年半無食,一直都好掛住佢既煙韌烏冬,我第一次食時,覺得佢煙韌程度係全香港最好(當然剩係我試過既餐廳)比日本還要煙韌,但今日唔知關唔關新年,人手少,所以無之前咁煙韌,但都好味,我亦試左吉列牛,好味,雖然有舊已熟,但整體吉列左既牛比較易煎,唔會令石板好快焦,而鐘意食5成既客就唔會岩,因為佢吉列完其實都7成熟,職員可以唔好吉列咁耐,等客可以燒下過隱😬😬不過亦會再食
不過亦會再食
套餐
2021-02-14
Tea
套餐
  • 忌廉咖哩烏冬
2021-02-15 243 views
用餐時間:普通星期三 1500外觀幾靚,唔會死甜食過最好食既烏冬,忌廉+咖哩+烏冬真係好夾,加埋雞肉就更加豐富。比較令人失望,炸粉厚,而且食落幾鹹。個爐既火力都唔係好夠。最後埋單連加一$299,兩個人平均每人$150。
2021-02-10
$150 (Lunch)
rose garden
咖哩忌廉烏冬
2021-02-14 156 views
人在旺角唔知食咩好,俾我search 到呢間有吉列牛又有忌廉烏冬食咁邪惡,即刻上去睇吓,好彩有位。 正所謂'小孩才做選擇,我全都要!' 有個set $248兩樣都有, perfect 😎 吉列牛定食配味噌湯、胡麻醬豆腐同車厘茄。白飯上面有飯素,食落幾開心。講返主打嘅吉列牛,呢樣野同喺日本第一次食嘅感受一樣,只係賣儀式感。味道真心一般,燒完d吉列又唔脆,又冇乜牛味,重點係冇人話你燒幾耐先係最佳口感,好難拿揑。重點係睇返其他食評嘅定食有十幾塊吉列牛,而我個定食得8塊。究竟係呢個set會少d肉,定係刻意偷工減料就不得而知喇。 咖哩雞忌廉烏冬見到面頭全部都係cream真心邪惡。雖然味道唔錯,烏冬同雞肉都合格,但咖哩可以再重味d, 因為咁多忌廉令到個咖哩味好微弱。整體黎講食物質素中規中矩。但我對得8塊吉列牛嘅定食感到不爽,大扣分!所以只能俾ok👿

咖哩雞忌廉烏冬

2021-02-10 180 views
明明網上寫有午市,但去到話無咖喱飯無茶漬飯,成個午市套餐暫停供應,變相一定要叫大Menu上面既菜式落單係自助式,要Scan 單上面既QR code 簡野食, 但要收加一服務費。。。。出餐速度有快有慢,快既10-15分鐘,慢既30分鐘以上,服務態度十分之差,明明整錯左款式,想唔換,話一樣叫你照食。。。牛肉飯啲牛肉好似無煮過咁,為出餐而毫無質素可言整體來講,味道尚可,份量適中偏少,價錢貴,態度惡劣,太多比佢好既餐廳食肆,絕無下次

