2022-11-04 459 views
東涌嗰頭唔係翠華就係唐記呢啲藍店,諗住話幫襯下黃店,咁就去買渣哥啦。買左個腸粉餐,本身想叫佢比啲咖哩汁,點知口殘講左辣油辣醬,之後就同佢講唔好意思,我想要呢隻汁(手指咖喱汁)。之後佢就大力咁放枝辣椒漿喺枱,啤住我話話呢啲係咖哩汁啊!第1:我知係自己講錯,所以我都講唔好意思;第2:態度有必要咁差咩?最後一次,唔會再幫襯!希望你地真係唔愁無生意啦~我首選係幫襯黃店,但如果你持住自己係黃店,無左服務,咁不了👋👋

之後佢就大力咁放枝辣椒漿喺枱,啤住我話話呢啲係咖哩汁啊!

第1:我知係自己講錯,所以我都講唔好意思;
第2:態度有必要咁差咩?

腸粉套餐
2022-10-07 216 views
以前啱啱開嘅時候,腸粉燒賣真係幾好食,腸粉好軟熟,但係最近2次食真係又貴又難食,腸粉硬,燒賣淋,價錢一啲都唔平,所以以後都唔會再幫襯喇希望店主會留意返啲食物質素,有所改善啦
希望店主會留意返啲食物質素,有所改善啦
2022-05-23 447 views
本人早上在店買炒麵早餐,我當時叫檸底,回到公司打開杯蓋,發現生銹檸檬,檸檬外面啡色 ,一點點 類似焦燶,嚴重懷疑可能掉過落地,真的很過份,希望您地有一個合適理由 ,本人在東涌上班 ,之前都有幫襯開 ,今次您們犯了一個低點錯誤

2022-01-15 513 views
腸粉套餐都唔好食既見到人人都讚渣哥,諗住試下啦!貪心買左個套餐想試晒三樣。$26本身貴貴地(小弟家貧無計)但原來有野飲送,即刻覺得抵返。但食落去,腸粉其實ok既!偏幼身,但平心而論係滑既。米漿味唔太重。魚蛋並非我所好,唔識評論,感覺比較食硬,唔彈牙亦無味道。真正失望既係燒賣。我係好鍾意食燒賣既人。期望越大、失望越大。除左粒燒賣大之外,真係一啲都唔好食。醬汁比較好係真既,食完只有少少口渴,相對黎講係健康少少既。最後,不如杯野飲唔好送啦!袖子蜜同水無分別。減價比我算啦😂我諗我唔會食下次啦。試過一次就夠了
腸粉套餐都唔好食既
見到人人都讚渣哥,諗住試下啦!
貪心買左個套餐想試晒三樣。
$26本身貴貴地(小弟家貧無計)
但原來有野飲送,即刻覺得抵返。
我諗我唔會食下次啦。試過一次就夠了
腸粉套餐
2022-01-15
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Breakfast
2021-12-19 343 views
已經好耐好耐無飛過!想尋找旅行嘅感覺!小編今日坐機場巴士過嚟東涌行下去下市集玩下影下相!有間渣哥!曾經試過大渣哥大排檔,我相信水準都唔會差得去邊!果然無估錯,真係高水準!我叫咗咖喱魚蛋!咖喱魚蛋一定要配甜醬啦!咖喱又唔算好辣,但好有咖喱味!呢隻味道可以話買少見少,真係唔知邊度可以再搵到!魚蛋都算彈牙既!喺疫情下其實真係唔係好敢喺街頭都篤魚蛋食!不過突然好想食,咁就冇計啦!好彩地人流唔係太多,都可以嘅!仲配上一陣強風,食魚蛋都覺得有啲溫暖㗎!
魚蛋
2021-12-18
TakeAway
$15 (Lunch)
魚蛋
2021-11-07 401 views
之前我喺CityGate嗰邊返工,成日都食佢哋嘅蛋牛治,每一次食之前都會想影相放上嚟OpenRice,但係每一次都唔記得 ╮(╯▽╰)╭ 老人家冇辦法。 每次想放上嚟OpenRice,都係因為見佢哋份三文治勁大勁厚好amazing ( ´▽` )ノ 想同大家分享。 今日難得又食到,於是乎的起心肝寫吓食評。 呢份三文治,我覺得係抵嘅,$28,不過佢哋杯野真係好難飲,千祈唔好中伏。 我覺得唯一可以飲而唔加錢嘅(凍飲要加錢,支裝飲品都要加錢),就係飲佢哋嘅熱柚子蜜( ̄∇ ̄)。我試過飲佢哋嘅阿華田,淡如開水,其他人飲過奶茶,都話勁難飲! 佢份蛋牛治即製嘅,熱辣辣。我呢張相睇落唔吸引,係因為我拎咗返公司先食,都有半個鐘,所以個外型好似爭少少。但佢啲蛋牛其實炒得好滑,唔會乾爭爭! 所以,我一再encore

