2018-08-19 2701 views
「牛肉麵」作為台灣經典,耐不耐就飛轉寶島的香港人又點會錯過,連帶專門店也漸多,包括這間「鐵牛」,密密攻港。 門口的招牌寫著:「鐵一般的熱血,最原始的感動」,甚有台灣風的口號。我們好像很少說這樣肉麻的句子 XD 年初小弟遊台北期間,吃了不少米芝蓮牛肉麵店,對地道牛肉麵叫做有些心得。不論牛肉、湯頭、麵質、配菜等幾個環節,都是重要且互相呼應,缺一不可。 地道牛肉麵店少不了自助醬料架,放辣醬、紙巾、酸菜之類。「鐵牛」也有個,放醋、辣椒醬、鹽、豉油, 也齊備杯、水、紙巾等, 卻欠了牛肉麵的神髓:酸菜。對我這個極愛吃酸菜的怪人來說,是個何等大的打擊! 我光顧的是中環店,落地玻璃,非常光猛。窗台上放植物攞設,感覺柔和放鬆: 放眼看出去是中環街景,是「重慶森林」王菲與梁朝偉的那一段天橋: 麵店採用半自助形式。首先是入坐,由店員帶位: 餐牌看得出花了心思,做得像一本故事書, 賞心悅目。逐頁生動地介紹食物, 讓視覺帶動味蕾。 打開餐牌,除牛肉麵外,也有其他地道小食,例如鹽酥雞、夜市小吃等,做得像本地圖,有走訪夜市的感覺。 揀好食物,剔在點餐紙上,自行到收銀櫃檯付款。食物準備好後,就會送到你座

麵店採用半自助形式。首先是入坐,由店員帶位:

揀好食物,剔在點餐紙上,自行到收銀櫃檯付款。食物準備好後,就會送到你座位前。

招牌紅燒牛肉麵」$62,我沒有點牛筋,只淨牛肉,加杯「洛神花茶」$16。

先說優勝之處。牛肉是出色的,用了牛肋肉, 相比一般使用橫切牛𦟌,炆的更腍更入味。亦因為是肋條位,每口鬆軟且不失濃郁肉香:

每家麵店都會有自家湯底。這個該有用牛骨熬製,牛味頗濃,不錯。

酸菜的份量就太少,有些失望。酸菜實在是牛肉麵的其中一個重點,原材料價錢也不貴,卻好提香提味及帶動成碗麵的立體感。即使不放在自助醬料架上,落手也毋需太吝嗇,可以大方多放些啊 XDD

牛肉麵的麵底,花款也甚多,例如有自家拉幼麵,粗條麵,刀削麵不等。 這個用類似日本的拉麵 (? !),顯得有點怪,掛湯能力不強,卻容易發漲發大,有改進空間:

開餐前望過少許網上資料,知道此店飲品一般比較甜,「洛神花茶」就較清新。在30度的炎夏,飲一杯微酸凍飲料,爽皮。而且洛神花能抗氧化和高血壓,比一般汽水健康:

當日是 6pm, 人流不算多,坐得舒服, 店員服務亦殷勤。返工返得累,真係流住鐵一般的汗。。。吃個麵坐一坐,看看街景 relax 下,在夏天涼涼冷氣來一刻柔情,也不錯。

(The above review is the personal opinion of an user which does not represent OpenRice's point of view.)
2018-06-08
  • 招牌紅燒牛肉麵
  • 洛神花茶
2018-08-01 2070 views
因為同媽咪一齊放假於是帶佢去豪食台灣野 聽朋友講呢間鐵牛嘅牛肉麵好好味 就同佢一齊試下七點幾去到爆曬場,等左一陣先入得。由於好肚餓,兩個人共叫咗兩碗麵加兩個小食媽咪揀咗推介既主廚私房牛肉麵黎到先飲一啖湯 好香濃既牛腩湯底 面都好彈口,煙韌、軟硬度啱啱好我就叫咗麻辣大塊牛肉麵 一上枱就聞到好香嘅麻辣味 加埋少少酸菜 辣中大一點酸 幾特別我更鍾意食呢個麻辣湯底 配面食一流因為兩個都太鍾意食牛,於是叫多咗個牛三寶拼盤小食入面有牛肉、牛腩同牛筋 基本上同牛肉麵嘅餸差唔多啱晒勁鍾意食牛嘅我哋三款我最鍾意食牛筋 好林好入味再嚟一個香口嘅鹽酥小拼盤有花枝丸、黃金梅子脆薯同埋鹽酥雞個花枝丸真係好好味外脆內彈口 如果可以想叫多一份花枝丸可惜食唔晒另外脆薯都好特別入面係番薯 外面有少少梅粉 食落去酸酸甜甜又炸又香口唔錯最後叫咗兩杯野飲 荔枝紅茶同埋芋香珍珠奶茶 荔枝紅茶比較甜 芋香珍珠奶茶甜度岩岩好,好香芋頭味總括而言 性價比好高,食物同環境質素唔錯 埋單每人唔使200蚊唔錯
因為同媽咪一齊放假

