2018-08-07 242 views
呢間鋪座落喺天后清風街鄰近無咩大商場條街都養到唔少鋪仔呢次就同男朋友一齊試海魂燒既二人餐貪佢一set 過唔駛揀之餘又啱食頭盤有芒果牛油果沙律跟番茄湯份量超大酸甜又醒胃之後就試極邪惡既炸拼盤姐係雞軟骨 單骨雞翼 同埋炸蝦天婦羅單骨雞翼呢方面值得一讚 因為食起上黎方便好多跟住再黎個金菇肥牛卷肥牛唔會太肥太硬 食落又juicy呢個係鹽燒筍殼王姐係一種肉質好滑既淡水魚呢味魚有泰式風味酸酸辣辣咁 不知不覺間兩個人就ko左成條魚萬眾期待既芝士波士頓龍蝦終於出現喇size 真係唔細 差唔多兩隻手咁大龍蝦肉啖啖肉得黎又爽甜再配上層熱熔芝士真係大滿足之後仲有個輕輕地既野菜湯烏冬同埋個炸黑芝麻湯丸脆脆既外皮加埋香濃既黑芝麻香味為呢餐晚飯畫上圓滿既句號有份兩人餐份量豐富 質素有高 又有特色認真高度推薦
呢間鋪座落喺天后清風街

有份兩人餐
份量豐富 質素有高 又有特色
認真高度推薦

2018-08-06 58 views
今日同friend放完工之後嚟到天后搵食 見到呢間鋪頭出面貼左好多燒物嘅相好似幾吸引就入去試下 但佢實在太多種類喇 我哋都諗唔到食咩好 好彩我哋兩個人 可以share佢個二人餐前菜餐湯同沙律都唔錯 沙律菜夠新鮮 加埋鮮色d嘅番茄同芒果睇落去冇咁單調炸物拼盤又幾驚喜喎 天婦羅熱辣辣炸得透 雞翼又唔會耐得滯鞋晒 再加上份量唔細食到我哋好滿足上主菜之前仲有一份金菇牛肉卷 牛肉厚薄適中個汁亦都幾惹味 但個金菇如果可以整得燶少少就更有風味啦原隻龍蝦燒出嚟賣相已經好吸引㗎啦 再加埋面頭個層香濃芝士同埋海膽蟹籽就更令人流曬口水 食落去肉質實淨又唔會俾個芝士蓋過鮮味 必食!話明海鮮餐當然唔止龍蝦咁少啦 呢個鹽燒荀殼個人認為絕對可以媲美龍蝦甚至有過之而無不及 佢用上好泰式嘅整法 入面塞咗香茅 加埋檸檬汁同酸酸辣辣嘅泰式醬嚟食就更加好味最後當然就唔少得甜品啦有得揀雪米糍定燒湯丸 我地係出面都食得多雪米糍當然要試下新野 結果係出乎預料嘅好食 佢有少少燒棉花糖面頭嗰層脆口感覺 咬落去亦唔會硬骨骨 值得推介

沙律

芝士燒原隻龍蝦
燒荀殼
甜品燒湯丸
2018-07-31 127 views
今日同女朋友黎到天后搵好野食~天口熱冇乜胃口食飯 所以就決定入左呢間海魂燒 食下燒物飲下野都好嘛正當我地睇menu睇下眼花瞭亂時 就發現左佢地有二人餐 $568有咁多野食又唔算貴  一於試下!芒果沙律大大份 菜又夠fresh  加埋芒果同埋乳酸味沙律汁真係好開胃 鍾意食牛油果ge女朋友就覺得如果落多啲就會更creamy更正 炸物拼盤有三款野食 啱曬心多多乜都想試ge我地  個人推介呢個單骨雞翼 雖然半隻咁上但係咬落去都幾厚肉 唔會得皮同骨 配上餐酒個感覺又幾新鮮喎 重點黎啦 芝士燒原隻龍蝦   龍蝦肉質實淨唔在講啦 最令我地驚喜ge係佢加左海膽落去燒 食落去真係有一股沖繩風味湧上黎 正呀!  佢地仲好細心咁幫我地開埋成鉗 啖啖肉好滿足食埋個魚之後好似仲有少少未夠喉 始終冇澱粉質落肚都係爭咁啲 好彩佢個二人餐臨尾仲有野菜湯烏冬 有娃娃菜同埋不同種類ge菇 都幾足料架  味道都幾好個湯唔會太濃 食完唔會有味精涸喉感 不錯不錯~

一於試下!

