2021-06-03 6140 views
舖頭十二點開門葵興站落左車搵搵下路去到嗰陣係搭四 唔近地鐵站 但喺正幾個巴士站旁有啲無奈嘅係。。 點解咁多人已經排緊隊。。。拎張飛 哇已經排緊第十四張二人枱。。因為張飛先望一望餐廳logo比較少見係以中文字設計 一個漢堡入面有個嘉都做到主打burger嘅形象個logo設計我比滿分( ´▽`)黎到嗰陣舖頭出面排左條L型隊㩒完飛我又跟住人排隊。。後來我先知㩒飛係堂食 排隊係外賣玻璃上面痴到張menu 反正都要等 咁就諗定食咩先 入到去就可以即刻嗌出面等非常之曬 所以見到好多人都會企近橋底 係就係廢氣多啲 但真係冇咁曬仲有少少風入到去 舖位非常細 四四方方一眼睇哂呢道係自助落單 就喺門口位置落完單就比錢 比完錢就有個圓形嘅野提你拎餐意外嘅係 咁細間舖 樓面企左四個人 頭頂有四部冷氣所以真係幾涼 落完單唔洗好耐就有得食我叫左個菠蘿雞堡好好嘅係佢雞豬牛係可以互換 所以就算唔食牛都有好多款burger可以食菠蘿都幾厚 不過應該都係罐頭菠蘿雞同菠蘿一樣厚 雞肉咬落好juicy 一啲都唔腥個honey mustard 都好足 所以成個包都唔會乾包都好軟熟 同少少熱 睇落去點都唔係砌定係好食嘅👍🏾辣蘑菇
舖頭十二點開門
葵興站落左車搵搵下路
去到嗰陣係搭四 唔近地鐵站 但喺正幾個巴士站旁
有啲無奈嘅係。。 點解咁多人已經排緊隊。。。
拎張飛 哇已經排緊第十四張二人枱。。

因為張飛先望一望餐廳logo
比較少見係以中文字設計 一個漢堡入面有個嘉
都做到主打burger嘅形象
個logo設計我比滿分( ´▽`)

黎到嗰陣舖頭出面排左條L型隊
㩒完飛我又跟住人排隊。。
後來我先知㩒飛係堂食 排隊係外賣

包都好軟熟 同少少熱 睇落去點都唔係砌定
係好食嘅👍🏾

辣蘑菇芝士牛堡 加芝士
就咁睇落去係有兩款芝士
睇落啲料好足 成個包係有高度( ´▽`)
呢個包我冇份食 聽朋友講唔算好辣
都係好食嘅 但就冇其他評價啦

其實我地叫左好多野

但佢上枱方式全部都係用紙袋裝住
的而且確咁樣係方便左邊行邊食
同省略到洗野嘅時間
但堂食黎講就真係唔太環保
至少芝士條 同雞塊 同 雞翼可以唔洗分三袋。。
所以影相就唔會靚

