2021-04-02 10524 views
武漢肺炎繼續肆虐,冇得去旅行,d假都冇用, 唯有平時放咗佢, 去吓行山,massage, 食飯啦。。。。 武漢肺炎你快d走返去武漢啦, 全地球人都係無辜架,你唔好再出嚟害人啦。。。話說打邊爐一向都係我地嘅comfort food, 而家冇得去X大人, 我地唯有發挖過第二間啦。。。 咁啱見到個youtuber去咗呢間嘢食, 好吸引, 等我地去試吓先~ 7 點前離坐仲再平d, 我地橫掂放假, 就食個早邊爐啦 一去到, 見到都幾多人, 估唔到平日咁早都有咁多枱客,如果去食真係要book位 (好彩我地有book).坐低就揀set, 差嗰少少,我地食貴少少個set, 揀咗個牡蠣湯底, 好快就上兩盤牛肉俾我地, d牛望落好靚, 都好大盤,我地實食唔晒, 所以叫佢拎走一盤,唔好嘥嘢。。。。 最後發現我真係好英明,因為佢真係太多其他嘢食.我地出去拎調味同嘢飲, 佢真係痴線,連d酒都任飲。。。。 d韓國燒酒幾十蚊支都任你飲, 嘢飲又有好多choice, 連菠蘿汁同芒果汁都有。 由於呢排食得太多鳳梨,所以我揀咗芒果汁嚟飲, 入面好多芒果肉, 同埋我發現。。。 有得揀維他朱古力奶。。。 痴線架,

(好彩我地有book

, 同埋我發現。。。 有得揀維他朱古力奶。。。 痴線架, 個腦細係咪唔識計數架
出面實在太多嘢食, 生同熟都有,我地真係試唔晒咁多。。。。 如果要食晒, 我應該要響度食足一日, 好恐怖
. 佢scan QR code自己落單, 可以order豬肉,刺身同芝士撻呀,牛角包。。。。 佢d刺身其實ok, 不過叫咗一轉,試吓就算, 因為太多其他嘢食。。。。 佢個鮑魚好變態, 係任食,仲要係幾好食,我地都叫咗兩轉, 我食咗4 隻。。。。 個腦細應該數學攞U...... 係咪癲架, 任食。。。

跟住要講吓佢嘅海鮮, 出去自己拎, 全部都生猛,d蝦勁跳, 痴咗線,蜆類都有3 款,我唔知叫咩名,只係知道佢地叫肥美。。。。 最大隻嗰款最好食,另外兩款其實都ok唔錯。 個聖子仔都好肥美鮮甜。。。。 真係痴線, 呢d都任你食, d蝦咁新鮮, 食落超彈牙,冇得輸。。。。 平時食放題任叫嗰d, 佢成日都嚟得慢or miss咗d海鮮or嚟得好少,呢度任你拎, 成堆倒落去, 真係過癮好多,不過真係食得晒至好, 唔好浪費食物, 乖喇~
佢仲要好抵讚,響海鮮附近有洗手盤,拎完海鮮洗埋手,乾乾淨淨返位繼續食

最後食甜品,我試咗佢個芝士撻,我自己覺得同出面排隊廿蚊個嗰d差唔多,好好食
呢餐真係好癲, d嘢食成本真係唔少嘢。。。。 佢d雪糕雪條都係任食, 好多款俾你揀, 係有貴價雪條同movenpick雪糕, 自己出買都十幾廿蚊支, 個腦細係咪癲架。。。。 全部食材都唔係cheap嘢, 佢應該係short咗, 呢餐真係物超所值, 好快可以回本再食凸佢。。。。 真係人都癲呀!!!!!
我一定會再嚟架

