4 day(s) ago 0 views
一條樓梯嘅盡頭係一道自動單掩門, 門後面係個薄嘅裝飾櫃, 所以當關咗就會道門就會好似唔見咗, 有種密室嘅feel餐廳內有養海鮮嘅魚池, 超過一半座位都喺bar枱,可以見到廚師喺你面前燒串燒/整刺身一開波我趁個口淡淡地食咗刺身先帆立貝算係鮮味, 但就唔會好驚艷之後試咗很多網民追捧嘅明太子鳥冬微辣, 明太子味好香, 鳥冬係扁身但幾煙韌, 口感同味道都係佳作, 我覺得應該係成餐最好味嘅item之後叫咗兩款串燒-汁燒大蔥雞肉同煙肉蒜心卷汁燒大蔥雞肉萬歲! 雞肉雖然好食但唔係重點, 大蔥好甜好爽口! 煙肉蒜心卷就同市面上其他同類差唔多無心插柳本來以為無特別無影到相, 點知佢可以同明太子鳥冬並列冠軍後來有叫一串燒大蔥, 點知原來無咗雞就會唔同食法so sad佢會由燒汁變做木魚仲有免治雞肉棒配蘭王卵日本就好興哩樣, 香港串燒就唔係間間有, 我覺得雞肉棒就普普通通, 蛋就點都好味所以好想問佢要個白飯清酒煮蜆就真係認真麻麻蜆無咩味, 酒係唔香只係偏苦, 喺我食過既清酒煮蜆當中算係中下下次會再去, 但應該主力食汁燒大蔥雞肉同明太子烏冬
一開波我趁個口淡淡地食咗刺身
帆立貝算係鮮味, 但就唔會好驚艷
帆立貝刺身

之後試咗很多網民追捧嘅明太子鳥冬
明太子鳥冬
之後叫咗兩款串燒-汁燒大蔥雞肉同煙肉蒜心卷
佢會由燒汁變做木魚
大蔥(缺席的雞)
仲有免治雞肉棒配蘭王卵

清酒煮蜆就真係認真麻麻
清酒煮蜆

下次會再去, 但應該主力食汁燒大蔥雞肉同明太子烏冬
2024-05-11
2024-05-23 45 views
蔵鳶(赤鬼)居酒屋 📍尖沙咀加拿芬道44-46號地下7-8號舖之前經過好多次都冇發現呢間居酒屋,都唔到啲嘢都幾好食🤣⭐️河豚魚干 $45 去到居酒屋梗係要嗌小食,咬下咬下好快清晒🤣⭐️黑松露帆立貝 $88呢個比想像中好食,個人覺得有少少偏鹹但都幾鍾意佢嘅調味⭐️熊之痛風最中 $100裏面有吞拿魚蓉、海膽同埋魚子,都幾鮮甜,不過熊仔嘅威化餅好淋,口感唔太好🥹⭐️松葉蟹肉濃海膽醬 稻庭烏冬蘭王卵 $178份量好足,重牛油同埋奶味⭐️牛油果軟殼蟹卷 $98⭐️火炙左口魚裙邊壽司 $28⭐️黑松露三貫 $68⭐️席前火炙和牛壽司 $88視覺效果滿分嘅火炙壽司!入口即溶再加埋濃郁嘅調味,超推薦!⭐️冷奴 $28 食到有啲滯嘅時候,叫咗個凍豆腐,正常味,幾fresh⭐️松葉蟹肉甲羅燒 $98呢個又係igable嘅菜式,估唔到佢竟然係有少少辣。美中不足就係冇飯,覺得撈咗飯會再好食啲~Overall嘢食嘅質素都幾好,不過上菜嘅時間夾得有啲耐。埋單冇記錯大概$900,不過佢每日都有唔同嘅特別優惠,大家可以喺佢社交平台睇返。#foodie #hkfoodie #foodinstagram #香港美食 #美食#九龍美食 #尖沙
蔵鳶(赤鬼)居酒屋
📍尖沙咀加拿芬道44-46號地下7-8號舖
之前經過好多次都冇發現呢間居酒屋,都唔到啲嘢都幾好食🤣