最後我地捚單166 但食剩左大量薯格薯條
本住唔浪費嘅精神 係拎住個紙袋仔離開
建議真係唔好眼闊肚窄
2021-05-19
$83 (Lunch)
2021-08-25 0 views
每次去嘉寶都係食牛堡 今次試新野 估唔到有驚喜今次叫左個日式芥辣雞堡 因為高身紙盒關係 外賣拎到返屋企都仲好靚仔麵包有烘過 少少脆 有牛油香 生菜同蕃茄新鮮 出水情況唔算嚴重 芥辣醬份量剛剛好 有D攻鼻 重點係個雞肉漢堡一D都唔乾 夠厚有咬口 個人覺得仲出色過佢嘅牛堡
每次去嘉寶都係食牛堡 今次試新野 估唔到有驚喜
TakeAway
2021-08-05 692 views
之前一直都有聽過依間人氣漢堡,難得有機會嚟到葵興,即刻諗住要試下。不過講真地點就唔係好就腳,距離地鐵站有段距離,但為左食好野係值得嘅。1點左右嚟到已經見到好多人喺門口排隊,原來大部分都係等緊外賣,果然魅力不可小覷。餐廳裡面環境唔大,堂食嘅話都要等下,我今次嚟都係打算買外賣。見佢餐牌選擇好多款,有各式各樣漢堡可以揀,而且豬牛雞仲可以自由更換配搭,睇落樣樣都吸引。我今次就揀咗芝士牛堡($33),加$15可以加配套餐有小食同飲品,不過可惜薯塊無晒,所以最後都係揀咗薯條。依個價錢可以食到個漢堡餐都幾唔錯,算係平民價。本身諗住外賣應該唔會等好耐,點知係我低估咗,佢實在太多單,我最後企出面等咗40分鐘左右先攞到野食,真係有啲誇張。食物方面,漢堡分量都唔細,裡面有芝士、牛肉、番茄、生菜,睇落都覺得吸引。佢嘅牛肉都幾厚身,而且食落多汁,再夾埋生菜同番茄好fresh,口感亦夠晒豐富,同連鎖快餐店真係無得比。薯條分量都多,不過可能因為外賣攞到翻去已經無咁好味,同埋本身調味都唔係好多,變相我覺得唔係好夠味,要靠點茄汁,我下次會想食薯塊多啲。但整體嚟講,依個價錢同食物質素我覺得性價比高,食完終於明白點解咁多人
但整體嚟講,依個價錢同食物質素我覺得性價比高,食完終於明白點解咁多人幫襯,如果下次有機會嚟附近嘅話,會再嚟食,畢竟佢漢堡選擇太多,好多都想試!

2021-07-31
2021-07-29 644 views
人流有少少多,排隊等咗好耐先終於入到。雖然排咁耐,但係食到咁好食嘅漢堡係值得嘅。平價漢堡,但大件抵食。😽肉汁多到爆,薯條亦好好食,新鮮炸起嘅薯條,正過出面多多聲
肉汁多到爆,薯條亦好好食,新鮮炸起嘅薯條,正過出面多多聲
  • 黑松露芝士牛堡
2021-07-21 617 views
嘉寶漢堡係我最鍾意HK$100內嘅burger店!🍔我基本上次次都嗌香辣煙肉牛堡,再加菠蘿🍍、薯條🍟同椰青水🥥,講起都想食~ 重未有機會試嘉寶嘅蕃薯條,下次一定要食!呢度啲大啡菇都令人好滿足。不過雞翼嘅味道就好似無咩記憶點。近年愈嚟愈多人幫襯,無論堂食定外賣都要等好耐,閒閒地都要等半個鐘,如果佢有速遞去我屋企就好喇😢 #這麼近那麼遠好彩尖沙咀店而家大咗好多,比之前個舖位就腳啲,以後想食嘉寶漢堡就方便好多喇。
嘉寶漢堡係我最鍾意HK$100內嘅burger店!🍔
呢度啲大啡菇都令人好滿足。不過雞翼嘅味道就好似無咩記憶點。

2021-07-16 476 views
「嘉寶漢堡」———————————————— 店舖地址:葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖————————————————我就叫左個孜然羊堡, 🐑呢個係我首選, 因為羊堡出邊平時好少舖頭有得賣,羊堡食落去辣辣地幾 好食好惹味!!!!!!🥰🥰🥰🥰另一個係牛堡 牛堡可以話係呢間舖頭最多人揀嘅漢堡包🍔屬正常嘅口味 但性價比極高!!!!!塊扒好厚❤️❤️❤️ 而且好juiceeee!!!!!!!
「嘉寶漢堡」

————————————————

店舖地址:

葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖

————————————————

我就叫左個孜然羊堡, 🐑
呢個係我首選,
因為羊堡出邊平時好少舖頭有得賣,
羊堡食落去辣辣地幾 好食好惹味!!!!!!🥰🥰🥰🥰
另一個係牛堡 牛堡可以話係呢間舖頭最多人揀嘅漢堡包🍔
屬正常嘅口味 但性價比極高!!!!!
塊扒好厚❤️❤️❤️ 而且好juiceeee!!!!!!!
2021-07-16 459 views
好多人~好多人~好多人~‼️‼️重要事情講三次‼️‼️食嘉寶漢堡要過三關斬六仗餐廳開12點 12點即刻去The GULU拎飛結果都係等左50分鐘🥲🥲終於入座 等食物又等左20-25分鐘有多可能因為好多外賣單 而且製作需時坐位的確比較少 眼見食客都自律食完都會快手走人~👍🏼👍🏼👏🏻冇計啦😂嘉寶漢堡的確值得幫襯食物方面都出色 價錢合理 CP值高但下次會叫外賣🥡因為唔洗再曬咁多時間起到等候~兩個人埋單$88 未話真係食到好飽好飽但係都係滿足既~B2)芝士牛堡+炒蘑菇 $40好有水份 飽皮仲好軟身😉生日菜好新鮮 食落仲sharp sharp聲蘑菇味都好出色👍🏼下次試埋大啡菇先B2) 芝士牛堡 + set 薯條🍟& 可樂 $48半自助架~飲品可以自行起雪櫃自取汁醬都係自取😙😙
好多人~好多人~好多人~
‼️‼️重要事情講三次‼️‼️

食完都會快手走人~👍🏼👍🏼👏🏻

冇計啦😂嘉寶漢堡的確值得幫襯
食物方面都出色 價錢合理 CP值高

但下次會叫外賣🥡
因為唔洗再曬咁多時間起到等候~

兩個人埋單$88 未話真係食到好飽好飽
但係都係滿足既~

B2)芝士牛堡+炒蘑菇 $40

汁醬都係自取😙😙

芝士牛堡
跟set  薯條

2021-07-16
$50 (Lunch)
芝士牛堡加炒蘑菇
芝士牛堡
跟set  薯條
很久沒吃過漢堡🍔了!上次心血來潮想去吃本地的手工漢堡,卻因為人太多而放棄這次我可是比營業時間早20分鐘來,為的就是一嚐這個漢堡包黑松露芝士牛堡 $46(升級套餐 + $15)孜然香辣羊堡 $46(升級套餐 + $15)配蕃薯條( + $4)配椰青水( + $5)、支裝茶( + $5)這款招牌漢堡已經嚐過不過堂食還是第一次☝🏻聽說店家堅持用慢煮方式烹調漢堡扒最少🕘90分鐘,保證肉嫩多汁💦又好咬;厚度亦相當有誠意,絕對可以滿足想大啖吃漢堡的朋友🤤麵包🍞有用牛油🧈稍稍煎香,漢堡扒搭配芝士🧀、蕃茄片🍅和生菜,加上濃濃的黑松露醬 x 沙津醬作為醬汁,入口已吃到多種味道,實在好吃😋,難怪成為店內最受歡迎👏🏻的漢堡包之一當日又吃了另一款坊間比較少提供的孜然香辣羊🐑堡~ 比想像中不太辣,孜然味道充斥整份羊漢堡,又沒有半點羊羶味,這個就見仁見智了,因為始終有人喜歡💕這個味道,而店家調配的香辣洋蔥醬,的確加添風味我倆最喜愛❤️這店的蕃薯條🍟 份量夠多即叫即炸,香脆可口,甜甜的非常好吃🤤小店供應的漢堡選擇非常多,對有選擇困難症的朋友來說真的有點吃力😅,不過除了牛肉外,還有🐔雞、🐽豬、蝦🦐和羊肉可選,絕對適合不
這次我可是比營業時間早20分鐘來,為的就是一嚐這個漢堡包

