2018-10-26 210 views
深水埗不嬲多野食,呢間甜品鋪係食評中排名甚高,全靠佢既椰皇,佢既椰皇都幾多花款,有中式紅豆沙椰皇,又有西式布甸椰皇,全部都好香又唔太甜特別鍾意個椰皇燉鮮奶湯丸,啲燉奶好香滑濃郁,芝麻湯丸又好食,暖粒粒的好暖胃另外餐廳好貼心咁有免費果茶供應,有時食完甜品想飲淡水清下喉,但大部分甜品鋪都唔供應茶水,所以呢下幾貼心至於佢個芝麻糊呢,就好一般,唔夠香,食落係好滑無渣,但就無咩芝麻香味甜品店仲有供應窩夫、心太軟、各款中式糖水等以供選擇,真係梗有一款啱你心水

椰皇燉鮮奶湯丸

焦糖布甸椰皇子

免費自助英式果茶

足料芝麻糊

2018-10-24
$40 (Last Night Supper)
椰皇燉鮮奶湯丸
焦糖布甸椰皇子
2018-10-25 55 views
芒果飄雪冰design of putting bowl on top of dry ice inside the teapot is wise for nice presentation and insulation. Shaved ice is fine but taste is too light when it draws to a close. Mango is sweet gives a bonus mark.造型非堂特別,用一個茶壺盛着尖底的甜品杯,放入乾冰,上台時真的有飄的感覺,又可以保溫,很聰明。雪冰算細膩,應該是花奶來的,但味道不太夠,吃到底時稍嫌淡。幸而芒果夠香甜。煙肉吐司Toast is toasted by order, is worth waiting. crispy! well-"cheese"d! Cut into 4, convenient to eat and people just can' t stop eating it!即點即烤,時間是值得的。吐司脆而不硬,芝士香又軟,配上煙肉也不太鹹。切成了四件,十分方便,令人一吃,想再吃。Overall,
芒果飄雪冰
煙肉吐司
Overall, quality is worth the price. Stamp card is available if asked. It is a bit hard to find at night.air-con is on with polite waitress.
整體來說,質素不俗,價錢也合理。此店有印花卡,不過要問才會給客人。晚上較難找,店內空調算充足,店員也有禮。
2018-10-01 198 views
一班人食完飯,再encore食飯後甜品,真是人生一樂也, 雖然話要減肥,算了吧! 食埋今餐再算。此甜品店水果新鮮,奶味香濃,味道又不太甜,最合我心水,今日食到又超額了,明天要闢穀😅鮮奶鮮果椰王子

甜品店水果新鮮,奶味香濃,味道又不太甜,最合我心水
,今日食到又超額了,明天要闢穀😅

鮮奶鮮果椰王子

2018-09-21
$50 (Last Night Supper)
2018-09-29 154 views
食完晚飯同朋友經過深水埗呢間糖水店,心思思又多嘢水吹,所以就入去食呢間價錢又ok嘅甜品店入到去店舖以粉紅色為主好有少女嘅感覺,而且乾淨企理,雖然係細細地坐落都迫迫地,但係食完啲甜品之後就覺得好值!佢仲有得儲印仔,儲夠一定數目之後就可以免費換甜品稼之後佢仲有個自助嘅水果茶可以斟,食甜品之前清清個口淡淡茶香果入嚟我就試咗佢個招牌布甸野王子,佢個布甸就冇咩特別,似平時喺超市都買到嘅焦糖布甸。但係最特別就係佢布甸下面果一陣椰皇水整嘅啫喱,口感好清甜而且加上小小淡奶味道更香。價錢都只係$39

