2020-11-18 177 views
。今日再一次黎到觀塘APM行街街,其實APM除左多野行多野買之外,仲多好野食。今次小編就黎到2樓既神山麵屋享受下日本麵食。🥰🥰。平時食日本野,吾係居酒屋,就係刺身、燒肉、丼等等。其實日本既麵食都係好野黎,主要有分沾麵、冷麵同湯麵3種,😍今日小編就帶大家見識下沾麵同湯麵。💓。神山豚肉沾汁麵 $89麵條係孖條黎,好特別,雙重口感雙重感受,個沾汁記得一定要趁仲暖既時候沾黎食,小小麵甘慢慢將d沾汁掛滿麵條,再一啖食落口,勁好食。記得吾好成碗麵都倒入沾汁度,兩回事黎架。✅。赤神山叉燒拉麵 $78❤️個湯好好味,微微既辣好易入口,再加上少少七味粉,食到停吾到口,麵條亦都好Q好彈牙,咬落有口感。。唐揚豆池魚 $45💕池魚本身已經好有味,再經過油炸之後,口感更上層樓,另外仲有個汁可以點黎食,不錯。。二重芝士手羽 $38🥰芝士控必點,芝士味濃郁,雞翼炸得好酥脆,炸粉又吾會太厚,咬落仲好juicy,簡直外脆內軟。。神山麺屋 (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)2樓L21B號舖。最高為(5/5)味道⭐️⭐️⭐️⭐️價錢⭐️⭐️⭐️⭐環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐推薦星數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐。

神山豚肉沾汁麵 $89

赤神山叉燒拉麵 $78❤️

唐揚豆池魚 $45💕

二重芝士手羽 $38🥰

神山麺屋 (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)2樓L21B號舖

最高為(5/5)
味道⭐️⭐️⭐️⭐️

Dinner
  • 唐揚豆池魚
  • 溏心蛋
2020-10-26 618 views
疫情期間多咗買外賣返屋企食,今日都係唔想煮飯,就買咗兩份set返屋企同屋企人食☺️外賣自取嘅價錢幾平,唔使$50都有一份晚餐食,好抵食😍等候期間發現店面嘅設計都好有日式感覺,好懷念可以飛日本的日子🤤神山沾汁麵~餐廳嘅主打,果然冇令我失望,首先賣相係同圖片一模一樣咁靚🤩豚肉啱啱燒起,仍然滲透出陣陣燒烤香氣,帶有少量脂肪,兩大塊都是厚切的😍咬落富油香,肉質厚實,食落無渣,啖啖肉汁好juicy😍沾麵底採用帶有坑紋的麵條,令麵條更加掛湯,識落質感亦十分煙韌,帶有陣陣的小麥香氣😋沾麵湯底十分濃郁,味道會比普通拉麵湯底更為濃烈,客人可以自己控制麵條的掛湯程度,味道不錯😝仲有半熟糖心蛋,荀等等嘅配菜,真係超級滿足嘅一餐🤤牛肉鯖魚日式四格便當🍱~為食既我成日都想食多啲唔同嘅餸,呢個便當$58有齊晒我想食嘅日式牛肉同埋鯖魚,仲有啲日式配菜,幾抵食😍鯖魚啱啱烤起,熱辣辣鎖住肉汁,外皮仍然帶有少脆的感覺,啖啖肉無骨,送飯一流🤩牛肉亦煮得啱啱好,吸收晒牛肉汁精華,配搭洋蔥一齊食有少少甜的感覺,食食吓不知不覺走食晒成碗飯☺️配菜係涼拌芽菜,爽脆的感覺配搭清涼的口感幾新鮮~武藏煎餃子🥟~好驚喜拎到返屋企嘅時候外皮仍然

