📍尖沙咀限定店 𝑩𝒖𝒓𝒏𝒕 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆生活很苦 但你需要甜🙌🏻有一種很想用糖分塞滿腦袋的感覺👉🏻𝑩𝒖𝒓𝒏𝒕 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆入口不膩 口感細滑 如果您喜愛低糖甜品應該會愛上的~📌海港城期間限定店至6月中~ 想再試scone了// 食cake後欣賞到日落先落雨☀️應該要知足啊
📍尖沙咀限定店 𝑩𝒖𝒓𝒏𝒕 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆
生活很苦 但你需要甜🙌🏻
有一種很想用糖分塞滿腦袋的感覺

👉🏻𝑩𝒖𝒓𝒏𝒕 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆
入口不膩 口感細滑
如果您喜愛低糖甜品
應該會愛上的~

📌海港城期間限定店至6月中~
想再試scone了

// 食cake後欣賞到日落先落雨☀️
應該要知足啊
2023-05-28 74 views
# #尖沙咀 #海港城 @jomocoffeencakes因為近日太開心, 需要一點甜去助慶一下! 食甜點的藉口總是無窮無盡的! 有朋自遠方來, 一同到海港城逛街, 途經一家 pop-up store, Kiosks 以黑白色設計, 價錢雖不算便宜, 但看著很吸引, 一人買一件試試! 我選的香蕉朱古力口味 $55/件 ~ 一打開袋已聞到濃濃的朱古力味, 入口更是香濃, 蛋糕很鬆軟! 中間的cream 十分幼滑, 朱古力味濃濃的, 十分讚! 中間包裹著香蕉, 軟軟糯糯, 雖熟但不爛, 入口香甜蛋糕輕盈, 甜度適中, 用料豐富, 推薦! 📍JOMO🚦尖沙咀廣東道3-27號海港城港威大廈L3樓Kiosk 15C
# #尖沙咀 #海港城 @jomocoffeencakes

蛋糕輕盈, 甜度適中, 用料豐富, 推薦!

📍JOMO
2023-05-28 48 views
知道人氣蛋糕店jomo係尖沙咀開咗pop-up store之後 一直蠢蠢欲動想買嚟試 今次終於試到✨店員仲會即場淋上cream 即刻急不及待想要食😆pop-up store去到14/6咋 想食嘅話快啲去喇💛戚風蛋糕 ($108/2件)蛋糕總共有6款口味 分別係柚子、紅莓、熱情果、開心果、黑芝麻💁🏻‍♀️我地分別嗌咗伯爵茶、開心果口味蛋糕濕潤 口感非常之鬆軟 充滿空氣感 果然無令我失望‼️開心果味都幾特別 估唔到真係有啲開心果粒增加口感🤣開心果迷必試🤍味道偏淡較為天自然健康 食完都無咩罪惡感(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)我自己就比較鍾意伯爵茶口味😆充滿茶香味 茶味都幾濃 推薦‼️推薦指數:🌟🌟🌟🌟
pop-up store去到14/6咋 想食嘅話快啲去喇💛

戚風蛋糕 ($108/2件)

我地分別嗌咗伯爵茶、開心果口味
蛋糕濕潤 口感非常之鬆軟 充滿空氣感 果然無令我失望‼️

推薦指數:🌟🌟🌟🌟
有人說日子很苦,生活太難,而我覺得日子雖然苦,但也可以很甜。比如,在悠閑的時候來點甜點,給苦澀的生活加點甜。去年曾到過Jomo在將軍澳的實體店,記得他們家的蛋糕很好吃,還可以觀看海景,可惜地理位置較偏僻,一直沒有找到機會再去,好消息是他們在尖沙咀海港城港威商場增設了期間限定店,終於可以再次吃到他們的蛋糕了!✧ 紅莓戚風蛋糕店舖主打戚風蛋糕,口感鬆軟且低糖,有不同口味選擇,伯爵茶、黑芝麻、開心果、熱情果、柚子、紅莓,點了紅莓口味。下單後,店員即時擠上奶油和進行簡單裝飾。奶油上鑲嵌著紅莓乾顆粒,粉粉嫩嫩,ins風十足,拍照也很好看。吃的時候一勺挖到底,入口濕軟綿密,甜度適中,加上紅莓乾顆粒,吃起來微酸微甜,作為下午茶最好不過!海港城期間限定店地址:尖沙咀海港城港威商場 3樓 Kiosk 15C營業時間:2023年3月15日至6月14日;中午12時至晚上9時

