上星期去完鮨亭,心血來潮就想去隔離間聚福樓食下。咪以為聚福樓聽個名好似酒樓,但其實係食西式fusion菜嘅!而且裝修好有熱帶風情,坐落真係舒服到唔想走!隔咗一段時間無嚟,戶外原來已經裝修過,鋪咗啲細石喺地下,仲多咗張藤梳化,更有渡假感覺,打卡一流!呢個天氣住戶外夠晒 chill,而且呢度仲係寵物友好餐廳,可以帶毛孩一齊享受假期。餐廳出面就係馬路,有唔少車位,揸車嚟食就最方便!個名咁搞笑,其實係份量十足嘅威靈頓牛柳!滿滿牛油香嘅酥皮包住一塊厚切嘅牛柳,牛柳生熟度啱啱好,厚得嚟一啲都唔軔,仲好腍,超多肉汁,好juicy!夾埋底層嘅菜食,香口又唔油膩,就算食咗好大舊都完全無飽滯感,食過返尋味!孖寶兄弟煮意粉如果佢唔寫,真係點都估唔到係蟹肉蟹膏忌廉意粉!蟹肉蟹膏唔算好多,不過撈埋嘅話,依然啖啖都有,而忌廉令意粉更滑易入口,又唔會太膩太杰身,食落唔會好大負擔,都幾好食!宇治金時上層係冰同抺茶牛奶,下層係紅豆,一層層好靚,配埋富士山杯,打卡啱晒!Mocha 面層有薄薄嘅焦糖,脆脆哋好似焦糖布甸面層咁,下面係偏濃嘅朱古力,帶少少咖啡味,飲落好有層次!同區嚟講呢間 cafe 算係幾高質,食物同打卡兩兼

富士宇治金時

Sweet Desect Mocha

同區嚟講呢間 cafe 算係幾高質,食物同打卡兩兼顧,值得再去!

2022-11-16
富士宇治金時
Sweet Desect Mocha
2022-11-15 30 views
今晚又去屯門置樂食晚飯!我想食呢間聚褔樓好耐架啦!佢個店名好似好中式咁,但原來入面又係食西式fusion菜,佢門口仲有棵好大既樹同埋好靚既木門,入到去仲有雨林feel,幾有浪漫情調。佢menu啲菜名都好攪鬼,齋睇中文係睇唔明菜名,要睇英文先明,好高級😂。今晚我地兩個人叫左: 🔶️帶子魚子刺身他他($128, 8.6/10) 有啲驚喜,原來佢係用一個好精緻既酒杯上,好靚好有情調。帶子刺身好爽口好鮮味好新鮮,魚子配埋個泡sauce好夾好有口感。雖然唔係好大杯,但好有質素,似法國餐廳食咁。 🔶️炸魷魚($78,8.3/10)炸得好香口,魷魚都好有咬口。 🔶️辣酒炒蜆意粉($168,9.5/10)呢個意粉冇諗過佢賣相咁靚!啲蜆一層層咁疊起,好有賣相。意粉軟硬度剛好,辣酒味好重好香,唔食得辣既記住叫佢少辣,因為都真係幾辣!特別特別特別要讚下佢啲蜆幾新鮮幾飽滿勁juicy,喺口入面爆汁,值回票價!必推! 🍸梅酒($58,9.4/10)好好味!有好濃既甜梅味,易入口,又有酒精感覺!有mood. 🍹Apple of My Eye($72,9/10)好多蘋果蓉喺入面,好特別。呢杯比較重酒精味。 ✏️總括而言,

🔶️帶子魚子刺身他他($128, 8.6/10)

🔶️炸魷魚($78,8.3/10)
炸得好香口,魷魚都好有咬口。

🔶️辣酒炒蜆意粉($168,9.5/10)

🍸梅酒($58,9.4/10)
好好味!有好濃既甜梅味,易入口,又有酒精感覺!有mood.