神山沾汁麵~
仲有半熟糖心蛋,荀等等嘅配菜,真係超級滿足嘅一餐🤤
神山沾汁麵

牛肉鯖魚日式四格便當🍱~
配菜係涼拌芽菜,爽脆的感覺配搭清涼的口感幾新鮮~
牛肉鯖魚日式四格便當

武藏煎餃子🥟~
好驚喜拎到返屋企嘅時候外皮仍然保持香脆,一啖咬落去發現餃子皮夠薄,內裏塞滿了豬肉餡料,肉質幾嫩滑,有肉汁,同餃子汁一齊食係絕配☺️
武藏煎餃子

武藏炸雞🍗~
炸雞啱啱新鮮炸起,熱辣辣,外皮少少脆卜卜的感覺,肉質厚實嫩滑,頗為juicy的口感,一口size點埋沙律醬一齊食好方便🤤
武藏炸雞

加埋兩杯汽水係一頓完美的晚餐😍

2020-10-23
5 Minutes (TakeAway)
神山沾汁麵
牛肉鯖魚日式四格便當
武藏煎餃子
武藏炸雞
2020-10-06 846 views
每次經過APM都系見到神山面屋好多人排隊等位,今次行開APM shopping😛下午茶時段都唔洗排隊等位,一入到去坐位唔算太寬敞,牆壁用咗日式設計木造感覺好舒適。🤗神山沾汁麵 $89首先Order神山豚角沾汁麵,拉麵比較粗身,沾滿曬熬制雞汁湯底味道非常濃郁🤤配合蔥花同埋筍口感更加豐富😲仲有原只日式糖心蛋蛋汁撈埋沾汁味道更加香濃🤩另外豚角用咗炭燒表面,兩邊微微金黃色,而食落去個口感外邊香脆裡面肉質軟滑😳,份量亦都啱啱好,怪不得咁多人排隊食👍🏻✨赤神山豚角拉麵 $85赤紅色嘅湯底原來系有辣味🌶🌶辣椒更加刺激味蕾濃厚,而豚角慢慢醃制,所以比較更加軟滑,拉麵🍜 口感夠彈牙不會煮得過淋,2款食法我就鐘意食沾汁面多啲😆雙色牛舌 $48用咗兩種方法去烹調牛舌,熱食牛舌食落去個口感好淋有少少辣,凍食牛舌經過烹調醃制之後爽口煙韌,我鐘意比較熱食牛舌比較惹味😋和風醬油煮豚肉腿肉 $45成日都食豚肉好少食腿部位置😝就order試嚇,配制豚肉食落去好似食緊熏蹄 ,口感會比起熏蹄更加煙韌 爽口配埋和風醬帶少少酸味好開胃😋蘋果椰果特飲 /巨峰椰果特飲$15特飲裡面有果肉,所以我就會叫咗少甜,啱啱食完熱拉麵,真系

神山沾汁麵 $89

赤神山豚角拉麵 $85

雙色牛舌 $48

和風醬油煮豚肉腿肉 $45

蘋果椰果特飲 /巨峰椰果特飲$15
特飲裡面有果肉,所以我就會叫咗少甜,啱啱食完熱拉麵,真系要飲返杯冰涼透心涼嘅特飲解下喝😍🍹
2020-09-27
Tea
2020-09-18 874 views
從來對座落商場內的拉麵店沒信心,連鎖店品質通常控制不佳,如果是獨家店選址商場,又可能因為昴貴租金而裹足不前。神山早在六點已經坐滿人,難得我早放,又有一人位,當然要來嚐一下環境:挺光鮮亮麗的,看起來比較像中價居酒屋的感覺,空間感很足,坐得很舒適食物:神山沾麵$89一上桌,似模似樣的啊!中等粗度的沾麵,中間的坑位掛湯力強,口感煙韌得來不會因太粗而要咀嚼很久,平衡度非常出色豚角煮,採用厚重的五層腩,先行用滷汁煮過,之後再煎封外層,做到肥而不膩,很正其餘的配菜如筍尖都是無渣又清甜,溏心蛋做到蛋黃半流而蛋白僅熟,分數絕不低沾汁略為濃稠了點,還是不影響他整體的高分叉燒+207:3左右的瘦肥比例,叉燒切得薄又帶點咬口,跟豚角煮比完全不肥膩,還附少量菠菜,也是不錯蘋果沙律$45清甜的蘋果水份超充足,用來為沙律調味比任何醬汁都好,加上少量的咸火腿吊味,為油膩的沾麵清一清腸胃效果真的不俗服務:大都非常友善,而且夠專業,亦有做功課,能把豚肉煮的特色煮法娓娓道來,難得!