⭐️河豚魚干 $45
去到居酒屋梗係要嗌小食,咬下咬下好快清晒🤣

⭐️黑松露帆立貝 $88
呢個比想像中好食,個人覺得有少少偏鹹但都幾鍾意佢嘅調味

⭐️熊之痛風最中 $100

⭐️松葉蟹肉濃海膽醬 稻庭烏冬蘭王卵 $178
份量好足,重牛油同埋奶味

⭐️牛油果軟殼蟹卷 $98

⭐️火炙左口魚裙邊壽司 $28

⭐️黑松露三貫 $68

⭐️席前火炙和牛壽司 $88
視覺效果滿分嘅火炙壽司!入口即溶再加埋濃郁嘅調味,超推薦!

⭐️冷奴 $28
食到有啲滯嘅時候,叫咗個凍豆腐,正常味,幾fresh

⭐️松葉蟹肉甲羅燒 $98

#foodie #hkfoodie #foodinstagram #香港美食 #美食#九龍美食 #尖沙咀美食 #居酒屋 #打卡 #食評 #放假食乜好 #生日 #周年紀念日 #拍拖好去處 #慶生 #fookdie尖沙咀 #fookdie日本菜 #fookdie居酒屋
同朋友食生日飯🎂之前睇YouTube片已經mark實呢間~1️⃣明太子烏冬($118)影片大推呢個烏冬,所以落單第一時間嗌。果然!非常好食‼️濃郁嘅明太子味,微微辣好過癮,配埋蛋更香更濃。有時好味嘅嘢真係唔需要太多配料,咁樣已經令人欲罷不能。份量係夠兩個人食,但食完會覺得一人一個都食得晒。驚艷之作!2️⃣清酒煮蜆($88)策略錯誤😂食咗明太子先就唔太食到酒味。蜆係普通size,無乜沙。3️⃣汁燒免治雞肉棒配蘭王卵($38)雞肉棒有打碎嘅軟骨,好有口感,配蛋汁好好味。呢道菜呢個價算平,食過上4字頭嘅都不及呢度。4️⃣煙肉蒜心卷($30)印象中第一次見中間饀料係蒜心!好嫩好香,夾埋煙肉🥓油香,正!5️⃣汁燒大蔥雞肉($35)其實主角係大蔥!吸咗燒汁同雞肉味,大蔥又甜又入味,好好食👍🏻6️⃣帆立貝刺身($45)壽星表示呢個比較普通,不過不失。7️⃣燒京蔥($28)食咗5️⃣忍唔住加點!燒京蔥無加汁,同5️⃣風味不同,好清甜,同樣好好味👍🏻8️⃣壽星同我都好滿意呢一餐,連杯茶都覺得好飲,無另外加飲品。加埋一總數$420。難怪google map上佢有4.6分👏🏻👏🏻9️⃣門口有機關😂印象難忘~
同朋友食生日飯🎂之前睇YouTube片已經mark實呢間~

1️⃣明太子烏冬($118)
明太子烏冬

2️⃣清酒煮蜆($88)
清酒煮蜆

3️⃣汁燒免治雞肉棒配蘭王卵($38)
汁燒免治雞肉棒配蘭王卵

4️⃣煙肉蒜心卷($30)
煙肉蒜心卷

5️⃣汁燒大蔥雞肉($35)
汁燒大蔥雞肉

6️⃣帆立貝刺身($45)
壽星表示呢個比較普通,不過不失。
帆立貝刺身

7️⃣燒京蔥($28)
燒京蔥

9️⃣門口有機關😂印象難忘~
2024-05-11
汁燒大蔥雞肉
燒京蔥
  • 汁燒雞肉大蔥
2024-04-05 92 views
同媽子2個人去食,想食日本嘢就揀呢間,堅平靚正叫咗2個午市套餐:銀鱈魚西京燒定食同10件火炙壽司定食(壽司係每日視乎新鮮食材供應,每日都會唔同)再加多2嚿火炙三文魚壽司🍣仲有汁燒雞肝(日本雞肝)口感粉嫩,軟綿,有濃郁香氣媽子對食嘅要求超級高,佢都話好好Jap食完2個都大滿足又超級飽買單定食唔加一(食嗰陣媽子不停講:今餐一定過$300,結果$300有找)希望多啲人知道呢間餐廳其實香港真係有好多好食嘅餐廳,等待我哋發掘,多謝threads友介紹
同媽子2個人去食,想食日本嘢就揀呢間,堅平靚正

