今日係尖沙咀做完嘢之後想同同事係哩邊食埋晚餐,於是上網搵下有咩好食,見到哩間餐廳既評價唔錯,所以決定去試下。真係好彩早去到餐廳,因為我地入左去冇幾耐之後就坐滿曬人,大家如果想試既話,記得預早少少到或者早啲book位。餐牌上面啲食物都好吸引,最後我地揀左兩樣主食同兩樣小食。🎈黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 $98黑松露同牛肝菌味非常香濃,醬汁Creamy濃稠,有奶香,而且夠曬掛汁,好食推介👍🏻🎈焗多汁豬仔骨配薯條 $128豬仔骨塗滿醬汁,味道酸酸甜甜,肉質夠juicy唔乾身,骨肉容易分離,薯條亦炸得非常香脆。🎈全麻皆雞四隻 $40炸雞翼上有好多芝麻,雞翼表面金黃香脆,食落非常香口,充滿芝麻香,唔會好油膩,而且雞肉夠嫩滑,有肉汁。哩款真係我食過最脆既雞翼!!!🎈原條燒吊筒 $68吊筒夠曬新鮮,煮得岩岩好,入口彈牙好咬,唔會過淋,燒汁微甜,而且有木魚香,超推介👍🏻🎈三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶 $41哩款花茶又係必飲推介,佢既花香味濃郁,加左蜜糖,味道微甜,正好可以解膩。整體黎講,哩間餐廳既食物質素真係唔錯,如果去開尖沙咀都可以試下。

餐牌上面啲食物都好吸引,最後我地揀左兩樣主食同兩樣小食。

🎈黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 $98

🎈焗多汁豬仔骨配薯條 $128

🎈全麻皆雞四隻 $40

🎈原條燒吊筒 $68

🎈三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶 $41

2021-04-25 499 views
好想食多次呢間野好正,無論食物定係佈置開頭見到間餐廳好黑,但又見到有人睇緊餐牌先知原來開緊鋪見到個門口真係超級正,但係外邊睇入去真係好黑 因為佢哋冇開燈,應該要用浪漫來形容🤣佢嘢食唔算話好多但係一睇個餐牌已經有嘢吸引咗我門西淋牛豬vs蝦兵蟹將 $329可以揀豬仔骨或者魚柳,再唔係加多$50要安格斯西冷多汁龍蝦,三隻全麻皆雞,軟殼蟹,啤酒薯條其實我覺得有龍蝦來講呢個價錢唔算貴,仲有好多嘢食龍蝦除咗啲肉爽口,仲有膏食豬仔骨,切落去嘅時候硬,但係食落去幾淋軟殼蟹超級脆,我鍾意食雞翼都好香芝麻味薯條超級脆超級好食,同出面嗰啲完全唔同我對於自己叫呢個餐絕對冇後悔而且依家打緊文已經好想再食,極度建議試呢個垃圾八爪魚 $48呢個價錢絕對唔貴而且好脆,我呢啲人最鍾意食垃圾🤣邪王炎殺黑龍意粉 $138開頭係見佢個名幾特別所以叫,原來佢係炸雞意粉,炸雞好juice,個名真係幾搞笑Tiramisu Martini $72佢係一杯Cocktail,飲落去同一杯Tiramisu嘢飲冇分別,但飲得出有酒精,賣相同平時嘅朱古力冇分別星爆氣流斬改Ex $45其實我係比個名吸引咗,好搞笑佢其實係一杯落咗糖漿嘅七喜果汁,
好想食多次
呢間野好正,無論食物定係佈置
開頭見到間餐廳好黑,但又見到有人睇緊餐牌先知原來開緊鋪

