2024-01-28 154 views
今午去咗板長食Lunch, 叫咗豚肉生薑燒。𠶧知送來的是九成肥肉,一成豚肉。佢哋當啲客是水魚,怎可能俾肥豬肉給人客吃,我決定永不幫襯,佢哋應該好好管理食物品質,唔好得失人客。管理層有冇監察食物品質,收百多元一份餐,卻俾肥豬肉人客食,真係無良心。

2023-12-09 205 views
今日來板長食個下午茶,大概$50到,食壽司嚟講幾化算。有六個壽司,其中燒三文魚壽司肥得來唔膩,滿滿嘅魚香,燒完之後更加濃郁。加上有麵豉湯,炸雞塊,十分滿足。如果唔夠喉嘅話,仲可以嗌多個茶碗蒸或者軟殼蟹手卷,$18就可以嗌到一個。
2023-11-02 269 views
都有一段時間冇食過板長壽司,早幾日去食先發現多咗唔少選擇。一嚟到就要叫每次必食嘅火炙三文魚甘口醬油漬壽司,呢款壽司已經食咗好多年,但依然覺得好食,食到三文魚嘅油香,上面嘅洋蔥碎更加令壽司嘅味道更有層次。原來而家仲有自選丼飯,但刺身味道就普通,帆立貝唔算好甜,魚肉唔算好爽口。反而最有驚喜係鰻魚炒飯,鰻魚份量都幾多,而且唔係細細粒嘅。啲飯都吸收咗鰻魚嘅油香,而且仲有啲飯焦。兩款飯定食都包咗麵豉湯同埋沙律,份量都唔算少。
2023-10-18 194 views
真係好幾年無去板長,因為屋企附近個間closed左,之後都比較少遇到,而被代替肯定就係元氣同埋壽司郎了。今日剛剛好搵唔到另外兩間,只有板長,所以去試下。已經無左以前的午餐set。下午茶set就兩點半後先有。單點價格,好老實講,同另外2間相比,無優勝,價格貴,份量又唔比人地多,所以點樣維持落去系一個比較大的問題。食左好少野,盛惠260蚊。質素系OK的。最近有新會員優惠,62日食夠500蚊,會成為會員和送200積分當錢使。
食左好少野,盛惠260蚊。質素系OK的。

2023-10-18
食開好多年啲野質素都叫保持到但啲會員野又要重新申請申請左仲要消費$500先得有200分比返得3年有效期咁都算啦有比返分今次食烏冬加12件壽司set太太叫左個烏冬set埋單$289但原來佢300蚊用Pay有9折😅算啦都諗住埋左單問佢點入返啲分點知原來要埋單前講攪咁多花臣就唔該叫啲職員醒少少雖然態度真係幾好今次無入分加用PayMe差幾多?咁不如唔好攪咁多收平啲啦真係食餐飯都麻Q煩有邊間餐廳好似你咁特別係特別麻煩呀!
食開好多年

埋左單問佢點入返啲分
點知原來要埋單前講
攪咁多花臣就唔該叫啲職員醒少少
雖然態度真係幾好

今次無入分加用PayMe差幾多?
咁不如唔好攪咁多收平啲啦
真係食餐飯都麻Q煩
有邊間餐廳好似你咁特別
係特別麻煩呀!

2023-09-04 140 views
當唔係好諗到食咩既時候,日本野總會係我必然之選之一。先講講呢個《日本粟米》,真係好清甜,好好味。另外,去親板長,我一定會食《火炙三文魚甘口醬油漬壽司》,呢個絕對係無懈可擊。《油甘魚》係我最愛魚類之一,配合柚子醬更加好味,所以就點左《油甘魚壽司(柚子醬)》,兩者味道非常之夾,好味。個人都幾鍾意食貝類,所以都會叫《鮮北寄貝壽司(裙邊)》,不過今日就麻麻地,唔夠鮮。除左呢啲基本野,今日我所點既主要都係長崎直送又或者北海道直送既居多。今日仲試左《葉血引壽司》,好好味,魚油大爆發好香,食完再encore。然後仲有北海道直送既《鮮帆立貝壽司》,大大粒,又夠鮮甜爽口。
當唔係好諗到食咩既時候,日本野總會係我必然之選之一。

先講講呢個《日本粟米》,真係好清甜,好好味。

2023-01-15 912 views
我諗我有10年冇行過入一間板長壽司。記得好多年之前,板長壽司都算係好紅嘅餐廳,好似有好多間,好多人去,好多人排隊。唔知幾時開始,板長壽司好似有啲out,之後就越來越少去,漸漸就冇再去。今日入到嚟,試咗啲壽司,好似仲好食過以前。以前啲大型壽司舖,總會有啲粗製濫造嘅感覺。今次最好食個人覺得係個鯛魚,池魚都唔錯,吞拿魚腩同埋油甘魚腩都係一如既往嘅好食。短短30分鐘令我諗翻起以前嘅日子——或者我會再嚟返多啲。😂😂
我諗我有10年冇行過入一間板長壽司