媽咪揀咗推介既主廚私房牛肉麵

我更鍾意食呢個麻辣湯底 配面食一流

因為兩個都太鍾意食牛,於是叫多咗個牛三寶拼盤小食
入面有牛肉、牛腩同牛筋 基本上同牛肉麵嘅餸差唔多
啱晒勁鍾意食牛嘅我哋
三款我最鍾意食牛筋 好林好入味

再嚟一個香口嘅鹽酥小拼盤

有花枝丸、黃金梅子脆薯同埋鹽酥雞

個花枝丸真係好好味

外脆內彈口 如果可以想叫多一份花枝丸
可惜食唔晒
另外脆薯都好特別

入面係番薯 外面有少少梅粉 食落去酸酸甜甜又炸又香口
唔錯

唔錯

2018-07-21 2234 views
之前食過旺角既「鐵牛」印象麻麻今次就試試中環新開的分店餐廳主要賣主食和飲品別期望有台式甜品食台灣菜當然要吃它們的牛肉麵,試了原味湯底和蕃茄湯底兩款主打:《招牌紅燒牛肉麵 $62》湯底不油膩而且好香濃沒有太咸麵條口感實在,令人彼有飽肚感紅燒牛肉好腍身而且加入了雪菜吊更香和提味《鮮蕃茄牛筋腩麵 $69》牛腩比牛筋多而牛腩沒有預期中的軟腍亦欠牛肉味所以如果想吃牛筋的朋有可以另點淨牛筋一碟鮮茄湯底味道真實完全不會有茄醬或茄膏的人工蕃茄味此湯底味道天然清香吃麵連湯入口都沒有口渴或咸味麵條方面+$3轉了新竹米粉新竹米粉份量彼多口感爽口而且比一般米粉幼身掛湯非常《奮起湖燒雞腿扒肉燥乾拌麵 $68》(+$3換新竹米粉)個人認為吃拌麵用新竹米粉比用台灣麵更美味新竹米粉更吸汁入味拌上肉燥和湯很不錯但可惜燒雞腿扒肉質乾硬令人失望因為媽媽今天吃素所以點了一份《養生素食便當 配 黃金地瓜飯 $59》黃金地瓜即是甜蕃薯,味道清甜蕃薯粥和蕃薯飯是很台式的家常便飯但可惜這裡的米飯較乾實不太推介便當飯類點了多款小食但只覺得其中幾款比較好吃《香滷滑牛筋 $48》好軟腍入味,啖啖骨膠原《肉燥小茄子 $36》茄子皮燒得微脆口
之前食過旺角既「鐵牛」
印象麻麻

今次就試試中環新開的分店

餐廳主要賣主食和飲品
別期望有台式甜品

《招牌紅燒牛肉麵 $62》
湯底不油膩而且好香濃沒有太咸
麵條口感實在,令人彼有飽肚感
紅燒牛肉好腍身

新竹米粉份量彼多
口感爽口而且比一般米粉幼身
掛湯非常

《奮起湖燒雞腿扒肉燥乾拌麵 $68》
(+$3換新竹米粉)
個人認為吃拌麵用新竹米粉比用台灣麵更美味
新竹米粉更吸汁入味
拌上肉燥和湯很不錯
但可惜燒雞腿扒肉質乾硬令人失望

因為媽媽今天吃素
所以點了一份《養生素食便當 配 黃金地瓜飯 $59》
黃金地瓜即是甜蕃薯,味道清甜
蕃薯粥和蕃薯飯是很台式的家常便飯
但可惜這裡的米飯較乾實
不太推介便當飯類

點了多款小食
但只覺得其中幾款比較好吃

《香滷滑牛筋 $48》
好軟腍入味,啖啖骨膠原

《肉燥小茄子 $36》
茄子皮燒得微脆口感不錯
加上肉燥同和醬汁入味又惹味

《黃金梅子脆薯 $36》
脆薯用甜蕃薯炸成粗身薯條
口袋香感自覺比普通普條惹味
灑上梅子粉微微酸香可減膩

不好兩杯凍手搖茶和一杯熱咖啡:

