Restaurant: Itamomo Cafe (Marina Square West Centre)
Info:

2024-03-31 64 views
落單落錯其實我唔介意,但係你自己落錯單,仲要上碟炸雞上第二次係咩事?我嘅感覺好似係你話我屈你落錯單咁,但我無啦啦點解要咁做先?😓😓😓除此之外仲要冇咗隻汁0通知,要問佢佢先講😓
2024-03-08 67 views
今日因為要去拎啲野人生第一次過來啲邊人生路不熟是但入左間茶記簡簡單單叫個午餐🔆慢煮秘製咖喱焗牛腩飯味道都唔錯喎,牛腩份量都唔小,仲有薯仔配,咖哩味濃郁又夠多,送飯一流!餐飲加5蚊叫左罐可樂,配埋冰底!
今日因為要去拎啲野
人生第一次過來啲邊
人生路不熟
是但入左間茶記
簡簡單單叫個午餐

🔆慢煮秘製咖喱焗牛腩飯

餐飲加5蚊叫左罐可樂,配埋冰底!

2023-11-02 205 views
第一次寫食評,其實唔係咁差真係唔會寫用openrice外賣自取,原來圖片僅供參考…..第一次食意粉係用芫茜唔係用parsley.. 叫唔食芫茜嘅人情何以堪🥹🥹蛋黃煙肉卡邦尼長通粉,但完全無煙肉嘅蹤跡… 只有菇、洋蔥、橄欖、紅腰豆同好多芫茜雖然呢兜野唔係貴,但可唔可以俾少少誠意
第一次寫食評,其實唔係咁差真係唔會寫
用openrice外賣自取,原來圖片僅供參考…..

雖然呢兜野唔係貴,但可唔可以俾少少誠意
2023-11-02
TakeAway
2023-08-21 196 views
今日去左試新野,海怡意樂,早餐餐牌睇落幾吸引,就入去試下結果呢,發現呢間野的服務態度真系唔掂意大利蕃茄濃湯牛肉通粉$38食物質素Ok ge,個蕃茄濃湯都幾濃烈,唔算好假陣味牛肉都嫩,通粉都煮得幾好,唔會太腍但呀姐落單呼呼喝喝無咩禮貌咁奶油多$29另外叫左個奶油多餐,$29餐抵唔抵就見人見智喇 最多嘅份量就係白方包,所以就嗌叫多咗個通粉,我都想正正常常不過不失啦

今日去左試新野,海怡意樂,早餐餐牌睇落幾吸引,就入去試下
結果呢,發現呢間野的服務態度真系唔掂
意大利蕃茄濃湯牛肉通粉$38
食物質素Ok ge,個蕃茄濃湯都幾濃烈,唔算好假陣味
牛肉都嫩,通粉都煮得幾好,唔會太腍
但呀姐落單呼呼喝喝無咩禮貌咁

奶油多$29
另外叫左個奶油多餐,$29餐抵唔抵就見人見智喇

今日有啲事要去海怡半島,中間大約有一個半小時冇嘢做,加上要食午餐,於是揾咗間靚仔少少嘅餐廳入去坐。入到去,由於唔係好肚餓,於是點咗個蕃茄天使麵餐,成個餐我基本上食咗唔夠一半。先講炒蛋:正常 之後個蒜蓉包:冇蒜蓉味,我食到大少少鹹味, 總括嚟講,就係冇乜味。個蕃茄豬扒腸仔天使麵:成碗嘢明明係蕃茄湯底,但完全冇蕃茄味,個豬扒都叫做比較冧,條腸就完全冇腸仔味。奶茶:難得叫做好飲總括係,我全部食左吾夠一半,同唔知食咗啲乜嘢。
先講炒蛋:正常
奶茶:難得叫做好飲
總括係,我全部食左吾夠一半,同唔知食咗啲乜嘢。

