2025-07-12 60 views
**豬肝米線鑊氣足,煎肉餅口感驚喜**是日光顧,點了招牌豬肝米線及煎肉餅套餐,共$113,價格合理。豬肝米線鑊氣十足,豬肝份量慷慨(老闆闊佬),可惜部分煮得稍為過火,口感略韌。湯頭是亮點,酒香撲鼻而來,伴隨著濃郁奔放的薑味,非常暖胃驅寒,風味獨特。煎肉餅同樣出色。肉餅煎得火候恰好,四邊焦香酥脆(香趣應為香脆),內裡保持肉汁。最驚喜是材料配搭,加入了爽脆的蓮藕粒,大大提升了口感層次,嚼勁十足,令人印象深刻。兩款食材均屬新鮮,整體水準合格以上,以這個價錢來說,是抵食且有特色的小店之選。推薦給喜歡濃味、鑊氣小炒風味
**豬肝米線鑊氣足,煎肉餅口感驚喜**

2025-07-12
$58 (Lunch)
2025-07-08 65 views
要乜無乜朋友叫我入元朗食tea,哩間系其中一個選擇,因為佢話哩間下午茶海南雞好抵又質量OK,45蚊就有,但極度失望裝修幾光猛,卡位都幾寬敞。服務(2分)- 電子餐牌同實際餐牌有吾同- 叫餐牌上的海南雞飯無,叫龍眼蜜都無。味道(2分)瑞士汁炒牛河($48)3分- 覺得吾系平時食開的瑞士汁味,- 牛肉無牛肉味- 河粉都算OK豬趴包($38)1分- 豬趴包同華嫂比真系好差- 麵包吾脆- 豬趴好廋同鞋- 番茄無味。一定吾會去下次。
要乜無乜

裝修幾光猛,卡位都幾寬敞。

服務(2分)

- 電子餐牌同實際餐牌有吾同

- 叫餐牌上的海南雞飯無,叫龍眼蜜都無。

味道(2分)

瑞士汁炒牛河($48)3分

- 覺得吾系平時食開的瑞士汁味,

- 牛肉無牛肉味

- 河粉都算OK

豬趴包($38)1分

- 豬趴包同華嫂比真系好差

- 麵包吾脆

- 豬趴好廋同鞋

- 番茄無味。

一定吾會去下次。

2025-07-08
早餐寫到明11:30先無早餐11:25坐低,枱面又無二維碼落單又舉手等佢黎,然後就同我講話轉緊午餐冇得嗌,咁如果係咁你就寫11:25 截早餐就唔好寫11:30,係收貴啲直接講,唔好俾唔起🥲主要自己都係做飲食,完全唔理解
早餐寫到明11:30先無早餐
11:25坐低,枱面又無二維碼落單
主要自己都係做飲食,完全唔理解
2024-12-20 392 views
女店長態度極其惡劣 ,以為裝修後有改進 ,都係垃圾級別.入到去點咗你坐入面, 入面冇侍應, 只有出返嚟坐, 四人枱唔坐得, 唔緊要轉二人枱,張枱未執都唔緊要,好聲好氣去叫佢落單, 又話聽到落緊,之後又玩嘢問多你一次食乜。 其態度極為囂張。
女店長態度極其惡劣 ,以為裝修後有改進 ,都係垃圾級別.

2024-12-10 529 views
上餐速度,接近一個鐘(眼見好多人都催單)食物質素:只食左臘味煲仔飯,唔太評到分,普通野,將啲食物放哂落個煲到,完!室內有啲大油煙味叫左2個煲仔飯,先個講例湯,見到人哋都有,就問下個阿姐有例湯未(因為我一早見到有2碗係個水吧無人理),同佢講完,佢行過去水吧又來來回回唔知做咩,最後都要搞成3-4分鐘先拎到碗湯比我,第一個煲大概15分鐘左右上,等等等,食食食,我個飯都食完好耐。我都知人多,客多,等左30分鐘,問一下另外個煲仔飯咩情況,回覆:差唔多,就得,再等多十分鐘,再問下搞成點,(眼見係我食緊煲飯既時候入黎既人都已經有得食) , 佢再覆我,黎緊架啦,就出黎! 大佬,你漏單講聲,白白浪費左我成粒鐘等你個飯,未整就未整 ,乜野就得,出緊黎!最後決定唔食,埋單走人,起身既時候,個啊姐話,黎啦黎啦,我行左埋單,同收銀講,收銀都可以比我淨係比食左個一個飯錢(但睇先出唔係太樂意)。重點係我起身去埋單既時候,個煲仔飯係重煮緊….
上餐速度,接近一個鐘(眼見好多人都催單)
室內有啲大油煙味

