平時星期六日我地去開市區玩,不過而家油尖旺真係多左好多人,有時都想去下啲郊外地方🕊️,靜靜地咁過下休閒嘅星期六日⛅️。咁岩我地就搵到呢間係蕉徑嘅蕉徑休閒村,呢到其實離上水好近,揸車10分鐘就到🚙,食完野仲可以去粉嶺哥爾夫球場行下tim! 蕉徑休閒村有室內室外嘅位置選擇,戶外仲係pet friendly tim🐶! 同有好多花花草草🪴,帶寵物打卡一流!而室內仲有玻璃屋嘅位置,入面裝潢好靚,好岩情侶嚟打卡!加上呢到非常清幽,可以靜靜地咁chill一個下午都無問題☀️!🫖紅棗桂元杞子茶 $68紅棗桂元杞子味好濃郁,一壺茶夠兩個人慢慢嘆,飲完店員仲會主動幫你加水。🥣有機蕃茄羅宋湯及餐包$68有機蕃茄味道帶酸,飲得出用咗好多新鮮蕃茄打成,岩晒我地蕃茄愛好者,最鐘意酸酸地嘅蕃茄味。而餐包就非常鬆軟,焗到溫度暖暖地,配上牛油食真係好好味。🥖自家製蒜蓉牛油法包 $48自家製嘅新鮮法包真係唔同街買果啲,仲帶有微微濕潤,而蒜蓉係比較淡食落唔會油膩,好清新,同個環境好夾。🍕煙三文魚薄餅 細 $88薄餅嘅餅底非常脆口,煙三文魚夠鮮同油份充足,仲有啲生菜同埋紫洋蔥喺薄餅面到,味道豐富。🥙燒安格斯牛肉眼沙律 $128安

🫖紅棗桂元杞子茶 $68

🥣有機蕃茄羅宋湯及餐包$68

🥖自家製蒜蓉牛油法包 $48

🍕煙三文魚薄餅 細 $88

🥙燒安格斯牛肉眼沙律 $128
安格斯牛肉夠腍身,用左少少鹽同香草調味,肉味濃郁,作為牛扒控嘅我地好快就清晒成碟牛肉!沙律菜好新鮮,最好味係青瓜,非常鮮甜。

🧀重芝士吞拿魚焗通粉 $98
芝士份量好多,焗到面層脆口,芝士味非常濃郁,令人一啖接一啖咁食。呢到通粉係比較細粒,形狀同平時識開嘅通粉唔同,幾有趣。

🍮焦糖布丁 $48
焦糖布丁嘅焦糖味好突出,布丁有蛋香配上甜中帶點微苦嘅焦糖唔錯。

🍰必食自家芝士CAKE $48
自家製cheese cake食得出個心機,口感軟滑,味道清新同唔會太甜,底層餅底脆口。

📍 蕉徑休閒村 (上水)
上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372
2024-03-16
Lunch
今天,我帶著狗狗Churro來到一個美妙的有機餐廳Innolife「蕉徑休閒」,這裏提供多種美味健度的有機菜式。我們品嚐了煙三文魚沙律、有機香草蘑菇煙肉意粉、燒牛肉沙律潛艇等食品,享用了一頓豐盛的午餐,狗狗十分開心,體驗非常難忘!步入Innolife「蕉徑休閒村」,感覺就像世外桃源,有小池流水,養着巴西龜;進入室內餐廳前,沿路有很多花花草草,亦有亮麗花叢伴隨的戶外座!除了餐廳的三隻狗狗,Churro更遇上了不少狗朋友!我們首先吃了煙三文魚沙律($128),是一道輕盈而豐富的菜品。新鮮的三文魚搭配新鮮的蔬菜和美味的醬汁,帶來一種清新而美味的口感。這是一道完美的夏天沙律。接下來是有機蕃茄羅宋湯($68)。這道羅宋湯採用的都是新鮮有機的蕃茄,賦予湯品醇厚而濃郁的湯底。蕃茄的自然酸甜完美平衡,不會過於酸澀,配上軟熟的麵包吃用,有一種怡人的香氣。至於有機香草蘑菇煙肉意粉($108)非常美味。有機的香草和蘑菇提供豐富風味,而煙肉的鹹香使得整道菜更加豐富。意粉煮得恰到好處,彈牙有嚼勁。每一口都能品味到新鮮的食材和濃郁的香味,給人滿足的感覺。而燒牛肉沙律潛艇($68)是一道絕佳的選擇。軟綿的麵包配上燒

