2019-06-12 6192 views
夫君說放工要到灣仔購物🛍, 行了很久,什麼也買不到。夫君便說要請包子吃一餐比夠好的, 夏日炎炎🔥,最好就是吃一點冷的東西,清涼一番!雪糕🍦也不能當晚飯吃,加上已經行了很久,包子和夫君快手上網搜尋一下,看來只有日本菜🥢可以滿足我們的需求。去到這間日本餐廳,一坐下,座位寬敞,加上和式裝修,富有傳統日式居酒屋風味👍🏻。Suntory 生啤🍺 - 夠凍,正好為我們降降溫。自家低糖冷玉子燒 - 不會過甜。 雖然冷的玉子🥚味道不像熱的有很濃的蛋香,但冷玉子的淡淡蛋香配上蘿白蓉的清甜,有另一番的體驗!特選鮪盛 - 激推介‼️‼️一客有齊🐟赤身,中腹拖羅,大腹拖羅,各2件,一次過滿足晒所有願望💯!首先品嚐較稍的1️⃣赤身,但也不太差,吞拿魚味濃!2️⃣中腹拖羅進步一級,除了味道比赤身香濃!3️⃣大腹拖羅更是最好的,完全沒有筋,入口即溶,魚油香味充斥整個口腔❤️!赤貝,劍魚腩,立魚,三文魚腩,赤海蝦 - 這些就是全部都是$13一件非常抵! 雖然說是在餐廳$13一件的壽司🍣, 但是並沒有偷工減料,質素相當好,性價比十分高!赤海蝦🦐,蝦身夠大隻,爽口彈牙,鮮味十足! 黑松露壽司 - 並不是在$13系列當中,需要$40/1件,

Suntory 生啤🍺 - 夠凍,正好為我們降降溫。

黑松露壽司 - 並不是在$13系列當中,需要$40/1件,但對於黑松露控的包子簡直是大滿足🌸,啖啖黑松露,用料十足!

吉列三元豚 - 賣相靚仔,炸至金黃,炸漿不會太厚,薄薄的一層!豚肉🐷厚切,夠juicy,非常香口!

⁉️如果各位想找一個清靜一點的地方談談心, 在一個有和式風味的地方吃日本餐🍱,包子誠意推介這間餐廳!尤其推薦Toro 盛,雖然價錢稍貴,但質素毋庸置疑!另外他們亦有提供很多不同丼飯的選擇,價錢亦較實惠!

2019-06-06
  • 特選鮪盛
2019-06-03 4019 views
話說,前幾天和朋友來了灣仔這間日本餐廳吃晚飯,平日7點半到達,餐廳已經坐滿了客人,幸好事先有訂座。在等朋友的同時,自己先點了一杯生啤(380ml) ($68) 喝😝。朋友不久就到達了,餐廳晚市都有套餐,我們先點了最豐富的 特選海鮮丼定食 ($308),定食連茶碗蒸、沙律及麵豉湯。店員一送上來,就覺得十級吸引,魚生種類多,而且切片都算厚,還有海膽、鮑魚、兩隻大牡丹蝦,還有TORO! 這裡的海鮮丼性價比算高啊,魚生切片都挺大塊,然後最重要的是質素好,夠新鮮。我當晚最喜歡的是TORO及吞拿魚蓉,蝦絕對比想像中大~接著是 牛油果軟殼蟹卷 ($78),大大件~ 軟殼蟹剛剛炸好,非常香脆,屬高質!如果牛油果再多一點就完美了。之後吃了幾款壽司:火炙左口魚裙邊 ($38/2件) - 好好吃!我最喜歡左口魚了,今次的入口即溶,魚脂味重,正!安格斯牛肉 (優惠價$13) - 牛肉看起來燒得挺熟,不過吃下去肉質軟腍,又有牛味,抵食汁燒海鰻 (優惠價$13) - 海鰻魚質也不錯。炭燒餃子雞翼 ($48) - 雞翼調味比較重,惹味,沒有骨吃得很特別爽~西京比目魚 ($78) - 份量多,是偏清淡之選。最後吃碗

