適逢就快Halloween 🎃👻👻, 餐廳係裝修或活動上都充滿神秘感,快啲約朋友黎感受下氣氛餐廳不定期會在舞台舉辦魔術表演🎭環節,黎緊28/10會有酒池肉林 $98蕃茄肉丸,有個sauce 另上,係糖化左的洋蔥,當中加入黑啤一齊煮,將洋蔥sauce 倒落肉丸拌勻食,食落係蕃茄&甜味,幾特別的脆炸蜜味啤酒單骨雞翼 $88單骨雞翼嚟講算大件,共有8枝用麥啤煮雞翼,令雞翼帶甜味,外層做到脆香的效果主食點左招牌麻婆 Mac & cheese $138 用麻婆豆腐醬煮通粉算幾創新,芝士控🧀️絕不能錯過,成個面都舖滿厚厚的拉絲芝士,好邪惡Draft Beer 🍺 - Jasmine Green tea wheat beer 茉莉香片小麥啤ABV 5.2 % $98 400ml 飲落有清淡的茉莉花香味,飲耐左會似飲緊hoegaarden1664,好岩女仔飲- 無名氏系列 N.I.P. ABV: 45% 大紅袍 Gin $158用Highball 上,會有tonic water,成個擺盤有美感開初唔好加咁多梳打水,會飲到好香既大紅袍茶味,簡直係中西合璧😎1,2 杯 點會夠喉,朋友同我都喜歡飲叫多一杯 🥃
餐廳不定期會在舞台舉辦魔術表演🎭環節,黎緊28/10會有

酒池肉林 $98

脆炸蜜味啤酒單骨雞翼 $88
單骨雞翼嚟講算大件,共有8枝
用麥啤煮雞翼,令雞翼帶甜味,外層做到脆香的效果

主食點左招牌麻婆 Mac & cheese $138

Draft Beer 🍺
ABV 5.2 % $98 400ml

1,2 杯 點會夠喉,朋友同我都喜歡飲
叫多一杯 🥃N.I.P. Gin Lemon Honey
ABV : 6%, $108 /250ml
會飲到好香的檸檬草味,加蜜糖的甜味,Gin 黎講,算幾易入口

食飯當晚,有魔術師黎我哋枱表演,表演有關啤牌,鎖匙圈的魔術,我同朋友完全睇唔到有什麼破綻👏🏻
2023-10-20
  • 酒池肉林
  • 脆炸蜜味啤酒單骨雞翼
  • 無名氏Gin  大紅袍
好激氣!!等個burger等咗九個字先有得食!個店員仲要死撐,如果唔係因為有得帶寵物坐出邊,真係唔會揀呢一間完全唔值咁等7:30都冇咩人流,仲要同我坳廚房好多單 等咗四個字個陣已經吹過一次單!真係劣質服務劣質食物我話取消佢可以即刻攞到貨出來嚟到個樣賣相完全唔係網上嗰啲咁樣仲要我睇返先知,原來對上一個食評已經係好耐….香港市道已經唔係好好好,有心出來食嘢,咁嘅服務咁嘅質素根本唔會再有下一次體驗真係超級差如果而家仲有睇緊OpenRice嘅,你哋真係千祈唔好揀!!!真係食麥當勞冇咁嬲!!成個SET就係咁,$148!!值唔值自己睇
好激氣!!等個burger等咗九個字先有得食!
完全唔值咁等
我話取消佢可以即刻攞到貨出來
嚟到個樣賣相完全唔係網上嗰啲咁樣
仲要我睇返先知,原來對上一個食評已經係好耐….

體驗真係超級差
真係食麥當勞冇咁嬲!!

成個SET就係咁,$148!!