我地最後響飽到食唔落嘅狀態離開。。。。。
2021-04-01
  • 新鮮聖子仔
  • 新鮮蜆
  • 生猛蝦
  • 醬油鮑魚
2021-06-08 0 views
一直都好難book到位 因為基本上日日都全full所以book 8點 就算你早左到 都要等到8點了~本身想試煉獄海鮮湯底 但好多湯底都冇曬 少失落最後叫左牡蠣鍋 即係麵豉湯底 原本有d期待湯底既配料 但最後得粟米同娃娃菜😅因為黎JK都係俾佢自助海鮮吸引左所以今次普通叫左個美國肥牛set肉類方面無太大既expectation但自助海鮮依然有震撼到我😎😎蜆 大蜆(?) 沙白 蟶子 蝦 😍😍d蝦真係比我想像中仲生猛撈左落個兜到之後 佢間唔時都仲紮紮跳🤪蟶子都有少少沙所以集中食蝦同沙白蝦肉質爽口👍🏻👍🏻絕對唔係霉既蝦沙白都十分鮮甜👍🏻👍🏻另外仲有刺身同醬油蝦醬油鮑魚 都十分值回價格😍😍😍😍😍甜品同飲品都有好多款 韓國燒酒日韓飲品/雪條 絕對一次係試唔曬但希望餐廳可以轉做電磁爐 因為食既期間 枱既空間唔算太 個勺放得太埋爐邊無為意 一拎起就燙傷左隻手😭
一直都好難book到位 因為基本上日日都全full
所以book 8點 就算你早左到 都要等到8點了~

本身想試煉獄海鮮湯底 但好多湯底都冇曬 少失落

甜品同飲品都有好多款 韓國燒酒
日韓飲品/雪條 絕對一次係試唔曬

但希望餐廳可以轉做電磁爐 因為食既期間
2021-06-02 0 views
火煱既蓋都冇,等左半個鐘都唔識滾,員工淨係拎隻碟蓋住個煱😡😡😡😡😡😡😡😡魚生方面三文魚有筋,墨魚片冇味,泰式虎蝦好明顯係用凍水浸住解凍變(梅左)所謂既活八爪魚連鬚都見唔到韓式醬油蝦同鮑魚,只不過就係豉油同蒜浸,啲蝦仲要係寶達可以買到個啲紅蝦黎,完全稱唔上韓式醬油自助既所謂既熱食係凍既,個爐冇哂gas員工見到都唔換,要直接同佢講先會處理下自助拎既蝦竟然係用響鈴個兜比人裝住,仲要有好多都係死左,比人撥哂埋一邊完全失望 ☹
所謂既活八爪魚連鬚都見唔到

完全失望 ☹
2021-06-01
Dinner
2021-05-30 0 views
Lunch 貴個餐 ($163)去之前睇過好多YouTuber 介紹,睇落好似幾好,所以同咗朋友去試。我哋揀咗壽喜燒湯底,個人覺得甜得濟。-好坦白講,Lunch 食物同飲品嘅選擇合理,但冇乜值錢嘅嘢食,我剩係狂食牛同飲茶。自助區配料剩係試咗花膠同蜂巢豆腐,兩樣都ok,同個湯底都夾。熟食試咗奶黃牛角包、雞翼、麥樂雞同薯角。麥樂雞就係普通嘅麥樂雞,薯角有啲擺咗好耐嘅感覺唔係太好食,雞翼有毛所以冇食哂成隻,奶黃牛角包唔夠熱但質素ok。牛肉一開始有一盤個樣怪怪哋(左上角張相),之後全部都冇問題,算有肉味,我大概食咗50塊左右。所以我唸如果Lunch 食貴牛餐主力都係食牛。-總結來講,如果要試呢間應該Dinner 嚟,如果Lunch去就食平啲($97)嘅餐啦。 :0-味道/Taste: 7.4/10抵食/Value of money: 7.2/10環境/Environment: 6.5/10服務/Service: 8.2/10
Lunch 貴個餐 ($163)
味道/Taste: 7.4/10
抵食/Value of money: 7.2/10
環境/Environment: 6.5/10
服務/Service: 8.2/10
係近佐敦同尖沙咀交界嘅呢間樓上邊爐,聽過好多人話好食,於是早一個星期book位,佢有個apps去confirm同提醒booking,食飯個日職員會再打俾你confirm多次,真係幾好。我哋食嘅星期六夜晚,248元另加10元,可以食兩個鐘。夠哂韓國啦鋪頭唔大,但基本都有哂,而且熟食都有好幾款。自己海鮮自己撈,大頭蝦係必撈。湯底我哋揀咗韓式雪濃湯鍋,味道真係幾濃,菜都好夠味,唔駛煮太耐。食呢間牛唔係重點,係所有海鮮類!大頭蝦膏夠多,又夠新鮮,唔駛滾太耐。不過由於幾生猛,撈起記得用冰蓋住,免得彈走。醬油系列都必點,食到我哋狂點,夠味,又彈牙。多款飲品,有酒無酒都有,連梅酒清酒都有。甜品方面真係無得輸,movenpick係最正,如果你食個日仲見到佢,請記得拎黎食。

