2024-03-19 285 views
吃過店面是全黑裝修的鬼金棒叉燒味噌辣麻拉麵,知道他們開了另一家牛骨主題拉麵店,當然不能錯過。明亮光猛的風格跟另一家完全相反。除了用大量牛骨淆煮湯底,還用上牛肉製作牛叉燒,更有A4和牛選擇,當然兩款都試啦!招牌牛骨拉麵 $135一來當然吃招牌!拉麵有兩片牛肉叉燒,牛筋及蔥。牛肉片做到叉燒的模樣,medium well的狀態,肉質甚有驚喜。乳白色濃厚creamy的牛骨湯,加了洋蔥原來更甜,沒有辛辣感。粗身的拉麵爽口彈牙,更易掛濃厚的湯,每啖都吃到牛骨精華,正。特上A4和牛辣麻牛骨拉麵 $165用上A4和牛所以價錢會高一點,還有牛筋、粟米及蔥作配料,加上橙啡色湯底,色彩鮮亮吸引。A4和牛雖薄但有兩大片,肉質相對柔軟,牛味濃厚帶香氣,正。選了小麻小辣的辣麻牛骨湯,十分惹味。牛筋 $35雖然拉麵配料也有少量牛筋,但我們還是點了小食版。因為這樣才吃到它原本的味道!牛筋炆煮得超軟稔,黏黏的骨膠原,還有一點肉吃,份量又不少,我們都很喜歡。這夜的晚餐是牛的盛宴,牛骨湯、牛肉叉燒、A4和牛及牛筋全都吃了,好滋味。

明亮光猛的風格跟另一家完全相反。

招牌牛骨拉麵 $135
一來當然吃招牌!拉麵有兩片牛肉叉燒,牛筋及蔥。

特上A4和牛辣麻牛骨拉麵 $165
特上A4和牛辣麻牛骨拉麵

A4和牛雖薄但有兩大片,肉質相對柔軟,牛味濃厚帶香氣,正。

選了小麻小辣的辣麻牛骨湯,十分惹味。

牛筋 $35
牛筋

Type of Meal
Dinner
牛筋
3 day(s) ago 0 views
- 尖沙咀|鬼金棒牛骨辣麻拉麵 -▪️增量牛叉燒辣麻牛骨拉麵🐮🍜 (追加味玉🥚)每碗都有牛叉燒同牛筋,仲追加咗一隻溏心蛋。牛叉燒粉嫩軟腍,牛筋充滿骨膠原感,溏心蛋非常流心,牛骨湯底味道亦都好香濃。另外辣度🌶️同麻度都可以自選,所以唔食得辣嘅都可以食到🙆🏻‍♀️▪️辣麻牛油拌麵🐮🍜除咗拉麵同沾麵,亦都可以揀拌麵。拌麵同樣有牛叉燒同牛筋,仲有牛肉粒同牛油脂,而最吸精就係中間粒橙色蛋黃。將所有嘢拌勻嚟食,帶少少濕潤,入口順滑▪️煎餃 (六隻)🥟餃子皮唔會太厚,煎得好焦脆鬼金棒牛骨辣麻拉麵📍尖沙咀亞士厘道21號地下3號舖📍銅鑼灣謝斐道528號地舖📍大圍車公廟路18號圍方2樓221B號舖
- 尖沙咀|鬼金棒牛骨辣麻拉麵 -