2022-10-24 705 views
平時兩三個星期就會來一次食,今次都唔例外呢個生蠔都唔係次次都有嘅,咁啱撞正首神有新鮮生蠔,我哋就每人叫咗一隻。佢個性價比都幾高平均$38隻,即開即食,生蠔味重,初頭沙田板長有生蠔食嗰陣時嘅生蠔size冇咁大,而家佢個size越來越大,抵食芒果沙律幾清新,唔錯嘅選擇平時我哋過嚟食,多數每人一個套餐,呢個套餐都真係幾好,有齊晒我哋想食嘅嘢,吞拿魚都有三款,又有海膽,三文魚子壽司,連不寄貝係新鮮嗰種,性價比超高呢個三文魚頭就冇乜話特別好食,佢最好食係個醬汁,問過呢度啲職員佢哋話自己教嘅個醬汁酸酸地幾開胃今次再叫多杯梅酒飲,甜甜地幾易入口
平時兩三個星期就會來一次食,今次都唔例外
兵庫県生蠔
呢個生蠔都唔係次次都有嘅,咁啱撞正首神有新鮮生蠔,
芒果飛魚子沙律

芒果沙律幾清新,唔錯嘅選擇
北海壽司組合
鹽燒三文魚頭
梅拉宿梅酒
今次再叫多杯梅酒飲,甜甜地幾易入口
2022-08-29
兵庫県生蠔
芒果飛魚子沙律
北海壽司組合
鹽燒三文魚頭
  • 生蠔
  • 北海壽司盛合
2022-10-02 500 views
經過沙田,在沙田中心附近想找東西吃,但今日假期,周圍都超級多人,見到板長無咁多人排隊就拎左張票先,結果一走出門口就看到整條街都是人,毫不猶豫立刻回去板長排隊等候,等了大概2-3個張票就到我們了😆!非常餓的我一入到去就點了兩個套餐,一個是拉麵、一個是壽司套餐。拉麵是麻辣拉麵🍜,非常新穎,有麻辣味,但不算辣,完全接受到。而壽司🍣套餐可以選6件、8件、10件、12件,我點了8件,可以選火灸類的壽司🍣,太好了!平時火灸類都貴普通的很多,所以我點了5件火灸類,其他是軍艦類壽司🍣。壽司套餐還包湯和烏冬,吃完真的大滿足☺️!
2022-09-29 302 views
板長嘅壽司一向都種類繁多😆✨而且性價比極高🤩🤩🤩今次決定同大家分享我平日叫開嘅壽司🍣本身唔食開生冷野嘅我食壽司必點熟食😋加洲卷😚蟹柳壽司🦀天婦羅壽司🍤甜蝦壽司全部都係我嘅熟食之選😋😋😋唔好睇少佢哋只係普通款嘅壽司🍣往往普通款式嘅壽司先能夠睇到間食肆嘅實力😋全部都對得住個價錢而且壽司飯又唔會太淋又唔會太硬又唔會酸😋所有野都控制得啱啱好🫶🏻叫咗個炸雞軟骨做小食雞軟骨脆得嚟又有咬口😗😗整體嚟講都係沙田食壽司嘅恩物😆🤍🫶🏻
板長嘅壽司一向都種類繁多😆✨
叫咗個炸雞軟骨做小食
雞軟骨脆得嚟又有咬口😗😗
整體嚟講都係沙田食壽司嘅恩物😆🤍🫶🏻
2022-09-27 220 views
自從有唔少壽司店進駐香港,都少咗好多食板長,但間中都會有少少掛住佢🙊今日就嚟咗呢度食晏,見到佢有個餐都幾吸引,就試吓佢😆我叫咗個自選壽司定食12貫加稻庭烏冬 ($158)😗計返都幾抵食,佢有得揀赤蝦同帆立貝呢啲壽司,每款最多可以揀兩件~整體上其實都幾好食,只係啲紫菜唔夠脆,扣少少分~個烏冬都唔錯,好彈牙,份量都唔少🤭仲有沙律同湯添~另外仲比佢嘅兵庫縣生蠔 ($38)吸引到🦪加埋師傅特製酸汁真係好鮮甜好味☺️板長水準我覺得都算幾穩定,係我幾鍾意嘅壽司店☺️👍🏻

