2019-05-10 361 views
繼喜茶即將進軍香港之時,東喜茶都不遺餘力,執得幾多得幾多,我指執錢,執多一排喜茶黎到就可能要執笠,立即狂推新品,對上次飲完粉紅石榴之後,今次經過有新野試,#芝士哈哈 $42,哈哈哈哈,芝士奶蓋亦係保持到個水準係幾好嘅,但係底下嘅哈密瓜茶其實唔係哈密瓜茶,似係哈密瓜浸過嘅水,聽講啲人用黎做面膜之用,但唔知點解變左做飲品,完全係唔掂呀,邊個諗架,都係飲返芝士芒芒算,哈哈,今次真係哈哈哈,哈哈哈哈 😄-東喜茶
東喜茶
(The above review is the personal opinion of an user which does not represent OpenRice's point of view.)
近期的手搖飲品一間開完又一間,就快都分唔清邊間打邊間。這間東喜茶同另一名店喜茶都係源於內地,賣著差不多的飲品,今次經過就專登想試下佢地兩家的味道係咪差不多。今次叫了兩杯飲品,分別係大紅袍芝士珍珠奶茶及哈蜜瓜芝士茶。大紅袍芝士珍珠奶茶真係好有茶味,而且珍珠口感亦不錯,至於哈蜜瓜芝士茶裡面的果肉都頗多而且鮮甜,令人感受到兩杯飲品都是認真製作的。我認為這間東喜茶同喜茶的味道其實係不相伯仲,只係視乎大家習慣飲開那一家。
2019-02-11 792 views
唔知由幾時開始,興起一股熱潮!所有飲品都要加奶蓋或者芝士!很喜歡喝不同飲品的我又點會執輸,當然要試下!很喜歡芒果的我。。點了芝士芒芒!估唔到芝士同芒果嘅味道可以咁夾!飲落去覺得好creamy ....好香芒果味🥭!味道唔錯。。絕對無伏!朋友點了超級水果茶。。裏面有很多不同的水果。。清甜的味道,飲完覺得好fresh !飲完仲可以食埋啲生果。。👍👍👍👍佢嘅材料都幾新鮮。。飲到生果的甜。。不是加糖水的甜!

佢嘅材料都幾新鮮。。飲到生果的甜。。不是加糖水的甜!
芝士芒芒
芝士芒芒
2019-02-03 518 views
期待已久嘅飲品 唔洗睇menu 一去到即嗌個芝士火火哪 我絕對唔係芝士控 冇試過其他芝士奶蓋xxx嘅嘢飲 係比個bright color吸引 兼且鍾情紅肉火龍果(果肉特別甜) 所以就gogogo!第一啖 WOW都幾衝擊 git tart tart 棉棉地 咸咸的 香香嘅芝士味 唔凍唔暖咁(有啲唔deh唔掉)好想快啲飲倒火火嗰part 所以就倒鈄得劇烈啲 始終芝士part都有啲厚度woo是冰冰的 好清涼啊媽咪 飲落有沙冰feel(幼細版本)失望位係冇火龍果嘅清甜 算幾淡口 又幾解喝喎 不過層芝士其實都幾heavy 飲飲吓都幾"漏" lol可能係芝士層太濃有啲contrast所以蓋過咗啲火龍果味:/ **如果追求勁爽 好液體好流質 goo loo goo loo咁 呢個未必係最好嘅選擇 因為太冰凍 唔可以chur飲 可以考慮佢其他生果茶 一定滿足倒你! (因為偷飲咗友人嘅西柚果茶 好fresh 另有一番風味!) 味道:7/10東喜茶HEERETEA芝士火火 $42
期待已久嘅飲品 唔洗睇menu 一去到即嗌個芝士火火

東喜茶
HEERETEA

芝士火火 $42
2019-01-19 750 views
坦白講肥雞覺得東喜茶嘅飲品係平過好多珍珠奶茶舖但係質素又係咪真係好好多呢肥雞就唔知 所以今次決定試下 咁肥雞今次就嗌咗個oreo芝士奶蓋奶茶 差唔多成四十蚊一杯真身堅貴 但係講真 又真係對得起呢個家肥雞覺得 因為佢啲芝士奶蓋好香濃 奶茶就算係正常都唔係話超甜 再配埋oreo餅乾碎增加一絲絲朱古力嘅口感 呢杯飲品真係冇得輸 果然東喜茶貴有佢嘅理由
2019-01-17
2019-01-08 709 views
朋友成日推介喜茶,難得經過,一定要買杯黎試試。暖暖紫薯:拎上手真係好暖暖呀,冬天飲完個人都好暖暖飲落口,啖啖都係紫薯蓉,非常飽肚,飲完可以當一餐唯一不足既係紫薯蓉本身無咩味,要靠杯飲品既甜味,所以飲上口會比較偏淡,如果本身喜歡飲甜野既朋友,我就不建議推介呢杯
朋友成日推介喜茶,難得經過,一定要買杯黎試試。
暖暖紫薯:拎上手真係好暖暖呀,冬天飲完個人都好暖暖
飲落口,啖啖都係紫薯蓉,非常飽肚,飲完可以當一餐