芒果沙律大大份 菜又夠fresh

單骨雞翼配餐酒
餐酒

炸物拼盤有三款野食 啱曬心多多乜都想試ge我地

重點黎啦 芝士燒原隻龍蝦
 佢地仲好細心咁幫我地開埋成鉗 啖啖肉好滿足

野菜湯烏冬

味道都幾好個湯唔會太濃 食完唔會有味精涸喉感 不錯不錯~
2018-07-18
單骨雞翼配餐酒
餐酒
  • 炸物拼盤
2018-07-31 35 views
天后原來有間咁高質既日本餐廳,值得推介呀我地叫左個二人餐,首先有餐湯,係蔬菜羅宋湯然後係芒果牛油果沙津沙津好大份呀!芒果和牛油果好新鮮,感覺好清楚,配上大量沙津菜和酸酸的沙津醬特色炸拼盤賣相幾吸引,有炸雞軟骨,單骨雞翼同二件天婦羅蝦,還有我至愛的沙津醬推介單骨雞翼,食起來好方便金菇牛肉卷牛肉的醬汁恰至好處,好入味,配埋金菇冇得輸芝士燒原隻波士頓大龍蝦大龍蝦啖啖肉已經唔使多講,抵讚既係龍蝦身鋪了芝士火炙海膽。芝士,海膽,龍蝦肉,一啖滿足哂我三個願望!鹽燒荀殼王原來荀殼王係魚來的,仲要原條燒,肉質鮮嫩之餘帶少許鹽香,燒的時間剛剛好野菜湯烏冬好多蔬菜呀!正是日甜品有雪米糍或燒丸子,燒丸子是芝麻湯圓,但外面燒得脆脆的,熱辣辣仲包餐飲兩杯,我地揀左白酒
天后原來有間咁高質既日本餐廳,值得推介呀

我地叫左個二人餐,首先有餐湯,係蔬菜羅宋湯

然後係芒果牛油果沙津

特色炸拼盤

推介單骨雞翼,食起來好方便

金菇牛肉卷
牛肉的醬汁恰至好處,好入味,配埋金菇冇得輸

鹽燒荀殼王

好多蔬菜呀!正

仲包餐飲兩杯,我地揀左白酒

2018-07-29 334 views
天后不嬲都係美食集中地 而近年清風街個頭都開咗唔少燒烤店今次嘅海魂燒係行日式路線 吧位擺滿好多日本靚酒 個感覺即刻出曬黎 埋位!我同男朋友兩個人諗住試下二人餐 咁佢就有兩款嘅分別係海鮮同和牛 我地見和牛餐價錢平少少同埋都有少少燒海鮮就決定嗌好快就上咗個餐湯蕃茄湯 個湯熱辣辣蕃茄味都算香 冇乜渣啱曬我呢啲唔鍾意食渣嘅人之後就係天婦羅拼盤 蝦同蕃薯每樣有兩件 看似好普通嘅日式炸物其實都唔易整架  呢間一咬落去就知佢係啱啱炸起 好香好脆 唔錯唔錯 終於到和牛了~~雖然佢地當日餐牌上嘅鐵板和牛賣曬要用和牛粒代替 但仍然無損我地對佢嘅期待和牛牛質好腍入口即溶 完全唔會好似出面食咬橡筋咁 唯一係個汁濃咗點搶咗個肉嘅鮮味 相信佢如果係燒大塊和牛唔會索咁多汁會好啲燒蠔同焗西蘭花都值得推介架首先蠔都有返咁上下size 加上面頭ge蒜蓉同蟹子 有咬口同時不失鮮味西蘭花呢就唔會焗到黃曬 用芝士焗絕對係絕配最後黎到日式餐廳 當然有指定動作雪米糍啦我個粒係香芋男朋友就係綠茶 當然要即刻同佢交換啦
天后不嬲都係美食集中地 而近年清風街個頭都開咗唔少燒烤店