我哋食嘅星期六夜晚,248元另加10元,可以食兩個鐘。

夠哂韓國啦

鋪頭唔大,但基本都有哂,而且熟食都有好幾款。

自己海鮮自己撈,大頭蝦係必撈。

醬油系列都必點,食到我哋狂點,夠味,又彈牙。

多款飲品,有酒無酒都有,連梅酒清酒都有。

2021-05-15 816 views
星期六中午大約12:50,我們到這間餐廳門口排隊等候入座,等候地方非常窄,門口位置空間大約企了10人左右,隨即之後,有位身形肥胖的男子說行入啲,之後好快有職員低位入座。入座後,我們好快點了一個價錢最平的美國穀飼肥牛。第一輪是職員遞上三碟肥牛,油脂分佈比例大約一半,可算是正常。而其他熟食,都可以叫不過不失。第二輪,我們再點多兩碟肥牛,結果強差人意,其中有一碟油脂分佈比例幾乎是全塊是肥膏🤬🤬🤬⋯⋯一分錢一分貨是這個質素嗎?

一分錢一分貨是這個質素嗎?
美國榖飼肥牛套餐
2021-05-14 995 views
今年生日飯 本來朋友話去酒店食慶祝但係想幫襯下「良心」店 所以轉嚟呢間「良心」店如果玩唔耐 都要多謝呢啲同行諗住大家同路人會有禮貌一點對大家原來唔會 你有禮貌 對方都可以冇禮貌而且態度好差 唔好講呢一個係咪服務行業係做人最基本嘅禮貌都冇 坦白講我唔需要好好嘅服務但係我希望有返個基本嘅尊重我都好公道 啲嘢食係唔差不過如果本着一個啲嘢好抵食半賣半送你仲想點 嘅心態 你侮辱咗你啲客人 侮辱咗同路人奉勸各位 如果你想食得開心一點千祈唔好嚟呢間,會貼錢買難受呢間野連基本嘅尊重都俾唔到你Book咗6點 ,員工話8點交枱 遲咗少少 6點3上到去,入坐時間6點18分到咗8點 已經趕人離場,我話可唔可以俾多少少時間食埋杯雪糕,5分鐘內就可以,一位企門口嘅女店員走埋嚟 好態度勁惡咁趕我哋走,鬧我哋話講到明8點交枱首先我哋應承8點交枱,係諗住6點入坐,食120分鐘可以8點交枱,但係6點18分入坐,expect食到8點18分先走,8點就開始趕人走,但係因為知道自己本身自己遲,所以都冇要求食足120分鐘只係希望多5分鐘時間食埋個雪糕,都要俾人勁惡咁趕走,連嗰5分鐘都唔俾你。講到明係食120分鐘,食唔足120分鐘
今年生日飯 本來朋友話去酒店食慶祝

