今日去咗韓印紅旗下嘅餐廳,海陸空JJANG。尖沙咀B出口行5分鐘就到。閒日夜晚去,餐廳都爆滿😱睇嚟朋友冇介紹錯,環境好熱鬧,仿似置身於韓國之中👍🏻至於食物,主食份量非常大,我朋友總共叫了兩款菜,已經捧住個肚走🤭 最欣賞係韓國老闆娘嘅熱誠,佢喺餐廳走來走去,幫客人燒肉😍 好親切㗎呢~🦀醬油蟹 (連一碗煎蛋紫菜飯) $268醬油蟹係數一數二既地道菜式😋餐廳環境超級乾淨,所以對醬油蟹衞生程度絕對放心!果然冇令我失望🤤蟹身膏黃呈現鮮橙色,蟹蓋亦都係,一啖蟹膏,一啖紫菜飯,食出感動了😚而且醬油汁亦拿捏得比較適中,冇腥味。🐷半半藥膳菜包肉/藥膳豬腳,配辣拌蕎麥冷麵 $388好大盤!中間有好多配菜,Kimchi 好特別,係我係香港食過最好味既泡菜,同韓國既味道一模一樣,真係有驚喜!雖然話係藥膳,但都保留了本身豬肉的原味🤣怕藥膳味重既朋友唔需要擔心!白切肉完美半肥瘦🐖 肉質結實帶爽。豬腳就炆得好淋🤤 肉汁濃郁😍 用生菜包住,加埋韓式辣醬食,簡直係完美嘅配搭!整體🌟🌟🌟🌟🌟 今日同朋友一齊食得好盡興,好耐冇試過咁好味既韓國野喇。同場加映隔離枱燒原塊羊排,個無煙爐好勁🫢完全冇煙,聽聞係韓國貨飛番黎🤣

🦀醬油蟹 (連一碗煎蛋紫菜飯) $268

🐷半半藥膳菜包肉/藥膳豬腳,配辣拌蕎麥冷麵 $388

• 醬油蟹
300度石板韓式海鮮炸醬麵賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧炸醬麵以原個火熱石板送上,送上時不斷冒煙非常熱辣辣,散發著極度誘人的香氣,非常邪惡。炸醬麵條偏粗身嚼感十足,食落滑溜又彈牙,每一條都掛滿超濃味的炸醬汁,味道鹹香惹味,出色推薦。隨麵條附有眾多海鮮配料,魷魚仔非常多🥰 全部鮮美又爽口,超級高質。韓式海鮮辣麵賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧辣麵湯底非常正宗,夠辛香辣勁足,味道刺激又過癮。麵條不是採用一般常見的公仔麵,改為拉麵款式,食落更彈牙更入味。碗內包含大量海鮮配菜,有魷魚、鮮蝦、蟹腳、青口等,非常豐富十分足本,超抵食推薦。韓式糖醋肉賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧糖醋肉新鮮炸起,外皮焦香又酥脆,內裡肉質軟腍嫩滑,配搭酸酸甜甜的糖醋醬汁,開胃又清新,令人食不停口。蜂蜜牛油炸雞(半份)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧半份炸雞已經有十幾件之多,份量超乎預期的豐厚,非常抵食。炸雞採用帶骨雞件,原件新鮮即炸,外層脆卜卜非常香口,內裡雞肉軟嫩又多汁,啖啖肉口感一流。外皮沾滿蜂蜜牛油調味粉,食落甜美又香口,滋味出眾。海鮮嫩豆腐清湯配白飯賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧豆腐湯清甜又甘美,帶有海產獨有

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

半份炸雞已經有十幾件之多,份量超乎預期的豐厚,非常抵食。

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

豆腐湯清甜又甘美,帶有海產獨有的鮮香滋味,零味精不渴喉,真材實料保證👍

嫩豆腐名符其實,口感超滑溜超水嫩,入口即化,豆香滿滿,伴飯最佳拍擋。

🐧❣️餐前會奉送五款精選韓式地道小菜,開胃又清新❣️

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳裝修融入韓式元素,天花板掛滿了色彩繽紛的燈籠作點綴,四處以韓國傳統飾品作佈置,打卡推薦。