佢嘢食唔算話好多但係一睇個餐牌已經有嘢吸引咗我

門西淋牛豬vs蝦兵蟹將 $329
可以揀豬仔骨或者魚柳,再唔係加多$50要安格斯西冷
多汁龍蝦,三隻全麻皆雞,軟殼蟹,啤酒薯條

其實我覺得有龍蝦來講呢個價錢唔算貴,仲有好多嘢食

龍蝦除咗啲肉爽口,仲有膏食
豬仔骨,切落去嘅時候硬,但係食落去幾淋
軟殼蟹超級脆,我鍾意食
雞翼都好香芝麻味
薯條超級脆超級好食,同出面嗰啲完全唔同

垃圾八爪魚 $48
呢個價錢絕對唔貴而且好脆,我呢啲人最鍾意食垃圾🤣

邪王炎殺黑龍意粉 $138

Tiramisu Martini $72

星爆氣流斬改Ex $45
其實我係比個名吸引咗,好搞笑
佢其實係一杯落咗糖漿嘅七喜果汁,有少少似波子汽水味,偏甜,啱小朋友飲

真 士多啤梨奶昔 $51
幾香嘅士多啤梨味

佢嘅燈冇開夠晒浪漫,主要係靠佢嘅霓虹燈裝飾睇到啲嘢食,霓虹燈裝飾幾靚,但最主要食物吸引到我,炸物我稱之佢出色

最緊要佢個門口同埋餐牌先係最正,一定有下次👍👍👍
  • 垃圾八爪魚
  • 門西淋牛豬VS蝦兵蟹將
  • 炸軟殼蟹
  • 全麻皆雞
  • 蝦兵蟹將
2021-04-17 673 views
山林道餐廳林立, 呢間仍然可以全院滿坐, 就係因為選擇有玩味得黎味道又有水準💛 平日晚上黎到真係全院滿座, 好彩事先有訂位. 留意返餐廳而家10點收舖, 所以9點應該已經截單. 果晚有幾批人都摸左門釘餐廳用咗好多霓虹燈做裝飾, 比人既感覺好in好cyber餐牌唔算好長, 但對於一間細舖位既餐廳黎講選擇已經好多 餐牌上既野食名非常有玩味 要落足眼力同係openrice做足功課先知係咩; 不過有時有d surprise都幾好呀, 呢度俾我既感覺同信心係我可以同廚房講”surprise me”, why not?未試過成個餐牌全部小食都想食 食落去尤其炸物真係好出色🍗 跟住飲返杯濃菊蜜潤返喉就一流所以最後兩個放工好肚餓既女仔嗌小食仲多過主食, 嗌到成枱野-原條照燒吊筒🦑($68)令我諗起海洋公園小食亭燒得好香果d魷魚 呢隻🦑腍身多汁唔乾柴, 份量都好多件好抵食!全麻皆雞四隻🍗($40)原檢麻姐係芝麻而唔係麻辣, 不過都帶d香辣好惹味, 外皮金黃香脆, 內裡肉嫩多汁特式一口手卷四件 (帶子) ($88)手卷以咁既size同呈現方式出黎又幾特別🍙 刺身級帶子好腍滑鮮甜 最緊要係塊紫菜唔腍, 簡單

餐廳用咗好多霓虹燈做裝飾, 比人既感覺好in好cyber

餐牌唔算好長, 但對於一間細舖位既餐廳黎講選擇已經好多
餐牌上既野食名非常有玩味

未試過成個餐牌全部小食都想食
食落去尤其炸物真係好出色🍗 跟住飲返杯濃菊蜜潤返喉就一流

所以最後兩個放工好肚餓既女仔嗌小食仲多過主食, 嗌到成枱野

原條照燒吊筒🦑($68)
令我諗起海洋公園小食亭燒得好香果d魷魚
呢隻🦑腍身多汁唔乾柴, 份量都好多件好抵食!
原條照燒吊筒

全麻皆雞四隻🍗($40)

全麻皆雞四隻

特式一口手卷四件 (帶子) ($88)
最緊要係塊紫菜唔腍, 簡單加d沙律菜同沙律醬, 咁樣一啖可以食哂而唔會跌到周圍都係, 比平時既手卷要分幾次咬更方便

特式一口手卷四件 (帶子)

邪王炎殺黑龍意粉🍝($138)
邪王炎殺黑龍意粉

其實係炸雞意粉, 酸甜黑醋照燒汁係呢碟西日fusion既靈魂👻 炸雞比雞翼更顯功架, 脆皮炸漿蘸左醬個口感岩岩好, 入面既雞肉都好有底味🐥
邪王炎殺黑龍意粉

洋甘菊蜜糖茶芒果🥭($41)
唔係淨打卡, 呢壺菊蜜非常濃郁滋潤🍯 香甜而唔膩, 熱飲更養生🥰
洋甘菊蜜糖茶芒果
本身自己諗住戒下甜野, 所以只係友人點左飲品, 但店員上菜既時候好細心咁自動拎左兩隻小杯俾我地
仲要飲落去真係好味都停唔到, 於是我又戒甜失敗啦嘿嘿 (不過都值得既)