黑松露芝士牛堡 $46(升級套餐 + $15)
孜然香辣羊堡 $46(升級套餐 + $15)
配蕃薯條( + $4)
配椰青水( + $5)、支裝茶( + $5)
這款招牌漢堡已經嚐過不過堂食還是第一次☝🏻
我倆最喜愛❤️這店的蕃薯條🍟 份量夠多
即叫即炸,香脆可口,甜甜的非常好吃🤤

小店供應的漢堡選擇非常多,對有選擇困難症的朋友來說真的有點吃力😅,不過除了牛肉外,還有🐔雞、🐽豬、蝦🦐和羊肉可選,絕對適合不同飲食習慣的朋友
不過唯一有點不喜歡的是這店的衛生情況,不是凌亂而是感覺不太清潔😓,油煙味重,冷氣又開得非常大,可能新開的尖沙咀店會比較理想,下次再吃這店還是外賣🥡好了
店家的漢堡也許大家由尖沙咀分店而開始認識和關注✨起來
而住在葵涌區的朋友和在葵涌區渡過十多年的我,相信對這家絕對不陌生💁🏻‍♀️
那些年看著店家在一間📏細小面積的元祖店開業,到後來搬到現址的葵涌店,再到放手一搏尖沙咀的二號店,直到尖沙咀店的搬遷
除了陪伴我們成長外,還看到🇭🇰香港人的那種拼搏、創新的精神,才達至今天的成功💪🏻
2021-07-04
性價比高嘅平價𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧𝙨 🍔💛 我覺得個漢堡好好食!!! 平得黎又好食👍🏻 𝙄 𝙩𝙝𝙞𝙣𝙠 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙤𝙣𝙚 𝙞𝙨 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙞𝙣 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙞𝙩𝙨 𝙧𝙞𝙘𝙝𝙣𝙚𝙨𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚✨𝙋𝙡𝙪𝙨 𝙩𝙝𝙚 𝙬𝙝𝙤𝙡𝙚 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙞𝙨 𝙖𝙘𝙩𝙪𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙦𝙪𝙞𝙩𝙚 𝙛𝙞𝙡𝙡𝙞𝙣𝙜 🥰- • 芝士牛堡🧀 ($33) 融化嘅芝士係牛肉上面一齊食好夾🤩 牛肉好多汁超𝙅𝙪𝙞𝙘𝙮😍 有埋番茄生菜好新鮮👍🏻 麵包都焗得熱呼呼🙈 份量:看下嘅橫切面就知個漢堡好足料😍 我鍾意佢多生菜🥬 • 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 ($33)𝙏𝙝𝙞𝙨 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙞𝙨 𝙨𝙤𝙤 𝙘𝙝𝙚𝙨𝙨𝙨𝙨𝙨𝙨𝙮😍 𝙏𝙝𝙚 𝙢𝙚𝙡𝙩𝙚𝙙 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙥𝙚𝙧𝙛𝙚𝙘𝙩𝙡𝙮 𝙢𝙖𝙩𝙘𝙝𝙚𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙚𝙛 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙫𝙚𝙜𝙚𝙩𝙖𝙗𝙡𝙚𝙨 ✨ 𝙄 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙞𝙩𝙨 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝𝙣𝙚𝙨𝙨!!!🥰 𝙍𝙖𝙩𝙚: 🌕🌕🌕🌕🌖-• 蜜糖芥末菠蘿牛堡🍍 ($33) 新鮮菠蘿酸酸甜甜💛 配埋𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮嘅牛肉超級夾!!!🤩 麵包都有用牛油🧈煎過! 其實蜜糖芥末醬配埋好好食 不過略嫌太過稀
性價比高嘅平價𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧𝙨 🍔💛 [葵興𝙆𝙬𝙖𝙞 𝙃𝙞𝙣𝙜📌]

我覺得個漢堡好好食!!! 平得黎又好食👍🏻

• 芝士牛堡🧀 ($33)

• 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 ($33)

