2020-11-18 2405 views
。今日再一次黎到觀塘APM行街街,其實APM除左多野行多野買之外,仲多好野食。今次小編就黎到2樓既神山麵屋享受下日本麵食。🥰🥰。平時食日本野,吾係居酒屋,就係刺身、燒肉、丼等等。其實日本既麵食都係好野黎,主要有分沾麵、冷麵同湯麵3種,😍今日小編就帶大家見識下沾麵同湯麵。💓。神山豚肉沾汁麵 $89麵條係孖條黎,好特別,雙重口感雙重感受,個沾汁記得一定要趁仲暖既時候沾黎食,小小麵甘慢慢將d沾汁掛滿麵條,再一啖食落口,勁好食。記得吾好成碗麵都倒入沾汁度,兩回事黎架。✅。赤神山叉燒拉麵 $78❤️個湯好好味,微微既辣好易入口,再加上少少七味粉,食到停吾到口,麵條亦都好Q好彈牙,咬落有口感。。唐揚豆池魚 $45💕池魚本身已經好有味,再經過油炸之後,口感更上層樓,另外仲有個汁可以點黎食,不錯。。二重芝士手羽 $38🥰芝士控必點,芝士味濃郁,雞翼炸得好酥脆,炸粉又吾會太厚,咬落仲好juicy,簡直外脆內軟。。神山麺屋 (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)2樓L21B號舖。最高為(5/5)味道⭐️⭐️⭐️⭐️價錢⭐️⭐️⭐️⭐環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐推薦星數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐。

神山豚肉沾汁麵 $89

赤神山叉燒拉麵 $78❤️

唐揚豆池魚 $45💕

二重芝士手羽 $38🥰

神山麺屋 (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)2樓L21B號舖

最高為(5/5)
味道⭐️⭐️⭐️⭐️

• 神山沾汁麵
  • 唐揚豆池魚
  • 溏心蛋
2020-10-26 1748 views
疫情期間多咗買外賣返屋企食,今日都係唔想煮飯,就買咗兩份set返屋企同屋企人食☺️外賣自取嘅價錢幾平,唔使$50都有一份晚餐食,好抵食😍等候期間發現店面嘅設計都好有日式感覺,好懷念可以飛日本的日子🤤神山沾汁麵~餐廳嘅主打,果然冇令我失望,首先賣相係同圖片一模一樣咁靚🤩豚肉啱啱燒起,仍然滲透出陣陣燒烤香氣,帶有少量脂肪,兩大塊都是厚切的😍咬落富油香,肉質厚實,食落無渣,啖啖肉汁好juicy😍沾麵底採用帶有坑紋的麵條,令麵條更加掛湯,識落質感亦十分煙韌,帶有陣陣的小麥香氣😋沾麵湯底十分濃郁,味道會比普通拉麵湯底更為濃烈,客人可以自己控制麵條的掛湯程度,味道不錯😝仲有半熟糖心蛋,荀等等嘅配菜,真係超級滿足嘅一餐🤤牛肉鯖魚日式四格便當🍱~為食既我成日都想食多啲唔同嘅餸,呢個便當$58有齊晒我想食嘅日式牛肉同埋鯖魚,仲有啲日式配菜,幾抵食😍鯖魚啱啱烤起,熱辣辣鎖住肉汁,外皮仍然帶有少脆的感覺,啖啖肉無骨,送飯一流🤩牛肉亦煮得啱啱好,吸收晒牛肉汁精華,配搭洋蔥一齊食有少少甜的感覺,食食吓不知不覺走食晒成碗飯☺️配菜係涼拌芽菜,爽脆的感覺配搭清涼的口感幾新鮮~武藏煎餃子🥟~好驚喜拎到返屋企嘅時候外皮仍然

