2024-04-11 1241 views
到處覓食成為日常最近到了尖沙咀 「京滬.佳餚」品嚐了《海鮮烤鴨三重奏套餐》再成為會員 以$398 就可以吃!餐廳門外有一隻大大烤鴨模型🦆 好有趣裝潢偏新派風格 坐位寛敞 感覺舒適❤️🌟套餐包括🥟招牌小籠包 (4隻)小籠包熱辣辣上枱 皮薄餡靚滿滿濃厚清甜的湯汁 配上少少薑絲醋 🦆 京滬香酥烤鴨 烤鴨份量足夠2-3人分享 附上餅皮及佐料辣辣餅皮 配烤鴨外皮網蚊狀半透明外皮 帶薄薄一層脂肪配搭佐料 油香四溢 另外裡面還有鴨肉添加口感~🦐蒜蓉開邊蒸海中蝦滿滿蒜蓉調味 味道足夠開邊蒸 容易拆肉 蝦肉又入味🐮爆汁牛肉煎餅 +$32牛肉煎餅外皮煎得香脆 焦香滿滿牛肉肉汁 肉餡鮮甜小心吃 🥟三鮮煎鍋貼 +$18鍋貼煎得香口 不油膩鮮蝦🦐很大隻🍧半價可以追加餐牌上的甜品🧡楊枝甘露西米雪糕球 有乾冰呈上 很吸睛味道不過不失啦! 🍧鮮奶燉桃膠表面有大量桃膠口感爽彈 底層奶味香濃燉鮮奶

到處覓食成為日常
最近到了尖沙咀 「京滬.佳餚」
品嚐了《海鮮烤鴨三重奏套餐》
再成為會員 以$398 就可以吃!
餐廳門外有一隻大大烤鴨模型🦆 好有趣
裝潢偏新派風格 坐位寛敞 感覺舒適❤️

🌟套餐包括
🥟招牌小籠包 (4隻)
小籠包熱辣辣上枱 皮薄餡靚

鮮蝦🦐很大隻

🍧半價可以追加餐牌上的甜品
🧡楊枝甘露
西米雪糕球 有乾冰呈上 很吸睛
味道不過不失啦!

🍧鮮奶燉桃膠
表面有大量桃膠
口感爽彈 底層奶味香濃燉鮮奶

• 京滬香酥烤鴨(半例)
2024-06-07 0 views
先唔好話野食,公司制度和員工服務質數極度有問題!!!完全唔到有幾間分店既公司會有啲甘既問題。事源一早訂位為朋友慶祝生日,皆因貴公司接咗客人擺壽宴仲要接Booking,都無咩所謂 ,諗住話等一下都可以,結果一直拖住我地!其實擺壽宴係咪唔應該接booking呢!!!黎到仲要等一個鐘以上真係CLS公司。員工服務態度一樣勁差,超冇禮貌!訂位時間為1945 , 等到2055未入到去,仲要對住貴公司服務太度極低差的員工,簡直不能接受。
先唔好話野食,公司制度和員工服務質數極度有問題!!!
完全唔到有幾間分店既公司會有啲甘既問題。

員工服務態度一樣勁差,超冇禮貌!
2024-06-07
Waiting Time
70 Minutes (Dine In)
2024-06-01 0 views
今日朝頭早同爸爸媽媽睇完醫生之後就搵間餐廳食午餐,去咗呢間餐廳,一入到去有樓梯,個職員已經見到我爸爸媽媽都係行動不便,用拐杖,所以扶住佢哋上樓梯,食飯期間,服務都好好~走嗰陣時因為佢係扶手電梯上去,見到嗰位職員亦都係一路望住我媽咪搭扶手電梯,睇吓安唔安全,今時今日咁嘅服務態度真係要讚吓👏👏👏
2024-06-01
$200 (Lunch)
最近寻觅到一家很不错的餐厅“京滬佳肴”地理位置在繁华的尖沙咀,装修的也很漂亮,位置也够宽敞舒适。葱油鲜鲍鱼片 鲍鱼的口感是脆弹滑嫩的,浓郁的葱油味吃着清爽不油腻。京滬香酥烤鸭烤鸭的鸭皮油亮酥脆,包上青瓜、萝卜、葱丝一起吃,一口下去油脂爆开,香而不腻!没想不到一份鸭子🦆两个人说炫一下子就炫完了! 金汤酸菜鱼 只要7💰你敢信?鱼片切的大小刚刚好,鱼肉无刺很滑嫩,整体口味偏麻但不辣,鲜而不咸,太合我口味了。蒜蓉开边蒸海中虾 这个做法最考验虾的新鲜度了,加入蒜蓉增添了香味也丰富口感,最大限度保留住了虾的鲜甜,真的很好吃。爆汁牛肉煎饼 咬起来酥酥的,一咬爆汁🤤牛肉馅那叫一个香。招牌小笼包 皮薄馅满,里面的汤汁超级鲜,一口吃四个都没问题。不仅仅菜品美味,点的甜品🍮也都很不错,特别是桃胶炖蛋,入口超嫩滑的。这家餐厅无论是家人聚会、情侣闺蜜小聚、商务宴请都是不错选择👍