2018-09-16 183 views
同朋友食完晚餐心思思想食甜品,於是便步行到深水埗揾食。經過一間甜品店,就即刻衝入去。打開餐牌有好多唔同種類的甜品,令人眼花撩亂。個個甜品賣相都好吸引。不過友人想食waffle,所以我地專攻waffle篇,最後點左個朱古力waffle。waffle端上來香噴噴,賣相非常吸引,砌得好靚呀而且仲有個雪糕球疊在最高。真係唔食都睇得下,胃口大增。咬一口waffle,超級脆口,同其他waffle不一樣,完全唔係軟稔稔嘅。不過呢個質地絕對別有一番風味。薄脆口感頓時令吃甜點的罪疚感大減,因為真係好似食咗一陣風咁。就算同雪糕一齊食,都唔覺得好肥。整體味道唔錯,質地特別,值得推介
2018-09-01 175 views
Small shop tucked in a little corner that offers many types of yummy desserts and food! So besides desserts, diners can have their meal here. They have both hot and cold desserts to cater to everyone. Conveniently located opposite Panda Hotel. Opens til late.
  • 焦糖布甸椰皇子
2018-08-15 171 views
呢間甜品屋想食好耐,食品賣相幾精緻,繁忙時段常見人龍,該有返咁上下,今日難得同老佛爺來試,咁啱吾使排隊。環境都算舒適,吾會太迫。食品都幾多種類,花多眼亂,樣樣都想試,搞到老佛爺d選擇困難症又發作。最後都係選了有手指公推介的款式,焦糖布甸椰皇子和榴槤飄香椰皇子。這款甜品都幾有心思,係先將椰青水制成透明果凍為底層,中間用椰肉打成白色椰漿,頂層是所選的配搭。底層椰青果凍清香冰涼,感覺好清新,布甸又香滑,好有焦糖和蛋味,混和中層椰汁,好味!!老佛爺要了個榴槤漂香,本來果凍算是主角,但對比榴槤,原來它才是主角,榴槤級別就吾知,但入口好榴槤,超香超幼滑,入口溶化。難怪這两個是手指公推介。用匙起埋d椰肉食,大滿足。結算共$88,幾好,下次再來試其它。4

環境都算舒適,吾會太迫。

難怪這两個是手指公推介。
用匙起埋d椰肉食,大滿足。
結算共$88,幾好,下次再來試其它。

2018-08-12
  • 焦糖布甸椰皇子
  • 榴槤飄香椰皇子
2018-08-14 1450 views
前排同舊同事聚舊意猶未盡,o係地膽帶路之下黎到呢間湯水舖~佢D甜品選擇多到平時無選擇困難嘅我都諗左好耐,最後選擇左雲妮粉雪盛宴,真係每樣都有D嘛~~佢D冰唔會好甜,所以加埋布甸都唔會好heavy ,雖然D粟米片有D奇怪,不過整體黎講都ok,連我最愛嘅芋圓都有!!!同樣都係雪花冰.呢個宇治金時雪花冰我有少少保留啦,首先綠茶有少少苦澀,上面D紅豆部分太硬,兩個不能互相配合.D丸子好咬的,但D m&m真係錯曬,唔要仲好!去食嘅時候榴槤當造,其中一個為左唱歌點左天荒地老榴槤摩天輪,咪以為佢得個名呀,其實佢真係好食(對榴槤控而言) 榴槤味每一口都好深刻,上面D小珠增添口感,看似唔華麗,但味道絕對值回票價~~想清甜可以叫龍顏大怒~~~個名咁搞笑,以為伏啦~點知道佢超足料~~龍眼好清爽,食完都涼D,最重要有好香奶味雪糕配搭,滿足你多種願望!其實風花雪都好甜好好味~不過同其他甜品想比佢無咁突出,但我都欣賞佢用咁多芒果堆切,絕對係抵食之選!!呢度嘅飲品都好有特色,我地亦叫左峰之戀同益力多冰唔知關唔關夜事,峰之戀同menu上嘅樣有D唔同,雖然都靚,但飲落死甜,放棄了之不過個益力多冰還不錯!雖然好快融,但感