《百香果QQ冰茶 $28 加椰果+$5》(右)
原來QQ就是珍珠
整體味道不會太甜
清涼解渴

《蜂蜜柚子茶 $28》(左)
這款有甜

收餐都只是食客主動要求才收走
而且縱使他們站在餐具櫃面前都會叫客人自己出來取
有點那個
2018-07-20
最近台灣牛肉麵開完一間又一間,班底來自台灣的鐵牛台灣牛肉麵,也剛在中環開了新分店。樓上鋪面積尚算寬敞,這天雖然是週末,但也坐到八成滿。餐牌選擇繁多,剔選食物後就可直接到收銀處付款,不收加一服務費,以中環區來說,價錢可算是經濟相宜。魚酥皮蛋豆腐 $36凍豆腐拌以皮蛋、木魚、蔥花及帶點甘甜的醬汁,在悶熱的天氣來個涼拌前菜更讓人開胃呢!鹽酥小拼盤 $48拼盤包括鹽酥雞、黃金梅子脆薯及酥炸花枝丸,雖然全碟都是炸物,不過入口不算太油膩。個人最喜歡的是黃金梅子脆薯,蕃薯香甜粉糯,外層粉漿夠薄,撒上酸甜的甘梅粉,極之醒胃。鹽酥雞拼夜市小香腸 $42鹽酥雞炸得乾爽酥香,台式香腸比一般坊間的香腸較甜,咬下去爆出滿口鹹甜的的肉汁。好芝味芝士薯條 $38薯條炸得金黃酥脆,鋪滿邪惡拉絲芝士,只是吃得多就覺得有點滯膩。奮起湖燒雞腿排肉燥乾拌麵 $68悶熱的夏天總讓人提不起勁,所以最適合吃乾拌麵,天氣再熱也不減食慾。燒雞腿排肉份量不少,完全無骨,每口都是啖啖肉,肉質細嫩,可是應該不是即叫即製,上枱時只是微暖,欠了新鮮燒好的盪熱溫度。麵條質地扎實,滑口有嚼勁,而且這裡的麵量算得上是重量級,如果一個女生吃也未必吃得完