而燒牛肉沙律潛艇($68)是一道絕佳的選擇。軟綿的麵包配上燒牛肉、新鮮蔬菜和美味的醬汁,給人一種豐富的口感。每一口都充滿融合在一起的美味風味。

甜品我們要了焦糖布丁($48)及自家芝士蛋糕($48)。這個焦糖布丁是絕對的絕品!它的質地濃稠而柔軟,每一口都充滿了濃郁的焦糖風味。它的甜度適中,給人一種美妙的口感體驗。而自家製芝士蛋糕則令我驚艷。它的質地輕盈而綿密,芝士的味道濃郁而不膩,讓人一口接一口,無法停止。

蜂蜜檸檬梳打($39)非常清涼和爽口。檸檬的酸度和蜂蜜的甜味完美平衡,帶來了一種令人愉悅的口感。雪梨紅菜頭蔬果汁($39)剛營養豐富,帶來了天然的甜味,口感清新,讓人感到健康和活力。

在這個有機餐廳享用美食的經歷真是愉快。所有的食物都以新鮮、有機為基礎,味道出色且營養豐富。而這裏的環境非常宜人,綠樹環繞,空氣清新,讓我和我的狗狗都感到舒適和放鬆。非常值得推薦!

蕉徑休閒村 (上水)
地址:上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372
2024-04-14 61 views
今日同亞女去咗安圃村嗰邊探親戚,走嘅時候,親戚介紹仲間cafe比我,話係附近,嗰度種咗好多好靚嘅植物,仲有好多寵物會去架。亞囡一聽到話有寵物,就話要去,好啦!放假去吓郊外享受一下大自然,都係唔錯嘅選擇。係安圃村搭巴士3個站就到喇!方便!落咗車大約行8分鐘,都好容易搵。入面真係有好多植物,有魚池,仲有3隻好乖嘅狗狗添呀!可以坐室內或室外,但而家天氣咁熱,緊係要坐室內涼吓冷氣啦!我哋叫咗一個沙律🥗、1碗麵、1個咖喱、2個甜品🍮、2杯果汁。香草有機農場沙律 $58啲水果好新鮮呀!有蘋果、新鮮菠蘿、西芹、青瓜、紫洋蔥、什菜,再配搭黑醋,沙律菜同水果非常鮮甜👍👍。雪梨紅蘿蔔汁/菠蘿椰奶 $39炎炎夏日,飲杯新鮮打出嚟嘅果汁🍹,真係透心涼😍。特濃鮮茄封門牛柳擔擔麵 $98店員話可以走辣,因為同阿女食,所以我就走辣,不過我覺得如果你可以食到辣嘅,有啲辣味會更加惹味。咖喱牛肉配法包 $98好鍾意呢個咖喱,有少少辣,牛肉用咗牛肋肉,好淋,咖喱配搭埋法包🥖,very good!必食自家芝士cake/ 日式焦糖布丁 $48我食嗰個係檸檬芝士凍餅,好有清新嘅檸檬味。亞女食日式焦糖布丁,唔會太甜。

