!
2023-09-23 473 views
今日同朋友去尖沙咀呢間樂園魚蛋粉,又足料又抵食😋😋 唔怪得之座無虛席!首先,我哋叫咗一碗蟲草花雲吞鴨幼麵。入面有好大隻鴨脾呀,肉質鮮嫩又超入味、啲肉一啲都唔un🍗 雲吞充滿豬肉嘅鮮味,又夠香口。湯底佈滿豐富嘅材料,有蟲草花、紅蘿蔔、馬蹄同紅棗,令湯麵更加鮮味🍜其次,我哋仲叫咗碗淨上湯手工魚皮餃。我最鍾意食魚皮餃,呢碗足足有六大隻咁多,粒粒皮薄餡足🤤🤤 湯底以清澈嘅上湯為基礎,簡單而純粹。另外仲附有兩條菜心呢!除此之外,我哋仲叫咗是日靚生菜,配埋蠔油唔會好鹹好美味🥬特別值得一讚嘅係所有餸菜上碟嘅時候都係熱辣辣架,非常新鮮😋😋 另外仲想讚下餐廳嘅清潔質素,當食客食完就會有店員即係收拾同抹枱。而且我仲見到清潔姐姐好勤力咁拖地,非常整潔衛生👍🏻✨

2023-09-23
$45 (Tea)
2023-09-01 410 views
就算未食過炸黃鱔皮都一定聽過樂園魚蛋粉😈啊~~~今日終於特登去左試🥹一個人一定食唔哂一包的,份量超多!一打開包裝袋好香既炸魚味撲鼻而來🥹齋食略嫌硬左啲啲,浸湯大概30秒就perfect池😋招牌魚蛋河 加紫菜 $40勁大碗😂餸亦好多~差啲食唔哂魚片魚蛋爽口彈牙 魚味香濃但唔腥,好食😋跟餐凍飲+$8 一杯凍檸茶又點少得😌茶底香濃而唔會太苦澀~好飲!埋單$100都唔洗,食到咁既質素覺得好抵🥹絕對可以再幫襯
一個人一定食唔哂一包的,份量超多!

招牌魚蛋河 加紫菜 $40
勁大碗😂餸亦好多~差啲食唔哂
魚片魚蛋爽口彈牙 魚味香濃但唔腥,好食😋

跟餐凍飲+$8
一杯凍檸茶又點少得😌茶底香濃而唔會太苦澀~好飲!

埋單$100都唔洗,食到咁既質素覺得好抵🥹
絕對可以再幫襯

2023-08-31 281 views
今晚冇飯開,所以一個人想簡單食碗面🍜見呢一間餐廳都幾多人喺入面食緊野所以就冇諗咁多,入咗去試試佢 😝不過呢度實在係有太多選擇啦作為有選擇困難症嘅天秤座,真係覺得好難揀🤪最後揀咗雲吞墨魚丸雙拼🤤店家好細心咁將啲葱放喺匙羹度就算有人唔記得叫走青都唔使怕雲吞size啱啱好~皮薄餡靚墨魚丸都好味!清湯底其實可以加腩汁,但我唔記得咗😬不過有辣椒油搭救食粉麵點少得辣椒油🤫實在太過肚餓嘅關係,再叫多咗碗淨墨魚春卷彈牙得來入面又有粟米層次即刻豐富咗🫡另外,仲叫多咗碟菜~唔知係唔係因為今日去得晏所以去到嘅時候得返菜心但係啲菜心好靚好甜!
今晚冇飯開,所以一個人想簡單食碗面🍜
見呢一間餐廳都幾多人喺入面食緊野
所以就冇諗咁多,入咗去試試佢 😝

不過呢度實在係有太多選擇啦
作為有選擇困難症嘅天秤座,真係覺得好難揀🤪
最後揀咗雲吞墨魚丸雙拼🤤

店家好細心咁將啲葱放喺匙羹度
就算有人唔記得叫走青都唔使怕

雲吞size啱啱好~皮薄餡靚
墨魚丸都好味!

清湯底其實可以加腩汁,但我唔記得咗😬
不過有辣椒油搭救

食粉麵點少得辣椒油🤫

實在太過肚餓嘅關係,再叫多咗碗淨墨魚春卷
彈牙得來入面又有粟米
層次即刻豐富咗🫡

另外,仲叫多咗碟菜~
唔知係唔係因為今日去得晏
所以去到嘅時候得返菜心
但係啲菜心好靚好甜!

