2024-05-26 153 views
我尼受你地氣的嗎?定我得罪左收銀個女仔?因為我幫襯?令到你多左野做????唔知以為你地做緊幾億生意,唔得閒甚至理人地買一杯野飲 。唔想做真心建議執左間舖佢 。收銀個女仔一直眼超超企咗喺度勁耐都冇人理我哋 。以後都唔會再幫襯一間咁樣嘅垃圾。一直掛住係度抹枱同啤人😂😂😂😂完全係特登唔理人,對其他客亦十分無禮貌 。建議如果想受氣就過尼幫襯呢間廢茶😊😊😊😊😊又或者人生太開心都可以過嚟體驗下,包你心情一落千丈!
唔知以為你地做緊幾億生意,唔得閒甚至理人地買一杯野飲 。
唔想做真心建議執左間舖佢 。

收銀個女仔一直眼超超企咗喺度勁耐都冇人理我哋 。
以後都唔會再幫襯一間咁樣嘅垃圾。

今日約咗朋友入石門……. 食完lunch 後………當然要去飲我至愛的「特濃黑糖珍珠咖啡拿鐵」啦🤭🤭🤭飲「特濃黑糖珍珠咖啡拿鐵」就當然要去耍廢的「廢茶」啦😂😂😂原來「廢茶」做緊指定飲品買一送一,可惜不是我杯茶😮‍💨😮‍💨大甲芋頭鮮奶…….. 芋泥好綿密⋯⋯又有咬口👍特濃黑糖珍珠咖啡拿鐵………好濃郁嘅黑糖味再加埋煙煙靭靭嘅珍珠,絕配🤭🤭😗特濃朱古力沙冰…..朱古力控之選…….朱古力味好香濃👍

大甲芋頭鮮奶…….. 芋泥好綿密⋯⋯又有咬口👍

特濃朱古力沙冰…..朱古力控之選…….朱古力味好香濃👍

• 特濃黑糖珍珠咖啡拿鐵
2024-04-26 92 views
跟朋友到石門辦理回鄉證,發現滿店子放滿了好Q嘅小樹懶🦥即叫即制 ~廢茶~茶飲店的種類頗多還有不同的台式小吃👍·黃金香芒(芒果奶蓋沙冰)$36·花之蜜語$34·台式手抓餅$35這次我試咗最新出品嘅花之蜜語~基底用上水蜜桃烏龍奶茶配以金港首創桂花愛玉,口感軟Q,飲落清清涼涼層次很豐富!另外,芒果冰沙綿密細緻,是酸甜的芒果香氣,芝士鹹香奶味超濃!厚厚一層會不會太邪惡?芒果沙冰和芝士搭得恰到好處!手抓餅即見即做要大約15-20 分鐘左右完成,餡料有三款不同口味選擇~芋泥肉鬆、玉米吞拿魚芝士及火腿芝士,熱辣辣嘅手抓餅外皮金黃香脆,包住滿寫的甜糯芋泥 鹹香肉鬆,超夾!

·黃金香芒(芒果奶蓋沙冰)$36
·花之蜜語$34
·台式手抓餅$35

2024-04-20
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
2024-04-26 66 views
周六逛京瑞廣場,在廢茶買了幾款美味的台式飲品及小食,回到家中悠閒地享用,同時追著心愛的劇集。我點了一杯黑糖珍珠奶茶~$36。這杯奶茶濃郁香醇,加入了黑糖珍珠,口感綿密彈牙,每一口都帶來濃厚的甜美滋味。喝著這杯奶茶,我仿佛置身在台灣的小巷弄堂,感受著悠閒的氛圍,讓我完全放鬆下來。另外,我還買了一份黑糖珍珠木糠布甸~$24。這道小食結合了木糠布甸和黑糖珍珠,口感酥脆香甜。最後,我選擇了一份玉米吞拿魚芝士手抓餅~$35。手抓餅外皮酥脆,內裡包著鮮嫩的吞拿魚和玉米,再加上芝士的融化,簡直是一道完美的美食。我一邊追劇,一邊咬下這個手抓餅,享受著其中豐富的口感和美味。