特選海鮮丼定食

店員一送上來,就覺得十級吸引

特選海鮮丼定食

我當晚最喜歡的是TORO及吞拿魚蓉,蝦絕對比想像中大~

之後吃了幾款壽司:

汁燒海鰻 (優惠價$13) - 海鰻魚質也不錯。

炭燒餃子雞翼

西京比目魚 ($78) - 份量多,是偏清淡之選。

最後吃碗 稻庭手打烏冬 ($35),烏冬彈牙,perfect end to the meal!

整體來說,很滿意的一次用餐經驗,店員服務態度也不錯,very attentive,會再訪喔。
炭燒餃子雞翼
  • 牛油果軟殼蟹卷
2019-05-29 2846 views
今日去左家賀屋刺身壽司專門店🇯🇵食晚飯,佢除左有刺身同壽司食🍣,menu仲有好多其他選擇,例如丼飯🍛,串燒🍢,各式各樣嘅日本料理等等,真係睇到我花多眼亂呀🤩既然有咁多選擇,我就當然係每個category都叫啲啦🤗刺身同壽司方面🍣,叫左特選鮪盛🐟,佢有赤身,中拖羅同大拖羅,赤身已經好有吞拿魚味👍🏻,中拖羅就已經有入口即溶嘅感覺😋,大拖羅嘅油花更加係正啦🤤另外刺身仲叫左立魚同象拔蚌,兩款都十分鮮甜,象拔蚌仲好爽添😋👍🏻壽司就叫左原條海鰻壽司,真係超長呀,另外仲叫左火炙左口魚壽司,入口即溶,呢個冇得輸呀👍🏻🤤日本料理方面,叫左個燒吞拿魚鮫,今次係我第一次食呢樣野,呢個分量都幾大😮,幾多肉食,啲魚肉燒完都係超淋,超軟身,同埋啲魚肉燒過會香啲😋,呢個值得一試呀👍🏻另外叫左焦糖玉子燒🥚,熱嘅玉子上面有一層香甜有脆嘅焦糖,味道同口感都唔錯👍🏻仲有明太子雞翼都唔錯🍗,雞翼去骨,釀入滿滿嘅明太子,係唔錯嘅送酒小食🍺甜品方面,佢有造型超可愛嘅生果雪葩,我就揀左菠蘿🍍同蜜桃味🍑,菠蘿個味度就真啲,蜜桃味雪葩個口感就滑啲,兩款味道都好fresh,食飽飽再食,都食得落呀🤗
今日去左家賀屋刺身壽司專門店🇯🇵食晚飯,佢除左有刺身壽司食🍣,menu仲有好多其他選擇,例如丼飯🍛,串燒🍢,各式各樣嘅日本料理等等,真係睇到我花多眼亂呀🤩
既然有咁多選擇,我就當然係每個category都叫啲啦🤗
刺身壽司方面🍣,叫左特選鮪盛🐟,佢有赤身,中拖羅同大拖羅,赤身已經好有吞拿魚味👍🏻,中拖羅就已經有入口即溶嘅感覺😋,大拖羅嘅油花更加係正啦🤤