食物:

神山沾麵$89

沾汁略為濃稠了點,還是不影響他整體的高分

叉燒+20

蘋果沙律$45

服務:
6 day(s) ago 0 views
好耐冇去日本啦,好掛住日本嘅嘢食,尤其係拉麵,同朋友仔搵食搵到嚟APM,見到神山拉麵,好似好掂喎。好,坐低睇吓有咩好食先。神山沾汁麵,湯底用大量豚骨、豚肉、日本魚介,慢火熬製超過12小時,唔怪得咁濃郁。厚燒豚肉,表面燒到微焦,食落好香,中間間着脂肪,太好味了!拉麵都好有特色,獨特坑紋,放落湯度更加掛湯。唐揚雞塊,表面炸得非常香脆,上面係芥茉醬,裏面雞肉好滑。蘋果椰果特飲,裏面有粒粒椰果,甜得來又清爽。

好,坐低睇吓有咩好食先。

厚燒豚肉,表面燒到微焦,食落好香,中間間着脂肪,太好味了!

拉麵都好有特色,獨特坑紋,放落湯度更加掛湯。

唐揚雞塊,表面炸得非常香脆,上面係芥茉醬,裏面雞肉好滑。

蘋果椰果特飲,裏面有粒粒椰果,甜得來又清爽。
6 day(s) ago 0 views
這家神山同麵屋武藏是同一集團,可惜食物就有點不同,我比較喜歡麵屋武藏。🥢黑蒜油叉燒沾麵 $78🍜食沾麵最重要靠湯底,上檯已是常溫肥油厚厚一層,食後感覺非常肥膩,麵質比較實,叉燒就不錯肉香軟稔。🥢八神山豚肉拉麵 🍜$78豬骨湯底濃,豚肉口感味道都不錯,竹筍好味!明太子玉子迷你丼 $42等了很久的迷你丼上檯熱騰騰,陣陣蛋香口感煙韌軟糯。芝士手羽 $38香脆可口雞翼中間釀有芝士味道可口。👍藥膳雞 $42食不到藥膳味,有點粗鞋,仲有雪味。😓菜牌每人$100 食日本拉麵都算平價錢,座位同環境都不錯,就是服務方面還有進步空間。

🥢黑蒜油叉燒沾麵 $78🍜

🥢八神山豚肉拉麵 🍜$78
豬骨湯底濃,豚肉口感味道都不錯,竹筍好味!