餐湯
天婦羅蝦
天婦羅拼盤
 呢間一咬落去就知佢係啱啱炸起 好香好脆 唔錯唔錯
鐵板和牛粒
終於到和牛了~~
和牛牛質好腍入口即溶 完全唔會好似出面食咬橡筋咁

芝士焗西蘭花
焗蠔
雪米糍
2018-07-28 17 views
「⋯⋯但得有三餐足夠,為人樂觀好少掛憂⋯⋯」要解決三餐,食肆林立嘅清風街一帶絕對係好地方!朋友話去食一間串燒居酒屋,當然樂意奉陪。Menu上選擇頗多,不只是串燒,連刺身、炸物、石鍋飯、烏冬⋯火鍋都有,真係花多眼亂⋯⋯呢度主打串燒,點都要叫番一兩串試一下。燒白鱔,肉質結實有彈性,皮燒得香口。燒雞翼我鐘意食,上面灑上孜然粉,份外惹味!燒日本廣島蠔,蠔味十分濃,燒完也十分肥美多汁。清酒煮花甲,清酒和花甲實在是絕配,煮熟後整個湯底頓時變得更甜美。蕃薯天婦羅,鬆軟香甜,完全唔覺得油膩。川香肉醉燒茄子,估唔到呢度都有四川風味料理,去皮茄子上鋪滿川醬及香辣豬肉碎,辣香味滲滿軟滑的茄子肉內,微辣香口,好吃!

呢度主打串燒,點都要叫番一兩串試一下。
燒白鱔,肉質結實有彈性,皮燒得香口。
燒鮮白鱔

燒雞翼我鐘意食,上面灑上孜然粉,份外惹味!
鹽燒雞中翼

燒日本廣島蠔,蠔味十分濃,燒完也十分肥美多汁。
燒日本廣島蠔

清酒煮花甲

蕃薯天婦羅,鬆軟香甜,完全唔覺得油膩。
番薯天婦羅

清酒煮花甲
番薯天婦羅
川香肉碎茄子
2018-07-26 35 views
港島區嚟講,天后算係數一數二有多種唔同類型餐廳聚集埋一齊嘅地方,呢度無論係小食、麵包、粉麵、茶餐廳、不同國家嘅菜式、甜品⋯甚至乎Fine Dining 也應有盡有,唔少仲頗有人氣潻⋯嚟到天后真係唔洗怕冇野啱食。今日一於行到邊食到邊,行過清風街見到呢間叫海魂燒,睇到門外D食物相都好吸引,主打日式刺身、 串燒及燒物,見價錢合理,就一於試下啦。Menu上有龍蝦或和牛二人餐,其實好抵食!但因為我唔食牛,朋友又麻麻地龍蝦,所以我地決定散叫。燒法式羊架,冇諗過原來係孜然燒嘅,孜然嘅香加羊肉是超夾嘅配搭。羊架熟度恰好,食起來不會乾乾硬硬,燒完也保留其中嘅肉汁,而唔會顯得過熟。一咬落去,甜美嘅肉汁都跑出來了,加上有輕微的辣度~太美味了!!另外叫了一個醒胃小菜式,酸辣肉醬茄子,肉醬味道較辣及濃配上甜美嘅茄子,一啖接著一啖,停不了口!再來一個蟹子沙律,有別於一般食開嘅青瓜底的蟹子沙律,佢哋係用沙律菜,感覺更健康!黑松露溫泉蛋燒三文魚皮石鍋丼,一上枱已經聞到香噴噴嘅黑松露味,賣相味美吸引,材料豐富,店員細心叫我地先把舖在石鍋丼上嘅三文魚皮拿開,再把黑松露、溫泉蛋、海膽與米飯撈拌勻,最後才把三又魚皮片放上去,

