屯門隱世𝐂𝐚𝐟𝐞 💛 聚福樓 💛就咁聽個名 仲以為係中式酒樓🤭去到發覺原來係一間好有森林𝐅𝐞𝐞𝐥既𝐂𝐚𝐟𝐞🌴𝐂𝐚𝐟𝐞設有室內同室外 環境仲有種渡假𝐅𝐞𝐞𝐥有毛孩🐶🐱既都可以帶埋佢哋一齊嚟用餐😋打開𝕄𝕖𝕟𝕦 除咗有𝔹𝕣𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕊𝕖𝕥仲有好多生趣搞鬼嘅菜式名🤣 青口先生又飲醉😵‍💫 用麻包袋笠住隻牛🐮睇完唔知係食咩 唔緊要 菜式名隔離會介紹番😆聚福樓全日早餐 🥗 $118𝔸𝕝𝕝 𝔻𝕒𝕪 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥有沙律菜 多士 薯餅 炒蛋 煙三文魚 蕃茄🍅 蘑菇仔🍄 煙肉捲住條腸仔 夠心思💛仲有一樽草莓乳酪🍓 款式有成十款 夠哂豐富不得不讚 炒蛋好香滑 腸仔唔會好咸 草莓乳酪🍓用嚟搽上多士一齊食又幾夾😋聚福樓安格斯芝士牛肉漢堡🍔 $148安格斯芝士牛肉漢堡 伴碟有沙律菜、薯條🍟薯條份量好多好香脆 漢堡包外脆內軟安格斯芝士牛肉味濃 上面仲有塊煙肉成碟份量好多好飽肚 一個女仔真係食唔哂😝𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐜𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 ☕️ 跟餐牛奶味香濃 唔鐘意濃味咖啡既朋友可以試下🤎𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐋𝐨𝐧𝐠 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 ☕️ 跟餐口感順滑 咖啡味會較濃厚🖤💛 聚福樓 @joyfoodlounge📍 屯門青善街28號康景
屯門隱世𝐂𝐚𝐟𝐞 💛 聚福樓 💛

仲有一樽草莓乳酪🍓 款式有成十款 夠哂豐富
不得不讚 炒蛋好香滑 腸仔唔會好咸
草莓乳酪🍓用嚟搽上多士一齊食又幾夾😋

聚福樓安格斯芝士牛肉漢堡🍔 $148
安格斯芝士牛肉漢堡 伴碟有沙律菜、薯條🍟
薯條份量好多好香脆 漢堡包外脆內軟
安格斯芝士牛肉味濃 上面仲有塊煙肉
成碟份量好多好飽肚 一個女仔真係食唔哂😝

