2022-07-13 1189 views
又到午餐唔知食咩好既時候😩😩去到香港仔行左去香港仔中心幾期既商場都唔岩心水兜左幾圈行返遠d去返大街果邊見到佢😎門面望落就無人排隊一個人去就岩曬 唔洗等位竟然有all day breakfast 食😳😳😳不過時間唔容許我慢慢嘆我都係食返普通午餐算嚕我點左黑松露忌廉雞肉意粉賣相好靚啊 望落細細份 但食落好多忌廉汁包住每條意粉仲要個忌廉汁1d都唔油膩每一啖都唔怕食污糟個咀😆😆😆都幾好食不過有樣野想講佢個雞肉用左花雕酒醃配搭係西餐黎講就有少少格格不入咁但大致上我都好滿意另外不得不提超鐘意及滿意個凍飲杯係不鏽鋼杯因為我係啲好鍾意食晒嘢先飲嘢嘅人嚟用呢個杯就唔使擔心杯野好快溶😜
又到午餐唔知食咩好既時候😩😩

係不鏽鋼杯
因為我係啲好鍾意食晒嘢先飲嘢嘅人嚟
用呢個杯就唔使擔心杯野好快溶😜

2022-06-07 776 views
估唔到傳統茶餐廳裏面竟然會有英式全日早餐,仲要係平民價!👆🏻全日英式早餐😻呢個同我哋平時出街食嘅我哋Breakfast都好似,有炒菇蕃茄仔炒蛋,煙肉,腸仔周焗豆,整體來講都唔錯,特別一讚佢個多士烘得好出色,上面嗰果醬甜甜地,中和返其他鹹點👆🏻全日素食早餐😼朋友想食素就揀咗呢個,其他嘢都差唔多,不過佢個薯角炸得超香脆,大啡菇都煎到恰到好處!...⚠️非進食時記得帶口罩⚠️除左口罩再消毒雙手💸.消費. $237🈵.回頭率. 9.0/ 10
估唔到傳統茶餐廳裏面竟然會有英式全日早餐,仲要係平民價!
👆🏻全日英式早餐😻

👆🏻全日素食早餐😼
⚠️非進食時記得帶口罩
⚠️除左口罩再消毒雙手
💸.消費. $237
🈵.回頭率. 9.0/ 10
2022-05-11 591 views
Let's Jam 門口唔係好顯眼,道趟_門上都望唔到裹面乜嘢環境,只看到"營業中"個牌,在線上都有幾多好評,咁就按掣入去食個早餐。店内裝修新净,簡樸不奢華,以白枱配黑色人造皮坐位為主,有卡位有長枱,環境舒舒服服,他他條條喝杯茶,看看電視節目也錯。早餐餐牌有港式米粉、通粉和沙嗲公仔麵,更有歐陸早餐和all day breakfast,今次清清地叫個鮑魚片火腿絲通粉配煎蛋奶茶。濃濃的忌廉湯底很配合淡淡的通粉,火腿絲算多再加上4片仿鮑片,算丰富了,但略嫌偏醎一點,有油浰的感覺,煎雙蛋外熟内軟,煎得唔錯,跟餐塊牛油三文治柔軟新鮮,奶茶就凍咗D啦。整體來說,以$36一個早餐算唔錯了,但唔係好好。
Let's Jam 門口唔係好顯眼,道趟_

整體來說,以$36一個早餐算唔錯了,但唔係好好。

2022-05-11
$36 (Breakfast)
2022-05-06 427 views
今次開工出黎香港仔搵野食,原本諗住食燒鵝,點知無位停車。。。最後過左黎果然冰室試下,一入去客都無隻。。。都無咩所謂嘅,坐落零零丁丁開始有啲一個人嘅客入黎食,睇落似街坊。但係各方面都真係唔錯,無論環境,服務態度,野食,同埋價錢,我覺得都真係好好!!完全唔知點解會無客。。。我自己係食咖哩雞扒加凍奶茶少冰少甜,咁樣一set58蚊,件雞扒又真係極大件,正!無得頂,係呢頭咁嘅價錢有咁嘅質素同服務真係希望呢啲餐廳多啲人知同多啲生意啦😬