2019-05-28
  • 鮪盛
  • 特選鮪盛
  • 燒吞拿魚鮫
2019-05-29 132 views
✅想喺灣仔搵間坐得舒舒服服嘅餐廳食晚飯✅想食日本野, 食物要多選擇嘅, 因為我鍾意食刺身, 朋友偏好熟食左揀右揀決定去「家賀屋」💪🏻-💁🏻‍♀️特選鮪盛依個盛合已經有齊大本鮪魚腩, 中本鮪魚腩同本鮪赤身壽司, 每樣2️⃣件~~一開波即刻食返件大本鮪魚腩先🙌🏻油脂又勁又均勻, 係入口即溶架🥺之後食中本鮪魚腩, 油脂比例少dd, 有咬口d最後食本鮪赤身, 食到本身嘅鮮味, 唔鍾意食拖羅食到成口油嘅一定鐘意👍🏻各有各好味😋-💁🏻‍♀️鹽燒吞拿魚鮫一上枱時嚇左一嚇😱 超❗️大❗️個❗️超❗️級❗️滑❗️燒得好靚好均勻, 肉質好滑, 食落好香口👍🏻當然食落會咁滑, 其中一個原因係本身吞拿魚鮫都有返咁上下油脂, 所以餐廳有配埋一個酸酸地嘅柚子醬油, 點佢食更好味😌-💁🏻‍♀️立魚刺身&象拔蚌刺身兩樣刺身都好鮮甜, 立魚刺身晶瑩剔透, 味道比象拔蚌刺身淡味, 所以我食左立魚刺身先~~厚切象拔蚌刺身夠爽口👍🏻-💁🏻‍♀️火炙左口魚裙邊壽司火灸左口魚裙邊入口即溶, 推介!-另外仲叫左焦糖玉子燒, 明太子雞翼, 吉列廣島蠔, 蟹籽沙律, 燉蛋... 好多選擇樣樣都想食所以樣樣都叫d 🙉-💁🏻‍♀️蜜桃雪葩&菠蘿雪葩雖說已經食左好多
✅想喺灣仔搵間坐得舒舒服服嘅餐廳食晚飯
左揀右揀決定去「家賀屋」💪🏻
💁🏻‍♀️特選鮪盛
一開波即刻食返件大本鮪魚腩先🙌🏻
油脂又勁又均勻, 係入口即溶架🥺
之後食中本鮪魚腩, 油脂比例少dd, 有咬口d
各有各好味😋
💁🏻‍♀️鹽燒吞拿魚鮫
一上枱時嚇左一嚇😱 超❗️大❗️個❗️
超❗️級❗️滑❗️
燒得好靚好均勻, 肉質好滑, 食落好香口👍🏻
💁🏻‍♀️立魚刺身&象拔蚌刺身
厚切象拔蚌刺身夠爽口👍🏻
💁🏻‍♀️火炙左口魚裙邊壽司
火灸左口魚裙邊入口即溶, 推介!
💁🏻‍♀️蜜桃雪葩&菠蘿雪葩
雖說已經食左好多野, 但係甜品係另一個胃, 同朋友一人叫左一個雪葩😛
🍍菠蘿雪葩清新d 感覺上解膩d, 而🍑蜜桃雪葩就食落滑d~~
焦糖玉子燒, 明太子雞翼
燒吞拿魚鮫
象拔蚌及立魚刺身
蟹籽沙律
吉列廣島蠔
燒吞拿魚鮫
蟹籽沙律
2019-05-25 2293 views
灣仔食肆林立,朋友們都愛吃魚生飯,家賀屋這間餐廳早就在我的必食名單中,幾天前就約定了來食,終於等到這一天的來臨了!餐廳空間寬闊,非常有氣氛,好濃厚的日本居酒屋氣息,客人都非常舒適地邊享用美食,高談闊論。日式餐廳,主要是吃海鮮刺身丼飯,所以最重要的是食材夠新鮮。餐牌選擇很多,每款看上去都好好吃哦!海三色丼飯定食首先上枱,定食包括一份小沙拉,一碗湯,碗蒸蛋。丼飯有吞拿魚,自家制玉子,三文魚,真鯛和赤蝦,這幾款刺身, 真是鮮味! 許多聲稱即日從日本空運到的刺身, 不一定都有好表現, 但這家的刺身真正的鮮甜, 比起日本吃到的有過之而無不及呢,赤蝦甚有光澤感, 肉質緊實, 蝦味鮮香, 口感亦相當爽口, 最後還可以把頭部的蝦膏吸出來!鯛魚刺身平常吃得多, 但這一片卻令人有刮目相看的感覺, 原來是這麼的鮮甜, 口感彈牙,在眾多大熱的刺身中也依然出色。小碗蒸蛋不要看它小小的,裡面更是有驚喜,有八爪魚,彈牙獅子狗和蟹柳鋪在底,吃起來更多口感。再試試湯,一打開碗, 香氣四溢, 有蔥花,有海帶, 用足心機, 十分不俗!特選吞拿魚盛真是大推介!每件呑拿魚刺身是厚身大大塊,魚油滿溢,入口鮮味十足! 不像雪藏很久