火炙壽司10貫定食
再加多2嚿火炙三文魚壽司🍣
仲有汁燒雞肝(日本雞肝)
口感粉嫩,軟綿,有濃郁香氣

媽子對食嘅要求超級高,佢都話好好Jap

食完2個都大滿足又超級飽
希望多啲人知道呢間餐廳

2024-03-31
$140.5 (Lunch)
火炙壽司10貫定食
  • 銀鱈魚西京燒
  • 汁燒雞肝
2024-03-30 72 views
第一次來有驚喜,係加拿芬地鋪,我地先點左牛舌,雞肝,雞皮燒物,味道幾好唔會咸同過火,飲左一支清酒第一支簡左比較易入口甜甜地,生蠔極力推薦,好肥美清甜,一隻都好夠喉,壽司10貫,好新鮮識到有龍蝦刺身選擇清酒有專人解釋唔同牌子唔想米酒味,唔會推薦你飲最貴的,我地第二支揀咗米酒,味道偏濃但易入口當晚推介左比朋友,朋友第一就去食,值得回頭吃
第一次來有驚喜,係加拿芬地鋪,
當晚推介左比朋友,朋友第一就去食,值得回頭吃
清帶甜易入口
2024-03-29
清帶甜易入口
  • 厚燒牛舌芯
  • 龍蝦刺身
  • 溶岩海膽
  • 火炙五貫盛
低調嘅尖沙咀居酒屋環境具日本風味 lunch比較清淨lunch set 三文魚蟹籽丼定食 魚都幾鮮甜 日本飯都唔太膩 蟹籽作為飯嘅點綴整體幾口感清新 唔會太濃味唯一吐槽係個麵豉湯得半碗服務都比較好.
低調嘅尖沙咀居酒屋
環境具日本風味 lunch比較清淨
lunch set 三文魚蟹籽丼定食
魚都幾鮮甜 日本飯都唔太膩 蟹籽作為飯嘅點綴
整體幾口感清新 唔會太濃味
唯一吐槽係個麵豉湯得半碗
服務都比較好.
  • 三文魚蟹籽丼定食
🪭尖沙咀|地庫居酒屋🏮🔻象拔蚌刺身🤩份量正常,好新鮮,好鮮甜🤤🔻炸雞軟骨送上黎熱辣辣😙味道正常不錯🔻揚富山白蝦|$58呢個蝦真係唔係講笑😌份量多又香口,送酒一流😍🔻免治雞肉棒|$45今次食燒雞肉,鮮嫩多汁😆將蘭王蛋同自家製醬汁撈勻一齊食👍🏻🔻燒菠蘿|$38每次食燒菠蘿🍍都實冇死😋因為燒過既菠蘿特別甜😍🔻明太子稻庭烏冬|$108啖啖烏冬充滿蛋汁同明太子汁😝—————————————————————————📍 蔵鳶居酒屋 (尖沙咀)尖沙咀加拿芬道44-46號地下7-8號舖—————————————————————————
🪭尖沙咀|地庫居酒屋🏮