葱油鲜鲍鱼片
鲍鱼的口感是脆弹滑嫩的,浓郁的葱油味吃着清爽不油腻。

京滬香酥烤鸭

金汤酸菜鱼

蒜蓉开边蒸海中虾

爆汁牛肉煎饼
咬起来酥酥的,一咬爆汁🤤牛肉馅那叫一个香。

招牌小笼包
皮薄馅满,里面的汤汁超级鲜,一口吃四个都没问题。

勁中意食片皮鴨🦆既我,早2日系尖沙咀搵到間好正既中菜廳,入面個片皮鴨餐又扺又正,忍唔住想推介下😍我地食左個:👉🏻🌟抵食海鮮烤鴨套餐🌟套餐入面包括左:👉🏻✨冰鎮柚子鮑魚兩隻/蔥油鮮鮑片一碟✨我哋揀咗冰鎮柚子鮑魚;充滿柚子香氣既爽滑鮑魚比我想像中大隻。酸甜清爽又夠彈牙,冰冰涼涼真係好啱夏天食👍🏻✨招牌小籠包四隻✨呢籠招牌小籠包絕對稱得上係皮薄餡靚,外皮薄得梨好有彈性,入面d肉餡若隱若現咁夠哂誘人😍鬆鬆軟軟之餘仲好多湯汁!✨京滬香酥烤鴨✨半例呢個香酥烤鴨厚薄適中,有皮有肉,分配均勻;主角鴨皮烤到油亮挺身,真係睇到都想食😍食落脂肪唔算多,脆皮得梨充滿油香。用好夠薄嘅薄餅包裹住d脆皮鴨皮、細嫩多汁嘅鴨肉同配料,再搽埋甜麵醬一齊食,真係口感多重兼超有風味,真心正👍🏻👍🏻✨蒜蓉開邊蒸海中蝦✨呢份蒜蓉開邊蒸海中蝦既蝦肉鮮嫩,蒜香味濃,仲要咁細心開埋邊,真係香口又易食!原價$599,會員價$499❤️凡惠顧呢個套餐,仲可以無限追加全日甜品半價優惠(燕窩除外)另外仲加左個價惠價既✨$7酸菜魚✨原本以為以呢個價位嚟講,呢碟酸菜魚-定唔會好大碟,點知碟魚上枱嘅時候超大兜🤣真係好驚喜❣️酸菜魚湯底酸酸辣辣,稍微有啲

我地食左個:👉🏻

✨京滬香酥烤鴨✨半例

✨蒜蓉開邊蒸海中蝦✨

原價$599,會員價$499

另外仲加左個價惠價既✨$7酸菜魚✨

酸菜魚湯底酸酸辣辣,稍微有啲偏辣,滕椒味都幾突出;

兜入面d魚片份量唔少又夠滑,仲要鮮香味美冇細骨,大啖食都冇有怕😍配菜仲有好多煮到嗦滿哂湯汁既豆芽同萵筍添😋

✨爆汁牛肉煎餅✨2隻 $32

牛肉煎餅煎到又酥又脆,薄薄既外皮包住厚厚嘅餡,一咬落去d汁真係會爆出梨架!!😍

✨京滬脆皮炸雪糕 ✨2件 折後$19

將雪糕包裏住系酥脆既外皮再炸到金黃酥脆,外熱內冷、冰火交融既感覺二合為-,真係幾特別!