▪️增量牛叉燒辣麻牛骨拉麵🐮🍜 (追加味玉🥚)
增量牛叉燒辣麻牛骨拉麵
增量牛叉燒辣麻牛骨拉麵
味玉

▪️辣麻牛油拌麵🐮🍜

▪️煎餃 (六隻)🥟
餃子皮唔會太厚,煎得好焦脆

鬼金棒牛骨辣麻拉麵
📍尖沙咀亞士厘道21號地下3號舖
📍銅鑼灣謝斐道528號地舖
📍大圍車公廟路18號圍方2樓221B號舖
2024-06-05 0 views
.鬼金棒新店 - 鬼金棒牛骨辣麻拉麵🙆🏻‍♀️本身已經好中意鬼金棒拉麵!! 因為湯底可以自選大/中/小辣度,甚至麻度都有大/中/小程度任你選擇😆今次新店有別於平時一貫作風,改為光光猛猛嘅設計,食品方面,更以牛骨湯做主調,以牛叉燒、牛筋為餸菜..增量牛叉燒辣麻牛骨拉麵$135不用額外添加配料,已經有齊牛叉燒、牛筋,粟米仔,牛叉燒有5件,每一件大概手掌心🖐🏻嘅大小,牛筋好淋身,雖然叫左高辣+高麻🫢😍,但並未有遮蓋湯底嘅牛骨香味,拉麵🍜選用嘅係較幼身嘅麵底,好掛湯,出色😍👍🏻..芫荽辣麻牛骨拉麵(額外加配牛筋+味玉) $135芫荽🌿多到佈滿湯面😆,芫荽嘅香氣配上香濃牛骨湯底又別有一番風味!! 味玉做到流心效果,必點No.1!!另外加配嘅牛筋好入味,質感淋身必點配料!..煎餃(六隻)$45餃子🥟外皮好香脆,一咬入,滿滿湯汁😲🤤好出色..地址:鬼金棒牛骨辣麻拉麵 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道21號地下3號舖..
鬼金棒新店 - 鬼金棒牛骨辣麻拉麵🙆🏻‍♀️
增量牛叉燒辣麻牛骨拉麵$135
芫荽辣麻牛骨拉麵(額外加配牛筋+味玉) $135
另外加配嘅牛筋好入味,質感淋身必點配料!
煎餃(六隻)$45
餃子🥟外皮好香脆,一咬入,滿滿湯汁😲🤤好出色
地址:

鬼金棒牛骨辣麻拉麵 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道21號地下3號舖
2024-05-27
  • 芫荽辣麻牛骨拉麵
  • 增量牛叉燒辣麻牛骨拉麵
2024-05-29 0 views
🍜 辣麻牛骨拉麵 💰$100辣度有得揀,我揀咗小辣,帶微微辣啱我,牛骨湯底味濃,拉麵都索到晒湯底嘅味,另外仲有薄身叉燒,煙煙韌韌,同埋煮到好軟腍腍嘅牛筋,湯拉麵嚟講味道唔錯🌶️ 辣麻牛油拌麵 💰$105唔食拉麵可以揀拌麵,依款拌麵都係帶辣,辣嘅程度唔算太辣,麵嘅質地都係幼身嗰種,伴埋辣麻牛油醬汁同埋蛋漿去食,麵底會比較濕潤唔乾,配料有牛肉粒同埋牛筋,份量都夠晒一個人食🐮 「月見」安格斯牛肉丼 💰$80呢個丼飯有多塊安格斯牛肉,滿滿牛味,肉質煙煙韌韌,配埋蛋漿撈埋食,牛肉食落去會更加滑身

🍜 辣麻牛骨拉麵 💰$100

🌶️ 辣麻牛油拌麵 💰$105

🐮 「月見」安格斯牛肉丼 💰$80
2024-05-23 18 views
今次係第一次食鬼金棒,哩間新開係尖沙咀主打辣牛骨辣麻湯, 店面光猛空間感不俗。增量牛叉燒辣麻牛骨拉麵  +  味玉辣麻牛骨沾麵 湯底果然除左麻辣之外仲帶有陣牛骨香味, 麻辣味難得冇蓋過牛骨味道, 幾有層次。牛叉燒口感柔軟, 牛筋Q彈入味。叫左增量既有成5大片, 相對滿足!!我自己就更中意沾麵,  沾汁濃厚香味更突出。另外加左份栗米荀, 面頭微微烤香過。亞士厘道好多餐廳, 而印象中附近短短兩條街加埋已經有4-5間拉麵店, 但主打辣麻口味既就霾確係得哩一間, 值得一試。
增量牛叉燒辣麻牛骨拉麵  +  味玉辣麻牛骨沾麵
我自己就更中意沾麵,  沾汁濃厚香味更突出。

另外加左份栗米荀, 面頭微微烤香過。
「鬼金棒」既姐妹店「鬼金棒牛骨湯拉麵」,一開已經想試!聽講用多達40kg牛腿骨熬成牛骨湯頭。今日行過尖沙咀,好彩醒起佢,即刻去左試🤣🤣-💕 味玉辣麻牛骨拉麵 $110👅好味指数:7/10可自選大中小辣/麻度😍,愛麻的可以大膽重麻!😝 牛骨湯底清澈不油膩,有淡淡牛骨香味,配料有牛肉有牛筋,牛肉軟腍🥹牛筋Q彈🥹,麵偏幼身,口感有啲似雲吞麵。-💕 味玉辣麻牛骨沾麵 $110👅好味指数:8/10重口味之選!同樣可自選大中小辣/麻度🥰,湯頭好濃稠,沾麵比平時食既扁身啲,好彈牙掛汁🥰!橙紅色既溏心蛋,都好正🥰更邪惡既食法可以叫白飯撈埋個湯食😍不得了!-💕 煎餃(六隻) $45👅好味指数:7/10即叫即煎,煎得香脆偏油小小,唔會乾身。-環境:8.5/10服務:8.5/10整體味道:7.5/10回頭率:7/10

💕 味玉辣麻牛骨拉麵 $110
👅好味指数:7/10

💕 味玉辣麻牛骨沾麵 $110
👅好味指数:8/10

煎餃(六隻)

