2021-02-11 3292 views
𝘏𝘖𝘞 𝘍𝘰𝘰𝘥 𝘍𝘢𝘤𝘵𝘰𝘳𝘺 🤎🤍工業風隱世café 非常特別嘅概念 入到去左邊係cafe☕️右邊係傢俬showroom同設計部 空間寬敞舒適 係一個輕鬆閑聊嘅好地方🪑-慢煮厚切日本四元豚肉•薯蓉•肉桂蘋果(💰168)豚肉肉質唔韌 煎得幾入味同多汁 而且肉桂蘋果蓉酸酸甜甜幾開胃解膩 加埋肉排上嘅燒汁冇諗過都幾夾🥩薯蓉份量充足加上每個set都有跟餐湯、沙律同飲品 所以絕對可以捧腹而歸😋(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10.❁please support + like + share❁IG/FB: Foologerhk
𝘏𝘖𝘞 𝘍𝘰𝘰𝘥 𝘍𝘢𝘤𝘵𝘰𝘳𝘺 🤎🤍
慢煮厚切日本四元豚肉•薯蓉•肉桂蘋果(💰168)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10
慢煮厚切日本四元豚肉•薯蓉•肉桂蘋果

IG/FB: Foologerhk
Type of Meal
Lunch
慢煮厚切日本四元豚肉•薯蓉•肉桂蘋果
2021-01-15 1803 views
大概去過【HOW Food Factory】5次,好中意一間可以飲咖啡,同時又係賣傢俱的地方,印象中觀塘有幾個地方都係咁,唔同既係,呢度亦都有生活用品、衣服比客人選購。HOW空間感超大,木系裝修讓人看得舒服,趕下一場之前,忍唔住上一上黎飲杯啡,坐返1-2個小時。有木制餐具、玻璃杯、消毒用品等,真係每樣野都想買。《Latte $40》泡沫幼滑,入口質感順滑,咖啡味香濃,亦唔會好Milky。《Iced Americano $40》朋友行得太熱,忍唔住叫左杯Iced Americano,味道較Fruity,清新得黎又有果香味。

有木制餐具、玻璃杯、消毒用品等,真係每樣野都想買。

《Latte $40》
泡沫幼滑,入口質感順滑,咖啡味香濃,亦唔會好Milky。

《Iced Americano $40》
2020-11-17 1385 views
🇭🇰💛HOW Food Factory👩🏻Bookmark 左一段時間終於有時間去試上到去估唔到入邊空間感咁大 原來佢地係有得訂製傢俱🔨🪑望落造工都好精緻用心 周圍都有好多display可以參觀下整體感覺好寬敞 唔會坐到好逼 係黎chill下既好地方🥰🥰🍔蜜糖芥末醬雞漢堡(💰$146) 跟餐湯&沙律&甜品&飲品🍔Burger做得幾用心 配菜既份量都幾多有齊🥗沙律+🍟薯角姐係一人食到兩份沙律🥗薯角🍟都係即叫即整 熱熱香口的🤤配菜份量多到要兩個人share 先食得哂🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️烤雞🐓做得唔錯 脆得黎唔會乾身 juicy的烤雞同蜜糖芥末醬係絕配 夾埋生菜🥬蕃茄🍅味道不會差過平時的牛肉burger 可encore👍🏻👍🏻🍝香煎帶子.烤茄子.香辣蝦米醬扁意粉(💰$178)跟餐湯&沙律&甜品&飲品意粉上台有香香的🍆茄子香味 帶子煎得好靚仲要漲卜卜的食落意粉🍝有微微既辣味 但其實唔辣的黑椒味反而幾香 最欣賞係香煎帶子但178一個意粉好似試下其他慢煮野仲好😜-🍳芝士櫻花蝦王子燒(💰$86)上層佈左厚厚蝦米仔🦐同紫菜王子燒🥚都燒得幾令 不過蛋味唔算好出醬料的味道反而比較出 芝士🧀份量多可以做到拉絲的
🇭🇰💛HOW Food Factory

烤雞🐓做得唔錯 脆得黎唔會乾身 juicy的
烤雞同蜜糖芥末醬係絕配 夾埋生菜🥬蕃茄🍅
味道不會差過平時的牛肉burger 可encore👍🏻👍🏻
香煎帶子.烤茄子.香辣蝦米醬扁意粉