✨鮮奶燉桃膠✨ 折後$44

呢碗鮮奶燉桃膠同我平時食開嘅有d唔同;佢既做法係分開咗兩層,底層係奶香濃郁既滑滑燉奶,面層就放滿哂清甜軟糯、口感Q彈既桃膠。整體味道唔錯,唔會太甜。

🦆京滬佳餚

📍尖沙咀漢口道 28號亞太中心
地庫B號舖
2024-05-16 63 views
睇到門口嗰只鴨就惗起之前食過嘅片皮鴨,爆汁牛肉餅,口水都流晒出離🤤而且門口貼住$7酸菜魚,好想吃好想吃好想吃啊😋二人套餐🌊蔥油鮮鮑片蔥油嘅香氣和味道同切成薄片嘅鮑魚融合滲透,小朋友大人都鍾意,嫩滑容易咀噍😋🦆京滬香酥烤鴨(半例)唔單止外皮金黃酥脆,下面仲藏著超多嫩滑嘅鴨肉🤩小料俾得巨多,完全唔使慳著用👍🏻用薄皮將所有包住卷起嚟,每一啖都系滿足🥰當你咬落去會聽到脆皮嘅聲音🤤🦐蒜蓉開邊蒸海中蝦超多蒜蓉塗抹喺開邊蝦上面,蒸煮嘅過程中蝦肉吸收咗蒜蓉嘅味道,用筷子一拉就成個蝦肉出咗嚟,肉質鮮嫩,口感彈牙😍🥟招牌小籠包小籠包皮薄而柔軟,夾起嚟都要小心d,睇到duang duang嘅湯汁喺里面🤩小籠包濃鬱嘅肉汁和高湯嘅味道令人回味無窮😊追加🥙爆汁牛肉煎餅之前食過一次就念念不忘🤣鮮味嘅肉質同濃鬱嘅汁水,咬下去爆汁嘅感覺令人愉悅😋呢次食之前專登避開有人嘅區域,而且食得超小心並倒出d汁,沒惗到仲系會噴射出嚟🤣真嘅愛不釋口~半價甜品🍧楊枝甘露伴雪糕逛街逛到全身熱辣辣,就想吃凍嘢🤣所以甜品都系立刻上嚟,清涼口感嘅楊枝甘露里面放入質地絲滑嘅雪糕,並且下面仲帶有煙霧,睇到瞬間都滿足晒😍🥞玫瑰豆沙窩餅外表顏值滿分💯

二人套餐
🌊蔥油鮮鮑片

🦆京滬香酥烤鴨(半例)

🦐蒜蓉開邊蒸海中蝦

🥟招牌小籠包

追加
🥙爆汁牛肉煎餅

半價甜品
🍧楊枝甘露伴雪糕

🥞玫瑰豆沙窩餅
外表顏值滿分💯香甜嘅豆沙帶有玫瑰嘅芳香,外皮口感細膩且帶黏性,互相結合恰到好處😍

兩大一細都食到飽飽出門口,最後$7酸菜魚仲系冇食到,只能留待第次🤣

由入門口到入座都有進行跟進👍🏻而且全程服務都笑容好ok,有緊貼需要,就餐完全舒舒服服😊
見呢間最近都搵左幾多人tasting介紹,recall我之前都自費食過。果次屋企人生日,叫左個名贵啲嘢至尊套餐👑👑👑1. 黃金鴨件伴魚子醬:片皮鸭搭配魚子醬的豐富口感和鹹香味道。最特別係配搭薯片做底增加豐富的層次感和口感。2. 翡翠蝦子鮑汁花膠扒:花膠扒超大隻,以鮑汁燉煮,加上蝦子、匯合左做一道高級的中菜。👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼3. 濃湯潮州翅:這道菜是一道潮州風味的濃湯翅,湯汁濃郁而美味,材料十足好結身,配醋加mustard, 味道更加提升!🌟🌟🌟🌟🌟4. 清蒸海星斑:新鮮的大海星斑魚蒸熟火喉剛剛好,保持了魚肉的鮮嫩和原汁原味。5. 蛋白蟹肉白菜仔:🤔🤔🤔宜家先發現個menu 寫住蟹粉扒豆苗,點解結果變咗蛋白蟹肉白菜仔。不過係我自己冇為意,亦冇印象餐廳有冇講到道菜換咗…suppose 豆苗價值貴啲好食啲⋯⋯,anyways 個白菜仔冇乜特別。6. 高力豆沙:有香甜的紅豆味道和酥脆的口感,正常。7. 壽桃:因為daddy生日,所以order左壽桃長壽吉祥,熱辣辣蓮蓉唔算好甜。服務唔錯,環境都好闊落坐得舒服,不過餐廳位置喺basement, 就冇view 有啲遜色。