叫到成枱野都係$200一位, 價錢真係唔貴
想要食豪d既話我見隔黎枱食既龍蝦和牛好似都整得幾唔錯, 下次可以黎試下

原條照燒吊筒
全麻皆雞四隻
特式一口手卷四件 (帶子)
  • 特式一口手卷
  • 洋甘菊蜜糖茶
雖然小店位於山林道唔算旺區,但係平日嘅夜晚都full曬,餐廳裏面環境比較暗,牆上掛左幾個霓虹燈,增添左唔少玩味,仲有一個寫住”全院滿座”,都幾應景嫁👻**********<墨西哥風味海鮮蕃茄意粉> $138蕃茄意粉不嬲都比較開胃,而依個仲要係加左辣味嘅蕃茄意粉,醬汁應該加左唔少辣椒仔,意粉黎講係幾辣下,如果食得辣嘅話可以試試佢,非常惹味啊🌶配料方面竟然有一隻原隻鮑魚,感覺幾抵食👀**********<MK鰻魚蛋包白飯> $118好多人都有推介鰻魚蛋包飯,所以就叫一份試下🍳鰻魚份量有半條都正常嘅,不過尾部位置有少少細骨,食嘅時候要小心,一啖食曬鰻魚加蛋加飯係最perfect,另外仲有兩舊玉子伴碟😎**********<原條燒吊筒> $68原條燒吊筒用左日式照燒汁,味道唔會過鹹,加上木魚絲,依個配搭一定無死🦑**********<洋甘菊蜜糖茶芒果(熱)> $41熱嘅果茶會用茶壺裝住,可以問店員拎多隻杯仔,份量足夠兩個人share黎飲🥂飲到最尾有好多洋甘菊碎係杯茶嘅表面,鍾意嘅話可以順便飲埋,但唔想嘅話就要自行隔渣啦😂

<墨西哥風味海鮮蕃茄意粉> $138

<MK鰻魚蛋包白飯> $118

<原條燒吊筒> $68

<洋甘菊蜜糖茶芒果(熱)> $41
久違地走過山林道 疫情過後街道上有好多舖都不同了不過仍有不少屹立不搖既食店依舊努力著跟飯腳早前行經山林道 見到呢間JUST'er Bar and Restaurant內裡裝潢挺用心而且亦頗有特色舖內有不少霓虹燈裝飾 玩味十足 非常有特色風格除左舖面 連餐牌菜名都充滿玩味 令人喜出望外醬油風白汁三文魚意粉賣相不俗 用上自家製調配醬汁加上三文魚肉混製醬汁質感creamy濃稠帶杰身 意粉吸收香濃惹味既醬汁最後撒上芝士粉 為本來已經味好既意粉更添芝味三文魚肉嫩豐腴 跟醬油白汁很好配不單食落全無魚腥味更有提鮮作用整體特別亦非常好吃 好有驚喜MK鰻魚蛋包飯鰻魚不算特別大條 但肉是挺厚身質感肥美意外地食落不算多骨 肉質嫩滑味美同樣用上特製醬汁 所以食落惹味特別至於蛋包飯其實是錯覺 純粹是炒蛋後放上飯面不過炒蛋蛋香質感細嫩 味道濃滑值得一提是 仲有燒玉子伴碟 誠意十足厚玉子燒經典日本料理 賣相不錯 厚實質感不過略嫌有點過火 食落唔算嫩滑多汁有點乾蛋香亦有點欠奉 還好沾點醬汁一併食挽回點分數洋甘菊蜜糖檸檬茶花茶非常足料 整壺都是滿滿洋甘菊淡淡洋甘菊香氣 配上蜜糖令茶變得清香甜美不過未知是否洋甘菊跟蜜糖味
久違地走過山林道 疫情過後街道上有好多舖都不同了

