2018-09-03 512 views
雖然明知東喜茶唔係真既喜茶,但始終真·喜茶係內地,而呢間東喜茶就係公司附近,地理位置完全取勝,其實如果好飲既話...又唔會真係理佢個名係真定假。有飲過喜茶既人都知,呢間野出名厚芝士,呢日試左杯芝士火火,火火即係火龍果,有芝士係面既飲法同平時就咁插支筒入去有少少分別,職員會叫你一開始唔用筒,就咁斜斜地飲左先,咁就可以一次過飲芝士加火龍果汁,直接飲到個層次,確實濃厚既芝士令人無法抗拒,但東喜茶呢杯要$42,值唔值就要睇你點睇。

Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 芝士火火
2018-08-12 825 views
沒有上過深圳,所以沒有機會喝過火紅的喜茶。香港開了東喜茶,雖然人們說跟正牌的喜茶差很遠,不過是晚吃完串燒很口喝,還是來試一試。這裡比只賣黑糖珍奶的地方多點茶和果汁的選擇,正合口喝的我的意。😛 果汁的話還真的不便宜,要$42一杯,幸好份量也很大。晚上來不消一會便能拿到飲料,速度不錯。我們點的是芝芝莓莓(左)和芝芝火火(右),賣相很吸引。厚厚的一層芝宜奶蓋帶鹹香,十分濃郁幼滑。打開最頂的杯塞可以先喝一口芝士奶蓋,接著可在另一個蓋洞放入飲管喝下面的果汁。芝芝火火的紅肉火龍果汁一點也不淡口,不會溝水太多,果汁的甜也天然。芝芝莓莓的莓果味道多了一份酸甜,但也十分好喝。雖然沒喝過真正的喜茶,但於我來說這個東喜茶已經很高質了!😍

晚上來不消一會便能拿到飲料,速度不錯。

雖然沒喝過真正的喜茶,但於我來說這個東喜茶已經很高質了!😍
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$42 (Last Night Supper)
  • 芝士火火
  • 芝芝莓莓
2018-08-07 619 views
由於公司位於觀塘的關係,同事們很喜歡午飯後來一杯東喜茶東喜茶門口長期多人等候,勁受歡迎! 從來未飲過深圳喜茶的我,唔知道味道有咩分別呢?!東喜茶個Menu都算多選擇,他們家的芝士奶茶同水果茶聽聞都大受歡迎!幸好他們設有Whatsapp下單,否則門口長期多人的關係,一定要等候很久很久...我今次就選擇了熱布蕾奶茶(少甜) $28雖然係熱,但拎返寫字樓之後,都已經唔算太熱了! 少甜味道岩岩好!奶茶味濃郁,值得一試!
由於公司位於觀塘的關係,同事們很喜歡午飯後來一杯東喜茶

我今次就選擇了熱布蕾奶茶(少甜) $28
奶茶味濃郁,值得一試!
2018-08-07
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$28 (Lunch)
2018-07-21 841 views
翻完大陸試咗喜茶,真係幾正。翻到香港見到山寨版,諗住唔會差唔多掛,連啲高杯一模一樣樣。試咗個大陸都試咗嘅茶王,一黎茶色已經唔同。個蓋面開左一半,飲極都係得芝士,完全蓋過哂茶香。下次都係翻大陸飲啦,不了🤢🤢
下次都係翻大陸飲啦,不了🤢🤢
茶王
2018-07-17 655 views
喺呢條街度最近開咗好多間類似嘅飲品店, 而我自己本身就飲過大陸嘅喜茶,都覺得印象唔錯,今次開喺公司附近又難得出嚟行街經過,所以決定買杯嚟返公司試下。排隊排到傻咗呀,建議大家千祈唔好撞正午膳時間嘅時候排隊買,真係分分鐘等你個幾鐘先買到㗎。價錢就一定比大陸嘅貴㗎啦,咁但是味道呢我又唔覺得好好味嘅,不過不失啦。同埋等嘅人真係太多。見到佢哋人手本身唔算好多嘅情況下,但係又接咁多單,都覺得佢哋辛苦㗎。飲筒就記得走嘅時候自己拎,我有個朋友試過買完之後行到返公司先醒起唔記得拎飲筒,搞到又要行多轉。
當大家都一窩風上深圳飲喜茶的時候,大家又有冇發現香港都有同名的店舖?🥤位置就係觀塘巧明街~~叫東喜茶 🥤而小編去到發現,最多人飲既就係「芝芝」系列~~ 🥤而最近就推出了「芝芝黑提」! 🥤🐟💬:芝芝點解咁出名~就係因為佢會有層好厚ge芝士在面頭!超濃郁!芝士味極重!🥤而黑提果汁係好清甜!雖然無果肉⋯⋯不過都係正!🥤唯一美中不足係,黑提同芝士未能一起飲,感覺似分開咗2種飲品XD🥤下回將會同大家分享深圳喜茶!!🥛😍🤗🐟📝:9/10🥤🔖芝芝瓜瓜一樣咁好飲架!🥤🔖有網友提小編,其實東喜茶重有好多間分店架!!! 包括:旺角、尖沙咀、中環、灣仔、銅鑼灣、荃灣、新蒲崗、 將軍澳 (裝修中)、佐敦(裝修中)🥤詳細地址可以參考以下網址:https://www.openrice.com/zh/hongkong/restaurants?chainId=10004586
位置就係觀塘巧明街~~叫東喜茶