黑松露溫泉蛋燒三文魚皮石鍋丼,一上枱已經聞到香噴噴嘅黑松露味,賣相味美吸引,材料豐富,店員細心叫我地先把舖在石鍋丼上嘅三文魚皮拿開,再把黑松露、溫泉蛋、海膽與米飯撈拌勻,最後才把三又魚皮片放上去,記得要趁熱食唷!

估唔到尋下寶都有意料之外嘅收穫,一個非常滿足的晚上!

• 法式燒羊架
  • 辣肉碎茄子
2018-07-22 14 views
今晚同朋友去食日本野,想食呢間日本餐廳好耐。店外面有好多菜色相,睇落幾吸引。我地黎得比較早,唔駛等位就入得,我叫左鐵板和牛,照燒金菇牛肉卷,黑松露溫泉蛋三文魚脂海膽石鍋丼,鹽燒雞翼同雞軟骨。先講下照燒金菇牛肉卷,牛肉卷肉質好嫩,醬汁入味,金菇爽口。鹽燒雞翼同鹽燒雞軟骨都好惹味,用椒鹽燒烤過,特別香口。鐵板日本和牛,未燒嘅和牛油花均勻分布,色澤鮮明,一睇就知高品質。和牛由客人自己係桌上型瓦斯爐上面燒,自問自己燒得都唔錯,哈哈,和牛肉質鮮嫩又甘香,放牛油一齊燒,香甜可口,加埋菜穿插食用,味覺得到平衡。黑松露溫泉蛋三文魚脂海膽石鍋丼,三文魚肉質香口滑溜,海膽幾新鮮,鮮甜冇苦澀味,黑松露真係好香,食落齒頰留香。朋友叫嘅青檸柚子梳打,好似唔錯。我叫左杯熱柚子蜜,幾滋潤。幾好食嘅一餐日本料理。
今晚同朋友去食日本野,想食呢間日本餐廳好耐。

店外面有好多菜色相,睇落幾吸引。

先講下照燒金菇牛肉卷,牛肉卷肉質好嫩,醬汁入味,金菇爽口。

鹽燒雞翼同鹽燒雞軟骨都好惹味,用椒鹽燒烤過,特別香口。

黑松露溫泉蛋三文魚脂海膽石鍋丼,

朋友叫嘅青檸柚子梳打,好似唔錯。

我叫左杯熱柚子蜜,幾滋潤。

幾好食嘅一餐日本料理。
2018-07-20 27 views
今日去天后探朋友,去左佢屋企附近呢間叫「海魂燒」嘅日本餐廳食飯。餐廳入面裝修比較簡單,不過都幾有日式小店風味。餐廳以燒物同海鮮做主打,所以我地都叫左燒物、鐵板同海鮮丼。鹽燒雞翼,賣相唔錯,燒得剛剛好,外皮香脆,內裡雞肉嫩滑,淡淡咸香已經好惹味。鹽燒雞軟骨,味道亦都唔錯,非常香口。鐵板日本和牛,提供鐵板燒烤爐,自己落手落腳燒,日本和牛紋理清晰,一片都幾厚身,灑左鹽同胡椒調味,配菜有番茄、洋蔥、生菜、蘑菇片,先用牛油燒熱鐵板,然後落蔬菜,之後再燒和牛,兩面烤一烤,唔駛燒太耐已經食得,入口即溶,肉質鮮嫩多汁,味道非常好。黑松露溫泉蛋三文魚海膽石鍋丼,黑松露同海膽係我嘅至愛,兩樣夾埋超好食。海膽色澤黃橙,非常新鮮;淡淡松露香味配香甜珍珠米,再加上溫泉蛋,口感豐富;燒三文魚淋上醬汁,味道甘香甜美。呢頭石鍋丼味道唔錯,一個飯兩個人分都已經好飽肚。青檸柚子梳打,賣相幾得意,用貓頭鷹玻璃杯裝住,大大杯,清爽解渴。
餐廳入面裝修比較簡單,不過都幾有日式小店風味。