值唔值自己睇
2024-04-19
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
手工啤酒專門店🍺x魔術表演🪄高質Fusion菜式👅💯#sdm太子 #sdm旺角 #sdmCafe #sdmbar #sdm西餐 #sdm小店 💎 鮮牛油果蟹肉忌廉意粉 $138值得一試‼️ (😋:8/10)👍🏻:青BB嘅牛油果忌廉意粉💚牛油果不嬲好難做到好濃,呢個算唔錯了🥑而且意粉都好彈牙🍝又夠掛汁🦀蟹肉亦都唔少,高質!👎🏿:。💎 即炸鮮薯片配手製他他醬 $98值得一試‼️ (😋:8.1/10)👍🏻:自家製嘅他他醬非常特出😍有啲似牛油果醬🥑沙律醬同香草醬🌿嘅混合版😂(?) 而且食得出啲薯片真係手工製造🥔好有口感😚👎🏿:。💎 脆炸蜜味啤酒單骨雞翼 $68必試💯💯 (😋:8.5/10)👍🏻:呢個雞翼超出色‼️係一啖食落去就feel到啤酒味🍻可能係我食過最濃啤酒味嘅單骨雞翼🍗🤩👎🏿:。💎 Verhaeghe - Duchesse de Bourgogne 300ml $108必飲💯💯 (😋:9/10)👍🏻:第一次飲呢隻女伯爵紅酒桶酸啤🍷🍺係我超鍾意❤️🤩我不嬲勁鍾意啲酸酸甜甜嘅嘢,飲酒飲咖啡都鍾意呢種,所以佢係令我覺得非常開胃🤤keep住都想繼續飲😍😍😍味道會有少少似酸梅湯咁😂😂👎🏿:如果唔鍾意
手工啤酒專門店🍺x魔術表演🪄高質Fusion菜式👅💯

💎 鮮牛油果蟹肉忌廉意粉 $138
值得一試‼️ (😋:8/10)

💎 即炸鮮薯片配手製他他醬 $98
值得一試‼️ (😋:8.1/10)

💎 脆炸蜜味啤酒單骨雞翼 $68
必試💯💯 (😋:8.5/10)
👎🏿:。

必飲💯💯 (😋:9/10)
👎🏿:如果唔鍾意酸或者酸梅湯味嘅人就未必鍾意😂(朋友表示唔好飲🤭)

💎 Heroes - Beer $88
必試💯💯 (😋:8.7/10)
👍🏻:呢款啤酒真係非常薄身,飲落完全feel到點解叫做清爽啤酒🍀非常容易入口👅係清新啤酒好選擇🥳
👎🏿:。

㊙️ 除咗以上兩隻啤酒,講明係手工啤酒專門店🤭佢哋仲有好多其他手工啤酒🍻gin酒🥃松露啤酒🍸蜂蜜啤酒🍯mocktails🍹

環境:7.8/10
服務:8/10
價錢:人均約 $200
性價比:8/10

📍 HANDS - Craft Beer & Magic (太子)
太子大南街27-31號富威閣地下1-2號舖

可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽 帶大家喺香港周圍食💛
#旺角美食 #旺角Cafe #旺角打卡cafe #旺角樓上cafe #旺角好去處 #旺角黃店 #旺角甜品 #旺角 #香港美食 #香港 #香港小店 #香港黃店 #黃店Cafe #太子美食 #handsbarhk #handbars #handcraftbeer
2023-11-05 109 views
今晚再嚟呢間bar chill 吓,,鍾意呢度嘅氛圍,亦都係傾計嘅好地方。食物有創意,嘗試糅合本地同西方飲食元素。餐廳嘅手工啤有好多唔同款式,味道,會飲酒,對酒有興趣嘅朋友,值得一試👍🔸 招牌麻婆 Mac & Cheese $138 Baked Macaroni and Cheese with Mapo Tofu Sauce芝士完全溶入通心粉,配埋麻辣嘅味道,成件事好夾,好好味🤤!🔸 啤酒慢烤香麻手撕豬肉漢堡 $128Beer BraisedPulledPorkBurgerwithSichuan Pepper &BBQ Sauce放入口已經feel到花椒嘅味道,好香口,口感豐富,正!🍻 Beer Platter $188有4款,細細杯,可以一次過試哂4種唔同味道😍。🥃JasmineGreen TeaWheat Beer茉莉香片小麥啤呢款充滿啖啖茉莉香片味🥃同流合Brew葡萄柚、酸橙、香草呢款充滿果味。🥃Duchesse deBourgogne女伯爵紅酒桶酸啤呢款酸酸甜甜,超鍾意。🥃HONG KONG Black Stout朱古力、

🔸 招牌麻婆 Mac & Cheese $138
芝士完全溶入通心粉,配埋麻辣嘅味道,成件事好夾,好好味🤤!