🔻象拔蚌刺身🤩
份量正常,好新鮮,好鮮甜🤤

🔻炸雞軟骨
送上黎熱辣辣😙味道正常不錯

🔻揚富山白蝦|$58
呢個蝦真係唔係講笑😌
份量多又香口,送酒一流😍

🔻免治雞肉棒|$45
今次食燒雞肉,鮮嫩多汁😆
將蘭王蛋同自家製醬汁撈勻一齊食👍🏻

🔻燒菠蘿|$38
每次食燒菠蘿🍍都實冇死😋
因為燒過既菠蘿特別甜😍

🔻明太子稻庭烏冬|$108
啖啖烏冬充滿蛋汁同明太子汁😝

—————————————————————————
📍 蔵鳶居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀加拿芬道44-46號地下7-8號舖
—————————————————————————
  • 大蜆稻庭烏冬
  • 燒菠蘿
2023-12-06 860 views
以居酒屋來說·怎能不提及這間能令我回訪再訪·一定是好東西位於尖沙咀的 赤鬼 蔵鳶居酒屋 濃厚日式氛圍·很有日本地道居酒屋的感覺最近推出全新午市套餐·由壽司串燒到鍋物都一應俱全.ᐟ‪.ᐟ‪.ᐟ‪午市都可以有好享受·͜· ︎︎午市套餐包了沙律、漬物同麵豉湯♡串燒盛6種定食($152)師傅在火喉拿捏控制很不錯!串燒燒到乾身· 而保留肉汁超喜歡雞肉同牛肉串燒·牛肉還配了蒜片·香濃惹味♡北海丼 定食($188)有蟹肉、蟹膏、帆立貝、三文魚籽同海膽將蟹肉蟹膏拌勻食用· 鮮味十足·是令人滿足的丼飯♡火炙壽司10貫 定食($98)這價位有10貫火炙壽司也太划算!而且師傅在面前手握·單是這點已很加分最喜歡是左口魚群邊同吞拿魚前者入口即化;後者魚味濃郁!♡唐揚炸雞·卷物·湯稻庭烏冬定食($176)炸雞灑滿芝士粉·絕對邪惡萬分小卷是三文魚· 絕不馬虎凍凍地來碗彈牙烏冬很不錯!ꕺ套餐還可以加配壽司、小食、飲品點了幾款試試·帆立貝壽司、芝麻雞翼、吉列炸蝦大推芝麻雞翼·外脆內嫩很可以!飲品配了冷泡白桃烏龍茶同益力多乳酸梳打前者很解膩·後者酸甜清爽
以居酒屋來說·怎能不提及這間
能令我回訪再訪·一定是好東西
位於尖沙咀的 赤鬼 蔵鳶居酒屋
濃厚日式氛圍·很有日本地道居酒屋的感覺
午市都可以有好享受·͜· ︎︎

午市套餐包了沙律、漬物同麵豉湯

♡串燒盛6種定食($152)
師傅在火喉拿捏控制很不錯!
串燒燒到乾身· 而保留肉汁
超喜歡雞肉同牛肉串燒·牛肉還配了蒜片·香濃惹味

♡北海丼 定食($188)
有蟹肉、蟹膏、帆立貝、三文魚籽同海膽
將蟹肉蟹膏拌勻食用· 鮮味十足·是令人滿足的丼飯

♡火炙壽司10貫 定食($98)
這價位有10貫火炙壽司也太划算!
而且師傅在面前手握·單是這點已很加分
最喜歡是左口魚群邊同吞拿魚
前者入口即化;後者魚味濃郁!

♡唐揚炸雞·卷物·湯稻庭烏冬定食($176)
炸雞灑滿芝士粉·絕對邪惡萬分
小卷是三文魚· 絕不馬虎
凍凍地來碗彈牙烏冬很不錯!

ꕺ套餐還可以加配壽司、小食、飲品
點了幾款試試·帆立貝壽司、芝麻雞翼、吉列炸蝦
大推芝麻雞翼·外脆內嫩很可以!

飲品配了冷泡白桃烏龍茶同益力多乳酸梳打
前者很解膩·後者酸甜清爽
2023-11-28 139 views
真心講,尖沙咀$78 又沙律 又麵 又有每日精選壽司 仲冇加一,重點係高質,今時今日真係好難找到。吾夠仲可以追加小食同壽司,重要坐得舒服,從此唔再去壽司x 了,希望小店長做長有。

