2023-11-29 2697 views
人人去晒日本,得自己留港,唯有到訪日牌過江龍cafe,慰藉一下心靈。早上開店至十一時前,若在此點一杯咖啡,便獲送一份牛油厚多士,可揀配紅荳蓉、蛋沙律或烚蛋,我就當然揀了傳統名古屋吃法多士配紅豆蓉,再加$10,配一隻日本烚蛋,令自己有一個夠撐至下午的滿足早餐。這兒的招牌日式咖啡,是較甘濃的類别,加入coffee cream及糖後會易入口很多!至於贈送的厚多士,上桌熱烘烘,塗上了金黃牛油,頓時變成了主角,再加紅荳蓉,的確令心靈欣慰一番。當然,豆沙不是頂級及超清甜那種,但已算不錯。那烚蛋的蛋白有彈性,蛋黃極香濃,撒上少許鹽,單吃也不覺寡,十分可口。令人覺得簡單的食物,一點也不簡單。吃完早餐,仍可用座位旁的插頭叉電,繼續消閒一會,侍應亦會為客人加水,十分有禮及細心。整個早餐體驗十分優質,第一,座位寬敞舒適,用色燈光柔和,靠背挺身有軟布墊,由於座位有一定的距離,附近的客人談話時也不會太disturbing。第二,桌上已用盒子放置餐具紙巾,有鹽瓶方便為雞蛋調味,亦有牙籤,不用客人要麻煩再叫唤侍應幫忙。第三,仍準備了不少雜誌報紙,可讓單人食客,不用只對着電話電腦。最後,是贈送的多士,不會因是免費而偷
整個早餐體驗十分優質,第一,座位寬敞舒適,用色燈光柔和,靠背挺身有軟布墊,由於座位有一定的距離,附近的客人談話時也不會太disturbing。第二,桌上已用盒子放置餐具紙巾,有鹽瓶方便為雞蛋調味,亦有牙籤,不用客人要麻煩再叫唤侍應幫忙。第三,仍準備了不少雜誌報紙,可讓單人食客,不用只對着電話電腦。最後,是贈送的多士,不會因是免費而偷工減料,仍然足料及香脆可口,此點對比一下牆上的掛畫和我的食品相片,便得以確定!
2023-11-22 622 views
🎏心心念念的Komeda's Coffee☕️從首日進駐香港起就想一試,餐廳在🇯🇵名古屋起家,至今已有50多年的歷史。在香港有三家分店,裝潢和餐具都充滿🎍昭和風情,特別喜愛它的燈飾。🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️1. 🥪味噌炸豬扒方堡 ($79)這款方堡大件夾抵食,切開共有4份。麵包香軟搭配著日式炸豬扒,不油膩也不熱氣。港女最怕生生硬硬的椰菜,但它的椰菜絲卻不會界口。回味非常。2. 🥗迷你沙律 (+$20)這個沙律絕不迷你,沙律菜配上日式薯仔沙律,令人忍不着多吃兩口🙈。🥗l3. 🌽粟米濃湯 ($20)日式粟米濃湯,不算獨特但飲落舒服。4. 🍈蜜瓜冰與火 ($65)這款甜點結合了它們的Signature丹麥酥和牛奶雪糕,再加上來自北海道的哈密瓜,真的回味無窮5. ☕️歐蕾咖啡 ($20)Komeda's Coffee招牌咖啡之一,解膩一流。Komeda's Coffee 性價比不俗、服務有禮、環境獨特,港女很喜歡呢。
🎏心心念念的Komeda's Coffee☕️

🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️

1. 🥪味噌炸豬扒方堡 ($79)

2. 🥗迷你沙律 (+$20)

3. 🌽粟米濃湯 ($20)
日式粟米濃湯,不算獨特但飲落舒服。

4. 🍈蜜瓜冰與火 ($65)