兵庫縣生蠔

板長水準我覺得都算幾穩定,係我幾鍾意嘅壽司店☺️👍🏻
2022-09-10
$216 (Lunch)
兵庫縣生蠔
2022-08-02 353 views
近日用hsbc credit card 簽帳有20% off,即管試一試劍魚腩壽司($15)魚生幾厚,但飯的size似乎細得有點離譜😂細到夾不到三文魚籽軍艦($29)、蔥粒呑拿魚腩軍艦($14)Um…….紫菜不脆也是預期之內,三文魚籽和呑拿魚腩蓉的份量也不算少,前者沒什麼鮮味,魚籽也沒有「爆」的口感;反而呑拿魚腩蓉的味道幾不錯👌🏻三文魚腩壽司($14)、火灸三文魚腩($15)不過不失,都算肥美蔥粒呑拿魚腩軍艦($14)、飛魚籽軍艦($11)八折後,埋單$120有找,雖然未算好好食,但都有一定性價比

三文魚籽軍艦($29)、蔥粒呑拿魚腩軍艦($14)

三文魚腩壽司($14)、火灸三文魚腩($15)
不過不失,都算肥美

蔥粒呑拿魚腩軍艦($14)、飛魚籽軍艦($11)

八折後,埋單$120有找,雖然未算好好食,但都有一定性價比
2022-08-02
$120 (Lunch)
2022-06-19 351 views
沙田中心這家板長壽司我是第一次去,環境不錯座位都算舒服,地方光潔衛生,服務可以啊!手機自助點餐,不用片刻食物便送上非常快捷。🥢先來小食唐揚池魚仔 $38炸得酥香脆口,連骨都可吃掉。🤭🥢炙燒三文魚腩丼定食 $68燒過的三文魚腩油脂香味盡出,啖啖魚腩滋味十足,飯底都不錯軟糯微酸越食越想食。🤣😋🥢迷你叉燒烏冬定食 $86有叉燒烏冬同壽司,叉燒入味口感柔而不韌,五款壽司向有千秋,總括來說新鮮就是好。😋😋
手機自助點餐,不用片刻食物便送上非常快捷。
🥢先來小食唐揚池魚仔 $38
炸得酥香脆口,連骨都可吃掉。🤭

🥢炙燒三文魚腩丼定食 $68

🥢迷你叉燒烏冬定食 $86

2022-06-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2021-10-11 481 views
我覺得板長嘅午餐 下午茶整體來講真係唔錯而家疫情有八折價錢方面一啲都唔貴 大約$60-$100食一個餐仲要好飽肚份量好足你鍾意食佢嘅三文魚皮壽司味道好甘香 唔會好油膩
我覺得板長嘅午餐 下午茶整體來講真係唔錯
而家疫情有八折
價錢方面一啲都唔貴 大約$60-$100食一個餐
仲要好飽肚份量好足
你鍾意食佢嘅三文魚皮壽司
味道好甘香 唔會好油膩
2021-03-08
$70 (Lunch)
2021-10-01 315 views
難得我同屋企人都放假 又遇上板長會員堂食八折我地食左個early dinner 六點零鐘就入座好似早兩分鐘到 入個下見到得幾枱客 點知陸陸續續不斷入第一碟壽司都未上枱 餐廳已經滿座要拎飛等位🥶板長有免費wifi可以log in比客人用app落單一坐底 連wifi 就可以用app開始點餐每款食物都有張圖可以睇 咁就唔怕叫錯野食而且可以分幾次落單 唔洗一次過叫到成枱係 板長必食之選火炙三文魚甘口醬油壽司👑呢碟壽司好似得板長先有見過似係一塊比較肥味 甘口醬油味嘅三文魚皮個面再用火燒一燒 啲油香全部出晒嚟一啲腥味都無 入口即溶 好香好好味仲要呢碟壽司特別平 $15有兩件真係超值 性價比好高油甘魚配黑松露醬一片油甘魚刺身配上一口黑松露醬將呢片刺身嘅味道昇華左芒果軟殼蟹芝士卷用紫菜包住一啖細滑既忌廉芝士加一啖香脆既軟殼蟹 加啲飯包住所有嘢 再放一塊甜甜嘅芒果係上面Top up加啲沙律醬 驚肥你唔死😂成舊壽司一嘢放落口 正👍🏻火炙魚背壽司火炙既做法將呢個魚背嘅油脂燃燒食落口唔會太肥膩 但又滲透住一浸浸嘅油香呢款壽司嘅道理就好似嗰隻三文魚甘口醬油壽司咁每次食完都想再encore但呢款壽司嘅價錢係佢嘅一
難得我同屋企人都放假 又遇上板長會員堂食八折
我地食左個early dinner 六點零鐘就入座