🍹Apple of My Eye($72,9/10)
好多蘋果蓉喺入面,好特別。呢杯比較重酒精味。

✏️總括而言,我幾喜歡呢間小店,浪漫情調,食物高質!🙂👍🏻
2022-11-15 18 views
內容某日放工同住喺屯門嘅朋友喺佢地頭搵食🤭搵到呢間裝修幾外國風嘅地方😍餐廳環境設計偏向度假感覺,有好多植物盆栽擺設,餐桌以木為主調🪵地板圖案有民族色彩😊餐牌非常有心思,菜式名稱幾有趣🤣當日胃口勁好食咗好多嘢🥹🌴帶子魚子刺身他他用咗Cocktail杯放帶子刺身,上層加上sour cream同埋三文魚子😋食落帶子鮮甜,外型幾討好,拎住影相打卡唔錯🌴收皮啦!海鮮(焗酥皮海鮮)叫咗餐廳其中主打菜收皮系列🤣其實即係焗酥皮,未食過「威靈頓」海鮮🦞所以揀咗呢個試吓,入邊有唔少配料例如蝦、帶子、魷魚🦑啱啱上菜香噴噴,入口酥皮略嫌唔夠香脆,可能入邊比較多汁令到外層容易淋,但整體味道唔錯🌴明太子忌廉鮮蝦意粉入口幾creamy😋意粉同蝦嘅數量都唔少👍🏻煮得幾入味,每啖意粉都充滿淡淡嘅明太子醬汁🌴辣妹化曬妝偷偷地去海邊曬太陽(辣酒煮大蜆意粉)呢個名真係幾搞笑🤣😂入口辣辣地好惹味🤤蜆肉份量幾多又冇沙👍🏻扁意粉彈牙軟硬適中🌴爭咩啊!溝埋一齊啊笨!(意式濃縮咖啡雲呢拿雪糕)雲呢拿雪糕有兩球🍨味道正常,濃縮咖啡另外上,隨自己喜歡份量加入雪糕😌雪糕甜味中和咖啡苦味🥹兩者好平衡🌴地心探險記(自家製心太軟)心太軟呢個甜品唔
內容

🌴帶子魚子刺身他他

🌴收皮啦!海鮮
(焗酥皮海鮮)

🌴明太子忌廉鮮蝦意粉

🌴辣妹化曬妝偷偷地去海邊曬太陽
(辣酒煮大蜆意粉)

🌴爭咩啊!溝埋一齊啊笨!
(意式濃縮咖啡雲呢拿雪糕)

🌴地心探險記
(自家製心太軟)
心太軟呢個甜品唔會輸😆我鍾意佢朱古力味濃度高,唔會太甜😚食完都唔會太漏

🌴柚子蘋果梳打

🌴富士山宇治抹茶紅豆
2022-11-14 20 views
價錢比較貴 地點不太方便但係味道好好職員也ok環境好好👍餐具也很心思感覺係 可以放鬆一下好好休息一下好好享受午餐時光👍👍👍👍午餐:包餐湯 飲品半價值得去食的
價錢比較貴

包餐湯
飲品半價

值得去食的

2022-11-14 272 views
之前見到呢間餐廳係對寵物友善,而我又好鍾意小動物🐶🐱所以就嚟視察下環境,睇吓遲啲可唔可以帶我家的貓過嚟呢度chill下😌🥔自家製薯仔波 $62本身以為薯仔都係細細粒一口嗰隻,點知上到嚟勁大粒勁足料😻佢入邊係咖哩黎,配埋個酸辣汁好開胃,就咁食一粒都幾飽肚🙆🏻‍♀️🦀孖寶兄弟煮意粉 $158佢個名幾特別,其實入邊係蟹肉蟹膏忌廉意粉🍝啲忌廉汁勁多勁creamy !!🍚牛肝菌意大利飯 $158呢個Risotto飯粒唔會太硬,比較其他意大利飯容易接受d👍🏻cream味幾濃,仲有啲菇配襯一下,好食到一啖接一啖😋仲叫咗兩杯嘢飲分別係朱古力🍫$38 同青檸梳打🍸$28 ,個朱古力上面啲拉花好吸睛,無諗到原來飲朱古力都可以有拉花🫣真係幾勁!總括而言 (5個❤️係最高)好味指數 : ❤️❤️❤️❤️🤍服務態度 : ❤️❤️❤️❤️🤍環境打卡 : ❤️❤️❤️❤️❤️回頭指數 : ❤️❤️❤️❤️🤍📍聚福樓🏢屯門青善街28號康景花園地下1號舖🕗星期一至日 12:00 - 16:30 / 18:00 - 22:00#屯門美食 #屯門必食 #喇沙 #食好西 #美食 #西餐