赤鬼✨優惠分享✨這次回香港第一頓的日本菜~~跟媽咪還有朋友已經去過好幾次,這次終於帶上吳先森一起去吃了 kuratobi_akaoni🦀爆膏香箱蟹x秋刀魚刺身連殼都撥好的蟹蟹實太方便,夾起蟹肉跟蟹皇一起吃,非常鮮甜~再配上秋天盛產的秋刀魚,時令的最肥美,銀白反光跟深藍寶石般的魚身跟粉紅色魚肉,配以薑茸、山葵醬油,清爽的Yummmmmy 🐮A4和牛海膽瀑布丼嘩嘩嘩,吳先森在我才可以吃到這個打卡必點丼飯,畢竟我們兩母女肚子量小,平時來實在沒法吃到。把中間的海膽蛋黃混合,然後跟著和牛像切蛋糕般一份份地夾入口~邪惡!🐮和牛他他蘭王卵Encore的一道!新鮮的和牛刺身真的不會如想像中油膩,拌入生雞蛋黃令和牛更為嫩滑,還有芝麻、蔥花、紫菜、醃蘿蔔,吃下去味道跟口感也充滿層次🐟鳶 - 特產刺身8點盛由魚油脂重到清爽的都全齊:拖羅、油甘魚、干貝、牡丹蝦、海膽等等都有,我們三個人各自挑喜歡的吃~整盤秒速吃光光🍜松葉蟹肉濃海膽醬稻庭烏冬蘭王卵也是Encore的一道,因為我超超超喜歡烏冬跟海膽,一碗集合齊我喜歡的食物,所以必須再點!濃郁甜口的湯汁跟彈牙的烏冬,是會讓人明明超飽也可以吃到一條不剩!😆🙌🏻🍤椒鹽
赤鬼✨優惠分享✨

🦀爆膏香箱蟹x秋刀魚刺身

🐮A4和牛海膽瀑布丼

🐮和牛他他蘭王卵

🐟鳶 - 特產刺身8點盛

🍜松葉蟹肉濃海膽醬稻庭烏冬蘭王卵

🍤椒鹽軟殻蟹
吳先森指定要試的,總算通這他的嘴巴,讓他說出不錯,可是我半塊都沒吃到☠️

🍖串燒
自家製Q彈墨魚棒、厚燒牛舌芯、汁燒牛柳粒、牛肋筋、秋葵,個人最喜歡咬下去很有口感的牛舌芯,墨魚棒也好吃,就少咸了點點,牛柳粒會配有脆脆的蒜片

🫔平目海膽卷
調味是有點像沙拉的醬醋香,是清爽的,如果海膽再甜點會更好吃

🍶加賀之月 - 滿月
來居酒屋吃這麼多美食,怎麼可以少得了清酒呢,這款不會辛辣,喝起來滑順

💲約Hkd $1000@人
2023-11-11 148 views
已經第二次食呢間藏鳶x赤鬼居酒屋,佢哋個位其實就係喺正The One行上美麗華嗰條斜路嗰度,呢度嘅環境好有日本feel,我照舊都係鍾意坐bar枱睇住師傅整壽司😋呢度嘅嘢食都好多種類嫁,除咗壽司同刺身之外,仲有串燒、燒海鮮、炸物、鍋物!加埋每日都有唔同嘅優惠,勁抵食👍🏻👍🏻佢哋嘅午市定食出咗新Menu,「照燒牛肉飯」都只係$65🤩牛肉嘅量都唔少嫁,所有午市定食仲會送埋沙律,漬物同埋湯,夠哂飽肚!我就最鍾意食佢哋嘅壽司,全部都係師傅即整,夠晒新鮮!食咗佢哋嘅赤鬼極上壽司10貫($240)同火炙壽司10貫($98),海膽壽司同吞拿魚壽司最驚艷到我😋下次試埋佢哋嘅日本A4黑毛和牛壽喜鍋關東風先!