2021-02-06 80 views
之前已經聽聞呢間既忌廉烏冬好好食😍😍今次終於可以試下❤️❤️-🍜咖哩忌廉雞肉烏冬 $78✨難得黎到梗係要點呢個招牌菜啦!!本身都好驚忌廉同烏冬會唔夾~~但今次食左又幾好食😋😋d忌廉打得好綿密,撈埋烏冬一齊食既口感唔錯!!咖喱甜甜地,烏冬又好彈牙🤤🤤雞肉食落都幾嫩滑,好滿足!!-🍗日式炸雞 $45✨以價錢黎講,呢份炸雞既份量都唔少👍🏻👍🏻絕對夠兩個人食💕💕食落都好脆身!!但我覺得炸雞層脆衣有d太硬~~同埋炸雞本身唔太夠味,所以都唔會太推介🙈🙈-整體黎講,呢間既忌廉烏冬真係俾到驚喜我❤️❤️係一種會想再食多次既衝動🤤🤤下次會想試埋呢度既石燒吉列牛,都好出名~~
之前已經聽聞呢間既忌廉烏冬好好食😍😍
今次終於可以試下❤️❤️
🍜咖哩忌廉雞肉烏冬 $78✨
難得黎到梗係要點呢個招牌菜啦!!
本身都好驚忌廉同烏冬會唔夾~~
但今次食左又幾好食😋😋
d忌廉打得好綿密,撈埋烏冬一齊食既口感唔錯!!
咖喱甜甜地,烏冬又好彈牙🤤🤤
雞肉食落都幾嫩滑,好滿足!!
🍗日式炸雞 $45✨
以價錢黎講,呢份炸雞既份量都唔少👍🏻👍🏻
絕對夠兩個人食💕💕
食落都好脆身!!
但我覺得炸雞層脆衣有d太硬~~
同埋炸雞本身唔太夠味,所以都唔會太推介🙈🙈
整體黎講,呢間既忌廉烏冬真係俾到驚喜我❤️❤️
係一種會想再食多次既衝動🤤🤤
下次會想試埋呢度既石燒吉列牛,都好出名~~
去旺角行街 甘岩經過間吉列牛忌廉烏冬專門店就同朋友講 話我想食呢間好耐 但一直都搵唔到🤣之後佢又話佢想食吉列牛🐮我地就行左入去喇~佢嗌左個吉列牛定食🍱有兩款前菜 兩款醬汁,分別係麻醬小蕃茄同麻醬豆腐. 啲牛份量都好多 外層個皮好脆 入面啲肉佢整到大約5成熟. 再配以一個小爐仔比您煎多陣/整熱佢🔥仲有個飯 上面灑上左少少飯素 都幾惹味😋我frd話呢個Set超飽🤣🤣🤣而我呢 就嗌左個本店招牌:白咖哩忌廉烏冬🍜佢既烏冬加入左忌廉之後令到成個口感好順滑. 食食下會發現佢入面都有啲蔬菜 令到成碗野感覺都健康左 無甘膩. 同埋佢用白咖哩都幾特別👍🏼撈勻先好食呀 因為撈勻左先會食到每一個口都掛汁😋
去旺角行街 甘岩經過間吉列牛忌廉烏冬專門店
就同朋友講 話我想食呢間好耐 但一直都搵唔到🤣
之後佢又話佢想食吉列牛🐮我地就行左入去喇~

• 忌廉咖哩烏冬
用家個人感受,不是打手!8️⃣0️⃣位置,旺角地鐵站B1出,彌敦道向太子方向行,很快找到。7️⃣5️⃣裝修正常,算乾淨,近玻璃卡位較濶落,因高層17樓+大窗,咁覺舒服,但下午茶時段去就較曬,所以我們選擇坐在中間二人枱,但上晒食物後會好迫,幸好當時得2枱客,我們把部分食物放在隔離枱。6️⃣5️⃣招呼,落單及上菜多甩漏,又打爛飲品,無乜想你幫襯感覺,有待改進。6️⃣5️⃣套餐1)二份吉列牛定食$316,看上去好靚好嫩,但食落膠鞋颯颯,失望嘅。跟餐有麵豉湯丶豆腐丶蕃茄仔及一個飯,正常無驚喜。8️⃣0️⃣Passion Punch (yellow)跟餐+$18,Rose Garden (red) 跟餐+$18,好味。0️⃣專登嚟食咖喱忌廉烏冬竟然漏單7️⃣0️⃣CP值,2個人埋單$352加一,共付$387,下午茶時段大約3:00pm去,平均每人$194 ,整體一試無妨,我應該不會再去。
用家個人感受,不是打手!
,失望嘅。
跟餐有麵豉湯丶豆腐丶蕃茄仔及一個飯,正常無驚喜。

Rose Garden (red) 跟餐+$18,好味。
Passion  Punch  (yellow)/Rose  Garden  (red)

0️⃣專登嚟食咖喱忌廉烏冬竟然漏單

套餐1)吉列牛定食二人餐
2020-11-30
$194 (Tea)
套餐1)吉列牛定食二人餐
2021-01-06 265 views
之前成日見到d人用個石燒黎燒d牛,一直好好奇係咩黎,今次終於有機會試下,原來係一間韓國餐廳!📌吉列牛定食$284另外都包左沙律、湯、飯同埋咖哩忌廉烏冬(烏冬可選牛或雞)枱上有一個迷你石燒,食之前放吉列牛上去,每舊吉列牛大小剛剛係一口,呢個過程都幾好玩🤣,同平時食韓燒有d唔同,吉列牛好好食😋,仲有wasabi吊一吊味,都幾特別架!另外個烏冬都係招牌菜,超多忌廉😋 ,鍾意食烏冬嘅人一定要試!⬇️紫薯Latte另加$25蜂蜜菊花蜜另加$13✔️個人幾鍾意個latte,好重紫薯味,而男朋友就話佢個菊花蜜都係普普通通。📌招牌蛋卷$68蛋卷都係冇另人失望,可惜份量太細,對比其他韓國餐廳蛋卷嘅大細佢只有一半,唔夠喉🤭。📌蒜片牛舌芯$58睇圖都知份量少得可憐🥺,得幾塊,但係味道係唔錯嘅。🔅整體黎講係值得一試,我因為食左個烏冬,可能因為太多忌廉關係比較頂肚,叫做勉勉強強夠食,但係我男朋友就唔太夠飽,相信如果係兩個男仔去食應該一定唔夠🤭,以呢個份量黎講價錢亦都偏貴,不過都係值得推介嘅!💰兩人價錢連加一約$450