🔸 啤酒慢烤香麻手撕豬肉漢堡 $128
放入口已經feel到花椒嘅味道,好香口,口感豐富,正!

🍻 Beer Platter $188
有4款,細細杯,可以一次過試哂4種唔同味道😍。
🥃JasmineGreen TeaWheat Beer
茉莉香片小麥啤
呢款充滿啖啖茉莉香片味

🥃同流合Brew
葡萄柚、酸橙、香草
呢款充滿果味。

🥃Duchesse deBourgogne
女伯爵紅酒桶酸啤
呢款酸酸甜甜,超鍾意。

🥃HONG KONG Black Stout
朱古力、烘烤咖啡
呢款係麥芽味,幾特別。
大推太子大南街的Handcraft Beer and Magic 🛋 揀啱日子時間黎仲會有Magic 睇,So Chill Chillヽ(*´з`*)ノ-酒量好十分建議揀4合1,每款口味都可以試下,左至右由fruity/ Hoppy/ Sour到Chilli 都齊晒Fruity 首選比利時傳統小麥啤 style witbier,入口容易至於Hoppy,Bar Tender 十分推薦Stone 19th ipa,帶有雙重酒花甘香。Seasonal 飲落清爽酸爽 ,以 dry hopped american wild ale釀造,有啖啖熱帶水果的調子(bino #20) 四款之中我最愛是辣椒麥啤chilli amber ale餐廳自己出的啤酒,飲落特別帶辣勁,好有亞洲港式風味🤩十分推薦配搭啤酒慢烤香麻手撕豬肉堡帶麻辣香烤味的手撕豬肉,味道層次豐富,很適合這陣 乍寒還暖的天氣 ٩(๛ ˘ ³˘)۶  Handcraft Beer and Magic27-31 Tai Nam Street, Prince Edward, Mong Kok

酒量好十分建議揀4合1,每款口味都可以試下,
入口容易

Seasonal 飲落清爽酸爽 ,
有啖啖熱帶水果的調子(bino #20)

四款之中我最愛是辣椒麥啤chilli amber ale
餐廳自己出的啤酒,飲落特別帶辣勁,
好有亞洲港式風味🤩

十分推薦配搭啤酒慢烤香麻手撕豬肉堡
帶麻辣香烤味的手撕豬肉,

味道層次豐富,
很適合這陣 乍寒還暖的天氣 ٩(๛ ˘ ³˘)۶

Handcraft Beer and Magic
2023-11-03 45 views
Happy Friday梗係要搵間Bar chill下啦 見到呢間Bar好有特色而且價錢又唔係好貴 又有手工啤酒同多款嘢飲任你選擇於是就book咗呢間黎試下入到去店員都好好招呼介紹咗佢哋有啲乜嘢食同埋有啲乜嘢酒飲 我哋嗌咗飛驒和牛芝士手掣他他醬漢堡個包好脆 啲芝士多到瀉 入面除咗他他醬仲有啲千島醬 塊牛肉都好香成個包個味道好豐富 我哋仲嗌咗個招牌麻婆Mac&cheese 我哋冇特別揀辣度但係個店員好貼心咁問我哋想要大辣定係小辣最後我哋揀咗小辣一嚟到已經聞到好香嘅麻辣味可能就係因為嗌咗小辣 個辣度啱啱好好惹味我哋仲叫咗一個小食鹽酥夜市杏鮑菇份量算係好多佢冇乜鹹味 但我哋覺得佢可以再鹹少少不過用嚟送頭先嗰個麻婆Mac & cheese就啱啱好我哋叫咗兩杯嘢飲分別係一杯酒同一杯茶酒我地試佢啲特色啤酒Mongozo Coconut非常之特別 佢個杯係一個椰子殼斟完出嚟個泡係白雪雪 真係好似椰汁咁至於飲落又真係好香椰子味口感都好綿滑 而另一杯我哋就試咗芒果糯米糍普洱茶佢係發酵茶嚟 飲落酸酸甜甜咁 係有好香嘅芒果味幾好飲 如果佢可以再大枝啲就好喇😝呢間餐廳仲有魔術表演食飽仲可以睇一啲近距離嘅魔術又
Happy Friday梗係要搵間Bar chill下啦