牛奶味香濃 唔鐘意濃味咖啡既朋友可以試下🤎

口感順滑 咖啡味會較濃厚🖤

💛 聚福樓 @joyfoodlounge
📍 屯門青善街28號康景花園地下1號舖

#聚福樓 #屯門黃店 #黃店 #黄色經濟圈 #屯門cafe #屯門 #屯門美食 #黃店推介 #超人氣 #懲罰黃店 #相機食先 #良心小店 #食好西 #打卡 #隱世cafe #西式料理 #hkig #Tuenmun #foodblog #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #coffee #Alldaybreakfast
聚福樓全日早餐 🥗
聚福樓安格斯芝士牛肉漢堡🍔
聚福樓全日早餐 🥗
聚福樓安格斯芝士牛肉漢堡🍔
2022-08-12 99 views
‌今日去到屯門康景花園的聚福樓,最初看到招牌還以為是中式餐館,後來再詳細看一下菜牌,才發覺原來主要是提供西式餐飲的fusion菜。店鋪的裝飾很特別,吧台位置上邊加上放滿一個個的古董鐵罐,鐵罐的下邊掛住一堆酒杯,其中一邊牆畫上繽紛色彩的畫作,另一邊有一些彩色燈管,主菜單也很特別,菜牌上很多菜色都用了一些令人發笑的特別名稱,總體給人一種清新的感覺。下午時間提供的午餐十分抵食, 已包含餐湯和餐飲,我們點了兩個午餐,其中一份隨餐追加一份芝士焗開邊龍蝦半隻及把飲品升級至沙冰, 我們亦另外多點了一份炸物拼盤。法式芥末魷魚意粉 : 醬汁十分creamy,香甜可口,味道一流, 魷魚圈的分量也十分多。聚福樓安格斯芝士牛肉漢堡 好足料,安格斯牛肉又大塊又夠晒厚身,肉質juicy, 十分滿足。附有大量香脆薯條及新鮮蔬菜沙律。咁炸嘛!嚇鬼咩!(炸物拼盤) 大量的新鮮炸薯條,還有洋蔥圈,雞翼, 雞槌及炸芝士,唔會太油,我們最欣賞就是炸芝士,外脆內軟香濃味美,可惜只有4件,如果可以把份量加一點就最好。法式芝士焗龍蝦隨午餐加58元追加, 龍蝦夠新鮮,配合法式芝士一起焗,味道非常之夾。菠蘿桃沙冰隨午餐加20元upg

聚福樓安格斯芝士牛肉漢堡

咁炸嘛!嚇鬼咩!(炸物拼盤)

法式芝士焗龍蝦

菠蘿桃沙冰
隨午餐加20元upgrade 的飲品,在炎夏飲一杯冰凍的水果沙冰。頓時暑氣全消,而且味道也不會太甜,不會導致飲完之後更加口渴。
屯門|聚福樓🎨值得去嘅隱世高質西餐廳🍝藝術感十足,食完嘢之後嘅餐碟都靚到好似藝術品一樣❤️🧡💛💚💙💜🤎💚笑爆你個冬菇頭喺草地食意粉 $138🍽意式青醬大啡菇意粉- 青醬同蒜味都好香,醬偏稀,濃味得嚟好清爽嘅感覺- 大啡菇大舊多汁,連豆苗一齊食,口感豐富- 扁意粉偏幼身,掛汁力強🥰💙多醬過點𝐉𝐚𝐜𝐤薯條 $88🍽炸薯條配六種秘製醬汁- 六種醬汁都帶酸味,印象最深刻嘅有兩種- 第一種:新鮮茄汁,有少少煙肉味+ Tabasco- 第二種:黑松露沙律醬,香濃而不膩- 薯條🍟加上帕馬臣芝士,味道更上一層樓- 沙律🥗加入咗柚子沙律醬拌勻,好refreshing~💜黯然銷魂牛魔王飯 $158- 呢個Risotto係我食過頭一二好食嘅,飯粒唔會太硬,係香港人容易接受嘅👍🏻唔會太濃cream味,帶啲菇嘅香味,一啖接一啖😋- 牛柳好好好淋,好有牛味🐮- 牛嘅上面有好大pat黑松露,同飯一齊食非常之夾🤤🤤🤤🤎𝐓𝟓 伯爵珍珠奶茶(凍) $34- 好特別嘅紅茶底,原來用咗伯爵茶去沖🤪- 茶比奶更濃,幾清香❤️❤️- 珍珠較細粒,好煙靭👍🏻🤍𝐓𝟔 芋泥綿牛乳 $36- 望落去好靚,淡淡嘅雲石紋- 重奶味,唔會

屯門|聚福樓🎨值得去嘅隱世高質西餐廳🍝

💚笑爆你個冬菇頭喺草地食意粉 $138
🍽意式青醬大啡菇意粉
- 青醬同蒜味都好香,醬偏稀,濃味得嚟好清爽嘅感覺
- 大啡菇大舊多汁,連豆苗一齊食,口感豐富
- 扁意粉偏幼身,掛汁力強🥰