淡淡洋甘菊香氣 配上蜜糖令茶變得清香甜美
不過未知是否洋甘菊跟蜜糖味道過於香濃
將檸檬完完全全壓下去 所以即使飲到尾都只有好微微既檸檬味道
有點可惜
一個餐就食盡海陸空🌊⛰☁️💛又黎到山林道搵食!今次就黎到 @justerestaurant,一間玩味十足嘅西餐廳餐牌嘅選擇都幾多,除咗肉類外,仲有意粉同飯類~👦🏻👧🏻小編就嗌左一個sharing platter同一款小食試試😋.✨ 門西淋牛豬 vs 蝦兵蟹將呢個拼盤真係超豐富,兩個人食就啱啱好~有龍蝦、豬肋骨、芝麻雞翼、軟殼蟹同茄汁意粉海陸空都食晒🤪龍蝦肉質爽彈,鮮味非常重,唔會似食緊橡膠咁🙈豬肋骨都烤到好嫩滑,如果再大份啲就更加好~.✨ 垃圾八爪魚炸衣非常鬆脆,裡面係紅色細細隻個款八爪魚份量都幾多,適合多啲人share,兩個食就太熱氣 (´・_・`).門西淋牛豬 vs 蝦兵蟹將 $329垃圾八爪魚 $48———不專業評分💯食物指數 🍴: 💛💛💛💛🤍環境指數 ⛱: 💛💛💛💛🤍抵食指數 🤑: 💛💛💛🤍🤍推薦指數 👾: 💛💛💛💛🤍———📍JUST'er Bar & Restaurant尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖@justerestaurant———👉🏼 #ewhk尖沙咀 #ewhk多國菜 #ewhk黃店#尖沙咀美食 #尖沙咀黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店地圖 #美食
一個餐就食盡海陸空🌊⛰☁️💛
餐牌嘅選擇都幾多,除咗肉類外,仲有意粉同飯類~
✨ 門西淋牛豬 vs 蝦兵蟹將
呢個拼盤真係超豐富,兩個人食就啱啱好~
有龍蝦、豬肋骨、芝麻雞翼、軟殼蟹同茄汁意粉
海陸空都食晒🤪
龍蝦肉質爽彈,鮮味非常重,唔會似食緊橡膠咁🙈
豬肋骨都烤到好嫩滑,如果再大份啲就更加好~
✨ 垃圾八爪魚
炸衣非常鬆脆,裡面係紅色細細隻個款八爪魚
門西淋牛豬 vs 蝦兵蟹將 $329
📍JUST'er Bar & Restaurant
尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
@justerestaurant
👉🏼 #ewhk尖沙咀 #ewhk多國菜 #ewhk黃店

#尖沙咀美食 #尖沙咀黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店地圖 #美食推介 #吃貨 #食好西 #相機食先 #香港美食 #美食日記 #一路食一路post #hkfood #foodhk #hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover #hkfoodlover #hkig #foodstagram
2021-05-03 0 views
假期過後嘅星期一,加上落左成日雨放工後決定去chill下🙌🏻以食物去驅走悶氣工作了一整天嘅兩人決定要怒食一番😎就算星期一都真係全院滿座啊👍🏻由於餐牌玩味十足,我地最後都係上網睇圖片黎揀野食😂🌿紅酒 & 星爆氣流斬改EX望到杯野咁靚就開心~星期一都要乾杯先味道飲落甜甜的,有少少似雜果賓治嘅感覺🌿垃圾八爪魚返工日子食垃圾就最適合架喇😂其實佢係炸八爪魚,食落好鬆脆,內裡嘅八爪魚濕度亦剛剛好,而且份量超大碟😳🌿厚玉子燒呢款口感比較結實,係真材實料嘅款式,配上日式章魚燒醬料及鰹魚碎,係我愛嘅日式口味🌿黑松露牛肝菌卡邦尼意粉黑松露味道唔算重,不會有”石油味”,意粉口感軟硬適中,配上超creamy嘅醬汁,每一口都非常滿足😋🌿焗多汁豬仔骨配薯條合乎名稱~~真係超多汁😝兩人share份量剛剛好,BBQ醬汁好惹味,配上超香脆薯條,冒住長痘痘嘅危機都要食😝一讚餐廳內嘅音樂真係恰到好處,令人好放鬆👍🏻而且店員都好友善☺️

