Restaurant: Jan Jan Kushikatsu (Soho Tower)
Terms & Details:
2023-12-04 31 views
入到呢間餐廳裏面,好似去咗日本嘅餐廳嘅感覺!主要都係點串燒,佢嘅串燒好特色,款式又多,我其實都唔係好記得點咗乜嘢食,因為太多種類,有啲係炸有啲係燒。每一樣都係好有心思,不過我記得最後一個係串炸嘅日本蘋果,仲加咗肉桂,好好食。地方坐得幾舒服,服務亦都好好。It’s a very delicious skewers! Its amazing !I really like all kind of food in this restaurant !
入到呢間餐廳裏面,好似去咗日本嘅餐廳嘅感覺!
地方坐得幾舒服,服務亦都好好。

Its amazing !
炸肉桂蘋果
2023-10-21
炸肉桂蘋果
  • 炸富士蘋果
2023-12-02 32 views
今次朋友介紹位於尖沙咀既樓上居酒屋日式串揚店,主打吉列即叫即炸,用上日本油調製,入口酥脆不膩,炸出黎既炸物脆而不油,食材新鮮,餐廳計設裝潢為經典傳統居酒屋,臨近聖誕節加上了佈置裝飾食物方面🌟天使の海老店員介紹天使海串揚,天使の海係來自法國,有一個好好聽嘅名佢叫做藍天使蝦,蝦肉炸得好香脆可以連殼食,爽口彈牙唔覺油膩,兩隻蝦併埋一齊形成心型打卡一流🌟半熟玉子用筷子打開就見到滿滿流心既蛋汁,加少少鹽食味道啱啱好🌟洋蔥洋蔥口感爽脆香甜,配以串揚汁好味得黎又帶點辛辣感🌟紅薯炸粉夠薄夠脆,紅薯香甜,配串揚汁既味道更突出🌟柚子豚肉燒淡淡柚子味豚肉肥瘦均勻,油脂分布平均肉質軟腍🌟芝士番茄雞肉雞肉好嫩,芝士表面綠色係羅勒青醬一啖連埋芝士同中間粒車厘茄一齊食味道幾夾🌟三文魚茶漬飯煎過既飯團口感脆脆地好香口,加上三文魚碎成茶漬湯底味道鮮甜,平衡返串揚既油膩感