不過如果本着一個啲嘢好抵食半賣半送
你仲想點 嘅心態
你侮辱咗你啲客人 侮辱咗同路人

奉勸各位 如果你想食得開心一點
千祈唔好嚟呢間,會貼錢買難受
呢間野連基本嘅尊重都俾唔到你

Book咗6點 ,員工話8點交枱
遲咗少少 6點3上到去,入坐時間6點18分

講到明係食120分鐘,食唔足120分鐘就要趕你走,係咩玩法,咁就唔好話120分鐘放題,咁係一個呃人嘅行為,係一種欺騙。

唔好意思 黃店都係咁話 冇下次
2021-05-13
Dinner
Celebration
Birthday
#wetdodo_尖沙咀💛之前見有碗話碗都話抵食即刻bookmark!試過之後真係覺得cp值好高🤩放題有海鮮都唔出奇~但佢係比客自助係水缸到撈出黎就少見了😛咁就真係保證新鮮🤩刺身都好幾新鮮💦而且無論係炸物、飲品、自助火鍋料同甜品都多選擇🥳除左食物質素普遍中上且款式多樣放題最驚係佢拖好耐都唔上嘢食!叫牛同刺身都上得好快~都5分鐘左右就到係咁忙炒晒場既情況下員工都好有禮🙆‍♀️而且自助區既食品都refill得密同快Order既食品都上得快同冇漏過單真係幾乎無可挑剔既任食打邊爐🌝🔅入座後Scan QR Code落單🔅🔆記住訂左枱先黎🔆—————————————————————🥩美國Prime牛板腱肉類我地就咁同員工口頭order想講啲牛板腱碟碟都唔同頭兩碟係佢一開波就比之後再叫左3 round 係每次都比上一轉靚🥴重牛味而且食落冇咩肥肉🐂而且另外想讚黎得勁快 每次都五分鐘內就到🍲火鍋料🍲自助區都係大路既火鍋料基本款既菜、蜂巢豆腐、響鈴、蟹棒、腸、菇、餃子等等都有比較值得一提係丸類試左三款有餡既 感覺都值得一試(排名分先後)1️⃣爆芝牛丸王:第一次食牛丸夾芝心!其實入面芝心同平時方型有少少橙點既白色
#wetdodo_尖沙咀
💛之前見有碗話碗都話抵食即刻bookmark!
試過之後真係覺得cp值好高🤩
放題有海鮮都唔出奇~
但佢係比客自助係水缸到撈出黎就少見了😛
咁就真係保證新鮮🤩
刺身都好幾新鮮💦
而且無論係炸物、飲品、自助火鍋料同甜品都多選擇🥳
除左食物質素普遍中上且款式多樣
放題最驚係佢拖好耐都唔上嘢食!
叫牛同刺身都上得好快~都5分鐘左右就到

重牛味而且食落冇咩肥肉🐂
而且另外想讚黎得勁快 每次都五分鐘內就到

🍲火鍋料🍲
自助區都係大路既火鍋
基本款既菜、蜂巢豆腐、響鈴、蟹棒、腸、菇、餃子等等都有
比較值得一提係丸類
試左三款有餡既 感覺都值得一試
(排名分先後)
1️⃣爆芝牛丸王:第一次食牛丸夾芝心!其實入面芝心同平時方型有少少橙點既白色芝心丸差唔多!但出面係牛丸都好香濃亦都夠juicy唔會有根🤩
2️⃣咸蛋流心魚蛋:呢樣都係第一次食🤩咸蛋味好重而且係流油!
3️⃣香芋丸(冇睇到個名😂):入面有香芋夾心~不過唔夠濃味🤔唔會太甜呢點其實都ok只係相比另外兩個冇咁重味
不過呢到實在太多嘢食

擺晒係出面自助唔洗order
不過就唔會好熱辣辣
炸物表現都係正正常常 都唔會太油
不過係擺埋一堆冇名靠樣認佢係啲咩🤣
有炸帶子、炸蟹鉗、麥樂雞(?)、炸芝士波、焗蠔等等
當中我最鐘意就係炸香蕉🍌
外脆內軟既口感🤩
呢樣唔係間間放題都有!