特選吞拿魚盛真是大推介!每件呑拿魚刺身是厚身大大塊,魚油滿溢,入口鮮味十足! 不像雪藏很久的急凍刺身那麼軟腍, 真是一吃難忘!三文魚紋理分明, 油潤新鮮, 吃了一片會想接著再吃呢!

來吃日本食物,少不了一定要點燒物和啤酒!我們點了鹽燒靖魚,個人覺得非常好味,肉質結實多肉、口感彈牙,最喜歡就是他們特調酸酸的醋和檸檬汁,特配魚肉,開胃清新!非常出色。啤酒我們則點了日本的suntory生啤,這款酒都比較易入口,味道清爽,配刺身燒物一流!

餐廳的 菜式精緻有心思,食材十分新鮮,員工的服務也特別貼心周到,來這裡晚餐,絕對是很好的享受和體驗,相信很快會再光顧的。
2019-10-03 11 views
有個friend話好似好耐某一起食日本料理,想去試下之前行街經過果間家賀屋刺身壽司專門店,一於就約埋幾個friends一起去試下。餐廳噶空間都幾大,擺件同部分裝飾都有日本風情。但系其實餐臺就比較普遍了,同其他料理噶餐臺佈置差別唔大。滴刺身都好鮮美,顏色好鮮豔。
2019-09-26
2019-09-15 91 views
今日同媽媽去完灣仔shopping 後,周圍搵地方醫肚,忽然想起這間刺身壽司店,之前一路都好想試,因為在OpenRice內嘅評分都好高,所以就去試吓。呢度中午有提供午餐定食,我同媽媽分別叫咗兩個定食,1️⃣海三色丼飯($165) - 海鮮包括三文魚,甜蝦,帶子,還有玉子2️⃣浪人壽司定食($165) - 鰻魚,左口魚裙邊,三文魚,空運𩶘魚,特大赤海蝦,赤身。每個餐都會附送前菜同蒸蛋,蒸蛋好滑。整體食物質素好,魚生相當新鮮,應該係因為專門店內所有魚生皆來自日本豐州直送,環境舒適,服務態度亦都不錯,下次會同朋友再嚟幫襯。

海三色丼

每個餐都會附送前菜同蒸蛋,蒸蛋好滑。

2019-08-18 150 views
7,8月特別多朋友生日,不停咁聚餐🤑🤑今次食飯可以話係分咗兩輪食,因為有朋友突然要OT,要遲啲先嚟到,咁我同幾個朋友就叫住少少嘢食住等啦!等到佢嚟先真係開大餐,變相其實我哋都叫咗好多嘢食!因為我太肚餓,我要叫咗個烏冬食打下底,呢個烏冬煙煙韌韌都唔錯。叫咗個豆腐,估唔到個豆腐係一人份量,但一個人食都攝唔到牙罅😂波士頓卷就同其他地方食到嘅差不多,冇乜大分別!呢個係河豚魚干,原本以為做法係類似燒魷魚咁乾身,但原來佢係甜嘅,而且拎上手黏黏地,都唔算太硬。呢個係自家低糖玉子燒,食完覺得佢幾甜下 ,咁就造就咗之後我地再叫咗個正常嘅玉子對比下!鹽燒油甘魚頭,有得食嘅地方比想像中少, 淨係得魚眼魚鰓同嘴邊嘅肉有得食!帶子刺身,係我最期待嘅食物,好肥美!佢有個menu係特價壽司,$13一件,我同朋友們大叫特叫😂 牛油果軟殼蟹卷,係我嘅第二至愛,呢度嘅蟹籽特別多,軟殼蟹都炸得好脆!辣三文魚軍艦,朋友點嘅,我冇食。另一碟$13一件嘅壽司,除咗玉子燒!呢個係正常嘅玉子燒,味道都同其他地方食嘅差不多,但重點係:佢嘅甜度比低糖玉子燒低😂😂😂
7,8月特別多朋友生日,不停咁聚餐🤑🤑