樓上鋪面積尚算寬敞,這天雖然是週末,但也坐到八成滿。

魚酥皮蛋豆腐 $36

好芝味芝士薯條 $38
好芝味芝士薯條

奮起湖燒雞腿排肉燥乾拌麵 $68

奮起湖燒雞腿排肉燥乾拌麵

麵條質地扎實,滑口有嚼勁,而且這裡的麵量算得上是重量級,如果一個女生吃也未必吃得完。

滷肉香酥排骨便當 $58
滷好的肉燥質地軟嫩,鹹味中帶有微甜,不過五花腩較多,肥多瘦少,對我來說就覺得過於heavy。
滷肉香酥排骨便當

肉排鬆軟不過韌,外層粉漿夠脆口,只可惜比較厚身。
滷肉香酥排骨便當

米飯煮得粒粒分明,不會過乾或過黏,以肉燥送白飯特別開胃。

芋香珍珠奶茶 $18
粉紫色賣相夢幻,入口濃厚順滑,一喝芋香奶香佈滿舌尖。
芋香珍珠奶茶

珍珠朱古力 $18
誰說珍珠一定要配奶茶?!這裡可配朱古力,兼顧了我這些從來不喝奶茶,但又渴望吃珍珠的需求 XD
珍珠朱古力

珍珠是小顆粒size,口感粉糯QQ,不是軟軟的那種,富有嚼勁,同時滿足喝與嚼的小確幸。
2018-06-30
$160 (Tea)
魚酥皮蛋豆腐
2018-07-04 1390 views
每次回家走扶手電梯都會看到這家新開的台灣餐廳,終於找到一個晚上和陳先生一起去試試看。晚上8點到已經坐滿了人,裡面不算很大,裝潢以黑色和木色系為主,明亮簡約。店員安排我們坐在卡座,看著窗外扶手電梯人來人往我超愛哈哈!我覺得我喜歡這家餐廳除了味道不錯以外,最主要的是每份台灣小食份量不多,像我們這種兩個人去吃飯的就可以點多幾款小食試不用浪費。我點了麻辣牛筋腩麵($68).小妹愛吃辣但又不能吃很辣,這邊的辣度對我來說剛剛好,還有點麻香味超讚!牛筋腩燜得很淋,麵不會太軟或太硬,好吃!把半碗湯喝了也不覺得很口渴。陳先生點的香酥排骨肉燥麵($58)。排骨炸得酥脆但不會很油膩,裡面的肉也不乾。這個湯底是白湯底,適合喜歡清淡點口味的朋友仔。小食我點了5樣,全部份量都不多,很適合我們這種兩個人又想試多點菜的人群。這是鹹酥雞拼香腸($42)。鹹酥雞酥脆,雞肉不會很乾。香腸味道也不錯,不會很油膩。接下來是黃金梅子脆薯($36)。這是我最喜歡的小食,蕃薯外皮炸得脆而不油膩,上面灑了一層酸酸甜甜的梅子粉,和蕃薯的甜味超搭!這是肉燥小茄子($36)。茄子很入味,好吃!這是滷大腸拼豬耳($45)。大腸味道不算很重,豬

香酥排骨肉燥麵($58)

鹹酥雞拼香腸($42)

鹹酥雞拼香腸($42)

黃金梅子脆薯($36)

這是肉燥小茄子($36)。茄子很入味,好吃!
肉燥小茄子($36)

這是滷大腸拼豬耳($45)。大腸味道不算很重,豬耳爽口。
滷大腸拼豬耳($45)

最後這是炸豆腐($32)。上來有兩大塊,外皮炸過,淋了一層酸酸甜甜的醬。裡面豆腐超滑很好吃!
炸豆腐($32)

飲品我點了芋香珍珠奶茶($18)。不會很甜,珍珠還滿軟的,珍珠奶茶是吃台灣菜必備哈哈!

芋香珍珠奶茶($18)

我們叫了7個菜1杯飲品買單才$335,價格在中環非常親民。加上味道好,愛吃台灣菜的朋友們不要錯過ʕ•ᴥ•ʔ
2018-06-25
香酥排骨肉燥麵($58)
黃金梅子脆薯($36)
肉燥小茄子($36)
滷大腸拼豬耳($45)
炸豆腐($32)
芋香珍珠奶茶($18)
本身好鐘意食台式麵,今日朋友就帶左我黎試呢間鐵牛。中環店座位好多,但夜晚人都好多,等左一陣先有位。朋友揀左招牌既牛肉麵,講真對於個味道有啲失望,形容唔到既味道,但係啲麵質係唔錯既。我揀左鹽酥雞麵,鹽酥雞係好食既,不過比較油膩,配麵食都ok。

I made this account for the sole purpose of highlighting how awful the service was here. Went for late lunch with a friend at 3pm (with many available tables), was led to a table next to the kitchen and had kindly requested to be put at the window seats instead. Not only was the waitress rude and dismissive (with a very offensive attitude - I almost felt I was being told off for just asking), but she pointed out that table I requested to move to was reserved for its staff. Two minutes later, she seated newly arriver customers at those seats. Another staff later clarified those seats were never reserved. Felt so uncomfortable and upset to be unfairly treated with such rudeness.

Can't believe such unkind human exists!
2018-10-31 13 views
其實見到好多地方都開左呢間鐵牛,所以一直都想試,同埋對佢有期待返工見到中環有,就過黎試下佢呢度係入左去坐,你剔完食咩,再出返去比錢之後就會有人送過黎比你不過現場所見,基本上一到12:15就會好多人,所以想食既就一定要預早d時間喇叫左個鹽酥雞面,加$9有珍珠奶茶講個面先唔知點解我覺得麻麻地,同埋有d太清,無咩味個鹽酥雞就不錯既,同埋份量都唔少,最後d鹽酥雞都食唔曬珍珠奶茶既奶茶就不錯,不過d珍珠就真係麻麻地我覺得有d太硬
返工見到中環有,就過黎試下
佢呢度係入左去坐,你剔完食咩,再出返去比錢
之後就會有人送過黎比你