2023-05-06 147 views
我第一次幫襯呢間店,我叫咗杯凍檸茶少甜,但係發覺杯凍檸茶勁酸,我問店員可唔可以俾杯糖水我,同第一個女店員講,佢聽完之後就行開咗,隔咗好耐再同另外一個男店員講,個男店員又係聽完之後行開咗。喂大佬俾同唔俾都講聲好冇,佢話叫你啲店員係又聾又啞呢?
2023-05-06
$65 (Lunch)
放假既一Day 諗住會食個好滿足既第一餐.一心為左食意樂既水牛城雞翼 而簡左呢間餐廳食.因為上次想食竟然賣哂餐廳 服務 係有需改善舉手舉左幾次都可以視而不見係要大聲講句『唔該,嗌野食』 先會有反應眼見睇餐廳既人手唔算不足起碼有3-4個人係樓面 ,我諗餐廳要正視下呢個問題。講返野食先 都係一次一次地失望經過呢之之後 我諗都唔會再食與同行人各點一份野食🔸滑蛋鰻魚丼飯照燒雞肉流心蛋即食麵+2隻水牛城雞翼+2杯凍檸茶🔸照燒雞肉湯流心蛋即食麵流心蛋不是流心,而且隻蛋既賣相真係好不討好究竟係用刀切定係用口咬湯底 普通 淡過屋企自己煮自己係屋企煮 都可能好過出去食人 滑蛋鰻魚丼飯飯太淋 滑蛋個味好奇怪唔知係咪落得太多奶既關係 呢個飯我係食唔晒嘅可能隻滑蛋我越食越奇怪 有點想反胃既感覺所以無食落去最好食其實就係呢隻水牛城雞翼夠哂脆 個汁都都好味 我諗下次都係只會外賣水牛城雞翼返屋企食堂食其他主菜 都係不了
放假既一Day 諗住會食個好滿足既第一餐.
一心為左食意樂既水牛城雞翼 而簡左呢間餐廳食.
因為上次想食竟然賣哂

餐廳 服務 係有需改善
舉手舉左幾次都可以視而不見
係要大聲講句『唔該,嗌野食』 先會有反應
眼見睇餐廳既人手唔算不足
起碼有3-4個人係樓面 ,我諗餐廳要正視下呢個問題。

講返野食先 都係一次一次地失望
+2隻水牛城雞翼
+2杯凍檸茶
🔸

照燒雞肉湯流心蛋即食麵
流心蛋不是流心,而且隻蛋既賣相真係好不討好
究竟係用刀切定係用口咬

夠哂脆 個汁都都好味

我諗下次都係只會外賣水牛城雞翼返屋企食
堂食其他主菜 都係不了

2022-07-22
$60 (Tea)
2022-07-01 280 views
點左個嫰煎香草雞扒早餐,講明係煎,黎到變左炸,都唔緊要既,但係炸完又乾又硬又黑,真係接受唔到換左一次,都係一模一樣🤦‍♂️另外點左個炸魚柳,都係炸到個外皮好黑,但入面d魚肉係有d生生地😶,似乎係個爐開得太高溫,搞到外面燶左而入面都仲未熟透。仲有就係見到隔離枱都要求換過塊煎豬扒🥩呢個仲離譜,成塊都係黑色😑點解可以咁求其?食物質素有極大改善空間,圖片與食物有極大差異,試過其他分店唔係咁樣🤷‍♂️
換左一次,都係一模一樣🤦‍♂️
嫰煎香草雞扒早餐
2022-07-01
2022-05-25 232 views
‹v^v^v^• 開心食 •^v^v^v›大家知唔知南港島線最尾嗰個站係咩呢?就係海怡半島站啦🤪今日同大家嚟到海怡廣場醫肚啦推薦程度:3.5/5🍛「蒜香豬扒.滑蛋蓋飯」$56配皇牌蒜蓉汁蛋十分嫩滑!!!豬扒大大件,肉質一啲都唔柴仲好juicy喎~不過略嫌蒜蓉汁偏咸😢份量多!!食到超級飽🤰🏻🍹「凍好立克 」+$3唔好睇個杯比市面上大咁多啲冰都多好多呀😭食到最後啲冰融晒,變到超級淡大家記得叫少冰!!整體而言:上菜速度快,唔洗等好耐啱晒趕時間嘅大家😆👍🏻呢個價錢對比質素同份量都幾抵食連鎖餐廳,唔同地方都有唔洗一定嚟海怡試xD🔘推薦程度🔘🌟🌟🌟⭐️意樂餐廳是次地址:📍 鴨脷洲海怡路12A號海怡西廣場1樓117-119號舖海怡半島站B出口☎️ 2753 7668