宇治金時雪花冰
宇治金時雪花冰

龍顏大怒

呢度嘅飲品都好有特色,我地亦叫左峰之戀同益力多冰
益力多冰

峰之戀

之不過個益力多冰還不錯!雖然好快融,但感覺好似食緊乳酪咁,下次可以再叫!
Last Night Supper
2018-08-08 148 views
完美的一餐 當然要有甜品❤️.這次介紹的甜品又便宜又好吃紫許有你: 紫薯球✅三色芋圓✅豆腐花✅小丸子✅椰汁✅.有多種層次 而且夠凍 好出色豆腐花係百福豆腐味 加埋椰汁碎冰🥥👍🏻紫薯球可以整扁佢 mix埋其他一齊食好濃紫薯味 加左芋圓就變左紫薯味芋圓了💙.芋圓無小丸子咁q彈 但都唔錯 有8粒左右份量岩岩好

完美的一餐 當然要有甜品❤️
椰汁✅
有多種層次 而且夠凍 好出色
豆腐花係百福豆腐味 加埋椰汁碎冰🥥👍🏻
紫薯球可以整扁佢 mix埋其他一齊食
好濃紫薯味 加左芋圓就變左紫薯味芋圓了💙.
芋圓無小丸子咁q彈 但都唔錯 有8粒左右
份量岩岩好
2018-07-29 396 views
椰王之王呢個名 係最貼切。 因為佢嘅嘢椰皇子無論凍同熱都超級好食。事不宜遲睇相就知道大肚時候唔敢食榴槤,而家終於可以專程嚟食佢哋榴槤,上枱已經聞到香味, 份量好多。凍榴槤飄香椰皇子點解話佢椰皇子好食, 原因係因為佢會將 裏面嘅椰皇水整成椰皇啫喱及椰皇布甸。 其實唔只呢一個款,佢所有椰皇子系列都會咁整, 未到勁濃,滋陰又養顏。 上面嘅粒粒唔好以為係西米,其實係海藻珠,咬落彈牙 口感好得意,加埋滑嘟嘟嘅椰皇燉奶, 層次豐富。我記得椰皇子款式都有超過十款。 一定有一款椰啱你。我媽媽就叫咗碗熱嘅芋圓湯圓椰皇子, 之前同媽咪試過其他餐廳的芋圓, 她說借東西不好吃, 今次我請她要再試一次, 結果她說原來芋圓這東西可以很好吃好香。 而且湯圓也很煙韌。 老人家對這甜品都很滿意, 甜度適中。食得咁開心 梗係繼續order, 冇期望下試一試佢嘅榴槤班戟點知都有驚喜,一切開榴槤肉滿瀉出嚟榴槤同忌廉嘅比例簡直係3:1, 喜歡食榴槤嘅朋友一定要試, 榴槤夠熟舊香濃。另外我大食積上身,點咗呢款朱古力窩夫, 梳乎蛋味香濃,入口香脆,內裏軟綿綿。 配上雪糕係一流嘅配搭。 呢間餐廳嘅窩夫 唔會整得好留 ,一個人女人仔其

事不宜遲睇相就知道

凍榴槤飄香椰皇子

我記得椰皇子款式都有超過十款。 一定有一款椰啱你。

點知都有驚喜,一切開榴槤肉滿瀉出嚟

另外我大食積上身,點咗呢款朱古力窩夫, 梳乎蛋味香濃,入口香脆,內裏軟綿綿。 配上雪糕係一流嘅配搭。 呢間餐廳嘅窩夫 唔會整得好留 ,一個人女人仔其實都可以食得曬。 如果喜歡 口感不同的朋友可以試下 芝士味窩夫, 都係非常好食。

食咁多甜嘢,係時候搵嘢飲。但呢間餐廳唔駛點,哈! 因為佢有英式果茶免費添飲,真係好。 有茶香味道唔甜,食完甜品飲清清個口都好。

真心想同大家推介一下,結果 臨走 影咗門口一張相。

2018-07-25 84 views
一間好高質既甜品鋪!!深水埗同沙田分店都去過💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️幾次都係專登去食 雖然個位置唔係好近車站 但都會願意行😹😹深水埗有個小妹妹待應服務態度勁好好有禮貌仲好細心!聽到客人討論啲嘢食 佢都會主動介紹 同埋問廚房可唔可以做到佢哋嘅要求鋪頭唔大 但通常都唔洗等位桃寶椰皇子系我最推介既成個甜品唔會過甜 食完系好清新好舒服既感覺!可以叫熱或者凍 熱嘅話就係燉蛋🍮 食完會好飽🐷🐷但係對佢個雪糕就有啲失望 明明叫雲呢拿味 竟然有浸榴槤味 所以唔會再叫雪糕 但仲係好鍾意食佢嘅椰皇子
一間好高質既甜品鋪!!