叫左個鹽酥雞面,加$9有珍珠奶茶

講個面先
唔知點解我覺得麻麻地,同埋有d太清,無咩味
個鹽酥雞就不錯既,同埋份量都唔少,最後d鹽酥雞都食唔曬

珍珠奶茶既奶茶就不錯,不過d珍珠就真係麻麻地
我覺得有d太硬
2018-10-29 13 views
友人介紹下得知呢間位於中環嘅台灣麵聽講佢地嘅牛肉麵不錯吃但今次我地都兩位都唔食牛所以試左其他⭐️香酥排骨肉燥乾拌麵(拌麵不錯 撈埋d青瓜絲感覺清爽不油膩 排骨就不過不失都唔太乾)⭐️奮起湖燒雞腿排肉燥麵(話明台灣嘅湯麵個湯好重要 但係佢嘅湯個人覺得似豬骨味一丁麵入面包味粉開嘅湯 無咩特別 側邊嘅雞扒有d柴皮 下次應該唔會再試呢樣)⭐️肉燥小茄子(味道不錯 好多木魚碎 茄子本身夠凍好加分)⭐️蘋果西打(煎炸食物配上一杯有氣嘅飲品都會份外gur d)
友人介紹下得知呢間位於中環嘅台灣麵
聽講佢地嘅牛肉麵不錯吃
但今次我地都兩位都唔食牛所以試左其他

⭐️香酥排骨肉燥乾拌麵

⭐️奮起湖燒雞腿排肉燥麵

⭐️肉燥小茄子
(味道不錯 好多木魚碎 茄子本身夠凍好加分)

⭐️蘋果西打
(煎炸食物配上一杯有氣嘅飲品都會份外gur d)
最愛牛牛麵。道地的台灣菜👍🏻今日Happy Friday,一定要食好嘢,就算係中環要排半個鐘頭隊,都決定來食鐵牛😂因為我好愛鐵牛既牛肉麵,價錢先係$50-60蚊左右,質素又都有保證。最後我排左40分鐘終於有得入去坐,餐廳是先付款後上菜, 所以等位的時間,我們已經選好食物到櫃檯付款,所以有得免加一服務費👍🏻1️⃣招牌紅燒牛肉麵$59➡️牛肉麵湯底好濃好香,飲一啖就知道係熬了很久的紅燒湯底👍🏻仲有很多蔥花去調味➡️牛肉是好厚身的條狀,最重要肉是半筋半肉,仲有3-4件。咬一啖就散開,證明牛肉燉煮時間非常足夠,而且好明顯牛肉吸完湯汁,非常入味,又炆到軟淋淋,好好味!➡️份量好多,食完一定夠飽!真心推介,好有台灣嘅質素嘅牛肉麵!2️⃣番茄牛筋腩麵$63其實同紅燒牛肉麵一樣,只是湯底加了新鮮蕃茄去煮,所以好重蕃茄味,好濃郁!唔該想食一些特別的牛肉麵,就可以選這個👍🏻
最愛牛牛麵。道地的台灣菜👍🏻

最後我排左40分鐘終於有得入去坐,

1️⃣招牌紅燒牛肉麵$59

➡️牛肉是好厚身的條狀,最重要肉是半筋半肉,仲有3-4件。
➡️份量好多,食完一定夠飽!
真心推介,好有台灣嘅質素嘅牛肉麵!
番茄牛筋腩麵$63

2️⃣番茄牛筋腩麵$63
其實同紅燒牛肉麵一樣,
只是湯底加了新鮮蕃茄去煮,所以好重蕃茄味,好濃郁!
唔該想食一些特別的牛肉麵,就可以選這個👍🏻

2018-10-23
$67 (Lunch)
番茄牛筋腩麵$63
  • 紅燒牛肉麵
2018-10-24 23 views
中午係中環行人天橋行同諗食咩,突然就見到呢間台灣牛肉面,我隔離果個就拉左我上去啦~呢到係自己點單去收銀先買既形式,食完就可以離開,效率好高岩哂中午趕時間既打工仔🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️我同朋友各叫左一個餐,朋友去買,差唔多行返黎坐底一分鐘就已經有野飲黎啦,真係好快手👍🏻👍🏻👍🏻朋友個台灣牛肉面有好多肉,個面都幾好食,但我冇咩點試到我揀左個鹽酥雞滷肉便當,個雞炸得好好食,份量又多,我隔離果位話下次要再叫個雞黎食😋😋中午黎講,呢到係一個好唔錯既選擇