假期過後嘅星期一,加上落左成日雨
放工後決定去chill下🙌🏻以食物去驅走悶氣
工作了一整天嘅兩人決定要怒食一番😎

就算星期一都真係全院滿座啊👍🏻

由於餐牌玩味十足,我地最後都係上網睇圖片黎揀野食😂

🌿紅酒 & 星爆氣流斬改EX

星爆氣流斬改EX

望到杯野咁靚就開心~星期一都要乾杯先
味道飲落甜甜的,有少少似雜果賓治嘅感覺

🌿垃圾八爪魚

2021-05-03
垃圾八爪魚
黑松露牛肝菌卡邦尼意粉
2021-05-03 0 views
山林道一間玩味餐廳 特別係餐廳嘅餐牌同埋啲菜式名都好有趣 店內仲有霓虹燈嘅裝飾設計 夠哂格調門西淋牛豬 VS 蝦兵蟹將 $329有好多嘢食🥰最啱兩個人一齊share嚟食🙆🏻‍♀️焗多汁豬仔骨/脆炸魚柳/美國安格斯冷 90oz +$50, 多汁龍蝦, 全杯皆雞三隻, 炸軟殼蟹, 啤酒薯條/特濃茄汁意粉焗多汁豬仔骨🍖 由於近骨位 食落肉質唔止肉汁好香好正 口感仲好香爽🤤多汁龍蝦🦞 都幾大隻🙆🏻‍♀️ 仲好多好多膏😍肉質煮得剛剛好 香爽鮮甜❤️全杯皆雞三隻🐔 肉質好香滑😋食落醬汁仲剛剛好❤️炸軟殼蟹🦀炸得好香脆 食落都幾多肉特濃茄汁意粉🍝好香濃蕃茄味 仲好易入口 唔會好酸好甜 味道剛剛好❤️再加上意粉整得好彈牙 好好食🤤.原條燒吊頭🦑 $68煮得剛剛好之餘 魷魚食落好爽口好新鮮 ☺️加埋醬汁同木魚一齊食 完唔停口😂海鹽櫻花奶昔 $47幾特別嘅飲品 配搭都幾match🙋🏼‍♂️香香櫻花味道🌸加上海鹽味✨🐨話感覺置身於日本湖邊嘅櫻花樹下🇯🇵🌸睇黎🐨好想去日本😂.曲奇馬上瘋 $47一飲就充滿濃濃嘅Oreo味道 再加上滑香嘅奶昔一齊飲 甜度適中🤤🤤真係好好味❤️

門西淋牛豬 VS 蝦兵蟹將 $329

一飲就充滿濃濃嘅Oreo味道
再加上滑香嘅奶昔一齊飲 甜度適中🤤🤤
真係好好味❤️
2021-05-03 0 views
今次去咗位於山林道嘅人氣餐廳「JUST'er Bar & Restaurant」😍.水牛城雞翼(6隻)🐔醬汁集齊酸甜辣🌶超惹味🤤同脆卜卜嘅雞翼好夾😆.特色一口手卷四件(軟殼蟹)🦀蟹膏同蟹肉都頗多,無乜油膩感👍🏻加上沙律醬同蔬菜🥬食落就更加fresh😌.原條鰻魚飯🐟鰻魚唔算好細條,加上蒲燒汁同木魚花😉同埋2嚿玉子燒🍳就更加豐富😋.洋甘菊蜜糖茶芒果🌼芒果同洋甘菊味道剛好🥭甜中帶花香🥰.莫卡咖啡☕️朱古力味相對濃🍫但都唔錯
洋甘菊蜜糖茶芒果🌼芒果同洋甘菊味道剛好🥭甜中帶花香🥰
莫卡咖啡☕️朱古力味相對濃🍫但都唔錯
  • 水牛城雞翼
中午來到山林道,一心想搵間好食黃店懲罰下,但點知懲罰了自己🙄。.鋪頭一入去其實係幾黑,間鋪係無開燈,只開一個裝飾的燈膽。另外,桌面其實有啲黏,整體都唔太衛生。.食物質素,呢個虎蝦意式特濃蕃茄醬意粉,份量少,蝦明顯唔新鮮,肉質唔彈牙仲要韌。所謂意式特濃蕃茄醬其實就係茄汁,無新鮮蕃茄,無香草調味,純粹係洋蔥茄汁意粉加2隻蝦仔,同埋幾條沙律菜。茶餐廳都好食過佢。.午餐配飲品,好彩點了熱飲檸水。因為見到店員2次除下口罩去聞下類似咖啡的凍飲,之後再比客人😨。係咪因為唔清楚係咖或茶所以要聞下?但見到呢個畫面真係唔開胃。.以上質素,連加一,需要$77,認真我唔會再幫襯。我見食評好多評晚市好食,午市到底係咪轉了廚師?絕對需要改善。