深水埗同沙田分店都去過💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
幾次都係專登去食 雖然個位置唔係好近車站 但都會願意行😹😹
深水埗

有個小妹妹待應服務態度勁好

鋪頭唔大 但通常都唔洗等位

桃寶椰皇子系我最推介既
成個甜品唔會過甜 食完系好清新好舒服既感覺!
可以叫熱或者凍 熱嘅話就係燉蛋🍮 食完會好飽🐷🐷
但係對佢個雪糕就有啲失望 明明叫雲呢拿味 竟然有浸榴槤味

所以唔會再叫雪糕 但仲係好鍾意食佢嘅椰皇子

2018-07-20 58 views
平民價侯爵72心太軟$39賣相可以心太軟用杯焗朱古力醬唔會漏👍但係冇左爆醬效果焗得剛好不會太甜雪糕球不少但換其他味要加錢,伴碟只有朱古力醬建議可以換做生果中和一下甜味
平民價侯爵72心太軟$39
賣相可以心太軟用杯焗朱古力醬唔會漏👍
但係冇左爆醬效果
焗得剛好不會太甜
雪糕球不少但換其他味要加錢,
伴碟只有朱古力醬建議可以換做生果中和一下甜味

2018-07-20
2018-07-05 85 views
跟蝦子餅於深水埗附近吃過晚餐後,便走到位於福榮街的「甜入心」吃個美味甜品。因為時間尚早,只是8時還未到隻後甜品時間所以店內未有太多人。餐廳除了甜入心,還很貼心 - 有免費的自助英式果茶提供。雖然款式聚眾多,但我倆一早有心水,就是大熱的椰皇燉奶和窩夫。《淘桃寶燕窩椰皇燉奶 $55》桃膠是平民燕窩,營養價值絕不輸給燕窩,兩者加起來更加吸引,而且熱騰騰的原個椰皇上,可見桃膠和燕窩放滿在燉奶表面,令人唾涎。燉奶滑溜得來帶椰香,而椰肉可以輕易地就挖到出來,最後整個椰皇被我吃得只剩下空殼,很滿足。《朱古力心連心窩夫 $39》即焗即製,又是香噴噴又熱騰騰的。造形是有三塊心型的窩夫𢶣高再加上朱古力雪糕,雖然很邪惡但窩夫香脆再加上雪糕一冷一熱入口實在過癮,所以減肥這些事還是留待明天再說吧。