💙多醬過點𝐉𝐚𝐜𝐤薯條 $88
🍽炸薯條配六種秘製醬汁
- 六種醬汁都帶酸味,印象最深刻嘅有兩種
- 第一種:新鮮茄汁,有少少煙肉味+ Tabasco
- 第二種:黑松露沙律醬,香濃而不膩
- 薯條🍟加上帕馬臣芝士,味道更上一層樓
- 沙律🥗加入咗柚子沙律醬拌勻,好refreshing~

💜黯然銷魂牛魔王飯 $158
- 牛柳好好好淋,好有牛味🐮
- 牛嘅上面有好大pat黑松露,同飯一齊食非常之夾🤤🤤🤤

🤎𝐓𝟓 伯爵珍珠奶茶(凍) $34
- 好特別嘅紅茶底,原來用咗伯爵茶去沖🤪
- 茶比奶更濃,幾清香❤️❤️
- 珍珠較細粒,好煙靭👍🏻

🤍𝐓𝟔 芋泥綿牛乳 $36
- 望落去好靚,淡淡嘅雲石紋
- 重奶味,唔會好甜👍🏻

🔺有加一服務費

整體而言
▪️味道 4.5 / 5
▪️環境 4 / 5
▪️抵食 4 / 5

📍屯門青善街28號康景花園地下1號鋪

2022-08-05
$250 (Dinner)
  • 黯然銷魂牛魔王飯
2022-08-10 59 views
難得約咗阿姨食午餐梗係要揀返間有口碑嘅餐廳啦‼️屯門聚福樓又近阿姨,唔洗老人家去咁遠🤣我哋揀咗2個Brunch set⭐️聚福樓全日早餐 $148份量剛好嘅all day breakfast 有我鍾意食嘅新鮮沙律菜蛋好滑,煙三文魚好香出奇地條腸食落唔油膩👍🏻我好怕啲腸油到食唔落🤢⭐️香煎豬鞍配黑椒汁 $168豬鞍煎得好軟熟咬落好juicy,完全唔鞋口㗎‼️仲有炸得好脆嘅薯條,份量係海量級別真係好滿足餐係連埋餐湯同餐飲有半價Latte口感順滑香口😋聚福樓有清新嘅打咭牆環境舒適,飲杯咖啡☕️都好寫意㗎🫶🏼
難得約咗阿姨食午餐
梗係要揀返間有口碑嘅餐廳啦‼️
屯門聚福樓又近阿姨,唔洗老人家去咁遠🤣

我哋揀咗2個Brunch set
⭐️聚福樓全日早餐 $148
份量剛好嘅all day breakfast
有我鍾意食嘅新鮮沙律菜
蛋好滑,煙三文魚好香
出奇地條腸食落唔油膩👍🏻
我好怕啲腸油到食唔落🤢

⭐️香煎豬鞍配黑椒汁 $168
豬鞍煎得好軟熟
咬落好juicy,完全唔鞋口㗎‼️
仲有炸得好脆嘅薯條,份量係海量級別
真係好滿足

餐係連埋餐湯同餐飲有半價
Latte口感順滑香口😋
聚福樓有清新嘅打咭牆
環境舒適,飲杯咖啡☕️都好寫意㗎🫶🏼
2022-08-08 413 views
住係大西北咁耐,去屯元天搵好野食係基本,平時去元朗就去得多,今日一於出屯門搵食。「聚福樓」,一聽個名仲以為係食中餐,但其實係一間西餐小店,餐廳有室內及室外座位可以選擇,有毛孩嘅朋友可以坐室外。聚福樓性感沙律 : 沙律菜好新鮮,食落非常清新,配上士多啤梨及雜莓,味道酸酸甜甜,加埋黑醋汁,作為前菜相當開胃。怕咩姐小雞雞 :重量級的炸雞排漢堡,雞排食落有d似鹽酥雞,配上秘製辣醬,辣得黎好惹味;薯條份量相當多,值得一讚嘅配菜有沙律菜,食完咁多炸野後,食返d沙律菜可以消除油膩感。約翰福朗-消失的麵包 :好豐富嘅甜品,除左有兩大塊西多士外,仲有馬卡龍、雪糕、黑糖珍珠及藍莓,西多士口感鬆軟,味道唔太甜,雪糕係曲奇味,配上西多士一熱一凍,感覺好爽。Earl Grey + Jasmine Green Tea :原本以為係簡單嘅一杯茶,但上檯時有好大驚喜,因為茶具真係好靚,食完飯嘆返杯茶,為我地嘅晚餐畫上完美句號。