明太子玉子迷你丼 $42
等了很久的迷你丼上檯熱騰騰,陣陣蛋香口感煙韌軟糯。

芝士手羽 $38
香脆可口雞翼中間釀有芝士味道可口。👍

藥膳雞 $42
食不到藥膳味,有點粗鞋,仲有雪味。😓

菜牌

2020-11-19
2020-11-20 0 views
今日放假,同老婆行apm商場,見到係2/F有間門面同入面都好日式既拉麵店,叫"神山麵屋",而且仲有外賣自取既餐,真係比平時平左唔少,據我所知,依間拉麵店d拉麵都幾高質。但因為要趕番屋企湊b,所以要叫外賣,但剛好佢外賣有d抵食既餐揀。真係好想入去食,食環境都抵la,但無奈要趕番屋企==„但有得外賣番去食都好過冇。佢地d外賣餐牌幾抵食,都幾多選擇,價錢都經濟。返到屋企打開炸雞,個份量都幾大份,d粉漿又薄,好香口好入味,仲好脆。我叫左2個,一個係黑蒜沾麵,一個係神山沾麵,2個都好濃味,arm晒我,d麵一放落去,每條麵都掛滿晒汁,好好食。黑蒜沾麵都電薄豚肉,入口即溶好香豬味。而依個神山沾麵,係配2舊厚叉燒,但又出奇唔鞋口,仲好淋好入味,最重要一提佢隻蛋好入味又流心,好食到唔記得影相。PS:下次要試下堂食,應該再好食d.

佢地d外賣餐牌幾抵食,都幾多選擇,價錢都經濟。

PS:下次要試下堂食,應該再好食d.
2020-11-16
Dinner
  • 神山沾汁麵
觀塘真係好多野食,所以都好少去APM食野,但屋企人突然好想食拉麵🍜我又諗起2樓間神山麵屋其實我都未食過,次次都見到好多人排隊,就食其他,今次早去有位,所以就決定試下啦!食物方面:⚪️黑神山豚角煮⚪️赤神山豚角煮黑神山即係黑蒜豚骨湯底,好濃黑蒜油味!赤神山即係辛味豚骨湯底,屬於微辣!麵軟硬度適中,份量岩岩好👍🏻豚肉有2大舊,一層肥夾住一層瘦,入口即溶👍🏻每碗有一隻溏心蛋,好滿足!⚪️野菜甘酢豚(野菜包括蓮藕新鮮粟米芯.青椒.薯仔)係用醬油炒.好香好惹味🥰⚪️藥膳雞每一片雞都食到酒香味.唔會太濃搶晒雞嘅鮮味.雞都好嫩滑.唔錯!⚪️蘋果汁⚪️提子汁有少少偏甜正正常常🍹整體方面:餐廳都幾闊落唔會太迫✨見到廚房.食材各方面都好衛生.湯底唔會好多味精.食完唔會好頸渴.價格合理.如果想食拉麵又多個新選擇🍜
觀塘真係好多野食,所以都好少去APM食野,
但屋企人突然好想食拉麵🍜
我又諗起2樓間神山麵屋其實我都未食過,
次次都見到好多人排隊,就食其他,
今次早去有位,所以就決定試下啦!

食物方面:
赤神山豚角煮

⚪️黑神山豚角煮
⚪️赤神山豚角煮
黑神山即係黑蒜豚骨湯底,好濃黑蒜油味!
赤神山即係辛味豚骨湯底,屬於微辣!
麵軟硬度適中,份量岩岩好👍🏻
豚肉有2大舊,一層肥夾住一層瘦,入口即溶👍🏻
每碗有一隻溏心蛋,好滿足!
野菜甘酢豚

