【元朗惹味雞煲🍲撈得起火鍋冰室🔥】-今日要介紹呢間喺朗屏站嘅雞煲店『🍲撈得起火鍋冰室🔥』有得食雞煲同烤魚,之後落湯底打邊爐😍價錢方面平時就$188,繁忙時間就$208💁🏻‍♀️佢啲海鮮都幾新鮮,仲有啤酒任飲🍻呢個價錢都幾抵食😋-😋雞煲🍲雞煲上枱煮3分鐘炒一炒再等1分鐘就食得😍一打開蓋香味撲鼻🔥好香花椒味食落香辣惹味😳雞肉肉質嫩滑唔係嚡熠熠嗰隻😆建議收收汁落埋牛柏葉同埋魷魚😁索晒汁夠入味~-😋海鮮配料🦐海鮮選擇都算多,有大蝦、生蠔、魷魚、蟶子、花甲😌全部幾新鮮🥰大蝦彈牙啲花甲都冇沙😗-😋其他火鍋配料除咗海鮮,仲有唔同嘅蔬菜🎃有南瓜、芋頭😳娃娃菜、生菜🥬、金菇同雞髀菇等等😝最驚喜嘅就係佢嘅青瓜涼拌魚皮🐟酸酸辣辣又爽口!-😋甜品同飲品🥤涼粉滑捋捋淋咗花奶幾解辣🌶️仲有得自己𢳂雪糕🍦飲品就推介佢嘅竹蔗茅根😍清甜解渴😝打邊爐飲啱晒!-📍撈得喜火鍋冰室 (元朗)元朗屏昌徑14-48號聯發樓地下9-10號舖人均消費:$208
【元朗惹味雞煲🍲撈得起火鍋冰室🔥】

😋雞煲🍲

雞煲上枱煮3分鐘炒一炒再等1分鐘就食得😍一打開蓋香味撲鼻🔥

😋海鮮配料🦐

😋其他火鍋配料

最驚喜嘅就係佢嘅青瓜涼拌魚皮🐟酸酸辣辣又爽口!

😋甜品同飲品🥤

📍撈得喜火鍋冰室 (元朗)
元朗屏昌徑14-48號聯發樓地下9-10號舖
人均消費:$208
2025-06-12
$208 (Dinner)
2025-08-05 0 views
第二次嚟食呢間,烤魚同任飲任食打邊爐真係好正!餐廳環境熱鬧又舒適,冰室嘅氛圍,仲有超多款火鍋配料同甜品選擇,丸子、豬皮、魷魚、鵝腸、肥牛同雪糕樣樣齊全!上次食過麻辣,今次食吓蒜香,一上枱就聞到超濃嘅蒜香味,蒜頭比得好足。滿滿蒜蓉同香料嘅濃香,入口微辣又惹味,魚肉滑嫩得入口即化!各款丸子(芝心丸、牛丸、魚丸)Q彈爆汁,豬皮炆得軟糯入味,魷魚新鮮爽脆,鵝腸嫩滑彈牙肥牛薄切入口即化,油脂同瘦肉比例啱啱好,涮幾秒就超美味!食完火鍋仲有雪糕甜品,口味有朱古力,雲呢拿等,冰涼清甜,完美解膩!任飲任食真係食到飽晒

滿滿蒜蓉同香料嘅濃香,入口微辣又惹味,魚肉滑嫩得入口即化!

肥牛薄切入口即化,油脂同瘦肉比例啱啱好,涮幾秒就超美味!

2025-07-30 0 views
俾佢多款湯底吸引, 今日走咗嚟元朗呢一間撈得起, 試吓佢嘅任食火鍋。佢可以揀食麻辣雞煲烤魚,椰子雞煲,胡椒豬肚雞煲,蝦煲, 酸菜魚煲, 牛蛙等等。我哋叫咗個bb辣嘅雞煲,非常惹味,而且雞嘅份量足夠。食完雞之後再食海鮮,然後再食其他肉類, 真係飽到捧住個肚走。最欣賞佢嘅竹蔗茅根水, 系服務員推介, 真材實料,清甜解渴。食完以上精品,仲有火鍋任食, 飲品任飲, 仲有雪糕添。埋單每位約200鬆啲,實屬抵食。晚市時間坐滿咗人, 證明呢間餐廳有口碑。值得推介。