🍝香煎帶子.烤茄子.香辣蝦米醬扁意粉(💰$178)
跟餐湯&沙律&甜品&飲品
意粉上台有香香的🍆茄子香味 帶子煎得好靚仲要漲卜卜的
食落意粉🍝有微微既辣味 但其實唔辣的
黑椒味反而幾香 最欣賞係香煎帶子
但178一個意粉好似試下其他慢煮野仲好😜
🍳芝士櫻花蝦王子燒(💰$86)
上層佈左厚厚蝦米仔🦐同紫菜
王子燒🥚都燒得幾令 不過蛋味唔算好出
醬料的味道反而比較出 芝士🧀份量多
可以做到拉絲的效果啊😍
Iced Latte

☕️Iced Latte (💰跟餐+$0/$42單點)
Latte 不錯 咖啡味好出
同奶既味道平衡
🍵Iced Green Tea Latte (💰跟餐+$17/$44單點)
飲品上到台已經心知不妙😰😰
蜜糖芥末醬雞漢堡
香煎帶子.烤茄子.香辣蝦米醬扁意粉
Iced Latte
2020-10-27 1210 views
之前有同事介紹過有間上樓嘅cafe 餐廳話呢間餐廳環境同食物質素都唔錯,所以就想上去試吓。入到去間餐廳都幾大下我估都有成千呎,呢間野其實本身應該係室內設計公司佢自己拎埋公司嘅外邊做餐廳Cafe所以裏面有好多傢俬賣,感覺好文青feel。蜜糖栗子烤無骨鴨,燒蓮藕,燒椰菜花,每個餐都會配有沙律同餐湯,餐湯係南瓜湯裡面有好多南瓜蓉,飲落去南瓜味好濃郁好好飲。個無骨鴨烤得唔錯,肉唔會鞋,而且份量都幾大,啖啖肉。另外,配菜揀得一啲都唔馬虎,栗子、蓮藕、椰菜花同個無骨鴨都好配,整體感覺好有特色,味道不錯。慢煮厚切日本四元豚肉,薯蓉,肉桂蘋果,呢個係餐廳推介,豚肉好厚切,成塊豚肉脂肪同肉嘅比例剛剛好,慢煮既豚肉果然口感好腍,肉質好鮮嫩,加埋薯蓉食落去好夾,味道一流。今次嚟到呢間餐廳果然冇介紹錯,不過我個人黎講覺得貴咗少少,但一樣都會介紹俾朋友去食。

蜜糖栗子烤無骨鴨,燒蓮藕,燒椰菜花,
蜜糖栗子烤無骨鴨,燒蓮藕,燒椰菜花

慢煮厚切日本四元豚肉,薯蓉,肉桂蘋果,
慢煮厚切日本四元豚肉,薯蓉,肉桂蘋果

蜜糖栗子烤無骨鴨,燒蓮藕,燒椰菜花
慢煮厚切日本四元豚肉,薯蓉,肉桂蘋果
2020-08-28 1205 views
[ 珍寶牛角包 牛油果碎蛋醬配煙三文魚薯餅 ] ʜᴋᴅ146✍🏻 呢個珍寶份量大到小編都嚇親顏色好吸引,超足料 😍😍牛角包啱啱出爐 ,熱辣辣 ,好出色 !超級香口,食到停唔到手✨最估唔到嘅係有兩塊完整既薯餅!仲係新鮮炸起,無比醬汁浸軟唯一失色嘅係煙三文魚略鹹左啲 🥙 [ 蜜塘芥末醬烤雞漢堡 ] ʜᴋᴅ146✍🏻 賣相一流!
豐富嘅材料令漢堡更加吸引😝烤雞肉質夠哂滑嫩入味😋脂肪比例啱啱好,食落唔會有種油膩感粗薯角就炸得外脆內軟,薯味濃郁~加分位✨🍵[ 拿鐵 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 ] ʜᴋᴅ40拉花好靚,感受到店員既小心思~一邊欣賞店內充滿特色嘅擺設,一邊品嚐奶味濃郁,味道香醇嘅Latte小編可以絕對可以再叫多杯黎飲~———————————————🥑整體嚟講🥚 呢間裝潢都幾罕見嘅咖啡店,配合木系元素既家具比你可以感受一下日式生活🍵位置相當闊落,感覺十分放鬆真心正!!😋好味指數:7.5/10🏃🏻‍♀️回頭指數:8/10🔎🏷️ #ck九龍 #我要吃掉全世界 #ck咖啡店系列🔍
✍🏻 呢個珍寶份量大到小編都嚇親
顏色好吸引,超足料 😍😍
牛角包啱啱出爐 ,熱辣辣 ,好出色 !
超級香口,食到停唔到手✨
最估唔到嘅係有兩塊完整既薯餅!
仲係新鮮炸起,無比醬汁浸軟
唯一失色嘅係煙三文魚略鹹左啲

