話說上次同媽媽黎東薈城行街食飯.. 臨走個時經過見到呢間餐廳門口好多人排隊.. 好奇心驅使下, 我地決定要黎試下佢! 我地晚上6:30黎到.. 估唔到已經有好多人係門口等緊 建議大家黎之前 真係要book位 (不過book位都係只可以book到18:30架咋 之後時間既 都係要親自黎等位啊) 呢度提供 壽喜燒同涮涮鍋~ 我同媽媽都揀左要壽喜燒~ 湯底有4款揀:: 九州豬骨湯, 蕃茄湯, 龍蝦湯, 自家制麻辣湯 媽媽揀返正宗既 壽喜燒湯底, 我就想試下蕃茄湯 ~ 想講呢度用個鐵鍋係好淺, 所以食物熟得超快!! 基本上就係不停忙住淥野同食食食~ 蕃茄湯味道幾天然, 不過就唔算好特別 牛肉方面 有7種唔同等級選擇~ 而且仲可以 揀任食定唔任食 我地揀左 澳洲M4和牛任食放題套餐$288/位, 限時90分鐘 ~呢個set除左可以叫M4和牛之外, 仲可以任叫埋另外幾款牛:: 上選美國牛肉, 嚴選美國牛肉, 美國極黑和牛 另外, 仲有美國豚肉 同日本豚肉都可以任叫~ 想講, 壽喜燒湯式 真係必叫!!!!! 好好味呀, 好少可食到唔會過咸既壽喜燒呢!! 味道好豐富, 同埋唔夠湯既話 員工會好快手幫
好奇心驅使下, 我地決定要黎試下佢!
我地晚上6:30黎到.. 估唔到已經有好多人係門口等緊
之後時間既 都係要親自黎等位啊)
澳洲M4和牛任食放題套餐
呢度提供 壽喜燒同涮涮鍋~ 我同媽媽都揀左要壽喜燒~
澳洲M4和牛任食放題套餐
媽媽揀返正宗既 壽喜燒湯底, 我就想試下蕃茄湯 ~
蕃茄湯味道幾天然, 不過就唔算好特別