2023-08-26 197 views
喺尖沙咀行行下街,忽然想食返碗粉麵嘅話,樂園魚蛋粉就係最佳選擇!餐廳經濟又實惠,正正位於食肆林立嘅金馬倫道,位置極其方便,屬於鬧市中嘅粉麵店!四寶丸河都係$42,同一般民生區嘅粉麵店都係差唔多價錢!魚蛋麵魚蛋全手工製造,夠晒爽滑,魚味夠晒濃,至於魚片彈牙又爽口!四寶河四寶河係我最愛,魚蛋、魚片、魚皮餃、豬肉丸,一次過就可以食晒幾款丸、餃類!蠔油菜心,都係食魚蛋粉其中一個必不可少嘅部分!食魚蛋粉唔少得辣椒油,一羹油、一羹渣係標準配置,辣度後勁凌厲,辣椒油嘅香辣直頭將碗麵嘅味覺體驗昇華咗唔少!
四寶丸河都係$42,同一般民生區嘅粉麵店都係差唔多價錢!
魚蛋麵
魚蛋全手工製造,夠晒爽滑,魚味夠晒濃,至於魚片彈牙又爽口!
四寶河
蠔油菜心,都係食魚蛋粉其中一個必不可少嘅部分!
2023-08-19 182 views
今日經過樂園魚蛋粉,簡直係童年嘅味道,決定入去懷念當初的美好。 五香牛雜河粉:五香牛雜河粉嘅口感好豐富!河粉爽滑有咬勁,配上嫩滑嘅牛雜,有牛肉筋、牛肚同埋牛肉既多種口感。每一口都可以感受到牛肉嘅鮮味同嚼勁,夾雜埋五香香料嘅香氣,非常開胃又美味!五香牛筋河粉:五香牛筋河粉嘅口感好特別!河粉同牛筋都係有嚼勁,牛筋滑嫩有咬勁,入口即化。五香香料嘅味道融入牛筋同河粉當中,帶嚟一種香郁又微辣嘅風味,令人回味無窮。腐乳通菜:腐乳通菜係一道簡單卻美味嘅菜式。通菜爽脆嘅口感同腐乳嘅濃郁味道完美結合,每一口都帶來一種鹹香同清新嘅滋味。腐乳嘅醬汁包裹住通菜,令味道更加豐富,係一款下飯又開胃嘅菜式。

2023-08-19 113 views
食物是不錯的,但服務態度差到唔佢認第二冇人咁應第一,下午時段湯粉是有送飲品,但你唔叫佢唔會提你,對本地客差,對遊客更加差,特別係有一個年紀應該有70歲嘅阿伯,簡直影衰成個服務業
2023-08-08
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
2023-07-15 401 views
厚福街平日lunch大部分餐廳都等好耐先有位。平時經過見呢間魚旦粉舖唔駛排隊於是提議入去試下,簡單食個粉面。餐牌寫住包熱飲,落單時朋友問清楚係咪包熱飲,員工唔耐煩問飲咩又無講要收錢。老婆娘聽到大大聲話野飲點會唔駛收錢呀,熱飲$8, 仲問係咪唔要呀。餐牌寫得唔清楚誤導人仲要大聲夾惡。。。眼見老闆娘對其他食客態度都非常差。其中一個食客講普通話,問老婆娘攞牙籤,佢既態度就好似鬧人"盲ga, 樽牙籤咪向枱度lor, 要唔要教埋你點拎佢出黎呀".....黎食野,多謝都無句,食客仲有禮貌過佢。完全都唔狠做大家生意。食到一肚氣。今時今日,幾十蚊一碗粉面,都唔係要你點有禮貌,正常答句飲品另計咪算lor, 講咁多廢話。香港餐飲業成日比人話服務態度差,咪就係呢啲。野食又勁一般,魚旦粉無咩特別個湯底無咩味。返到公司仲要勁口渴,味精重。。。。尖沙咀區lunch 唔駛等位。。。原來真係伏。。厚福街大把好野食,有特色又抵又好食,服務態度又好,$5x-$6x 仲包凍飲,下次寧願排隊都唔會再幫襯呢間"樂園"魚旦粉。。。連累朋友受氣,真係好過意唔去。
厚福街平日lunch大部分餐廳都等好耐先有位。

尖沙咀區lunch 唔駛等位。。。原來真係伏。。

連累朋友受氣,真係好過意唔去。

魚旦粉,湯飯

2023-07-04
Type of Meal
Lunch
2023-07-06 358 views
平日晚上差唔多9點,快快手食碗粉,遇上幾好食嘅牛三寶。我叫左牛三寶米線扣底,加左碟油菜-菜心。飲品要左杯凍檸茶走甜少冰。牛三寶米線,有牛腩,牛肚,牛筋。份量都幾多,4件以上,而且好大件。牛腩偏半肥瘦,會痴住少少肥肉,但唔會有羶味,腩肉炆得夠味,肉質嫰滑。牛肚有咬口,炆得夠諗,而且切到大大件,食落夠滿足。牛筋同樣入味,唔會過諗,漿住個口。湯底唔會過鹹,米線煮得諗,吸左腩汁好夠香。蔥蒜嘅蒜味特別香濃,食落蒜味重,好正~油菜-菜心 份量正常,去哂花,食落唔老,冇渣,想食下菜黎講都唔錯~凍檸茶,茶底夠濃,檸檬都有三大片。價錢合理,份量夠多,選擇都唔少,平日晚到9點幾仍然全場滿座。行過路過肚餓食返碗粉嘅好選擇。
平日晚上差唔多9點,快快手食碗粉,遇上幾好食嘅牛三寶。

牛肚有咬口,炆得夠諗,

而且切到大大件,食落夠滿足。

牛筋同樣入味,唔會過諗,漿住個口。

凍檸茶,茶底夠濃,檸檬都有三大片。

行過路過肚餓食返碗粉嘅好選擇。
2023-07-06