Type of Meal
Dinner
Mongozo  Coconut
2023-10-27 42 views
又到TGIF,早咗收工諗住半日me time自己! 特登行咗去太子的Hand Craft Beer & Magic. 餐廳主打提供手工啤酒,老闆會從世界各地入口不同種類的手工啤酒,有些啤酒甚至乎是在國際得獎的,當然唔少得亦都有好多本地香港品牌的手工啤啦~ 侍應哥哥超級有耐性,會先了解客人的口味,然後再介紹適合你的口味的手工啤,講真聽完佢嘅介紹,我真係覺得好似自己上咗一堂手工啤課一樣。除此之外這間餐廳有另一個特色就是有註場的魔術師會定期有魔術表演,可以品酒之餘,更娛樂性十足,務求客人食得開心之餘,亦都可以睇得開心。🔮青澀  我就揀咗這個日本入口巨峰提子釀造的手工啤酒~青提蜂蜜酒入口滿有提子香味,有啲似cider,細味之下,那種蜂蜜味和啤酒的麥香會微微滲出,口感清甜清新,好有refresh的感覺,個人覺得真的很適合女士們的一杯手工啤酒。🔮洒池肉林  講到送酒小食,絕對強烈推介這道‘’酒池肉林‘’,先講這粒肉丸,廚師獨特的配方是加入手工啤酒來醃肉的,所以肉丸質地會更鬆軟,入口超級Juice,軟熟得來又彈牙,而那一個自家調製的醬汁,以洋蔥,啤酒等來炆煮,甜甜香香,非常惹味,送酒真係一流呀~🔮原

🔮青澀

🔮洒池肉林

🔮原隻軟殼蟹芝士意粉
廚師選取了手工意粉,其口感會更加彈牙有嚼口,大大隻軟殼蟹即叫即炸,酥香脆口,自家製的芝士忌廉醬汁,味道濃郁由排汁,整碟意粉的份量亦比我想像中多,絕對足夠兩個女仔來食呀~

其實我真係好鍾意飲啤酒佢,有啲人會覺得飲啤酒係一件好麻甩嘅事,但係對我嚟講飲啤酒其實一件好爽歪歪嘅事,特別是手工啤酒,更可以試到很多不同的酒釀原味道,呢間餐廳仲有好多唔同嘅手工啤酒我都好想試,等我下次Happy Friday,叫埋同事同我一齊來試吓先
2023-10-26 37 views
魔術x bar 🫣,每晚都有Close up magic 埋台表演比食客睇。仲有大量手工啤酒、果啤、黑啤等等,chill好去處!環境一入餐廳左手邊就有個小舞台,有朵懸浮嘅花朵,每枱再有扭計骰做裝飾,好有feel。餐牌酒類真係多不勝數,原來餐廳會定期搞Stage magic,食飯有魔術睇成件事好划算! 飛驒和牛烤芝士手製他他醬漢堡 $138 包身烘得好香,飛驒和牛好易咬開,配芝士好香濃,他他醬無令包身變濕,仍然保持麵包煙韌度,不錯。小麥啤酒煮藍青口配酸種麵包 $148 餐廳唔用一般香港與餐廳煮青口嘅做法,用比利時煮法,利用茉莉香片小麥啤煮,先呷一啖茉莉香片小麥啤酒,香氣十足,青口吸上濃啤酒湯,鮮甜帶酒香,用埋酸種麵包索啤酒汁一流。 青澀 $108(300ml) 青提蜂蜜酒,留意呢款酒並無用小麥,故非啤酒類,而就咁稱為蜂蜜酒,微甜帶峰蜜味,好適合女士飲,感覺好滋潤,亦係容易醉嘅酒類之一🤣 菠蘿冬陰公綠茶菌 $88其實發酵茶都已經唔係咩新鮮事,但係我係第一次接觸,不過同行朋友其實之前都有飲開,我哋第一次接觸呢個香港牌子「大杯茶」,所有味道都好特別好得意,我哋揀咗菠蘿冬陰功味,真係帶有淡淡嘅