黃金鴨件半魚子醬

翡翠蝦子鮑汁花膠扒

濃湯潮州翅

清蒸海星斑

蟹肉扒白菜仔

6. 高力豆沙:有香甜的紅豆味道和酥脆的口感,正常。
高力豆沙

清蒸海星斑
  • 花膠
  • 潮州翅
2024-05-12 69 views
見到智將情侶介紹,即刻黎試吓先~以前最愛嘅唐人館執咗,好耐都食唔番啱自己歡喜口味嘅片皮鴨喇,入會仲有$7酸菜魚,而且唔粗製,絕對可以再回頭嘅中菜選擇👍🏻叫咗小籠包,呢個真係一般,皮略厚之後黎酸菜魚,真係唔差,酸辣適中,配菜又夠味,$7咁大碟真係讃👍🏻魚香茄子煲,送飯一流孜然羊排,香蘇羊羶味剛好,配醬係介辣,如果係配腐乳醬就更好喇片皮鴨半例,皮肉分離,塊皮好𥯆脆,包皮夠簿,只係份量略小,下次一定叫全例食過夠四個人本身想叫全隻,但侍應話叫半例(即係半隻)就夠,上碟感覺真係好少,但食落都ok嘅,每人3舊左右,不過山渣條要全例先有,下次再試😋P.S 服務態度真係好一般,絕對有進步空間😉
見到智將情侶介紹,即刻黎試吓先~

叫咗小籠包,呢個真係一般,皮略厚

魚香茄子煲,送飯一流

P.S 服務態度真係好一般,絕對有進步空間😉

2024-05-11 61 views
7塊錢的酸菜魚 全世界我就找不出比它還便宜的!!!只要註冊App會員就可以點一份!!!家里幾個人的可以吃多幾次😏!!!而且很大一份 芽菜也有兩種 吃起來很過癮 麻麻辣辣 還有云耳 窩筍 吃起來太爽口了 根本停不下來!!!魚肉也很嫩很滑 一點腥味都沒有 一碗下去人間值得👍🏻超想吃烤鴨🥹剛好看到一個雙人餐裡面有烤鴨 正合我心!!還有蔥油鮑魚片每一片都有我愛的蔥蔥💖爽口彈牙!!份量真不小!!香酥烤鴨烤的剛剛好🤤皮片的好解壓 四四方方 夾上青瓜蔥絲點上甜醬和砂糖 這一口下去幸福到原地起飛😆開邊蝦 脆爽鮮甜 加了蒜蓉調味 絕了👍🏻而且很好剝開 蝦尾都剝得開的那種!!!好好吃🤤小籠包皮薄餡多 汁水豐盈🤤點上紅醋提鮮 一口一個剛剛好😝牛肉肉餅偷襲了我兩次🥹第一次咬好juicy流出來了 第二次也沒放過我🥹大家要小心汁水 還有不要心急!!!真的是新鮮出爐!!!皮脆肉嫩!!最後還半價點了兩碗甜品~可以自選🥰選了玫瑰餅🌹和楊枝甘露雪糕🍧玫瑰餅淡淡的玫瑰香味🤤外皮酥脆 內餡十足 小心燙!!!因為是新鮮出爐的🥹我交了學費…..楊枝甘露有一個芒果味的雪糕滑滑的淡淡的芒果香又脆卜卜和西米吃起來口感比較豐富😋📍京滬佳

📍京滬佳餚:尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖(H口上G層轉右一分鐘!!)