🥔自家製薯仔波 $62

🦀孖寶兄弟煮意粉 $158

🍚牛肝菌意大利飯 $158

總括而言 (5個❤️係最高)
好味指數 : ❤️❤️❤️❤️🤍

🏢屯門青善街28號康景花園地下1號舖

#屯門美食 #屯門必食 #喇沙 #食好西 #美食 #西餐
2022-11-07
2022-11-11 22 views
(ノ*>∀<)ノ┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈忙碌左一日緊係要食啲好野🫶🏻放工同友人係屯門搵餐廳醫肚發現左間隱世cafe小店!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈餐廳位於屯門置樂,環境走熱帶風情設有室內及室外座位,秋天晚上也很適合選擇室外位置呢❤️由於位置真係比較隱蔽,所以非屯門人應該的士最快┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜帶子魚子刺身他他 $128 (3.5/5)造型好吸睛的前菜🫶🏻底層有帶子配上他他mousse 頂層魚子份量慷慨帶子肉質厚實 ,mousse入口順滑帶點咸香味是很特別的味道😳┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜大獲!單野羊咗! $268 (4/5)名字好搞笑🤣其實係烤羊架~羊架肉質鮮嫩有咬口,補留左少少血色但其實入面已經熟透表面仲加左香草芝士味道完全沒有羶味,散發淡淡芝士香氣😳令人不會抗拒啊!粗薯條也是自家製,外脆內軟,很有誠意✨┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜墨西哥脆片 (4/5)份量超慷慨!而且表面有大量芝士超惹味配上牛油果醬及辣蕃茄醬✨忍不住會一口接一口,作為小吃絕對夠邪惡┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜熱情果檸檬梳打 $32 (4/5)入口酸酸甜甜,作
(ノ*>∀<)ノ
忙碌左一日緊係要食啲好野🫶🏻
放工同友人係屯門搵餐廳醫肚
發現左間隱世cafe小店!
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
餐廳位於屯門置樂,環境走熱帶風情
設有室內及室外座位,秋天晚上也很適合選擇室外位置呢❤️
由於位置真係比較隱蔽,所以非屯門人應該的士最快

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜帶子魚子刺身他他 $128 (3.5/5)
造型好吸睛的前菜🫶🏻
底層有帶子配上他他mousse 頂層魚子份量慷慨
帶子肉質厚實 ,mousse入口順滑帶點咸香味
是很特別的味道😳

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜大獲!單野羊咗! $268 (4/5)
名字好搞笑🤣其實係烤羊架~
羊架肉質鮮嫩有咬口,補留左少少血色
但其實入面已經熟透表面仲加左香草芝士
味道完全沒有羶味,散發淡淡芝士香氣😳
令人不會抗拒啊!
粗薯條也是自家製,外脆內軟,很有誠意✨

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜墨西哥脆片 (4/5)
份量超慷慨!而且表面有大量芝士超惹味
配上牛油果醬及辣蕃茄醬✨
忍不住會一口接一口,作為小吃絕對夠邪惡

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜熱情果檸檬梳打 $32 (4/5)
入口酸酸甜甜,作為解渴飲品一流呢

