2020-05-26 1157 views
約咗朋友係呢到食午餐,望見餐單上D飲品唔錯,就係呢到買飲品.........竟然有意想不到的好味道⋯⋯黑糖珍珠咖啡拿鐵☕️——-意想不到的濃郁咖啡☕️,配合適當奶的份量和沖調均勻的配合,奶香夠滑均勻的咖啡☕️,不會太甜的濃度,有咬口足料的珍珠,煙煙靭靭的口感,我最喜歡吃😋👍黑糖珍珠烏龍奶茶🥛🍵——-奶滑香,茶夠濃,沖調均有均的配合,特出了烏龍茶的清香味道,足料滿滿的黑珍珠,有得飲有得食😊😊😋😋意想不到的好味道☺️

竟然有意想不到的好味道⋯⋯

意想不到的好味道☺️
上網見到黃店幸福週末做優惠,梗係要去支持下啦!所以特登同兩個朋去咗飲幸福週末!佢做緊第二杯$12優惠,所以我哋買咗兩杯黑糖珍珠海鹽鮮奶,一杯珍珠烏龍奶茶,三個人成張單加埋都唔洗$70,勁抵飲!每一杯都成杯都係黑糖,個海鹽鮮奶又唔會咸喎,飲到少少鹹香味,同杯野真係勁夾,唔怪得呢杯係招牌飲品!個奶茶既烏龍同奶味都好香,勁出色呀!黃店一定撐💪😚😚😚😚大量yellow card+文宣😳香港人加油!
上網見到黃店幸福週末做優惠,梗係要去支持下啦!
所以特登同兩個朋去咗飲幸福週末!

2020-05-18
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$25 (Tea)
  • 黑糖珍珠烏龍奶茶
  • 黑糖珍珠海鹽鮮奶
2020-05-09 306 views
在這個新開的Food Court裡面,有很多家餐廳挻多選擇🤩,我們想買杯飲品休息一會兒,看到有一家台式飲品店就決定買這個吧。要先到收銀處排隊買單,然後再等叫號,過程大約用了十分鐘,再找個位置休息坐坐🤭。💥黑糖珍珠咖啡拿鐵 HKD$28 ,點了微糖版本所以味道不會太甜。飲品攪拌過後味道更佳,咖啡味道香濃挻喜歡❤。💥玫瑰桂花泡泡 HKD26,這杯飲品賣相不錯,感覺像漸變色的賣相。底下還有一粒淺藍色的啫喱豐富口感,飲品甜度和冰度固定所以不可選擇,但味道不算甜還可以接受。

2020-05-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$27 (Lunch)
店舖:幸福週末 (長沙灣)地址:長沙灣青山道413號東景大廈1樓Food Creative 6號舖因為去長沙灣創食薈食飯嘅關係見到呢間痴滿文宣嘅台式茶飲店🥤,所以食左隔離果間黃店台站之外仲幫襯下呢間係香港有四間分店嘅幸福週末🥰,唔知飲完會唔會好幸福呢平均一杯飲品都係廿幾三十蚊😋,點左杯有黃冠嘅黑糖珍珠海鹽鮮奶($30),平時黑糖珍珠鮮奶/奶茶就飲得多,加埋海鹽嘅就真係第一次試😎,即刻試下先甜度可以自己揀,按程度加分多或少份量嘅黑糖,我就比較健康揀左微糖,鮮奶醇香加上海鹽嘅調味同黑糖嘅配合🥛,味道層次突出,唔會太甜👍🏼,又帶有點點鹹香,確實唔錯,比平時飲開嘅黑糖珍珠鮮奶更香更鮮,買滿$25仲可以攪珠儲星星換免費野飲添
店舖:幸福週末 (長沙灣)

買滿$25仲可以攪珠儲星星換免費野飲添
2020-05-08
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$30 (Lunch)
  • 黑糖珍珠海鹽鮮奶
2020-05-06 228 views
要支持黃金周,梗係幫襯啦,長沙灣啲人氣黃店開左一陣一直想去支持,今日上到見到細細間,但係店面都有不少黃色資料。買嘢要去前台落單,但不用比單店員,店會自動會出單,去到靚女店員叫我坐低等,可能因為人少少,仲有送餐服務真係好貼心。黑糖珍珠奶茶,真係出奇地好飲,我自己唔太好鍾意飲啲太甜嘅嘢,但係我今次又要點名,味道出奇覺得好平衡,珍珠軟硬適中,同黑糖撈埋一齊好夾,奶茶好好飲,一定唔會再返嚟,香港加油。
同黑糖撈埋一齊好夾,奶茶好好飲,一定唔會再返嚟,香港加油。
2020-05-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 黑糖珍珠奶茶