• 招牌小籠包(4隻)
  • 京滬香酥烤鴨(半例)
  • 7蚊酸菜魚
  • 牛肉餅
  • 楊枝甘露冰淇淋
  • 蔥油鮑片
2024-05-01 142 views
代家人筆我想投訴你們在尖沙咀京滬佳餚內的一位長曲頭髮、速馬尾、帶眼鏡、身穿黑色制服的女同事,由我第一次問有關套餐的內容時,她已經不友善地唔想答我問題,到之後我埋單後就問我剛剛登記做app的新會員,請問會唔會話可以儲分,跟著佢就話電腦會自動有紀錄,我就問我才剛在手機登記,點解你嘅電腦會有我的紀錄呢?佢就再三重複話「咪就係用電腦囉,電腦有你電話就會有資料就會儲分啦」跟著我就話唔好意思,我真係聽唔明,點樣我才剛剛才在手機登記,我用信用卡埋單,而資料咁快就會係你個電腦系統入面?然後就有個男同事埋來扮幫忙,我話「唔好意思,可能我蠢,我真係聽唔明你哋嘅邏輯,到底係點樣咁快可以有我的紀錄,甚至可以幫我儲分?」個男同事埋來扮睇單之後就話唔好意思,要下次先儲到,你今次已經埋咗單。誰知道,我再睇清楚張單就睇到「請於消費翌日起七日內掃描二維碼登記消費」,咁其實兩個同事都係亂噏嘅,之後我再聽到那位女同事同其他人埋怨「蠢啫,都唔係蠢成咁嘛」可能我對號入座啦,我真係覺得佢講緊我,而且我諗喺客人附近埋怨都唔係應有的服務態度吧。而我亦都有現場同事投訴該位女同事,但感覺都只係求其講聲唔好意思就算,完全睇唔到貴餐廳有意正
代家人筆

可能我對號入座啦,我真係覺得佢講緊我,而且我諗喺客人附近埋怨都唔係應有的服務態度吧。而我亦都有現場同事投訴該位女同事,但感覺都只係求其講聲唔好意思就算,完全睇唔到貴餐廳有意正視客人意見。

我之前都有來過幾次你們餐廳消費,我諗以後亦都唔敢來,以免又因為我的智力而被歧視,或黑面對待,祝生意興隆!
2024-04-30 130 views
早兩星期打電話訂位,訂星期五晚,打咗四次才有人接聽,我詢問晚飯有冇限時,對方放低電話超過5分鐘,我一直等,後來要再次打電話去,佢回答我星期五晚沒有限時,於是我就訂了枱。當晚去到,門口接待的大嬸卻大聲夾惡話一定要限時90分鐘,仲言之鑿鑿話同咗我講有限時,但如果限時我絕對不會訂枱的!人客到達才趕客,態度還如此惡劣,永遠不會光顧。
2024-04-06 425 views
🇭🇰京滬佳餚·海鮮烤鴨三重奏套餐$398呢間我之前已經食過佢銅鑼灣分店 我覺得今次黎尖沙咀分店再好食左😎😎佢呢個套餐係有片皮鴨 小籠包同埋蒸海中蝦 都幾豐富😌😌佢個片皮鴨好好味 個鴨本身超香 而且油脂好好🦆夾埋熱辣辣既餅皮好味🤤之後小籠包都超有驚喜 佢係超級動L 入面超多汁🐷之後個蝦都好新鮮🦐·+$7酸菜魚 l 甜品半價之後佢個酸菜魚超級抵食🤤🤤我本身以為+$7係細細碟既姐 點知佢超大兜 而且魚片煮到岩岩好 好滑🐟藤椒味都好出 好惹味 雖然偏辣少少🥵之後佢入邊啲寬粉同埋萵筍索曬汁 好味😋最後因為個酸菜魚有啲辣 我地仲嗌咗個楊枝甘露 佢呢個一上台係會出煙既 超級fancy 不過我自己覺得佢偏甜少少🥭·#rbyeat#rby中菜 #rby尖沙咀 #rby銅鑼灣 #rby觀塘·📍尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖📍觀塘駿業街44號銀八2樓📍銅鑼灣加寧街13-15號Fashion Walk地下A, C-D號舖
🇭🇰京滬佳餚
海鮮烤鴨三重奏套餐$398
京滬香酥烤鴨(半例)
招牌小籠包(4隻)
之後小籠包都超有驚喜 佢係超級動L 入面超多汁🐷
#rby中菜
#rby尖沙咀 #rby銅鑼灣 #rby觀塘
📍尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖
📍觀塘駿業街44號銀八2樓
$260 (Lunch)
京滬香酥烤鴨(半例)
招牌小籠包(4隻)
酸菜魚
🐣趁住復活節假梗係到處覓食!尖沙咀呢間京滬.佳餚烤鴨推出咗《海鮮烤鴨三重奏套餐》✨,做咗會員之後$398就食到啦‼️ 平靚正之選!🌟套餐包括皮薄餡靚嘅 #招牌小籠包 、香脆多配料嘅 #京滬香酥烤鴨 、#新鮮多蒜嘅 #蒜蓉開邊蒸海蝦 , 炸鴨嘅份量啱啱好夠兩人唔會太多太濟!因為套餐係冇跟飯,所以建議大家可以另外加飯又或者係升級追加小食!如果唔係晚餐嚟講可能未必夠飽😂❤️+$32 爆汁牛肉煎餅 啲汁真係成碗湯咁爆出黎❤️+$18 三鮮煎鍋貼 煎得香口不油膩🍧半價可以追加餐牌上嘅甜品🧡#楊枝甘露佢有個超大混合咗西柚同西米嘅雪糕球,送出嚟嘅時候仲有乾冰同閃燈閃下閃,真係全場矚目!隔籬枱見到都即刻叫返個🤣不過個人就覺得有點偏甜😅🧡#高力豆沙店員高度推介應該係店舖入邊嘅經典甜品!一搣開就見到熱辣辣嘅紅豆蓉,食落後真係好滿足🥰