餐廳內部十分寬敞,樓底夠高,空間感十足。座位寬闊又舒適,三兩知己還是多人歡聚都十分合適。

🐧❣️餐廳有免費wifi 提供❣️

🐧❣️餐廳設有生日慶祝活動🥳 除了播放韓式生日歌外,職員更會高舉生日紙牌,上前為壽星仔送上祝福🥰 超級熱情極有氣氛👍

🐧❤️結語:炸醬麵超出色極美味,誠意推薦❣️
2024-01-28 839 views
韓國食品超市韓印紅旗下首間韓國餐廳海陸空位於尖沙咀金馬倫道地舖海陸空交由韓國廚師主理標榜正宗韓國菜餚獎忠洞韓式滷豬腳豬腳肉質柔嫩軟腍同時豬皮膠原蛋白豐富經過滷製油潤濃醇配搭生菜以及芝麻葉同埋辣蔥絲可以平衡膩滯感高級韓國生拌牛肉生牛肉絲選用空運直送韓牛色澤鮮紅同時肉質柔韌軟嫩拌搭水梨爽脆清甜整體感覺輕盈特選韓牛膝骨湯混合韓牛膝骨以及人蔘熬煮肉湯奶白濃厚配搭米飯甘溫滋補藥膳醬油蟹醬油蟹膏金黃甘甜同時肉質飽滿綿軟簡單配搭紫菜蛋飯已經足夠鮮甜韓式糖醋肉豬肉切條油炸金黃酥脆配搭韓式糖醋醬汁酸甜醒胃韓式海鮮辣麵齊集螃蟹以及鮮蝦同埋魷魚等各類型海鮮配搭韓式泡菜以及辣醬湯麵嗆辣刺激韓式炸醬麵韓式炸醬麵採用黑豆春醬相對傳統中國炸醬麵甜稠濃郁半半炸雞韓國炸雞漿粉薄脆鬆化完全零油膩感同時完美鎖住肉汁保持雞肉嫩滑;總共五款口味可以自由選擇配搭個人私心推薦甜辣以及蜂蜜牛油

海陸空交由韓國廚師主理標榜正宗韓國菜餚

2024-01-09
  • 韓式糖醋肉
  • 韓式海鮮辣麵
  • 韓式炸醬麵
上年去完韓國 好耐冇食韓國野啦番到HK就心思思 間唔中會想食韓國嘢今日同朋友行街見到海陸空 就立即出發去食😋環境唔會好嘈 私隱度高以橙色為主調 營造出一種型格又舒適的氛圍前菜!好好食🤤開胃到爆韓式糖醋肉HK$118KOREAN SWEET AND SOUR PORK 韓式糖醋肉係呢度嘅招牌菜之一泥架每件都即叫即整 炸到酥脆咁好中意個糖醋醬汁酸甜可口 好開胃熱辣辣好好味 每一塊都好入味1++特製韓牛套餐HK$958內含: 1++韓牛/濟州島精選豬五花肉/K-PORK精選醃製豬肩肉我超級鍾意食韓牛 嚟到嘅時候見到啲油花好靚好開心staff會幫手燒係熱鍋上~D肉燒得恰到好處🥩 1++韓牛 入口嫩滑肉汁豐富 入口即化🥩 五花肉流晒油花 油脂感比較重🥩 豬肩肉爽口彈牙 外皮香脆一大盤肉絕對係打卡必食之選~~300°C 石板韓式海鮮炸醬麵HK$178300°C SLATE KOREAN SEAFOOD NOODLES海鮮配料豐富多樣👍🏻超多魷魚 兩者結合非常惹味煙韌彈牙麵條 口感不錯 且相當掛汁😙每一口都是滑溜溜的 特選牛膝骨湯$148牛膝骨湯好雪白 很開胃呢!牛膝骨有咬口 全舊都係軟骨黎 調味
上年去完韓國 好耐冇食韓國野啦

staff會幫手燒係熱鍋上~D肉燒得恰到好處
🥩 1++韓牛 入口嫩滑肉汁豐富 入口即化
🥩 五花肉流晒油花 油脂感比較重
🥩 豬肩肉爽口彈牙 外皮香脆
一大盤肉絕對係打卡必食之選~~