餐牌

飛驒和牛烤芝士手製他他醬漢堡 $138
飛驒和牛烤芝士手製他他醬漢堡

小麥啤酒煮藍青口配酸種麵包 $148
小麥啤酒煮藍青口配酸種麵包

青澀 $108(300ml)

菠蘿冬陰公綠茶菌 $88
菠蘿冬陰公綠茶菌

其實發酵茶都已經唔係咩新鮮事,但係我係第一次接觸,不過同行朋友其實之前都有飲開,我哋第一次接觸呢個香港牌子「大杯茶」,所有味道都好特別好得意,我哋揀咗菠蘿冬陰功味,真係帶有淡淡嘅泰國冬陰功味道,但係有一啲都會飲到酸辣嘅味,好特別

菠蘿冬陰公綠茶菌
一向對這類酒吧餐廳沒有太高的要求。放咗工,只是想隨便找一個地方飲杯嘢,食少少,放鬆下。但這次卻讓我遇上難得的驚喜~進去一坐低,一位笑容滿面嘅侍應就走過嚟幫我們介紹菜單,而且唔係求其講兩句,而係細心介紹不同的食物和煮法。叫完食物,又詢問我哋平時飲酒的喜好,再細心推介咗兩款酒類俾我哋,過程不會太拘緊。最終我們選了兩款主菜和一款小食,再加兩款酒。最先上的是酒,餐廳據我們的喜好推介了兩款酒:Beer Platter:因為我想飲啤酒 ,所以餐廳推介了一set四款,不同口味的手工啤酒。~Fruity: 茉莉香啤酒~Hoppy: 果香味啤酒~Sour:女伯爵紅酒桶酸啤~Malty: 香港品牌黑啤四款口味各有特色,本身不太喜歡酸的我卻最喜愛女伯爵酸啤,淺嘗一口,即時感到一陣像醋酸的味道湧入口中,頗為濃烈,再大啖一口,反而酸味輕了,取而代之的是醒神開胃的感覺,十分有趣。Forest Earl Grey Gin而朋友則選了一款Gin酒,一小杯Gin酒,配上冰球和一整支可任意添加的Tonic,可濃可淡,淺酌一流。之後食物上枱,原本以為隨便一餐,但令人驚訝地竟然覺得相當好吃而且頗為特別~酒池肉淋令人充滿遐想的

最終我們選了兩款主菜和一款小食,再加兩款酒。

最先上的是酒,餐廳據我們的喜好推介了兩款酒:

Beer Platter:

~Fruity: 茉莉香啤酒
~Hoppy: 果香味啤酒
~Sour:女伯爵紅酒桶酸啤
~Malty: 香港品牌黑啤

Forest Earl Grey Gin

酒池肉淋
令人充滿遐想的名字,這小食主要是肉丸配上以黑啤混合焦糖洋蔥做成的醬汁。肉丸本身充滿肉汁,外表輕微結實,內裡鬆軟,味道亦足夠,就咁食已經夠味。如果想試試不同口味,可配上甜甜的醬汁,味道更加豐富 。

招牌麻婆Mac & Cheese
相當創意的菜式,中式味道,西式煮法。麻婆豆腐配上濃郁的芝士和通粉,淡淡的辣味抵消了濃厚芝士帶來的「漏」,有種越食越想食的感覺。

花生醬煙肉芝士安格斯牛堡
我真心好少覺得這種「正統」漢堡好食,通常唔係啲麵包俾啲汁浸到淋晒,就係啲漢堡唔夠味。但不得不讚一讚這個漢堡,把刀一切落去,上下兩層麵包都脆到有聲,而且完全唔燶。配上香濃的花生醬,真的非常吸引。而漢堡切落去有點實,正以為中伏時,咬落口卻是剛剛好,肉不會像很多地方般鬆鬆散散,而且醃得夠入味,好適合香港人口味。

