5 day(s) ago
【💁🏻♂️四川重口味(深水埗)|🔥$98烤魚🤭惹味小小辣】.🌶️烤魚$98全條烤黑鰂魚(小辣)真係小小辣易入口。烤魚肉質清脆,慢慢食爐滾住,魚肉質地分明唔易散,易夾易食。烤魚爐內有少量豆腐卜,蓮藕、紅洋蔥和蔥菜,想加配料都好適合,我建議加炸魚皮、薯粉!.🌶️黃金皮蛋黃色皮蛋是四川名物,金黃色晶瑩通透,味道較清淡,平時黑色皮蛋刺鼻嘅阿摩尼亞味黃金皮蛋就無乜,加埋香辣醬汁同芫茜食,令蛋味更突出,好有追吃感。.🌶️麻辣煮花螺點了小辣程度,麻辣香味很開胃,花螺用竹籤「撩」出花螺出嚟,我習慣不吃螺尾,螺肉好彈牙鮮甜!.🌶️香辣田雞田雞先走過油後與蓮藕、蒜頭、小玉葱和芹菜炒成,田雞調味十足,適合配啤酒🍻!.🌶️啤酒重口味好適合配啤酒,一齊啤一啤,賞心樂事!.🦎四川重口味(深水埗)📍香港深水埗元州街11號地舖#香港 #深水埗 #重口味 #烤魚 #好味 #田雞好食 #抵食
🌶️烤魚
🌶️黃金皮蛋
🌶️麻辣煮花螺
🌶️香辣田雞
🌶️啤酒
重口味好適合配啤酒,一齊啤一啤,賞心樂事!
🦎四川重口味(深水埗)
📍香港深水埗元州街11號地舖