𝙍𝙖𝙩𝙚: 🌕🌕🌕🌕🌖

• 蜜糖芥末菠蘿牛堡🍍 ($33)
新鮮菠蘿酸酸甜甜💛 配埋𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮嘅牛肉超級夾!!!🤩 麵包都有用牛油🧈煎過! 其實蜜糖芥末醬配埋好好食 不過略嫌太過稀🙈 好容易就流曬出黎🙈 份量: 我覺得夠飽 不過可以加多小食 咁就更加夠飽啦🤣

• 𝙃𝙤𝙣𝙚𝙮 𝙈𝙪𝙨𝙩𝙖𝙧𝙙 - 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙜𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙥𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚🍍 ($33)
𝙏𝙝𝙚 𝙥𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙞𝙨 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝!! 𝙐𝙣𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙘𝙖𝙣𝙣𝙚𝙙 𝙥𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚🤣 𝙏𝙝𝙚 𝙝𝙤𝙣𝙚𝙮 𝙢𝙪𝙨𝙩𝙖𝙧𝙙 𝙞𝙨 𝙖𝙘𝙩𝙪𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙗𝙪𝙩 𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙠𝙞𝙣𝙙𝙖 𝙬𝙖𝙩𝙚𝙧𝙮🙈 𝙎𝙤 𝙗𝙚 𝙘𝙖𝙪𝙩𝙞𝙤𝙪𝙨 𝙬𝙝𝙚𝙣 𝙮𝙤𝙪’𝙧𝙚 𝙚𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙝𝙖𝙝𝙖 ;) 𝙄 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙧𝙚𝙖𝙙 𝙩𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙗𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙖𝙨 𝙬𝙚𝙡𝙡✨

𝙍𝙖𝙩𝙚: 🌕🌕🌕🌕🌖

⏳時間方面: 排左半個鐘🙈 食嘅時間仲少過排隊時間😂 所以如果唔想排 記得避開午餐時間🤣 或者預早排隊!!!

𝙈𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙢𝙮 𝙛𝙧𝙞𝙚𝙣𝙙 𝙝𝙖𝙙 𝙦𝙪𝙚𝙪𝙚𝙙 𝙪𝙥 𝙛𝙤𝙧 𝙝𝙖𝙡𝙛 𝙖𝙣 𝙝𝙤𝙪𝙧 𝙨𝙤 𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙞𝙢𝙥𝙤𝙧𝙩𝙖𝙣𝙩 𝙩𝙤 𝙖𝙫𝙤𝙞𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙡𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙝𝙤𝙪𝙧 🤣 𝙤𝙧 𝙖𝙧𝙧𝙞𝙫𝙚 𝙚𝙖𝙧𝙡𝙞𝙚𝙧 𝙡𝙞𝙠𝙚 12:00𝙥𝙢 𝙬𝙝𝙚𝙣 𝙞𝙩 𝙟𝙪𝙨𝙩 𝙤𝙥𝙚𝙣𝙨 🤣

📎 交通方面:離葵興站其實好遠😂建議如果有巴士就搭巴士去到光輝圍個到🙈

𝙄𝙩 𝙞𝙨 𝙣𝙤𝙩 𝙧𝙚𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙖𝙘𝙘𝙚𝙨𝙨𝙞𝙗𝙡𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙩𝙧 𝙨𝙩𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 𝙞𝙨 𝙨𝙤 𝙛𝙖𝙧 𝙖𝙬𝙖𝙮 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙞𝙩🙈 𝙩𝙖𝙠𝙞𝙣𝙜 𝙗𝙪𝙨 𝙞𝙨 𝙦𝙪𝙞𝙘𝙠𝙚𝙧 𝙖𝙘𝙩𝙪𝙖𝙡𝙡𝙮🤣
2021-07-07 353 views
香港餐廳啲漢堡賣到貴一貴,想要平得黎又好食都難搵,唔好只係諗住金拱門咁慘慘。嘉寶漢堡係物有所值!我地叫左兩個餐都只係$130,好豐富同好食!黑松露芝士牛堡黑松露芝士牛堡無得輸!黑松露味剛好,同芝士好夾,漢堡食到啖啖肉,菜新鮮,食完肯定會掛住想再黎食!雙層芝士牛堡 Mr. Jun話好過金拱門就已經夠👍🏻薯格好食!即刻食先最好,外脆內軟,好夠味道又唔會太咸。燒賣無咩特別,或許炸左會好啲。6點幾,我哋去到先攞飛,等左15-20分鐘左右就有位。地方雖細,但佢地出餐快。

嘉寶漢堡係物有所值!
我地叫左兩個餐都只係$130,好豐富同好食!