香草有機農場沙律 $58

雪梨紅蘿蔔汁/菠蘿椰奶 $39
炎炎夏日,飲杯新鮮打出嚟嘅果汁🍹,真係透心涼😍。

特濃鮮茄封門牛柳擔擔麵 $98

咖喱牛肉配法包 $98

必食自家芝士cake/ 日式焦糖布丁 $48

朋友住上水村屋,得知附近有間隱世餐廳,主打有機種植蔬菜,而且系一間動物友善餐廳。駕車🚗可以先到蕉徑路進入,第三個避車處就系停車場入口,可以免費泊車!甫進入餐廳前,已經有三隻狗狗🐶歡迎你,非常乖巧。餐廳設有戶外座位,花園打理得整齊有序,好適合打卡。天氣濕熱,先揀返杯新鮮果汁清熱😂✅蘋果紅菜頭有機果汁新鮮紅菜頭配蘋果汁系夏天最佳清新配搭,爽甜嘅味道,加上抗氧化功效,必點👍🏻✅檸檬蜂蜜梳打濃厚蜂蜜味,加上鮮檸檬🍋配清新梳打汽水,健康天然又好飲😋✅特色苦瓜沙律用上醋及香草調味,感覺清新,唔覺有太大苦澀味,有機苦瓜,爽脆鮮甜。✅Innolife薄餅(細)餐廳招牌菜,即叫即焗。要新鮮熱辣即食,松脆餅底,有沙樂美腸、芝士、羅勒配料,呈現簡單的味道❤️✅重芝士吞拿魚焗通粉好邪惡,但必叫👍🏻多重芝士覆蓋通粉焗到焦香,通粉再用上芝士醬🧀️烹調,芝士控一定大愛😍最後以自家制甜品作為假日午餐為結尾😘✅檸檬芝士蛋糕偏重檸檬味,非常突出,所以芝士蛋糕口感唔會太膩。✅焦糖布甸簡單嘅蛋香味,再配焦糖是布甸絕配。餐廳仲提供埋毛孩套餐,非常貼心。食完覺得唔錯,仲可以購買餐廳自家種植有機蔬菜🫰🏻

甫進入餐廳前,已經有三隻狗狗🐶歡迎你,非常乖巧。

餐廳設有戶外座位,花園打理得整齊有序,好適合打卡。

天氣濕熱,先揀返杯新鮮果汁清熱😂
✅蘋果紅菜頭有機果汁

✅檸檬蜂蜜梳打
濃厚蜂蜜味,加上鮮檸檬🍋配清新梳打汽水,健康天然又好飲😋

✅特色苦瓜沙律

✅Innolife薄餅(細)