波士頓卷就同其他地方食到嘅差不多,冇乜大分別!

帶子刺身,係我最期待嘅食物,好肥美!

佢有個menu係特價壽司,$13一件,我同朋友們大叫特叫😂

辣三文魚軍艦,朋友點嘅,我冇食。

另一碟$13一件嘅壽司,除咗玉子燒!

2019-08-13
Dinner
Celebration
Birthday
呢間刺身壽司🍣店阿叔一直都好想食,只因佢於Open Rice個評分好高🤔, 喺充滿好奇心底下早前終於搵朋友去食咗!😚.專門店內所有魚生皆來自日本🇯🇵豊州直送,當中就以吞拿魚🐟作為主打。阿叔今次叫咗 晚·江戶刺身定食($298),定食有三文魚湯🥣、沙律🥗、日式燉蛋🥚之外,仲包括8件刺身:中吞拿魚腩、帆立貝、油甘魚同赤海蝦,件件都新鮮肥美,超厚切。無可否認呢度嘅吞拿魚腩🐟真係好正,件件粉紅色,非常新鮮,油脂分佈亦好平均,入口即溶但你又唔會覺得太油膩🤤。油甘魚亦都係一樣,肉厚肥嫩,好香油味;帆立貝同赤海蝦🦐則爽口鮮甜。總括嚟講,以呢個尚算平民嘅價錢食到咁嘅水準,阿叔覺得好滿足,其實原本見佢哋吞拿魚咁出色,仲想叫埋特選鮪盛($238),6件包括大、中、細吞拿魚腩,可惜今次唔太肚餓,下次,下次一定叫!🤤
2019-08-05 234 views
今晚要自己一個吃晚飯,行到嚟灣仔,被d廣告牌吸引上了這問位於商業大廈一樓的日本料理店內陳設感覺是高級日本料理一坐低叫咗杯啤酒飲,揀左杯380ml三得利生啤(Suntory draft beer Premium Malt's),很清,唔苦,好順喉,易入口三文魚刺身-新鮮肥美,三文魚味很重黑松露火炙三文魚壽司-我係一名松露控,見到有這麼特色的黑松露火炙三文魚壽司不禁點了試試,結果一試難忘,黑松露的香味配合火炙三文魚的半生熟口感,兩者完全結合,令三文魚添上了松露味特選鮪盛-有齊吞拿魚三大部分-赤身、中拖羅、大拖羅,赤身-吞拿魚味重;中拖羅-油分與魚肉味都能吃到;大拖羅-充滿油花,入口即溶,魚油散滿在口中,好香,好幸福海膽吞拿魚茸丼-吃了特選鮪盛後,感覺更想吃多啲吞拿魚,所以叫個吞拿魚茸丼,配埋海膽食更好味,跟餐有茶碗蒸,麵豉湯同沙律今晚不只吃到飽,而且大滿足可以吃到多款吞拿魚

店內陳設感覺是高級日本料理

三得利生啤

三文魚刺身-新鮮肥美,三文魚味很重

三文魚刺身

黑松露火炙三文魚壽司

特選鮪盛-有齊吞拿魚三大部分-赤身、中拖羅、大拖羅,
赤身-吞拿魚味重;
中拖羅-油分與魚肉味都能吃到;
大拖羅-充滿油花,入口即溶,魚油散滿在口中,好香,好幸福