Ig @cheri_foodiary
琴日女朋友生日本身諗住食好西 一早book定餐廳 點知中曬伏洋蔥湯 偏淡 無影青口 正常發揮威靈頓 overcook 超級鹹意粉 有隻蝦無清蝦腸 除此之外正常發揮心太軟 變左心太硬朱古力蛋糕硬到隻羹都撳唔郁唔會再去食
琴日女朋友生日

威靈頓
意粉
心太軟
2022-11-04 25 views
屯門隱世多國菜西式格調小店推介,餐廳設計好有🏝️渡假feel,不定時會轉下餐牌,室內設計都隨往季節而有轉變,入秋後門口多了籬笆圍住,營造戶外園林既感覺,室內採用復風花磚佈置,牆身有霓虹燈轉換另一種氣氛,餐牌菜式亦充滿玩味😂室內空間感十足,擺設用具精美,是忙裡偷閒的好地方。麻包袋笠住隻牛 $288實情係威靈頓牛柳,都好少西餐廳提供這道菜既選擇,可能大約要等20至30分鐘,金黃色酥皮充滿好香牛油味,花紋細緻,質地酥脆。內裏包裹着鮮嫩粉紅的牛柳,雖然有成吋厚,但都十分軟腍,食落啖啖肉汁,吃多幾塊也不覺膩。聚福樓波波沙律🥗$138連沙律都有新花款🫢有分於一般的沙律🥗除咗意大利黑醋+蜜糖之外, 仲有個乳酪醋既食法, 酸酸maymay 好開胃,用上新鮮藍莓同紅莓果🍓美出新高度,仲有個熱熱辣辣既芝士麻糬波波🌟係外脆內軟,Q彈的口感,好創新既配搭😊Apple for my eyes 💲72上層係蘋果沙冰,飲落去淡淡的蘋果香,淡淡茉莉嘅gin,好sight岩哂女仔飲梅酒$58
室內空間感十足,擺設用具精美,是忙裡偷閒的好地方。

麻包袋笠住隻牛 $288

聚福樓波波沙律🥗$138

Apple for my eyes 💲72
梅酒$58
一直以為聚福樓係中餐所以仲未試過😂,早排同朋友講起先話係西餐黎🙈,所以又叫佢帶我試下😛。餐廳外有圍欄所以望唔到入面咩樣,一推開好surprise😳。入面原來有個小庭園🏕,之後就見到好異國風情既裝修🌴😍。菜式名仲好有創意🤣,睇得出老細好有心思💯。🔅蝦我!炒你啊!我唔會就咁蒜㗎! ($158)呢個即係蒜油鮮蝦炒意粉😌,望落好似好少,其實扁意粉份量好多😂,大胃王表示差啲食唔晒🤯。大蝦蝦肉幾彈牙,意粉軟硬適中,建議先將秘製蒜油撈勻就會更香🥳。個人比較食得辣,覺得係少辣level🌶,但幾惹味。🔅孖寶兄弟煮意粉 ($158)呢款蟹肉蟹膏忌廉意粉都係用左扁意粉,夠大碟🤩。忌廉汁又香又濃,意粉掛晒汁💮,面頭既蟹肉份量都唔少👍🏻。🔅咁炸嘛?嚇鬼咩! ($158)炸物拼盤好豐富🥰,有芝士波、雞翼、魷魚鬚、薯條同少少沙律🥗。芝士波既芝士味好香濃🧀,雞翼好大隻🥺,薯條份量都唔少🙌🏻。💬估唔到置樂呢個位都有間咁特別咁用心既cafe,真係有驚喜✨。下次涼少少會想坐下室外位,應該幾好feel😚。

蝦我!炒你啊!我唔會就咁蒜㗎!
🔅蝦我!炒你啊!我唔會就咁蒜㗎! ($158)

孖寶兄弟煮意粉
🔅孖寶兄弟煮意粉 ($158)

咁炸嘛?嚇鬼咩!
🔅咁炸嘛?嚇鬼咩! ($158)