TakeAway
近來因為大陸名店襲港,芝士奶蓋既熱潮再次被炒熱,既然那邊新開張排隊無望,唯有近近地飲住東喜茶止癮先。店鋪有純茶系列﹑芝士奶蓋系列、果茶系列﹑季節限定茶等,另外更推出邪惡芝士杯。同朋友點左幾款飲品,招牌作之一既"芝士桂花烏龍"帶有清香既茶味,面層既芝士奶蓋帶點咸味﹑芝香味幼滑十足,不論芝香味定還是幼滑度都唔錯,不用飲管打開杯蓋輕輕啜一口,可以同時飲到上下兩層不同滋味,口感好好!"芝士石榴"好清新,微酸又開胃!"芝士可可"有滿滿既Oreo朱古力碎,不過飲到一半已經覺得又甜又膩,試過一次就足夠。另外,店鋪比較貼心既係客人可以自由可以選擇全脂/ 低脂忌廉芝士,這顧及注重健康既客人,值得一讚。

Other Info. : 有機會可以留意一下店鋪既團購優惠,比walk-in去買更抵!
2018-12-09
$50 (Tea)
Celebration
Christmas
2018-12-24 641 views
之前在網上購買了優惠券,今天到了旺角分店換領。叫了一杯奶蓋白桃烏龍茶,另一杯是金鳳茶王因為想試吓茶的香味。芝士奶蓋的芝士味很濃🤩,店員會教你先喝一口上面的芝士,然後再攪勻變成了像奶茶一般的口感。因為芝士的味也濃的關係,茶方面叫了無糖,至於芝士也可以選擇低脂。這樣有點苦的茶配上芝士,個人覺得是最合適的!另一杯便叫了半糖,這杯個人覺得普通一點。。兩杯共$60,對於飲珍珠奶茶來說也不平。佢仲有其他好多選擇,本身對於芝士沙冰都有啲興趣下次會試吓。
之前在網上購買了優惠券,今天到了旺角分店換領。

這樣有點苦的茶配上芝士,個人覺得是最合適的!

另一杯便叫了半糖,這杯個人覺得普通一點。。

兩杯共$60,對於飲珍珠奶茶來說也不平。

佢仲有其他好多選擇,本身對於芝士沙冰都有啲興趣下次會試吓。

2018-12-22 559 views
自從喝過東喜茶後就愛上了、發現全香港都開了很多間東喜茶、今日經過旺角見到又幫襯~剛開始是喝芝士黑提、發覺超好喝、然後又試了較傳統的水果茶、味道也不錯。今晚試了最新推出的芝士桑莓、由大大粒士多啤梨加入黑莓打碎、光看已經見到好多莓莓在裡面、啱晒喜愛berries 的我!濃滑的芝士跟草莓汁是超㚒的~紫紅色的芝士火火好吸睛。酸酸甜甜配奶滑的芝士剛剛好~冬天來到、除了平時的凍飲、新增了幾款不同熱飲品、例如䁔䁔紫薯系列等、下次可以試下。

紫紅色的芝士火火好吸睛。酸酸甜甜配奶滑的芝士剛剛好~

$40 (Other)
2018-11-26 1031 views
東喜茶嘅芝士鮮果系列感覺清新,芝士奶蓋濃淡得宜,而且鮮果味道香濃,完全沒有添加人造香味劑嘅感覺。所以經常在飯後都會買一杯嘆吓,氹吓自己閞心。每次去到都總想試吓D未飲過嘅口味,但每次都覺得上次嗰杯已經好好味,所以成日都揀番同一款。飲嚟飲去,都淨係試咗芝士芒芒、芝士石榴、芝士白桃&芝士綠研咋😢當中,芝士芒芒最為本人喜愛,估計係用咗呂宋芒,即係芒果糯米飯嗰隻芒果味,果味香濃,仲會有D果肉保留喺飲品入面,又唔會死甜,真係無得輸。而芝士石榴就味道較清淡,好解渴,仲會有好多石榴核,一飲就知係用鮮果搾成,同樣好味。下次飲乜好呢?芝士火火?芝士蜜瓜?見到佢又有新嘅季節限定推出啦!款款都想試!哎喲~真係好難揀呀!!!