✅重芝士吞拿魚焗通粉
好邪惡,但必叫👍🏻
最後以自家制甜品作為假日午餐為結尾😘

✅檸檬芝士蛋糕
偏重檸檬味,非常突出,所以芝士蛋糕口感唔會太膩。

✅焦糖布甸
簡單嘅蛋香味,再配焦糖是布甸絕配。

餐廳仲提供埋毛孩套餐,非常貼心。
食完覺得唔錯,仲可以購買餐廳自家種植有機蔬菜🫰🏻
Innolife薄餅(細)
重芝士吞拿魚焗通粉
檸檬芝士蛋糕
Innolife薄餅(細)
重芝士吞拿魚焗通粉
檸檬芝士蛋糕
鮮茄濃湯牛肉擔擔麵 HK$98略貴, 但係蕃茄加擔擔麵呢個組合幾正~ 蕃茄味比較天然,牛肉見相都幾多,擔擔麵幼身,掛湯~ nice!Innolife 薄餅 HK$68手搓麵粉現烤😍餅底上邊有好多芝士仲有香腸🍕 雖然同高級餐廳味道一定有差別, 但係勝在性價比高.特色苦瓜沙律 HK$58凍苦瓜加菠蘿,好清甜🍍都幾沖激味覺🔥伯爵茶奶凍 HK$48呢個甜品,真心正,會為左佢再幫襯🔮好濃奶味同茶味,而且入口即溶,勁開心!必食自家芝士cake HK$48相比奶凍失色D,不過都幾清新😋檸檬薑蜜薏米茶 HK$68病左嘅肚腩飲得超開心🍋因為又有維他命C,又有蜜糖,仲有薑,真係好舒服驅寒🍵最後都想讚讚環境,係有小小遠但好多植物,出邊花園都好靚,仲有可愛嘅狗狗🐶💓會再encore❣️
鮮茄濃湯牛肉擔擔麵 HK$98
Innolife 薄餅 HK$68
特色苦瓜沙律 HK$58
凍苦瓜加菠蘿,好清甜🍍都幾沖激味覺🔥
伯爵茶奶凍 HK$48
必食自家芝士cake HK$48
相比奶凍失色D,不過都幾清新😋
檸檬薑蜜薏米茶 HK$68
2024-03-09
放假去吸收下天地靈氣日月精華,走遠一啲去遠離繁囂鬧市,走到上水發掘好地。去左之前一直book mark咗嘅上水Innvo休閒村,親親大自然🌴猶如走進世外桃源一樣,感受一下寧靜嘅郊區。除咗上水嘅水管之外,呢度都好值得推介俾大家,絕對適合有狗狗主子門🐶及👨‍👩‍👦親子一家週末。走進蕉徑休閒村,就有三隻可愛的汪星人出來歡迎,包括🐶CHOCO、🐶小黃及🐶小白,作公關經理招待客人,店主仲話歡迎大家帶更多汪星人嚟同三位公關經理一齊玩玩。休閒村打造自然生態,旁邊農場種植有機蔬菜自給自足供應,餐廳落地大玻璃設計,周圍放滿各式各樣植物及盆栽。猶豫可以親親大自然,相當療癒。有室內及戶外座位,其中一區更放了很多精緻蘭花及榻榻米座位,感覺非常優雅。另外,餐廳的食物非常田園風,主要提供輕食及飲品都有機食材製作。🥗特色苦瓜沙律自己種有機苦瓜配上菠蘿、蒜及薑汁,非常簡單清爽,菠蘿汁淡化苦瓜的苦,反提升華了苦,整體爽脆鮮酸甜🫕西蘭花忌廉湯非常幼滑加上淡忌廉creamy,配上自家製小法包,焗得非常香脆,加上大大片牛油即溶,非常邪惡🍕煙三文魚即焗薄餅自家烤焗pizza,上面配有煙三文魚、有機車厘茄及蕃茄醬,配料簡單,不會

🥗特色苦瓜沙律

🫕西蘭花忌廉湯

🍕煙三文魚即焗薄餅
自家烤焗pizza,上面配有煙三文魚、有機車厘茄及蕃茄醬,配料簡單,不會太複雜。最為欣賞的是pizza的底,烤得脆脆。

🍝有機香草蘑菇意粉
一貫餐廳食物作風,簡簡單單都是有機菜再淋已白汁就是那種樸素自然,不會太負擔的味道。

🥘咖喱牛肉配法包
咖喱味相當濃不會太辣,而且薯仔非常入味,牛肉科學剛剛好啖啖肉,配上自家法包點好出色🤟🏻如果覺得發喉是可以追加的🤟🏻

🫖桂圓紅棗茶
養生之選真材實料,大大啖飲入口,非常暖身啱晒女士們。

🍮大菜糕+3.6牛奶奶凍
大菜糕就是那種兒時回憶,大菜糕的爽脆彈牙。牛奶奶凍非常軟綿綿香滑,3.6牛奶味非常濃郁難怪眼見顧客都會點他們作飯後甜點。
  • 大菜糕
2024-03-28 17 views
睇咗上水寵物友善餐廳🐶🐱的報導,見到呢間餐廳,覺得幾特別,就同狗狗🐕、狗狗爸爸專程過嚟食unch🍽️。餐廳四周都係植物☘️,感覺好放鬆。檯椅的擺放闊落,有啲私人空間。餐廳入口有圍欄,就算放繩都唔走狗。呢度啲客人大部分有帶埋狗狗。餐廳標榜自家製、農作物🥬🌽,素食者都有一定選擇。滷肉蔥油拌麵🍜:狗狗爸爸點,佢話啲肉入味,拌麵醬就淡味啲;份量一般苦瓜沙律🥗:苦瓜易入口,唔苦;個汁酸酸甜甜,亦有少量罐頭菠蘿🍍;份量唔大,可當開胃菜焗菠菜薯蓉:推介,惹味;做法唔係算特別,但香口又飽肚菠蘿椰子凍飲🍹:飲到2種生果的味道,但似牛奶公司的椰子菠蘿雪糕的液態版,唔太似由新鮮生果製成木瓜牛奶🥛:同店員講走甜時,對方答:「咁就唔甜喎」,我話ok。飲品嚟到色水好淡,味亦好淡,係木瓜的份量唔多定係木瓜未夠熟?麻麻地~整體嚟講,餐廳的食品、飲品味道普通,價格略高。不過,嚟呢度主要係為咗狗狗,而佢的環境🏝️真係好chill,好似去咗度假咁,感覺超正👍🏻😄!另外,有位女店員好親切,對狗狗的需要十分關注🫶🏻,服務唔錯。推薦有寵物的人可以嚟坐下,食個焗菠菜薯蓉,再買啲菜🥬同麵包🥖,慢活一下,仲可以俾狗狗社交添。🐕狗狗食評:我平