餐廳以燒物同海鮮做主打,所以我地都叫左燒物、鐵板同海鮮丼。

鹽燒雞軟骨,味道亦都唔錯,非常香口。
2018-07-16 22 views
天后的清風街天橋橋底有很多食肆,海魂燒是其中之一。門口有大量美食照,非常吸引。工業風的裝修,老闆大概也是年青人吧?叫套餐咩都唔洗諗,最重要嘅係套餐有齊最想食嘅燒龍蝦同埋燒魚!是日餐湯 + 餐飲剛下單不久,就送來了餐湯和飲品。微酸的蕃茄湯熱辣辣,很開胃。餐飲除左汽水之外,仲可以揀紅白酒或者菠蘿汁。可惜跟餐冇啤酒⋯⋯芒果牛油果沙律好大碗呀!份量好足,蔬菜又新鮮,芒果又夠香甜,唔錯。特色炸拼盤有雞軟骨、單骨雞翼、同埋天婦羅蝦。餐廳一啲都唔馬虎,上齊檸角、蘿蔔蓉、天婦羅汁同埋沙律醬,擺盤仲好精美添!雞軟骨同埋雞翼炸得非常香口!天婦羅蝦亦都唔錯,推介!金菇牛肉卷牛肉煎得香口,金菇多汁之餘仲幾爽口,醬汁香濃,很惹味的前菜。鹽燒荀殻皇上菜嗰時真係嘩一聲,成條魚熱辣辣出晒煙!魚肉鮮甜不易散開,很易夾起但不失滑嫩,配泰式醬汁非常惹味,食到停唔到口!魚頭魚腹部份都有好多肉,仲一啲都唔腥!魚腹度塞咗香茅、檸檬葉、葱段同埋金不換,睇黎就係唔腥嘅秘訣。而且魚洗得都好乾淨,食晒成條都唔見有黑色嘅魚血,抵讚!芝士燒原隻波士頓大龍蝦微焦的外殼傳來一陣一陣燒龍蝦的香味,令人流晒口水!龍蝦尾鋪滿咗海膽同埋芝士,同龍蝦肉的

工業風的裝修,老闆大概也是年青人吧?

是日餐湯

是日餐湯 + 餐飲

芒果牛油果沙律
好大碗呀!份量好足,蔬菜又新鮮,芒果又夠香甜,唔錯。

芝士燒原隻波士頓大龍蝦
微焦的外殼傳來一陣一陣燒龍蝦的香味,令人流晒口水!

芝士燒原隻波士頓大龍蝦

龍蝦尾鋪滿咗海膽同埋芝士,同龍蝦肉的味道非常配合!集鮮、甜、和濃郁於一身!龍蝦頭塞了滿滿的蟹籽,連同龍蝦肉一同食用,提鮮之餘仲帶來一點爽彈的口感,文字無法形容的美味境界