聚福樓性感沙律 :

怕咩姐小雞雞 :

約翰福朗-消失的麵包 :

2022-08-08
Dinner
2022-08-05 93 views
前幾日去咗屯門置樂嗰邊搵嘢食😙就咁聽個名以為係啲中式酒樓,食一盅兩件,但原來係食fusion 菜^ω^成間舖頭都好有度假感覺,入面好似入咗外國嘅古董店,有好多色彩繽紛嘅畫作同埋植物,成個環境都令人好舒服好chill,連menu都特別過人(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)算啦!加酒啦!海鮮($248)最鍾意就係食海鮮ga la 呢個海鮮拼盤嘅賣相同味道都係一流,入面仲好足料,有青口,蜆,鮮蝦…而成個海鮮拼盤嘅精髓就係佢嘅秘製蒜汁,蒜汁同海鮮鮮味配合得天衣無縫。隨餐附送一個沙律同多士,食返d🥦🥬,健康啲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)明太子鮮蝦意大利粉 ($148)因為實在太鍾意食海鮮,所以連個意粉都係有蝦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 明太子忌廉醬非常濃郁同creamy,意粉軟硬適中,食到我每一啖都好滿足。鮮蝦嘅份量一啲都唔少,食落好彈牙,好新鮮,絕對唔係惠康百佳啲冰鮮蝦球,咬落得舊粉yummy( ̀⌄ ́) 百香果檸檬寒天冰茶 ($32)成杯嘢飲唔太甜,好解膩,百香果加檸檬酸酸甜甜,再加上寒天,好有咬口٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و熱情果檸檬梳打 ($32)相比起冰茶,呢杯都唔算太甜,一樣咁解渴好飲,絕冇伏 😚總括嚟講,餐廳無論裝修同食物質素都好唔錯,雖然

算啦!加酒啦!海鮮($248)
最鍾意就係食海鮮ga la

明太子鮮蝦意大利粉 ($148)

百香果檸檬寒天冰茶 ($32)

熱情果檸檬梳打 ($32)
相比起冰茶,呢杯都唔算太甜,一樣咁解渴好飲,絕冇伏 😚

總括嚟講,餐廳無論裝修同食物質素都好唔錯,雖然位置上唔算太方便,唔係係正市中心,不過都值得行多兩步去試 😆😆

3K
2022-08-04 83 views
朋友話去聚福樓食野,開頭聽個名以為係茶樓黎,上網search下發覺係西餐廳,環境仲幾特別添喎。跟住地址去搵,雖然沿途都有唔少餐廳,但真係無為意原來街尾仲有呢間咖啡店。小店主打咖啡同洋食,仲有唔少特調飲品,而且有午餐menu,價錢比一般只有輕食的咖啡店親民。同朋友點了一人一客午餐,店員隨即送上跟餐餐湯,是日係薯仔湯,薯味香濃,上而灑了蝦夷蔥更添香氣。🍳聚福樓全日早餐朋友至愛食全日早餐,貪佢豐富包羅萬有,賣相好睇夠吸引。朋友話個炒蛋最吸引,又香又滑無得彈。🥑煙三文魚牛油果三文治自己就點左三文治,因為有至愛的牛油果,兩塊厚厚的三文治再配上大量沙律菜,顔色好睇已經令人食欲大增。入面夾了厚切牛油果,鹹香的煙三文魚,仲有生菜,生洋蔥,生蕃茄,芝士碎同沙律醬等,口感同味道都十分豐富,尤其係生洋蔥,辣辣的味道更刺激味蕾。沙律菜上則灑了柚子醋,酸中帶甜正好中和左火箭菜的苦味,讚!🍹Fuji matcha redbean latte & Almond banana chocolate smoothie加錢轉了特飲,點左一杯富士宇治金時紅豆奶同一杯杏仁香蕉朱古力沙冰,講賣相已經攞滿分,打卡一流。抹茶味十分香