希望呢啲餐廳多啲人知同多啲生意啦😬
2022-04-18 509 views
(工作需要打完針😵懶咗幾日 終於返黎!)之前淨係食過西貢嘅Let's jam, 要試埋佢哋嘅果然冰室🥰香港仔💛店真係數手指就數哂🥺, 但間間💛店都係出色既!! 今次去香港仔係因為想搭船去南丫島行下😂 順便去食個靚早餐!💬 煙鴨胸特濃野菌忌廉湯通粉 - $36顧名思義~佢真係一碗幾濃嘅蘑菇忌廉湯配上通粉, 菌類控人食就超滿足, 係偏咸咗少少😛😛 不過加埋滑蛋食就啱啱好喇🥰👍煙鴨胸份量比我想像中多幾抵食💬全日英式早餐 - $78是日果醬係木瓜雪耳果醬好有驚喜🤩, 本身唔係好鍾意食木瓜, 亦都冇想像過木瓜果醬係咩味道; 估唔到...木瓜果醬係超~好~味, 好香好甜!!! 加埋雪耳碎就爽爽脆脆咁😋🤭 煙肉腸同滑蛋都正常發揮~ 雜菌就要讚讚, 有幾款唔同既菇, 而且都整得幾入味, 份量都好足夠!💬 歐陸早餐 ~吉列魚柳+滑蛋 焗豆同多士 - $42吉列魚柳都幾大件同厚身, 食落新鮮香脆, 加埋沙律醬食非常正😝😝 多士上再加咗白砂糖去(好唔健康啊我🙅‍♂️😅😂

(工作需要打完針😵懶咗幾日 終於返黎!)

💬 煙鴨胸特濃野菌忌廉湯通粉 - $36

💬全日英式早餐 - $78

💬 歐陸早餐 ~吉列魚柳+滑蛋 焗豆同多士 - $42

2022-02-15 699 views
一直都想試佢地的英式早餐,咁今日就決定試,雖然佢個蟹黃意粉我都想試,但心諗下次先.賣相ok, 炒蛋ok, 車厘茄鮮甜不錯,焗豆好食,腸都ok, 炒雜菇麻麻,比較硬同唔夠味,我冇食哂,多士本來都ok冇咩特別,但一食到有果醬嗰part有驚喜,心入面叫了好食😆下次再叫問下佢可唔可以將菇轉其他,如果唔得我就未必會再食呢個. 有機會想試下佢d特飲,我覺得果醬可以買返去自己搽面包食,果醬真係唔錯.

2022-02-12 353 views
Let‘s Jam位於香港仔嘅分店🥰行更親民嘅冰室路線 超抵食!而質素一貫令人好滿意♥️好豐富😙價錢雖平但做得好有誠意 份量好足而且都係新鮮炒/煎起 連茄汁豆都有座暖🥰炒蛋好滑無蛋腥🥚香草焗車厘茄酸甜多汁🌿特別讚下塊厚多士 好出色 包體好鬆軟又重奶香味🍞配上厚搽嘅鮮牛油同酸酸甜甜嘅自家果醬 令人想一食再食🤤$78食到呢個質素呢個份量嘅ADB真係超級滿足🥺餐廳仲有提供全日素食早餐啊💕邪惡但美味🥸即叫即炸 又熱又脆 魚柳內裏嫩滑 薯角粉糯惹味 無嘢好挑剔😎大食夾抵件😆
炸魚柳配薯角
炸魚柳配薯角
2022-02-10 222 views
自從發現左呢間餐廳,就變左我日常的飯堂,所以都食過好多次,就一次過講食過d咩估唔到腐乳同意粉夾,不過印象中意粉有少少硬但好食.其實係烏冬,很軟很稔,湯有花雕酒味加杞子,好清甜,雞肉好滑,我吃過兩次😆唔記得係咪芝士焗豬脾飯但好食鮮茄焗豬扒飯,好食雞扒好大件,大過碟飯,䓤油+蛋再撈飯好惹味唔記得係咪鮮茄牛肋骨飯,定牛尾飯,好好食,不過份量較少但夠飽鴨胸好食意粉又彈牙我記得好creamy, 基本上呢隻意粉都冇得輸湯底夠濃,牛肉有點硬但好好食,好入味,麵又彈牙又軟,蘿蔔算入味但如果再稔d更好.總括嚟講佢嘅意粉麵食類比較出眾.有次食下午茶忘了拍照,下次再食才分享.