‹v^v^v^• 開心食 •^v^v^v›
大家知唔知南港島線最尾嗰個站係咩呢?
就係海怡半島站啦🤪
今日同大家嚟到海怡廣場醫肚啦

推薦程度:3.5/5
🍛「蒜香豬扒.滑蛋蓋飯」$56
配皇牌蒜蓉汁
蛋十分嫩滑!!!
豬扒大大件,肉質一啲都唔柴
仲好juicy喎~
不過略嫌蒜蓉汁偏咸😢
份量多!!食到超級飽🤰🏻

🍹「凍好立克 」+$3
唔好睇個杯比市面上大咁多
啲冰都多好多呀😭
食到最後啲冰融晒,變到超級淡
大家記得叫少冰!!

整體而言:
上菜速度快,唔洗等好耐
啱晒趕時間嘅大家😆
👍🏻呢個價錢對比質素同份量都幾抵食
連鎖餐廳,唔同地方都有
唔洗一定嚟海怡試xD

📍 鴨脷洲海怡路12A號海怡西廣場1樓117-119號舖
海怡半島站B出口
☎️ 2753 7668

Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
$59 (Lunch)
2022-05-14 168 views
今日繼續係港島區做野,過黎海怡呢邊食野,今次食周圍都有嘅意樂。我點左個鴛鴦扒飯,係呀!你無睇錯,望到一塊係面,雞扒切件加埋有3條,同3隻手指一樣大。。。食落去唔錯嘅,汁同飯都好好食。個紅湯咸到呢,飲埋杯野都頂唔住。然後一路食一路食,聽到遠處有人係度講:「嘩,呢塊西冷黎架?咁大塊啊。。。」聽落都知咩事🤣🤣而家啲肉應該好x貴,食落聽落好多怨聲哈哈!我呢set59蚊,我覺得。。。呢。。。點嘅野食唔貴,食落去又ok ge,嫌雞扒細左啲啫!
個紅湯咸到呢,飲埋杯野都頂唔住。

2021-09-27 497 views
探個親戚 所以黎左呢到食晚飯嗌左個蒜香蜆肉天使麵 - 不過不失, 蜆嘅數量正常 但係食落唔覺得有蒜香味, 好淡口, 麻麻地跟餐要左杯凍檸茶 - 之前飲過佢嘅凍檸茶都覺得好飲,  唔洗篤檸檬 係冷榨檸檬茶, 幾清新如果唔係呢邊冇咩餐廳選擇, 相信我都唔會入黎食
探個親戚 所以黎左呢到食晚飯