🥙 [ 蜜塘芥末醬烤雞漢堡 ] ʜᴋᴅ146
✍🏻 賣相一流!
豐富嘅材料令漢堡更加吸引😝
烤雞肉質夠哂滑嫩入味😋
脂肪比例啱啱好,食落唔會有種油膩感
粗薯角就炸得外脆內軟,薯味濃郁~加分位✨

🍵[ 拿鐵 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 ] ʜᴋᴅ40
拉花好靚,感受到店員既小心思~
一邊欣賞店內充滿特色嘅擺設,
一邊品嚐奶味濃郁,味道香醇嘅Latte
小編可以絕對可以再叫多杯黎飲~
———————————————
🥑整體嚟講🥚
呢間裝潢都幾罕見嘅咖啡店,
配合木系元素既家具
比你可以感受一下日式生活🍵
位置相當闊落,感覺十分放鬆
真心正!!

😋好味指數:7.5/10
🏃🏻‍♀️回頭指數:8/10

🔎🏷️ #ck九龍 #我要吃掉全世界 #ck咖啡店系列🔍
珍寶牛角包🥐
烤雞漢堡包
珍寶牛角包🥐
烤雞漢堡包
• 柚子蜜烤無骨鴨 $158用上柚子蜜作配搭,有助消膩,味道酸酸甜甜很喜歡~肉質挺嫩,伴些香口的皮下肥膏,入口更香🥰來過這裡兩次,這是最推薦的主菜!-• 鮮蝦 辣肉腸 意式蛋黃闊麵 $148味道一般偏淡,整體配搭生硬。主因是食材不夠新鮮,pasta應該不是現製,辣肉腸和鮮蝦份量很少,味道未入麵條,醬汁很少,略嫌太乾身。-• 黑糖麻糬卷蛋卷蛋很鬆軟,微帶濕潤,是我喜歡的type! 忌廉入口順滑,沒有油膩之感,推薦👍🏻 甜度很恰當,以前愛吃苦的我一定愛死了,現在倒覺得它可以再甜些,那黑糖香就能更出!

• 柚子蜜烤無骨鴨 $158
用上柚子蜜作配搭,有助消膩,
味道酸酸甜甜很喜歡~
肉質挺嫩,伴些香口的皮下肥膏,入口更香🥰
來過這裡兩次,這是最推薦的主菜!
• 鮮蝦 辣肉腸 意式蛋黃闊麵 $148
味道一般偏淡,整體配搭生硬。
主因是食材不夠新鮮,pasta應該不是現製,
辣肉腸和鮮蝦份量很少,味道未入麵條,
醬汁很少,略嫌太乾身。
• 黑糖麻糬卷蛋
卷蛋很鬆軟,微帶濕潤,是我喜歡的type!

忌廉入口順滑,沒有油膩之感,推薦👍🏻
甜度很恰當,以前愛吃苦的我一定愛死了,
現在倒覺得它可以再甜些,那黑糖香就能更出!
2020-08-10 377 views
空間非常大,食物都好好味,份量足夠,就是有啲唔夠冷氣,佢哋賣嘅傢俬都好靚,但好貴買唔起!侍應服務態度都好好,價格襯得起環境、裝修、服務,香港少有空間感十足嘅Cafe,順帶一提,內裡更有剪髮服務,有興趣可以一試。
2020-08-02 234 views
抗疫提示⭐️餐廳現在只接受外賣order🏠▶︎ Lake $54 ❤️ (Blue)賞心悅目的海洋藍色🌊顏色好靚😍荔枝配搭新鮮薑汁~好好飲😝有驚喜💕完全唔會覺得古怪!甜甜地既小清新小提示: 必須必須!攪勻先飲🥂▶︎ Growthring $54 (Red)同樣係荔枝味既飲品~襯益力多同梳打🍹夏日炎炎飲乳酸味既野岩哂!酸甜又冰凍🥶好降溫😛︎▶︎ 黑糖麻糬焙茶忌廉卷蛋 $62 (好似係) ❤️❤️不要講笑😳呢個卷蛋 好 出 色!麻糬口感好煙韌💕拉拉扯扯的感覺~蛋糕的焙茶味香濃😍重點係搭配既忌廉帶有突出奶油味😎忌廉同焙茶蛋糕既味道發揮得非常之好😗私心必食推介💖味道 🌕🌕🌕🌕環境 🌕🌕🌕🌕價錢 🌕🌕🌕🌗服務 🌕🌕🌕🌕回頭率 🌝 8.5/10整體:餐廳另一部分係家品店~空間感十足🎐簡約舒適路線🏠而且設有露天座位☀️幾chill~飲品同蛋糕既味道有小驚喜🥰價錢中上💵而質素吸引到小編回頭😉
抗疫提示⭐️
餐廳現在只接受外賣order🏠