虎蝦意式特濃蕃茄醬意粉

2021-05-02
$70 (Lunch)
2021-05-02 0 views
❁ 𝒥𝓊𝓈𝓉’𝑒𝓇 ❁佐敦💛小店每次經過總是全場滿座之前來過一次 覺得炸物挺不錯上個禮拜跟朋友來二訪~☞ 原條鰻魚飯鰻魚絕對不細條喔 😹雖然不算超級肥美還有我那一條 尾部有點燒焦了 🙈不過整體來說性價比不錯☞ 黑龍意粉簡單來說是炸雞燒汁意粉 😆炸雞份量頗足也做到外脆內嫩 💯燒汁略為偏甜☞ 炸薯條維持了炸物的高水準!超級香口熱辣辣新鮮炸起 🍟☞ 黑松露唐揚雞同意粉的炸雞應該是同一款不過淋上黑松露醬值得一讚的是真的很大盤 👍🏻黑松露醬也濃郁不過要趕快吃 不然淋醬會把炸雞浸軟呢𝐑𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠𝐬:𝐅𝐨𝐨𝐝: 𝟕/𝟏𝟎𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 𝟕.𝟑/𝟏𝟎𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞: 𝟕.𝟖/𝟏𝟎𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 💰💰📌 𝒥𝓊𝓈𝓉’𝑒𝓇, 𝒥𝑜𝓇𝒹𝒶𝓃#lil_jordan#lil_western🌑🌑🌑
❁ 𝒥𝓊𝓈𝓉’𝑒𝓇 ❁

佐敦💛小店
每次經過總是全場滿座
之前來過一次 覺得炸物挺不錯
上個禮拜跟朋友來二訪~

☞ 原條鰻魚飯

炸雞份量頗足
也做到外脆內嫩 💯
燒汁略為偏甜

☞ 炸薯條
維持了炸物的高水準!
超級香口熱辣辣新鮮炸起 🍟

𝐅𝐨𝐨𝐝: 𝟕/𝟏𝟎
𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 𝟕.𝟑/𝟏𝟎
𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞: 𝟕.𝟖/𝟏𝟎
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 💰💰

📌 𝒥𝓊𝓈𝓉’𝑒𝓇, 𝒥𝑜𝓇𝒹𝒶𝓃
#lil_jordan
#lil_western
🌑🌑🌑
今次來到山林道這間主打玩味得西餐廳 JUST'er ,店舖有不少霓虹燈裝飾 💡 📌墨西哥風味海鮮蕃茄意粉🇲🇽🍝($138)墨西哥風味醬汁超多超濃,以蕃茄香草作為主調,配料有誠意,有鮑魚,大蝦🍤和魷魚🦑📌炸軟殼蟹兩隻🦀🦀($68)這裏的所有炸物均加入他們的「美味配方」,炸漿獨有調味,惹味香口🤩😋‼️📌水牛城雞翼🐔🐔($50)一客六隻,裹上調味炸漿,上面淋上水牛城醬汁,香香辣辣🌶🌶📌英國國菜1997🐟🍟($107)同樣用他們的美味配方炸漿包裹着🐟,炸衣不太厚,鹹香可口,外脆內軟,魚肉嫩滑🐟🐟幼身薯條同樣是香脆可口🍟😋

📌墨西哥風味海鮮蕃茄意粉🇲🇽🍝($138)

📌炸軟殼蟹兩隻🦀🦀($68)

📌水牛城雞翼🐔🐔($50)
一客六隻,裹上調味炸漿,上面淋上水牛城醬汁,香香辣辣🌶🌶

📌英國國菜1997🐟🍟($107)
幼身薯條同樣是香脆可口🍟😋

一間餐廳最重要當然係佢哋嘅食物,其他嘢都係其次。不過呢間餐廳不論係食物同環境我覺得都太差,成間餐廳好昏暗,黑蚊蚊,唯一好處係冷氣夠凍,凍到不得了。成個場咁多人坐滿晒,竟然得壹個樓面,呢個員工真係好慘張枱好細,仲要對住個廁所,啲人出出入入,廁所好臭好臭💩💩💩💩💩💩😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭叫咗幾樣嘢食,炸軟殼蟹,水牛城雞翼,等咗半個鐘先同我講廚房漏單😪😪😪😪成為一上到枱我心諗,玩食客咩🤮好Hea🥴,燶雞翼,而且好難食好油,全部野都係好油,啲油多到可以滴出嚟我哋真係食唔到,立即俾錢走人🤮🤮🤮🤮🤮🤮你哋自己睇吓,啲雞翼黑蚊蚊,食完應該會生cancer,我好驚,食落好苦,都費事叫佢哋換,一來個咁忙,二來我唔想再等多一個鐘,三來就算佢哋換咗應該都係咁難食,唔好浪費食物啦