神山沾汁麵~
仲有半熟糖心蛋,荀等等嘅配菜,真係超級滿足嘅一餐🤤
神山沾汁麵

牛肉鯖魚日式四格便當🍱~
配菜係涼拌芽菜,爽脆的感覺配搭清涼的口感幾新鮮~
牛肉鯖魚日式四格便當

武藏煎餃子🥟~
好驚喜拎到返屋企嘅時候外皮仍然保持香脆,一啖咬落去發現餃子皮夠薄,內裏塞滿了豬肉餡料,肉質幾嫩滑,有肉汁,同餃子汁一齊食係絕配☺️
武藏煎餃子

武藏炸雞🍗~
炸雞啱啱新鮮炸起,熱辣辣,外皮少少脆卜卜的感覺,肉質厚實嫩滑,頗為juicy的口感,一口size點埋沙律醬一齊食好方便🤤
武藏炸雞

加埋兩杯汽水係一頓完美的晚餐😍

2020-10-23
5 Minutes (TakeAway)
神山沾汁麵
牛肉鯖魚日式四格便當
武藏煎餃子
武藏炸雞
2021-04-07 0 views
服務差,侍應10問九唔應,禮貌麻麻地方非常窄,坐得勁迫,似4人座卡位要坐6人既闊度食物質素一般,湯頭得個咸字,叉燒ok, 麪好一般店長無啦啦係我食緊野時飛插隻手落我個胸度再走開,雖然比我話完道左歉,但條氣極唔順!!!不會原諒!
服務差,侍應10問九唔應,禮貌麻麻
地方非常窄,坐得勁迫,似4人座卡位要坐6人既闊度
食物質素一般,湯頭得個咸字,叉燒ok, 麪好一般

2021-04-06 0 views
《白神山叉燒沾汁麵-濃厚豚骨湯》神山既豚骨湯底好濃味,唔算好杰身,湯底附上碎蔥同一隻完整我最愛既日本溏心蛋,豬骨味重但偏油膩,麵底唔多但頂盡食到一碗。至於佢叉較薄片,燒得很焦香,麵條上有已醃製洋蔥,碎蔥同一片香脆既紫菜,令成個沾麵更惹味。《辛味咖喱魷魚足唐揚》我係魷魚鬚狂熱愛好者,無論咩菜式只要有炸魷魚鬚我都會order,今次依個好特別因為係咖喱味,而且佢炸得勁脆香口,但粉唔算多,點一點蛋黃醬,超級食上癮。
《白神山叉燒沾汁麵-濃厚豚骨湯》

《辛味咖喱魷魚足唐揚》
2021-04-04 0 views
每次去apm都唔知食咩好,所以朋友就搵左呢間餐廳,都唔算等好耐。我叫左個明太子滑蛋飯,明太子完全食唔出,滑蛋都唔算好滑,不話價錢都算係合理。另外有叫芥末沙律醬炸雞,我比60分,合格既,另外叫多一碗拉麵同芝士雞翼,都係一般合格既~反而有一碟係蘆筍炒菇~我覺得幾好~🤣比75分~~整體算係咁,兩個人食左$266,唔知食咩不妨食下😊
反而有一碟係蘆筍炒菇~我覺得幾好~🤣
比75分~~
整體算係咁,兩個人食左$266,唔知食咩不妨食下😊
本身用外買平台點餐,本身諗住落完order佢可以做定先,一去到要話等10分鐘,之後極度不禮貌 話堂食唔使做呀,都明白堂食客人都需要服務,但是如果我用外賣平台點餐,你都唔幫我做定先,我為何要用外賣點餐呢?真希望這間餐廳改善服務態度
2021-04-04
30 Minutes (TakeAway)
$80 (Tea)
2021-03-26 59 views
食物唔夠熱 服務態度差 行行下見到呢間拉麵 想食熱食 就坐入黎試下 係門口個侍應問我坐卡位o唔ok 叫我寫左安心出行紙先 低頭寫完 佢已經影都唔見埋 位都無帶 叫左碗沾麵 一上台 已經摸到唔熱 只係暖暖地 試左一啖湯 問左侍應叫wendy(老老地)可否加熱 佢話呢個麵暖食架 我問佢可否加熱 佢話無 對於佢完全不樂意提供幫助的態度感到非常失望 麵食左一半都無 已經成碗變左冷麵 除非你食得好快 又好趕時間啦 如果唔係 真係唔建議食呢間 今次用餐體驗好失望
食物唔夠熱 服務態度差
沾麵
2021-03-26
Tea
🍜身為拉麵/沾麵控的我(😂?) 一直很想試這間「麵屋武藏高級版」🤭本身對這店沒甚麼期待 因為麵屋武藏令我很失望🤷🏻‍♀️誰不知這神山沾汁麵卻出奇地驚喜 沾麵掛湯✔️ 湯底濃郁✔️ 最重要是豚肉超超超超好吃☺️而湯餃子就... 不點也可🤭推介這裡的沾麵~~~下次有機會再試湯麵👀-
🍜
身為拉麵/沾麵控的我(😂?)
一直很想試這間「麵屋武藏高級版」🤭
本身對這店沒甚麼期待 因為麵屋武藏令我很失望🤷🏻‍♀️
誰不知這神山沾汁麵卻出奇地驚喜
沾麵掛湯✔️
湯底濃郁✔️
最重要是豚肉超超超超好吃☺️
而湯餃子就... 不點也可🤭
推介這裡的沾麵~~~
下次有機會再試湯麵👀
2021-03-09 159 views
不推薦的拉麵屋食物偏鹹到係咁飲水拉麵麵質還可 但唔入味 同個湯分離左😑溫泉蛋過熟拉麵湯配餃子又過鹹油膩感超重雙色牛舌直頭想放低筷子.....Bye bye no next time 🥲
不推薦的拉麵屋
食物偏鹹到係咁飲水
拉麵麵質還可 但唔入味 同個湯分離左😑
溫泉蛋過熟
拉麵湯配餃子又過鹹油膩感超重
雙色牛舌直頭想放低筷子.....
Bye bye no next time 🥲
2021-02-27 153 views
等左幾個月,終於有番晚市堂食,諗住搵間拉麵店食下。經過APM,見開左甘耐都未食過,就入黎試下。係門口要登記&體溫,企係門口接待果個女職員態度勁差😒,超冇禮貌,好似想趕客,又吾帶位,叫我地搵位坐。碗拉麵黎到,試下個湯,好重味精又油,啲麵超難食吾好味,塊肉又’鞋‘。真係吾會再黎,呢度$85一碗真係吾值,普通一碗出前一丁都好味好多!!!無諗過甘簡單既一碗拉麵都可以整得甘差,真係好令人失望,極度不推薦!!!😡😡😡