芝士燒原隻波士頓大龍蝦

餐廳沒有提供鉗或蟹剪,但上菜前預先把殼敲碎,不費吹灰之力就可以取出龍蝦肉,非常細心。

野菜湯烏冬
烏冬又滑又煙靭,湯底清甜。

甜品

是日甜品
甜品可選雪糕糯米糍或燒湯丸,不過我哋已經好飽了,所以揀咗雪糕。

呢個二人套餐真係抵食,淨係龍蝦同埋燒魚已經值回票價!非常滿足的一餐!
是日餐湯
甜品
2018-07-16 271 views
海魂燒的二人餐A$568, 食物豐富, 價錢合理, 決定試一試! 餐飲方面有餐酒, 包括紅酒白酒, 菠蘿汁同汔水! 我地選擇了可樂!是日餐湯係羅宋湯, 酸酸地, 神神胃.芒果牛油果沙律頭盤係芒果牛油果沙律, 芒果香甜, 牛油果打成沙律醬, 層次豐富美味!沙律菜新鮮爽口, 而且份量好多, 同芒果及牛油果醬好夾!特色炸拼盤有雞軟骨,單骨雞翼同炸蝦天婦羅2隻! 雞軟骨炸得好香脆, 而且乾身不油膩! 配埋沙律醬食, 更滋味!單骨雞翼方便進食! 雞翼外脆內嫩, 醃得入味!炸蝦天婦羅大大隻, 炸漿粉夠薄, 唔錯!金菇牛肉卷金菇牛肉卷燒得岩岩好, 好飽滿多汁!🤤🤤鹽燒筍殼皇筍殼皇好大條! 餐廳將筍殼皇先起皮, 方便進食, 好細心!魚肉新鮮嫩滑, 又多魚肉汁, 最好既係啖啖肉, 只有少量魚骨! 配埋泰式醬汁, 更加美味! 超讚!芝士燒原隻波士頓大龍蝦嘩! 好大隻波士頓龍蝦! 賣相超吸引, 好壯觀, 一見到就好興奮, 令人期待!大龍蝦上有滿滿香濃既芝士, 芝士上再鋪滿海膽同蟹籽! 龍蝦肉爽口彈牙, 蟹籽同海膽鮮甜美味, 整個配搭真係好完美! 真係好食停唔到口! 大龍蝦好快被我地食曬! 必試! 野菜湯烏冬

是日餐湯係羅宋湯, 酸酸地, 神神胃.

芒果牛油果沙律
沙律菜新鮮爽口, 而且份量好多, 同芒果及牛油果醬好夾!

特色炸拼盤
有雞軟骨,單骨雞翼同炸蝦天婦羅2隻!
單骨雞翼方便進食! 雞翼外脆內嫩, 醃得入味!
炸蝦天婦羅大大隻, 炸漿粉夠薄, 唔錯!

金菇牛肉卷
金菇牛肉卷燒得岩岩好, 好飽滿多汁!🤤🤤

鹽燒筍殼皇
筍殼皇好大條! 餐廳將筍殼皇先起皮, 方便進食, 好細心!

芝士燒原隻波士頓大龍蝦
大龍蝦上有滿滿香濃既芝士, 芝士上再鋪滿海膽同蟹籽!
真係好食停唔到口! 大龍蝦好快被我地食曬! 必試!

野菜湯烏冬
稻庭烏冬好滑, 配合清甜湯底同大量蔬菜雜菌, 感覺健康!

是日甜品
我地選擇了雪米糍, 為今個晚餐畫上完美句號!