幾個朋友唸住出黎食飯聚一聚~其中一位朋友話不如試下哩間聚福樓我地見到個名以為係食中菜既~點知原來係一間食國菜既cafe~而且我地一致覺得性價比十分高添呀~四人餐($1188)order完~一人一碗餐湯先~係忌廉湯黎架~味道超級濃郁~前菜-炸物拼盤有雞翼~炸芝士~炸薯角同埋炸魚咁多樣當中~我最鐘意炸芝士~一咬開裡面滿滿既芝士~芝士味濃~熱辣辣又煙煙韌韌咁真係好正~主菜秘製蒜油煮海鮮拼盤哩個海鮮拼盤好味得黎又相當吸睛~一上枱~店員好好咁問定我地使唔使準備相機先食~因為上枱後會淋上酒~燒一燒佢~哩一下~真係十分吸睛呀~海鮮拼盤內有大蝦~魷魚~青口~大蜆哩幾款海鮮燒過後更加惹味香口~最後~仲會冇幾片法包比你點埋D秘製蒜油一齊食~威靈頓牛柳(+$30)應該係哩間餐廳既signature菜式~所以加錢都要叫黎試試~酥皮金黃酥脆~牛柳厚厚的~都有6~7成熟~食落軟腍唔會韌味道同賣相都係相當吸引呀~意粉蟹肉蟹膏忌廉意粉超級多蟹肉~忌廉非常濃郁creamy~排汁度一流~辣酒煮大蜆意粉大蜆大大隻~肥美之外仲十分鮮甜添呀~而佢既辣味~辣得過癮又惹味~相比起另一款意粉~哩款食落比較特別同清新~甜品-心太軟外表
幾個朋友唸住出黎食飯聚一聚~
其中一位朋友話不如試下哩間聚福樓
我地見到個名以為係食中菜既~
四人餐($1188)
order完~一人一碗餐湯先~
係忌廉湯黎架~味道超級濃郁~
前菜-炸物拼盤

有雞翼~炸芝士~炸薯角同埋炸魚
咁多樣當中~我最鐘意炸芝士~
主菜
秘製蒜油煮海鮮拼盤

哩個海鮮拼盤好味得黎又相當吸睛~
一上枱~店員好好咁問定我地使唔使準備相機先食~
因為上枱後會淋上酒~燒一燒佢~哩一下~真係十分吸睛呀~
海鮮拼盤內有大蝦~魷魚~青口~大蜆哩幾款海鮮
燒過後更加惹味香口~
最後~仲會冇幾片法包比你點埋D秘製蒜油一齊食~
威靈頓牛柳(+$30)

酥皮金黃酥脆~牛柳厚厚的~都有6~7成熟~食落軟腍唔會韌
味道同賣相都係相當吸引呀~
意粉
蟹肉蟹膏忌廉意粉

超級多蟹肉~忌廉非常濃郁creamy~排汁度一流~
辣酒煮大蜆意粉

大蜆大大隻~肥美之外仲十分鮮甜添呀~
而佢既辣味~辣得過癮又惹味~
相比起另一款意粉~哩款食落比較特別同清新~
甜品-心太軟

外表酥脆~內裡十分流心既心太軟~
一切開~滿滿既牛古力流哂出黎~暖暖的~又唔算太甜~好味道~
哩個set冇包飲品既~不過order飲品係有折架~
酒精類7折~非酒精類半價
Passionfruit Lemom Soda(原價$32)

Apple of My Eyes(原價$72)
(apple+jasmine+gin)
Highball(原價$68)
(whiskey+lemon peel+soda)
飲品方面大家都覺得不錯~
我係叫左Apple of My Eyes~

蘋果加茉莉花味道清新~令成杯酒好容易入口~
其實食完成個set都已經夠飽啦~
不過之前睇menu見到哩2樣好吸引~所以就叫黎試下啦~
火炙鵝肝($128-2件)