食物方面

🌟天使の海老

🌟半熟玉子
用筷子打開就見到滿滿流心既蛋汁,加少少鹽食味道啱啱好

🌟洋蔥
洋蔥口感爽脆香甜,配以串揚汁好味得黎又帶點辛辣感

🌟紅薯
炸粉夠薄夠脆,紅薯香甜,配串揚汁既味道更突出

🌟柚子豚肉燒
淡淡柚子味豚肉肥瘦均勻,油脂分布平均肉質軟腍

🌟芝士番茄雞肉

🌟三文魚茶漬飯
-我平時最中意去居酒屋😋一個同朋友好好聚腳傾計嘅地方知道呢間日式串燒居酒屋今期主打心形天使蝦🦐梗係要去試吓❤️/▫️柚子豚肉燒$58▫️豚肉肥瘦均勻,油脂分布平均肉質軟腍,仲食出淡淡柚子味🧡/▫️芝士番茄雞肉$56▫️芝士控必試!原塊芝士放上面燒🧀三種食材味道都好夾😋/▫️紅薯(揚)$52▫️係我最中意嘅蕃薯🍠將日本空運到港嘅蕃薯切成粒狀每粒都好甜好滿足😋/▫️半熟煮玉子(揚)$56▫️另一大讚!必試嘅炸物!❤️將原顆半熟玉子拎去炸炸完依然成功呈現流心狀態🥚真正外脆內軟🥰/▫️洋蔥(揚)$50▫️將洋蔥切小份拎去炸🧅保留到洋蔥一層層及juicy嘅狀態洋蔥控一定好中意🥰/▫️天使之海老$92▫️主角出場!原隻炸蝦大滿足🍤將蝦去頭,蝦殼、蝦腳、蝦尾都食得😋由於蝦太新鮮,加檸檬汁食已經好足夠🍋/▫️三文魚茶潰飯$84▫️入口清淡,清而不膩👍🏻係一個好好嘅飽肚選擇係原個燒飯團再配合三文魚🍙份量啱啱好😋/▫️飲品▫️叫咗兩杯無酒精飲品可爾必思梳打水同凍柚子茶又清新又fresh🌱/㊙️超讚👍🏻炸物粉漿係特別啲,薄+脆+唔油膩炸完食物都仲保留到原味,有肉汁、有流心真正將日本原汁原味帶來香港❤️
我平時最中意去居酒屋😋
一個同朋友好好聚腳傾計嘅地方
知道呢間日式串燒居酒屋今期主打心形天使蝦🦐
梗係要去試吓❤️
▫️柚子豚肉燒$58▫️
豚肉肥瘦均勻,油脂分布平均
肉質軟腍,仲食出淡淡柚子味🧡
▫️芝士番茄雞肉$56▫️
保留到洋蔥一層層及juicy嘅狀態
洋蔥控一定好中意🥰
▫️天使之海老$92▫️
主角出場!原隻炸蝦大滿足🍤
將蝦去頭,蝦殼、蝦腳、蝦尾都食得😋
由於蝦太新鮮,加檸檬汁食已經好足夠🍋
▫️三文魚茶潰飯$84▫️
入口清淡,清而不膩👍🏻
係一個好好嘅飽肚選擇
係原個燒飯團再配合三文魚🍙份量啱啱好😋
▫️飲品▫️
叫咗兩杯無酒精飲品
可爾必思梳打水同凍柚子茶
又清新又fresh🌱
㊙️超讚👍🏻炸物粉漿係特別啲,薄+脆+唔油膩
炸完食物都仲保留到原味,有肉汁、有流心
真正將日本原汁原味帶來香港❤️
2023-11-21 39 views
喺尖沙咀返工嘅朋友介紹我食呢間日本串揚🍢 話佢哋嘅炸醬做得超薄👍🏻 搞到我都忍唔住要去試吓😆😆😆特選串揚定食 ($178)呢個定食有六串🍢 有茄子🍆 香菇🍄 年糕、雞肉紫蘇卷🐥 安格斯特級肉眼牛🐮 海膽湯葉卷🥰 日本素菜串揚定食($168)呢個定食同樣有六串🥰 但就全部都係素菜嚟👍🏻 有蓮藕、富士蘋果🍎 山藥、菇🍄 大蔥、薯仔🥔 兩個定食都跟咗兩個漬物飯團🍙 同埋飲品🥰 我哋兩個都叫咗熱嘅宇治抹茶🍵真係款款個炸醬都做得好薄👍🏻 質地好脆身🥰 入口唔會好油膩❤️年糕配咗豉油🥰 口感軟糯煙靭👍🏻 但記得呢個一定要趁熱食😎佢哋嘅蔬菜部份都好新鮮👍🏻 蓮藕好爽身🥰 茄子保留到本身嘅水份❤️海膽湯葉卷入面其實係腐皮嚟😍 成個口感食落去好豐富❤️最後推介富士蘋果🥰 甜甜多汁嘅口感❤️ 真係一定要試吓😎

特選串揚定食 ($178)

日本素菜串揚定食($168)

年糕配咗豉油🥰 口感軟糯煙靭👍🏻 但記得呢個一定要趁熱食😎

海膽湯葉卷入面其實係腐皮嚟😍 成個口感食落去好豐富❤️

最後推介富士蘋果🥰 甜甜多汁嘅口感❤️ 真係一定要試吓😎
Type of Meal
Lunch
2023-11-21 36 views
放假或者收工,想三五知己傾下計,又唔想食到太飽 ,我通常會簡黎li到,一黎地方就腳尖沙咀赫德道,二黎鐘意個環境十分之舒適,唔會太嘈吵,而且食物質素超好👍🏼最主要都係食串,炸串或者係燒物雞肉軟骨棒再加鮮蛋黃,好正燒冬菇都係好鐘意食,好鮮甜炸蘆筍,係會令你忍唔住一點再點,香酥的外表,蘆筍既鮮甜令到成件事一d都唔油膩,而家炸皮薄到好誇張,每人兩條唔過份肉類串燒調味好好,唔會過咸,咬落去仲係好juicy炸串真係香港數一數二好食,如果尖沙咀諗唔到食咩,真係不妨試下,會慢慢變左你既愛店
最主要都係食串,炸串或者係燒物
雞肉軟骨棒再加鮮蛋黃,好正