我哋叫咗個bb辣嘅雞煲,非常惹味,而且雞嘅份量足夠。

食完以上精品,仲有火鍋任食, 飲品任飲, 仲有雪糕添。

埋單每位約200鬆啲,實屬抵食。

晚市時間坐滿咗人, 證明呢間餐廳有口碑。值得推介。

【🫰🏻撈得喜火鍋冰室|🥘朗屏站任食魚火鍋|海鮮繼續出色】朗屏站行幾分鐘就到,餐廳企理光猛,飲品食物選擇多,任食兩小時!.⭐️烤魚先食烤魚,食完烤魚打邊爐.⭐️肉類特設凍肉櫃方便自取肥牛、黑毛豬、手切牛,雞件、豬肚、牛柏葉…..⭐️海鮮蠔🦪、蝦🦐、魷魚、蜆,BB蟶子全部都好好食😋 ⭐️丸、蔬菜蔬菜款式都幾多,最特別係:包心咖哩魚蛋,咬開咖哩汁湧出來,牛丸亦幾好食。.⭐️飲品甜品凍櫃自取,最欣賞佢哋有啤酒、汽水、清涼爽、特製涼茶。雪糕自助吧,自己揀口味自己任添。.🔥冷盤和水果今次我最鍾意係麻辣木耳青瓜同埋番石榴,石榴超甜超香。.🔥撈得喜火鍋冰室 (元朗)📍元朗屏昌徑14-48號聯發樓地下9-10號舖🚇朗屏站
【🫰🏻撈得喜火鍋冰室|🥘朗屏站任食魚火鍋|海鮮繼續出色】

⭐️烤魚
先食烤魚,食完烤魚打邊爐

⭐️肉類

⭐️海鮮
蠔🦪、蝦🦐、魷魚、蜆,BB蟶子全部都好好食😋

⭐️丸、蔬菜

⭐️飲品甜品

🔥冷盤和水果
今次我最鍾意係麻辣木耳青瓜同埋番石榴,石榴超甜超香。

🔥撈得喜火鍋冰室 (元朗)
📍元朗屏昌徑14-48號聯發樓地下9-10號舖
🚇朗屏站
嗰日係朗屏西鐵站出嚟,諗住搵嘢食唔使2分鐘俾我哋搵到呢間嘢可以揀烤魚同雞煲 之後就火鍋我哋叫咗個香蒜烤魚小辣條魚好大條!味道同埋魚肉都唔錯我覺得特別之處係出邊如果呢個價錢,算係有好多海鮮!有蜆、蝦係基本,佢竟然有生蠔蟶子呢個價錢算係令我驚喜嘢飲方面,我自己比較鍾意飲火鍋店手沖嘅嘢,多過現成買嘅飲品。佢哋有手沖洛神花茶 烏龍茶特別在於佢哋有竹蔗茅根,仲有料喺入邊!呢度係有酒飲嘅,仲有幾隻牌子小妹唔飲酒,所以唔太識甜品方面都好特別,有自製涼粉同埋冰粉雪糕係好多味道,我個人喜歡個別包裝
條魚好大條!味道同埋魚肉都唔錯我覺得特別之處係出邊
如果呢個價錢,算係有好多海鮮!
有蜆、蝦係基本,佢竟然有生蠔蟶子呢個價錢算係令我驚喜
佢哋有手沖洛神花茶 烏龍茶
特別在於佢哋有竹蔗茅根,仲有料喺入邊!
呢度係有酒飲嘅,仲有幾隻牌子小妹唔飲酒,所以唔太識
香蒜烤魚小辣
2025-07-09
香蒜烤魚小辣
  • 烤魚
嗰日係朗屏西鐵站出嚟,諗住搵嘢食唔使2分鐘俾我哋搵到呢間嘢可以揀烤魚同雞煲 之後就火鍋我哋叫咗個香蒜烤魚小辣條魚好大條 ! 味道同埋魚肉都唔錯 我覺得特別之處係出邊如果呢個價錢,算係有好多海鮮!有蜆、蝦係基本,佢竟然有生蠔蟶子呢個價錢算係令我驚喜嘢飲方面,我自己比較鍾意飲火鍋店手沖嘅嘢,多過現成買嘅飲品。佢哋有手沖洛神花茶 烏龍茶 特別在於佢哋有竹蔗茅根,仲有料喺入邊!呢度係有酒飲嘅,仲有幾隻牌子小妹唔飲酒,所以唔太識甜品方面都好特別 ,有自製涼粉同埋冰粉雪糕係好多味道,我個人喜歡個別包裝
嗰日係朗屏西鐵站出嚟,諗住搵嘢食
唔使2分鐘俾我哋搵到呢間嘢