300°C 石板韓式海鮮炸醬麵HK$178
煙韌彈牙麵條 口感不錯 且相當掛汁😙
每一口都是滑溜溜的

特選牛膝骨湯$148
牛膝骨湯好雪白 很開胃呢!
牛膝骨有咬口 全舊都係軟骨黎 調味比較清淡
食完韓牛同埋炸醬麵呢D濃味野飲就一流啦~

位於尖沙咀的韓式餐廳。餐廳是韓印紅旗下的餐廳,由韓國人主理,而食材亦是由韓國直送,以確保餐廳的出品能盡量的還原韓式地道味道。餐廳的前方是一間超巿,只需穿過超巿便可看見。餐廳空間寬敞,天花上掛滿七彩繽紛的燈籠,牆上掛了韓式服裝及海報,用餐氣氛良好。用餐途中,店員亦會主動詢問我們對菜品的意見,可見真的很用心與食客交流呢。 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆ ▫ 石板韓式海鮮炸醬麵 $178▫ 韓式糖醋肉 $118▫ 燉牛排骨湯配飯 $158▫ 海鮮蔥煎餅 $98 ___⋆ ⋆ ___ ✿ 石板韓式海鮮炸醬麵 炸醬麵以鐵板上菜,滋滋聲伴隨香氣四溢更使人食指大動;炸醬麵份量很多,醬汁濃稠,配料也很豐富,有魷魚、大蝦等;而麵質亦很煙韌彈牙,口感不錯。.✿ 韓式糖醋肉不同於香港常見的咕嚕肉,豬肉先經過炸制,口感酥酥脆脆,然後淋上金黃色的甜酸醬,脆嫩又酸甜,口感豐富。.✿ 燉牛排骨湯配飯 排骨湯用石鍋盛著,上桌時仍是熱騰騰。上桌後,店員會以純熟的手勢剪開燉牛排骨,方便食客一口一件進食。燉牛排骨炆煮得軟嫩入味,肉味濃郁;而湯底加入人蔘後,更見清澈醇厚;這個寒冷的天氣下喝著這一口熱湯真的份
 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
 ___⋆ ⋆ ___
✿ 石板韓式海鮮炸醬麵
✿ 韓式糖醋肉
✿ 燉牛排骨湯配飯
燉牛排骨炆煮得軟嫩入味,肉味濃郁;而湯底加入人蔘後,更見清澈醇厚;這個寒冷的天氣下喝著這一口熱湯真的份外滋潤呢!
✿ 海鮮蔥煎餅
超大一份的煎餅,肉眼可見的海量蔥段及海鮮配料;而且餅底也不會太油,煎得香香脆脆的,蘸沾特制醬汁,更是香口惹味。
話說今日同朋友出去TST行街,行到肚餓話近排好想食韓國嘢(已經愛上吃韓國菜2年了),於是打算到韓國搵食路一間專賣韓國食材舖頭發現,原來入有乾坤,舖頭入面竟然竟然仲有間餐廳,於是抱住險精神入去會一會佢,餐廳佔地空間相當之大,眼望埋去可以同時容納20枱客人左右,座位亦非常寬敞,坐得非常舒服!而且大部份店員都識講韓文及部份普通話,服務態度好好。跟住落嚟講下食物,雖然我哋只有二人用餐,但係食物份量係非常充足,加上前菜2個女生嗌3款菜式已經夠食。1. 韓式芝士煎蛋卷依個私心推介一定要試,而已必須趁熱食!本身蛋卷已經煎得夠好食,蛋裏都有芝士,加上沙律醬及車厘茄,咸咸酸酸相當開胃。一份煎蛋卷有2個前菜碗咁大2. 柚子炸雞韓式炸雞係不得不試,炸雞有分醬汁/ 乾粉類,而我哋叫乾粉類,雞皮係炸啱啱好脆卜卜,肉質適中,一啲都唔「鞋」,啖啖柚子味道,食落都唔覺得好「漏」。
女生的話,個人建議只叫其中一樣,我哋一男一女叫咗2個,男生都飽到嘔。3. 韓式白海鮮湯麵湯底比較濃稠,但海水味道唔重,入面有多款配料,蟹、青口、雪耳等等,麵條不宜放太耐。4. 特選韓牛膝骨飯反而韓牛膝骨湯底味道相當對清淡少少,加入了紅棗、人