5. ☕️歐蕾咖啡 ($20)
Komeda's Coffee招牌咖啡之一,解膩一流。

2023-11-02 550 views
本身無喺日本食過,見佢新開左一段時間就試吓佢🥪🍰☕️仲免收加一添.✨炸豬扒方堡✨新鮮炸起既豬扒,加埋椰茶絲、豬扒醬、鬆軟既麵包🤤🤤無懈可擊🍞個麵包真係幾出色,軟熟得黎食落又唔會痴牙,一d負擔都無🥹✨雞蛋沙律潛艇堡✨呢個包都係一樣咁鬆軟🥰蛋沙律主要都係舖喺面頭,入面夾既主要係生菜🥚蛋沙律就係好日式果種風格,好綿密☁️仲有少少芥末味,唔會單調✨Komeda咖啡(大杯)✨好易入口既咖啡☕️對於平時唔飲咖啡既我黎,苦味勁少,又唔會酸,有d似咖啡糖既走甜味,係飲落喉嚨好舒服既咖啡💆🏻‍♀️附送果包豆咸甜咸甜咁食完一粒又一粒🙊✨紅豆小町 櫻(走冰)✨由紅豆、紅茶、牛奶組成🧊比較細杯,少左冰就少之又少😥味道一般,因為個紅茶味係午後紅茶果隻香精茶味😓自己就麻麻地呢種味🍵但個紅豆係好綿密香甜既🫘✨迷你冰與火✨個名無改錯🤤個丹麥酥係熱熱地,而個牛奶雪糕唔食快d真係好快溶🔥味道方面🍦牛奶雪糕好香濃牛奶味,係日式既味道!下次要單點黎食先得❤️丹麥酥其實都好食既,好有牛油香,加埋糖漿🤌🏻仲好貼心切開做4份方便食☺️
✨炸豬扒方堡

✨雞蛋沙律潛艇堡

✨Komeda咖啡(大杯)

✨紅豆小町 櫻(走冰)

✨迷你冰與火

2023-10-28 549 views
22/8/2023食完晚餐去食甜品去The One 內 Aeon store 入面的 Komeda 叫咗:一個季節限定嘅蜜瓜冰與火 ‘北海道雷電蜜瓜’一個牛奶軟雪糕我覺得佢個冰與火好食,但係舊蜜瓜就細咗少少,同埋本身雪糕嘅甜味、蜜糖嘅甜味,已經cover 咗蜜瓜個甜。所以我覺得就算下次食嘅話,叫返普通冰與火就ok牛奶軟雪糕好食,好香牛奶味。我哋都見到在場好多人食鹹點,下次有機會都想試吓佢啲三文治Ps : 吾收加一👍🏻
22/8/2023

食完晚餐去食甜品

叫咗:
一個季節限定嘅蜜瓜冰與火 ‘北海道雷電蜜瓜’

一個牛奶軟雪糕

所以我覺得就算下次食嘅話,叫返普通冰與火就ok
牛奶軟雪糕好食,好香牛奶味。

我哋都見到在場好多人食鹹點,下次有機會都想試吓佢啲三文治

Ps : 吾收加一👍🏻

2023-08-22
$60 (Last Night Supper)
2023-10-21 551 views
今晚去附近上堂,上堂前去這間日式咖啡店用餐,此店位於尖沙咀AEON內。我曾經在名古屋光顧過這間店,由於日圓匯價低,相對當地餐廳之食物比香港便宜。當時吃了冰與火的甜品,價格只需要$30多元。今次吃了芝士漢堡肉醬意粉,加$20配雪糕我認為食物的價錢較貴,醬汁及意粉是好吃的,致於漢堡肉感覺像豬肉,沒有什麼特別。本來我想吃牛肉焗飯,但是店員說已經沒有,店員推薦我吃芝士漢堡肉醬意粉,現在感到有點後悔,因為不好吃下次再試牛肉焗飯店內環境一般,內裡的椅子十分密集,旁邊就是別人的位於,感覺沒有什麼空間及私隱度,而且人手不足,我在進店及結帳時都要等待一段時間才有店員前來處理,當然在點餐時有問題都花了很多時間等店員。此店是用QR CODE下單及收取電子支付。
當時吃了冰與火的甜品,價格只需要$30多元。
今次吃了芝士漢堡肉醬意粉,加$20配雪糕
下次再試牛肉焗飯
此店是用QR CODE下單及收取電子支付。
芝士漢堡肉醬意粉
2023-10-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
芝士漢堡肉醬意粉
2023-10-17 365 views
早餐Moment!嚟到來自日本嘅呢間coffee shop~呢度好阿異空間咁好難搵,我落咗Aeon 搵極都搵唔到,差啲想放棄之際,原來有條電梯,再上返半層。呢度感覺自成一角~時間尚早,所以冇乜人!想大讚當中嘅座位差唔多每一枱我所見嘅都有電掣位,完全係勁貼心同勁啱要Work嘅朋友仔~👍👍👍👍👍然後佢有一個早餐combo,當你嗌一杯嘢飲就會送一個多士俾你☺️☺️☺️☺️☺️我口痕痕加咗個粟米湯😌😂叫咗呢個個樽非常有特色嘅抹茶奶昔。本身睇個樣覺得好似有啲伏,點知飲落甜味啱啱好,非常正!
早餐Moment!