▶︎ Lake $54 ❤️ (Blue)
小提示: 必須必須!攪勻先飲🥂

▶︎ Growthring $54 (Red)

︎▶︎ 黑糖麻糬焙茶忌廉卷蛋 $62 (好似係) ❤️❤️

回頭率 🌝 8.5/10

整體:
飲品同蛋糕既味道有小驚喜🥰價錢中上💵而質素吸引到小編回頭😉
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
  • 黑糖麻糬焙茶忌廉卷蛋
2020-07-28 228 views
因為第三波既疫情關係,正苦宣布星期三開始全港食肆全日禁止堂食,呢個決定對好多唔同既食肆都有好大既打擊,所以我地更加要多d 去支持下小店💛協助佢哋渡過難關。忌廉粟米湯- 湯好濃郁飲落去啖啖粟米🌽蜜糖芥末醬烤雞漢堡 🍔配 薯角沙律🍟🥗 ($58)- 雞扒漢堡嘅漢堡包睇得出佢係烘過黎好香口,蜜糖芥末醬有別於一般漢堡包既番茄醬,個人覺得蜜糖芥茉醬味道更加夾,雞扒大大塊裡面好多肉汁幾抵食😘😋 薯沙律正正常常,可能係因為外賣關係薯角有少少🤏冧咗但係味道都係正常既。慢煮厚切四元豚肉 ($89)- 豚肉因為慢煮煮得好冧、配上玉桂蘋果就感覺幾新奇,個人覺得個醬汁可以在酸甜度再提高咁就會更加夾,薯蓉味道就中規中矩。*跟餐會送汽水🥤或者烏龍茶*而家外賣低至4折HOW Food Factory (觀塘)觀塘觀塘巧明街99號巧明工廠大廈3樓AB座

忌廉粟米湯- 湯好濃郁飲落去啖啖粟米🌽

*跟餐會送汽水🥤或者烏龍茶
*而家外賣低至4折

HOW Food Factory (觀塘)
觀塘觀塘巧明街99號巧明工廠大廈3樓AB座

2020-07-28
TakeAway
$70 (Lunch)
2020-07-21 207 views
在朋友的介紹下認識到這間觀塘工廠上的樓上Cafe,呢間Cafe好大,環境都好舒服,好適合同姊妹們一齊嚟嘆番個下午茶,吹吓水。但係可惜我哋嗰日嚟到已經係夜晚八點,可以逗留嘅時間唔多,因為間店收十點,所以我哋好快咁樣完成咗我哋嘅晚餐就離開咗啦。講返嘢食先,我同朋友叫左個蜜糖芥末醬烤雞漢堡餐同溫泉蛋 ·黑松露忌廉野菌意大利麵,跟餐會附送餐湯和飲品。餐湯係玉米濃湯,味道好濃好creamy,幾好飲。而漢堡最值得一提嘅就係塊烤雞好厚,烤雞同蜜糖芥末醬都幾match,味道唔錯!意粉聽朋友講話都唔錯,不過就略為貴咗啲。
2020-07-14 3423 views
假期就係食好西既日子😋今日黎到觀塘覓食,呢邊好多餐廳都未去食🥺如果有幾個胃就好啦🥺今日星期六一點黎到,環境好大好大好大😂😂😂勁開揚,毫無壓迫感,食野都會食得開心啲🤣餐廳拎籌係咇咇機,幾環保值得一讚👍🏻係等位既時候就可以行下旁邊既傢私梳化,行下望下好啦,唔好好似ikea咁周圍坐呀訓呀🤣🤣等左半個鐘就到我地喇,拿拿臨落埋單,十分鐘左右就有得食啦🤤😌😌跟餐有沙津或餐湯,我地order左各一,沙津正常,都唔會有咩特別架啦🤣餐湯都係蘑菇湯,味道都濃,我覺得ok既。野飲我叫左熱檸水🤭黎到只係半片檸檬only🤣🤣🤣🤣真係搞笑丫!📌📌慢煮厚切日本四元豚肉·薯蓉·肉桂蘋果📌📌嘩!香氣四溢🤤🤤口水都流埋,好厚好厚既豚肉,一啲都唔韌喎😋😋外圍煎得香口,內裡肉質夠juicy又好好咬😍薯蓉軟滑,唔係加得多奶或cream果隻😌所以食落唔會好滯!而肉桂同蘋果真係襯到結婚都得😆😆勁香肉桂囉!!略嫌甜左啲啲,但成碟都係好味🤩📌📌慢煮雞胸·烤薯·金巴利燒汁📌📌又係貌相一流😍😍雞胸份量好足!但煮得乾左啲同鞋左啲啲,些少失望😅好多時出西餐都係配沙津,方便呀嘛😅而呢到係配熟既蔬菜😭😭好好味好鍾意!連皮既烤薯烤得好香,蛋白質好夠

