2025-07-20
最近知道六國酒店𝖫𝖾 𝖬𝖾𝗇𝗎推出「華麗盛宴」自助晚餐😍主打龍蝦•花膠•扣鮑魚,每日有3場即場煮食表演,食到好滿足啊.ᐟ.ᐟ.ᐟ海鮮區有波士頓龍蝦、蝦、麵包蟹、鱈蟹腳翡翠螺同青口,最鍾意龍蝦肉同埋翡翠螺,肉質夠鮮甜!另外重點推介💁🏻♀️芝士蘑菇焗蟹蓋、鴨肝多士、片皮鵝✨平時較常見既係皮鴨,估唔到片皮鵝都唔錯!係即叫即片😆鵝皮脆肉嫩,再配上傳統食法,記得盡快食啊🫶🏻鴨肝算係比較厚,煎得岩岩好,多士又夠脆,所以都唔錯👍🏻(每次一人只可拎2件)我地有食芝士蘑菇焗蟹蓋,估唔到好多蟹肉絲😂我覺得呢個趁熱食更惹味🤤一開始擺凍左食,再食多次就覺得有分別·₃·所以記得記得記得趁熱食啊!食𝖻𝗎𝖿𝖿𝖾𝗍當然唔可以錯過甜品🤡有士多啤梨拿破崙、焦糖燉蛋、迷你葡撻、蛋糕仔、糖絲泡芙塔、即整窩夫🧇同埋𝖧𝖺𝖺𝗀𝖾𝗇-𝖣𝖺𝗓𝗌雪糕任食😝甜品櫃既蛋糕都好吸睛,我地都叫左唔少𝖾𝗇𝖼𝗈𝗋𝖾再𝖾𝗇𝖼𝗈𝗋𝖾///不過有小朋友既注意⚠️朱古力慕絲蛋糕係有比較重既酒成份架˙Ⱉ˙ฅ˙Ⱉ˙ฅ˙Ⱉ˙ฅ其實仲有唔少野食架,仲有唔少熱葷精選、爐端燒、炸生蠔同埋蟹鉗茶碗蒸,食物選擇都算豐富,岩哂一家大細、朋友聚會黎啊,完全唔驚小朋友無野食😆✨6
✨6:45pm➣堂弄原隻鮑魚鴨掌(每位一客)
汁方面調味唔會好咸岩岩好!鑊氣十足🔥鮑魚肉質彈牙,鴨掌煮得夠淋!
✨6:45pm➣富貴雞
首先會扑開層泥,再打開錫紙同埋荷葉,超級香!師傅會幫手切雞肉上盤,大家可以係自助區自己夾🫶🏻雞肉好嫩好入味!
✨7:15➣火焰雪山
第一次睇即場睇😍師傅倒酒點火♡仔仔覺得好新奇😆問我點解蛋糕著火但都唔會燒著😂