📌吉列牛定食$284
另外都包左沙律、湯、飯同埋咖哩忌廉烏冬(烏冬可選牛或雞)
⬇️
紫薯Latte另加$25
蜂蜜菊花蜜另加$13

📌招牌蛋卷$68

📌蒜片牛舌芯$58
睇圖都知份量少得可憐🥺,得幾塊,但係味道係唔錯嘅。

💰兩人價錢連加一約$450

2020-12-03 489 views
😷疫情的2人前下飯餐👩‍👧系OpenRice揀韓國餐見到忌廉烏冬🍜吉列牛🥩吸引左去一試6:30pm不用等位🙊鋪面乾淨👍🏼位置都闊落忌廉咖哩牛烏冬一嚟到成碗野白雪雪咁~一撈滿滿咖哩香🤤系好味既👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼吉列牛附有一個小型石燒比你加熟🥩但有小小失望...味道差啲🙊本身牛無味要靠Wasabi醬去調味🥣仲有系半生同熟食都會有啲韌不過價錢公道💰整體都算不錯👌🏽大家可以一試😋😋😋
😷疫情的2人前下飯餐👩‍👧
系OpenRice揀韓國餐
見到忌廉烏冬🍜吉列牛🥩吸引左去一試
6:30pm不用等位🙊鋪面乾淨👍🏼位置都闊落
不過價錢公道💰整體都算不錯👌🏽大家可以一試😋😋😋
  • 咖喱忌廉烏冬
2020-11-29 568 views
結婚後嘅一個中午我哋去咗食忌廉烏冬,其實之前都聽過呢度好出名,但係一直都冇黎試,今日終於的起心肝過嚟。由於之前睇OpenRice都會寫住都有人排隊,諗緊應該都未必有窗口位坐,點知上到去一個人都無,只有侍應兩三個,我哋兩個就直接去窗口位自己坐低。侍應都好快攞個餐牌俾我哋,一心諗住試佢哋個忌廉烏冬同埋個吉列牛肉定食,所以都唔使諗好耐就已經叫咗個烏冬嚟先,見到以為叫錯咗定黎錯左!點解會係成個面都白色???但係啲咖哩去咗邊呢撈暈之後變返正常,不過由於無餸嘅關係,齋烏冬其實有啲悶吉列牛定食都到了,侍應講解嗰塊鐵板嘅溫度其實係熱嘅,要小心唔好掂到之後就開始自己燒嗰塊牛,都有成七至八件,兩個人食啱啱好
結婚後嘅一個中午我哋去咗食忌廉烏冬,
其實之前都聽過呢度好出名,但係一直都冇黎試,
今日終於的起心肝過嚟。

個烏冬嚟先,見到以為叫錯咗定黎錯左!
點解會係成個面都白色???
但係啲咖哩去咗邊呢

撈暈之後變返正常,不過由於無餸嘅關係,齋烏冬其實有啲悶

之後就開始自己燒嗰塊牛,都有成七至八件,
兩個人食啱啱好
忌廉咖哩烏冬
吉列牛
吉列牛定食
聽聞忌廉烏冬好好食,終於大前日試左。好特別,入口個咖喱味好濃,而忌廉又令到烏冬好順滑,而烏冬又彈牙,超值得推介。入你嗰間餐廳又點少得5試佢嘅吉列牛定食,感覺好似韓燒。自己可以控制食幾成熟嘅牛,牛嘅肉質不錯,很對得起價錢。個定食個豆腐可以中和食牛後的油膩,加上有一碗麵豉湯令到整個油膩感減低。十分建議三五知己快去邊食邊吹下水。環境衛生乾淨,用服務態度ok。可值得大家去試下,又5太貴,嘢食又好食😋😋😋😋
聽聞忌廉烏冬好好食,終於大前日試左。

