2024-01-26 132 views
呢間餐廳俾我嘅感覺喺姐姐聚會嘅地方,次次經過都好多姐姐所以冇入過去,但朋友話佢個炸雞幾好味,所以今次行過就入嚟試吓。叫咗個餐有兩件雞同薯條汽水。炸雞真係唔錯,個雞皮炸到好脆好香口,平平哋嘅熱氣之選👍
跟著香氣走進店堂,今次來到Jollibee,心情已經好興奮!今次點了經典的雞扒飯,同埋人氣炸雞,一嚟就覺得今日有滿滿的幸福感。炸雞炸得金黃酥脆,外層的皮脆得嚟唔棘手,咬落去感覺好滿足。雞肉本身juicy得滴水,真係啖啖肉,啖啖滑。🍗另一邊廂,雞扒飯的雞扒做得好有味道,醬汁香濃得黎唔膩口,飯粒都吸滿左醬汁,一嘴一嘴嘅幸福。加上嘅蘋果茶,甜甜地,酸酸地,清新提神,好啱來配重口味嘅食物。🍚🍹依家才發現,原來快餐都可以咁有質感,飽腹感優越。唔使排隊等,又可以食到咁滋味,真係食在平民,質在心中!下次一定要約埋三五知己,再嚟開心饗宴!💖

一直都想試下呢間Jollibee 快樂蜂,究竟菲律賓炸雞有幾好食呢,連美式快餐都可以甘拜下風!?我就叫咗個combo , “Yumburger - Champ” 祖樂堡,咁個餐有薯條、有杯汽水嘅。其實啲薯條就幾好食香脆唔油,外脆口、裡面就好軟淋淋,薯蓉好多、食落唔會粉。但係個祖樂堡就好麻麻個漢堡包由個麵包乾,生菜牛肉都乾,不幸因為無影到相,表達唔到咁到正題,佢哋個招牌炸雞。係好好味!又夠juicy. 記得要問佢拎肉汁去點啲炸雞。增強個香濃口味咁埋單就 $84 ,其實價錢係差唔多,但個burger 漢堡包真係唔好食。 記住 Jollibee 做炸雞幾好,但漢堡就麻麻
其實啲薯條就幾好食

香脆唔油,外脆口、裡面就好軟淋淋,薯蓉好多、食落唔會粉。

但係個祖樂堡就好麻麻

記住 Jollibee 做炸雞幾好,但漢堡就麻麻
2023-02-28
2023-03-02 451 views
店名: 快樂蜂 Jollibee地址: 灣仔軒尼詩道310至312號地下環境: 4/5價錢:4/5味道: 4.5/5各區都有分店~今次就去左灣仔分店試下午茶餐😝TC1 一件樂脆雞及鮮忌廉通粉湯配汽水(細) +$4轉菠蘿汁佢件炸雞可以揀辣同唔辣,今次就揀左辣嘅食落仲係有少少熱,但除左個皮紅啲之外,就唔多覺有辣味了😅入面啲肉仲係熱同幾嫩口,值得一讚☺️😚個忌廉通粉湯入面通粉得幾粒,個湯又好稀,好似飲緊水咁,唔太推介🥹🥲佢跟餐會配一杯汽水,但汽水咁普通,平時M記KFC都有,於是加左4蚊轉菠蘿汁🤪大家亦都可以揀橙汁😗菠蘿汁飲落唔會話太甜,陣味亦都唔會話好假🥰但接近大半杯都係冰,下次都係叫少冰好啲🙁叫完少冰應該好味好多❤️

店名: 快樂蜂 Jollibee

地址: 灣仔軒尼詩道310至312號地下

環境: 4/5
價錢:4/5
味道: 4.5/5

各區都有分店~今次就去左灣仔分店試下午茶餐😝

TC1 一件樂脆雞及鮮忌廉通粉湯
配汽水(細) +$4轉菠蘿汁
佢件炸雞可以揀辣同唔辣,今次就揀左辣嘅
食落仲係有少少熱,但除左個皮紅啲之外,就唔多覺有辣味了😅
入面啲肉仲係熱同幾嫩口,值得一讚☺️😚