嚟到來自日本嘅呢間coffee shop~
呢度好阿異空間咁好難搵,
我落咗Aeon 搵極都搵唔到,差啲想放棄之際,
原來有條電梯,再上返半層。
呢度感覺自成一角~

時間尚早,所以冇乜人!

我口痕痕加咗個粟米湯😌😂

叫咗呢個個樽非常有特色嘅抹茶奶昔。
本身睇個樣覺得好似有啲伏,點知飲落甜味啱啱好,非常正!

2023-09-23 582 views
我最近去了一家叫作「Komeda Koffee」的咖啡店,試了他們的早餐套餐,真是讓我驚艷!這份早餐套餐裡的多士非常厚實,牛油的香氣非常迷人,而且他們的咖啡也很出色。這家店的多士真的是太特別了。它們的多士切得非常厚,每一片都飽滿厚實。第一口咬下去,我可以明顯感受到多士的鬆軟和口感。而且多士上面抹的牛油非常香,讓整個味道更加豐富。每一口都讓我彷彿置身於一個舒適的早晨。除了多士,他們的咖啡也非常出色。他們使用的是巴西咖啡豆,這種咖啡豆的酸度非常平衡。我品嚐了一口咖啡,可以明顯感受到咖啡的香氣和豐富的口味。咖啡的酸度岩岩好,不會太過刺激,非常適合搭配早餐。總的來說,「Komeda Koffee」的早餐套餐給我留下了深刻的印象。多士厚實,牛油香氣撲鼻而來,咖啡的香氣和口味都非常出色。如果你喜歡豐盛的早餐和美味的咖啡,我強烈推薦你來這家咖啡店,相信你也會愛上他們的早餐和咖啡。

2023-09-23
$60 (Breakfast)
2023-09-13 513 views
一心諗住日本茶室冇衰,點知開在尖沙咀的會伏,好伏。首先男侍應態度差,要拿單,在店外等了兩分鐘冇人應,坐低order侍應都吾知邊個樣冇。已經90分鐘用膳餐時間,非常浪費時間。個漢堡稔到揸不上手,個包好難食,件肉還好,隻蛋流心但佢冇問我係咪要流心,杯咖啡有化學味吾好飲。再不光顧!

2023-09-04 562 views
應承咗小朋友要飲多次蜜瓜雪糕梳打,於是又去多次[コメダ珈琲店],今次去The One分店。平日下午4點都要等位,不過好快就可以坐低。今次人多可以叫多幾款嚟試下。除蜜瓜雪糕梳打,用QR code 落單嘅雪糕抹茶同樣唔記得係備註要求少冰,結果大大粒冰塞滿晒係玻璃杯度,飲左4、5啖抹茶就飲晒,啲冰都未溶過😂Pat雪糕放到好邊,差啲跌落檯面,要快快脆食晒佢!招牌甜品冰與火,下層的丹麥麵包唔夠熱,做唔到火嘅效果,啲雪糕溶唔到,不過整體都算幾好味😋雞蛋薄餅多士最好味🤤烤至焦燶的芝士好香口,加埋蛋沙律同香脆多士底,最美味的一碟!可惜係最遲嚟,食晒甜食先到佢。··- 冰與火 $39- 雞蛋薄餅多士 $69- 雪糕抹茶 $55- 香脆薯角 $20- 蜜瓜雪糕梳打 $50