冇唸過係咁大件架~
鵝肝煎到外脆內軟~一咬落去油香滿滿咁~
再配合埋吸收左鵝肝油脂既酥脆多士~而家睇返D相都流口水呀~
炸茄子($58)

長長既炸茄子~賣相真係好特別~
食落唔會太油膩~我覺得用黎送酒一流~
2022-10-12
  • 辣酒煮大蜆意粉
  • 秘製蒜油煮海鮮拼盤
  • 威靈頓牛柳
2022-10-24 29 views
🍝今日去左屯門 一個大家認為有牛既地方咁今日就騎牛入去試下食呢間都小有名氣既聚福樓喇一入到去就俾佢個環境吸引住好似入左一個熱帶雨林咁 睇得出裝修落足心機呢種樹林風間既設計再加上現代感既燈飾打卡真係一流 估唔到屯門都有呢類打卡餐廳餐牌d菜式改名好特別 就咁睇名唔會知咩黎大家估下我今餐食左d咩 試下淨係睇名估唔估到係咩黎🍝孖寶兄弟煮意粉原來佢係蟹肉蟹膏忌廉煮意粉睇佢賣相係真係幾吸引既 擺盤都充滿田園味道入口個忌廉味都好香濃 上面仲有大量蟹肉食落口都好滿足嫁 但係蟹膏味就唔係太出有粉少失望 因為都係俾佢個名係蟹膏煮意粉食落無乜蟹膏味有少少落差感但整體黎講個意粉都好好食既 意粉軟硬程度適中🍝辣妹化哂妝偷偷地去海邊曬太陽大家又估唔估到佢係辣酒煮大蜆意粉呢問我我就真係估唔到喇 都係要睇後面括住先知咩黎店員上呢碟意粉果陣 我真係好震驚隻隻蜆都勁大隻 真係未食先興奮個蜆唔止睇落好好睇 食落都好好食每隻d肉都好飽滿 每日隻都非常鮮甜入面仲好乾淨唔會有沙 我最怕就係食到有沙既蜆呢個辣酒煮蜆意粉 辣味恰到好處 令人愈食愈開胃而且佢既酒味已經揮發左 岩哂唔太好酒味既朋友🥤柚子蘋果梳打呢杯梳打飲落好清新 帶有輕
🍝

而且份量都偏少既 大食量朋友可能未必夠飽
所以我決定食多個甜品先‼️
有興趣既朋友請留意下回分解
2022-10-23 22 views
係住宅區中好似一個隱世綠洲,進到餐廳即刻感受到另一個好chill嘅渡假氛圍🌴🍹講下食物方面,睇到餐牌菜式名真係笑死我,超正🤣揀左幾款嘢都好食👇🏻🍔收皮啦!牛肉堡 $228(𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗠𝗶𝗻𝗰𝗲𝗱 𝗣𝘂𝗳𝗳𝘆 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗿𝘆)~~~~~~~~~~~~~~~~~好少食到係用酥皮做外層嘅牛肉堡~外酥皮鬆化,一切開內層嘅肉汁流出😍牛肉漢堡嘅肉汁✨完全鎖哂係係酥皮內,只能用juicy、鮮味嘅形容✨,肉質綿軟,好有驚喜🤤🍟薯條有些芝士碎,唔算好脆,但味道都唔錯。🍛無菌既牛肝菌食飯唔駛乾哽 $158(牛肝菌黑松露意大利飯)~~~~~~~~~~~~~~~~~係數一數二我食過咁香濃菇味嘅意大利飯🍄。黑松露好多,牛肝菌都好多,帶少少cream味,意大利飯粒粒分明,收汁剛好,每一啖都係濃縮茹嘅香味,超好食!👍🏻👍🏻🫘𝗟𝗔 𝗩𝗜𝗘 𝗘𝗡 𝗥𝗢𝗦𝗘 $42(玫瑰紅豆鮮奶)~~~~~~~~~~~~~~~~~入口甜甜,飲到好香紅豆味🫘,唔係加香精個種,係將紅豆磨到好細滑整成,所以味道好天然。後調帶淡淡玫瑰香。飲品帶淺粉紅色調💗,係造型同味道都好有少女感嘅飲品🌹🍸𝗟𝗶𝗺𝗲 𝗦𝗼𝗱𝗮 $28(青檸梳打)~~~~~