黑松露芝士牛堡
黑松露芝士漢堡Black  Truffle  cheese  burger

雙層芝士牛堡
雙層芝士漢堡Double  cheese  and  beef  burger

Mr. Jun話好過金拱門就已經夠👍🏻

薯格好食!即刻食先最好,外脆內軟,好夠味道又唔會太咸。

燒賣無咩特別,或許炸左會好啲。

• 黑松露芝士牛堡
  • 薯格
由好幾年前,已經聽過唔少youtuber 成日介紹話尼間burger可以用平民價食到超美味既漢堡包,但佢係葵涌實在太遠,但今次同友人到葵芳,就順便黎試下佢地既burger! 果然,無令我失望☺️ 🍔🍍🐮蜜糖芥末菠蘿牛堡 $48(套餐價)可以見到佢已經係超大個,攞上手都非常重,塊牛超級厚,題外話,漢堡入面既肉係可以免費轉其他肉類例如豬雞羊!我覺得尼個burger好岩夏天食,大大塊燒菠蘿,好juicy,再加埋超有口感,厚身既牛,又好有牛味,食落口大大啖真係好正!再加埋新鮮既番茄同生菜,配上蜜糖芥末醬,成個burger 係好juicy, 好香,好惹味。😋😋UMAI:8.5/10🍔🌶🐑孜然香辣羊堡 $52(套餐價)尼個同樣都係好正,塊羊漢堡扒,好夠羊味,好好味,調味岩岩好,加上佢特製既燒烤風味辣醬,超級惹味。第一啖食落口中辣程度,但後尾就變到小辣。總括而言,辣醬同羊肉漢堡扒真係特別夾!不過塊扒既肉碎比較鬆散,但應該就同佢用左真材實料有關😋😋UMAI:8/10🥔薯格 跟餐同某快餐既薯格個味一樣,但份量就好多,味道有點兒鹹🍠蕃薯條(套餐價再加$4)較幼身,蕃薯味有甜味,份量好足🥤凍檸樂,凍柚子蜜:正