✧ 紅莓戚風蛋糕

海港城期間限定店
地址:尖沙咀海港城港威商場 3樓 Kiosk 15C
在間蛋糕店我見很多朋友也有購買剛好在海港城逛街看到他們的POP UP STORE所以就果斷下單了感覺上價錢不算太便宜但是質數還是有保證的〰︎✍🏻💭真心不騙的食評✎ 戚風蛋糕兩件套裝 $108伯爵茶口味具有清新 茶香濃郁的味道而且甜度不會過高 讓人感受到一種淡淡的清香伯爵茶的特有風味能夠貫穿整個蛋糕帶給人一種獨特的口感體驗黑芝麻口味的戚風蛋糕則有一種濃郁的芝麻香味口感綿密 細膩 同時也不會過於甜膩黑芝麻口味的戚風蛋糕也是一種比較健康的兩者也是口感輕盈 甜度適中很不錯推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

在間蛋糕店我見很多朋友也有購買

兩者也是口感輕盈 甜度適中很不錯
推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

2023-05-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2023-05-09 63 views
香港最愛的戚風蛋糕ʕ•̀ω•́ʔ終於係尖沙咀海港城開左Pop-Up Store!而家唔使專登入將軍澳~!行去海港城就可以食到了🥳 !打卡送禮一流,戚風蛋糕卷有6款口味🤙🏻:☻黑芝麻、☻紅莓、☻伯爵茶、☻熱情果、☻柚子、☻開心果今次揀🌱開心果 & 熱情果☄️ 藉此幫自己差個電⚡️要將開心同熱情繼續感染身邊既人♡蛋糕本體依然都係咁鬆軟濕潤~配上招牌低糖奶蓋忌廉☁️,真係好好味但罪惡感極低!現場仲有其他蛋糕選擇,但係每次都俾戚風蛋糕搶左風頭!下次再試🫶🏻
Jomo戚風蛋糕
Jomo戚風蛋糕
2023-05-07 45 views
我早就聽過JOMO呢個名,有朋友話幾好食。尋日咁岩去開TST,路過JOMO pop up store,本來想試吓Earl gray味/熱情果味,點知sold out,咁就揀黑芝麻試下,蛋糕食落口感鬆軟、富空氣感,芝麻味濃郁唔會好死甜同膩,食落似一陣風、份量同個價錢就唔太相符,性價比不高。最扣分係衛生問題,店員一路落cream 仲一路同另一個店員吹水,而且兩個人都唔戴口罩,覺得好唔衞生🤢叫人點敢再幫襯呢~希望食肆注意多啲衞生問題并作出改善!

2023-05-06
2023-05-04 45 views
JOMO招牌戚風蛋糕宜家在海港城都有得買,聽講好好食,仲即場淋醬,見到即刻試下先!黑芝麻戚風蛋糕和熱情果戚風蛋糕都是非常出色的甜點。黑芝麻戚風蛋糕口感輕盈,質地柔軟,黑芝麻的香氣與蛋糕的甜度完美結合,令人回味無窮。熱情果戚風蛋糕則是一道清新的甜點,口感蓬鬆,熱情果的酸甜味道和蛋糕的香甜口感完美融合,令人驚艷。兩款戚風蛋糕質量都非常高,口感細膩,甜度恰到好處,是絕對值得一試的甜點。Pop-up store 到6月,要食多幾次先得,下次試其味!

身為將軍澳嘅人氣打卡店,一定唔少得招牌戚風蛋糕「JOMO」👏 將軍澳人氣Cafe @JOMO Coffee & Cakes 快閃登陸海港城喇🙆 外型好似一個迷你小雪山咁樣嘅戚風蛋糕十分精緻,佢哋嘅戚風蛋糕主打六款口味:伯爵茶、黑芝麻、開心果、熱情果、柚子同埋紅莓口味,而我哋揀咗熱情果味紅莓口味✨前者面層加咗熱情果醬,帶有粒粒熱情果籽,酸甜醒胃❤️後者呈淡紅色,食落亦十分清新!柔軟細膩嘅戚風蛋糕鬆軟之中帶有水果清香,充滿空氣感又做到濕潤效果,唔會乾爭爭,水準一流😋搭配忌廉食用,口感豐富得嚟奶香濃郁,令人欲罷不能。而且忌廉更採用低糖配方,所以一啲都唔會膩,真正好睇又好食,經過海港城一定要試下呢✔️
2023-04-25 36 views
戚風呀~戚風呀~嗰種鬆軟又充滿空氣感的質感令我著迷😆,但好可惜我駕御唔到屋企個蒸焗爐,每次整戚風都“謝皮”,所以每次見到戚風蛋糕我都唔係好忍到手!是日經過海港城,就發現咗有JOMO限定店(唔使去將軍澳啦!🥳),即刻入手順便去西九同小朋友chill住食。😎JOMO 戚風蛋糕有6款口味:伯爵茶、黑芝麻、開心果、熱情果、柚子及紅莓。今次我就試咗其中四款:🍰伯爵茶作為一個百爵茶控,每次食戚風都必點百爵茶!JOMO戚風蛋糕底十分鬆軟,入口有百爵茶獨有的香味外,仲有陣好香的焦糖味😳!原來佢外層的法國忌廉係黑糖口味,唔怪得職員要拎另一盒忌廉淋上去😆。呢個百爵茶毫無疑問成為咗我嘅第一首選。🍰熱情果:顏色好有活力的熱情果蛋糕,戚風的鬆軟之外,仲有輕營忌廉+酸酸的百香果醬+百香果籽,三重口味同時融入,實在非常開胃,我將佢排為第二。🍰開心果及紅莓開心果呢,本來我都預咗味道會比較淡,畢竟開心果本身亦唔重味。但翠綠嘅顏色令我對佢加咗分,加上開心果會有種獨特嘅果仁味,鐘意開心果的要試下。而紅梅味就意外地比較淡味,味道上唔算突出。總捨嚟講,蛋糕體夠鬆軟之餘又有一定濕度,唔會感覺好乾;而且四款都係偏淡,唔會好甜;至於
戚風呀~戚風呀~

