5 day(s) ago 0 views
青山道的🤤Jollibee快樂蜂🐝今天繁忙的一天終於過去,來到位於青山道的快樂蜂享用晚餐。進入店內,瞬間被其活潑歡快的氛圍所吸引,猶如置身於歡樂的炸雞天堂。🍗 2件樂脆雞配薯條及中汽水(套餐) $50首先,我點了店家招牌之一的樂脆雞套餐。外皮香脆多汁,每一口都散發出誘人的香氣,鮮嫩多汁的雞肉讓人回味無窮。特別是辣味恰到好處,既能感受到微妙的辣味,又不至於太辣,正是開胃的好選擇。🍟 薯條配菜的薯條同樣令人驚艷,熱騰騰的金黃薯條外脆內軟,每一口都充滿著美味的香氣,與樂脆雞相得益彰。🥤 可口可樂最後,一杯清涼爽口的可口可樂為整餐增添了一絲清新,與炸雞的組合十分恰到好處。總結來說,Jollibee的餐點不僅口感豐富,而且份量十足,物超所值。如果你喜歡美味多汁的炸雞,絕對不能錯過這家店。📍 地址:新界荃灣青山道269號力生廣場3樓A舖
青山道的🤤Jollibee快樂蜂🐝

🍗 2件樂脆雞配薯條及中汽水(套餐) $50

🍟 薯條

🥤 可口可樂

📍 地址:新界荃灣青山道269號力生廣場3樓A舖
之前同同事點過外賣,可能系嗰間分店嘅問題同時間放得太耐,覺得唔好食,冇傳說中咁驚喜。 今日經過元州商場突然間仔仔話想食快樂蜂,跟住就上去點咗個下午茶套餐打包返屋企食。 首先,薯條好脆,炸得啱啱好!比M記嘅更加脆。其次,炸雞外層炸得好脆,裡面雞肉好鬆軟,又唔會太咸,食完再想食! 服務員是菲律賓的,態度好友善和親切,以後都會來!——————————————————————————————
服務員是菲律賓的,態度好友善和親切,以後都會來!

2023-10-28
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
首先,服務態度一般,個別服務員在搜碼個陣時講咗小小粗口+唔太尊重女性,亂叫稱呼(我期初以為係呢間餐廳嘅特色,所以冇理佢,後來唸唸嚇覺得好有問題)亦都有可能我唔好彩,遇到呢種咁嘅員工ps.本人係夜晚去買嘅外賣如果要求服務態度高質D嘅,呢間唔係好適合其次,炸雞辣嘅程度好低。本人買咗115嘅一桶雞+蘑菇飯。蘑菇飯有濃烈嘅味道,感覺好似壞咗嘅食物,不推薦!!炸雞方面一般,相比起來,尖沙咀個間仲好食過呢間。果然分店間間都唔同!大家慎選!

ps.本人係夜晚去買嘅外賣
如果要求服務態度高質D嘅,呢間唔係好適合

炸雞方面一般,相比起來,尖沙咀個間仲好食過呢間。

果然分店間間都唔同!

大家慎選!
TakeAway
今日試咗Jollibee嘅炸雞,真係好驚喜啊!味道好正,好過肯德基啊!🤤炸雞皮脆肉嫩,醬汁香甜,啖啖都係好滋味。而且,炸雞唔會太油膩,啖啖都係好鬆軟嘅肉質,真係好食到停唔到口。另外,Jollibee嘅薯條都好香脆,炸得啱啱好,仲要好大份量,好啱搭配炸雞食。而且,Jollibee嘅價錢都好實惠,比起其他快餐店,真係物超所值,可以滿足你嘅食慾同埋口袋啊!總括而言,Jollibee嘅炸雞真係好好食啊!唔使飛去菲律賓都可以食到好味道,快啲嗌一啖啦!👌
TakeAway
行到累⋯附近都冇咩野好食咁⋯盲中中咁入左黎第一次食呢間 快樂峰吾知好吾好食呢⋯一入到去,果然比麥記少人,但環境整潔,吾似麥記,去到睇餐牌有咩食,發覺野食有d似KFC去到叫左樂脆雞堡(脆辣雞腿包餐)😂🤣最大分別係個包吾辣,同埋厚肉好多我叫左多醬同加大左個薯條。個包係比麥記更大個 同 肉都好厚重點係個薯條⋯厚身之餘,係有薯仔味如果麥記既薯條一定冇,呢樣好加分🥳🥳下次會再試過其他野食,吾知會吾會再好d
行到累⋯附近都冇咩野好食咁⋯
盲中中咁入左黎
第一次食呢間 快樂峰
吾知好吾好食呢⋯
一入到去,果然比麥記少人,
但環境整潔,吾似麥記,
去到睇餐牌有咩食,發覺野食有d似KFC
去到叫左樂脆雞堡(脆辣雞腿包餐)😂🤣
最大分別係個包吾辣,同埋厚肉好多
我叫左多醬同加大左個薯條。
個包係比麥記更大個 同 肉都好厚
重點係個薯條⋯厚身之餘,係有薯仔味
如果麥記既薯條一定冇,
呢樣好加分🥳🥳
下次會再試過其他野食,
吾知會吾會再好d
2022-06-09 691 views
今日去咗食一間係屋企附近開咗無耐既連鎖炸雞快餐店,其實之前一直都想試但係每次都係經過佢門口就算,今日突然心血來潮,一於要試下佢地個炸雞!呢到佢地既炸雞好多人都話好好食,比起KFC ,呢間炸雞更加可以令人愈食愈上癮。試完之後,我就知道背後既原因,因為佢地既炸雞好多肉汁又脆,佢嘅炸粉令佢地既雞帶有少少咸蛋味,配埋自家既蘑菇汁淋係啲雞上面,味道又多元化又惹味!其次,我仲試咗佢地既蘑菇飯,呢個係味道上我就覺得無咩特別,唯獨係佢地個飯既分量比KFC更多佢地既