2024-04-26 69 views
从石门地铁站D口出,进到商场里直走就能看到这家奶茶店!(在扶手电梯旁边❗️还有学生优惠!每杯减三蚊,超级实惠我点了三杯饮品,全部都没有踩雷第一杯是柳橙绿茶加qq弹弹的椰果非常清新爽口,橙子的清香叠加浓郁的绿茶,超级适合夏天降燥解渴! 而后也是店里的招牌!花漾凝华(里面自带桂花爱玉) 酸酸甜甜的柠檬搭配幽香的的桂花,又是不一样的碰撞!推荐饮用!最后是我个人最爱的黑糖珍珠厚奶去到每家奶茶店我都必点的一款这家的成功进入我的榜单!珍珠很q弹,奶味浓郁,微甜,一定要试试!
❗️还有学生优惠!每杯减三蚊,超级实惠

我点了三杯饮品,全部都没有踩雷

第一杯是柳橙绿茶加qq弹弹的椰果

最后是我个人最爱的黑糖珍珠厚奶
去到每家奶茶店我都必点的一款

这家的成功进入我的榜单!
珍珠很q弹,奶味浓郁,微甜,一定要试试!

2024-04-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
  • 黑糖珍珠厚奶
  • 廢事諗奶茶
2024-04-25 72 views
朋友剛剛坐完月,約好去佢屋企探BB,上去之前喺附近食少少嘢醫肚先,經過見到呢隻咁吸睛嘅樹懶,超級可愛。飲品選擇多元化,仲有少量小食可以選擇,我哋揀咗兩杯飲品同一客窩夫。窩夫賣相吸引,抹茶窩夫夾住紅豆餡,再淋上奶蓋,成個組合非常夾,窩夫入口鬆軟,抹茶嘅味道好出,紅豆餡亦唔會過甜,非常推薦!檸檬愛玉一向夾,配上桂花亦毫無違和感,甜度適中,愛玉口感軟嫩,整體清新消暑。珍珠奶茶嚟講,眾多茶底之中我最喜歡烏龍,獨有嘅香氣配上黑糖味道醇厚,珍珠有咬口又唔會太硬,非常唔錯。

宇治抹茶紅豆鬆餅窩夫

花漾檸華

烏龍黑糖珍珠奶茶

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$49 (Breakfast)
宇治抹茶紅豆鬆餅窩夫
花漾檸華
烏龍黑糖珍珠奶茶
今日經過石門商場見到好多好可愛嘅樹懶公仔🦥,然後發現呢間充滿樹懶公仔嘅店鋪係一間賣台式飲料嘅店鋪。而且店鋪名好搞笑叫廢茶。被公仔吸引之下,我決定試下呢間廢茶。大甲芋頭鮮奶 $36呢個飲品係固定糖度,無得叫少糖。本來擔心會唔會太甜,結果唔會好甜。鮮奶口感順滑,飲嘅時候可以食到粒狀芋頭,有咬感。非常適合鍾意食芋頭嘅人 ~台式手抓餅(芋泥肉鬆)$35即叫即整,要等15分鐘左右。手抓餅外層酥脆,裡面配搭肉鬆同微甜嘅芋泥,味道豐富!黑糖珍珠奶蓋夾餅 $35同樣要等15分鐘左右,外脆內軟嘅夾餅裏夾雜煙韌嘅黑糖珍珠,上面仲有甜度適中嘅奶蓋,好味~

被公仔吸引之下,我決定試下呢間廢茶。

大甲芋頭鮮奶

大甲芋頭鮮奶 $36

台式手抓餅(芋泥肉鬆)

台式手抓餅(芋泥肉鬆)$35

黑糖珍珠奶蓋夾餅

黑糖珍珠奶蓋夾餅 $35

2024-04-20
TakeAway
$40 (Tea)
大甲芋頭鮮奶
台式手抓餅(芋泥肉鬆)
黑糖珍珠奶蓋夾餅
2024-04-21 55 views
近年來,台式飲品及小食成為了許多人的最愛。周末我在「廢茶」訂購了幾款美味的台式飲品及小食,回到家中悠閒地享用,同時追著心愛的劇集。首先,我點了一杯黑糖珍珠奶茶~$36。這杯奶茶濃郁香醇,加入了黑糖珍珠,口感綿密彈牙,每一口都帶來濃厚的甜美滋味。喝著這杯奶茶,我仿佛置身在台灣的小巷弄堂,感受著悠閒的氛圍,讓我完全放鬆下來。另外,我還品嚐了一份黑糖珍珠木糠布甸~$24。這道小食結合了木糠布甸和黑糖珍珠,口感酥脆香甜,簡直是絕配!每一口咬下,布甸的鬆軟和珍珠的彈牙交織在一起,帶給我舌尖上的無限享受。這款小食不僅美味,還具有獨特的口感,讓我愛不釋手。最後,我選擇了一份玉米吞拿魚芝士手抓餅~$35。這個組合聽起來有些特別,但卻驚喜連連。手抓餅外皮酥脆,內裡包著鮮嫩的吞拿魚和玉米,再加上芝士的融化,簡直是一道完美的美食。我一邊追劇,一邊咬下這個手抓餅,享受著其中豐富的口感和美味。

