當想吃藍芝士蘋果 Pizza 的時候就要來到 Jacomax。這款 Pizza 是這間店獨創的喔。銅鑼灣店在星期五晚都有不少人在排隊,大概要等20分鐘。藍芝士蘋果 Pizza (HKD 218/ 12吋) 即叫即整,在等位時透過玻璃窗可看到師傅在製作。剛焗起的薄餅十分香,薄餅皮不會太厚身,但我喜歡那煙韌的口感亦充滿了麵粉香。味濃的藍芝士加上清爽的蘋果片,鹹甜交織一個吃兩塊也不覺得膩。炸魷魚圈配他他醬 (HKD 98) 貌相和我上次吃差了點。不過沒有影響味道,外脆內嫩的炸魷魚圈配清爽的他他醬很夾,喜歡再清新點可以再唧點檸檬汁。沙律我們點了兩個 - 車厘茄火箭菜芝士沙律 (HKD 138) & 西柚肉配煙三文魚果仁沙律 (HKD 148)。前者的車厘茄好甜,加上鹹香的芝士,不再加醬汁都很夠味。後者的西柚肉則帶點微酸,吃落很開胃,而且這裡的三文魚還帶少許皮。頂級西西里鯷魚汁蜆肉三色椒粗意粉 (HKD 168) 這個好辣!怕吃辣的不要點這個。能吃到辣的應該會很喜歡。在辣味中帶鹹香是非常惹味的汁。蜆肉亦有不少,粗意粉的口感感覺更彈牙。
這款 Pizza 是這間店獨創的喔。
銅鑼灣店在星期五晚都有不少人在排隊,大概要等20分鐘。
藍芝士蘋果 Pizza (12吋)
炸魷魚圈配他他醬 (HKD 98) 貌相和我上次吃差了點。
不過沒有影響味道,外脆內嫩的炸魷魚圈配清爽的他他醬很夾,
喜歡再清新點可以再唧點檸檬汁。
炸魷魚圈配他他醬
前者的車厘茄好甜,加上鹹香的芝士,不再加醬汁都很夠味。
車厘茄火箭菜芝士沙律 & 西柚肉配煙三文魚果仁沙律
頂級西西里鯷魚汁蜆肉三色椒粗意粉 (HKD 168)
這個好辣!怕吃辣的不要點這個。能吃到辣的應該會很喜歡。
在辣味中帶鹹香是非常惹味的汁。
蜆肉亦有不少,粗意粉的口感感覺更彈牙。
頂級西西里鯷魚汁蜆肉三色椒粗意粉
2024-03-22
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
藍芝士蘋果 Pizza (12吋)
車厘茄火箭菜芝士沙律 & 西柚肉配煙三文魚果仁沙律
2024-03-02 477 views
【灣仔區】【Jacomax】銅鑼灣渣甸街食肆林立唔係一朝一夕嘅事,我都寫過呢條街好幾間餐廳。不過有一間我食過好耐但係一直都出唔到 post,令我耿耿於懷。原來第一次係喺 24/4/2021 嘅下晝,食咗個十二吋嘅經典薄餅,都成三年前喇喎,好耐。當時係食 $208 嘅「川秀三文魚子遇上西西里檸檬啲皮」薄餅,連加一係 $229 埋單,嗰時覺得個味好特別,想再嚟食先出 post。當時我已經開咗呢個 IG,所以係有圖片記錄。直到有次同道歉哥睇完波搵嘢食,先再食到佢。我哋叫咗 $428 嘅二人套餐,有三樣嘢食,個「炸魷魚圈配他他醬」啲魷魚幾好肉,炸得又香。而個「9吋藍芝士蘋果薄餅」好香藍芝士味,配埋啲蘋果幾得意。仲有個都幾辣嘅「招牌香辣海鮮粗意粉」,海鮮幾足料,算多餸嘅。個餐仲有嘢飲,我係飲「青檸梳打」,道歉哥飲「凍檸茶」,我嗰杯都唔錯嘅。呢餐加一後價錢係 $471,以銅鑼灣食個西餐嚟講一啲都唔貴。而且餐飯仲有彩蛋,就係喺餐廳裡面居然見到香港足球隊主教練安達臣先生,影埋合照先走。。。(地址:銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoo

(地址:銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #銅鑼灣 #Jacomax #川秀三文魚子遇上西西里檸檬啲皮 #二人套餐 #炸魷魚圈配他他醬 #9吋藍芝士蘋果薄餅 #招牌香辣海鮮粗意粉 #青檸梳打 #凍檸茶 #1am1283 #1ambackup
2023-11-29
2024-05-26 0 views
🍕西式 🍕Pizza 🚹1-4人 🐻#炸物控 🐻‍❄️#新奇控——————朋友推薦嘅pizza舖,🐻🐻‍❄️就決定去呢度傾偈搵食😛Set for 2 $428🦑Starter魷魚圈配他他醬 Fried Calamari新鮮炸起嘅魷魚圈,外脆,入面嘅魷魚彈牙😆👍🏽🐻:明明係starter但最後先上~可以當小食😛🍕Pizza9吋藍芝士蘋果薄餅 Gorgonzola and Apple用蘋果做餡料比較特別,食落少少甜,批邊少少脆😜🐻🐻‍❄️:其實似甜品多啲😛🍝Pasta松露油牛肝菌火腿大通粉 Porcini and Ham with Truffle Oil Rigatoni黑松露好香,有少少似黑松露忌廉醬🤤幾好食、而且唔油膩👍🏽👍🏽☕️飲品x2平時西餐嘅熱檸水~🤣兩個人食🫃份量🤰唔算太大,小鳥胃食落7-8分飽結論:幾樣食物都有水準😋甜pizza幾特別,都值得一試嘅~
——————
朋友推薦嘅pizza舖,🐻🐻‍❄️就決定去呢度傾偈搵食😛

Set for 2

🦑Starter
魷魚圈配他他醬 Fried Calamari

新鮮炸起嘅魷魚圈,外脆,入面嘅魷魚彈牙😆👍🏽
🐻:明明係starter但最後先上~可以當小食😛

🍕Pizza

用蘋果做餡料比較特別,食落少少甜,批邊少少脆😜
🐻🐻‍❄️:其實似甜品多啲😛

🍝Pasta

☕️飲品x2
平時西餐嘅熱檸水~🤣

兩個人食🫃份量🤰唔算太大,小鳥胃食落7-8分飽

結論:幾樣食物都有水準😋甜pizza幾特別,都值得一試嘅~
2024-04-09
$235.5 (Dinner)
2024-05-21 20 views
說起 Jacomax,第一時間必定會想起其藍芝士蘋果薄餅。新鮮焗製的薄餅選用兩款芝士:水牛芝士及意大利藍芝士。薄餅面鋪滿了一片片鮮蘋果片,蘋果的酸甜與濃烈的藍芝士鹹甜交織,產生絕妙的平衡,一試難忘,絕對是讓人上癮的味道。When you think of Jacomax, the first thing that comes to mind is their Gorgonzola & Apple Pizza. Freshly baked with two types of cheese - mozzarella and gorgonzola, this pizza is topped with slices of fresh apples. The sweet apple slices perfectly balance the rich gorgonzola, creating an unforgettable taste that’s absolutely addictive.
2024-05-16 18 views
無論係堂食定係外賣,試過Jacomax好多好多次,Jacomax絕對係我愛店之一!首先,我本身就好鍾意食芝士🧀Pizza🍕有9吋同12吋選擇呢個組合可以點樣帶來驚喜呢?唔同一般Pizza會加菠蘿佢選擇加入蘋果,感覺一樣咁Match非常推薦唔鍾意食芝士Pizza朋友仔試下呢個,可能會令你改觀!藍芝士係會有少少臭但係鍾意食芝士應該會抗拒不住加入蜜糖🍯再加上蘋果薄片🍎感覺好fresh 絕對係唔會食到好漏好滯呢個配搭實在係太出色

首先,我本身就好鍾意食芝士🧀Pizza🍕
有9吋同12吋選擇

呢個組合可以點樣帶來驚喜呢?
唔同一般Pizza會加菠蘿
佢選擇加入蘋果,感覺一樣咁Match

藍芝士係會有少少臭
Type of Meal
Dinner
藍芝士蘋果Pizza
  • 藍芝士蘋果薄餅
之前其實都有幫襯過但冇寫食評事隔一年後再翻兜水準依然keep到咁高質💛必食!藍芝士蘋果pizza蘋果嘅甜味出奇地同咸咸香香既芝士好夾而且清新既蘋果味可以去除芝士本身既油膩同飽滯感所以食落負擔感冇咁重隔離枱嘅外國人見到我哋叫呢個pizza咁特別都專登問我哋食緊咩批添!西柚肉配煙三文魚果仁沙律呢個沙律份量十足,一啲都唔孤寒沙律配埋脆卜卜既果仁口感更加豐富基本上我哋兩個人share一個pizza + salad 已經好夠飽可惜個肚唔夠位,叫唔到小食
之前其實都有幫襯過但冇寫食評

