2020-03-21 473 views
滿心歡喜終於係香港搵到芝士撻😍😍😍係位於尖沙咀嘅半熟工房個樣呢就同我喺北海道食嘅非常相似啦❤️價錢都唔貴$22 一個但係一拎起手就有種賴嘢嘅感覺😦個塔係我嘅手入邊簡直係碎裂🤯🤯🤯餅底林得滯完全承托唔到個芝士內層🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️不過呢佢入邊嗰啲芝士內層呢 味道係岀色嘅🤭如果可以熱辣辣唔好凍冰冰就好啦喺搵唔到有更加好嘅之前 我應該都會再食😂🙈🙈如果大家搵到好食嘅芝士撻記住介紹俾我🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
滿心歡喜終於係香港搵到芝士撻😍😍😍
不過呢佢入邊嗰啲芝士內層呢 味道係岀色嘅🤭
如果可以熱辣辣唔好凍冰冰就好啦
喺搵唔到有更加好嘅之前 我應該都會再食😂🙈🙈
2020-02-17 469 views
我本來想買個蛋糕和我女兒慶祝生日。我見蛋糕只是三十幾元,我便要多4個芝士薘。最後我只要求要一把切蛋糕的刀,她説這款蛋糕不送刀的。我話俾錢都唔可以,佢話不行。其實買蛋糕都系為慶祝,係開心事。點解態度要咁樣😣我最後只要4個芝士tart.因為其他店員都好好。只是店長(話得事)比較差不過我以後都唔會去買,因為受氣
不過我以後都唔會去買,因為受氣

2020-02-16 393 views
對我黎講 芝士就係毒品唔食唔開心 一食就停唔到一星期最少有5、6日都會芝士癮發作芝士撻、芝士蛋糕、芝士粉、芝士醬、 發毛既、軟既、硬既、羊奶.........etc都唔會逃得出我個胃好耐無黎尖沙咀分店跪玻璃界手哭求上水開分店!!!!!火焰焦糖芝士撻好似係新出?點可以放過!!!其實就係原味 半熟芝士撻面加層焦糖好可惜層焦糖浸濕左個牛油撻皮加上層焦糖厚 一咬既時候一壓就爆芝士餡拎起黎食既時候會好易成個散晒! 好狼狽用匙羹食就企理d要注意下!
對我黎講 芝士就係毒品
唔食唔開心 一食就停唔到
一星期最少有5、6日都會芝士癮發作

好耐無黎尖沙咀分店
跪玻璃界手哭求上水開分店!!!!!

火焰焦糖芝士撻好似係新出?
點可以放過!!!
其實就係原味 半熟芝士撻面加層焦糖
2020-02-15
焦糖芝士撻
  • 半熟芝士撻
2020-02-06 1052 views
半熟芝士蛋糕🧀 $75半熟芝士蛋糕真係好好味🥰佢唔係勁軟身嗰啲cream cheese cake 好似食緊一pat忌廉咁🧐都唔係硬身嘅芝士蛋糕 冇嗰種好實在飽肚嘅感覺😋口感介乎兩者之間 似係輕芝士蛋糕💓半熟嘅狀態真係好正😎既鬆軟又好綿密幼滑‼️-呢到話係用咗北海道特濃奶油芝士去整 食落芝士味真係好濃郁😍但係一啲都唔膩✨好輕盈嘅感覺😝細細舊 自己一個都可以食晒五件😚雖然除翻開每一舊嘅價錢都有啲貴🤣 十幾蚊得咁細舊🙈但係真係抵買👍🏻
半熟芝士蛋糕🧀 $75
半熟芝士蛋糕
半熟芝士蛋糕
2020-01-02 689 views
每次經開金馬倫道,都不禁想起半熟工房的芝士蛋糕,雖然有點少貴,但由於一家都愛吃這家的芝士蛋糕關係,所以都會固定日子去買一下吃🙈🙈🙈芝士蛋糕:入口即溶,其芝士是軟密細棉,滑不溜口,底部有著海棉蛋糕,令整個蛋糕即時減低膩感,建議雪櫃拿出來後室溫五到十分鐘才吃,沒那麼冰,更好吃的👍👍👍原味布雪:大人小朋友,抑或老人家都可吃,軟棉棉的蛋糕內裡,伴隨著滑滑的忌簾,大愛這個布雪😍還有芝士口味等👍