🥤
而小編去到發現,最多人飲既就係「芝芝」系列~~

🥤
而最近就推出了「芝芝黑提」!

🥤
而黑提果汁係好清甜!雖然無果肉⋯⋯不過都係正!
下回將會同大家分享深圳喜茶!!🥛😍🤗
🐟📝:9/10
🥤
🔖芝芝瓜瓜一樣咁好飲架!
🥤
🔖有網友提小編,其實東喜茶重有好多間分店架!!! 包括:
詳細地址可以參考以下網址:
2018-07-07
  • 芝芝瓜瓜
  • 芝芝黑提
2018-07-09 985 views
這天下午🌞做了老公🍋一天的小跟班,冒著雨的🌧,最後還是成功完成了天台拍攝📸,當然要好好被慰勞一下嘛😏!口乾到要死☠️,還好在附近有珍珠奶茶連鎖店😍。炎炎夏日☀️,店外站滿了等待解渴的食客👧🏻。店內除了提供一般純茶🍵、奶茶🍼、水果茶🍎等,更有多款季節限定的特飲🍹。店內每人都忙過不停😲。布蕾珍珠奶茶🍮:珍珠煙靭彈牙😋,奶味也蠻香濃🍼,入口綿密濃郁🤤,味道不錯。可惜的是份量相對上較少🤔,但可幸冰量尚屬正常👍🏻。總結:整體上不過不失的一杯奶茶👌🏻,加上位於旺區中的必經之路📍,雖然同區也有很多選擇🤩,但還是蠻具競爭力的一家台式飲品店😊。

炎炎夏日☀️,店外站滿了等待解渴的食客👧🏻。

店內每人都忙過不停😲。

布蕾珍珠奶茶

2018-07-02
15 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
布蕾珍珠奶茶
2018-06-25 965 views
平日人龍不算長,落order後,等10鐘就ok, 上次試左芝士芒芒,今次飲芝士奶蓋 奶茶,芝士奶蓋香濃又滑,鹹鹹地,好好味,奶茶味又香又濃,容易入口,幾好,價錢尚算reasonable ,28元一杯中杯也試過大陸的喜茶,人多到發瘋,買杯飲品要等成個幾鐘,crazy,仲都係好多人等,大陸和香港都試飲過,價錢差不多,味道又差不多,沒有分別,所以係香港飲就得,不用曬時間和錢北上,又要勁耐,crazy crazy crazy
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$28 (Tea)
2018-06-20 604 views
去咗觀塘行街,當然要順便試下東喜茶。東喜茶好多人排隊,我地等咗半個鐘先拎到呢杯芝士瓜瓜。之前飲芝士奶蓋都係配茶多,估唔到配西瓜汁係咁夾。西瓜汁好甜,上面層奶蓋芝士味好濃,唔會太咸,兩者配合一齊飲好正。下次要試下其他味。
去咗觀塘行街,當然要順便試下東喜茶

東喜茶好多人排隊,我地等咗半個鐘先拎到呢杯芝士瓜瓜。

下次要試下其他味。
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2018-06-11 670 views
平時好小可黎觀塘而邊, 因為朋友仔住附近所以今日過黎陪下佢同埋周圍食下d好野經過東喜茶, 見到都唔小人下! 聽朋友講好好飲當然要試下啦hahaha 野飲都好多下, 不過價錢都唔平好多飲品都要$30up不過好飲既話就無所謂啦 嘻嘻🤭今日試左布丁珍珠奶茶好正好好飲 奶茶好鬼滑喔!d珍珠甜甜地好彈牙, 仲有小小黑糖既味道布丁我不嬲都勁中意食架! 加埋一齊真係估唔到咁夾啊!!yummy yummy 😋 朋友果然無介紹錯! 值得一試啊

野飲都好多下, 不過價錢都唔平

好多飲品都要$30up
不過好飲既話就無所謂啦 嘻嘻🤭

今日試左布丁珍珠奶茶

好正好好飲
奶茶好鬼滑喔!
d珍珠甜甜地好彈牙, 仲有小小黑糖既味道

朋友果然無介紹錯! 值得一試啊
2018-06-08 635 views
因為之前同男朋友番大陸有飲過喜茶,所以見到呢間個名噤似既...就忍唔住想要試下因為平時係大陸我地都係嗌金鳳茶王芝士奶蓋茶黎飲,所以要試下有咩分別既情況下,我地都叫左杯金鳯茶王黎試下比較下。飲落感覺都似大陸果杯..個芝士奶蓋就無大陸果個噤濃,但感覺就更加易入口。而個茶底,感覺上都比大陸果杯淡味d,但我覺得配埋一齊更加清新,飲落好似無噤肥......總括黎講,我地都覺得下次可以再試下飲其他唔同既款式。

而個茶底,感覺上都比大陸果杯淡味d,
但我覺得配埋一齊更加清新,
飲落好似無噤肥......