🐟刺身🐡
刺身令我最深刻係佢真係黎得好快
雖然寫十片係黎唔足
但落完單大約5-10分鐘就送黎!
三文魚切得好厚身 而且紋路都好靚

呢到係自己撈蝦同蜆
蜆係好幾款 有大有細
不過都係冇放牌 我都唔肯食食緊咩種類
但每款食落都冇沙 呢樣對於食蜆好重要
大頭蝦真係必食!
雖然個身冇咩肉係個頭有蝦膏🤪
同埋咁新鮮啲肉好結實同彈牙!
而撈完既蝦記住要用啲冰壓係佢地上面
員工見我唔識有幫我有🥺都好nice!
另外仲有雪左既青口同扇貝 呢兩款不過不失

叫左黎試都唔錯 酥皮好鬆脆亦好香牛油味
不過奶黃餡唔算爆多 味道唔會話好濃
唔會係啲流沙包咁濃 但都有啲流心效果
而流心芝士撻個撻皮完全係曲奇蛋撻啲皮黎
流心果part唔錯 堅流同香濃芝士味!

而自助區就有各款既日韓雪條
最吸引我既就係movinpink啦🤩
雖然得一款味冇得揀
真係睇好唔好彩個味自己o唔ok
當日係合桃咖啡味少少甘苦
中間夾左啲合桃碎 其實唔錯
仲有少見啲既忌廉溝鮮奶味雪條!
另外都有豆腐花、牛奶布甸、雪米糍果啲可以自己拎
飲品櫃仲放左一款榴槤糯米糍🤢
朋友話個皮好煙韌同內餡都幾香濃榴槤餡

🥤飲料🍶
款式都多 有十幾款
除左啲包裝罐裝飲品都仲有酒類
韓國燒酒同一樽樽既梅酒都有
重點係個價包埋酒都係任飲品唔洗另加錢!
忌廉溝鮮奶真係放題必備
佢仲有少見啲既士多啤梨同菠蘿味
士多啤梨味麻麻地 勁大陣藥水味
反而菠蘿係唔錯 又唔會覺得太淡
有啲菠蘿味飲品好似浸菠蘿罐頭啲水咁
但呢款夠濃味 就唔似果啲水

🔖推薦名單🔖
火鍋料:爆芝牛丸王、咸蛋流心魚蛋
熟食區:炸香蕉
海鮮區:大頭蝦、蜆
刺身類:三文魚、蝦、帶子丼、可試醬油系列
甜品類:Movinpink、流心芝士撻
飲品類:菠蘿味忌廉溝鮮奶

👅:好似黎緊五月每個時段都會加$20 但老實講加左$20都係抵食!食物款式同質素超越左佢價錢~同埋真係好旺場👀亦都值得係咁旺~如果食早鳥夜晚7點前離座再平啲添!但可能會比人催交枱👀同埋果日埋單唔知點解9折變左免加一🤪

😋:9.5/10❣️
—————————————————————
JK Brother’s

💸:人均~$270(紅日晚市19:00入座)

📍:尖沙咀彌敦道180號寶華商業大廈3樓 (大約喺佐敦同尖沙咀中間)

✨收加一服務費

✨星期五六日&公眾假期前夕+$10
2021-05-02 1158 views
從來都冇食過咁忙嘅放題火鍋,成餐飯都唔得閒同friend傾偈🤣🤣5:00準時到,已經一大班人喺門口排隊,我哋係食五-7 pm 198@一入到去,即刻撈海鮮我哋主力大頭蝦,大蜆大頭蝦夠大隻,又有膏,好鮮甜大蜆都唔錯,都好鮮最正係醬油蝦,醬油鮑魚都係任叫任食個汁唔鹹好好味,我哋不停encore再encore其他食材就係大路嘢,冇咩特別不過佢啲酒都係任飲,呢個就好驚喜有梅酒,燒酒,啤酒等等呢個價錢我真係唔知老闆點樣賺錢🤣🤣佢仲有啲刺身、熟食嗰啲我哋都已經唔得閒食呀總之成餐飯都好忙,傾偈都冇時間食足兩個鐘
5:00準時到,已經一大班人喺門口排隊,
我哋係食五-7 pm 198@
一入到去,即刻撈海鮮
我哋主力大頭蝦,大蜆