今日難得又食到,於是乎的起心肝寫吓食評。

所以,我一再encore

2021-10-30 291 views
.📍渣哥 一九九六📍 #饅頭去東涌 #饅頭的港味道 #饅頭的掃街系列 #饅頭食麵包------------------------------1️⃣滑蛋鹹牛肉三文治 ($28)蛋牛治係小編嘅comfort food,原本見到價錢覺得有啲貴,但估唔到佢嘅蛋係咁厚,夾埋應該用咗至少4隻蛋😳,即刻抵返曬。鹹牛肉份量足夠,同炒蛋係絕配,炒蛋仲要係8成熟有漿😋,唔係靠落好多牛奶搞到佢太稀太水冇曬蛋味👍🏻,咬落口感蓬鬆,有勁香嘅蛋汁同少許食滑蛋嘅感覺,冇乜油膩感。麵包就普通嘉頓厚切方包,勝在唔會比啲饀整到太濕,如果係烘底嘅應該會更加好食🤔。整體味道比一般茶記出色,但就唔算話好出彩。因為小編本身對佢冇咩太大期望,所以都幾有驚喜,絕對夠飽,食完行山啱啱好。------------------------------◾包體:3.2/5◾內在餡料:4.1/5🔸整體評分:7.3/10🔸小編回頭率:6.5/10P.S.個餐包埋嘢飲,同埋係有兩份三文治架,小編剩係影咗一份。
1️⃣滑蛋鹹牛肉三文治 ($28)

◾包體:3.2/5
◾內在餡料:4.1/5
🔸整體評分:7.3/10
🔸小編回頭率:6.5/10

滑蛋鹹牛肉三文治
TakeAway
魚蛋定燒賣🍢 唔知大家係邊一派呢小孩子先至做選擇🤪 dpz全部都要👅頭抽腸粉套餐 $26套餐有腸粉🥢魚肉燒賣同魚蛋各4粒🤤啱晒貪心嘅dpz 一次滿足三個願望🧞‍♂️落單時店員好細心問魚蛋要辣定唔辣💁🏻‍♀️dpz揀咗辣魚蛋🌶魚蛋食落微辣😛食咗兩粒就忍唔住要飲水🥵😂(指標☃️dpz食開五小辣🔥)細細粒食落爽口彈牙🥢一啖一粒好過癮😋魚肉燒賣望落大大粒🤩一粒分兩啖食好滿足☺️☺️冇腥味又彈牙😋不過要吹凍啲食♨️🤣dpz唔係燒賣迷但絕對會回購渣哥嘅燒賣🤩💛腸粉比較幼 但份量十足滿滿一盒🤩食落滑溜⛷夾埋醬汁一流🤤醬油頭抽食完冇口渴感覺👍🏻東涌分店嘅渣哥係地鐵站A出口左轉就見到🤩好期待下次再食🤤
魚蛋定燒賣🍢 唔知大家係邊一派呢
小孩子先至做選擇🤪 dpz全部都要👅

頭抽腸粉套餐 $26
套餐有腸粉🥢魚肉燒賣同魚蛋各4粒🤤
啱晒貪心嘅dpz 一次滿足三個願望🧞‍♂️

落單時店員好細心問魚蛋要辣定唔辣💁🏻‍♀️
dpz揀咗辣魚蛋🌶魚蛋食落微辣😛
食咗兩粒就忍唔住要飲水🥵😂
(指標☃️dpz食開五小辣🔥)
細細粒食落爽口彈牙🥢一啖一粒好過癮😋

醬油頭抽食完冇口渴感覺👍🏻

東涌分店嘅渣哥係地鐵站A出口左轉就見到🤩
好期待下次再食🤤

2021-07-04 400 views
•渣哥一九九六東涌難得搵到既良心店👍🏽👍🏽👏🏽👏🏽😌😌💛💛💛💛💛·~~~~~~~~·1️⃣渣哥三寶($30)*渣哥三寶有豬皮、蘿蔔同魚蛋,裝到滿一滿好滿足😍😍蘿蔔係最底,蘿蔔就咁用清水馺,無浸住汁,係中間落豬皮時有汁流落底,蘿蔔根位比較多,但都好腍👍🏽👍🏽👍🏽😋😋😋*豬皮係中間,極之入味,份量都好多😆😆😆*魚旦係最面,有6粒,係普通魚蛋,唔係陳皮魚蛋嗰隻,辣魚蛋又唔係好辣個種,入口好適合😋😋😋(score: 4/5)•·-評分👑賣相:✨✨✨✨✨味道:👅👅👅👅👅價錢:💰💰💰💰推介:⭐️⭐️⭐⭐⭐(5分滿分)~~~~~~~~~~