牛肉方面 有7種唔同等級選擇~ 而且仲可以 揀任食定唔任食

上選美國牛肉, 嚴選美國牛肉, 美國極黑和牛
另外, 仲有美國豚肉日本豚肉都可以任叫~
澳洲M4和牛任食放題套餐
味道好豐富, 同埋唔夠湯既話 員工會好快手幫你refill返呢個裝湯既壺仔架
呢個湯式真心做得很不錯, 建議必揀
初頭覺得員工無乜笑容, 好似無乜禮貌咁
但食落之後, 發現其實佢地好主動幫手, 加湯, 收盤都好快
加上見到店內真係keep住好多客, 佢地都可以做到咁helpful
其實已經不錯..
澳洲M4和牛
肥瘦真係好適中啊 !!! 牛味亦好出~ 一食 我同媽媽都不約而同話
估唔到任食既質素 都可以咁高~ 真心覺得性價比高, 值得一讚...
日本豚肉
日本豚肉
豚肉亦都食得出係靚的部位, 無平時我好怕個陣豬既味道
美國極黑和牛
呢個係平一個價位既牛肉, 但估唔到 佢質素更加高!
大大既一片, 肉質非常軟嫩, 十分推介大家試呢一款牛!!
豆腐
特別想介紹下呢度既豆腐, 特別在 佢係炙燒過架~~
無咁易散開之餘 食落又有焦香味, 唔錯唔錯啊
野菜好多選擇 又新鮮, 估唔到連superfood羽衣甘藍都有呢 !
另外特別推薦 蟹柳 一定要試 好大條又好有鮮味
沖繩海鹽雪糕
雪糕櫃竟然有MÖVENPICK呢😍😍😍不過我偏偏想試新野啊~
呢度有特別口味既雪糕~ 我就揀左沖繩海鹽味試下
淺藍色的 好靚 : ) 食落原來牛奶味好重 比咸味重, 不過都幾得意既
自助醬汁調配區
飲品自己拎 ~ 好多凍飲款, 好彩都有三款熱茶茶飲, 適合中女如我 xd
店內環境不錯~ 雖然地方唔算好大, 但係絕對係坐得舒服架
兩個人黎食既話, 都會有一塊木板將你同隔離枱隔一隔, 唔怕眼望望會尷尬 XD
整體黎講係食物質素高的一間日式火鍋放題, 特別係 壽喜燒湯底 同呢度既牛肉
做得特別出色 ! 其他配菜同甜品都做得不錯
所以大家想試既話就真係要盡早黎呀.. 或者平日日頭黎 就可以避開人潮啦^^
自助野菜
墨魚丸
2019-11-29
墨魚丸
2019-11-05 2261 views
送完老友機🛫,就去咗東涌啲outlet 店睇吓有冇荀野之後先返屋企,東薈城名店倉就都冇乜人行😂😂,唯獨係呢間餐廳出面有好多人等緊位😳,咁就八卦望吓啦,原來係食牛肉火鍋放題,橫掂都係就試吓佢啦😜😜大概等咗半個鐘到就有枱了,都係啲四人枱中間有塊板間開,都容易聽到隔離枱講咩😂不過我覺得食物質素先至係再緊要啦😚我哋叫咗澳洲M4和牛90分鐘任食($288),而呢度係一人一鍋食法,咁我哋叫咗佢個招牌壽喜燒同一個龍蝦湯底share食😛個壽喜燒一出嚟就覺得幾似樣,有齊啲大蔥,金菇,菇喺入面,之後放少量甜醬油,就可以落肉了🥳🥳啲肉大大塊,好啱整喺壽喜燒度食,油脂分布望落都係靚,雖然唔係入口即融,但都係食得出好柔軟,再加埋啲甜醬油汁,完全唔駛點任何野,而美中不足既係呢度係唔包生雞蛋,每隻要+$10,如果唔係就會更加柔軟🤩🤩而龍蝦湯底就滾吓自助吧啲食物,開頭淡淡地味,但隨著時間過去,啲龍蝦味越嚟越濃味,咁呢個湯用嚟淥菜就最好不過了😚😚呢度雪糕係movenpick 嚟,有三款口味揀,我個人就最鐘意食vanilla,夠哂香濃,飲飽食醉之後就開開心心回家去了😘😘

2019-11-01 1195 views
有天沒有太多工程,終於可以早一點出去午膳,然之後我們就急急腳🏃🏻‍♂️🏃🏾‍♂️來到這一間火鍋店,看看內裏其實人流已經不少,究竟人們在什麼時候才出來用膳的呢?🤔坐在路邊座,其實還好,因為坐裏邊,如果經常出出入入,其實好像挺老鑑。而四人枱的中間亦都可以加塊板,🈹將兩個兩人組合擋隔開。外面的東西大都是以蔬菜為主,亦都即是說,如果沒有選擇肉的話,基本上除了肉丸、魚蛋之外,也就像茹素一般,只有各式蔬菜(蕃茄、生菜、豆苗,較特別的花生芽菜,是飲管般粗壯的芽菜)以及麵條。🍜第一次就先試一試最普通最基礎的那一款🥓牛肉,的確,煮完之後, 這種牛肉,偏向鞋身,不算入口即溶或是肥瘦均勻的牛肉;反而本身的豚肉,味道也不錯😏🥓豚肉也有點肥肉在內,肥瘦均勻,與韓國那種五花腩亦都有點兒相像。😀雖然是日式火鍋放題店,但是可以見到的飲料也有點韓式飲料:例如有🥤可樂、忌廉、忌廉溝鮮奶、韓式錫蘭檸茶、還有馬蹄爽。外邊的調味料有明太子、醬油、芝麻醬、辣椒、青蔥、生蒜、炸蒜,在旁邊就有雪糕,雖然看上來像日式雪糕,但是看看側邊的那些描述,似乎也只是港式的雪糕,但味道還算不錯,玄米茶的就比較粗糙,而且味道不太濃郁😄反而沖繩海鹽的,味