1. 韓式芝士煎蛋卷

2. 柚子炸雞

3. 韓式白海鮮湯麵

4. 特選韓牛膝骨飯
反而韓牛膝骨湯底味道相當對清淡少少,加入了紅棗、人蔘等等食材,人蔘味道特出,需要連飯一齊吃,感覺好養生呢!

可能朋友同經理好啱傾,仲我請我哋飲埋人蔘酒,成支係我哋面前酖,好大支,飲落酒精唔重,應該係俾人蔘味道蓋過咗,容易入口。仲有韓國益力多送俾我哋飲,係咪知我哋食得太飽需要益生菌,保持腸道建康。

.同場加映有人生日,店內仲會播放生日歌,由店員向生日之星送上祝褔!

Other Info. : 同場加映有人生日,店內仲會播放生日歌,由店員向生日之星送上祝褔!
2024-04-15
  • 韓式芝士煎蛋卷
  • 柚子炸雞
2024-05-14 15 views
我只寫過2篇食評,上一次那間是惡劣到一個點,要公開提醒大家不要“中伏”,今次是不得不讚,希望在本地飲食業一片淡市中表揚好食肆。“海陸空”名字有點“估佢唔到”,但去年首次吃過後,發現是hidden gem,之後多番回頭,沒有一次失望。食物水準高、正宗(每次都見有韓國人顧客)、服務好、店內寬敞整潔,值得推薦。母親節前一天光顧,人參雞湯真材實料份量充足、炸雞多款口味選擇不油膩香酥鬆軟、韓牛鍋飯的雜菜絲和韓牛絲混在一起非常味美、大醬湯把外面普通韓國餐廳比下去,雖然餐牌上沒有甜品,但可以在門口的“韓印紅”店買件十幾蚊雪糕,同樣吃得心滿意足。
2024-05-09 33 views
就快母親節 媽咪鍾意食韓國嘢 嗱嗱臨喂搵間餐廳見到OpenRice上邊有好多好評!一於同媽咪去咗呢間餐廳試吓佢入到去環境都幾靚喎 好多類似燈籠仔咁嘅嘢幾有氣氛~一開始嗌咗啲小食 炸雞同埋糖醋骨 叫咗蜜糖牛油同埋甜辣炸雞~ 味道尚算可以但係雞肉好嚡 ><唔夠Juicy 之後到糖醋骨⋯ 只可以講好怪 又唔脆到重頭戲 叫咗豬肉套餐 同埋韓牛套餐韓牛正正常常 但真係冇好驚喜 牛肉味又唔重之後到豬肉⋯⋯ 個廚師燒到好乾好乾 完全食唔落口等咗好耐啲 啲蝦先到 上到枱就係咁樣可以話完全冇味唯一比較好味嘅,係海鮮煎餅有個韓國人樓面態度幾好 但係另一個男人就⋯冇乜禮貌 真係好失望嘅一餐😮‍💨 味道麻麻 但就好多客人 人手感覺唔夠 要等好耐啲嘢食先到 希望會有改善啦
就快母親節
媽咪鍾意食韓國嘢 嗱嗱臨喂搵間餐廳
見到OpenRice上邊有好多好評!
一於同媽咪去咗呢間餐廳試吓佢