腐乳雞肉意粉
估唔到腐乳同意粉夾,不過印象中意粉有少少硬但好食.

麻油花雕雞湯麵

唔記得係咪芝士焗豬脾飯但好食

鮮茄焗豬扒飯
鮮茄焗豬扒飯,好食

䓤油雞扒飯

雞扒好大件,大過碟飯,䓤油+蛋再撈飯好惹味

鴨胸意粉
鴨胸好食意粉又彈牙

溫泉蛋卡邦尼意粉
我記得好creamy, 基本上呢隻意粉都冇得輸

紅燒牛肉麵

總括嚟講佢嘅意粉麵食類比較出眾.

有次食下午茶忘了拍照,下次再食才分享.

腐乳雞肉意粉
麻油花雕雞湯麵
鮮茄焗豬扒飯
䓤油雞扒飯
鴨胸意粉
溫泉蛋卡邦尼意粉
紅燒牛肉麵
今次嚟到香港仔嘅「果然冰室」,知道佢係「Let’s Jam! 一起果醬」嘅分支,不過行嘅路線就好唔同!呢間冰室裝修比較平民化,話晒都係開喺比較街坊嘅地區,食嘅嘢都自然比較大眾化,價錢都係傾向街坊價(相比起一起果醬)不過平民化又唔代表冇好嘢,今次嗌呢個「沙嗲牛花生醬蛋三文治」絕對有驚喜!性價比極高!!!沙嗲牛肉一啲都唔吝嗇,啲牛肉多到滿瀉!中間舊蛋厚過兩部iPhone疊埋,配埋濃郁嘅花生醬一齊食,兩個字:邪惡!坦白講,就算擘大個口不顧儀態咁食,都好難一啖咬晒咁多嘢,因為佢真係好足料🤤絕對係會令人想返兜,下次去香港仔都一定會去再幫襯💯💯💯

沙嗲牛花生醬蛋三文治
沙嗲牛花生醬蛋三文治
2022-01-07 390 views
午市一人想食個早餐常餐之類的東西,路過lee間餐廳,入去光點了個全日早餐試試。職員服務快捷有禮,點了早餐很快上枱。食物溫度夠熱,早餐多士脆口,附有果醬。本人不喜歡果醬,抹掉沒試。早餐中的炒磨菇其實是炒雜菇,非常油膩,滴得出油。Menu寫著有牛仔早餐腸及紐倫堡腸,可是早餐上枱只有2條一樣的小白腸,不知是那一款。腸身油冧冧但顏色白雪雪,像無煎過一樣。整體來說,全日早餐質素令人失望,店家請注意食物水準。

2022-01-04 189 views
繼和潮苑餐廳絕交了,就要另覓新飯堂,本來打算用了十三少的現金卷,因為今天是deadline, 但沒料門口在噴水清潔,就試試這間一直都想試的餐廳.幸運地一入去就有卡位,心想食物可能未必很好,叫了黑松露忌廉雞肉意粉,一上枱已被美麗的擺盤吸引,先吃意粉,好味,汁剛剛好,黑松露很香,再喝了口即磨咖啡,頓覺性價比真的高,希望這間可以成為我的飯堂😆