滷肉蔥油拌麵

苦瓜沙律

焗菠菜薯蓉:推介,惹味;做法唔係算特別,但香口又飽肚
焗菠菜薯蓉

菠蘿椰子凍飲

木瓜牛奶

🐕狗狗食評:我平日天不怕地不怕🫡,但喺度見到好多大狗,令我變得「鵪鶉」🫢。今次爸爸、媽媽冇點狗狗餐🍽️俾我食,而我就食咗佢哋嘅苦瓜、薯蓉同菠菜。我會再帶爸爸、媽媽嚟,學下同同類相處,提升社交能力🤎!
2024-03-23
$175 (Lunch)
苦瓜沙律
焗菠菜薯蓉
之前上網見狗友揸車去Innolife呢間隱世茶座,環境好chill,好似置身於花園入面,每一角落都被花花包圍,感覺好悠閒適意,最重要係Pet Friendy,所以趁假日同老公帶我家毛孩🐶一齊去打卡食嘢餐廳用嘅蔬菜🥬都係自家有機種植,色澤都特別翠綠新鮮,而且餐廳仲有3隻店(🐶小白、Charcoa、小汪),全部都好可愛好乖巧,一邊食飯,一邊望住佢地自由活動,真係好治癒啊😌😍🔆煙三文魚沙律 $128煙三文魚份量好足,有機嘅蔬菜🥬非常新鮮翠綠,入口鮮甜爽脆多汁,好正🔆有機蕃茄羅宋湯 $68蕃茄湯味香濃,質地較厚身,配法包一齊食,口感一流🔆lnnolife 薄餅 (細) $68有驚喜,薄餅面層舖滿厚厚嘅芝士同各樣配料,有拉絲效果之餘,味道豐富而且餅底香脆,非常之出色🔆蕃茄濃湯牛肉通粉 $98好喜歡這個蕃茄濃湯,食得出是用新鮮蕃茄淆製,味道鮮甜清新,牛肉方面係用上鮮牛肉,肉味香濃,比一般茶餐廳好食,食得出食材嘅鮮味🔆芝士煙肉有機菠菜薯蓉$ 68芝士滿滿,好啱芝士控食,一下落手就有拉絲效果,內裡有滿滿嘅薯蓉和菠菜,相對健康的一道菜😋🔆檸檬薑蜜薏米茶 $68祛濕養生健康飲品,酸甜清新帶點辣度,有助養顏