之後到豬肉⋯⋯ 個廚師燒到好乾好乾
完全食唔落口

等咗好耐啲 啲蝦先到 上到枱就係咁樣
可以話完全冇味

唯一比較好味嘅,係海鮮煎餅

有個韓國人樓面態度幾好 但係另一個男人就⋯
冇乜禮貌
  • 海鮮蔥餅
2024-05-04 26 views
之前都食過呢間, 但當時想食佢既海鮮鍋但冇貨. 今次就試下碰下運氣啦黎到既時候仲早, 冇乜人, 但我地食完後已經FULL 晒喇餐牌好多野食, 有選擇困難既會好辛苦😂😂之前食過佢其他野, 比例上都係大碟, 所以今次我地就淨係叫左佢個海鮮鍋, 加個麵就算喇餐前小食好好味, 我平時唔鍾意食豆, 但佢呢個黑豆好好味!!個海鮮鍋黎到時候好大, 心諗好彩冇叫其他野, 因為實會好飽講返個海鮮鍋, 好多材料!!有鮑魚, 好大既八爪魚,  又有墨魚, 蝦, 帶子評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5最重要係咩, 係有兩隻蟹, 一隻係松葉蟹, 一隻係肉蟹!!個湯辣辣地好好味!! 我地食晒啲海鮮都已經好飽! 個蟹我地放到最後先食, 所以覺得個湯好有海鮮味, 覺得有少少咸TIM個麵我地最後先煮, 連埋個湯, 真係好滿足!!!我地仲叫左柚子梳打, 好好飲呀, 唔會好甜, 好解渴評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5在場我陸陸續續見到有啲韓國人黎, 咁都應該個口味好似佢地家鄉我下次都要再黎試佢其他野食, 見其他枱既野食都好好味!!!整體味道指數:😋😋😋😋/5性價比:💰💰💰💰/5環境:❤️❤️❤️❤️/5服務:✅✅✅✅/5

黎到既時候仲早, 冇乜人, 但我地食完後已經FULL 晒喇

餐牌好多野食, 有選擇困難既會好辛苦😂😂

個海鮮鍋黎到時候好大, 心諗好彩冇叫其他野, 因為實會好飽
講返個海鮮鍋, 好多材料!!

有鮑魚, 好大既八爪魚,  又有墨魚, 蝦, 帶子

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

最重要係咩, 係有兩隻蟹, 一隻係松葉蟹, 一隻係肉蟹!!

個湯辣辣地好好味!!

我地食晒啲海鮮都已經好飽!

個麵我地最後先煮, 連埋個湯, 真係好滿足!!!

我地仲叫左柚子梳打, 好好飲呀, 唔會好甜, 好解渴

評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

我下次都要再黎試佢其他野食, 見其他枱既野食都好好味!!!

整體味道指數:😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:❤️❤️❤️❤️/5
服務:✅✅✅✅/5
2024-04-29
餐廳裝修十分韓範,天花板掛滿了各種彩色的燈籠最為點綴,餐廳內部有很多韓國的傳統飾品。餐廳座位很寬敞,十分適合朋友小聚。前菜7碟:各種醃制的小菜,醃蘿蔔、辣白菜泡菜、麵根、黑豆 … 每款都好味,正宗韓式味道。韓式燒烤,有職員為你燒,服務好好,又教你邊隻肉配邊種醬汁,夾泡菜食。秘製調味牛肋肉:新鮮的牛肋肉經過特別的調味處理,鮮嫩多汁,一點都不會覺得老,每一口都能感受到肉質的鮮美和調味料的濃郁;韓國五花肉:精選優質五花肉,肥瘦相間,烤制時,肉質變得焦香鮮嫩,配上特製的蘸料,味道更加鮮美;辣味肥牛豆腐湯配飯:鮮嫩的肥牛與滑嫩的豆腐相得益彰,湯汁辛辣濃烈,散發出誘人的香氣;飲品零酒精啤酒Hite Zero:一款清爽怡人的零酒精啤酒,適合所有喜愛啤酒但又不喜歡酒精的人士。它保留了啤酒的香醇口感和氣泡感,卻沒有酒精的刺激感;藍莓梳打:一款充滿了藍莓的天然香甜和蘇打水的清爽口感的飲品。藍莓的酸甜與蘇打水的氣泡相互交融,十分清新。高質正宗韓國菜,抵食,服務好,會再encore👍🏻