蔬菜為主,亦都即是說,如果沒有選擇肉的話,基本上除了
肉丸、魚蛋之外,也就像茹素一般,只有各式
蔬菜(蕃茄、生菜、豆苗,較特別的
花生芽菜,是飲管般粗壯的芽菜)以及麵條。🍜

第一次就先試一試最普通最基礎的那一款🥓
豚肉,味道也不錯😏🥓

雖然是日式火鍋放題店,但是可以見到的

外邊的
沖繩海鹽的,味道帶微鹹,
不會太甜的雪糕,起上來更加美味。😁

後來
拿牙籤以及用濕紙巾的時候,才發覺,包裝上邊寫着Mr Steak,才發現原來這一間火鍋店都是Mr Steak旗下,這也難怪,畢竟東薈城這邊裝修了那麼久,
店租怎樣也不會便宜,不是集團旗下的連鎖店,有哪個可以負得起這麼高昂的租金呢?

員工服務友善親切,屬新型店舖中佼佼,人員年輕但不會因枱子忙碌而煩躁不安,應予嘉獎!

但不怕,因為這間火鍋店經常都內裏坐滿人,熱鬧非常,有時候甚至會見到有人訂座,或是有人在外邊排隊。如果不是較早吃午餐,或是訂了桌,都很難有位。

第二次再來就等了一會兒才有食客結帳離開,這次是了一個
龍蝦湯,龍蝦湯已經比我想像中濃香,而且即使煮耐了,也不覺得特別淡化了的味道。🍜

第二次來,有很多配料都不同了,這次可以見到很多蔬菜,例如有那些聞青食店最為時尚的
羽衣甘藍,想不到,
羽衣甘藍用來打火鍋,味道清新🌿而且口感非常之結實,是厚厚的菜葉的質感,比起聞青用來做沙律,吃火鍋的質感好像好得多

除此之外,又有
皇帝菜以及火箭菜🥬用來做火鍋的配料,味道還是新鮮而清新,而且亦都是港式火鍋店比較少見的蔬菜。

這次的
雪糕甜筒亦都有另一款不同的,就是上邊有一些看似泰文🇹🇭或是馬拉字體的甜筒,是朱古力味甜筒,🍦味道普通亦都不算太甜,朱古力味正正常常,就會只像是Drumstick那些,但是體積比較小,不用吃得太飽,而且底下的朱古力凝固了做實體🍫,甜筒的部份已經軟化,普普通通。
Lunch
2019-09-16 3894 views
住東涌的朋友話我知係東薈城 個邊開左間日式火鍋的店🇯🇵🍲作為一個吃貨緊係要試下佢啦😂😆我地收工就即刻去喇 去到都係7點30分左右 門口就已經企🈵️很多人了 大約都係要等一段時間先可以入座☺️😁我地揀了澳洲M4和牛 90分鐘放題 個餐係🈶️和牛同埋豚肉嘅🐮🐷啲肉質真係高質架啵🤩😍真係食到和牛係有牛味👍🏽👍🏽豚肉嘅質底都係好好食 哩個價錢真係食得過😄😀湯底係揀咗壽喜燒 味道甜甜的 哩隻味係幾得意 大家記得try try 記得加隻蛋🥚真係無得輸👍🏽👍🏽啲醬料都唔惹少 都有幾款選擇的喔 例如係有麻醬 辣椒🌶️蔥粒 炸蒜粒😍👍🏽大阪燒汁 同埋日式醬油😀😄出面啲選菜區🈶️好多野揀 例如娃娃菜 南瓜🎃蕃茄🍅菇類🍄油墨菜 仲有啲腸仔類 丸類 豆腐類 整體都算真係好多野揀的了☺️😉因爲我地係揀左放題 所以啲菜菜菇菇肉丸可以任夾任食🤤😉啲食材都真係新鮮又乾淨 食到係有鮮甜的喔😊☺️飲品都🈶️好多選擇 總有一款啱你飲的喔🤩😍重點來了 啲雪糕係Movenpick 品牌 係有草莓🍓豬古力🍫雲呢嗱嘅味道 真係好好味喔 小妹都每款食左一杯😂😆其他雪糕口味係🈶️#沖繩海鹽 味 味道有少少咸咸地又帶點甜味 都幾得意丫 仲食埋蜜瓜味🍈芒果
菜類
飲品
IceCream
飲品都🈶️好多選擇 總有一款啱你飲的喔🤩😍重點來了 啲雪糕係Movenpick 品牌 係有草莓🍓豬古力🍫雲呢嗱嘅味道 真係好好味喔 小妹都每款食左一杯😂😆其他雪糕口味係🈶️#沖繩海鹽 味 味道有少少咸咸地又帶點甜味 都幾得意丫 仲食埋蜜瓜味🍈芒果味🥭雪條 真係正正子😍🤤
2019-09-16
菜類
飲品
  • 壽喜燒
  • MovenPick雪糕
2020-02-02 16 views
Hana is new Japanese shabu shabu shop in citygate Tung chung. The shop is really small. And there are not many choices of food. But they have small individual pot for 1 person. And their beef quality was very good.The staff were very kind so it was good lunch($158) for me.