最後決定唔食,埋單走人,起身既時候,個啊姐話,黎啦黎啦,
2024-11-25 367 views
本身有自己食開既一間茶餐廳,不過今日想試下其他,行過西菁街,睇到有間凱逸冰室,全日常餐$50,包左一個餸(雞扒/雞翼/五香肉丁果啲),一塊多士,2個細餸(煎蛋/餐肉/火腿/腸仔等等)或1個火腿奄列,另外有熱飲,凍飲加$3.呢間冰室用QR Code 落單,落完之後6分鐘就上枱,好快手,特別一提,常餐叫出前一丁係唔洗加錢😻不過我嗌既時候眼殘。。。叫左公仔麵,之後睇返餐牌先知🤦🏻‍♀️我唔記得左影餐肉果d...雖然煎蛋同餐肉都係各一塊,但係餐肉好厚👍煎雞扒都好厚肉,一啲都唔乾,入面仲有肉汁,不過我覺得唔係話夠味,佢夠鹹,但就係等一個普通鹹味,冇其他味道,唔係好知點形容😅不過整體來講都ok 既,而家$50一個常餐,咁豐富應該係叫平架喇。。。

2024-10-11 306 views
今日下午茶好想食西多士,經過凱逸就坐低試下,點知食咗個我食過最難食嘅西多士叫左個金磚西多士$38,加3蚊可以配凍飲,價錢還好。見到食物賣相已經覺得伏伏地,分咗買舊,望落去好dry點知食落都真係好dry! 入面嘅花生醬少得可憐,少到食唔到花生醬味仲要糖漿係淋咗先上檯,但份量又唔夠,反而牛油就一大舊。食來食去真係覺得好難食淨返好多,第一次食西多會食淨!大家如果去呢間真係要避開呢味西多士😓😓另外,餐具都唔多乾淨,希望餐廳可以好好正視!

叫左個金磚西多士$38,加3蚊可以配凍飲,價錢還好。

見到食物賣相已經覺得伏伏地,分咗買舊,望落去好dry
仲要糖漿係淋咗先上檯,但份量又唔夠,反而牛油就一大舊。
食來食去真係覺得好難食
淨返好多,第一次食西多會食淨!

大家如果去呢間真係要避開呢味西多士😓😓

另外,餐具都唔多乾淨,希望餐廳可以好好正視!
金磚西多士
2024-10-11
Type of Meal
Tea
2024-09-19 310 views
未試過叫蒸魚外賣咁樣包俾人全個飯都骨,裝修左仲垃圾 真係唔好去食 食白飯都食到啃親 垃圾中既垃圾 真係唔好再去食 唔講包裝問題 佢連鼓油都慳成份野冇味 之前去堂食竟然夠膽死可以裝修完都勁多烏蠅唔裝修好過
未試過叫蒸魚外賣咁樣包俾人
全個飯都骨,裝修左仲垃圾
真係唔好去食 食白飯都食到啃親
鼓油都慳  垃圾
2024-09-19
TakeAway
2024-07-25 423 views
食早餐食到一肚氣,間舖既職員(尤其係負責收銀個2位阿姐)態度差到一個點🤨,同朋友傾開原來佢都係呢間野度受過氣😅,食物質素幾好都無用啦,人既質素完全唔掂👎👎,唔會有下次幫襯
2024-07-25
$40 (Breakfast)
行左一陣去元朗千色匯附近食下午茶, 叫左瑞士汁雞脾配沙律及半份西多士, 加熱杏霜, 等左一陣飲品先送來, 飲左一啖杏霜, 幾濃郁又熱, 所以幾好味😻 再送來瑞士汁雞脾, 叫家人食我一件西多士, 沙律份量都幾多😅 都好味, 西多士食到好香花生醬好味😋 不過食落唔太油, 算唔錯🤩 再食雞脾, 味道唔算好入味好突出, 顏色係有, 雞脾質地麻麻地😅😅 但整體倘算ok, 不過不失
2024-03-30
Type of Meal
Tea
2024-01-29 417 views
依家講緊嘅係間令人食指大動嘅餐廳 - 佢哋嘅火腿奄列,簡單直接,煎到啱啱好,啖啖肉嘅火腿,一啖咬落去嗲晒🍳!雞扒又厚口又juicy,我諗起都流晒口水!啖啖肉感覺好滿足啊,外皮微焦,掂!湯底轉咗個番茄湯,嘩,真係提升咗成碗嘅味道至另一層次咁,湯滑味香。而到嗰個蒸魚午餐啊,食落有種家嘅感覺,魚肉新鮮得嚟唔會太過腥,蒸到剛剛好,佢哋嘅熱飲仲可以溫暖你個胃。食完之後,我覺得今次嚟食真係超值得嘅!用嚟講,這間餐廳提供嘅餐飲選擇豐富,而且質素有保證,每一樣都做到位,不過又不失平民價格。你話,下次仲有咩理由唔再嚟?食飯時間,開心最緊要!💯👍🍽️