飲品

高質正宗韓國菜,抵食,服務好,會再encore👍🏻
零酒精啤酒Hite Zero:一款清爽怡人的零酒精啤酒,適合所有喜愛啤酒但又不喜歡酒精的人士,保留了啤酒的香醇口感和氣泡感
辣味肥牛豆腐湯配飯
辣味肥牛豆腐湯配飯
  • 秘製調味牛肋肉
  • 韓國五花肉
  • 秘製調味牛肋肉 + 韓國五花肉
  • 前菜7碟
  • 零酒精啤酒Hite Zero
2024-05-02 39 views
本來想去韓印紅買下水果和零食,發現原來尖沙咀呢間仲有餐廳😳望入去仲見到套韓服,仲裝有不同顏色既天燈,好有韓國既氣氛,比佢吸引左入去🍲韓國大海鮮匯海鮮火鍋 $438超豐富既一鍋,海鮮有:松葉蟹、花蟹、大蝦、八爪魚、鮑魚、扇貝、青口和原隻大魷魚。松葉蟹肉不多,但夠鮮甜。花蟹肉則較多,而且肉質較結實。鮑魚彈牙鮮甜👍🏻泡菜湯底令人更開胃😋🍜追加蔬菜刀削麵 $58刀削麵煙煙韌韌,夠彈牙。蔬菜係小白菜,脆口新鮮🫔韓式芝士煎蛋卷 $88蛋卷表面和內裏有一層層芝士,口感豐富,蛋味濃郁、夠滑,芝士仲可以拉絲整個餐廳都有好多韓國人光顧,職員都好友善,叫燒肉的話,仲會有專人幫你燒。另外仲會送上傳統韓國小菜,有酸蘿蔔、腐皮、泡菜等等,蘿蔔夠酸夠爽脆👏🏻

🍲韓國大海鮮匯海鮮火鍋 $438

🍜追加蔬菜刀削麵 $58
刀削麵煙煙韌韌,夠彈牙。蔬菜係小白菜,脆口新鮮

🫔韓式芝士煎蛋卷 $88

2024-05-01 25 views
平時去開金馬倫道,都知道有間韓印紅,但今日去買野先知原來入面有間韓國餐廳!入都先發現原來店長都係韓國人,佢話材料全部係韓國運送。😳🥗有7碟前菜,除左泡菜、酸蘿白、仲有西蘭花、連藕、沙律等等,平時對食前都無咩興趣,或者總有1-2款唔中意食,但今次每樣前菜都好新鮮、而且唔會太酸或者太咸。店長話原來前菜佢地都係每日新鮮製作,如果當日食剩就會扔左去,所以食到個味道剛剛好。 🐖濟洲黑毛豬斧頭扒店長強烈推介我地試下,話係濟洲島直送,而且限量,咁我地就叫一個試下了。店長會在你張枱旁邊即時燒,又用剪刀又用火槍,好好手勢,食下前菜睇下表演,好快就有得食了。見到件斧頭扒肥瘦均勻,點上唔同的調味料,瘦的肉的肉味就香甜d,而肥肉位就好鬆化,果然無介紹錯。🐓半半炸雞見到隔理枱的炸雞好靚,忍唔住叫左份柚子拼甜辣的,佢個炸皮做得好簿身,但又好脆,而且好入面,柚子配上芝士粉,而甜辣配上杏仁片,食唔停口呀!🦐300度石板韓式海鮮炸醬麵最有驚喜的菜式!開初上枱,佢個樣都唔算好吸引,都係好深色熱辣辣的麵,見佢個鐵板燒左好耐,真係好熱辣辣!開初怕會好濃味,食落甜甜咸咸,個口感似係幼烏冬再滑D入味D,味道調較得剛剛好呀。一大盤