2020-01-27 37 views
女兒踏入11歲生日,愛火鍋和牛的她,我選擇了鍋處和她慶祝,先選擇了兩份上選和嚴選牛定食給公公婆婆,我們一家三口分別叫了澳洲M4和牛放題,有🍅湯底和龍蝦湯底,加上新鮮蔬菜、菌茹、丸類源源不絕供應,真係食到捧住肚皮,還有放題的飲品和甜品都是隨意任選。特別一提,甜品供應的雪糕也是有品牌的靚嘢,絕非本地一般雪糕。而定食甜品~北海道牛乳布甸,香滑濃郁,深得兩老直豎拇指👍惟因堂食有時間限制,每圍入座起計90分鐘,若與良朋共聚,想促膝詳談,便要另覓別處了。
直豎拇指👍
2020-01-20 48 views
都知道東涌無咩好食,估唔到放題都咁垃圾.揀左最平果個餐,d牛老到好似紙皮,幾秒都係老,早d出聲啦,咁難食又唔建議揀和牛upgrade,但真係食過 牛陣牛氣牛刷鍋,都未試過如此提驗,平餐都唔係難食到咁,最後配菜區,乜都無,來來去去都係幾條菜.最後揀曬食豬,豬還出色過牛.太垃圾,唔會有二次,亦無期待你d和牛有幾出色,第二碟又咪係老牛,下次都係咪以身試伏,得雪糕係可以,用movenpick. 其他真的不值得一提.
都知道東涌無咩好食,估唔到放題都咁垃圾.
最後揀曬食豬,豬還出色過牛.
其他真的不值得一提.
2020-01-17 39 views
今次揀左極品和牛任食$258/位 另收+1服務費星期日6:30嚟到竟然唔需要等埋就有得入座揀咗主打嘅壽喜燒同麻辣湯之前食過豬骨湯同埋蕃茄湯同埋龍蝦湯首選壽喜燒(可以加$10 雞蛋 一齊食更美味)次選豬骨湯第三麻辣湯(很微辣)一樣主攻和牛油脂更加均勻和牛食落唔硬出面任食通常啲肉好多時都未解得晒凍非常影響食物既味道呢間就唔會唔會因為任食就hea 出而且每次叫肉 都好快就會到雖然佢限每次叫兩盒但完全唔洗擔心冇肉食自助蔬菜吧方面今次有冰菜 非常少見食左2大盆甜品有 movenpick 士多啤梨 朱古力 咖啡 雲呢拿 其他牌子 海鹽 玄米茶味雪條有 榴連 芒果推介movenpick 朱古力 有粒粒朱古力係入面 非常香濃 有口感榴連雪條 濃濃既榴連香 榴連迷必食!
今次揀左極品和牛任食$258/位
另收+1服務費