⚪️野菜甘酢豚
(野菜包括蓮藕新鮮粟米芯.青椒.薯仔)
係用醬油炒.好香好惹味🥰
藥膳雞

⚪️藥膳雞
每一片雞都食到酒香味.
唔會太濃搶晒雞嘅鮮味.雞都好嫩滑.唔錯!
⚪️蘋果汁
⚪️提子汁
有少少偏甜正正常常🍹
整體方面:
餐廳都幾闊落唔會太迫✨
見到廚房.食材各方面都好衛生.
湯底唔會好多味精.食完唔會好頸渴.
價格合理.如果想食拉麵又多個新選擇🍜
赤神山豚角煮
野菜甘酢豚
  • 黑神山豚角拉麵
2020-11-10 66 views
👧🏻😋👅🍽✨-✨見到店員密鑼緊鼓咁準備好多外賣,原來Foodpanda做緊優惠,買滿$100減$30 都幾抵😱✨不過好彩我地堂食都唔使點等上菜✨有檸檬水飲! 有時糧尾唔叫野飲都得😆-🍜🇯🇵 神山沾汁麵 $89✨豚角份量極多!✨個表面燒到焦焦地,D肥肉好正🤤✨麵條有預硬身左for沾麵✨湯好濃又唔會太油✨筍都有好多! 冇渣!-🍅🍜🐷 番茄叉燒拉麵 $85✨番茄湯勁fresh! 真鮮茄唔係求落茄膏去煮😍✨冇味精唔太鹹最後可以飲晒D湯😋✨叉燒冇豚角咁肥就清D健康D-🐮👅 雙色牛舌 $48✨牛舌兩食: 番茄 & 椒鹽蒜油✨唔係就咁兩種汁嫁! 番茄用左厚位; 蒜油用左薄肉, 都係有心思✨蒜油汁濃味得黎又有small tomato refresh下✨番茄用左厚位好有咬口!-🍇🍎🍸 巨峰椰果特飲 $15蘋果椰果特飲$15✨兩款都唔會太甜, 又有椰果咬下, 唔錯唔錯
👧🏻😋👅🍽✨
✨不過好彩我地堂食都唔使點等上菜
✨有檸檬水飲! 有時糧尾唔叫野飲都得😆
🍜🇯🇵
神山沾汁麵 $89
✨豚角份量極多!
✨個表面燒到焦焦地,D肥肉好正🤤
✨麵條有預硬身左for沾麵
✨湯好濃又唔會太油
✨筍都有好多! 冇渣!
🍅🍜🐷
番茄叉燒拉麵 $85
✨番茄湯勁fresh! 真鮮茄唔係求落茄膏去煮😍
✨冇味精唔太鹹最後可以飲晒D湯😋
✨叉燒冇豚角咁肥就清D健康D
🐮👅
雙色牛舌 $48
✨牛舌兩食: 番茄 & 椒鹽蒜油
✨番茄用左厚位好有咬口!
🍇🍎🍸
巨峰椰果特飲 $15
蘋果椰果特飲$15
✨兩款都唔會太甜, 又有椰果咬下, 唔錯唔錯
2020-11-10 69 views
今日屋企又無煮飯,唯有放工去行吓睇吓有咩外賣買返屋企食。行過APM見到平時食開嘅神山麺屋出咗外賣餐牌,以前冇咩印象見過,所以就決定買返屋企試吓神山麺屋從來都唔係我嘅外賣餐廳清單入面,而家見到呢個外賣餐牌,就決定今晚要食佢買完之後等咗大約10分鐘就已經有得攞我哋叫咗兩款小食share,分別係武藏煎餃子同武藏炸雞。雖然係由觀塘搭左程車返屋企,但係餃子皮依然有微微嘅香脆,咬落去之後啲肉汁喺入面滲出黎~二炸雞本身已經好夠味,再配埋少少芥辣,味道更有層次屋企人叫嘅叉燒沾汁麵,配上平時比較少食嘅黑蒜油湯,有香濃嘅黑蒜油味之餘又唔會覺得太鹹,唯一美中不足嘅就係紫菜外賣到返屋企已經唔脆,其餘野嘅質素絕對可以媲美堂食另外仲有經典嘅神山沾汁麵,由於返到屋企個湯已經凍咗,所以我哋係叮翻熱個湯先至開始食嘅。兩塊肉嘅肥瘦分明,就算怕食肥肉嘅我都可以好輕易咁咬走佢。當然連埋肥肉食就更加滋味啦神山麺屋最值得讚嘅就係佢嘅麵底中間係有條坑紋嘅,大大增強左個麵嘅掛湯能力,令到我哋食落去嘅時候淡淡都有濃郁嘅沾汁味,絕對體驗到沾麵嘅特色
買完之後等咗大約10分鐘就已經有得攞
2020-11-08 48 views
因為武漢肺炎 成年冇得去日本 好想食返一餐日本地道拉麵止下旅行癮 尼到APM 呢間食日本拉麵 就二話不說入咗去叫左一個拉麵一個沾麵白神山叉燒拉麵-呢個係白豚骨湯底 非常香濃 係幼拉麵 拉麵唔會過淋 爽口彈牙同個湯底非常之match 塊叉燒唔會太薄身 份量都幾多 好好食 肉質好淋 一啲都唔會鞋口白神山叉燒沾麵-佢嘅面底唔同拉麵 比一般拉麵粗身好多 用嚟掛汁一流 而個溫泉蛋好大隻 配埋湯底一啖食落肚超級滿足 個麵份量好多 仲有啲竹荀 湯底仲有啲似碎 好rich 超級推介神山炸雞-呢個炸雞炸得好香脆 入面依然keep 到好Juicy 唔會炸得好乾 最特別嘅地方係配咗芥辣醬 比一般他他調味醬仲要好食 份量都唔少㗎 有成五六件 雙料牛舌-賣相好靚 佢有兩個煮法 一個係沙律醋 另一個係醬汁 各有各風味 非常惹味巨峰椰果特飲-呢個巨峰特飲唔講得笑 勁好飲 唔會太甜好解渴雜果特飲-食完拉麵咁濃味 最好就係配返呢啲咁清新嘅飲品 一流
叫左一個拉麵一個沾麵
巨峰椰果特飲-呢個巨峰特飲唔講得笑 勁好飲 唔會太甜好解渴
2020-11-06 25 views
⭐神山沾面 $89呢個係招牌菜,厚燒豚肉好似日式東坡肉咁😂一層肥一層瘦,肥而不膩,口感軟糯,驚喜之作。湯底用咗豚骨、豚肉、魚介熬製而成,十分濃郁。.⭐赤神山叉燒沾面 $79叉燒係薄切,但係都幾大塊,肉香味濃。同樣配菜有筍、蔥、糖心蛋。糖心蛋做得出色,輕輕一篤,半熟蛋汁就已經流晒出嚟。湯底辣味唔算好重,平時食譚仔十小辣都可以食到😜.⭐神山炸雞配芥末沙律醬 $42一客大概有七舊,一口size 啱啱好,配上日式芥末醬,皮脆口嫩,夠juicy。.⭐唐揚豆池魚 $45魚仔細細條,可以連埋骨一齊食,炸至金黃,完全冇腥味,個汁加左柚子汁同wasabi,可以中和返油膩感。________________________食物:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️________________________
⭐神山沾面 $89