大頭蝦夠大隻,又有膏,好鮮甜
大蜆都唔錯,都好鮮
最正係醬油蝦,醬油鮑魚都係任叫任食

個汁唔鹹好好味,我哋不停encore再encore
其他食材就係大路嘢,冇咩特別
不過佢啲酒都係任飲,呢個就好驚喜
有梅酒,燒酒,啤酒等等
呢個價錢我真係唔知老闆點樣賺錢🤣🤣
佢仲有啲刺身、熟食嗰啲
我哋都已經唔得閒食呀
總之成餐飯都好忙,傾偈都冇時間
食足兩個鐘
2021-04-27
  • 醬油蝦
  • 醬油鮑魚
  • 大頭蝦
2021-05-01 950 views
見朋友介紹話有高質牛肉同大頭蝦任食,加上見到openrice都有唔少正評,就book位試下,booking都full,我係黎之前早幾日book只可以book到5:30pm朋友仲介紹左醬油鮑魚,係惹味不過有少少辣牛肉都不錯,好有牛味,我個人感覺就有啲膩可惜食完第一round牛肉諗住去撈大頭蝦,貝類海產隔離個缸係吉既,位置高啲個缸就放左大頭蝦,我問職員係咪撈位置高啲果一缸都得,職員話果缸係留俾下一round,指住貝類海產隔離個缸話:冇晒就冇架喇我呆左企係度,心諗又話任食既...職員問我幾點入座,之前撈左幾多,我話我一隻都冇撈過,職員就話可以幫我撈幾隻...我接返個兜只係得五隻,唯有留俾朋友食...朋友搣左一隻蝦俾我試,一啲蝦味都冇...冇咩事我都係出返去食牛,叫左第二round牛,夾都夾唔到放落鍋,因為完全未溶雪食食下都冇乜心機想走,我諗唔會再黎喇...
朋友仲介紹左醬油鮑魚,係惹味不過有少少辣
牛肉都不錯,好有牛味,我個人感覺就有啲膩
食食下都冇乜心機想走,我諗唔會再黎喇...
2021-04-26
Celebration
Birthday
2021-04-29 765 views
湯底- 牡蠣土手鍋🦪🍲umm其實感覺就係日式麵豉湯 仲有幾粒蠔🦪飲落唔算濃郁 可能試過其他高質火鍋放題既高質湯底 所以相比起呢個偏普通🥲🥲‼️食材雖然選擇唔算多 但全部都高質💛‼️海鮮🦞有蝦蜆蟶子係個大水缸到比你任撈任食 ⋯d蝦生猛到 我驚🥲🥲 要保持社交距離🥲仲要有得比你任食醬油蝦同醬油鮑魚!!!回本啦!鮑魚都任你食 仲要係爽口彈牙🥺刺身全部都好新鮮 唔會瘀瘀黑黑咁 🤩🤩呢間野真係好癲 連燒酒都一枝枝放係到比你任飲! 🍶🍶 唔飲酒既仲可以瘋狂飲朱奶!你無睇錯!連維他朱奶都有啊!好癲!最尾仲有movenpick 雪糕!仲有韓國雪糕雪條!完全無hea你🍻🍻
湯底- 牡蠣土手鍋🦪🍲
umm其實感覺就係日式麵豉湯 仲有幾粒蠔🦪