🍳聚福樓全日早餐

🥑煙三文魚牛油果三文治

加錢轉了特飲,點左一杯富士宇治金時紅豆奶同一杯杏仁香蕉朱古力沙冰,講賣相已經攞滿分,打卡一流。抹茶味十分香濃,茶底本身唔甜只有紅豆微甜,茶味同呢個甜度都十分對胃,perfect~朋友話佢杯香蕉朱古力都十分正,朱古力本身無過甜,只係好香嘅香蕉味,加上打得細細碎碎嘅沙冰,令炎熱夏天帶來一個冰涼嘅快感。

小店約有廿十個坐位,但下午茶時段客人不多,我倆都霸住張枱hea左好耐,慢慢欣賞下餐飲,寫意。
2022-07-31 94 views
聚福樓 (屯門)屯門青善街28號康景花園地下1號舖二人餐628蕃茄湯極濃蕃茄味,有疏菜蓉湯稠度剛好,醒胃!士多啤梨乳酪黑醋水果沙律沙律菜好爽脆同非常清新同配搭得宜嘅沙律,好多莓微酸帶甜,加上芝士碎味道夾得一流。炸物拼盤薯條同洋葱圈都炸得份外香脆,雞翼雞鎚都炸得好香口,唔會油淋淋而且香脆均勻,非常可口。原隻燒春雞配青醬忌廉汁真係成隻雞㗎!雞肉好嫩滑軟熟,雞皮燒得極香脆,有雞油香但一啲都唔膩,配菜吸咗雞油特別香口。龍蝦汁帶子意大利飯飯好軟熟,龍蝦汁拌飯乾濕度適中,帶子大大粒肥美鮮甜又彈牙,好味!心太軟特濃朱古力流心,個餅好香脆鬆軟,做成高塔形狀好獨特,未見過咁高嘅心太軟。富士宇治金時紅豆茉茶特飲,紅豆粒粒有口感唔會爛晒,茶味香濃。Sweet Desert mocha 濃烈嘅朱古力味咖啡,入口軟滑口感creamy。

聚福樓 (屯門)
屯門青善街28號康景花園地下1號舖

二人餐628

蕃茄湯
極濃蕃茄味,有疏菜蓉湯稠度剛好,醒胃!

士多啤梨乳酪黑醋水果沙律

炸物拼盤

原隻燒春雞配青醬忌廉汁

龍蝦汁帶子意大利飯

心太軟

富士宇治金時
紅豆茉茶特飲,紅豆粒粒有口感唔會爛晒,茶味香濃。

Sweet Desert mocha
濃烈嘅朱古力味咖啡,入口軟滑口感creamy。
小白仔🐶chill night🫶🏻♥️原來置樂開咗間可以帶狗仔嘅cafe😍 白仔開心到爆😆Menu嘅名好特別,我哋叫咗「青口先生又飲醉😵‍💫」(白酒🍶煮青口配酸種麵包🥯)、麵包索咗青口嘅湯汁好惹味,青口大大粒又鮮甜🫶🏻、「JFL852海老_濃密」(明太子忌廉鮮蝦意粉🍝)味道十分好,明太子同忌廉好夾,口感好creamy,份量再多都食得曬呀🤗、「無菌嘅牛肝菌食飯唔駛乾嘅」(牛肝菌黑松露意大利🇮🇹飯)飯粒飽滿,黑松露味好香,會不知不覺食完🙈成日見啲人話某某區嘅隱世小店,呢間算係屯門區又特別又chill嘅選擇🐶 仲氹得主子勁開心🥳 下次試下lunch time再去🫶🏻
小白仔🐶chill night🫶🏻♥️
原來置樂開咗間可以帶狗仔嘅cafe😍 白仔開心到爆😆