4K
2024-04-20 42 views
大前日(17-4-2024 Wed)同女同事SL出街食完飯兼買完嘢返轉頭,因為天氣太熱,就想買杯凍嘢飲吓,我哋嚟呢間買,見到都多人等,我哋睇吓有咩飲,見到有指定飲品買一送一優惠,咁就要黑糖珍珠奶茶啦,我買飛時,店員話冇晒黑糖珍珠.咁我問有咩可以代替?佢答桂花珍珠.咁好啦,照改.而我哋要少冰嘅,盛惠$30.00.我哋等咗好耐,成15分鐘至整好拎得,睇見唔係俾桂花珍珠而係涼粉.拎返公司飲,一路拎住都覺得夠凍,返到公司至飲,由於係提供紙飲管,所以根本篤唔穿面嘅膠嚟飲,要用牙簽拮呢,如果喺街即刻飲,唔知點拮..攪完一輪終於飲得,呢個唔太甜,茶味淡,涼粉好腍,好易吸到嚟食.上次食評係2023年11月3日刊登嘅呢篇:https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/yeah-%E8%A8%98%E5%BE%97%E8%A6%81%E6%94%AA%E5%8B%BB-e5101450

涼粉奶茶

涼粉奶茶

2024-04-17
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$15 (Tea)
Dining Offer
Coupon
作为一个超级奶茶控🥤香港的每一家好喝的奶茶都逃不出我的手掌心🖐强烈建议每一个来香港旅游的人都喝一杯再回去✌还有炒鸡正宗的台式手抓饼🙌黑糖珍珠奶茶➕台式正宗手抓饼这才是下午茶的正确打开方式✔️ 🌟推荐:🌟黑糖珍珠厚奶:黑糖珍珠Q弹软糯又大颗椒香浓郁的黑糖加上醇厚香浓的厚奶🥛清爽的奶香味包裹住舌尖 甜而不腻每一口都是味蕾的极致享受👍🌟广式念奶茶:茶香浓郁 奶香清爽一口绵密细腻的奶茶口感真的忍不住大吸一口✌🌟台式手抓饼:外皮焦脆酥脆爽口 咬下去嘎嘣脆的口感💥一口咬下去,满满的馅料 香嫩爽滑超级正宗地道的台式手抓饼✌
作为一个超级奶茶控🥤

一口绵密细腻的奶茶口感
真的忍不住大吸一口✌
🌟台式手抓饼:
外皮焦脆酥脆爽口 咬下去嘎嘣脆的口感💥
一口咬下去,满满的馅料 香嫩爽滑
超级正宗地道的台式手抓饼✌
📍 位置就在沙田的心脏地带,交通超级便利。店面不大,但布置得温馨又时尚,一走进去就感受到了浓浓的台湾风情。🥤 首先,我要大力推荐他们的茉香绿奶茶!🍵 那茶香,简直了!仿佛置身于阿里山的茶园中,每一口都能感受到大自然的清新。而且甜度适中,不会太腻,真的是我喝过的最正宗的台式奶茶之一!🍢 接下来是椒盐甜不辣,这名字听起来是不是有点怪?但相信我,它绝对会颠覆你的味蕾体验!🌶️ 口感Q弹,椒盐的香味恰到好处,甜中带辣,辣中带甜,简直是味觉的盛宴!🍟 最后要说的就是梅子地瓜薯条了!🍠 薯条炸得金黄酥脆,搭配上酸甜的梅子酱,简直是绝配!每一口都能吃到地瓜的香甜和梅子的清新,让人欲罢不能!🌟 总的来说,这家台式奶茶店真的值得一试!无论是奶茶还是小吃,都做得非常地道。下次去沙田的时候,记得要去尝尝哦!😋😋