🍔收皮啦!牛肉堡 $228
~~~~~~~~~~~~~~~~~
好少食到係用酥皮做外層嘅牛肉堡~

🍟薯條有些芝士碎,唔算好脆,但味道都唔錯。

🍛無菌既牛肝菌食飯唔駛乾哽 $158
(牛肝菌黑松露意大利飯)
~~~~~~~~~~~~~~~~~
係數一數二我食過咁香濃菇味嘅意大利飯🍄。

🫘𝗟𝗔 𝗩𝗜𝗘 𝗘𝗡 𝗥𝗢𝗦𝗘 $42
(玫瑰紅豆鮮奶)

🍸𝗟𝗶𝗺𝗲 𝗦𝗼𝗱𝗮 $28
(青檸梳打)
~~~~~~~~~~~~~~~~~
入口非常冰涼,入口微甜,帶青檸嘅味道,非常清新。
2022-10-23 22 views
10月頭個女話要食威靈頓牛柳,但唔想去咁遠,上網搵到呢間位於置樂既餐廳有得食,睇個名唔似係西餐廳,估唔到食物咁出色。今晚第二次幫襯,水準依然,令我跟朋友盡興而歸,朋友讚我揀呢間餐廳揀得好😆總結一下兩次用餐體驗環境:可選擇客內或室外,第一次來坐室內,佈置有格調,坐得舒適,今晚天氣涼涼的,就揀坐室外超舒服,雖然出面就係行人路同馬路,但一啲都唔會車來車往/人來人往。食物:完全出乎預期的好味,擺盤精緻,打卡一流。一定再有下次😍
總結一下兩次用餐體驗
食物:完全出乎預期的好味,擺盤精緻,打卡一流。
一定再有下次😍
  • 用麻包袋笠住隻牛
2022-10-22 19 views
第一次光顧,人比較多,店內位置較小,獲安排坐於店外,但這反而別有風味。我們點了一份2人餐,湯品不設選擇,但味道很好,飲至一滴不漏。而前菜是炸物拼盤,份量十足,薯條,雞翼,芝士波等,其中雞翼大大隻,味道亦一流,很滿足呢。主菜共2款,牛堡有特色,切開後,一定要包住食才有特別的口感。而黑松露意大利飯熱騰騰,會令你愛不釋手。甜品方面是朱古力心太軟,朱古力多到瀉,喜歡甜品的女士便一定喜歡。值得一提是可以以半價點餐飲,我點的是朱古力,奶味適中,味道夠濃,不會只有甜味,而玫瑰紅豆鮮奶,亦值得推薦。

2022-10-21
Type of Meal
Dinner
2022-10-18 23 views
💫屯門特色西餐🌈無論你鍾唔鍾意食西餐都一定會比呢間餐廳吸引住事關佢嘅裝潢風格咁特別淨係周圍睇吓飲杯嘢都夠曬正前菜食咗炸茄子分量比我想像中大得多離奇得意嘅係竟然一啲都唔油膩喎食完仲好鬼開胃🌝朋友鍾意食辣味意粉就等我哋試吓辣妹化晒妝偷偷地去海邊曬太陽🤣😂即係辣酒煮大蜆意粉呀♪( ´θ`)ノ辣得嚟非常之惹味啲大蜆仲好肥美𠻹😳鍾意食焗酥皮嘅你哋千祈唔好錯過佢哋嘅酥皮系列啊\(≧▽≦)/📍聚福樓 @joyfoodlounge 屯門青善街28號康景花園地下1號鋪#屯門美食 #聚會 #tuenmun #hkfoodie

💫屯門特色西餐🌈

無論你鍾唔鍾意食西餐