2018-11-25 651 views
其實除左鍾意飲珍珠奶茶之外,奶蓋都係另一樣我戒唔甩既野😍一人一杯不是夢🤣之前朋友都有向我推薦過東喜茶,飲完一次ok可以返炒🤘🏿👉🏿✨oreo 芝士可可 Hkd 45 💸📌呢款真係好鬼死邪惡!佢啲oreo碎俾得超多,奶蓋又勁厚😍第一啖淨係飲到奶蓋,之前再飲就飲到濃濃既可可,佢係好純好濃郁個隻,但一定要同朋友share飲,唔係就太膩啦🤪飲完一杯都飽嚕~👉🏿✨超級水果白桃茶 Hkd 42 💸📌飲過不少的水果茶,得呢間真係會俾埋枝叉我,可以食到啲水果😭呢個位抵讚呀!冇嗌到小甜,呢款甜度岩岩好,同埋用左白桃茶,飲落更加fresh~好飲喎🤘🏿最重要又有得食埋啲水果,超爽脆,不錯!
👉🏿✨oreo 芝士可可 Hkd 45 💸

📌呢款真係好鬼死邪惡!
飲完一杯都飽嚕~

👉🏿✨超級水果白桃茶 Hkd 42 💸

最重要又有得食埋啲水果,超爽脆,不錯!
2018-11-22 582 views
今日來到東喜茶因為係klook 團購關係所以本身我只係飲大陸喜茶但見到$10買到$50 coupon 就一試啦芝士芒果比我想像中的還不錯芝士雖然冇喜茶濃郁但都有芝士味 咸咸的不像坊間的 只有忌廉的感覺一飲落去就很飽但 芒果味就真係欠奉了🤭冇咩芒果 果肉只有淡淡芒果汁桃子小姐見佢限定就一試啦嘩一聲😯完全成杯野都冇味😭😭😭同飲水冇咩分別入面既桃 都係好硬同冇味真係浪費左$10 Btw 香港都會開喜茶所以大家都係留d錢 飲真。喜茶💪🏻💪🏻💪🏻
今日來到東喜茶

入面既桃 都係好硬同冇味
真係浪費左$10

Btw 香港都會開喜茶
所以大家都係留d錢
飲真。喜茶💪🏻💪🏻💪🏻
2018-11-22 398 views
#桃子小姐 🍑 ($39)東喜茶話咁快已經開左18間分店😱 而家定期都有期間限定飲品😏 呢杯桃子小姐顏色好pink😍 係桃子沙冰🍑 注意無芝士奶蓋架😎 味道幾fresh唔會太甜好解渴👍🏻#超級水果四季春 🍊 ($42)Signature飲品🥤 配上幾種生果😊 橙、蘋果、西瓜、火龍果等🍉 飲完仲可以食🤤 感覺健康啲😅
#桃子小姐 🍑 ($39)

#超級水果四季春 🍊 ($42)
2018-11-18 463 views
香港人都愛喝手搖飲品!————————————桂花烏龍(4/10)烏龍味夠重!味道係淡津路小小!但桂花呢?唔見左!。Oreo 芝士可可(10/10)朱古力奶上面有層芝士, 芝士上面再加左Oreo ❤️成個感覺好match , 而且飲落去好有層次!芝士奶蓋有5cm 咁厚!而且味道又夠濃!朱古力奶味道唔假,味道似吉白利朱古力粉!。脆脆椰椰(8/10)超夠椰子味,而且口感夠厚,相信係因為用左好多椰奶嘅關係!而脆脆就係椰子!

香港人都愛喝手搖飲品!
————————————
桂花烏龍(4/10)
烏龍味夠重!味道係淡津路小小!但桂花呢?唔見左!

Oreo 芝士可可(10/10)
芝士奶蓋有5cm 咁厚!而且味道又夠濃!
朱古力奶味道唔假,味道似吉白利朱古力粉!

脆脆椰椰(8/10)
2018-11-17 323 views
今天經過東喜茶看見減$25的優惠便買了一杯芝士金鳳茶王和芝士桂花烏龍,兩杯茶的茶味沒有太大分別,因為桂花烏龍要求少甜所以味道較金鳳茶王淡。比起其他分店,旺角分店的芝士略少。但由於有優惠,所以每杯只是$10,十分超值。
  • 芝士桂花烏龍