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️
________________________
2020-11-02 36 views
今日放假冇乜想做既事繼續周圍去試拉麵,今日就去觀塘apm神山試食。商場鋪既餐廳環境有一定程度乾淨整齊,有開放式煮拉麵位及客人用吧枱,以及有一般既四人枱。服務員帶左我去吧枱,遞咗一杯檸檬水畀我,枱面放有一壺過濾水,以及調味料,筷子桶。睇過下神山既餐牌拉面都係中太麵為主,沾麵及湯麵比例都係一半半,因為想試主打既湯底,所以叫左個白神山角煮拉麵。出到黎都味道幾香,賣相都靚既,但當我睇真啲個陣,成碗麵表面個層油起碼有0.7厘米厚,我習慣食麵之前會試一啖湯先,用匙羹撥開面嗰層油試左啖湯,真心覺得湯底唔差,係好香濃郁嘅豬骨湯,而且有一陣甜味, 拉麵入面嘅溏心蛋係一隻嘅而且入面流緊蛋黃,正!其他配菜有蔥同埋筍,筍冇個種出面食到既怪味,蔥既份量我自己覺得有啲少。跟住係成碗麵既主角,角煮。其他地方既角煮多數係比較肥,神山既角煮偏瘦,大約8:2吧!都幾大件,都有約9厘米長,厚都有大約2厘米,食落唔會好柴,都唔會太肥,而哩碗麵係中太麵,雖然我自己係比較鐘食細麵,因為好討厭中太麵個陣鹼水味,但佢地既中太麵冇乜鹼水味,而且唔會煮得太稔,幾爽口彈牙。但可惜既係角煮有啲太鹹,食完角煮條脷已經麻痺咗,再飲返啖湯完全飲唔
今日放假冇乜想做既事繼續周圍去試拉麵,
今日就去觀塘apm神山試食。
商場鋪既餐廳環境有一定程度乾淨整齊,
有開放式煮拉麵位及客人用吧枱,
枱面放有一壺過濾水,以及調味料,筷子桶。