💕 煎餃(六隻) $45
👅好味指数:7/10
即叫即煎,煎得香脆偏油小小,唔會乾身。

環境:8.5/10
服務:8.5/10
整體味道:7.5/10
回頭率:7/10
2024-05-17
煎餃(六隻)
2024-05-17 18 views
今次來到新開業的鬼金棒牛骨辣麻拉麵店、新店光線較充足、坐位闊落更舒適。除了吧檯、亦有四人座位。招牌牛骨拉麵 聞到已經好香、牛骨湯底非常濃郁但沒有太鹹、麵條是幼身那種、口感較細滑。豚肉炙燒過帶點香氣、肉質較爽滑且軟熟、加上弄得剛好的溏心糖和膠質滿滿的牛筋、好好味! 特上A4和牛辣麻牛骨拉麵同樣是牛骨湯底、但用上特上A4和牛、薄身一大片的和牛口感柔軟嫩滑、肥瘦適中、而且牛味道濃郁。牛骨湯底真的十分出色、令人回味! 下次來要試下它的芫茜牛骨湯拉麵~

2024-05-17 12 views
Karashibi Gyukotsu Ramen with extra beef chashu 增量牛叉燒麻辣牛骨拉麵 🥩🍜 $150呢一款增量牛叉燒麻辣拉麵望落去已經好吸引✨,扁頭係大概四至五片煮得好腍嘅叉燒🍖,仲有唔少矜貴嘅牛骨,充滿骨膠原又滋潤😍,湯底係餐廳招牌嘅麻辣牛骨湯底,可以按個人喜好分別揀麻同埋揀辣🌶️嘅程度,食落去好刺激又夾,值得推介👍🏻Karashibi Gyukotsu Ramen with seasoned egg 味玉麻辣牛骨拉麵 🐮🍳 $130麻辣牛骨拉麵喺呢度嘅經典拉麵之一,湯底有濃郁嘅牛骨香,配菜方面有燒粟米芯🌽、洋蔥粒🧅、健康嘅蔥花🌿、招牌叉燒、充滿骨膠原嘅牛骨,而拉麵嘅質地只有幼麵,口感相對腍身,可以完全浸滿精心熬製嘅精華湯底,係一款唔錯嘅選擇
增量牛叉燒麻辣牛骨拉麵 🥩🍜 $150

味玉麻辣牛骨拉麵 🐮🍳 $130
2024-05-16 5 views
鬼金棒拉麵食得多,原來開左間姊妹店係專食牛!環境仲要寬敞光猛好多,不同之處就係呢間專食牛,全部都係牛,姊妹店就專食豬🤤✨芫荽辣麻牛骨拉麵(小辣,小麻)$120芫荽係拉麵既靈魂,每次嚟鬼金棒都必點,鋪滿到連拉麵睇唔到,作為一個芫荽控,見到都開心😆辣度就揀左小辣小麻,先飲一啖湯底,香濃牛骨味帶少少油膩感✨味玉辣麻牛骨沾麵$110沾麵湯底比起拉麵湯底濃,牛味非常濃郁,裡面仲有洋蔥粒粒,牛筋好彈牙,仲有牛叉燒,好薄切入口即溶😋✨可樂Zero $15✨煎餃(六隻)$45唔夠飽之下再試埋煎餃,即叫即煎,好熱辣辣,皮煎至香脆😌

✨芫荽辣麻牛骨拉麵(小辣,小麻)$120

✨味玉辣麻牛骨沾麵$110

✨可樂Zero $15

✨煎餃(六隻)$45
唔夠飽之下再試埋煎餃,即叫即煎,好熱辣辣,皮煎至香脆😌

• 招牌牛骨拉麵
2024-05-16 7 views
「辣麻牛骨拉麵」。不久後,一碗豪邁的麵食端上了桌子。首先,我注意到拉麵的湯底,它呈現出乳白色濃稠的質地,散發著撲鼻而來的濃郁牛骨香氣,讓人垂涎欲滴。我舉起湯匙,輕輕品嚐了一口湯底。這湯底的滋味真是令人驚艷!濃郁的牛骨風味與微辣的麻辣調味完美結合,一口下肚後,舌尖立刻被湯汁所包圍,帶來了無比的滿足感。湯底的濃稠口感與滑順的口感相得益彰,令人回味無窮。麵條彈牙有嚼勁,與湯汁的結合相得益彰。牛肉切得薄而嫩,每一口都能感受到它的鮮美口感。此外,還有附送的蛋,蛋白部分綿密細膩,蛋黃則濃郁滑潤,為整碗拉麵增添了豐富的口感層次。