🍔🍍🐮蜜糖芥末菠蘿牛堡 $48(套餐價)
😋😋UMAI:8.5/10

🍔🌶🐑孜然香辣羊堡 $52(套餐價)
😋😋UMAI:8/10

🥔薯格 跟餐
同某快餐既薯格個味一樣,但份量就好多,味道有點兒鹹

🍠蕃薯條(套餐價再加$4)
較幼身,蕃薯味有甜味,份量好足

🥤凍檸樂,凍柚子蜜:正常味道

🌟整體CP值:9/10 味道豐富,價錢平,整體回頭率高
另外好少見跟餐既漢堡係有燒賣,炸燒賣,蕃薯條,薯格既選擇,飲品選擇多,唔一定飲汽水,各類茶類飲品都有,更有一款岩你!
TakeAway
📍 嘉寶漢堡🚶🏻‍♂️ 葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖🔎 #foodsnap_葵涌 #foodsnap_尖沙咀👅 黑松露芝士牛堡($46) - 8/10🌟睇圖二嘅橫切面就知呢個漢堡有幾足料 牛肉好多汁夠晒juicy 而且好鬆軟超好食 啲黑松露醬都夠晒多 好濃味😍 同埋鍾意佢加埋蕃茄🍅生菜🥬 令成個包唔會太油膩 啱啱好!👅 泰式蝦堡 ($38) - 8.5/10呢個蝦堡都好好食!佢配咗泰式辣醬 蝦餅夠晒厚 食得出係用蝦打出嚟嘅真材實料😆 仲有!係包入面搽左層牛油🧈 香好多😋👅 香脆粟米片雞塊 (3件) (+$10) - 9/10🌟(sorry呢個冇影到相🥲 但超級推介!!)係炸雞外面係粟米片 脆上加脆 沾埋茄汁 好香好好味😋😋 必食!當然薯條同薯格都好食 不過唔特別介紹啦🤣必食指數👅💦💦:9/10#黃店 💛#hkfoodie #香港美食 #香港打卡 #天水圍美食 #川菜 #黃店 #天水圍黃店 #中環美食 #中環 #壽司 #sushi #香港打卡 #港女下午茶 #元朗美食 #美食 #日式料理 #日式定食 #荃灣美食 #元朗cafe #荃灣cafe #cafehunting
📍 嘉寶漢堡
🔎 #foodsnap_葵涌 #foodsnap_尖沙咀

👅 黑松露芝士牛堡($46) - 8/10🌟

👅 泰式蝦堡 ($38) - 8.5/10

👅 香脆粟米片雞塊 (3件) (+$10) - 9/10🌟
(sorry呢個冇影到相🥲 但超級推介!!)

必食指數👅💦💦:9/10
#黃店 💛

#hkfoodie #香港美食 #香港打卡 #天水圍美食 #川菜 #黃店 #天水圍黃店 #中環美食 #中環 #壽司 #sushi #香港打卡 #港女下午茶 #元朗美食 #美食 #日式料理 #日式定食 #荃灣美食 #元朗cafe #荃灣cafe #cafehunting #西環美食 #墨西哥菜 #日本菜 #漢堡包
2021-07-01 222 views
終於都試到嘉寶漢堡 次次經過都見到勁多人係門口排隊佢既漢堡包選擇真係非常多 豬牛雞羊蝦乜都有外賣拎到返屋企雖然係冇咁熱辣辣 但都仲好好食至於想堂食嘅朋友記得用THE GULU app拎定籌啦漢堡扒好鬆軟juicy醬汁辣辣地幾惹味成個包食落口感好豐富雞扒好厚肉 煎得好香唔油膩輕輕燒過嘅菠蘿好甜好juicy蜜糖芥末醬唔會太少太多 個包仲好鬆脆佢地既雞塊加咗粟米片去炸特別脆口另外仲有4款醬咁多 無論你鍾意食咩名都實有一款啱你
終於都試到嘉寶漢堡 次次經過都見到勁多人係門口排隊

蜜糖芥末醬唔會太少太多 個包仲好鬆脆

佢地既雞塊加咗粟米片去炸特別脆口
另外仲有4款醬咁多 無論你鍾意食咩名都實有一款啱你

2021-06-30 225 views
我和友人兩個人去食嘉寶漢堡,好開心佢帶咗我呢個小路痴去呀~~~^ _ ^雖然位置比較偏僻,但係出面爆多人呢,等了6張台,等到8:30p.m.先有位置呢!我叫咗泰式蝦堡漢堡,食到蝦的,不過細塊,但包暖暖的,同埋個菜好新鮮,汁好好味😋如果有芝士仲正,包皮又唔硬,整體滿意度高,而個粗薯條都好好食,唔會變色,油好,鮮榨。朋友個薯格都唔錯,個茄汁機好可愛,佢一直好細心地幫我倒茄汁。間餐廳雖然多人,又窄,但飲杯檸水,對於m到的我,簡直好暖,同埋價錢親民XD
經Deliveroo 外賣!我個餐得返三塊細暑假喺度!好離譜囉!一直幫襯開你哋!絕對未試過咁樣!最過分係我額外加咗$17要包薯條!入面得返幾條!到底係你地舖頭比咁少我呀? !定係外賣人員偷食左!即時打返去門店電話勁多次冇人聽!投訴無門!