正當食完好滿足打算埋單時,侍應過來問我哋有冇興趣睇魔術,原來呢度每晚都有駐場魔術師為每枱客人輪流表演。反正仲早,就即管欣賞下。魔術師會走埋嚟逐枱為客人表演,雖然是小魔術,但睇得出魔術師下過苦工,最少我睇唔出破綻 😅,當飯後娛樂一下也頗有趣~

原本只是隨意路過,嘗試一次的餐廳,美味的食物卻讓我非常滿足,我相信我會再幫襯試下其他的款式的~
Type of Meal
Dinner
  • 招牌麻婆Mac&Cheese
  • 酒池肉淋
  • 花生醬煙肉芝士安格斯牛堡
-太子係酒吧聚集地之一,黎到呢度當然要去一間有特色嘅bar啦🤭呢間bar差唔多每晚都有魔術🔮魔術師會到每台客面前表演close-up魔術🤩28/10係疫情後第一次做舞台魔術表演,時間大約21:00-23:00,到時會有4位新魔術師表演,想睇嘅話可以聯絡餐廳買飛先😏🐔脆炸蜜味啤酒單骨雞翼 $88共8隻單骨雞翼,雞翼外脆內軟有肉汁,啤酒甜味突出,推薦👍🏻🐚小麥啤酒煮藍青口配酸種麵包 $148白酒青口就食得多,用啤酒🍺煮青口又幾特別喎🤭小麥啤酒味道濃郁,先有酒味,再有麥味同茶香味,青口非常入味份量亦多👍🏻🦀鮮牛油果蟹肉忌廉意粉 $138用新鮮牛油果🥑製作而成,蟹肉鮮味濃香,意粉彈牙掛汁😋🍻黎呢度試手工啤,先知有IBU數值可以參考。IBU(International Bitterness Unit)係量度啤酒嘅苦度嘅標準,去測量喺煮啤酒花過程中產出嘅苦味 α 酸。IBU數值越高,代表啤酒越苦。🍯青澀 $108IBU冇苦度,代表低過一定水平。鍾意甜酒嘅🐷見到即試🤣青提蜂蜜酒,蜂蜜味非常突出,後有青提餘韻🫒完全唔苦,推介俾想試手工啤又怕苦嘅朋友👍🏻🍺同流合brew $98🐷隊友唔鍾意甜,見到呢杯I

🐔脆炸蜜味啤酒單骨雞翼 $88
共8隻單骨雞翼,雞翼外脆內軟有肉汁,啤酒甜味突出,推薦👍🏻

🐚小麥啤酒煮藍青口配酸種麵包 $148

🦀鮮牛油果蟹肉忌廉意粉 $138
用新鮮牛油果🥑製作而成,蟹肉鮮味濃香,意粉彈牙掛汁😋

🍯青澀 $108

🍺同流合brew $98
🐷隊友唔鍾意甜,見到呢杯IBU數值達到100就想試😂呢杯係葡萄柚、酸橙、香草味,其實味道唔算太苦,反而非常有層次,甜、酸、澀、麥味都有齊,平衡各種味道👍🏻
好有特色既fusion餐廳會不定時會有魔術表演🎭又可以同時享受到唔同既Craft Beer🍻店員細心介紹之外仲會因應個人喜好黎推介邊款手工啤適合自己好值得讚 🫶🏻店員話menu多元化時常更新、保持新鮮感 👏🏻🌟脆炸蜜味啤酒單骨雞翼 💰$88炸粉裡面加入左啤酒成份🍻 好有新意外層炸得好香脆 🥹 而且單骨雞翼容易處理 🤣🌟薯條叔叔配腐乳醬、腸粉醬及燒鵝醬 💰$88聽個名好盞鬼 🤣🤣即炸粗薯條🍟配三個港風口味既醬 燒鵝醬甜酸味、腸粉醬係麻醬溝甜醬 🤣腐乳醬就真係因人而異,但意外地幾夾 🌟招牌麻婆Mac & Cheese 💰$138呎個就咁睇個名就知中西合璧既fusion菜 😐些少麻辣味道加上熱融左既芝士🧀️ 配上通粉可以拉絲效果、同時豆腐又保持到嫩滑感 🙂🌟花生醬煙肉芝士安格斯牛堡 💰$138脹卜卜既麵包🥯底有一層花生醬🥜好香濃,幾特別脆煙肉🥓一定係絕配 🤤安格斯牛肉又好juicy多汁 👍🏻👍🏻因為同朋友都比較有刺激感但想飲甜味就介紹左以下 🥹🌟N.I.P. Gin Lemon Honey 250ml 💰$108Gin同Ginger Ale 係靈魂之處 🤝🏻沒有苦澀味道偏甜 🌟
好有特色既fusion餐廳會不定時會有魔術表演🎭
又可以同時享受到唔同既Craft Beer🍻
店員話menu多元化時常更新、保持新鮮感 👏🏻