蘋果嘅甜味出奇地同咸咸香香既芝士好夾
而且清新既蘋果味可以去除芝士本身既油膩同飽滯感
所以食落負擔感冇咁重
隔離枱嘅外國人見到我哋叫呢個pizza咁特別
都專登問我哋食緊咩批添!

西柚肉配煙三文魚果仁沙律

呢個沙律份量十足,一啲都唔孤寒
沙律配埋脆卜卜既果仁
口感更加豐富

可惜個肚唔夠位,叫唔到小食
2023-12-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
藍芝士蘋果批
2024-01-09 614 views
朋友話Jacobmax嘅Pizza好好味,尤其係藍芝士蘋果薄餅,所以今日外賣咗一個返屋企試吓。佢個味又真係幾特別,估唔到又幾夾幾好味,蘋果香氣平衡左芝士既飽滯感,鹹味中帶啲清甜👍。佢個餅底都好出色,咬落脆卜卜,會encore😋藍芝士蘋果薄餅

TakeAway
2024-01-03 391 views
今日銅鑼灣行街決定同同朋友試下呢間出名藍芝士蘋果pizza周不時都聽過朋友講起/去食但印象中藍芝士好臭不過食完發覺同蘋果好夾聞落去好香,可能係蘋果中和左?食落去鹹甜鹹甜咁幾特別好味👍🏻比平時食開嘅芝士pizza芝士味濃郁少少同比較突出同朋友share食好夠-鹹蛋黃卡邦尼意粉都有驚喜!比起出面平時食嘅卡邦尼多左鹹蛋黃所以食落更加香😻意粉又唔會太淋身汁嘅份量都啱啱好,撈完食之後啖啖都係鹹蛋黃香味唔會過鹹好creamy好正👍🏻👍🏻推薦
今日銅鑼灣行街決定同同朋友試下呢間出名藍芝士蘋果pizza
周不時都聽過朋友講起/去食
但印象中藍芝士好臭
不過食完發覺同蘋果好夾
聞落去好香,可能係蘋果中和左?
食落去鹹甜鹹甜咁幾特別好味👍🏻
比平時食開嘅芝士pizza芝士味濃郁少少同比較突出
同朋友share食好夠

鹹蛋黃卡邦尼意粉都有驚喜!
比起出面平時食嘅卡邦尼多左鹹蛋黃
所以食落更加香😻
意粉又唔會太淋身
汁嘅份量都啱啱好,
撈完食之後啖啖都係鹹蛋黃香味唔會過鹹
好creamy好正👍🏻👍🏻推薦
講左咁多年,呢日終於去挑戰食藍芝士蘋果薄餅啦🤪藍芝士蘋果薄餅真係好味到我唔信😂一般嘅藍芝士我係唔食😆但呢個pizza真係顛覆咗我對藍芝士嘅印象💓芝士嘅鹹香Max蘋果片嘅清甜真心正!忌廉蟹肉大通粉朋友大推呢個意粉,果然真材實料食到一絲絲蟹肉!個人覺得味道似食緊酒樓嘅龍蝦伊麵味道🥰松露油牛肝菌火腿大通粉松露控必叫呢個意粉,超香松露味✨而且好多牛肝菌片同火腿片❣️炸魷魚有魷魚圈又有魷魚酥嘅炸魷魚勁惹味!送酒食一流😇香烤黑椒雞翼可能其他嘢偏濃味,顯得呢個雞翼偏淡唔太入味!Jacomax (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地舖
講左咁多年,呢日終於去挑戰食藍芝士蘋果薄餅啦🤪

真係好味到我唔信😂一般嘅藍芝士我係唔食😆
但呢個pizza真係顛覆咗我對藍芝士嘅印象💓
芝士嘅鹹香Max蘋果片嘅清甜真心正!