燒冬菇都係好鐘意食,好鮮甜
肉類串燒調味好好,唔會過咸,咬落去仲係好juicy
Lets try Jan Jan Kushikatsu🇯🇵🍢🍢🍢🍶🥢..香港人串燒吃得多,但日本串揚🍢 相對應該比較少見吧。今次就介紹一下位於尖沙咀既樓上居酒屋🏮,一間人氣串揚店,主打吉列即叫即炸,用上三款日本油調製,入口酥脆不膩,每口都沒有油膩感,食材新鮮,餐廳有種小日本既感覺。下午黎用餐🥢 人不多特別寧靜,吃飯聊天吃個串。估唔到份量少少 但都幾有飽足感。一場黎到要試試佢串揚【心形天使蝦】2串拼埋呈心型❤️ 拍拖黎食都幾sweet 而且肉質新鮮彈牙,🦐必吃!其餘串揚亦有水準,就算蔬菜:🍠紅薯 (香甜軟綿) & 🧅洋蔥 (爽甜厚肉) 2款都不錯吃喔!另外流心蛋半熟效果不錯,🥚加點鹽巴已提味,食落外脆內嫩。最後茶漬飯🍙 煎香後,加上三文魚碎成鮮甜茶漬湯底,平衡返串揚既油膩感又飽足,大滿足!主食:三文魚茶漬飯 $84串揚:🔸天使蝦 $92🔸炸流心蛋 $56🔸燒柚子豚 $58🔸日本金時紅薯 $52🔸蕃茄芝士雞肉 $56🔸日本炸洋蔥 $50飲料:凍柚子茶 $29可爾必思梳打水 $29..×××××ש尖沙咀赫德道25號尊豪坊1樓..

而且肉質新鮮彈牙,🦐必吃!

主食:

凍柚子茶 $29
可爾必思梳打水 $29
×××[Jan Jan 串揚專門店]×××
©尖沙咀赫德道25號尊豪坊1樓
係日本食左串揚覺得好正番到黎發現大阪呢間連鎖品牌店原來係香港開左分店主打大阪名物串揚🍡🍢仲有各式正宗大阪料理平日Lunch set好抵食有哂前菜 沙律 飯團 味噌湯同飲品 趁而家得閒就去試下 好高質😎餐廳裝修木系為主 燈光偏暗有吧枱亦有tables 盡顯日式風情😀所有串揚串燒都係即叫即整 用上秘製優質油 串揚食落香脆但唔油膩😈Lunch set擺盤精美 睇落好豐富吸引😌💥日本素菜串揚定食有冬菇 富士蘋果 山芋 薯仔 蓮藕 蘆筍全部都係來自日本既新鮮蔬菜炸完依然有蔬菜既鮮甜味 仲好juicy配上自家製串揚汁 帶微酸 幾開胃😀💥特選串燒定食 有海膽 安格斯特級肉眼牛紫蘇雞肉卷 茄子 冬菇 年糕外層脆皮唔厚 肉質好鮮嫩 唔會overcook☺️個串揚汁完全係錦上添花 令d串揚更好食😎💥熱宇治抹茶 熱柚子蜜餐飲分別叫左熱宇治抹茶 熱柚子蜜抹茶帶濃郁茶香柚子蜜好足料☺️可以消膩 潤喉🥰