‼️食材雖然選擇唔算多 但全部都高質💛‼️
仲要有得比你任食醬油蝦同醬油鮑魚!!!
回本啦!鮑魚都任你食 仲要係爽口彈牙🥺

刺身全部都好新鮮 唔會瘀瘀黑黑咁 🤩🤩
記得之前係泰國試過自己夾生猛嘅大頭蝦去燒🙈估唔到香港都有得自己夾大頭蝦去打邊爐~-入到嚟都係俾佢嘅海鮮area吸引咗😍😍櫈都未坐暖就即刻衝出去夾海鮮啦!種類非常豐富,除咗有最出名嘅大頭蝦之外,仲有唔同嘅貝類😍最愛聖子仔~😋-本來都擔心會唔會海鮮係佢哋嘅主角,搞到牛肉嘅質素唔好~點知擔心都係多餘嘅🤣牛肉嘅質素係中上,好食過好多肥牛😋😋-打完邊爐之後,食到勁飽嘅女人果然有兩個胃,出面嘅雪糕一啲都唔慳皮,竟然有movenpick😍😍
  • 海鮮
2021-04-19 764 views
海鮮好新鮮,食咗成兜蜆都係得一兩隻有沙,牛肉都算有牛味,不過湯底就好普通,無咩驚喜。整體質素算是不過不失,但就未必會有下次。同埋有個企係收銀處的金色頭髮女店員態度十分惡劣,希望可以改善下
整體質素算是不過不失,但就未必會有下次。
2021-04-18 881 views
之前聽聞有間黃火鍋,又平又好食。。。不過勁多人同只可book位 幾經辛苦前排終於喺Google嗰度book咗位準時去到,等一陣間就入得!做平價任食場,都唔會預會坐得特別舒服,都係咁啦,兩個人去,坐張四人枱都OK嘅不過有刺身,有熟食,海鮮任你撈,任飲!仲有甜品雪糕。。。500幾蚊兩個人算係咁㗎啦熟悉就一般,刺身都可以接受。仲有韓國嗰啲燒酒任飲,日本梅酒等等最鍾意係有貝殼類同埋蝦咁你撈任你食淨係食刺身同海鮮都值啦不過去之前一定要book唔接受Walk in
幾經辛苦前排終於喺Google嗰度book咗位

最鍾意係有貝殼類同埋蝦咁你撈任你食

淨係食刺身同海鮮都值啦

不過去之前一定要book唔接受Walk in
2021-04-16 715 views
我地四人book咗七點,我地早咗齊人,六點七左右上咗去攞位,但帶位話冇枱要等!但唔可以喺佢lift口等!因為佢地唔夠地方!我地係見到有張枱冇人,好疑惑點解唔俾我地坐!仲勁趕我地走,唔俾喺度等!要落街夠鐘先俾我地上嚟!正所謂未開餐已經冇唒胃口!我地好攰,附近又冇嘢行冇位坐!lift完全冇人,我地死都唔走!點知...突然又招待我地入坐!呢度啲侍應有啲好差,有啲又好好真係好難明揀咗韓式雪濃湯,得個咸字!好重口味揀咗貴啲嘅牛,一嚟放低兩碟,都算係咁!唔太肥,脂肪均勻,牛味唔重,入口唔算鞋出面自取嘅串燒蝦,我朋友話佢嗰霉,我嗰隻就冇事,仲有膏有得自己撈蝦、蜆、聖子仔最好笑,放蝦個缸得幾隻死蝦以為係裝飾only!點知竟然有fill到蝦!都幾生猛!韓式醬油蝦同飽魚,完全唔係嗰回事,鮑魚得個辣字刺身反而ok, 正正常堂啲丸反而幾好食,尤其芝心牛肉配料其實都幾多選擇!仲有啲熟食可以自取呢個奶黃流心牛角包同芝士撻都幾好食雪糕有movenpick任食,放題嚟講算好大方啦⋯⋯仲有幾款其他牌子選擇,有雪條,仲有鯛魚燒飲品都算多選擇,仲有梅酒、清酒、啤酒...都算幾好食物質素好參差、有好有壞,但價錢唔太貴,選擇款
正所謂未開餐已經冇唒胃口!

呢度啲侍應有啲好差,有啲又好好
真係好難明

揀咗韓式雪濃湯,得個咸字!好重口味

出面自取嘅串燒蝦,我朋友話佢嗰霉,我嗰隻就冇事,仲有膏

有得自己撈蝦、蜆、聖子仔
最好笑,放蝦個缸得幾隻死蝦
以為係裝飾only!點知竟然有fill到蝦!都幾生猛!

韓式醬油蝦同飽魚,完全唔係嗰回事,鮑魚得個辣字

刺身反而ok, 正正常堂

啲丸反而幾好食,尤其芝心牛肉

配料其實都幾多選擇!仲有啲熟食可以自取

呢個奶黃流心牛角包同芝士撻都幾好食

飲品都算多選擇,仲有梅酒、清酒、啤酒...都算幾好

食物質素好參差、有好有壞,但價錢唔太貴,選擇款式好多,都可以試吓!但服務質素就完全唔掂
我食過一次,回頭率都近乎零