2023-11-26 559 views
Lunch time 時間諗住試間新野食,元朗都叫多選擇。可以立足於此,都唔算太差。系門口見到有素食嘅選擇,就入去試吓。價錢來講,以今時今日嘅物價來講都算合理。一個碟頭飯加埋一杯熱飲,合共58元。 我揀咗個時菜香菇豆腐飯,其實即系紅燒豆腐飯,份量夠多。本人唔好汁,略嫌汁多咗小小。但穫氣搭救,菇片切得夠薄,又有拉過油,食落都幾香口,豆腐又新鮮。汁雖然多但唔鹹。👍🏻👍🏻杯檸檬茶,茶底夠濃!唔錯!服務態度唔錯,又幾好坐。值得再來!
杯檸檬茶,茶底夠濃!唔錯!
服務態度唔錯,又幾好坐。值得再來!
2023-07-10 870 views
第一次忍唔住要寫差評,間鋪頭光顧開幾次,覺得食物尚開始,但今次真心估唔到有一位身高 高大廋長頭發的男侍應態度會如此惡劣,點左四杯檸檬茶,一杯正常,其他小甜,結果小甜苦澀到完全飲唔到,再試埋正常果杯,同小甜冇任何分別,同侍應講好苦 衹是要小甜唔係要走甜同佢講要糖漿,個侍應聽完完全冇理會,一句話講小甜係咁,大佬喂,要d 糖漿啫洗唔洗要我講幾次先肯俾,仲要惡到死態度,仲要聲大大話自己係經理,睇你個樣點樣都唔會系經理樣啦,你做經理果鋪頭可以收皮啦,食物的確唔錯,但唔會洗錢受氣咯
📍凱逸餐室👉🏻#muimui_yuenlong👈🏻大C妹同媽媽去食下午茶見人地個牛肉炒意粉幾靚仔就嗌左碟試下黑椒牛肉炒意粉💰佢一離到我就心知不妙😨😨我嗌果時話全走淨牛 點知離到淨係走左紅綠椒洋蔥芽菜照上 撩得勁辛苦😢😢😢不過!牛肉都比得幾多 不過好似冇醃過咁 得微微黑椒味 當食原味道啦意粉岩岩好 唔太淋又唔太硬 同埋夠熱👍🏻👍🏻凍奶茶💰+3茶底偏苦澀 奶唔夠 茶餐廳離講都幾難飲最好唔好係度飲奶茶
📍凱逸餐室👉🏻#muimui_yuenlong👈🏻

茶底偏苦澀 奶唔夠
茶餐廳離講都幾難飲
最好唔好係度飲奶茶
2023-01-29 1011 views
上網見好似好出名,特登黎食煲仔飯,睇定食咩煲仔飯,一入坐就馬上落單,都預左等半個鐘,點知等左一個鐘都冇黎,原來冇落單,中間有問過咁耐仲未黎,店員隨口答煲仔飯係咁耐,根本冇幫手追過,由8點坐到9點都未食到飯
2023-01-29
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)