雪糕抹茶

- 香脆薯角 $20
- 蜜瓜雪糕梳打 $50
2023-08-28
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$65 (Tea)
雞蛋薄餅多士
2023-08-23 459 views
コメダ珈啡店最近新開咗黎尖沙咀the one 之後一直未有機會試所以番工前過黎食個早餐飲杯咖啡(舖頭開上午8點)佢係the one落一層嘅電梯底旁半open area 舖頭一開冇幾耐都真係冇乜冷氣幾熱下坐低咗店員都係比qr code自己落單早餐時段就只有一個多士set配咖啡(點一杯咖啡,送一份多士套餐)多士有得揀士多啤梨醬/牛油,再配烚蛋/蛋沙律/紅豆蓉(可惜未有貨)然後飲品有好多好多可以揀(凍熱咖啡系列,甜品飲品系列,紅茶系列,汽水奶昔系列,抹茶系列)有圖嘅menu特別吸引,我樣樣都好想試多士雖然係半份,但超厚,好軟熟(叫咗兩份,所以佢原塊上)隔離枱杯熱咖啡好香,但實在太熱都係叫咗凍飲一個叫咗凍維也納咖啡,另一杯係凍蜂蜜咖啡以連鎖咖啡店,佢幾好飲,雖然佢跟咗杯糖水,但因為面頭有cream,唔洗落糖水都得(個人唔鐘意太甜嘅啡)另外追加咗份蘋果批share正正常常,餡有一塊塊蘋果肉,但個人覺得偏甜大部分位置都有差電位同usb位供客人使用,呢樣幾貼心舖頭有限時嘅用餐時間,如果想坐耐啲就未必適合
コメダ珈啡店最近新開咗黎尖沙咀the one
之後一直未有機會試
所以番工前過黎食個早餐飲杯咖啡
(舖頭開上午8點)

佢係the one落一層嘅電梯底旁半open area
舖頭一開冇幾耐都真係冇乜冷氣幾熱下

坐低咗店員都係比qr code自己落單
早餐時段就只有一個多士set配咖啡
(點一杯咖啡,送一份多士套餐)
有圖嘅menu特別吸引,我樣樣都好想試

士多啤梨果醬多士配蛋沙律,烚蛋

多士雖然係半份,但超厚,好軟熟
(叫咗兩份,所以佢原塊上)

凍維也納咖啡,凍蜂蜜咖啡

隔離枱杯熱咖啡好香,但實在太熱都係叫咗凍飲
一個叫咗凍維也納咖啡,另一杯係凍蜂蜜咖啡

蘋果批

另外追加咗份蘋果批share
正正常常,餡有一塊塊蘋果肉,但個人覺得偏甜

大部分位置都有差電位同usb位供客人使用,呢樣幾貼心

舖頭有限時嘅用餐時間,如果想坐耐啲就未必適合
2023-08-22
$60 (Breakfast)
士多啤梨果醬多士配蛋沙律,烚蛋
凍維也納咖啡,凍蜂蜜咖啡
  • 多士
  • 凍維也納咖啡
2023-08-08 611 views
我很喜歡 Komeda's Coffee的厚多士,每次到名古屋旅行都會吃,去年10月 Komeda's Coffee香港首店在紅磡黃埔天地開業,在香港也能到,開心!短短時間,已經開了3家店,第3家開在尖沙嘴 The One,以後想吃厚多士,方便多了!今次也是為了厚多士來的,上午11時前點飲料 (我點了牛奶咖啡,咖啡味比較淡),送厚多士,可以選配蛋沙律、烚蛋、紅豆蓉,我最喜歡厚多士配蛋沙律,多士烘得外面微脆,足夠厚,咬下去軟綿綿,配蛋沙律和熱咖啡,是很讚的早餐組合!加配了燒賣,10元有6粒,7仔叮叮貨色,配豉油、辣油,還挺好吃的!