🍰伯爵茶

🍰熱情果:

🍰開心果及紅莓

而紅梅味就意外地比較淡味,味道上唔算突出。

總捨嚟講,蛋糕體夠鬆軟之餘又有一定濕度,唔會感覺好乾;而且四款都係偏淡,唔會好甜;至於口味就各有喜好,可能按照自己喜好去簡啦😆。

*去西九chill住食,真係要幾chill有幾chill呀!
2023-04-13
  • 伯爵茶
一直都想試呢間cafe嘅戚風蛋糕,礙於將軍澳太遠所以就冇去食🥹。不過,妹豬仔知道佢喺尖沙咀開咗期間限定店,唔使去將軍澳都食得到😌!.戚風蛋糕有6款口味可供選擇,包括:黑芝麻、紅莓、伯爵茶、熱情果、柚子、開心果😍。點餐後,店員至會喺戚風蛋糕淋上忌廉同配料。蛋糕食落好鬆軟,而忌廉採用低糖配方,輕盈又健康💚!呢次妹豬仔就食咗4款口味嘅戚風蛋糕 (HK$208/4件),每件賣相都好靚😚:.🔸 充滿超香濃嘅黑芝麻味,淋上忌廉後放咗杞子、桂花😉。.🔸 柚子味道好清新,淋上忌廉後放上乾檸檬片加以點綴🍋。.🔸 伯爵茶味幾突出🍵,淋上忌廉後擺放咗乾玫瑰花碎🌹。.🔸 淡紅色嘅蛋糕十分夢幻,淋上忌廉後放上紅莓乾碎、乾草莓片🍓。.💡妹豬仔話你知💁🏻‍♀️~期間限定店開到6月14日止,快啲捉緊機會去買呢個人氣打卡甜品啦!除咗戚風蛋糕,仲有卷蛋糕、巴斯克焦香芝士蛋糕、手工曲奇等等㗎~.(以上價錢僅供參考,一切以限定店為準)

🔸[黑芝麻戚風蛋糕]
充滿超香濃嘅黑芝麻味,淋上忌廉後放咗杞子、桂花😉。

🔸[柚子戚風蛋糕]
柚子味道好清新,淋上忌廉後放上乾檸檬片加以點綴🍋。
柚子戚風蛋糕

🔸[伯爵茶戚風蛋糕]
伯爵茶味幾突出🍵,淋上忌廉後擺放咗乾玫瑰花碎🌹。
伯爵茶戚風蛋糕

🔸[紅莓戚風蛋糕]
淡紅色嘅蛋糕十分夢幻,淋上忌廉後放上紅莓乾碎、乾草莓片🍓。
紅莓戚風蛋糕

(以上價錢僅供參考,一切以限定店為準)
柚子戚風蛋糕
伯爵茶戚風蛋糕
紅莓戚風蛋糕
2023-04-13 35 views
超開心超開心超開心!重要嘅嘢要講三次 JOMOCOFFEENCAKES 最近喺海港城開咗pop up store 咁就唔洗去到將軍澳都食到 仲可以對住海港城維港靚景🏙️當然唔少得要食JOMO主打甜品 戚風蛋糕 ($58/件)🍰 提供六種不同口味 伯爵茶/黑芝麻/開心果/熱情果/柚子/紅莓 首先encore左我之前都提過最愛嘅黑芝麻味🖤 香濃日本黑芝麻醬製成嘅黑芝麻戚風蛋糕 口感輕盈唔會好甜 再淋上濃濃芝麻醬 以杞子桂花作點綴 好味得嚟感覺健康😌我本身對開心果製成嘅甜品毫無抵抗力 見到有開心果味蛋糕緊係即刻要試💚 使用新鮮烘焙開心果粒製成 面頭有一層厚厚嘅忌廉 開心果粒滿佈於蛋糕內 充滿口感😚除咗多款手工戚風蛋糕 店內亦有售賣其他受歡迎甜品 例如巴斯克芝士蛋糕 麻糬卷蛋等等🤩 蛋糕採用低糖配方 夠曬健康 食多幾件都無罪惡感😆 pop up store開到6月 甜品控們快啲去買啦!