可以揀烤魚同雞煲 之後就火鍋
我哋叫咗個香蒜烤魚小辣
條魚好大條 ! 味道同埋魚肉都唔錯
我覺得特別之處係出邊
如果呢個價錢,算係有好多海鮮!
有蜆、蝦係基本,佢竟然有生蠔蟶子
呢個價錢算係令我驚喜
佢哋有手沖洛神花茶 烏龍茶
特別在於佢哋有竹蔗茅根,仲有料喺入邊!
呢度係有酒飲嘅,仲有幾隻牌子
小妹唔飲酒,所以唔太識
甜品方面都好特別 ,有自製涼粉同埋冰粉
雪糕係好多味道,我個人喜歡個別包裝
$210 (Dinner)
2025-07-18 137 views
撈得喜火鍋冰室真係唔錯!佢可以揀烤魚加火鍋,或者雞煲加火鍋都得!佢哋有好多種湯底,比如麻辣、清湯同番茄,味道都好正。我揀左椰子湯底,椰子湯底絕對唔可以錯過。佢哋用新鮮椰子熬製,味道香甜,唔會太膩,飲落去好舒服。仲要想半隻雞,店員仲會好細心咁教你用漏斗計時,咁隻雞就煮得啱啱好,唔會唔熟,亦都唔會好嚡🙈無論係肉類定海鮮,都可以吸收椰子的香氣。配料同飲品都有好多可以揀,當中我覺得最吸引嘅係牛肉同蝦。牛肉係薄切的牛肉片,肉質鮮嫩,適合快速煮熟。蝦就好新鮮,彈牙可口。仲有雪糕做甜品添呀!服務方面,員工都好有禮貌,隨時幫你,點餐都好快,食物上得都唔使等太耐。二百幾蚊嚟講,性價比真係好高!
撈得喜火鍋冰室真係唔錯!佢可以揀烤魚加火鍋,或者雞煲火鍋都得!佢哋有好多種湯底,比如麻辣、清湯同番茄,味道都好正。我揀左椰子湯底,椰子湯底絕對唔可以錯過。佢哋用新鮮椰子熬製,味道香甜,唔會太膩,飲落去好舒服。仲要想半隻雞,店員仲會好細心咁教你用漏斗計時,咁隻雞就煮得啱啱好,唔會唔熟,亦都唔會好嚡🙈無論係肉類定海鮮,都可以吸收椰子的香氣。

2025-07-18 113 views
好想食烤魚,約左個媽媽朋友喺元朗快食,搵到撈得起火鍋冰室 有烤魚又可以任食打邊爐。大家至在食下野,呻下生活事🥲快食完又要番屋企再面對屋企既種種。打邊爐最啱,唔洗諗食咩,自己個刻想食就倒入鍋裡6熟佢。👍值得一讚,天氣真係十分熱,一入到黎係好涼,冷氣好夠🌀。夏天。火鍋。冷氣唔夠的話,我真係走。另外侍應服務好好,好有禮貌,見我地諗得耐,會推介一下受歡迎既魚同辣度。最後揀左藤椒味烤魚,因為朋友話食過呢隻味夠辣🌶️🌶️,我都知藤椒有佢既辣味,所以叫左小辣。魚煎到皮好脆,而藤椒同芫茜味道都好濃,辣味夠😋😋食完魚可以直接用烤魚湯底打邊爐,但我想食番食物原味,所以轉左清湯火鍋。小店火鍋黎講都算有好多款式既火鍋料,蔬菜,丸,牛肉等當然唔少得,連海鮮都有,簡直係正到爆,d 蝦🦐好大隻,一次過食左5隻😋😋最後當然唔少得甜品,除左必有既雪糕,仲有自家制冰粉,有3隻口味,食完鍋再食冰粉好清新。

藤椒味烤魚

魚煎到皮好脆,而藤椒同芫茜味道都好濃,辣味夠😋😋

冰粉

雪糕

2025-07-14
$208 (Dinner)
藤椒味烤魚
冰粉
雪糕
2025-07-08 169 views
呢次係第二次嚟呢間餐廳,上次食咗雞煲,今次想試吓烤魚。 喺競爭咁激烈嘅環境,要encore一間餐廳真係唔容易,而呢一間就係我覺得值得一試再試嘅餐廳。今次我哋叫咗酸菜魚,份量超級足,魚外皮有炸過,外脆內嫩,而且酸菜甜甜酸酸,配埋啲魚食超級開胃😍😍 份量三至四個人食都夠,非常抵食呀而且都好多打邊爐嘅配料可以揀,有海鮮,有蝦、蠔等等,啲海鮮都好新鮮呀,啱晒鍾意食海鮮嘅你餐廳嘅環境好好好闊落,職員態度好好,推介大家嚟試吓😃