牛奶咖啡配厚多士
燒賣
2023-08-07
$50 (Breakfast)
牛奶咖啡配厚多士
2023-08-03 507 views
第二次食KOMEDA’s Coffee第一次係屯門等左成個鐘先入得估唔到假日中午11:45嘅尖沙咀店竟然可以直入.餐廳裝修以木為主枱與枱之間嘅距離都夠唔會有好迫嘅感覺 坐得都舒服.同朋友兩個人Order左拿破崙意粉、照燒雞烤三文治Komeda咖啡、歐蕾咖啡同埋迷你冰與火.拿破崙意粉會跟一片法包同沙律另外沙律都會有兩款唔同醬選擇意粉比起一般嘅扁同粗身煮得啱啱好唔會太淋每一啖都食到好香嘅蕃茄醬係一個好食嘅意粉.照燒雞烤三文治比想像中大份因為朋友點嘅所以冇試到朋友話覺得個包可以再烤脆多少少.Komeda咖啡未落忌廉前覺得普普通通落左忌廉之後風味提升左10倍飲落好滑身順口.迷你冰與火係最期待嘅一樣因為之前去屯門因為雪糕機壞左(?)所以食唔到果然冇令人失望雪糕係好香嘅奶味再加埋酥皮丹麥麵包同埋糖漿三樣野加埋味道啱啱好.依家知道左12點前唔洗排隊下次會識得早啲去
第二次食KOMEDA’s Coffee
第一次係屯門等左成個鐘先入得
估唔到假日中午11:45嘅尖沙咀店竟然可以直入
餐廳裝修以木為主
枱與枱之間嘅距離都夠
唔會有好迫嘅感覺 坐得都舒服
同朋友兩個人
Order左拿破崙意粉、照燒雞烤三文治
Komeda咖啡、歐蕾咖啡
同埋迷你冰與火

三樣野加埋味道啱啱好
依家知道左12點前唔洗排隊
下次會識得早啲去

2023-07-30
$120 (Lunch)
  • 迷你冰與火
  • 拿破崙意粉
好久沒吃的日本進運香港的珈啡店,尖沙咀新開的餐廳。人數不算多入餐廳吃,這間餐廳員工人手不足,要等候排隊中。紅色的座位椅子及日式西餐風格很有日本feel。🥐🍔🥪🍰🍧🍨 還有好多不同的甜品。雖然味道ok,質地不錯。🍧🍧🍧🍦🍦🍦—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
—————-
今天中午在加連威老道壽司郎午餐,離開後在街上感到天氣悶熱(因為作打風),不想在街上逗留,所以就去了對面The One的AEON逛逛。在AEON偶然看見這一間非常有日本風味的コメダ咖啡店「 KOMEDA’S Coffee」☕️。最喜嘗新的我當然打算第一時間入去坐低飲杯咖啡啦,當時大約2:30pm左右,行到門口看見已經有一大班人在等待入座,嘩!這一間咖啡室原來是那麼受歡迎,我們兩大一小取了一張三位的輪候票,然後在AEON的$12店內邊逛邊等入座,過了20分鐘,也好像只是有一位和兩位的座位被叫號入座,我們三位的座位看似很渺茫😤,正打算乘搭扶手梯離開的時候,突然聽到店員叫三座位的號碼,而我們上一位號碼的朋友想必是久等多時故已經離開,所以我們即時可以入座了😄。這間日本咖啡室所採用的設計是以棗紅色及紅色絲絨間條梳化為主,這個鮮艷的顏色在日式餐廳好像不太常見;餐椅扶手/椅腳以及餐桌屏風和餐枱,均採用了原色木紋設計; 整間餐廳的設計以木系裝修為主,聽說這是昭和風暖色系設計,我個人是頗為喜歡的。餐廳用餐區並不太歸一,分隔開幾個部份,應該是因為要遷就室內設計問題,餐廳裏面有一排面向牆壁的長枱,也有二人枱,及
餐廳用餐區並不太歸一,分隔開幾個部份,應該是因為要遷就室內設計問題,餐廳裏面有一排面向牆壁的長枱,也有二人枱,及單邊梳化座,也有部份是卡位(四位和六位都有),可說是非常多元化。
我們被安排坐在店內一張非常闊落的卡位,應該是店內最寬敞和最大的一張卡位,這張卡位足夠六人可以入座, 我們兩大一小感覺非常舒適,真是幸運了🥰。
點餐用QR code巳經是新常態,因為剛剛吃完午餐還未肚餓,而我是專誠來喝咖啡的,因此並不打算吃別的食物,同桌的另一位則選擇了牛乳軟雪糕$35,我用QR code下單時才發現原來吃甜品就可以用$26的價錢來享用這裏的招牌大杯裝咖啡 (原價$45 ),我當然不會錯過這個優惠啦👍。
~ KOMEDA 咖啡 (加配價錢,大杯$26)
咖啡很快送上,我在咖啡內加入了一些忌廉,再細味品嚐,wow… 咖啡入口順滑,幾乎沒有苦味,喝下感覺心情愉快,果然跟這咖啡店Menu內所形容咖啡的賣點一樣: 一杯讓人放鬆心情😁,令世界充滿笑容的咖啡☕️。
KOMEDA 咖啡
咖啡忌廉
注意每日11點後,只要點一杯飲品,就會附上一包獨特鹹味的小食豆果子🫘。
豆果子
豆果子
~ 牛奶軟雪糕🍦 ($35)
入口軟滑,而且奶味相當濃郁🍼,從未品嚐過美味雪糕的小B當然最高興,我們三人連威化雪糕脆筒也吃光呢😋。
牛乳軟雪糕
 這裏的餐具全部都採用有自家品牌名稱的。
離開前再慢慢欣賞那一本厚厚的Menu,原來「名古屋咖啡店」除了咖啡選擇非常之多以外,還有很多其他不同種類的飲品,例如: 紅豆小町葵,就是紅豆🫘+咖啡☕️+牛奶🥛; 雪糕梳打是用一隻靴形⛸️的玻璃杯盛載;咖啡奶昔則用一個有蓋的玻璃瓶盛載,非常可愛🥰;
食物方面有各色三文治🥪/漢堡包🍔、 厚多士🥪/熱狗🌭;
11:30am後還有意粉🍝/燉牛肉🥘和其他炸雞🍗/薯仔角🥔等小食;
另外還有沙律🥗兒童套餐及甜品🍮,選擇可謂非常之豐富👍。
而且於早上選購任何飲品,可以用$10追加燒賣 (很搞笑,竟然有燒賣😂)、烚蛋和多士等等。