2021-02-27
2021-02-25 77 views
見咁多好評,放假就走去試試,結果未食已令我感覺不良好,等位接待員叫到我number後,我用手寫填表登記個人資料,結果我填完後,接待員走開了,就算睇到我企喺度等咗佢好耐,佢都依然冇意識想帶我埋位先,個刻心情真係好無奈😡好啦,叫咗個白神山叉燒拉麵,結果舊叉燒好鞋口,好令我失望😞不過隻蛋整得幾好味,但都應該唔會再幫襯仲有一樣要讚嘅係衛生環境幾好,我坐位對住班師傅整拉麵,見環境都好乾淨,係疫情下依樣係好重要
白神山叉燒拉麵
2021-02-13 139 views
已經好耐冇同朋友出街食飯了~~今次黎到觀塘既神山麵屋❤️❤️果然名不虛傳啊😆😆-🍅蕃茄叉燒拉麵 $85✨呢個湯底好鮮甜,仲好香蕃茄味😋😋叉燒薄身,但都好夠味😍😍拉麵質地有口感,食落好彈牙~~份量都好多,食到好飽🤤🤤-🍖白神山豚角拉麵 $85✨呢個豚骨湯底好濃郁!!好有驚喜😍😍豚角好似東坡肉咁,好肥美😋😋食落好厚身好有口感!!雖然好邪惡,但食到好滿足!!-🐤神山炸雞 (配芥末沙律醬) $42✨呢個炸雞好好食!!十分推介👍🏻👍🏻食落外脆內軟,好香口!!配埋個沙律醬好好味🤤🤤-🥬野菜甘酢豚 $48✨食左咁多肉,當然要食返d蔬菜🤣🤣呢碟有蓮藕、茄子、青椒、豬頸肉等,都幾豐富!!味道都唔錯😋😋-野飲方面,我地叫左菠蘿同蘋果特飲🍹🍹飲落唔會太甜,都好香果味😍😍夠哂fresh~~-總括黎講,我覺得呢間餐廳既野食都幾高質!!裝修都好日系,可以打卡影相❤️❤️大家都可以去試下🤗🤗
已經好耐冇同朋友出街食飯了~~
今次黎到觀塘既神山麵屋❤️❤️
果然名不虛傳啊😆😆
🍅蕃茄叉燒拉麵 $85✨
呢個湯底好鮮甜,仲好香蕃茄味😋😋
叉燒薄身,但都好夠味😍😍
拉麵質地有口感,食落好彈牙~~
份量都好多,食到好飽🤤🤤
🍖白神山豚角拉麵 $85✨
呢個豚骨湯底好濃郁!!好有驚喜😍😍
豚角好似東坡肉咁,好肥美😋😋
食落好厚身好有口感!!
雖然好邪惡,但食到好滿足!!
🐤神山炸雞 (配芥末沙律醬) $42✨
呢個炸雞好好食!!十分推介👍🏻👍🏻
食落外脆內軟,好香口!!
配埋個沙律醬好好味🤤🤤
🥬野菜甘酢豚 $48✨
食左咁多肉,當然要食返d蔬菜🤣🤣
呢碟有蓮藕、茄子、青椒、豬頸肉等,都幾豐富!!
味道都唔錯😋😋
野飲方面,我地叫左菠蘿同蘋果特飲🍹🍹
飲落唔會太甜,都好香果味😍😍
夠哂fresh~~
總括黎講,我覺得呢間餐廳既野食都幾高質!!
裝修都好日系,可以打卡影相❤️❤️
大家都可以去試下🤗🤗
2021-02-07 91 views
已經很久未有吃過日本拉麵,剛巧經過一家拉麵店,就決定在此午膳。吃主食拉麵之前,先來一客炸雞。炸雞份量不少,炸粉厚度尚可接受,雞肉有汁,不會太乾太柴,少少沙律醬能增添食味。黑神山叉燒拉麵即黑蒜油拉麵,一如預期,呷口湯後,滑滑的湯頭蒜味香濃,令人不禁多噶幾口。麵條煙靭有彈性,非常好咬口;叉燒腍滑而嫩,整碗拉麵轉眼完食。通常拉麵店都只提供凍水,這裡竟有菠蘿特飲,夠獨特之條,在吃完豐富的拉麵和炸雞之後喝,特別醒神,膩氣全消。由小食到拉麵到飲品,是十分滿意滿足的。