2024-05-11 16 views
牛控嘅我一知道邊度有靚牛食就會去試吓。不論是鋸扒,牛腩粉麵……全部都會去。友人介紹了一間日式拉麵店,主打牛骨湯底。位置於亞士厘道,近地鐵站非常方便。招牌牛骨拉麵先嚐湯底,滿口腔充滿牛肉味道,還好漿口,採用了牛骨多種材料餚製,真材實料,好飲。兩片薄薄牛肉非常有質感,軟腍有肉汁。牛筋軟滑,入口即化。簡簡單單嘅一碗拉麵,滿足到味蕾感覺。煎餃皮薄餡料多,薄薄的一層餃皮,煎得香脆。內裡餡料還是保持濕潤,好正。
牛控嘅我一知道邊度有靚牛食就會去試吓。
不論是鋸扒,牛腩粉麵……全部都會去。
友人介紹了一間日式拉麵店,主打牛骨湯底。
位置於亞士厘道,近地鐵站非常方便。

招牌牛骨拉麵
兩片薄薄牛肉非常有質感,軟腍有肉汁。
牛筋軟滑,入口即化。
簡簡單單嘅一碗拉麵,滿足到味蕾感覺。

2024-05-11
2024-05-11 8 views
前排去咗食間牛骨湯拉麵既舖頭,之後點咗個牛湯拉麵同沾麵,沾麵尚可接受。個沾麵既麵質係粗身麵條,肉類尚可接受的。反而牛湯拉麵無特別,服務員態度也冷淡,不過環境大同舒適的。
2024-05-08 15 views
之前很喜歡吃鬼金棒的拉麵🍜因為都比較重口味😆所以我都很喜歡😋這次剛好路過看到他開了新的店~以牛骨湯底為主的🐮就立刻進去試試看😆我點了辣麻牛骨拉麵🍜牛骨拉麵相對吃起來沒那麼重口味~但也很好吃很夠味👍🏻來到鬼金棒當然也要加點玉米筍啦🥰

雖然無時間飛日本旅行,都可以食到地道拉麵🍜今晚去左尖沙咀-鬼金棒牛骨湯拉麵📍這店燈光十足,簡潔乾淨,有和風的感覺🤎落單用QR code 就可以點選,不過呢晚QR code有d狀況scan唔到😝-主食方面,我選了增量牛叉燒辣牛骨拉麵🥢湯底牛骨湯湯香味濃✅而且牛叉燒口感軟嫩,味濃適中。另一碗選了芫荽辣麻牛骨拉麵。滿滿芫荽,芫荽控必食💚拉麵係幼麵條,彈牙又易入口,不過份量算少,如果胃口較大可能唔夠‼️-地點唔易搵,所以搵路都要花少少時間⚠️
雖然無時間飛日本旅行,
都可以食到地道拉麵🍜
今晚去左尖沙咀-鬼金棒牛骨湯拉麵📍

這店燈光十足,簡潔乾淨,有和風的感覺🤎
主食方面,
我選了增量牛叉燒辣牛骨拉麵🥢
湯底牛骨湯湯香味濃✅
而且牛叉燒口感軟嫩,味濃適中。

另一碗選了芫荽辣麻牛骨拉麵。
滿滿芫荽,芫荽控必食💚
拉麵係幼麵條,彈牙又易入口,
不過份量算少,如果胃口較大可能唔夠‼️
地點唔易搵,所以搵路都要花少少時間⚠️
增量牛叉燒辣牛骨拉麵
增量牛叉燒辣牛骨拉麵🥢
汽水
2024-04-30
增量牛叉燒辣牛骨拉麵
增量牛叉燒辣牛骨拉麵🥢
2024-05-02 16 views
同朋友嚟咗呢間牛肉牛骨拉麵店🍜開餐🤣叫咗兩碗麵🍜,一碗係 $110「味玉辣麻牛骨沾麵」,加 $15「溏沁蛋」、$15「玉米筍」同埋 $20「芫荽」🤩;另外一碗係 $105「辣麻牛油拌麵🍜」,加 $15「溏沁蛋」、$15「玉米筍」🤣辣同麻嘅 程度可以分開選擇,2碗都要咗「小辣小麻」😁「味玉辣麻牛骨沾麵」嘅沾麵汁好厚身,掛麵能力夠強勁🤣,麵條係粗身麵😁「辣麻牛油拌麵🍜」麵條屬於幼麵,幾啱我哋胃口😋,仲有一隻生雞蛋黃😁「溏沁蛋」、「玉米筍」、「芫荽」 toppings 全部分開上😁
同朋友嚟咗呢間牛肉牛骨拉麵店🍜開餐🤣

辣同麻嘅 程度可以分開選擇,2碗都要咗「小辣小麻」😁

$148 (Lunch)