2022-07-18
Dinner
  • 明太子忌廉意粉
2022-07-27 85 views
聽到聚福樓呢個名,係咪以為係茶樓食點心架呢?非也,原來係一間玩味十足文青feel嘅西餐廳,五彩繽紛嘅裝修設計,主要提供all day breakfast、意粉/飯、扒類等西餐食物。有室內同埋户外位置,門口有兩張枱可以帶寵物一齊去食嘢,有大大座風扇對住吹,所以溫度都可以接受~而且泊車都方便,旁邊就有停車場🅿️豬扒都係肉,唔駛咁木獨$258個名咁玩嘢,原來係第戎芥末豬胺扒😛賣相一流,有用食用花做點綴!厚切嘅豬胺扒煮得啱啱好大約八成熟,肉味濃郁,有咬口又唔會韌。配菜有沙律、豆角同埋翠玉瓜。明太子忌廉鮮蝦意粉$148日式風味嘅一款意粉,鮮蝦爽口彈牙~明太子忌廉醬汁好多,夠曬creamy,意粉軟硬適中好掛汁,份量都唔少嘅~百香果檸檬寒天冰茶$32大大杯好抵飲,寒天好有咬口,百香果檸檬味口味清爽~夏之果茶$42呢款水果茶帶有蘋果同埋蜜桃嘅香味,口味好Fresh,充滿夏日感覺!