成個場咁多人坐滿晒,竟然得壹個樓面,呢個員工真係好慘

我哋真係食唔到,立即俾錢走人🤮🤮🤮🤮🤮🤮

2021-04-29 20 views
🎗💛-呢間黃店有好多𝙣𝙚𝙤𝙣 𝙡𝙞𝙜𝙝𝙩𝙨, 加上暗調嘅燈光, 呢個環境真係好啱𝙘𝙖𝙨𝙪𝙖𝙡 𝙙𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧✨-🍳MK鰻魚蛋包白飯 $118見個名咁特別就試下🤣 有大約半條鰻魚, 食落質感幾嫩滑, 仲有特製嘅鰻魚醬汁, 木魚同玉子燒, 好有心思😻-🍖焗多汁豬仔骨 配薯條 $128𝙍𝙞𝙗𝙨上面查咗一層𝙗𝙗𝙦醬再攞去焗係特別入味, 唔會焗到乾晒又帶有𝙗𝙗𝙦醬酸酸甜甜嘅口味😋 薯條口感好脆, 好啱配埋𝙧𝙞𝙗𝙨食!!💯🍟-🍗水牛城雞翼 $50炸雞翼淋上好多𝙗𝙪𝙛𝙛𝙖𝙡𝙤 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚🤩 好鍾意個汁係酸酸哋唔係好辣, 如果唔食得太辣都可以食到🌶 而且啲薯條點𝙗𝙪𝙛𝙛𝙖𝙡𝙤 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚食都好好食😍 雞翼炸到好脆, 有醬汁喺上面都唔會淋晒👏🏻-🍪曲奇馬上瘋 $47🍓真•士多啤梨奶昔 $51飲品𝙢𝙚𝙣𝙪嘅名都係咁特別🤣 叫咗兩款𝙨𝙢𝙤𝙤𝙩𝙝𝙞𝙚試下, 有好多𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢喺上面非常吸引🥰 𝘾𝙤𝙤𝙠𝙞𝙚 𝙨𝙢𝙤𝙤𝙩𝙝𝙞𝙚有勁多𝙤𝙧𝙚𝙤碎, 好濃𝙤𝙧𝙚𝙤味🖤-🍴7/10
🎗💛

🍓真•士多啤梨奶昔 $51

🍴7/10
MK鰻魚蛋包白飯
水牛城雞翼
收工經過尖沙咀見到呢間餐廳就被佢d霓虹燈吸引左入黎醫肚🙆‍♀️睇埋餐牌都幾特別🤲有啲睇個名其實都唔知係咩黎😂認真估你唔到🤣特色一口手卷 $88一啖可以咬落去既手卷🤗脆薄嘅紫菜上面有粒帶子好鮮甜❤️配埋自家製醬汁煙煙韌韌既日本米👍唔錯多汁豬仔骨配薯條 $128上菜已經聞到陣陣香味🤩肉質好淋身,切嘅時候已經feel到佢骨肉分離🙆‍♀️配上BBQ醬非常惹味🙌薯條夠脆口感一流👍🏻水牛城雞翼 $50雞翼外皮酥脆,雞肉鮮嫩多汁😍 辣度剛剛好而且食起來一點都唔油膩🤲酸酸甜甜的醬汁讓人回味 🤤熱洋甘菊蜜糖茶芒果 $41 洋甘菊蜜糖茶香氣溫和且回甘,暖心又暖胃❤️配上蜜糖既滋潤仲可以幫助下火..食得多炸嘢都唔怕熱氣👍忘了愛傷感版 $68睇個名都唔知係嘜😂飲落有啲雪碧加提子既味道🙆‍♀️唔算好甜😊成杯藍色好搶眼🥰

特色一口手卷 $88

多汁豬仔骨配薯條 $128