總括黎講,我地都覺得下次可以再試下飲其他唔同既款式。
金鳳茶王
金鳳茶王
2018-05-28 852 views
晏就五點幾行過見到唔係好多人就買返杯奶蓋飲下呢間主打芝士奶蓋 可以配茗茶或者水果既飲品呢兩樣都係比較多人叫我叫左杯青霧配低脂芝士店員話呢款茶都係烏龍 但就會比價濃茶味叫到我既時候我第一個疑問係點解會用呢d熱飲杯而唔係膠杯既個人覺得膠杯應該會比較易飲芝士奶蓋上有加抹茶粉 但其實飲落唔會飲到佢既味道飲左第一啖 問題就黎啦d奶蓋完全過唔到個蓋既口我淨係飲到d茶所以就決定開蓋飲第一啖係可以做到奶蓋同茶一齊飲既但無幾耐之後又變左奶蓋同茶完全分離根本倒唔到d奶蓋入口最後去starbucks攞左支飲筒撈暈佢黎飲😓奶蓋其實好味既 好濃芝士味又唔會好膩茶都係好濃又唔會苦既 始終佢係用茶包即刻泡但唔知係個芝士打得太耐定咩問題搞到要撈暈先飲到題外話 等飲品既時候見到佢地珍珠既份量都幾少下
晏就五點幾行過見到唔係好多人就買返杯奶蓋飲下

但唔知係個芝士打得太耐定咩問題
搞到要撈暈先飲到

題外話 等飲品既時候見到佢地珍珠既份量都幾少下
2018-05-25 431 views
都係因為成日經過見到有人排隊,心諗應該會幾好飲。終於今日諗住門口得幾個人冇死啦,就買嚟試下....點知一等就等咗半個鐘頭。飲完之後就覺得,沒有太大驚喜。而且價錢偏貴,唔係好值得。 等得耐係致命傷。比同樣價錢買嘢飲,我相信有更多其他選擇,及應該唔使等咁耐!
一等就等咗半個鐘頭。

2018-05-24
Waiting Time
35 Minutes (TakeAway)
2018-05-09 769 views
今日去開觀塘做野,見到呢間店好多人,八卦走去睇,原來係同喜茶好似既東喜茶一直都對佢既奶蓋都情有獨鍾,估唔到香港都有得飲今次叫左個芝士莓果。店員建議用杯口飲左3分1先,之後先用飲管飲,咁樣就可以飲到個層次。個莓果同奶蓋味好夾,甜甜地既莓味沙冰,再配傑傑地既芝士奶蓋,滑滑既芝士奶蓋加脆脆既沙冰,口感好好,好飲不過莓果既核就略微太多,飲飲下有成日咬到d硬粒,仲次牙,呢個感覺就馬馬。價錢方面,就真係有些貴,要42元

一直都對佢既奶蓋都情有獨鍾,估唔到香港都有得飲

今次叫左個芝士莓果。

價錢方面,就真係有些貴,要42元
TakeAway
買第三次先知岀示學生證有八折優惠之心好痛🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤣皆因我真係好鍾意飲芝士奶蓋既野飲 每次係街經過有芝士奶蓋野飲既舖頭基本上都會買🤣🤣 但我發現十間有九間奶蓋整得好飲既奶茶舖既奶茶都好一般般🤧🤧🤧 好小winwin-今次嗌咗奧利奧芝士奶茶🧀🍵的確個奶蓋整得好岀色好creamy夠厚 再加埋oreo碎真係好正🤤🤤 但相反奶茶味就一般 茶同奶味都唔突岀 飲完個奶蓋成杯野就無咗靈魂咁得個甜字🤢🤢🤢 如果以原價買佢就真係貴咗小小 口渴嗰陣會再買佢就有可能既 但特登走去飲就不了👋🏻👋🏻👋🏻-評分:7/10價錢:折後$26地址:觀塘開源道63號A6地舖
今次嗌咗奧利奧芝士奶茶🧀🍵
評分:7/10
價錢:折後$26
地址:觀塘開源道63號A6地舖
奧利奧芝士奶茶
奧利奧芝士奶茶
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)