係日本食左串揚覺得好正

餐飲分別叫左熱宇治抹茶 熱柚子蜜
抹茶帶濃郁茶香
柚子蜜好足料☺️
可以消膩 潤喉🥰
Jan Jan 串揚專門店 📍尖沙咀赫德道25號尊豪坊1樓早排去左位於尖沙咀的Jan Jan串揚專門店佢地來自日本🇯🇵主打大阪關西名物-串揚🩷串物全部即叫即燒~由廚師手工製作特別係食物既炸衣不但口感酥脆🔥更能提升食材本身的鮮味及口感👍🏻叫左兩款大阪午市套餐🥢跟主食連前菜同小食同飲品🌟特選串燒定食 $178 跟時令海鮮🦞今日係原隻帶子🥩安格斯特級肉眼牛🥩🔥雞肉紫蘇卷🐓🥬時令蔬菜2款分別係茄子🍆冬菇🍢是日串揚 - 紫菜炸年糕 🌟日本素菜串揚定食 $168🥬時令蔬菜2款分別係蓮藕🪷冬菇🍎 富士蘋果🥔薯仔🍠山藥🫛是日串揚- 長露串揚全部都做到外脆內軟✅口感好有層次用特調秘製粉漿製作炸物~完美保留食物原汁原味店內裝潢日本居酒屋設計整體體驗唔錯‼️🥢😄
Jan Jan 串揚專門店

🍎 富士蘋果
🥔薯仔🍠山藥
🫛是日串揚- 長露

串揚全部都做到外脆內軟✅口感好有層次
用特調秘製粉漿製作炸物~
完美保留食物原汁原味

店內裝潢日本居酒屋設計
整體體驗唔錯‼️🥢😄

🥬🥗🍢🍡🍜🍎🍲餐廳名: Jan Jan 串揚專門店 地區: 尖沙咀評語:日本梛菜 - 比串揚串燒更出色既椰菜 椰菜超新鮮 十分高質 初頭第一啖係少少草青味 但之後食多幾啖係十足菜既甜 唔苦 全部菜都洗得好乾淨亦都好齊整冇碎葉7串套餐 HK$198 - 前菜沙律 - 菜都新鮮 落左沙律醋串揚 (三文魚, 豬, 雞肉紫蘇卷), 串揚係香港比較少見 係一兩啖就食左既炸串 三文魚幾香魚油 豬都滑 雞肉卷唔係太食得出質感串燒 (柚子豚肉燒 京蔥雞 雞翼 牛舌), 幾樣都燒到有油光 蔥有少少燶左 雞翼稍為瘦左啲 牛舌少少韌 豚肉同雞正常三文魚燒飯糰茶漬 食完串揚串燒 食返個清清地茶漬唔錯 三文魚半熟 加少少芥末食+HK$15 炸富士蘋果 雖然係一件但好大舊 個果肉好大 炸皮面有糖令蘋果食落都甜甜地大阪炒麵 HK$48 - 食埋個炒麵埋尾 麵少少辣都幾惹味 麵質唔錯有口感 份量夠一個人食結論: 餐廳環境唔大 有包廂 座位下有空間可以擺袋 員工講解詳細 食物質素高 幾樣都好滿意 日本椰菜都加左一次 兩個人食7串套餐加炒麵都食到幾飽下環境衛生: 🌕🌕🌕🌕🌗食物味道: 🌕🌕🌕🌕🌗服務態
🥬🥗🍢🍡🍜🍎🍲