朋友個台灣牛肉面有好多肉,個面都幾好食,但我冇咩點試到

2018-10-24 24 views
食過哂尖沙咀、旺角同中環既鐵牛,始終最鐘意中環呢間呢間雖然係樓上鋪,但晚飯時間去都唔冷清,但又未至於其餘兩間分店咁多人香港既台灣牛肉麵入面,鐵牛都算係數一數二既好食牛肉係用左金錢鍵做,炆得夠淋夠入味,而且每舊都好厚肉湯底有少少藥材香,豆醬味濃,調味咸淡適中而佢既麵底係幼麵,軟硬度都岩岩好,唔會好淋,幾彈牙配料仲有蔥花同酸菜,拼埋微微辣既湯,少酸少辣味道好夾有時放左工一個人靜靜地上去食碗麵都唔錯呀:)
食過哂尖沙咀、旺角同中環既鐵牛,始終最鐘意中環呢間

香港既台灣牛肉麵入面,鐵牛都算係數一數二既好食
牛肉係用左金錢鍵做,炆得夠淋夠入味,而且每舊都好厚肉

湯底有少少藥材香,豆醬味濃,調味咸淡適中
而佢既麵底係幼麵,軟硬度都岩岩好,唔會好淋,幾彈牙
配料仲有蔥花同酸菜,拼埋微微辣既湯,少酸少辣味道好夾

有時放左工一個人靜靜地上去食碗麵都唔錯呀:)
招牌紅燒牛肉麵
2018-09-14
招牌紅燒牛肉麵
2018-10-13 42 views
依間餐廳長期 lunch time 排隊,喺樓上鋪,排隊排到後樓梯。如果唔係早放lunch諗都唔使諗,除非你可以好似我咁幸運地有個肯幫你排隊嘅朋友,等到你嚟先至有得入座都肯,咁你可以一試依間餐廳。價錢來講佢都算實惠,每碗麵/飯都係50-60蚊。小食既性價比就低左少少,我嗌咗碟涼拌青瓜,味道真係好好,好清新,但係講真20蚊可唔可以比多幾條青瓜呢?蕃茄牛筋麵,足料,香濃,好味!如果下次我黎食會嗌依個便當,雖然我個蕃茄牛筋麵都幾精彩,但係見到依個炸雞便當有咁多野真係都係差不多價錢,感覺好划算好抵 😄有質素既牛肉麵

蕃茄牛筋麵,足料,香濃,好味!

有質素既牛肉麵
🇹🇼台灣神級牛肉麵😍每一片牛肉都連著軟腍的筋🐂是我在香港吃過最好吃的!✨後悔沒有早點知道這間店!覺得以前的牛肉麵都白吃了🙊🤤必試啊~ 配菜一啲都唔遜色 尤其係青瓜🥒酸酸甜甜好好味好清新唯獨係飲品方面🥤我叫咗香芋胚芽奶茶☕️可能近排台式飲品店盛行 相對之下呢度嘅飲品就相對淡少少(可能要貼嘅香港人口味啦)冇咁好飲不過整體來講呢間餐廳都好值得去👍🏻而且午餐下午茶仲會特別有平啲📍 中環蘇豪威靈頓街98號翡翠中心2樓A及B號舖
🇹🇼台灣神級牛肉麵😍
配菜一啲都唔遜色 尤其係青瓜🥒酸酸甜甜好好味好清新
唯獨係飲品方面🥤我叫咗香芋胚芽奶茶☕️
📍 中環蘇豪威靈頓街98號翡翠中心2樓A及B號舖
2018-10-10 35 views
星期日12點嚟到中環,想食台灣野,咁就去咗鐵牛。12點冇人等位,即刻可以入座,但係到一點左右就坐滿人。紅燒牛肉麵湯好濃郁,牛腩同牛筋好淋同好入味,麵質爽滑,加埋辣油,好味!燒雞腿排便當1個便當可以滿足幾個願望,最啱我呢啲三心兩意嘅人。三個配菜:酸瓜(幾開胃),娃娃菜(酸酸哋嘅),滷蛋滷肉飯:味道ok,但係滷肉有啲少燒雞排:好入味,加埋啲汁,送飯一流凍檸檬冬瓜茶:叫少甜會好啲凍焦糖珍珠奶茶:焦糖味重,啱哂鍾意焦糖嘅人

燒雞腿排便當
1個便當可以滿足幾個願望,最啱我呢啲三心兩意嘅人。
三個配菜:酸瓜(幾開胃),娃娃菜(酸酸哋嘅),滷蛋
滷肉飯:味道ok,但係滷肉有啲少
燒雞排:好入味,加埋啲汁,送飯一流
燒雞腿排便當

凍檸檬冬瓜茶:叫少甜會好啲
凍焦糖珍珠奶茶:焦糖味重,啱哂鍾意焦糖嘅人