餐廳嘅環境好好好闊落,職員態度好好,推介大家嚟試吓😃
今次專程入元朗試呢間火鍋放題,最驚喜係個胡椒豬肚雞煲湯底!一上枱已經聞到超香胡椒味,湯底濃郁得嚟唔會過鹹,豬肚份量多到嚇親人,而且清洗得好乾淨,完全冇異味。雞件嫩滑,我同朋友飲咗兩碗湯先捨得開始打邊爐~暖胃又滋補,冬天嚟食肯定正到爆!🦐 海鮮控注意!生蠔鮮蝦新鮮上枱 以呢個價位,海鮮選擇算幾豐富: ✅ 檸檬生蠔:每隻都肥嘟嘟,加咗檸檬片辟腥,檸檬生蠔要控制火候,過熟會縮水 ✅ 鮮蝦:蝦肉爽彈 ✅ 蜆類:吐沙乾淨,煮開後冇一粒有沙 仲有青口同魷魚,海鮮補貨速度好快,完全唔使驚搶唔到 🥩 肉類高質!牛肉+手打鯪魚肉必點 🔸 牛頸脊:油脂花紋靚,涮8秒就食得,肉味濃郁 🔸 手打鯪魚肉:全場MVP!超彈牙又鮮味 仲有豚肉片同雞肉可以揀,肉類選擇算多 🍢 配料區超豐富 補貨神速 ▪️ 丸類:彈牙 ,尤其墨魚丸同蝦丸 ▪️ 蔬菜:款式多又新鮮,推薦西洋菜同唐生菜 最抵讚係雪櫃補貨速度超快,完全唔會有空櫳情況 🍧 甜品飲品有驚喜 ▪️ 自家製竹蔗茅根:清甜解膩,打邊爐絕配 ▪️ 雪糕:有齊雲呢拿同朱古力等等口味,飯後必食 $200幾食到咁高質嘅湯底、生蠔鮮蝦同手打鯪魚肉,

🦐 海鮮控注意!生蠔鮮蝦新鮮上枱
以呢個價位,海鮮選擇算幾豐富:
✅ 鮮蝦:蝦肉爽彈
✅ 蜆類:吐沙乾淨,煮開後冇一粒有沙
仲有青口同魷魚,海鮮補貨速度好快,完全唔使驚搶唔到

🥩 肉類高質!牛肉+手打鯪魚肉必點
🔸 牛頸脊:油脂花紋靚,涮8秒就食得,肉味濃郁
🔸 手打鯪魚肉:全場MVP!超彈牙又鮮味
仲有豚肉片同雞肉可以揀,肉類選擇算多

🍢 配料區超豐富 補貨神速
▪️ 丸類:彈牙 ,尤其墨魚丸同蝦丸
▪️ 蔬菜:款式多又新鮮,推薦西洋菜同唐生菜
最抵讚係雪櫃補貨速度超快,完全唔會有空櫳情況

🍧 甜品飲品有驚喜
▪️ 自家製竹蔗茅根:清甜解膩,打邊爐絕配
▪️ 雪糕:有齊雲呢拿同朱古力等等口味,飯後必食

$200幾食到咁高質嘅湯底、生蠔鮮蝦同手打鯪魚肉,真心抵到難以置信!服務亦都好貼心,成晚加湯收碟都好勤快。絕對會encore試埋其他湯底!

2025-06-23 325 views
「撈得喜」的招牌椰子雞煲一直都令我念念不忘,花$208享受任飲任食,無疑是物超所值。坐下後,首先挑選的是那一鍋熱氣騰騰的椰子雞煲。以新鮮椰子肉和白滑香雞熬製而成,濃郁的椰香讓我忍不住想立刻品嚐。一口湯下肚,滑順的口感和香濃的味道瞬間撲鼻而來。雞肉吸收湯底味美,散發出自身鮮味,相互交融,令人一口接一口,一試難忘!除了不同湯底配搭的肉食,餐廳亦提供多樣食材,任君選擇:牛肉、豬肉、海鮮、蔬果和肉丸等等,各具特色。大蝦真材實料,每隻都很碩大彈牙,增添海鮮風味;牛肉片薄而嫩,十分新鮮!肉丸的豐富肉香,則讓整道菜更加立體,特別是有一款魚蛋,咖哩汁竟內藏於魚蛋內,十分過癮!餐廳提供任飲的飲品更是亮眼,因為除了各式汽水啤酒,它們特製的清新冷泡茶、鮮豔的火龍果汁、竹蔗茅根水等,都讓人眼前一亮。任吃雪糕更是驚喜!紅豆味和芒果味出眾,令人找回童年回憶!冰涼的雪糕,與滾盪的火鍋餐形成強烈對比,令人神清氣爽。撈得喜火鍋冰室 (元朗)地址:元朗屏昌徑14-48號聯發樓地下9-10號