📌📌慢煮厚切日本四元豚肉·薯蓉·肉桂蘋果📌📌

📌📌慢煮雞胸·烤薯·金巴利燒汁📌📌
又係貌相一流😍😍雞胸份量好足!但煮得乾左啲同鞋左啲啲,些少失望😅好多時出西餐都係配沙津,方便呀嘛😅而呢到係配熟既蔬菜😭😭好好味好鍾意!連皮既烤薯烤得好香,蛋白質好夠🤣女仔食真係夠晒飽!

總括黎講,餐廳選擇貴精不貴多😋食物係就係唔錯既👍🏻不過價錢方面,加埋一差唔多都二百蚊一人,我地覺得定價進取左少少🤭🤭另外一點需要改善係,雞胸果碟有三處崩左🤔🤔唔安全之餘又影響賣相。同埋野食方面等候既時間都好似比較長,改善一下就更好吧~~~

2020-07-04
  • 慢煮厚切日本四元豚肉
觀塘區真係有好多靚樓上cafe,分享下今日朋友帶我去呢間充滿日式概念設計感嘅複合式文青咖啡空間,環境特別而且食物都好好味,適合朋友間渡過一個安靜放鬆嘅下午☕🌿兩個女仔叫左一個蜜糖芥末醬烤雞漢堡套餐,一個係溫泉蛋黑松露忌廉野菌意大利麵套餐,兩個都配沙律,亦可以選粟米湯。意大利麵黑松露味都幾香,忌廉汁唔算太濃有少少稀,不過整體都好食。漢堡就冇得彈喇,烤雞肉汁非常鮮美,蜜糖芥末同烤雞簡直絕配,而且好大份,男仔都夠食。我揀左凍cappuccino,奶泡好高好可愛,好香咖啡味,成餐lunch都好滿意♡本來想試埋cake,但太飽食唔落,唯有下次再黎啦!

本來想試埋cake,但太飽食唔落,唯有下次再黎啦!
  • 蜜糖芥末醬烤雞漢堡
2020-06-29 402 views
又到八婆們聚餐時候,今次決定揀觀塘區,見呢間空間俾較大應該無咁易嘈親人 xD. 雖然一路係觀塘地鐵站行過黎太多人與車,有點兒煩躁,但一步入就好relax既氛圍!餐廳中間係傢俬店,d梳發好似好舒服但千祈要尊重下 店員 唔好笠亂試坐! 傢俬係日系的文青簡潔設計,木色主調但有一點懷舊feel,雖然價錢都唔平但似乎木既原料幾實淨,呢方面無研究亦無需要,都係食野先!晚餐order main course 就會有套餐,是日餐湯係粟米忌廉,無罐頭湯既味道,亦唔會加太多麵粉而杰tat tat ,幾舒服既暖胃starter雜菜沙律有幾粒帶子刺身 配埋黑醋都幾甜。但可能基本上人人有套餐,所以餐湯同沙律都係有一次性紙碗裝。主菜🐷黑豚豬扒係慢煮版,肉汁得以保存,令到呢塊脂肪都唔多既豬扒完全唔會硬;醬汁方面蘋果蓉好match,但配碟既薯蓉略嫌太稀,牛油未唔出,個人prefer挺身同有薯仔粒的😅🍚松子仁牛肝菌 椰菜花risotto呢個係素食,打算平衡下我地叫既其他肉食。松子仁好香,椰菜花呢個配搭亦唔錯 令我決定自己下次煮risotto都可以抄佢手!但牛肝菌作為靚菌類,味道並不出眾,甚至只剩低口感,唔講唔知係菇菇⋯