呢度嘅嘢食都好多種類嫁,除咗壽司刺身之外,仲有串燒、燒海鮮、炸物、鍋物!加埋每日都有唔同嘅優惠,勁抵食👍🏻👍🏻

2023-11-09 1208 views
位於尖沙咀加拿分道尾近諾士佛台口,地庫原來有間非常有特色嘅日本料理居酒屋「赤鬼x 蔵鳶居酒屋」真係臥虎藏龍,環境完全是日本風味,座位其中的吧枱可以一邊欣賞師傅做壽司和串燒,好有氣氛⛩️Menu 超多選擇,主打刺身、壽司、串燒和燒海鮮、炸物、鍋物、食事、日本酒等等應有盡有,另外設有每日不同優惠,今天是星期三就係全單八五折優惠,好抵食👍🏻👍🏻▪️牛油蒜香龍蝦(原隻)$ 480原隻龍蝦即叫即劏即燒,上枱香到不得了,龍蝦鋪滿蒜蓉,大隻厚肉,肉質好彈牙,非常新鮮,充滿蒜香,美味👍🏻▪️牛魔王 (兩份)$ 296炙燒過肥美半生熟既和牛包住青瓜,伴上矜貴嘅黑魚籽、海膽、魚籽,沾上燒汁和wasabi,鮮味非常▪️香蔥吞拿魚腩卷 $ 118肥美吞拿魚腩蓉配青瓜卷和大量青瓜絲,一口一件,清新好食▪️黑松露帆立貝 $ 88薄切新鮮帆立貝,配上海膽、芥末八爪魚和黑松露醬油醬,味道鮮甜充滿松露香▪️銀鱈魚西京燒 $ 138銀鱈魚魚皮煎得超級香脆,充滿西京燒的甜香,魚肉外層焦香肉質細緻,非常鮮味▪️松葉蟹肉甲羅燒 $ 98甲羅燒有蟹肉,蟹膏,蟹籽,鵪鶉蛋,蔥花,燒完之後蟹肉鮮甜,蟹膏味道超香超濃,用紫菜包住嚟食,好味到不得了▪️