撈得喜火鍋冰室 (元朗)
地址:元朗屏昌徑14-48號聯發樓地下9-10號
2025-06-23 195 views
如果以每人240元任食2小時的火鍋,當中已包括每2人半隻雞份量的雞煲,海鮮雖然選擇唔太多,飲品 (包括啤酒)任飲,仲有自助雪糕任食,性價比真係高。椰子雞煲個湯都幾清甜,雞肉未至於好“鞋”肉類方面有2款牛肉及1款豬肉,當中肥牛就略為太肥,而另一款牛肉OK。海鮮以花甲較為出色,蟶子都食咗1 round,相對無花甲咁新鮮,其他如蠔及蝦就無試到。丸類一般大致上都有,蔬菜方面的選擇都唔少。基本上2個鐘係可以食到飽。整體的清潔及衛生有改善及加強的空間。

椰子雞煲個湯都幾清甜,雞肉未至於好“鞋”

丸類一般大致上都有,蔬菜方面的選擇都唔少。
基本上2個鐘係可以食到飽。

整體的清潔及衛生有改善及加強的空間。
2025-06-21
$240 (Dinner)
  • 花甲
2025-06-12 512 views
呢間冰室中午係食小炒小菜午餐,夜晚係做任食邊爐為主,烤魚同埋雞煲好多人食,但我今日想清淡嘅就揀左椰子雞煲,$208一位。一坐底揀咗湯底就去拎啲前菜食,都幾開胃自助區嘅選擇亦豐富,有幾十種抵邊爐嘅食材,同埋多款飲品,仲有夏天最啱飲嘅解暑竹蔗茅根,表示非常滿意🤭連啤酒都可以任飲😱湯底鋪滿咗新鮮椰青水同椰肉,開火滾起陣時已經聞到好香嘅椰子味,雞肉質地算嫩滑,落鍋滾幾分鐘就可以食,啖湯入口清甜,有淡淡嘅椰子香,飲落唔會膩。最後唔少的當然係食雪糕啦,有5款味揀,滿足晒🤭

一坐底揀咗湯底就去拎啲前菜食,都幾開胃

最後唔少的當然係食雪糕啦,有5款味揀,滿足晒🤭

我屋企人話好肚餓,所以我提議咗去食雞煲放題。之前經過呢一間餐廳已經想試,今日終於有機會啦。晚上7:00之前離座有優惠,成人只需$188位,任飲任食兩小時。見到隔籬枱嘅麻辣雞煲色香味俱全,原本都想點嚟試吓,但由於屋企人唔想食辣,所以我哋點咗一個椰子雞煲湯底,隨窩附送半隻雞切件。店員同事奉上一個漏斗,教我哋水滾之後落雞件,反轉漏斗計時,果然有講究。雞件滑溜,椰子湯底新鮮清甜,據說是用三個新鮮椰子組成的湯底。內裏還有新鮮椰子肉。純天然,好健康,好味道。自選區食物非常豐富。肉類方面,有肥牛,豚肉,雞件。海鮮方面,有蝦,蜆,蟶子,魷魚仔,蠔,等等。蔬菜的選擇也很多。整體食物材料新鮮。另外還有自助調味料區,飲品區以及非常吸引的雪糕區。推介紅豆雪糕有很香的紅豆味和紅豆粒,不會大太甜。就算很飽,也吃下了兩個雪糕球。由於性價比十足,已經約了好朋友於下個月再返來大吃一餐。
我屋企人話好肚餓,所以我提議咗去食雞煲放題

之前經過呢一間餐廳已經想試,今日終於有機會啦。

由於性價比十足,已經約了好朋友於下個月再返來大吃一餐。
  • 海鮮
  • 椰子雞煲
六一唔單止係兒童節,仲有屋企個“老兒童”生日,女話要打邊爐。唔想自己忙餐死,決定出去食。五點半就出門,早啲來唔使book位,揀咗個蒜香烤魚,一上臺賣相就令人胃口大開,上個月去試咗元朗另一間大熱烤魚,老兒童話都係呢間味道更啱佢,比較香口,性價比又高,配菜任攞,份量自己決定,唔使行幾十轉。三個人連加一,都只係700幾。人多啲仲可以揀多個鷄煲唔使加錢,隔離8個人就要咗三個唔同煲底,份量十足👍🏻下次約朋友再來
唔想自己忙餐死,決定出去食。
五點半就出門,早啲來唔使book位,
揀咗個蒜香烤魚,一上臺賣相就令人胃口大開,
下次約朋友再來
蒜香味烤魚