不過在日本是不用加錢,最大特色是沿用名古屋的早餐文化,購買咖啡即附上麵包或吐司,選擇果醬,再配上水煮蛋、沙律蛋或紅豆蓉食用,想豐富一點可加配沙律或酸奶亦可👍。
寫食評上網做資料搜集才知道KOMEDAコメダ珈琲店1968年由日本名古屋發跡,香港AEON 取得特許經營權,在黃埔Aeon Style內開設第一間KOMEDA’S Coffee,全場2,780呎,店內位置闊落,應該是最漂亮最舒適的一間👍! 香港第二間咖啡店開設在屯門的AEON內,兩個地方我都很少踏足,所以我是首次接觸這一間咖啡店的,希望不久將來可以在荃灣AEON也開設一間呢🤔!
餐牌內看見還有八杯咖啡券供顧客購買,但我不會選擇購買,雖然比原價平$5/ 杯, 除非你在附近工作,而經常會到此用餐,否則不要為自己心理加重負擔😅。
因為要經常記着有什麼券需要在到期前使用,例如: 各大公司商場的現金券、雪糕券、餅券及其他乜券物券… 等等等等,特別是電子券,沒有實體卷,最容易忘記使用,現在幾乎每個商場/百貨公司也是使用電子禮券/coupon,過期了也不知道,我也損失過好幾次一田的電子coupon;曾經買了一些電子湯券過期後才發現,幸好店員告訴我可以打電話到公司申請延期才保住七張湯券,哈哈!有時又要為了有些少着數而被迫只去光顧某一間餐廳, 所以最好不要為了一些小便宜另自己有壓力喔!這實在令人感到麻煩以及令體內細胞加速死亡😓!

離開餐廳結帳的時候,看到收據才知道原來這裏不用收10% 服務費,真值得一讚👍! 我認為如果用QR code自助下單的餐廳都應該免收+1才對,大家同意嗎😂?
下次再試這裏的招牌甜品: 冰與火😍。
2023-07-13
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
KOMEDA 咖啡
2023-07-03 832 views
今次特登去the one AEON KOMEDA咖位啡店我就一直盼望住可以嚟到呢間咖啡店。踏入去,就聞到咖啡香,真係好舒服!首先,我揀咗佢哋嘅招牌KOMEDA咖啡,風味真係好獨特,佢嘅香氣好濃郁,入口滑嫩,香味都好濃郁!佢哋將牛奶換成豆乳,令味道更加濃郁,真係好特別!仲有試埋佢哋嘅香港限定日式雞蛋布甸真係超好食!好滑身嘅布甸,加上唔太甜嘅軟雪糕,真係令人回味無窮。佢哋個set係11點後購買一杯咖啡,就送一包豆,配搭咖啡一流!
今次特登去the one AEON KOMEDA咖位啡店