豬扒都係肉,唔駛咁木獨$258

明太子忌廉鮮蝦意粉$148

百香果檸檬寒天冰茶$32
大大杯好抵飲,寒天好有咬口,百香果檸檬味口味清爽~

夏之果茶$42

2022-07-24 88 views
餐廳環境好、侍應服好周到而且講解清晰使客人感覺十分之舒服,食物方面非常之好食、就係餐牌都古靈精怪使食客美食先要估餐懵,住咗屯門幾十年、區內竟然有這間小店我都唔知,我一定會再來幫襯。😆😆😆
喺聚福樓個社交平台見到,佢話晚市全單消費滿388就會即送法式芝士焗波士頓龍蝦就打左訂夜晚位食飯落完單之後,就比佢社交平台呢個話送龍蝦既po佢睇問個店員仲有無?個店員話要入去問下經理先之後出反黎問我地有無唔知咩生日卡我地都OO地咀唔知佢講乜我哋仲以為係我哋睇錯個po既內容反覆睇咗幾次都係話👇🏻只需要有like and share我們社交平台專頁此優惠晚市全單消費滿$388即送(法式芝士焗波士頓龍蝦 )👆🏻不過最後就有句咁既字句👇🏻此優惠本餐廳有權更改或取消不作任何通知如有任何爭議.本公司將保留最終決定權。👆🏻我覺得你直接同我地講做完個優惠都仲無野你同我地講乜生日卡,話無就無呢個優惠(態度OK)即刻感覺自己好似俾佢啲標題呃咗入嚟食咁叫咗四樣嘢威靈頓牛扒,啲肉幾軟幾好味意大利飯,啲意大利飯好硬,麻麻地羊架,無乜特別正常心太軟,我唔知係特色定係佢未焗溶個心係有啲溶有啲硬既,而且個朱古力都幾苦
喺聚福樓個社交平台見到,
佢話晚市全單消費滿388
反覆睇咗幾次都係話
👇🏻
只需要有like and share我們社交平台專頁
此優惠晚市全單消費滿$388
即送(法式芝士焗波士頓龍蝦 )
👆🏻
不過最後就有句咁既字句
👇🏻
此優惠本餐廳有權更改或取消不作任何通知
如有任何爭議.本公司將保留最終決定權。
👆🏻
我覺得你直接同我地講做完個優惠都仲無野
你同我地講乜生日卡,話無就無呢個優惠(態度OK)
即刻感覺自己好似俾佢啲標題呃咗入嚟食咁
叫咗四樣嘢
威靈頓牛扒,啲肉幾軟幾好味
意大利飯,啲意大利飯好硬,麻麻地
羊架,無乜特別正常
2022-07-23 83 views
-聚福樓 🍽️每次有外面既朋友入黎都會介紹食呢間因為都真係食左好多年 🫣 係屯門少有既高質cafe 🤌就算自己一個黎食都唔會覺得尷尬因為成個環境 氣氛都係好舒適 好chill 有種世外桃源既感覺 (重點係野食都好味!)另下呢度既特點係菜名好特別🤣🍽️ 青口先生又飲醉($178) aka 白酒煮青口配酸種包青口份量多 粒粒都大粒 而且都入味湯汁既白酒味突出 食果陣飲埋啖湯好正用酸種包去索啲汁 都幾唔錯🍽️ 食番啖蠔汁 老婆好心急($268)aka 香煎海鱸魚柳配蠔汁呢個好味到停唔到手! 一放低就已經勁香 雪白嫰滑既魚柳配上特製蠔汁 完全0腥味 反而滿滿鮮香味就算食晒條魚 我仲係度舔啲汁 👅呢個組合 💯 必點!🍽️ 大鑊! 單野羊咗($268)aka香草醬烤羊架 呢個擺碟好令又好豐富!羊架烤得剛好 仍然粉嫰多汁💦 冇羶味幾中意個香草醬 同羊架都好夾 如果有多啲醬就好 可以點埋烤雜菜薯仔🤣同埋仲會有跟埋沙律一齊食🍽️ 約翰福朗 - 消失的麵包($98)aka 黑糖法式多士由於係即嗌即整既關係 就需要多少少時間🕓厚厚既法式多士 上面鋪滿珍珠 側邊有macaron食得出個多士煎之前已經浸左蛋液好耐因為真係
聚福樓 🍽️

每次有外面既朋友入黎都會介紹食呢間
因為都真係食左好多年 🫣
係屯門少有既高質cafe 🤌
就算自己一個黎食都唔會覺得尷尬
因為成個環境 氣氛都係好舒適 好chill

有種世外桃源既感覺 (重點係野食都好味!)
另下呢度既特點係菜名好特別🤣

🍽️ 青口先生又飲醉($178)
aka 白酒煮青口配酸種包
青口份量多 粒粒都大粒 而且都入味
湯汁既白酒味突出 食果陣飲埋啖湯好正
用酸種包去索啲汁 都幾唔錯

🍽️ 食番啖蠔汁 老婆好心急($268)
aka 香煎海鱸魚柳配蠔汁
呢個好味到停唔到手!
一放低就已經勁香 雪白嫰滑既魚柳
配上特製蠔汁 完全0腥味 反而滿滿鮮香味
就算食晒條魚 我仲係度舔啲汁 👅
呢個組合 💯 必點!