忌廉蟹肉大通粉
朋友大推呢個意粉,果然真材實料食到一絲絲蟹肉!
個人覺得味道似食緊酒樓嘅龍蝦伊麵味道🥰

松露油牛肝菌火腿大通粉
松露控必叫呢個意粉,超香松露味✨
而且好多牛肝菌片同火腿片❣️

炸魷魚
有魷魚圈又有魷魚酥嘅炸魷魚勁惹味!送酒食一流😇

香烤黑椒雞翼
可能其他嘢偏濃味,顯得呢個雞翼偏淡唔太入味!

Jacomax (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地舖
  • 炸魷魚
  • 忌廉蟹肉大通粉
  • 松露油牛肝菌火腿大通粉
2023-10-10 937 views
近排pizza癮起,諗起呢一間之前食過,非常回味,終於可以再食啦☺️銅鑼灣呢一間有lunch set,非常抵食,但係店舖唔算太大,如果繁忙時間係需要等位哦!🗨餐湯: 蘑菇忌廉湯大讚佢個餐湯一啲都唔馬虎,濃濃嘅蘑菇味,仲有蘑菇粒蓉添小食:🗨蕃茄芝士焗肉丸🗨迷你魷魚圈配他他醬 🗨 24個月頂級巴馬馬火腿配哈密瓜小食都好唔錯!推介魷魚圈同埋加錢食火腿。賣相令人食指大動,份量多😍主食:🗨九吋暴龍薄餅🗨九吋藍芝士蘋果薄餅 🗨松露油牛肝菌火腿長大通粉非常懷念藍芝士蘋果薄餅, 我哋幾個都唔食藍芝士,不過呢個薄餅係必需要嗌, 咸咸甜甜嘅配搭,異相相容!長通粉都好香,足料。不過通粉煙韌度有啲失望。記得之前食過試環個間,通粉都係有手工意粉嘅感覺呢。今次就普通左! 包茶或咖啡佢哋服務都好,餐廳好乾淨,光亮。有lunch set下次一定會再嚟食過😋

🗨餐湯: 蘑菇忌廉湯
大讚佢個餐湯一啲都唔馬虎,濃濃嘅蘑菇味,仲有蘑菇粒蓉添

小食:

🗨九吋藍芝士蘋果薄餅
🗨松露油牛肝菌火腿長大通粉

包茶或咖啡

2023-10-05
$166 (Lunch)
  • 炸魷魚
  • 藍芝士蘋果pizza
  • 松露油牛肝菌火腿大通粉
  • Gorgonzola & Apple
  • Gorgonzola & apple pizza
今次係第二次同🤴🏻過黎食pizza 🍕,我哋就嗌咗個二人套餐,當中仲試埋佢非常出名嘅藍芝士蘋果薄餅🍕!😁😁~~~炸魷魚圈配他他醬~~~份量適中,炸得好酥脆之餘,沒有鎅口嘅感覺,魷魚圈亦都好容易咬開唔會好韌☺️☺️~~~9吋藍芝士蘋果薄餅🍕~~~超級香濃嘅芝士味,再配埋蘋果酸甜獨有味道,真係一試難忘😋😋,連身為愛食肉🍖嘅🤴🏻居然都話呢個藍芝士蘋果薄餅🍕好食過肉🍖薄餅🍕,就知道一定好、好、好、好食💪🏻💪🏻~~~招牌香辣海鮮粗意粉🍝~~~意粉醬好充足,意粉亦都好有彈性,絕對唔會有乾身嘅感覺😊😊,辣味就正常,同樣都推薦😉😉

~~~炸魷魚圈配他他醬~~~