2019-12-22 663 views
雖然半熟工房已到港多時,不過我還是首次嚐試他們的芝士撻。下午茶時分,就被那火焰焦糖芝士套餐吸引著,芝士撻或蛋糕加飲品$36,算是合理吧!一口咬下火焰焦糖芝士撻,卻因那焦糖層太厚了,鬆化的芝士撻被壓碎了,芝士撻餡料隨即流出,吃得有點狼狽。鮮奶咖啡不錯啊,啡味濃郁,可以encore。店內部份面包在做特價,$25/3個,好合理。眼看雪山之戀及蛋糕系列色彩繽紛,好想又來一個,不過又怕一人獨享太飽滯,下次一定要試試!
雖然半熟工房已到港多時,不過我還是首次嚐試他們的芝士撻。

鮮奶咖啡不錯啊,啡味濃郁,可以encore。

店內部份面包在做特價,$25/3個,好合理。

2019-10-04 990 views
隨著芝士撻熱潮已過,有的店鋪全線結業,有的關閉分店,而半熟工房屬後者,所以見到佢做雪糕promotion都驚喜咗,再網上搜尋分店,原來所有都唔就腳,中環、尖沙咀、大埔、將軍澳、油塘、元朗、黃大仙,有點兒失望......原來驚喜係會隨時出現,咁啱當晩去尖沙咀食蒸海鲜,食完到港鐵站搭車途中,見到對面有間餅鋪,門口個易拉架正正係我想試嘅開心果雪糕,唔理有幾飽即刻衝入去問仲有無,當時已經21:45,店員已經埋數,仲好好人賣埋比我。雪糕一試入口會令人萬分驚訝,開心果到不得了,同食原粒開心果無分別,佢係我食過咁多款開心果雪糕最像真嘅,而且質感非常細滑,每啖都令人回味,不過雪糕唔夠結實,可能已經收咗工閂咗機啦,anyway 多謝妳😋P.S. 任何消費+$9換購,至到7/10咋

P.S. 任何消費+$9換購,至到7/10咋
2019-09-28
Type of Meal
Last Night Supper
2019-09-18 800 views
親愛的J同事兼好友生日,為她準備的小小驚喜😂一個吃貨的驚喜就是吃吧😂這家店的蛋糕她還沒有吃過,所以這次買了一小件送給她咯!.半熟芝士二重奏 $36入口即溶的感覺很滿足🤩蛋糕濕潤軟綿綿,芝士味道濃郁質感幼滑🥰看上去是小小一塊,吃的每一口都很滿足很滿足☺️半熟抹茶二重奏 $36同樣都是入口即溶🥳蛋糕芝味濃郁,抹茶味道有抹茶苦味當中帶有甜味,不會太澀😋吃半個已經有飽肚感覺😂.❤️mylittle score: 8 🌺❣️Will I be back? 80%
半熟芝士二重奏 $36
半熟芝士二重奏&半熟抹茶二重奏

半熟抹茶二重奏 $36
❤️mylittle score: 8 🌺
❣️Will I be back? 80%
$36 (Tea)
半熟芝士二重奏&半熟抹茶二重奏
2019-08-19 888 views
今日同事farewell, 佢派餅嗰時候我都唔知係咩嘅cakes. 見返個餅盒原來係半熟工房。 咁就即刻攞嚟試吓, 件蛋糕都好重cheese味。 其實就好似一件迷你版嘅芝士蛋糕。 味道其實真係唔錯, 如果想買散水餅嘅朋友, 可以考慮下一間,大方得體又好味!