🔆煙三文魚沙律 $128

🔆有機蕃茄羅宋湯 $68
蕃茄湯味香濃,質地較厚身,配法包一齊食,口感一流

🔆lnnolife 薄餅 (細) $68

🔆蕃茄濃湯牛肉通粉 $98

🔆芝士煙肉有機菠菜薯蓉$ 68

🔆檸檬薑蜜薏米茶 $68
祛濕養生健康飲品,酸甜清新帶點辣度,有助養顏美容

🔆伯爵茶啡咖布甸🍮$48
質地軟滑,一入口已經感受到伯爵茶香氣,伯爵茶味好突出,布甸唔算太甜,加埋咖啡味都幾平衡

🔆懷舊蛋花大菜榚$38
以蛋花和大菜為主要材料,經過精心烹製,味道清新解膩,為整餐飯圓滿作結

❤️🐶毛孩套餐(大) $58❤️ 雞肉配南瓜+薯仔
好開心!餐廳仲有毛孩餐可以點,我家毛孩勁興奮,唔洗兩分鐘已經食清光,大滿足啊,哈哈

🔆整體質素係水準之上,不論食物、環境、服務都令人好稱心滿意,尤其喜歡食新鮮食材,喜歡大自然,喜歡毛孩的,一定會鍾意

💞温馨提示💞
一定要WhatsApp 5660 1900 訂枱啊

🚙交通
餐廳附近有停車場,Whatsapp 訂位時餐廳店員會提供停車場位置
人均$80起|上水蕉徑| 寵物友善|Innolife有機西蘭花忌廉湯濃郁的忌廉,呈現出豐富的奶香和西蘭花的清新風味。lnnolife 薄餅輕盈且美味的享受。這款薄餅以薄脆的餅底為基礎,搭配各種美味的配料,如新鮮蔬菜、香濃芝士和精選煙肉。芝士煙肉焗有機西蘭花濃郁的芝士味和煙肉的香氣,讓有機西蘭花更加美味多汁。有機香草磨菇粉有機香草和磨菇粉調製而成,帶給我們豐富的香氣和口感,讓人回味無窮。樽檬薑蜜茶清新而健康,冬天一定要喝懷舊蛋花大菜糕以蛋花和大菜為主要材料,經過精心烹製,口感軟糯,味道鮮美,讓人愛不釋手。芒果布甸看一下,這裡還有芒果顆粒,是完美的結尾。——————為食分界線——————📍Innolife上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372 (蕉徑村蕉徑路新舊路路口人均消費: $80#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hon
人均$80起|上水蕉徑| 寵物友善|Innolife

有機西蘭花忌廉湯
濃郁的忌廉,呈現出豐富的奶香和西蘭花的清新風味。

lnnolife 薄餅

芝士煙肉焗有機西蘭花
濃郁的芝士味和煙肉的香氣,讓有機西蘭花更加美味多汁。

有機香草磨菇粉

樽檬薑蜜茶
清新而健康,冬天一定要喝

懷舊蛋花大菜糕

芒果布甸
看一下,這裡還有芒果顆粒,是完美的結尾。
——————為食分界線——————
📍Innolife

人均消費: $80
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
蕉徑休閑村innolife🍃🌾🌸🍝🥗帶你去一個親親大自然的療癒餐廳🍴🌸🍃每一個角落也都被天然嘅植物包圍,而且可以帶毛孩🐶的地方,佔地7000呎,周末帶埋朋友/家人過一個慢活寫意的下午吧。▪有機西蘭花忌廉湯配法包🥖西蘭花忌廉湯 忌廉味道濃郁⭐️法包配上香濃牛油🧈好好味😋▪innolife粟米腸仔蘑菇pizza $128 夠熱夠脆🫣⭐️仲要係有拉絲既芝士😄好邪惡😍▪芝士菠菜薯蓉$ 68足夠二人份量🧡上面有滿滿的薯蓉 擺放咗好多菠菜 好健康的一道菜😋▪特濃鮮茄湯封門牛柳配擔擔麵$98濃郁嘅蕃茄湯,再配上牛肉味十足牛柳,肉質鮮嫩,整體不俗😋😋▪️蘋果紅菜頭汁$39打卡一流的飲品🧡味道非常夾,帶有甜甜酸酸的味道👅▪有機洛神花茶$68適合兩人份量的洛神花茶🥰超級養生🤭內有蜂蜜蜜糖🍯味道帶有酸酸甜甜▪懷舊蛋花大菜榚$38最欣賞呢個係微甜配方嘅大菜糕,食完都唔覺得Heavy😜再配埋少少淡奶 味道不錯😋▪啡咖布甸🍮$48啡咖與牛奶比例做得好好👍🏻😋帶有香濃既咖啡味道👅食極唔停口😋😋推薦!食物:🌕🌕🌕🌗🌑環境: 🌕🌕🌕🌖🌑回頭指數 :🌕🌕🌕🌗🌑@innolifehk📍上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372
蕉徑休閑村innolife🍃🌾🌸🍝🥗