吃主食拉麵之前,先來一客炸雞炸雞份量不少,炸粉厚度尚可接受,雞肉有汁,不會太乾太柴,少少沙律醬能增添食味。
神山炸雞

黑神山叉燒拉麵

菠蘿特飲

由小食到拉麵到飲品,是十分滿意滿足的。
Lunch
神山炸雞
黑神山叉燒拉麵
菠蘿特飲
  • 黑神山拉麵
2021-02-04 64 views
早前去觀塘搵朋友行街食飯隨心簡左間日本餐廳 聽說拉麵🍜是好食掛?但我地見有推出下午平價的飯明太子玉子小碗飯 ($42) 我同朋友都覺好希望🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️d 飯係好一pat pat🥺得咸的味道🤦🏼‍♂️難以評分🤭如果好食價錢是吸引的!而且需要加一服務費🥲只可以怪我們不揀拉麵食吧!?另外試咗個小食 燒鱈魚 ($38) 好吧 兩口食完 正正常常 但份量太少🥺神山麺屋 (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)2樓L21B號舖

早前去觀塘搵朋友行街食飯
隨心簡左間日本餐廳
聽說拉麵🍜是好食掛?
但我地見有推出下午平價的飯

明太子玉子小碗飯 ($42)
得咸的味道🤦🏼‍♂️
難以評分🤭
如果好食價錢是吸引的!
而且需要加一服務費🥲
只可以怪我們不揀拉麵食吧!?

另外試咗個小食 燒鱈魚 ($38)
好吧 兩口食完 正正常常 但份量太少🥺

神山麺屋 (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)2樓L21B號舖
2021-02-02 74 views
今平時多數係公司食午餐,今日好開心終於可以出去食午餐啦,睇到呢間好平好似幾多,而且又近公司,一於去試吓食呢度嘅拉麵啦。入到去門口帶位姐姐都好nice,態度好好咁同我地講幾多位同埋食啲咩。今次決定揀佢嘅招牌,神山沾麵,上到枱其實感覺比較簡單,因為外面有D沾麵係有石頭過同埋都比較熱,但係依度就簡單用瓦碗就完,所以保暖效果真係好一般。而且食落去麵底感覺好硬,上到枱面已經係痴哂一嚿,麵個麥味唔太夠。加上沾麵上面嘅肉都比較韌,所以食完都有少少痴牙,同埋佢上面有好多類似麵豉醬嗰啲調味醬,但因為我食沾麵,所以如果就咁食呢一舊肉落肚就會比較鹹,所以我感覺依個肉真係有D唔係好知道應該點處理。我估唯一比較好嘅只係個溫泉蛋。最後$86呢個價錢真係唔係話好吸引,再加上比完錢之後先發覺原來係要加一服務費,所以就感覺上接近$100去食一碗麵真係有啲唔抵,所以大家真係要諗清楚。