服務態度: 🌕🌕🌕🌕🌕

@janjanhkg
#JanJan串揚專門店
#尖沙咀美食 #尖沙咀
#日本梛菜 #日式串揚 #日式串燒 #三文魚燒飯糰茶漬 #大阪炒麵
#香港美食 #香港餐廳 #情侶餐廳 #情侶飲食 #幫你食 #CoupleHelpYouEat #CoupleHelpYouE #HelpYouEat #HongKong #HKFoodie
Type of Meal
Lunch
🚩尖沙咀赫德道🚩位於尖沙咀的Jan Jan串揚專門店係🇯🇵日本既連鎖品牌店,七年前已經進駐左香港,餐廳主要提供大阪關西名物「串揚」即係串炸咁解,另外仲有多款🎌正宗大阪風味既食物同串燒🍢,所有既食物都係廚師即場手工製作,且餐廳使用秘製優質油,所以炸出黎既炸物脆而不油,食多都唔會上火🔥而家餐廳仲做緊平日周一至周五午市定食優惠,如果平日放假或者係附近返工都可以黎食個日式高質抵食的Lunch,所有定食都會附送前菜、沙律、味噌湯同飲品一杯😚🥬日本素菜串揚定食 $168(時令蔬菜(2款)、富士蘋果🍎、山藥、薯仔🥔、是日串揚)如果素食既朋友絕對可以選擇呢個定食,全部都係採用日本既新鮮蔬菜,有虂荀、蓮藕為時蔬菜,所有蔬菜經過串炸後令食物味道口感大大改變,原來炸完既蔬菜都唔會感覺食完炸野好熱氣。另外是日串揚係一隻半熟蛋🥚,需要配上串揚汁,自家製串揚汁酸酸咸咸咁,有少少似章魚小丸子個隻汁🤣🤣🤣⭐️當中最特別的串揚我會覺得係山藥,因為本身新鮮淮山係有少少黏液,應該唔係人人都會接受到,但如果以串揚方法處理佢,再加上串揚汁,一定會好多人都會愛上,我已經愛上左🥰🥰🍢特選串揚定食 $178(時令海鮮、安格斯特級肉眼牛
🚩尖沙咀赫德道🚩

🥬日本素菜串揚定食 $168
(時令蔬菜(2款)、富士蘋果🍎、山藥、薯仔🥔、是日串揚)

🍢特選串揚定食 $178
(時令海鮮、安格斯特級肉眼牛🥩、雞肉卷紫蘇卷🐓、時令蔬菜(2款)、是日串揚)
今次的海鮮係日本新鮮的蠔🦪而是日串揚係年糕,估唔到連年糕都可以串揚,不過要先食年糕,如果唔係凍左無咁好食,年糕熱辣辣口感煙韌,而牛同雞以為炸完都會比較乾,但係呢到仍然可以鎖住到肉汁配埋串揚汁仲好味。

🍹餐飲
凍柚子茶
凍宇治抺茶

📍Jan Jan 串揚專門店 (尊豪坊) (尖沙咀)
🗺️ 尖沙咀赫德道25號尊豪坊1樓
2023-11-01 48 views
主打大阪關西名物的日本過江龍Jan Jan串揚專門店🍢這天與朋友慕名而來,試一下這家的炸串餐廳格局為經典的居酒屋🏮臨近萬聖節🎃還加上了佈置裝飾。平日中午有串揚定食🍱每份set好,省卻花多眼亂的煩惱 🍢 特選串揚定食 ($178)時令海鮮 - 海膽配串揚年糕,海膽的鮮配上煙韌年糕安格斯特級肉眼牛 - 肉質軟腍雞肉紫蘇卷時令蔬菜(2款)- 分別是茄子及冬菇,同樣鮮甜酥脆內嫩是日串揚 - 豬肉串 🍢 特上串揚定食 ($148)金時紅薯 - 🍠香甜半熟玉子 - 流心蛋味濃日本洋蔥 - 香甜爽脆三文魚 - 外脆內嫩香腸每份定食均配有前菜、沙律、昆布飯團及麵豉湯 可爾必思梳打($29)熱柚子茶($25)

🍢 特選串揚定食 ($178)

時令海鮮 - 海膽配串揚年糕,海膽的鮮配上煙韌年糕
安格斯特級肉眼牛 - 肉質軟腍
雞肉紫蘇卷
時令蔬菜(2款)- 分別是茄子及冬菇,同樣鮮甜酥脆內嫩
是日串揚 - 豬肉串

🍢 特上串揚定食 ($148)