▪芝士菠菜薯蓉$ 68

▪特濃鮮茄湯封門牛柳配擔擔麵$98
濃郁嘅蕃茄湯,再配上牛肉味十足牛柳,肉質鮮嫩,整體不俗😋😋

▪️蘋果紅菜頭汁$39
打卡一流的飲品🧡味道非常夾,帶有甜甜酸酸的味道👅

▪有機洛神花茶$68

回頭指數 :🌕🌕🌕🌗🌑

@innolifehk

📍上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372
2024-02-15 63 views
同朋友黎開蕉徑就搵左間以值物園為主既特色cafe試下,呢到房間cafe都怖滿植物種左好多唔同品種既盆栽🪴令人心曠神怡,吸收下新鮮的空氣,一邊嘆咖啡一邊欣賞周邊既植物令人好放鬆,同朋友一齊感受一下大自然既感覺呢到過黎都好方便,上水轉77k巴士搭幾個站就到,渣車就可以免費泊車,放假入黎嘆茶都唔錯既選擇呢到間中都會攪1d工作坊等d小朋友一齊製作d花藝、畫畫等大家一齊親子活動都幾開心呢到除左有咖啡之外,仲有有機類既果汁、花茶、自家製既特色甜點🍮各式粉麵連pizza都有,毛孩既餐都有,可以帶試自己既寵物一齊黎玩都冇問題👍🏻有機柑桔蜂蜜茶:好甘香嘅柑桔檸檬香味,同出面飲既好唔同,本身有少少喉嚨痛飲完真係好好多,仲有一種好清新既感覺,飲完都想繼續飲😂香草有機農場沙律🥗:沙律菜都好新鮮,加試自家製既酸醋溝埋落去好清新既感覺,豬肉串都好食,半肥瘦配合得岩岩好配上香草汁食味道唔錯有機洛神花茶:洛神花茶都好正,飲完仲滋音養顏,仲好提神,本身好眼訓都變得好醒神😆重芝士焗吞拿魚通粉:好濃厚嘅芝士,拉出嚟仲有拉絲嘅感覺,出邊唔係度度都可以做到呢個效果,同埋好濃嘅吞拿魚味,食落去忌廉汁加上吞拿魚食落去都好爽口滋味,

有機柑桔蜂蜜茶:
香草有機農場沙律🥗:
有機洛神花茶:
重芝士焗吞拿魚通粉:
好濃厚嘅芝士,拉出嚟仲有拉絲嘅感覺,出邊唔係度度都可以做到呢個效果,同埋好濃嘅吞拿魚味,食落去忌廉汁加上吞拿魚食落去都好爽口滋味,份量都好滿足
芝士煙肉焗有機菠菜薯蓉:
薯蓉唔會太乾,配上有機菠菜食落去又另外一種味道,有機菠菜同出邊普通蔬菜,真係爭好遠,係清甜好多,同埋烤焗時間都要好準確先會整得好食
Innolife薄餅:
薄餅賣相好正,pizza都係全人手製造,加上自家種植嘅調味粉,因為有芝士嘅關係拉出嚟都有拉絲,食落去辣肉腸同埋蘑菇都好味,食落去仲好香口
自家製蒜蓉牛油法包:
法包都係自家製,焗出黎都好脆內軟,仲有自家種植的蒜蓉食落去都有香濃蒜蓉同埋包都好軟熟嘅味道
芝士蛋糕🍰:
芝士蛋糕入口即溶,仲好有甘香的檸檬味,配上薄荷葉一齊食,另有一番風味🤭底餅都好脆好鬆化,仲可以加檸檬汁落去一齊食味道特別

📍地址:蕉徑休閒村 (上水)
上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372