如果唔係呢邊冇咩餐廳選擇, 相信我都唔會入黎食
2021-09-18
簡直係不吐不快話說我近幾個禮拜每個星期有一日都會過嚟呢一區, 本來滿心期待呢間餐廳食早餐, 因為佢同集團嘅餐廳質素都唔錯, 裝修唔錯, 餐廳亦好新.點知...第一次去嗌咗雞扁意粉早餐, 首先得嗰幾嚿雞, 然後食食下唔對路, 佔咗八成以上都係雞皮, 成碟面嘅份量又唔夠, 同佢哋員工講, 員工好大聲咁樣同個廚房講咗幾次-- 佢話好多雞皮喎冇雞肉呀, 語氣好似話:個客麻鬼煩咁. 就算唔計呢個問題, 成間餐廳啲服務都好似愛理不理, 粗粗魯魯. 已經打電話比總公司, 佢哋公司有個經理亦有打比我跟進, 就以為改善方面會有曙光...如是者第二星期...今次order漢堡扒半熟蛋面, 碟大份量少, 隻蛋又老又鞋, 又要換過!!今次ws個經理, 佢有回覆話跟進.到咗今朝, 入去其實仲有位, 有個侍應迫埋我同另一食客一張枱, 我哋兩個都坐低之後, 佢粗手粗腳整跌咗個膠隔板, 成塊膠板拍向我張枱, (好在我隻手冇擺喺枱, 如果唔係一定會受傷!!)我冇出聲, 只係行咗去另一張枱坐, 跟住邊個服務態度惡劣嘅員工, 同嗰個食客落完柯打之後, 仲唔知講d乜, 我估大概話我麻煩, 自己走咗去另一張枱坐... 跟住我行
簡直係不吐不快

點知...

如是者第二星期...

我冇出聲, 只係行咗去另一張枱坐, 跟住邊個服務態度惡劣嘅員工, 同嗰個食客落完柯打之後, 仲唔知講d乜, 我估大概話我麻煩, 自己走咗去另一張枱坐... 跟住我行埋佢去嗰度, 我話你講乜-- 佢好大聲話, 乜嘢呀我未同你道咗歉囉, 跟住好大聲喝我, 另一個高級啲嘅職員都叫佢你唔可以同客咁講嘢, 佢態度繼續非常差, 直至到我話要打比經理, 以及要問佢乜名先知驚, 其他人唔肯講佢乜名所以我映相為證!!!

又係打咗去公司同埋經理講件事, 似乎呢間公司都係意見接受態度依舊!!!

留意番隻蛋係已經全熟同埋乾👇

要出聲先換另一隻半熟蛋👇

該名呼喝我嘅侍應👇

2021-08-02
Type of Meal
Breakfast
2021-07-29 330 views
熟海怡的朋友應該都知海怡係個美食沙漠嚟最近新開意樂,雖然期望不大,但見門口咁多人排,都俾次機會試下啦米蘭肉醬焗扁意粉 $51講真味道就無乜特別,同出面食到的都係差唔多,係表面嗰層芝士幾厚,食完有飽肚感。不過份量以午餐嚟計就真係少咗啲,要預咗食完唔會夠飽普通茶餐廳質素,不過不失
熟海怡的朋友應該都知海怡係個美食沙漠嚟

米蘭肉醬焗扁意粉 $51

普通茶餐廳質素,不過不失
唔想同人逼,一於食下午茶當午餐。呢間連鎖店分店遍佈港九新界,平時多數食午餐,價錢合理唔太貴,原來下午茶都幾抵食,而且仲幾多選擇,$36有大大個嘅豬扒包,另配沙律或炸薯條,仲有杯咖啡或茶。豬扒包嘅size夠晒大,但略嫌塊豬扒相比下細,如果大件返d啲就好些,有千島醬汁伴食,味道中規中矩。沙律主要是羅馬生菜和少許紫洋蔥,新鮮度可以,醬汁則是我喜愛的日式芝麻醬。咖啡係生磨的,好味,喺呢間餐廳食嘢多數會要咖啡。

2021-07-06
$36 (Tea)
2021-06-01 252 views
晚餐時,點選完正餐後,再加點了一杯凍檸茶,但係內裡有很多不明的白色狀似像豆腐花般質地的浮遊物,本人很禮貌地查詢過服務員,回答說是此店凍檸茶的正常現象,而且她的態度非常差,最後經過多次查問後,得到的回覆是此店的凍檸茶是正常的,但本人其實是此區居民,並不是首次幫襯此店,根本這次飲品,比較以前幫襯時所點選的凍檸茶明顯係是有異常情況,結果,店員的不禮貌態度,令人非常失望,只係不停講話凍檸茶是這樣的,真的令人失望,連结帳時,也只可以收現金,不能接受八達通,冇下次了!