金時紅薯 - 🍠香甜
半熟玉子 - 流心蛋味濃
日本洋蔥 - 香甜爽脆
三文魚 - 外脆內嫩
香腸

每份定食均配有前菜、沙律、昆布飯團及麵豉湯

可爾必思梳打($29)
熱柚子茶($25)
2023-10-30
$209 (Lunch)
  • 特選串揚定食
  • 特上串揚定食
2023-11-01 42 views
每次去大阪,都一定會食串炸🍡好記得第一次食嘅時候,仲覺得好驚訝,點解食炸物一啲油膩同熱氣嘅感覺都冇嘅😆早幾日同朋友去咗尖沙咀嘅Jan Jan串揚專門店,嚟自大阪新世界嘅過江龍,香港仲係日本以外嘅第一間分店👍🏻佢哋應該好了解香港人對日本食物嘅需求🤣一入到去已經好有feel,裝修好有地道日本串揚店嘅感覺🇯🇵同朋友一人揀咗一個套餐。一份係特選串揚套餐,安格斯特級肉眼牛味好濃郁,口感鬆軟有彈性🐂柚子豚肉幾清新,另外有一串海鮮係海膽湯葉卷,咁啱係我鍾意嘅海膽😍呢款就唔洗再落醬汁調味已經好正,好新鮮。呢個餐會有兩款蔬菜,香菇厚身外汁,而茄子都好大件,食落夠香口又唔油🍆另一份就係特上串揚套餐,先講下金時紅薯,甜甜地配鹹鹹地嘅串揚醬汁,好夾,令到紅薯嘅甜味更加突出。日本洋蔥香氣四溢🧅三文魚嘅串揚真係第一次食,好味嘅但係我覺得串掦做法未必係好夾🐟而是日串揚廚師安排咗豚肉,有驚喜✨係半肥瘦嘅豚肉,有油脂香得嚟,口感又軟稔🐷半熟玉子做得好好,流心程度係一流🥚店員有教加啲鹽仲好食。套餐都有埋前菜/湯同兩件飯團🍙夠晒豐富。上菜時店員都會教路邊款串揚配啲咩醬料,細心!
雖知道炸野唔健康,但係有時都會口痕想食架嘛👿 上個禮拜就正正經歷過一次喇,未去到旅行🧳 但都想營造旅行感,所以去咗嚟自大阪嘅𝐉𝐚𝐧 𝐉𝐚𝐧串揚專門店😆除咗串揚,仲有串燒選擇呢,我哋叫咗兩個7串套餐($198)💁🏽‍♀️串燒➿ 柚子豚肉燒 -豚肉嘅油分逼咗出嚟,同柚子味又幾夾~➿ 京蔥雞 -雞皮燒到脆一脆,有多一粒京蔥會更好😛➿ 三文魚煙肉 -兩種配搭食物都帶鹹香,撞埋一齊再加明太子醬,幾特別😆➿ 芝士番茄雞肉 -仲有落少少青醬,成件事fusion咗😌➿ 辣肉香腸 -肉䑍質感扎實🌭➿ 雞翼 -燒雞翼就係簡單調味就已經好味~➿ 牛舌 (+$5) -爽口又帶肉汁~串揚➿ 雞肉紫蘇卷 *2 -紫蘇味恰到好處,唔會蓋過雞味~ 值得一試🌟➿ 三文魚 -全熟但不會過熟,外脆內嫩~➿ 芝士 -好流心啊,好流心啊,好流心啊🧀➿ 年糕 -煙靭控必叫🌟 加咗紫菜更日式😆➿ 海老 (+$5) -係新鮮蝦🦐嘅肉質,彈牙!➿ 北海道帶子串 (+$10) -刺身級嘅帶子,配上特調醬汁,呢粒一定要趁熱食😋➿ 燒飯團 (醬油)➿ 燒飯團 (味噌)燒飯團🍙有部分燒到脆脆地形成飯焦,正👍🏼 味噌份量慷慨,濃味咗啲~甜品➿ 炸

串燒
➿ 柚子豚肉燒 -豚肉嘅油分逼咗出嚟,同柚子味又幾夾~
➿ 京蔥雞 -雞皮燒到脆一脆,有多一粒京蔥會更好😛
➿ 芝士番茄雞肉 -仲有落少少青醬,成件事fusion咗😌
➿ 辣肉香腸 -肉䑍質感扎實🌭
➿ 雞翼 -燒雞翼就係簡單調味就已經好味~
➿ 牛舌 (+$5) -爽口又帶肉汁~

串揚
➿ 三文魚 -全熟但不會過熟,外脆內嫩~
➿ 芝士 -好流心啊,好流心啊,好流心啊🧀
➿ 年糕 -煙靭控必叫🌟 加咗紫菜更日式😆
➿ 海老 (+$5) -係新鮮蝦🦐嘅肉質,彈牙!
➿ 燒飯團 (醬油)
➿ 燒飯團 (味噌)