海膽吞拿魚茸丼

今晚不只吃到飽,而且大滿足可以吃到多款吞拿魚
三得利生啤
三文魚刺身
黑松露火炙三文魚壽司
海膽吞拿魚茸丼
是日天氣十分炎熱,自自然然就會想投入冷氣的懷抱,以及冰底上的刺身,因而晚餐就食日本餐!本身係灣仔返工,有聽同事介紹過一間樓上鋪叫家賀屋刺身壽司專門店,上網查一查地址發現都好近,馬上動身。到達地點的時候只是7點左右,鋪內已經就來入滿客,睇來今次同事無介紹錯,由於獨食的關係,安排係前面,可以睇到師傅做野,雖然睇唔到入面,不過最主要都是食物!問左下店員推介,提及鮮魚系列,睇埋電子餐牌就決定是一條細細地的魚-魴蜉,自我感覺是一人分量來,再來有河豚系列,頭先已經叫左刺身,決定再來一份汁煮白鯖河豚。由於魚是即叫即開,所以汁煮河豚先上,然後就穩到香味,隨即入口,肉嫩滑入味,配埋蔥更添一份香氣,還有一塊無渣鮮甜的蘿蔔,就差一碗白飯。然後魴蜉上場,薄造,擺設裝飾如圖清新有個性白肉魚,味道偏淡有小韌度,蘸小小柚子味酸汁帶出魚的鮮甜。食完兩款剛好填飽個肚,然後是時候撤退。
然後魴蜉上場,薄造,擺設裝飾如圖清新有個性
白肉魚,味道偏淡有小韌度,蘸小小柚子味酸汁帶出魚的鮮甜。
食完兩款剛好填飽個肚,然後是時候撤退。

2019-07-16 193 views
近日接完女朋友ot收工後,為左慰勞下佢,我選擇左去呢間日本料理店食晚飯(其實接近宵夜了)。我地去到已經差唔多十點左右,不需要等位即可入座。我地首先叫左一個招牌特選海鮮丼,而最驚喜既係睇睇下餐牌竟然見到大概有十款左右既壽司做激安特價,只需要13蚊件,認真抵食。我地隨即叫左象拔蚌壽司、立魚壽司,油甘魚、海鰻壽司等等既特價壽司同埋我最鐘意既灸燒左口魚壽司。未幾海鮮丼隨即上枱!多種魚生配上海膽和吞拿魚蓉既海鮮丼,望住已經令人食指大動,魚生既鮮度不是普通既日本料理店可媲美,肥美的吞拿魚,爽脆既赤貝再加上濃郁既海膽等等,令我每一啖飯都好好好好好滿足!而另外叫左既壽司,油甘魚和炙燒左口魚邊更加係我既至愛,油份十足,鮮嫩非常,在口中既油脂像海浪般此起彼落,令人興奮。而女朋友則最愛食海鰻同甜蝦,睇見佢食既時候合埋曬眼,一臉滿足既樣就知味道一定相當不錯!最後,對於我呢個咁鐘意食日本野既人,呢間小店一定一定會再黎幫襯,亦都會推薦比朋友黎食!好野緊係要happy share 啦!對嗎?完。

我地去到已經差唔多十點左右,不需要等位即可入座。

完。
2019-06-14
  • 特選海鮮丼
2019-07-04 275 views
前幾天,去灣仔接朋友放工,順道在附近食晚飯。這間日本餐廳網上評價不錯,朋友本身是個吞拿魚迷,更加值得一試🍣——————————🔸海鹽輕燒大本鮪魚腩丼 $340一上菜,已經被賣相和份量吸引下來,壽司飯上有很多片燒過的鮪魚腩丶鮪魚蓉和玉子燒~其中肥美油潤的鮪魚蓉最喜歡💕倒少少醬油一起食,好滿足😍🔹青龍 $68青龍即是炸蝦🍤卷,共有六件,炸得外脆內軟,加埋少少沙律醬,即刻變得冇咁熱氣,但食不出蝦的味道,有點可惜😖🔸牛油果軟殼蟹卷 $78軟殼蟹炸得非常脆口,一點也不油😋但牛油果🥑有點少,食不出有很濃的味道~ 整體一軟一脆的口感,不錯👅🔹海三色丼 $165這個海三色丼包括三文魚丶甜蝦和油甘魚,所有都很新鮮肥美,切得不會好薄❤配埋壽司飯一齊食,剛剛好☺以上兩個丼飯是定食,包含海帶麵豉湯,田園沙律🥗和日式燉蛋,最喜歡沙律,新鮮爽脆,配上芝麻醬,好味☺
——————————