2019-08-08 991 views
同一班同事口痕,用gulu偷偷地叫左半打半熟芝士撻。(老闆吾知D芝士撻熱辣辣,大大個,一開盒就已經聞到香噴噴嘅芝士香味。中間既流心芝士忌廉,帶着濃郁既芝士味,饀料十分厚,而且細滑,口感又不太膩,好正 $22 一件不算便宜,但食完會想買多幾個。
同一班同事口痕,用gulu偷偷地叫左半打半熟芝士撻。
(老闆吾知

D芝士撻熱辣辣,大大個,一開盒就已經聞到香噴噴嘅芝士香味。

半熟芝士撻

$22 一件不算便宜,但食完會想買多幾個。
2019-08-07
2019-08-05 1034 views
相信大家對半熟工房唔陌生,我都唔係第一次食,只係之前冇影相。今次照舊食招牌半熟芝士撻,一咬開,芝士隨即流出來,啖啖芝士味。美中不足係如果平返少少,我會食多幾個!另外第一次食雪山の戀(榛子朱古力)好正,蛋糕鬆軟,榛子味濃,好想試埋其他!由於唔細件,仲可以同朋友一齊分甘同味。店內有好多口味~由於準備食正餐,冇食呢款,希望下次有機會食到!

美中不足係如果平返少少,我會食多幾個!
半熟芝士撻

另外第一次食雪山の戀(榛子朱古力)

雪山の戀(榛子朱古力)

店內有好多口味~

由於準備食正餐,冇食呢款,希望下次有機會食到!
2019-08-03
$27 (Tea)
半熟芝士撻
雪山の戀(榛子朱古力)
2019-07-27 471 views
半熟工房芝士蛋糕同tart就食得多,原來而家賣埋麵包,獨孤一味又真係好難做。見佢有一系列既丸子包,紫薯味,南瓜味,藍莓味,都幾多款,最後買左個朱古力味試下。Size 細細,不過十蚊算係咁上下。個包質地有d 奇怪,佢又唔係硬,但腍黎得黎咬開果下又有d 難撕出黎,即係無乜彈性咁。朱古力饀都ok, 不多不少~成個包食起黎唔會太甜,不過就係無乜特別,食完好似無食咁~買3個$25 就抵d 既................

2019-07-25 392 views
今天朋友生日每年的生日送的蛋糕🎂也是差不多那幾款不是水果蛋糕就是芝士蛋糕再不是就是忌廉蛋糕今日弄點新主意買了一個什麼年紀都喜歡吃的蛋糕🎂#朱古力木糠蛋糕這個朱古力木糠蛋糕🍰在 #半熟工房 買的平時聽到半熟工房只想到芝士塔今天特意買了他們另類的產品嘗個鮮朱古力木糠蛋糕外表看似平平無奇但是一吃下去實在有驚人的味道蛋糕上面有厚厚的朱古力粉朱古力味濃加上滑滑的蛋糕質感一口放在嘴裡溶化的感覺中間夾著濃郁的忌廉和芝士還有海線蛋糕整體不會有過多的飽肚感和肥膩感兩者取得平衡吃完不會太甜,味道剛好如果平時吃太多忌廉會有惡心感但半熟工房的木糠蛋糕沒有!如果不是朋友生日應該也不會試到這個特別的蛋糕🎂
今天朋友生日

中間夾著濃郁的忌廉和芝士
還有海線蛋糕
整體不會有過多的飽肚感和肥膩感
兩者取得平衡
吃完不會太甜,味道剛好
如果平時吃太多忌廉會有惡心感
但半熟工房的木糠蛋糕沒有!
如果不是朋友生日
應該也不會試到這個特別的蛋糕🎂
2019-07-25 281 views
作為芝士既鐘實fans,食過唔同芝士嘅蛋糕,但呢間既芝士蛋糕同芝士撻都超好食,芝士味超香超濃郁,口感超軟滑。佢嘅半熟芝士蛋糕係必食,芝士撻亦非常出色,芝士味濃,個撻亦做得好香牛油味,正!