🐖濟洲黑毛豬斧頭扒

🐓半半炸雞

🦐300度石板韓式海鮮炸醬麵
最有驚喜的菜式!開初上枱,佢個樣都唔算好吸引,都係好深色熱辣辣的麵,見佢個鐵板燒左好耐,真係好熱辣辣!開初怕會好濃味,食落甜甜咸咸,個口感似係幼烏冬再滑D入味D,味道調較得剛剛好呀。一大盤諗住會食唔哂,但因為真係好易入口,食唔停,最後就食晒了。
  • 石板韓式海鮮炸醬麵
  • 濟洲黑毛豬斧頭扒
2024-04-30 24 views
海陸空 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道33號The Cameron地舖喺尖沙咀一直都唔難搵韓國嘅餐廳,特別係有大家都一定識嘅韓國街。 今次見朋友介紹就去另外一間韓印紅嘅韓國餐廳試吓。眼見樓面大部份嘅員工都係韓國人,不過大家唔需要擔心,因為佢哋大部份都係識講廣東話或者中文。溝通上唔會有任何問題,同埋佢哋仲會好熱情咁介紹你可以食乜嘢。我哋叫咗半份菜包肉,半半炸雞(揀咗甜辣同埋柚子味)。落單嘅時候店員都已經話份量係會好大,點知嚟到真係超巨型,我諗可以一大班朋友嚟食。個菜包肉啲肉炆到已經超級腍,胖胖炸雞完全唔覺得油,加埋杯梳打特飲就啱啱好!
海陸空 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道33號The Cameron地舖

2024-04-30 18 views
今天朋友介紹到尖沙咀海陸空享用韓國菜。入到去好多韓國式佈置,店員都好友善好快安排入座。今天點了柚子炸雞配白蘿蔔,原支蔘雞湯,宮廷炒粉絲,韓式煎蠔餅,韓豚泡菜湯,醬油蟹。前菜都幾好食,泡菜入味,白蘿蔔清新。柚子炸雞:唔會太油,又有柚子香味。原支蔘雞湯:雞肉質好,味道夠味,蔘湯配合得宜。宮廷炒粉絲:粉絲炒得乾身,夠香口好味道。韓式煎蠔餅:蠔味十足,夠香口。韓豚泡菜湯:泡菜味香,配飯食一流。豚肉都好香豚肉味。醬油蟹:醬油唔太濃味但好香醬油。蟹新鮮好味道,鮮味十足。

前菜都幾好食,泡菜入味,白蘿蔔清新。

柚子炸雞:唔會太油,又有柚子香味。

原支蔘雞湯:雞肉質好,味道夠味,蔘湯配合得宜。

宮廷炒粉絲:粉絲炒得乾身,夠香口好味道。

韓式煎蠔餅:蠔味十足,夠香口。

韓豚泡菜湯:泡菜味香,配飯食一流。豚肉都好香豚肉味。

醬油蟹:醬油唔太濃味但好香醬油。蟹新鮮好味道,鮮味十足。

2024-04-18
2024-04-27 19 views
平時成日經過呢間韓國餐廳,見出面好似雜物舖,完全冇諗過入面係一間好大型嘅餐廳,提供好多唔同嘅座位比客人用餐。我哋試咗唔同嘅韓式特產,韓式又點?少得飲韓國人整嘅湯呢?呢款燉牛排骨湯,清清地,牛骨味又重,最重要係湯渣勁多,成份燉牛排骨放喺入面咁煲,先飲得出個湯味咁鮮甜。另外,韓式芝士煎蛋卷亦係我另一款必點,蛋捲入面有一層一層嘅芝士,成個口感層次好豐富。最值得讚嘅一定係呢個醬油蟹,醬料呢個甜豉油非常出色,蟹本身亦唔會好腥,餐廳用料水準一流。飲品方面,亦都好值得讚,我哋點咗黑豆乳同柚子味燒酒,黑豆乳有驚艷到我,一啲都唔甜,好適合老人家陪細路過嚟食嘅時候點。