🔸牛油果軟殼蟹卷 $78

🔹海三色丼 $165

海鹽輕燒大本鮪魚腩丼
2019-06-30 257 views
比朋友帶來呢間家賀屋食晚飯,呢度嘅日式風格裝修幾簡約,好寬敞舒適。我地夜晚八點來到,餐廳差唔多滿座。我地叫左兩個丼飯同幾個小食。大本鮪魚腩丼托羅魚腩厚度適中,每個飯有五至六塊魚腩,份量好足。魚腩非常新鮮,質感軟滑,味道帶有甘香。市場刺身丼丼飯好豐富,有三文魚、吞拿魚、大大隻甜蝦、手背咁大粒嘅帶子,其中三文魚好厚好大塊,紋路都十分之靚。幾種刺身都新鮮而且食落去口感好爽滑。芝士鰻魚卷鰻魚同芝士嘅比例剛剛好, 一啖咬落去口感幾豐富。波士頓卷呢個波士頓卷幾突出到三文魚嘅味道,唔會比忌廉芝士蓋過咗三文魚鮮味。唐揚炸雞炸雞咬落去好juicy,而且唔係炸得太耐,所以保持到肉質嘅鮮嫩,而且雞嘅味道唔算好鹹,上嘅炸粉亦都好薄,咬落去好鬆脆。炸魷魚炸過嘅魷魚有陣油香味,非常彈牙,送啤酒一流!日本生啤酒啤酒聞落有陣濃濃嘅香味,麥芽味較一般啤酒濃郁,亦都非常容易入口!

大本鮪魚腩丼

市場刺身

芝士鰻魚卷
鰻魚同芝士嘅比例剛剛好, 一啖咬落去口感幾豐富。

波士頓卷

唐揚炸雞

炸魷魚
炸過嘅魷魚有陣油香味,非常彈牙,送啤酒一流!

日本生啤酒

2019-06-30 247 views
一向大讚高質的日本餐廳 店名是家賀屋刺身專門店 位於灣仔 喜愛日本野食既你一定不能錯過 價錢合理食物又高質 座位好舒服 到到晚飯時間已經坐滿哂 餐牌的選擇都好多 大部分都是新鮮魚生、亦有熟食(e.g西京平目魚)等熟食-🍣中本鮪魚腩丼定食 $258鮪魚丼上舖滿了不少鮪羅 中鮪羅感覺很新鮮 很粉嫩的顏色 入口即溶 定食套餐好豐富 有海帶麵豉湯、田園沙律及茶碗蛋😋田園沙律有粟米 蕃茄 以及沾滿沙拉醬的生菜 茶碗蛋熱騰騰好嫩滑-🐟西京平目魚定食 $108呢個定食套餐都一樣好豐富 平目魚燒得剛剛好 燒得又脆又香口既魚皮 而肉質很嫩 甜甜地的肉質 份量都幾多 不用加沙拉醬已經好好味😋-🍙軟殻蟹手卷 $32軟殻蟹炸得剛剛好外脆內軟-🍺生啤 $68咁熱既天氣消暑解渴 呢個生啤牌子較易入口 同朋友食個飯飲下啤酒👍👍

🍣中本鮪魚腩丼定食 $258

🐟西京平目魚定食 $108