Menu 超多選擇,主打刺身壽司、串燒和燒海鮮、炸物、鍋物、食事、日本酒等等應有盡有,另外設有每日不同優惠,今天是星期三就係全單八五折優惠,好抵食👍🏻👍🏻

▪️牛油蒜香龍蝦(原隻)$ 480

▪️牛魔王 (兩份)$ 296

▪️香蔥吞拿魚腩卷 $ 118
肥美吞拿魚腩蓉配青瓜卷和大量青瓜絲,一口一件,清新好食

▪️黑松露帆立貝 $ 88

▪️銀鱈魚西京燒 $ 138

▪️松葉蟹肉甲羅燒 $ 98

▪️蒜香活鮑魚(三隻)$ 144
肉質新鮮又彈牙,滿滿蒜蓉香,非常惹味

▪️鹽燒原塊雞皮 $ 30
我最愛的燒雞皮,燒得香脆,充滿雞油香

▪️芝士免治雞肉棒(兩串)$ 60
雞肉棒肉質脆口,伴上融化咗嘅芝士,正正

▪️自家製Q彈墨魚棒 $ 48
手打墨魚棒,煙靭又彈牙充滿墨魚香,換上日本蛋黃和燒汁,Juicy 美味

▪️鹽燒雞翼 $ 30
味道鹹香,燒至雞皮極度香脆,肉質Juicy有咬口,好高質素

▪️煙肉蒜心卷 $ 30
煙肉肥美,油脂豐富,包住清新爽口嘅蒜心

▪️燒菠蘿 $ 38
新鮮多汁又清甜

▪️北海道流心芝士薯餅 $ 32
香脆外層包住軟滑嘅薯蓉和流心芝士,芝味滿滿

▪️唐揚豆腐 $ 50

外皮香脆,豆腐意想不到咁香滑,伴上甜醬油,
好味道

▪️鱈魚棒 $ 28
昋口小食佳品

▪️鯛魚白湯 (兩碗)$ 100
魚湯呈奶白,魚味香濃到不得了

• 銀鱈魚西京燒
  • 牛油蒜香龍蝦
  • 松葉蟹肉甲羅燒
2023-11-09 827 views
這間位於尖沙咀加拿芬道的🇯🇵日式居酒屋,類近商場The One和美麗華,位置方便。餐廳裝修充滿日本風,氣氛不錯,好適合三五知己聚會。餐廳的餐點選擇種類繁多,有新鮮活海鮮🦞、燒物、炸物、煮物、刺身、壽司🍣、鍋物🍲等。而且餐廳最近重做緊推廣優惠,每日都有不同優惠,我地今日就剛好有8️⃣5️⃣折!.🔺鱈魚棒 $28口感香脆,點埋沙律醬一齊吃更美味。.🔺免治雞肉棒(芝士)$30/串嫩滑雞肉🐥與脆口雞軟骨完美結合,配上芝士和特調醬汁,更加惹味。.🔺鹽燒雞翼 $30/串雞翼🐥燒得剛剛好,外脆肉嫩,充滿肉汁。.🔺鹽燒原塊雞皮 $30雞皮🐤新鮮燒起,香脆可口,邪惡又美味。.🔺煙肉蒜心卷 $30/串爽口新鮮的蒜心,剛好中和了煙肉的油膩感,配搭得宜。.🔺自家製Q彈墨魚棒 $48墨魚棒🦑口感彈牙,配上特色醬汁和蛋汁更美味。.🔺牛油蒜香龍蝦(原隻)$480原隻新鮮活龍蝦🦞即叫即燒,肉質彈牙,味道鮮甜美味。加上牛油和蒜蓉,每口都充滿滋味。.🔺蒜香活鮑魚 $48/隻活鮑魚新鮮又彈牙,肉質鮮嫩,加上大量蒜蓉,真的很美味。.🔺松葉蟹肉甲羅燒 $98用上高質🦀松葉蟹肉,店員即場幫忙燒製,配上味噌麵豉調味,燒起飄出蟹鮮香氣,混合
這間位於尖沙咀加拿芬道的🇯🇵日式居酒屋,類近商場The One和美麗華,位置方便。餐廳裝修充滿日本風,氣氛不錯,好適合三五知己聚會。餐廳的餐點選擇種類繁多,有新鮮活海鮮🦞、燒物、炸物、煮物、刺身壽司🍣、鍋物🍲等。而且餐廳最近重做緊推廣優惠,每日都有不同優惠,我地今日就剛好有8️⃣5️⃣折!
🔺鱈魚棒 $28
口感香脆,點埋沙律醬一齊吃更美味。
🔺免治雞肉棒(芝士)$30/串
🔺鹽燒雞翼 $30/串
雞翼🐥燒得剛剛好,外脆肉嫩,充滿肉汁。
🔺鹽燒原塊雞皮 $30
雞皮🐤新鮮燒起,香脆可口,邪惡又美味。
🔺煙肉蒜心卷 $30/串
爽口新鮮的蒜心,剛好中和了煙肉的油膩感,配搭得宜。
🔺自家製Q彈墨魚棒 $48
墨魚棒🦑口感彈牙,配上特色醬汁和蛋汁更美味。
🔺牛油蒜香龍蝦(原隻)$480
🔺蒜香活鮑魚 $48/隻
活鮑魚新鮮又彈牙,肉質鮮嫩,加上大量蒜蓉,真的很美味。
🔺松葉蟹肉甲羅燒 $98
用上高質🦀松葉蟹肉,店員即場幫忙燒製,配上味噌麵豉調味,燒起飄出蟹鮮香氣,混合蟹肉、蟹膏、鵪鶉蛋,再配上紫菜一起吃,充滿咸香鮮味。
🔺銀鱈魚西京燒 $138
魚肉🐠嫩滑,外層燒至金黃,配上西京燒醬汁,味道鮮甜。
🔺牛魔王 $148/件
賣相精美,牛肉🐮肉嫩多汁,包著蔬菜絲,剛好中和了油膩感,上面還有海膽和魚子醬,盡顯豪華。
🔺香蔥吞拿魚腩卷 $118
吞拿魚腩🐟魚味香濃,富魚油香,一小口的飯卷,一口一啖剛剛好。
🔺黑松露帆立貝 $88
肉質雪白嫩滑,加入黑松露醬汁,令味道更提升。
🔺北海道流心芝士薯餅 $32
薯蓉口感綿密,配上流心芝士🧀更加美味。
🔺唐揚豆腐 $50
外脆內嫩,咬下去軟嫩多汁。
🔺燒菠蘿 $38
🍍味道香甜又多汁,十分新鮮。
🔺鯛魚白湯 $50
用上足料熬製,魚湯🐟魚味濃郁,呈奶白色,充滿鮮味。
Type of Meal
Dinner
2023-11-07 522 views
-藏鳶 × 赤鬼 👹仲係藏鳶居酒屋既時候就已經到訪2次但係店名聯乘埋「赤鬼」就第一次黎食不過質素都係依舊不錯 環境又好舒適之前2次食都係晚餐 今次就黎試下最新既午餐優惠每個套餐都係包左前菜 + 沙律 + 麵豉湯另外可以額外多款特色小食同飲品添重點係午市黎食係冇收加一 服務都好好添!🍣 赤鬼極上壽司10貫 ($240)當中包括 油甘魚 深海池魚 吞拿魚 帶子 海膽 三文魚子 等等款款都新鮮又厚肉 呢個價錢食到整個套餐都唔錯🍣 壽司6貫拼冷蕎麥麵 ($90)6貫當中有刺身 + 火炙 + 熟食 包括帶子 三文魚 火炙左口魚裙邊 玉子燒 燒芝士蝦 燒北寄貝連埋冷蕎麥麵一齊食 都已經好飽好滿足🥩 關東風壽喜鍋 - 日本A4黑毛和牛定食 ($310)食壽喜燒一定要配番個A4黑毛和牛啦封喜燒係預先鋪排好 和牛就要自己放落去 確保可以食到最鮮嫰既質感總共有3大片 連埋大量蔬菜 其實都好夠送飯和牛肉質細緻 精美既霜降脂肪 食落溫厚濃郁又帶有鮮味點埋蛋漿一齊食 冇得輸 如果多幾片就好 多多肉都食得晒~ 🍢 串燒盛6種定食 ($108)串燒係即叫即整 新鮮滾熱辣 比較需時包括日本小紫薯 翠玉瓜 秋葵 牛柳
藏鳶 × 赤鬼 👹