黑松露忌廉雞肉意粉
2022-01-03
$60 (Lunch)
黑松露忌廉雞肉意粉
2021-12-28 216 views
老板非常有心,除了有全日早餐,還有素食全日早餐。食物即製,甘筍忌廉湯濃郁好味,多士香脆,炸薯角分量足夠,而且香脆可口,凍咖啡很有咖啡味,總之全日早餐頂呱呱,好食又大份,下次來香港仔,一定會嚟再幫襯!
2021-12-28
$80 (Lunch)
  • 素食全日早餐
  • 全日英式早餐
2021-12-24 183 views
性價比🎖:💰💰💰💰 (Max 5💰)回頭度🔎:💎💎💎💎 (Max 5 💎)而家係香港仔返工,成日都唔知食咩好,因為真係無好野食,大部分都係連鎖餐廳🥲。好彩有同事介紹左我黎依間食,啲嘢食真係唔錯🤩🤩。平時係冰室,我通常都會盡量叫番啲唔易中伏嘅嘢食🤣🤣,例如通粉、炒飯、all day breakfast 依啲。今次見到58蚊有個risotto食,就忍唔住叫黎試下🤤🤤。估唔到幾好食,如果係旺角、尖沙嘴依啲地方食,應該要百幾蚊先食到咁嘅質素嘅risotto😋。佢有幾款菇,蘑菇、草菇都有。同埋佢個汁好creamy,意大利飯都煮得啱啱好,同埋因為灑上左啲芝士碎,所以有少少芝士香味😛。大家下次黎香港仔真係要黎依間試吓👍🏻。🍽黑松露野菌意大利飯: HK $58
性價比🎖:💰💰💰💰 (Max 5💰)
回頭度🔎:💎💎💎💎 (Max 5 💎)

🍽黑松露野菌意大利飯: HK $58
2021-10-11 608 views
放假出嚟香港仔閒逛,終於食到Let's Jam。餐廳主打各類手工果醬,其九宮格多士更係賣相同味道都非常吸引,之前食過番尋味。今日有啲肚餓,決定試下飽肚啲既下午茶餐。香滑炒蛋+牛油多士炒蛋好嫩滑,上面仲有少少蛋漿。多士則烘得爽脆,中間塗滿牛油。沙嗲牛肉通粉麵底可轉公仔麵、通粉或米粉。個湯略嫌多得滯,浸到連牛肉都睇唔到 lol 不過沙嗲牛肉都幾好食,份量多而且好大片。整體來說,食物唔錯,餐廳大得嚟亦坐得好舒服。唯餐牌就設計得簡單左啲,好似就咁用個word打個目錄出嚟,欠圖文並茂,亦突出唔到餐廳既招牌菜式,再加上因大廈維修門口長期搭左棚架,遮住左個招牌,想吸引途人停低諗下入唔入嚟食,似乎食物介紹方面要下更多功夫。

香滑炒蛋+牛油多士

沙嗲牛肉通粉

2021-08-21 453 views
🍓🍋🍊🍐🍎因為實習經過香港仔,真係10年都唔嚟一次(´・・`)同朋友食飯都鍾意發掘下冰室茶餐廳,今次就揾到呢間果然冰室!原來佢係西貢一起果醬老闆們開嘅冰室,真係好想試吓佢嘅果醬,所以就嗌咗個all day breakfast (*•̀ᴗ•́*)$78 都算抵食,炒菇都好入味,炒蛋又夠滑!不過最正都係佢塊toast~多士都因為啲果醬變咗主角ㅠㅠㅠㅠ太好食拉~考慮下下次直接買啲jam返去食heheh 靚午desss!!!𓎩𓌉𓇋 all day breakfast $78
🍓🍋🍊🍐🍎

𓎩𓌉𓇋 all day breakfast $78