甜品
➿ 炸富士蘋果 (+$15)
第一次食炸蘋果🍎 口感外脆內軟的~

➿ 柚子雪葩 (+$10)
柚子味道真,夠清新🌿

飲品
➿ 凍柚子茶
➿ 可爾必思梳打水
食炸野同串燒,飲凍野是必須的😆
2023-10-25 37 views
知道隱世Jan Jan 開咗新分店喺尖沙咀🎊🎊🎊,& 出咗個串揚午餐定食,決定過嚟試吓 🍢🍢🍢 方便啲唔駛咁遠專登走去灣仔合和個邊 🥰🥰🥰 點咗2客特選串揚定食 🍱🍱🍱 有以下幾款炸物各1件:🍢時令海鮮 - 今次係海膽刺湯葉卷 😋😋😋🍢安格斯肉眼 🥩🥩🥩 炸完仍Juicy 🍢雞肉紫蘇葉 🐔🐔🐔 炸完仲好Juicy 👍👍🍢是日蔬菜 - 今次係茄子🍆 & 冬菇 🍄 ,兩個都好味,尤其是個大冬菇 😋😋😋🍢 是日炸物 - 今次係炸年糕 🍡 香口煙靭口感整體串揚有香口而溫和嘅口味,唔怕食完會太熱氣 🔥 適合鍾意食炸嘢又易上火嘅朋友,味道幾好味呀~ 🤤🤤🤤➕跟set仲配埋前菜 + 沙律 + 餐湯 + 🍙🍙 飯團2件 + 非酒精飲品1杯,$179/set 都算抵食 🥰🥰⭐️⭐️⭐️ 散叫/追加推介 :試吓帶子、天使蝦、芝士 & 雞翼 😍😍😍

點咗2客特選串揚定食 🍱🍱🍱 有以下幾款炸物各1件:

• 雞翼
  • 海膽湯葉卷
  • 北海道帶子串
  • 黑松露芝士
之前去大阪嘅時候食過串揚就好想喺香港再食,估唔到喺香港都可以食到,所以就同朋友約埋去食一間日本連鎖串揚喺香港開嘅分店💫串揚其實又叫做炸串,喺香港係比較少見,其實佢係將肉或者蔬菜串喺竹籤再油炸至金黃色☀️喺大阪關西地區入面其中一種平民美食🌸今日我哋晏晝過嚟食lunch set,見到店舖有Halloween佈置都幾有心思,我哋兩個都叫咗七串套餐$198,可以揀七串串揚或者串燒+沙律+主菜+飲品,另外仲有日本生菜俾你食,同埋唔同醬料俾你自己用嚟點🍀🍤串揚-豚、雞肉紫蘇卷、三文魚、芝士、年糕、牛、蝦炸粉超級薄,入口酥脆唔油膩,估唔到所有肉類炸完仲係好juicy肉質一啲都唔老,牛肉係出色。芝士要趁熱食會拉絲。估唔到蝦都非常彈牙,如果下次俾我揀我就會揀晒全部串揚🤣🍢串燒-柚子豚肉燒、京蔥雞、三文魚煙肉、牛舌、牛串燒都唔錯,京蔥雞皮脆肉嫩,三文魚煙肉上面有少少明太子醬估唔到個味好夾。🍙味噌燒飯團燒到個飯團出面香脆,入面仲係軟糯,不過略嫌鹹咗少少。🍜冷蕎麥麵係抹茶味嘅蕎麥麵,食落去好清新,口感啱啱好。

🍤串揚
-豚、雞肉紫蘇卷、三文魚、芝士、年糕、牛、蝦

🍢串燒
-柚子豚肉燒、京蔥雞、三文魚煙肉、牛舌、牛

🍙味噌燒飯團
燒到個飯團出面香脆,入面仲係軟糯,不過略嫌鹹咗少少。

🍜冷蕎麥麵
係抹茶味嘅蕎麥麵,食落去好清新,口感啱啱好。