🌟脆炸蜜味啤酒單骨雞翼 💰$88
炸粉裡面加入左啤酒成份🍻 好有新意
外層炸得好香脆 🥹 而且單骨雞翼容易處理 🤣

🌟薯條叔叔配腐乳醬、腸粉醬及燒鵝醬 💰$88
聽個名好盞鬼 🤣🤣
即炸粗薯條🍟配三個港風口味既醬
燒鵝醬甜酸味、腸粉醬係麻醬溝甜醬 🤣
腐乳醬就真係因人而異,但意外地幾夾

🌟招牌麻婆Mac & Cheese 💰$138
呎個就咁睇個名就知中西合璧既fusion菜 😐
些少麻辣味道加上熱融左既芝士🧀️
配上通粉可以拉絲效果、同時豆腐又保持到嫩滑感 🙂

🌟花生醬煙肉芝士安格斯牛堡 💰$138
脹卜卜既麵包🥯底有一層花生醬🥜好香濃,幾特別
脆煙肉🥓一定係絕配 🤤

令到口感多左起伏 好正😌

指數:🐻🐻🐻🐻🐻/5粒

📍地址:太子大南街27-31號富威閣地下1-2號舖
☎️ 電話:64655508

#香港美食#九龍美食 #太子美食 #旺角美食#啤啤遊食團#假日好去處 #港人推介美食 #相機食先#香港美食打卡 #窮遊美食 #平民遊 #多國菜 #漢堡 #手工啤酒 #主題餐廳 #寵物友善餐廳
#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852 #burger #craftbeer #petfriendly
#bearbeareat
#bearbeareat太子
2023-10-18 691 views
餐廳以手工啤同魔術做賣點,除左海量嘅手工啤可以選擇外,每個週末仲有魔術表現,每枱仲放左扭計骰同魔術鎖,令我諗起近排netflix好hit嘅「魔鬼的計謀」🤣🌶️招牌麻婆mac & cheeseMac & cheese 食得多,但哩度嘅fusion就將麻婆豆腐融入去mac & cheese,一上枱就聞到好香嘅花椒味,將芝士、通粉、肉碎同豆腐撈勻後食好正,真係冇諗過麻辣同芝士咁夾,必試😋🍔香麻手撕豬肉漢堡麵包有好好烘脆,入面嘅配菜都冇整濕個包做得好好。慢煮豬肉好淋,辣度麻度剛好(大約譚仔10小辣),加埋炸得啱啱好嘅薯角,好味🍺N.I.P. Gin Lemon Honey (ABP: 6%, IBU: -%)餐廳有好多手工啤,冇飲開真係花多眼亂,但店員好好會問我地飲酒嘅偏好,最後介紹左哩款嘅手工啤。佢嘅IBU係0,飲落冇任何啤酒嘅苦澀味,飲落仲有少少蜜糖嘅甜味,好岩冇飲開啤酒嘅女仕試。🫖 芒果糯米糍普洱茶除左手工啤,哩度另一特色飲品就係發酵茶,發酵茶發酵完糖分同咖啡因會減少,就算夜晚黎飲都唔怕,而哩款茶將芒果蓉加入普洱,酸酸甜甜值得一試。