睇過下神山既餐牌拉面都係中太麵為主,
沾麵及湯麵比例都係一半半,
因為想試主打既湯底,
所以叫左個白神山角煮拉麵。

出到黎都味道幾香,賣相都靚既,
但當我睇真啲個陣,
成碗麵表面個層油起碼有0.7厘米厚,
我習慣食麵之前會試一啖湯先,
用匙羹撥開面嗰層油試左啖湯,
真心覺得湯底唔差,係好香濃郁嘅豬骨湯,
跟住係成碗麵既主角,角煮。
其他地方既角煮多數係比較肥,
神山既角煮偏瘦,大約8:2吧!都幾大件,
都有約9厘米長,厚都有大約2厘米,
食落唔會好柴,都唔會太肥,
而哩碗麵係中太麵,
雖然我自己係比較鐘食細麵,
因為好討厭中太麵個陣鹼水味,
但佢地既中太麵冇乜鹼水味,
而且唔會煮得太稔,幾爽口彈牙。

但可惜既係角煮有啲太鹹,
食完角煮條脷已經麻痺咗,
再飲返啖湯完全飲唔返個陣豚骨既清甜味,
而等二樣就係個湯表面個層油太厚,
我為左要試真啲個湯底,特登叫服務員比個碗我裝走個層油😅😅😅
我好鐘意食完拉麵之後再飲埋湯,
但個碗湯我前後都係飲左幾啖咋,
有啲可惜。

至於服務方面,可能係非繁忙時段,
服務員從帶位到埋單還算不錯,
落單都好快回應,
上拉麵個陣都會禮貌咁答返你要既拉麵,
唔會唔出聲放低碗麵就走左去。

如果改善返角煮同湯底既問題真心覺得會好好多。😄😄😄
白神山豚角煮拉麵
2020-10-30 62 views
今日同朋友睇完戲,大家都心有靈犀咁想食沾麵xpp所以落左黎開餐醫肚~~~一睇meun就經已被佢地以店名為名既「神山沾汁麵」$89中既豚肉所吸引!!!而朋友食就怕肥,所以要左碗白神山叉燒沾麵$79~另外我地要左兩款小食一齊分享:)落左order5-10分鐘,食物經已陸續黎到,好有效率!兩款沾麵既賣相都不錯~~~肥嫩既豚肉香而不膩,絕無失望;)沾汁亦很濃郁,配上有坑紋既粗身麵條固此份外掛湯,滋味十分!!!而小食既味道都不錯,炸雞嫩而富肉汁;)搭配芥末沙律醬特覺醒胃~~雙色牛舌更是推薦!!!一次過可以食到兩種口味既爽嫩牛舌,感覺很棒喔xpp當天所點的蘋果特飲也是清爽解膩,讚!
今日同朋友睇完戲,大家都心有靈犀咁想食沾麵xpp

所以落左黎開餐醫肚~~~

而朋友食就怕肥,所以要左碗白神山叉燒沾麵$79
~

另外我地要左兩款小食一齊分享:)

落左order5-10分鐘,食物經已陸續黎到,好有效率!

兩款沾麵既賣相都不錯~~~

肥嫩既豚肉香而不膩,絕無失望;)

而小食既味道都不錯,炸雞嫩而富肉汁;)