吉列牛,忌廉烏冬 都係我超級鍾意食, 所以呢間食店一定要嚟試環境方面不過不失六個人去坐得都幾舒服, 裝修日本風格食物:吉列牛外脆內軟, 食落都皮肉一體化, 唔似出面嗰啲未食都開始分開, 忌廉烏冬, 因為自己本身鍾意食重口味忌廉, 加上最愛嘅烏冬所以一絕, 值得推薦就係個蜜糖雞翼, 一字雞翼做法食落方便, 味道良好, 不過略為小咸。服務方面, 由於太多人關係上菜唔係特別快, 但 侍應 有禮總體如果鍾意食吉列牛同埋忌廉加烏冬 就要嚟試, 唔會令你失望

環境方面不過不失六個人去坐得都幾舒服, 裝修日本風格

服務方面, 由於太多人關係上菜唔係特別快, 但 侍應 有禮

2020-11-04
2020-11-08 286 views
疫情關係 無得去旅行好掛住之前係日本食既忌廉烏冬咁就即刻openrice下邊度有得食啦🧐一search之下就搵到吉列牛忌廉烏冬專門店咁近近地就去左mk分店店員幫我量完溫度就安排左我坐卡位一坐低二話不說就用電話落單即刻點返個心心念念好耐的招牌烏冬烏冬岩岩上枱果陣 size睇落好似有d細我仲擔心會唔會食唔飽當然我是擔心太多了 綿密既忌廉均勻地鋪係碗面正所謂寶物沉歸底 烏冬呢個重頭戲掩蓋係白雪之下急不可待地將烏冬同忌廉mix埋金黃色的咖哩呈現喺眼前menu話呢個烏冬係少辣唔知係味忌廉有中和的關係唔食辣的我表示feel唔到有辣呢個烏冬有雞/牛的選擇咁我就揀左雞肉 雞肉食落一d都唔鞋口 都幾嫩滑烏冬方面口感彈牙 伴隨住忌廉的滑食落十分滋味而咖哩加左洋蔥去煮 仲增添左一絲絲的甜不得不提忌廉較為輕盈 所以食哂成個烏冬都無好「濟」的感覺下次會想去cwb分店試下吉列牛🧐🧐🧐
疫情關係

不得不提忌廉較為輕盈
所以食哂成個烏冬都無好「濟」的感覺

下次會想去cwb分店試下吉列牛🧐🧐🧐

2020-11-08 262 views
忌廉咖哩烏冬味道幾特別,ok 好味,份量多。至於被評話吉列牛差,本人覺得唔係,都算ok。 當然,如果你同大阪0101附近嗰間吉列牛比,咁咪差囉! 但依家只係$148,咁咪算CP值高!
忌廉咖哩烏冬味道幾特別,ok 好味,份量多。
2020-11-08
  • 咖哩忌廉牛肉烏冬
2020-11-03 288 views
之前去韓國同日本旅行都見過當地好出名嘅吉列牛扒,咁岩知道香港都有得食,梗係要去試吓啦。🤪一坐低店員比嘅第一樣嘢唔係水亦唔係餐具,而係一張用QR code落單嘅紙。而最想試嘅吉列牛扒都有出現係lunch set到,但好奇怪嘅係最出名嘅忌廉烏冬竟然只可以散叫,都有啲不解。🤨🤨成個定食一嚟到都幾誇張,一大碟吉列牛以及配菜白飯麵豉湯,配埋可以即燒嘅燒爐,打卡絕對係一流呀🤩吉列牛輕輕燒過兩面後食落肉質就麻麻,甘既價錢絕對可以食d質素再好小小既🙁而配菜都係普通豆腐、沙律菜同車厘茄配芝麻醬,感覺上無咩誠意。而個麵豉湯極其量只可以話係唔凍,非常失望😭😭而個烏冬就唔錯啦,上面嘅忌廉好多鋪到滿滿的🤤而個烏冬都好有咬口,一啖烏冬一啖咖喱忌廉汁,絕對係幸福嘅感覺🥰另外需要一提嘅就係店員基本上送完餐之後,2個企左喺度淨係玩電話,下次應該唔會再來了😣

咖喱忌廉牛肉烏冬

咖喱忌廉牛肉烏冬