餐廳除了甜入心,還很貼心 - 有免費的自助英式果茶提供。

《淘桃寶燕窩椰皇燉奶 $55》

《朱古力心連心窩夫 $39》
2018-07-03
$50 (Last Night Supper)
2018-07-04 118 views
遠離SSP地鐵站DD,有間好食既甜品鋪叫…甜入心!!未到9點已經大排長龍架la😮要試就早d到啦btw,店內仲有自助冰茶,同朱古力噴泉😆 芝士窩夫我真係超鐘意芝士呢個一d 都唔咸,配埋芝士醬真係好正芝士醬淋在窩夫上, 芝士醬多到好誇張 ,每一啖窩夫都有濃濃的芝士醬。食落呢個芝士窩夫好有cheese味,又夠香脆。鐘意芝士既朋友必點。仲配上藍莓TIM,所以不怕芝士太膩。  黑松露吐司My favourite!!  因為我係黑松露既fans我每次黎都必叫呢個多士賣相好吸引 一座既吐司山,一上黎熱辣辣,上面仲要係……黑松露雪糕丫😱黑松露雪糕真係未試過🤔!雪糕除了好香黑松露味👍🏻,仲加了一份香甜嘅牛奶味有新鮮感😝!黑松露雪糕又甜又咸,幾盞鬼雪糕下層是一粒粒焗吐司,真係成座山咁高😆吐司好鬆脆, 面頭淋上大量吉士醬+糖醬, 配埋雪糕就啱啱好😆(p.s. 另外有芒果同黑松露口味)黑松露吐司,試完真係會上癮😍好正喔!牛肉吐司依個多士好食,感覺好似食緊pizza一樣😂🤣剛剛烘熱左既方包, 舖滿了青瓜、蕃茄、蘑菇、木魚⋯⋯wow咁多材料,好足料!! 😋 峰之戀其實係巨峰提子梳打, 上面再加一球雲呢拿雪糕有點甜
遠離SSP地鐵站DD,有間好食既甜品
叫…
甜入心!!

未到9點已經大排長龍架la😮要試就早d到啦

btw,店內仲有自助冰茶,同朱古力噴泉😆

芝士窩夫

我真係超鐘意芝士

呢個一d 都唔咸,配埋芝士醬真係好正

芝士醬淋在窩夫上, 芝士醬多到好誇張 ,

每一啖窩夫都有濃濃的芝士醬。

食落呢個芝士窩夫好有cheese味,又夠香脆。

鐘意芝士既朋友必點。

仲配上藍莓TIM,所以不怕芝士太膩。

黑松露吐司

My favourite!!  因為我係黑松露既fans

我每次黎都必叫呢個

多士賣相好吸引

一座既吐司山,一上黎熱辣辣,上面仲要係
……
黑松露雪糕丫😱

黑松露雪糕真係未試過🤔!

雪糕除了好香黑松露味👍🏻,仲加了一份香甜嘅牛奶味

有新鮮感😝!黑松露雪糕又甜又咸,幾盞鬼

雪糕下層是一粒粒焗吐司,真係成座山咁高😆

(p.s. 另外有芒果同黑松露口味)

黑松露吐司,試完真係會上癮

😍好正喔!

牛肉吐司

依個多士好食,感覺好似食緊pizza一樣😂🤣

剛剛烘熱左既方包, 舖滿了青瓜、蕃茄、蘑菇、木魚⋯⋯wow
咁多材料,好足料!! 😋

峰之戀

其實係巨峰提子梳打, 上面再加一球雲呢拿雪糕

有點甜,但味道還不錯!

綠茶心太軟

每次黎必點之一

心太軟連埋雪糕一齊食,一熱一凍,食落口感好有層次,好夾。

我真係好鐘意甘既配搭~

大滿足。

p.s. 不得不讚店員的細心服務

• 黑松露吐司粒粒山
2018-06-29 90 views
天氣越來越炎熱啦 !! 今日食完晚飯之後就同屋企人岀去行下商場 買嘢散步啦 買完嘢翻屋企路途之中,見到呢間 “甜入心” 甜品店 🍮 裝修得幾靚 !! 入去消消暑啦。。。🤣🤣好有心思 系椰子🥥身上作畫 畫得都好靚下架必選 : 焦糖布丁椰皇子 $39 黎呢到當然揀款 推薦既皇牌甜品啦 !! 但系.............冇想像中甘好食椰奶冇咩椰香味 布丁系幾滑 但系加埋一齊食呢.....甜到死 😪綠豆沙 呢款綠豆煲到有小小起沙既 但系都好甜 點搞

買完嘢翻屋企路途之中,見到呢間 “甜入心”
甜品店 🍮 裝修得幾靚 !!
入去消消暑啦。。。🤣🤣

好有心思 系椰子🥥身上作畫 畫得都好靚下架

必選 : 焦糖布丁椰皇子 $39
黎呢到當然揀款 推薦既皇牌甜品啦 !!
但系.............冇想像中甘好食

綠豆沙