渣哥一九九六
東涌難得搵到既良心店
👍🏽👍🏽👏🏽👏🏽😌😌
💛💛💛💛💛
~~~~~~~~
1️⃣渣哥三寶($30)
*豬皮係中間,極之入味,份量都好多😆😆😆
(score: 4/5)

評分👑
賣相:✨✨✨✨✨
味道:👅👅👅👅👅
價錢:💰💰💰💰
推介:⭐️⭐️⭐⭐⭐
(5分滿分)
~~~~~~~~~~
2021-04-15 456 views
係東涌返工,成日都唔知食咩好,好彩地鐵站有間渣哥。佢既早餐算幾抵,我分別試過佢既燒賣、魚蛋、腸粉同蛋治。燒賣跟餐份量唔係好多,好似有8粒,都係魚肉燒賣黎,煮得幾淋。魚蛋夠彈牙同咖喱汁好入味。腸粉我鐘意跟佢standard既汁同醬,樣樣都落啲夠惹味,同腸粉唔會太厚身。個蛋治份量真心多,公司啲男同事食完都話好飽,佢既蛋好滑,炒得好好味,個包烘過,脆脆的,好鐘意。可惜佢係一間外賣早餐店冇得坐低慢慢食,好多人都係旁邊既ramp度食埋先走,熱食真係好味過買返公司食!
係東涌返工,成日都唔知食咩好,好彩地鐵站有間渣哥。

2021-04-11 358 views
武漢肺炎搞到大家冇得去旅行,d年假都唔知要嚟做乜。。。 所以我地而家會放平日去郊遊, 因為weekend實在有太多人出去避武漢肺炎,搞到d郊區旺過旺角,我地冇理由同人迫架嘛, weekday咪少d人囉~呢日響東涌集合,早咗少少到,搵嘢食先~ 食飽先上路 見到有渣哥, 咁就唔駛諗啦, 睇嚟睇去, 成個東涌都冇乜嘢食嘅, 住呢邊真係幾慘。。。。 佢原來有早餐set, 送嘢飲, 我叫咗頭抽腸粉套餐, 26 蚊連嘢飲, 都幾ok, 佢個腸粉都幾好食,又多醬, 一d都唔孤寒,仲有幾粒魚蛋同燒賣,食到我超飽,真係幾大份,好抵食 仲要呢邊冇乜嘢食, 真係清泉呀

呢日響東涌集合,早咗少少到,搵嘢食先~ 食飽先上路

仲要呢邊冇乜嘢食, 真係清泉呀

熱柚子蜜

2021-04-09
$26 (Breakfast)
熱柚子蜜
這年,我來東涌的日子應是過往的總和,皆因東涌是幾個離島熱點的出發點。而我每次來東涌,幾乎都會吃渣哥。當天我和朋友約了去大澳,我早到而且未吃早餐。由東涌到大澳要一小時,但我們會在那裏吃很多東西,於是我少少地選了渣哥三寶。渣哥三寶有很多蘿蔔、豬皮和魚蛋。咖喱味突出而辣,就是那種港式的辣。蘿蔔很甜,有一點解辣的功用。豬皮和魚蛋是咖喱的絕配,只是豬皮有點豬毛。整碗渣哥很大碗,建議兩個人一起吃更好,這些小吃就是要跟別人分享吧。

2021-01-30
Type of Meal
Breakfast
2021-01-06 321 views
呢幾日去開東涌上堂,呢頭黃店嘅選擇唔多,所以幾日lunch都食渣哥。我覺得佢個咖喱三寶同埋兩溝都好好食,個兩溝入面有勁多魚肉,食極都有😍加埋樽裝奶茶,啱啱好😊
呢幾日去開東涌上堂,
呢頭黃店嘅選擇唔多,
所以幾日lunch都食渣哥。

我覺得佢個咖喱三寶同埋兩溝都好好食,
個兩溝入面有勁多魚肉,
食極都有😍

加埋樽裝奶茶,
啱啱好😊
2020-12-09 387 views
最近有堂食限制, 晚餐最方便就是經過地鐵站買這個街頭小食。這家渣哥的炒麵做得不錯, 簡單的豉油王炒麵配咖哩汁, 很惹味。 唯一是他味精多了一點。 魚蛋不是爽口彈牙的哪一款, 比較軟淋淋的。燒賣是典型香港的魚肉燒賣, 內裏軟淋淋,熱辣辣, 再配上辣油, 十足香港風味。
最近有堂食限制, 晚餐最方便就是經過地鐵站買這個街頭小食。

2020-10-27 318 views
渣哥嘅早餐真係好抵食,份蛋治好厚,基本上食半份已經夠飽,今次叫左咸牛肉蛋治,牛肉味同蛋味混合得岩岩好,牛肉唔會搶左蛋味,雞蛋都好滑,重有少少蛋醬,真係抵食早餐之選!
咸牛肉蛋治
咸牛肉蛋治