海魂燒的二人餐A高質美味, 價錢合理, CP值高! 十分推介! 下次想試埋海魂燒的二人餐B!
2018-07-14
2018-07-14 23 views
近年來天后區已漸漸發展成為飲食集中地, 當中有一間日本料理店海魂燒,單看店名已估計到是主打燒物, 以fusion菜的手法,創作出各種新派菜式, 就找了一個晚上去見識一下。店舖內的裝潢較有時尚感, 整間餐廳貫徹灰黑色調的裝潢,天花板全用上黑色吊燈及黃色烏絲燈膽,富神秘感且有型格風格。先點飲品, 選了菠蘿汁,飲落酸酸甜甜又幾清涼,還帶些菠蘿味。份量十足的燒大海蝦, 海蝦的身形都算大, 海蝦很鮮味, 爽口彈牙,蝦肉鮮味。最後是鵝肝煎雙蛋飯, 以方型木板盛載一個厚石窩,石窩內載滿熱辣辣的飯粒,吃時先把煎蛋在炒飯上撈勻, 嫩滑的蛋黃配合飯粒一齊吃, 效果也不錯,鵝肝表面燒得焦香, 入口外脆而內軟,油脂甘香,口感豐腴。而個人對是日各道菜色的水準都感滿意,也欣賞大廚對日本菜的那份創作誠意。
2018-07-12 21 views
《海魂燒》 #天后📍天后清風街17號舖———————————————🔹鵝肝煎雙蛋飯 $88#高級版的暗然銷魂飯🙀驚訝於石鍋與飯焦間的掌握,因為許多石鍋飯、煲仔飯如不多加留意,飯焦最後會變成飯燶。但這家的飯焦——焦黃脆香,比主角鵝肝更為搶風頭 👍🏻只是醬汁略嫌不夠多,需向店員額外索取。🔹一口海膽和牛 $68海膽新鮮,冇腥味。和牛肉味重,口感細膩,頗新鮮的配搭。🔻店內氣氛輕鬆,適合三五知己共聚。———————————————90sfoodieshare: 7.5/10
《海魂燒》 #天后
📍天后清風街17號舖
———————————————
🔹鵝肝煎雙蛋飯 $88
#高級版的暗然銷魂飯
但這家的飯焦——焦黃脆香,比主角鵝肝更為搶風頭 👍🏻

只是醬汁略嫌不夠多,需向店員額外索取。

🔹一口海膽和牛 $68
海膽新鮮,冇腥味。
和牛肉味重,口感細膩,頗新鮮的配搭。

🔻店內氣氛輕鬆,適合三五知己共聚。
———————————————
90sfoodieshare: 7.5/10
2018-07-11 23 views
呢排真係多朋友生日今次我帶我個朋友去天后一間海魂燒食晚餐順便同我朋友慶祝生日🎂因為選擇太多所以我決定選擇個二人晚餐晚餐裏面都有好多嘢食首先頭盤有個香芒牛油果沙律我感覺都好大份.....跟住有一份特色咋拼盤有炸雞軟骨炸雞翼炸蝦👍🏻再來朝燒金菇牛肉卷同原條燒魚🤤🤤主菜終於到啦就係燒完隻波士頓龍蝦配芝士火焰海膽我見到真係唔捨得食之餘仲要影返幾張相添😍😍最後仲有一個雜菜湯烏冬你想話唔飽都冇乜可能呀🙊🙊飲品我叫咗個菠蘿汁同餐後都會送雪米糍甜品非常之開心非常之飽👏🏻👏🏻👏🏻

最後仲有一個雜菜湯烏冬你想話唔飽都冇乜可能呀🙊🙊
2018-07-10 41 views
同女朋友行完銅鑼灣就去左依間去餐廳吃晚飯。我同女朋友兩個決定要一個二人餐A, 依個SET基本上咩都有點。首先頭盤係芒果牛油果沙律,芒果新鮮,牛油果蓉融入沙律裡面,配以沙律醬感覺好好!第二係炸拼盤,炸蝦天婦羅,雞翼同埋雞軟骨。點埋沙律醬食好好味!仲有金菇牛肉卷,牛肉同金菇一咬落去肉汁就出唒黎。波士頓龍蝦係重中之重,亦係主菜,賣相非常吸引!有埋芝士同海膽,而且龍蝦多肉。燒原條筍殼皇,整條魚上,骨細,魚肉加泰式醬一流。野菜湯烏冬份量多,個湯清甜,一大鍋上,有白菜同香菇,十分健康。甜品我地簡左燒芝麻湯圓,竟然真係燒出來的湯圓,像食燒綿花糖一樣,熱辣辣,好特別!我點左杯菠蘿冰,酸酸甜甜,開胃。
同女朋友行完銅鑼灣就去左依間去餐廳吃晚飯。

仲有金菇牛肉卷,牛肉同金菇一咬落去肉汁就出唒黎。

燒原條筍殼皇,整條魚上,骨細,魚肉加泰式醬一流。

我點左杯菠蘿冰,酸酸甜甜,開胃。