🍽️ 大鑊! 單野羊咗($268)
aka香草醬烤羊架
呢個擺碟好令又好豐富!
羊架烤得剛好 仍然粉嫰多汁💦 冇羶味
幾中意個香草醬 同羊架都好夾
如果有多啲醬就好 可以點埋烤雜菜薯仔🤣
同埋仲會有跟埋沙律一齊食

🍽️ 約翰福朗 - 消失的麵包($98)
aka 黑糖法式多士
由於係即嗌即整既關係 就需要多少少時間🕓
厚厚既法式多士 上面鋪滿珍珠 側邊有macaron
食得出個多士煎之前已經浸左蛋液好耐
因為真係每啖都有勁香既蛋香味🤌
配埋我最中意既曲奇雪糕 我覺得好完滿🤗

🍽️ 夏之果茶($42)
其實係水果茶 好多蘋果肉 好refreshing 唔會過酸~

🍽️ 柑桔檸檬愛玉綠茶($32)
相比起夏之果茶 呢杯會稍微酸啲啲

• 香草醬烤羊架
  • 香煎海鱸魚配蠔汁
  • 白酒煮青口配酸種包
2022-07-21 58 views
走進屯門的小區裡,有很多小店而且各具特色,這次就去了家開業數年的小店。裝修好像有所改變🤔,感覺跟以前略有不同。門面裝修挺有渡假氣息,裡面環境裝修也很特別的,環境舒適涼快。-💥焦糖布甸朱古力咖啡 HKD$52,這杯味道挺香的,上層是焦糖薄脆挺有咬感的。焦糖與朱古力味道微甜,咖啡味道香濃,整體味道不算很甜。-💥夏之果茶 HKD$42,名字充滿夏日感,其實是水果蜜桃茶。飲品味道香甜,茶底清香味道不太甜,還有果肉吃口感豐富。-💥聚福樓全日早餐 HKD$118,這個賣相吸引,而且顏色豐富。食物有炒蛋、薯餅、蕃茄、沙律、煙三文魚、蘑菇、煙肉、腸仔及乳酪。薯條香脆不油膩,炒蛋口感嫰滑。-💥菠菜醬雞柳意粉 HKD$98,味道很香配料豐富,食物份量多,雞柳大件肉質腍身。醬汁味道香濃不咸,意粉口感軟硬適中。-

2022-07-19
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2022-07-21 53 views
Hello 大家好,又係我地Hkfunlife小編分享好餐廳既時間啦lol呢間餐廳位於屯門青善街28號康景花園地下1號舖 聽個名以為係中式餐廳,但去到發現原來係食西餐既不同色彩的牆身圖案,室外感覺都好舒服室內有好多綠色植物,枱櫈又係木造,感覺非常chill用麻包袋笠住隻牛 Beef Wellington , With Honey & Whole Grain Mustard Sauce Fresh Assorted Vegetables On Side聚福樓招牌菜式用麻金黃酥脆嘅酥皮包裹着鮮嫩粉紅嘅牛柳用酥皮包起來焗,外皮好酥脆,牛油香氣滿滿⻘口先生又飲醉Mussels In White Wine, Served with Sourdough酒可以細味品嘗,同昤亦可以用來煮食。呢個白酒忌廉煮藍青口,青口肉質不韌、無渣,一啖一口,再配埋個汁,絕對食到唔停得口Apple Of My Eyes  Apple,Jasmine, Gin沙冰底,酒味唔重入口少少甜,有小清新感覺
呢間餐廳位於屯門青善街28號康景花園地下1號舖

聽個名以為係中式餐廳,但去到發現原來係食西餐既
不同色彩的牆身圖案,室外感覺都好舒服
室內有好多綠色植物,枱櫈又係木造,感覺非常chill

用麻包袋笠住隻牛
聚福樓招牌菜式
用麻金黃酥脆嘅酥皮包裹着鮮嫩粉紅嘅牛柳
用酥皮包起來焗,外皮好酥脆,牛油香氣滿滿

⻘口先生又飲醉

酒可以細味品嘗,同昤亦可以用來煮食。

Apple Of My Eyes

Apple,Jasmine, Gin
沙冰底,酒味唔重
入口少少甜,有小清新感覺
⻘口先生又飲醉 Mussels In White Wine, Served with Sourdough
Apple Of My Eyes
$200 (Dinner)
  • 用麻包袋笠住隻牛