大家亦都可以揀橙汁😗
菠蘿汁飲落唔會話太甜,陣味亦都唔會話好假🥰
但接近大半杯都係冰,下次都係叫少冰好啲🙁
叫完少冰應該好味好多❤️
2023-03-01
$30 (Tea)
2021-08-18 2823 views
一諗起食炸雞,一定係食Jolibee!!仲記得以前Jolibee有好多工人姐姐喺入面!不過而家已經好多香港人都知道Jolibee好正!今日都入咗去食!!呢度嘅炸雞好簡單,就係肉汁好多啲雞肉好滑!有原味同埋辣味,冇其他花巧嘢,不過就已經好吸引好正啦!!真係一試就知道呢度嘅炸雞比出面嘅出色👍🏻👍🏻係鍾意食炸雞之選啦!!
2021-06-14 1814 views
每份雞都新鮮熱辣,味道唔會太濃恰到好處,食落仲嫩口多汁,啲皮絕對無得輸,啖啖肉之餘,仲係卜卜脆,不過代價就會油膩啲喇!如果想要濃味啲,可以配埋佢哋嘅Gravy醬汁,一樣無得彈!
2021-03-17 1521 views
yesterday night I bought and take away my dinner, the staff manner is so bad............ just ask you have glove or not, then answer me " No, that is all" Seriously ? rude and impolite. The rice also taste bad, no sauce, hard and lack of mushroom. omg..... really , never go back anymore
2021-03-16
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
開咗咁耐,而加先第1次食。喺餐廳食burger,仲要灣仔,不輪檔仔還是正式餐廳,有埋薯條飲品,百幾蚊走唔甩。Jollibee呢個價錢滿足我食burger+薯條+炸雞嘅癮食到我好開心,質素當然不能同百幾蚊果啲比,但我覺得唔差喎。個包我試雙層牛肉,好軟熟,鬆鬆軟軟,單叫$25,配埋餐先30幾蚊,呢個價錢呢個質素我唔上嚟讚吓佢過意唔去;好過死人麥當勞啲死人包好似比人踩咗腳咁扁晒。jollibee 嘅包的的骰骰,仲好,我可以試埋炸雞。炸雞我無點個醬,我覺得唔夾,而且唔點醬都好食,都juicy,軟滑。薯條係幼切,夠脆,不太多鹽,可惜唔係原切薯條。都係果句,呢個價錢,ok!burger set 轉black coffee $36單點1件炸雞 $17

burger set 轉black coffee $36
單點1件炸雞 $17
2020-12-09
Waiting Time
4 Minutes (Dine In)
Jollibee 一直俾人嘅感覺都係姐姐的集中地,好少人會去食,但係鍾意食肉醬意粉同炸雞嘅我就俾佢一個組合嘅套餐吸引咗,走咗去試,結果一試就愛上了。本來去連鎖快餐店都唔會有太大嘅期望,佢正常質素都覺得唔錯,但佢嘅炸雞又真係幾出色,個皮會脆,炸雞好有肉汁, 真係Juicy既,雖然佢個肉醬意粉係一般貨色,應該係話少少蕃茄醬再加幾粒腸仔,腸仔咬落去嗰個感覺就差d,但蕃茄醬都ok。整體來講咁嘅價錢都叫做中上,如果月尾想食炸雞同肉醬意粉嘅話,都真係會再返嚟,有時同朋友喺度坐耐啲都冇人講你走,因為都幾多位(當然我係指平日夜晚啦)。今次加咗個炸雞條,個雞條都有啲鞋,麻麻哋,都係食返我既至愛就可以。🍴 Jollibee🚗 地址:灣仔軒尼詩道310至312號地下—————————— (滿分為5分)抵食指數:🌟🌟🌟Encore指數:🌟🌟🌟

🍴 Jollibee
🚗 地址:灣仔軒尼詩道310至312號地下
——————————
[港女師奶指數] (滿分為5分)
抵食指數:🌟🌟🌟
Encore指數:🌟🌟🌟
2020-11-10 613 views
炸雞界嘅精英,贏其他連鎖店一條街。我真係好鐘意食炸雞,同埋個人生得黑,成日比人覺得係東南亞人LMAO。 所以jolibee就係我既家鄉菜啦。我覺得jolibee係所有炸雞快餐入面最好食,每次都係熱啦啦,超級多肉汁,炸皮同其他快餐店既口感唔一樣,仲配咗一個特別既gravy。餐可以揀薯條,白飯,意粉,食過佢地既意粉都唔差。星期日就會有好多姐姐黎幫襯,搵位都唔係咁容易,但因為真係好好食,所有間唔中就會走去叫翻個雞食下。
炸雞界嘅精英,贏其他連鎖店一條街。
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2020-10-31 553 views
辣雞兩件配蘑菇飯套餐   47元   3/5分1. 蘑菇飯是垃圾!垃圾!垃圾!蘑菇汁已經一早N年前倒入飯中乾到想死,飯就難食到嘔,0分~!2. 辣雞只可以都辣或都不辣,有點不近人情。味道可以夠熱,相比KFC我覺得不分勝負。3. 無糖百事可樂有溝水,都係咁啦~......4. 價錢正常啦~5. 環境就比其他快餐店差一點點,覺得燈光不夠已經好耐無食M記或KFC,今晚突如其來想食炸雞,所以就試下香港的JOLIBEEE,整體黎講都可以一試,不算太差太好。
辣雞兩件配蘑菇飯套餐   47元   3/5分

