2025-07-05 343 views
餐廳前生係君好,以前間中都會光顧,服務好,食物保持水準,價錢又非常相宜,好可惜幾年前已結業,之後就冇再踏足呢間酒店,機緣巧合下,嚮網上睇到原址轉左做栢斯餐廳,就去試試。12點05分去到餐廳,發現裝修過,以前窗口梳化位同啲板全部拆晒,全部落地玻都睇得一清二楚,採光度高,變得明亮光猛。坐低後,感覺良好,雖然全部侍應生面且全非,但仍然keep到非常好嘅服務,之後去睇睇自助位拎食物,失望😮‍💨種類唔多,而且味道同食材令我大跌眼鏡。。。最好食係生果,其他就🫢,所以真係唔好意思,冇幫襯主菜就走。。。總結,價錢係平,但食物一般,選擇少,不過服務係好,評分ok係比啲侍應挽回,希望他朝一日可以見到晚餐走回君好路線,將會再光臨

2025-06-15
$108 (Lunch)
2025-06-26 509 views
之前有朋友食完之後話幾好食,所以前幾日去咗試下自助餐區啲嘢食選擇唔少,個蘑菇湯真係好好飲 😋 蘑菇味好濃郁,又唔算太膩,就算我平時唔飲湯都忍唔住添多一碗仲要飲品區嘅咖啡係 capsule,我見到嘅時候都嚇咗一跳 😂 主菜食咗個三文魚卷,都算ok,三文魚唔會太乾,但係個芒果汁係有驚喜嘅!本身我係用試伏嘅心態去試下,但係冇諗過芒果汁同埋三文魚會咁夾,個汁好解膩,食到舐舐嘴😋😋性格比嚟講都算好抵,百幾二百食個高汁嘅半自助餐都好滿足! 下次會再 encore 個三文魚!
之前有朋友食完之後話幾好食,所以前幾日去咗試下

Type of Meal
Lunch
  • 香煎煙肉三文魚卷
2025-05-17 1317 views
係返工附近搵到一間冇食過嘅餐廳 諗住放lunch出去試伏 點知食完幾surprise 我平時食得幾清淡就試左個烤雞肉卷 無諗過個雞肉卷會有菜 食落去一啲都唔覺得滯 啲雞肉唔柴 好好食 個份量非常適合食量細嘅女仔 除左主食之外 我仲夾咗啲salad食 配住啲酸酸甜甜嘅醬汁非常之開胃 間餐廳服務好好 會幫埋你斟嘢飲 超貼心!!!
烤雞肉卷
2025-05-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
烤雞肉卷
2025-05-16 1534 views
我和太太是這間餐廳的常客。半自助式西餐,前菜、沙律、面包、西餐湯、甜品、咖啡或茶是任吃,食物選擇雖不多但足夠,更重要是質素高,看得出前菜是廚師精心製作,用料新鮮,賣相食味俱佳,約百元就吃到,可謂超值。想吃好一點,加幾十元就有一個主菜,我吃過魚、雞、鴨胸、排骨等等,都是用料上乘,廚師用心,加幾十元完全值得。吃素人仕,也可order廚師炮製一客素食意粉,水準也是甚高,想吃素食西餐者可留意。服務員斯文有禮,地方寬敞光猛企理,洗手間是高級酒店水平,寬闊清潔。總結:這是灣仔區食高質西餐的上佳選擇。誠意推薦!
總結:這是灣仔區食高質西餐的上佳選擇。誠意推薦!
2025-05-16
$150 (Lunch)
  • 鴨胸、三文魚卷、帶子意粉。
2025-05-15 1028 views
之前有朋友介紹呢間餐廳話性價比高就諗住去試吓。去到都冇失望,環境乾淨企理,位置寬敞同埋自然光充足,店員態度幾好。飲料任飲,有茶同埋咖啡,咖啡係即磨咖啡,店員會過嚟問你想飲咩同埋幫你斟埋,但係想自己斟都可以去自助餐檯斟。食物方面都唔錯,buffet選擇幾豐富,嗰日餐湯係南瓜湯,南瓜味好出,口感順滑,美中不足係有少少膩。主菜我叫咗個肉眼扒,唔算貴但係質素幾好,我叫咗七成熟都仲係多肉,得閒會再返轉頭食。
之前有朋友介紹呢間餐廳話性價比高就諗住去試吓。