唔會太多太濟!

❤️+$32 爆汁牛肉煎餅 啲汁真係成碗湯咁爆出黎

❤️+$18 三鮮煎鍋貼 煎得香口不油膩

🍧半價可以追加餐牌上嘅甜品
🧡#楊枝甘露

🧡#高力豆沙
2024-03-28 154 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯屋企人就最鍾意食中菜,所以今次就帶佢哋試吓呢間性價比極高嘅京滬中菜廳「京滬佳餚」。餐廳入邊都見到好多本地回頭客,當中不乏外籍人士幫襯,基本上都座無虛席。海鮮烤鴨三重奏 $398 (會員價)招牌小籠包新鮮熱辣辣送到嘅小籠包,輕輕咬開薄薄嘅包身,入面有濃厚又清甜嘅湯汁,加少少醋食就完美啦。京滬香酥烤鴨 烤鴨外皮網蚊狀又半透明,皮下係薄薄嘅脂肪層。食嘅時候可以配搭薄身餅皮、山楂和京蔥一齊食,夠晒滋味又唔油膩。蒜蓉開邊蒸海中蝦最後當然唔少得新鮮海蝦,開邊再加入大量嘅蒜蓉,蝦肉夠哂彈牙又有蒜香味。爆汁牛肉煎餅 +$32餅身經過香煎變焦香,咬開滿滿嘅牛肉肉汁,好邪惡。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯京滬佳餚 (亞太中心) (尖沙咀)尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

海鮮烤鴨三重奏 $398 (會員價)
招牌小籠包

京滬香酥烤鴨

爆汁牛肉煎餅 +$32
餅身經過香煎變焦香,咬開滿滿嘅牛肉肉汁,好邪惡。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

京滬佳餚 (亞太中心) (尖沙咀)
尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖

2024-03-26 112 views
因為想食小籠包 所以揀左黎呢間✨招牌小籠包(3隻)皮唔算好薄但幾煙韌 入面有好多汁 熱辣辣好正👍🏻👍🏻✨金萡鮮蝦餃(2隻)$24賣相幾靚 面頭金閃閃 皮都幾薄 入面粒蝦夠爽😋✨爆汁牛肉煎餅 $48上菜嘅時候職員都提我地要小心啲汁 🙈 一食原來真係會爆汁出黎🤣🤣🤣要小心啲食 個外皮脆但一咬會爆汁超juicy 🤤🤤🤤 個牛肉都有香濃嘅牛肉味✨花雕醉雞 $68雞肉幾滑溜😋 個酒味都調得唔錯 個雞都幾入味👍🏻✨煎釀虎皮尖椒 $68個青椒好爽脆 配埋釀左喺上面嘅魚肉好味道🤤食落都辣 🙈 唔食得辣嘅朋友要小心 ✨奶皇流心炸煎堆仔(2隻)$25Menu寫兩隻但黎到係有三隻 以為係奶皇流心點知入面個餡係西米露流心🤩 但都幾特別 係好食嘅 個外皮炸到夠脆👍🏻總結質素都唔錯 不過要逼人做會員先有個會員價 如果非會員價就冇咁抵食🙈🙈 服務都幾好 會斟茶 坐得都好舒服味道❤️❤️❤️❤️抵食❤️❤️❤️💔服務❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️❤️💰午餐人均~$170(包括+1)
因為想食小籠包 所以揀左黎呢間

✨招牌小籠包(3隻)
皮唔算好薄但幾煙韌 入面有好多汁 熱辣辣好正👍🏻👍🏻

味道❤️❤️❤️❤️
抵食❤️❤️❤️💔
服務❤️❤️❤️💔
環境❤️❤️❤️❤️

💰午餐人均~$170(包括+1)