~~~9吋藍芝士蘋果薄餅🍕~~~

~~~招牌香辣海鮮粗意粉🍝~~~

2023-08-24
$235.5 (Dinner)
2023-09-14 517 views
Jacomax😘😘😘銅鑼灣渣甸街找好嘢食、帶美式的pizza店、微黃燈色、門前開放式廚房、整體舒適、員工熱誠!Set for 2 $425StarterMelon with 24 parma ham時令哈蜜瓜🍈、甜甜脆口、火腿帶微鹹、甜絲絲、腍身、配搭一流、夠爽😊Pizza9 寸夏威夷薄餅🍕厚厚圍邊、脆底、豐富餡料、火腿菠蘿🍍、拉絲芝士🧀️⋯⋯creamy yummy 😝Pasta自家肉醬粗意粉🍝真材實料、意粉煙靭、彈牙有口感、肉醬味道、同-般唔同、唔太多蕃茄導致太酸沙律菜伴碟、賣相吸睛!兩杯飲品免費!Jacomax銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地舖
Jacomax
Pizza
9 寸夏威夷薄餅🍕
Pasta
自家肉醬粗意粉🍝
沙律菜伴碟、賣相吸睛!
兩杯飲品免費!
Jacomax
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地舖
2023-09-14
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
  • 9寸夏威夷薄餅
  • 自家肉醬粗意粉
  • 24月parma  ham配時令哈蜜瓜
2023-09-04 462 views
third time to re-visitblue cheese pizza is perfect for sharing! snacks and pasta very good 😋第三次重返藍奶酪披薩非常適合分享!小吃和義大利麵非常美味 😋😋味道 :7.5 / 10💰性價比:7.0 / 10💕回頭 :7.5 / 10🍴 藍芝士蘋果薄餅 · Gorgonzola & Apple Pizza - $178🍴 蕃茄芝士焗肉丸 · Meat Balls Alla Marinara (5 pcs) - $60🍴 香烤黑椒雞翼 · Grilled Black Pepper Wings (5 pcs) - $58🍴 忌廉蟹肉大通粉 · Creamy Crab Meat Rigatoni - $158
third time to re-visit

第三次重返

藍奶酪披薩非常適合分享!小吃和義大利麵非常美味 😋

😋味道 :7.5 / 10
💰性價比:7.0 / 10
💕回頭 :7.5 / 10

2023-08-30 323 views
一入餐廳就聞到Pizza嘅香味,因為一入餐廳嘅右邊就係一個大焗爐聞到都流晒口水🤤係玻璃窗可以見到師傅點樣人手整pizza🍕 T-REX Pizza 🍕 呢款Pizza啱晒食肉獸😍有三款肉:火腿,辣肉腸,腸仔個餅底好薄同埋鬆軟,有小麥香味👍🏻配上番茄醬🥫同埋芝士🧀️番茄醬味道帶酸同埋甜味芝士份量好足夠,有拉絲效果😆食咗幾次都覺得呢間意大利餐廳既pizza好好食😍🦀忌廉蟹肉大通粉🦀呢個通粉雖然賣相一般,但係味道好好味😋醬汁味道非常濃郁蟹肉份量好多,每一啖都有蟹肉
聞到都流晒口水🤤
係玻璃窗可以見到師傅點樣人手整pizza

🍕 T-REX Pizza 🍕

呢款Pizza啱晒食肉獸😍
有三款肉:火腿,辣肉腸,腸仔

個餅底好薄同埋鬆軟,有小麥香味👍🏻
配上番茄醬🥫同埋芝士🧀️
番茄醬味道帶酸同埋甜味
芝士份量好足夠,有拉絲效果😆

食咗幾次都覺得呢間意大利餐廳既pizza好好食😍

🦀忌廉蟹肉大通粉🦀
呢個通粉雖然賣相一般,但係味道好好味😋
醬汁味道非常濃郁
蟹肉份量好多,每一啖都有蟹肉
意大利🇮🇹pizza 店 經歷過上次既難食uncle pizza (中環soho 店,有興趣見本人之前既食評)之後鼓起勇氣再試食pizza 畢竟pizza 都係幾高脂既食物 要肥得抵先唔嬲今次食肥左都抵呀!見咁多人都推薦藍芝士蘋果pizza 就試下佢先2個人食都已經夠晒飽 味道係甜食 素食之選 蘋果片薄薄的 同藍芝士個味好襯皮薄 又唔油 芝士又拉絲 熱熱地好好味🤤大推!!另外再叫左個炸魷魚圈 炸到有少少油 但軟軟的 完全唔”Un”都合格有餘的另外叫左杯檸檬梳打 忘記影相 正常味2個人埋單 $300幾蚊 抵!另外員工亦好有禮貌 大讚
意大利🇮🇹pizza 店

鼓起勇氣再試食pizza

畢竟pizza 都係幾高脂既食物 要肥得抵先唔嬲

今次食肥左都抵呀!

見咁多人都推薦藍芝士蘋果pizza 就試下佢先

2個人食都已經夠晒飽
味道係甜食 素食之選 蘋果片薄薄的 同藍芝士個味好襯

皮薄 又唔油 芝士又拉絲 熱熱地好好味🤤
大推!!

另外再叫左個炸魷魚圈 炸到有少少油
但軟軟的 完全唔”Un”
都合格有餘的

另外叫左杯檸檬梳打 忘記影相