2024-04-09
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
2024-04-15 27 views
做完gym經過地下呢間好多人排隊等買左杯熱大甲芋頭鮮奶🥛一開始我5知冇搖勻就飲 成口都牛奶😂😂因為都好滿 要飲幾啖再搖勻d芋頭之後飲微微暖 芋頭跟牛奶混在一起 甜甜的更好飲另一杯買回去給哥哥 懶得想就點了「廢時諗奶茶」店員會自選2款配料加入去我要了半糖少冰哥哥都話好好飲!!叫我下次去做gym再買又買了芋泥肉鬆窩夫 即叫即整要等一陣本來想買返屋企 但又怕淋左5好食即場一個人食左半份就飽左窩夫好有蛋香味 肉鬆份量都多但如果多d芋泥就更好了芋泥不會太甜一定要趁熱食! 因為另外半份拎到返屋企都冇食了店裡仲有好多樹懶產品賣 好可愛 哈哈
做完gym經過地下呢間好多人排隊等

買左杯熱大甲芋頭鮮奶🥛
一開始我5知冇搖勻就飲 成口都牛奶😂😂
因為都好滿 要飲幾啖再搖勻d芋頭
之後飲微微暖 芋頭跟牛奶混在一起 甜甜的更好飲

另一杯買回去給哥哥 懶得想就點了
「廢時諗奶茶」店員會自選2款配料加入去
我要了半糖少冰
哥哥都話好好飲!!
叫我下次去做gym再買

因為另外半份拎到返屋企都冇食了

店裡仲有好多樹懶產品賣 好可愛 哈哈

2024-04-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$45 (Tea)
  • 廢事諗奶茶
2024-04-13 38 views
今日朋友話去石門那邊食飯,一出地鐵站就見到廣場有人表演雜技,兩旁有兩個大商場。由於時間尚早,我入了其中一個京瑞廣場嘆冷氣,突然看到一間茶飲店名字很特別~叫「廢茶」,剛巧我非常口渴😉店員介紹我飲一杯叫花漾檸華,入口冰凍解渴,桂花味非常突出,而且更有桂花愛玉令口感更加突出,店員果然冇介紹錯👍另外我朋友叫了杯費事諗奶茶,他說好耐未飲過咁香濃嘅珍珠奶茶😘在等嘅過程中見到其他客人叫了一款小食叫抹茶夾餅好似幾正,結果我哋又叫了一份試吓,夾餅鬆脆抹茶味突出加上紅豆簡直係絕配。今次真係未食飯先興奮😃

2024-04-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$45 (Other)
2024-04-10 19 views
值得一試的飲品和小食店。我同朋友點了兩杯飲品和一個小食,包括黑糖珍珠咖啡拿鐵和黑糖珍珠厚奶,還有抹茶紅豆奶蓋夾餅😍。朋友飲黑糖珍珠咖啡拿鐵。飲品結合了咖啡和黑糖珍珠的經典組合。我喜歡它濃郁的咖啡香氣,與黑糖珍珠的甜度恰到好處。咖啡的苦味和黑糖珍珠的嚼勁相互襯托,非常美味。我杯黑糖珍珠厚奶和前一款類似,但加入了濃郁的厚奶。它的口感更為濃厚,奶香濃郁。黑糖珍珠的甜度再次與奶香完美融合,帶給我一種濃郁又滑順的口感。抹茶紅豆奶蓋夾餅,夾餅上鋪滿了抹茶奶蓋和紅豆,外層酥脆,內裡軟綿。抹茶奶蓋的濃郁抹茶味和紅豆的甜度相得益彰,形成了絕妙的口味組合。鋪頭有好可愛的樹懶。杯裝圖案也很可愛。下次會試吓其他飲品和小食。

2024-04-09 18 views
飲品: 青黃檸檬紅茶 + 水蜜桃烏龍多多飲品可以揀走甜,依樣幾好❤️不過最令我心心眼係佢有「雞蛋布丁」買左2個試下,可以配送一款配料,最後我揀咗紅豆同芒果寒天布丁幾滑,都食到有雞味,最最最緊要吾係好甜(我好怕勁甜架野),反而紅豆🫘好淋,不過偏甜,似日本紅豆蜜咁架感覺想清d, 芒果寒天會好好多不過我個人食開淡味,如果你鐘意好「日本」果類布丁,有機會吾係你想像中咁所以好唔好食,好個人,平平地試吓其實無壞,想甜d,係屋企加花奶都得🤣利申:果日去拎完回鄉卡,自費買的
飲品: 青黃檸檬紅茶 + 水蜜桃烏龍多多

飲品可以揀走甜,依樣幾好❤️

不過最令我心心眼係佢有「雞蛋布丁」

買左2個試下,可以配送一款配料,最後我揀咗紅豆同芒果寒天

想清d, 芒果寒天會好好多

利申:果日去拎完回鄉卡,自費買的
2024-03-28
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$50 (Other)
  • 雞蛋布丁