仲係藏鳶居酒屋既時候就已經到訪2次
但係店名聯乘埋「赤鬼」就第一次黎食
不過質素都係依舊不錯 環境又好舒適
之前2次食都係晚餐 今次就黎試下最新既午餐優惠
每個套餐都係包左前菜 + 沙律 + 麵豉湯
另外可以額外多款特色小食同飲品添
重點係午市黎食係冇收加一 服務都好好添!

🍣 赤鬼極上壽司10貫 ($240)
款款都新鮮又厚肉 呢個價錢食到整個套餐都唔錯

🍣 壽司6貫拼冷蕎麥麵 ($90)
6貫當中有刺身 + 火炙 + 熟食
連埋冷蕎麥麵一齊食 都已經好飽好滿足

🥩 關東風壽喜鍋 - 日本A4黑毛和牛定食 ($310)
食壽喜燒一定要配番個A4黑毛和牛啦
總共有3大片 連埋大量蔬菜 其實都好夠送飯
和牛肉質細緻 精美既霜降脂肪 食落溫厚濃郁又帶有鮮味
點埋蛋漿一齊食 冇得輸 如果多幾片就好 多多肉都食得晒~

🍢 串燒盛6種定食 ($108)
串燒係即叫即整 新鮮滾熱辣 比較需時

+ 芒果乳酸梳打
2023-10-29
Type of Meal
Dinner
今次坐高檯,仲可以睇住廚師即製壽司👨🏻‍🍳親民價lunch sets, 食出omakase feel!🍣青鬼壽司12貫 $158有把遮仔點綴得好靚🤣厚肉拖羅,爽口魷魚,鮮甜帶子,更有滿餡吞拿魚蓉,鮮味足料勁滿足。🐮壽喜鍋關東風 日本A4黑毛和牛 $288壽喜鍋有🇺🇸美國牛同🇯🇵日本和牛兩種,我哋點咗A4和牛,點埋經典蛋漿,🥩牛肉口感柔軟,油脂甘香細膩。🍢串燒盛 6種 $108串燒都係即場燒製,當然少唔到香脆外皮燒鱔!🍠日本小紫薯香甜,一啖一粒勁過癮。🍚北海丼 $188 四色丼 $178 兩個丼有少少區別,北海會配咗🦀蟹膏同蟹絲,四色蝦大隻新鮮,爽口嫩滑。🐙章魚小丸子 吉列炸蝦 芝麻雞翼小食同樣高質,微辣雞翼,香脆炸蝦。 服務好nice,我哋坐住慢慢食好似去咗轉日本咁🤭中午埋單仲冇加一,快啲去試!

🍣青鬼壽司12貫 $158

🐮壽喜鍋關東風 日本A4黑毛和牛 $288

🍢串燒盛 6種 $108

🐙章魚小丸子 吉列炸蝦 芝麻雞翼
小食同樣高質,微辣雞翼,香脆炸蝦。
服務好nice,我哋坐住慢慢食好似去咗轉日本咁🤭
中午埋單仲冇加一,快啲去試!