3. 無糖百事可樂有溝水,都係咁啦~......
4. 價錢正常啦~

5. 環境就比其他快餐店差一點點,覺得燈光不夠

辣雞兩件配蘑菇飯套餐
2020-10-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2020-10-30 339 views
Jollibee係我心目中其中一間喜愛既炸雞快餐店,但由於疫情關係都已經有一段長時間無幫襯,因為我個人覺得炸雞要堂食即叫即食先係最好食,外賣始終會因為倒汗水等因素令到炸雞變得無咁香脆可口。Jollibee雖然比另外兩間龍頭快餐店貴,但食物質素相比起之下出色得多。正所謂一分錢一分貨,為左對自己好d,有時候真係要花多少少錢😝 N1a - 意粉配兩件炸雞,汽水 $54 今日客人都算多,但只係等左5分鐘就已經可以取餐,效率好快。影完張靚相就正式開餐。意粉好好味,大量芝士配上茄汁腸仔味道好夾,不過意粉就有d淋同埋份量少,要扣少少分。到主角炸雞,一如以往咁熱辣辣,食落去外皮香脆得黎雞肉又嫩滑,配上蘑菇汁一齊食就更加惹味,不過今次炸雞size有d細,食落唔係好夠喉,下次要叫2個餐食先得😂

N1a - 意粉配兩件炸雞,汽水 $54
N1a

2020-10-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$54 (Lunch)
N1a
  • 炸雞
2020-10-13 253 views
打8號颱風的下午來到這家店沒有什麼人,這是我第一次來快樂蜂吃快餐。這家店是菲律賓有名的快餐店,地位等於美國的麥當勞。在菲律賓快樂蜂的生意絕對比麥當勞好。這餐廳有兩層,員工都是菲律賓人居多。週末的時候幾乎全部菲傭都會在這裏吃飯。但今天下層基本上沒有一個人。點了意粉套餐加兩塊辣雞+可樂共54元。說實話,炸雞的味道不如肯德基或麥當勞。炸雞太乾身而且不juicy,不過有蘑菇醬沾上沒有那麼上火。意粉味道一般,在菲律賓這套餐應該最多只約20元。在香港差不多要貴三倍價錢實在不化算。而且味道真一般。

2020-10-13
$54 (Tea)
2020-08-14 300 views
久違了同屋企人食飯,雖然限聚但都要食飯架!唔比堂食放工嗱嗱臨去買外賣🥡返屋企加餸!屋企人食乜都冇乜所謂,雖然想買韓式炸雞,不過公司附近就有間快樂蜂,又平又好味!所以都係決定買快樂蜂,最緊要快靚正!話說返屋企搭𨋢時,撞倒鄰居,問我快樂蜂邊度買!佢話好香喎!🤣🤣 外賣仔都覺得好香!🍗今次買左個歡樂筒 $90 /6 件,辣同唔辣各一筒🍗 共$180炸雞當然係呢度嘅首選,酥炸嘅外表同嫩滑嘅雞肉,大人同細路都覺得好正,啖啖肉!雖然炸嘢有油走唔甩,不過油度可以接受!第一次食辣味唔錯,香辣唔算辛辣!提一提佢個汁,真係好味撈飯一流!

1K
2020-07-08 1061 views
夏日炎炎,行到攰都想坐一陣休息下,快樂蜂就係面前入去休息下,食下野補充下能量先得。真係完美配搭,每次來到都會食佢地甜甜酸酸既意粉,重點係...抵食呀!來到Summer,快樂蜂都新加入了快樂一夏飲品:咸檸七、熱情雜果梳打、士多啤梨雜果梳打,睇到都即是想飲,解解暑。灣仔分店更設有地庫,唔怕去到無位坐啦。N1a - 意粉配2件樂脆雞Jollibee既炸雞保持一貫水準色澤金黃,肉質嫩滑;肉醬意粉香甜美味,更有一種幼時童真的美妙感覺。咸檸七特飲炎炎夏日當然要飲咸檸七,以咸檸檬加上七喜,味道甜中有咸,當中更有幾分清爽,咸甜交雜,刺激味蕾的感覺,真的非常適合夏天飲用。後來發現快樂蜂原來還有另一推介 - 朱古力脆脆新地,又點可以錯過。朱古力脆脆新地中,以雪糕加上KitKat朱古力碎碎及朱古力醬,再插上一整條朱古力威化,賣相十足。新地上加入了粒粒朱古力碎,吃起來香滑甜美,鬆脆有咬口,口感更豐富,真是炎炎夏日的消暑之選。

灣仔分店更設有地庫,唔怕去到無位坐啦。

N1a - 意粉配2件樂脆雞

咸檸七特飲