2022-04-06 499 views
好耐都冇食過呢一間餐廳啦,呢一間餐廳嘅炸雞真係香港我食過最好食嘅炸雞啦!雖然都係連鎖店,不過真係非常之吸引!我自己好鍾意食立美嘅炸雞,呢度嘅炸雞真係非常之滑,而且好Juice!重點嘅係呢度嘅外皮揸得好香脆,而且唔會好厚粉!配合埋呢度嘅蘑菇汁,好特別好好食

2022-02-08 598 views
現在香港地,南記以及祖樂比都有越來越多分店,以前南記好像得幾間,現在10幾間都唔止;祖樂比亦都是,以往可能得幾間,反而在疫情之下,又說經濟不好,反而越開越多,現在天水圍、長沙灣這邊都有。這間祖樂比,內裏裝潢挺新簇,不過座位不多,旁邊這些圖案挺為漂亮。在地下拿了一張單張,免費獲贈一個香芒蜜桃批,這個批如像往常一樣,外皮夠脆,內裏餡料甜香,味道相當之標準,看來一大個四方,其實兩口吃完雞皮夠香脆,內裏肉質嫰滑,即使翻炸,亦都帶點肉汁雞汁,即使我不點gravy汁,亦都夠未。

這間

在地下拿了一張單張,免費獲贈一個

Type of Meal
Dinner
2022-01-15 557 views
Jolibee其實香港有好多間分店,帶遠遠都唔係我屋企附近。幾日前返學嘅時候見到有間Jolibee興奮到嗌咗出嚟,因為同學話星期五食。都唔知期待咗幾多日、等咗幾多日。一去到見到好多人排隊買嘢,仲要係排到出門口嗰隻。雖然排隊排咗15分鐘,但係我覺得值得去排。我嗌咗個C3一嚿炸雞🍗一包薯條🍟同埋一杯可樂🥤,我記得疫情前我去過菲律賓食呢一間野。蘑菇汁就係王牌。喺嗰一邊呢啲就係可以任唧。所以額外加$15買咗個蘑菇飯。我問嗰個姐姐可唔可以俾額外蘑菇汁。佢話要收錢。但係佢可以幫我喺個飯度加多少少。買完返學校食一打開個盒炸雞啲味湧晒出嚟。啲炸雞都好勁好味。啲雞裏面好多汁非常Juice蘑菇飯勁熱

Jolibee

其實香港有好多間分店,
帶遠遠都唔係我屋企附近。
2022-01-14
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)
  • 炸雞
  • 蘑菇飯
  • 茄汁意粉
  • 漢堡包
2022-01-02 567 views
開左幾日啦 今日lunch 終於決定去試下基於社交平台 街坊gp 見到舖細 多工人姐姐 加上今日又係星期日 決定外賣自取雖然一早有心理準備會好多人 但真係估唔到係多人到排到出門口Order食物:我叫桶雞 一半辣一半唔辣 另加祖樂堡set等左差唔多15~20分鐘先有得拎番到去打開 我叫一半辣一半唔辣既雞 變左全部都唔辣🌚 祖樂堡set 叫左雪碧走冰 點知比左可樂 不過就走左冰我到order 曬出左單 找緊錢先記得薯條走鹽 所以張單係冇既 佢居然做到總括嚟講 太多人嘅話 真係唔建議食呢間 啲嘢係暖暖地嘅 個包睇得出係啱啱整嘅 但係都係常溫嘅
開左幾日啦 今日lunch 終於決定去試下
雖然一早有心理準備會好多人 但真係估唔到係多人到排到出門口

Order食物:我叫桶雞 一半辣一半唔辣 另加祖樂堡set

等左差唔多15~20分鐘先有得拎

番到去打開 我叫一半辣一半唔辣既雞 變左全部都唔辣🌚
祖樂堡set 叫左雪碧走冰 點知比左可樂 不過就走左冰

2022-01-02
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$135 (Lunch)
  • 6件桶雞
  • 祖樂堡set