雜菜沙律有幾粒帶子刺身 配埋黑醋都幾甜。
但可能基本上人人有套餐,所以餐湯同沙律都係有一次性紙碗裝。

黑豚肉、松子椰菜花risotto 、芝麻雞翼

主菜

🍚松子仁牛肝菌 椰菜花risotto
但牛肝菌作為靚菌類,味道並不出眾,甚至只剩低口感,唔講唔知係菇菇⋯overall risotto 偏乾身,但份量十足!食極都食唔曬!

🥐珍寶牛角包(芒果/牛油果/三文魚/蛋醬)
非常早餐既組合,但係有驚喜的!牛角包鬆身又好脆,牛油味好香,而且的確很「珍寶」!餡料亦好多,切開係會跌到周圍都係😂芒果肉雖然有少少酸但同成個牛角包配起黎岩岩好消下油膩感,brunch 好選擇

🍗小食既芝麻雞翼可以一試,香口嫩滑,趁熱食如果唔係就會太油。

☕️🍹有基本飲品梳打跟餐,晚餐黎講算幾抵!
最後仲有個小甜品,呢晚既係紅桑莓汁配奶凍,但味道非常一般⋯主要係因為奶凍無乜味,甜又唔係,creamy又唔係,明明係有vanilla籽但無vanilla味。 太飽了,可放棄😂😅

整體黎講係吹水聚會好地方,食物唔錯但某d位有待改善呢。服務員都係年輕既姐姐(妹妹),態度算很不錯,下次可能會日頭黎感受下慢活既下午
黑豚肉、松子椰菜花risotto 、芝麻雞翼
對於減緊肥嘅女士,最適合你哋嘅嘢食一定係呢款慢煮雞胸。煮雞胸其實好考技巧,煮過龍又會太硬,時間控制唔好又可能未熟🥺呢款慢煮雞胸好滑身,一啲都唔鞋,亦都唔乾身。由於份量超大嘅關係,我最後淨係食咗一半👉🏻👈🏻唯一美中不足嘅就係cranberry sauce嘅配搭,建議可以換下其他醬汁喔~🐓慢煮雞胸·烤薯·金巴利燒汁 $188Slowed cooked chicken breast with roasted potatoes in cranberry sauce

🐓慢煮雞胸·烤薯·金巴利燒汁 $188
2020-06-08 800 views
呢間餐廳一入到去就俾人一種與別不同的感覺佢分開兩邊一邊係做餐廳一邊係賣日式木器傢俬講真佢啲傢俬價錢真係比較高級但真係物有所值唔買都可以欣賞下我本來一向對豚肉都冇乜興趣因為成日都覺得出邊食到的都好鞋咁但今次佢個豚肉配上我最鍾意的玉桂蘋果所以我就膽粗粗試叫咗呢個餐食慢煮厚切日本四元豚肉薯蓉玉桂蘋果一嚟到就聞到陣陣的玉桂蘋果味已經好引起我食慾懷着戰戰兢兢的心情試豚肉唔知係咪因為用慢煮的關係超級滑係又軟又滑呀完全打破咗我一向食豚肉的感覺跟住食我次次黎都有叫的芝士淮山濃厚芝士配上爽口的淮山絕配最後提提上菜的待應佢哋沙律同湯係用紙兜上的嗰日我哋三個人佢哋上沙律同湯是一齊上三個湯三個沙律前後咁放低我同朋友望到都呆晒因為真係好似人哋拜神咁呀呢d真係要留意
呢間餐廳一入到去就俾人一種與別不同的感覺

因為真係好似人哋拜神咁呀

呢d真係要留意

慢煮吼切日本四元豚肉薯蓉玉桂蘋果
2020-06-01
$220 (Lunch)
慢煮吼切日本四元豚肉薯蓉玉桂蘋果