🌶️招牌麻婆mac & cheese

🍔香麻手撕豬肉漢堡

🫖 芒果糯米糍普洱茶

• 招牌麻婆 Mac & Cheese
  • 手工啤
收工喺太子搵食經過呢間以魔術做主題嘅酒吧。酒精選擇花多眼亂,閒閒地都應該有五、六十種。鍾意啲比較fruity啲嘅手工啤, 店員介紹咗呢隻《大圍啤Neon Cider - lucky flower$88》畀我。係白牡丹茶撞石榴,飲落唔算好甜,少少酸,花香茶味幾重,好開胃,易入口。 嘢食有好幾款都特登用啤酒做調味,不過我就畀個《花生醬煙肉芝士安格斯牛堡$138》吸引咗。 作為花生醬控嘅我,其實有少少失望。上碟見到花生醬份量偏少,而且應該係調過,質感似食腸粉嗰啲麻醬,比較稀。要食到好入先食到少許花生醬味。安格斯扒嘅牛味仲強烈到有點而蓋過本身已經weak嘅花生醬,可憐的花生醬味冇訂企。不過都要稱讚塊牛勁厚,真係好重牛味同juicy。重量級到我個雀仔胃都食唔曬。 埋單時店員詢問我:嘢食啱唔啱胃口?佢介紹嘅啱唔啱飲?我都如實作答。佢誠懇地表示會向廚房反映,作出改進,呢點值得加分👍👍 另外,餐廳每晚都有魔術師駐場表演魔術,不過咁啱今晚就撞唔啱了😗

❗️HANDS - Craft Beer & Magic❗️魔術主題餐廳! 有魔術表演睇, 中西fusion 菜,酒精飲品都有好多款選擇。店員好熱情會介紹唔同手工啤酒同Gin ,朋友平時唔飲酒,店員介紹低酒精濃度飲品。♦️薯條叔叔配腐乳醬、腸粉醬、燒鵝醬$ 88腸粉醬即係甜醬同麻醬兩隻醬料混醬,燒鵝醬即係甜酸醬。原本無打算叫,但見店員熱情推介於是就試一試。薯條炸得香脆不在話下,因為係粗薯,口感好滿足。加上幾款特別醬料都好夾,以後食薯條唔一定要沾茄汁。♦️啤酒慢烤香麻手撕豬肉漢堡$138入口有第一感覺食到花椒既香麻同辣,之後因為豬肉用啤酒醃過所以食到有輕微小麥香味。漢堡包有烘過好香脆,加上青瓜清爽同洋蔥甘甜,味道同口感層次好豐富。♦️招牌麻婆 Mac & Cheese $138麻婆豆腐同Macaroni 既中西fusion菜,花椒香麻味道好出帶有少少辣,好開胃惹味。欣賞通心粉口感有嚼勁彈牙,唔會煮到好腍。芝士同花香真係好夾。♦️Skyline Lemon Lime Seltzer $88易入口適合平時少飲酒既人。♦️Two Moon Five Flowers Tea Gin $118 五花茶Gin

♦️薯條叔叔配腐乳醬、腸粉醬、燒鵝醬$ 88

♦️啤酒慢烤香麻手撕豬肉漢堡$138

♦️招牌麻婆 Mac & Cheese $138

易入口適合平時少飲酒既人。

五花茶Gin 酒,草本香味好濃厚,有杭菊、雞蛋花、木棉花、金銀花和夏枯草,陣陣花香令人一試難忘。

🏠:太子大南街27-31號富威閣地下1-2號舖
2023-10-12
2023-10-12 14 views
呢間手工啤酒都一直想去,咁岩今次係太子放工就約同事一齊去happy hour,估唔到除咗手工啤酒之外,酒吧嘅食物都好出色,仲有魔術師表演,可以話係其中一間香港最值得去嘅酒吧😎食物我就同朋友點左脆炸啤酒單骨雞翼、啤酒慢煮香烤手撕豬肉漢堡同招牌麻婆Mac & Cheese😋當中最出色嘅就係Mac & Cheese,既可以有西方嘅芝士味,又有東方嘅腐乳味,但配合通粉,有特色得來好岩夾啤酒🍻嗰晚我同朋友夾埋點咗六杯生啤,當中有普通IPA、啤酒花味重的Ale同酸啤,全部都好夾啲食物,唔會互相搶味👍🏻