星期日6:30嚟到竟然唔需要等埋就有得入座

揀咗主打嘅壽喜燒同麻辣湯
之前食過豬骨湯同埋蕃茄湯同埋龍蝦湯
首選壽喜燒(可以加$10 雞蛋 一齊食更美味)
次選豬骨湯
第三麻辣湯(很微辣)

一樣主攻和牛

有 movenpick 士多啤梨 朱古力 咖啡 雲呢拿
其他牌子 海鹽 玄米茶味
雪條有 榴連 芒果
推介

榴連雪條 濃濃既榴連香 榴連迷必食!
2020-01-13 70 views
平時呢間嘢十二點幾就好多人,所以今日早啲去食,大約十一點半就入座了,人流明顯較少。點了「嚴選美國牛肉定食」($108),揀左壽喜燒湯底,幾濃味!定食包兩盤牛肉,每盤大約有3塊牛肉,幾大塊同有肉味;而配料任攞,有丸類、菜類、豆類食品等(個人比較鐘意皇帝菜),包一罐飲品(只有百事無可口可樂)同一客甜品(可以揀雪條或者雪糕)基本上定食牛肉既份量都幾夠、幾飽肚!總括嚟講:性價比高既涮涮鍋!下次都會繼續再幫襯!

基本上定食牛肉既份量都幾夠、幾飽肚!

總括嚟講:性價比高既涮涮鍋!下次都會繼續再幫襯!
壽喜燒湯底
火鍋配料
海鹽味雪糕
壽喜燒湯底
2020-01-07 101 views
放題用肉質種類定價錢, 一人一鍋。好彩早到,平日六點半後已經有人龍。麻辣湯底~ 只有微辣級數龍蝦湯底~很香的龍蝦湯味 , 但湯底味淡調味區乾淨衛生飲品區雪糕專櫃~ 貴價牌子 Monvenpick,朱古力, 雲呢拿 ,士多啤梨味任選任食蔬菜區~ 種類繁多 除了蔬菜,還有菇類,燒豆腐, 豆腐卜,龍蝦丸,芝士丸,墨魚丸,腸仔,獅子狗魚蛋……非常衛生乾淨,賣相吸引,食慾大增選了$198放題有三款肉類~ 嚴選牛肉/ 上選牛肉/ 豚肉肉質都非常新鮮豚肉上選美國牛肉/嚴選美國牛肉上枱後,外觀,肉質也差不多,也分不清是上選定還是嚴選牛肉牛肉食後感:餐廳乾淨衛生 ,光線充足, 食物賣相吸引, 肉質新鮮, 難怪大排長龍。
放題用肉質種類定價錢, 一人一鍋。
好彩早到,平日六點半後已經有人龍。

麻辣湯底~
只有微辣級數

龍蝦湯底~
很香的龍蝦湯味 , 但湯底味淡

調味區乾淨衛生

飲品區

雪糕專櫃~

蔬菜區~ 種類繁多
除了蔬菜,還有菇類,燒豆腐, 豆腐卜,
龍蝦丸,芝士丸,墨魚丸,腸仔,獅子狗魚蛋……
非常衛生乾淨,賣相吸引,食慾大增

選了$198放題
有三款肉類~ 嚴選牛肉/ 上選牛肉/ 豚肉
肉質都非常新鮮

上選美國牛肉/嚴選美國牛肉
上枱後,外觀,肉質也差不多,也分不清是上選定還是嚴選

牛肉

牛肉

食後感:

行完山要獎勵下自己 食壽喜燒二點食都要排5-10分鐘隊 一人一鍋 鍾意壽喜燒就揀壽喜燒 鐘意涮涮鍋就揀涮涮鍋 有四種湯底 豬骨/蕃茄/龍蝦/麻辣 (龍蝦湯好少見耶)壽喜燒 有菜 金菇 香菇 豆腐的配菜 湯底?汁底?唔係好甜 啱我口味 (我鍾意冇甘甜嘅) 有一壺汁俾你自己補汁 不過壽喜燒竟然冇生雞蛋 完全冇左靈魂所在 要日本雞蛋要加$10 扣分*嚴選美國牛肉 定量套餐 $108加一午餐食定量套餐就夠啦 有兩盒牛肉 一盒三大片 總共六片 夠食啦 可以食多啲菜啊嘛 牛肉好夠牛味 而且唔會一舊肥一舊瘦 有少少雪花 不過任食的可能冇甘好 睇隔離任食好似有出現一舊肥一舊瘦的牛肉 同職員投訴 職員都好有耐性咁解釋每一大舊牛肉的部位都有肥有瘦 所以其實係正常的 不過就睇你點睇啦😏*配菜任食選擇雖然比其他日式涮涮鍋任食店少 但每一款都好靚 不過攞配菜的位置有啲迫 最多五個人左右就爆曬 而且職員添加配菜又用左一個位四五種丸類 四五種蔬菜類 有比較少見的韮菜 其他經典嘅火鍋配菜 金菇 芋絲 粟米 蘿蔔 蕃茄 等等 麵類 烏冬就唔係讚歧果種喇 拉麵索汁正 有白飯同咖哩 正常最驚艷到寶寶的係豆腐 係好好好少見的
行完山要獎勵下自己 食壽喜燒
嚴選美國牛肉 定量套餐 $108加一
配菜任食選擇雖然比其他日式涮涮鍋任食店少 但每一款都好靚
四五種丸類 四五種蔬菜類 有比較少見的韮菜
其他經典嘅火鍋配菜 金菇 芋絲 粟米 蘿蔔 蕃茄 等等
麵類 烏冬就唔係讚歧果種喇 拉麵索汁正 有白飯同咖哩 正常
最驚艷到寶寶的係豆腐 係好好好少見的硬豆腐 而且有用火燒過
醬料 醬油 燒汁 胡麻醬 柚子汁 生蒜 炸蒜 等等 正常普通 (詞窮了)
定量套餐包一罐飲品同一杯雪糕 野飲得八種 而且冇無糖普通罐裝烏龍茶 可惜
雪糕有五種 杯裝沖繩海鹽 杯裝玄米茶 melona芒果味密瓜味 榴連味雪條 (其實好似有紫米味 但冇曬)

壽喜燒
壽喜燒
飲品櫃
任食配菜區
雪糕櫃
醬料  熱水  熱茶
2019-12-01
$120 (Lunch)
醬料  熱水  熱茶
2019-12-01 281 views
我係一個超級超級鍾意食壽喜燒嘅人 我諗大家都知道壽喜燒正宗做法 唔多講香港好少有正宗壽喜燒 見到東涌有 梗係撲過去啦首先 個汁真係好稀第二 你講到明少量 我食咗第二round 明明好地地 你問我加唔加湯我話唔使住 你唔畀 仲要交通加到半鍋 你玩我??肉呢啲冇問題 唯獨是點解你問我 加唔加湯我話唔家然後你強制要我加 你到底係咪未試過喺日本城壽喜燒 淨係食嗰啲九流火鍋啲湯底失望到極點冇下次 bye
香港好少有正宗壽喜燒 見到東涌有 梗係撲過去啦
首先 個汁真係好稀
失望到極點冇下次 bye
2019-11-19 327 views
位於東薈城嘅嘅日式放題涮涮鍋•鍋處•門口經常都大排長龍。晚市放題由下午五點開始,我同男友今日五點三左右到就唔洗排隊可以直入😆枱與枱之間有塊木板隔住,懶係有私隱但其實都好容易聽到隔離枱講乜😂餐廳採用一人一鍋。枱放左鍋加野食之後感覺有啲逼,唔係好夠位咁。我同男友揀左澳洲M9和牛套餐每位$338男友鍋底揀左壽喜燒呢度嘅壽喜燒湯底唔會太甜,絕對建議大家其中一個鍋一定要揀壽喜燒😋另外一個我揀左豬骨湯底好似清水咁,冇乜豬骨味。大家可以唔洗試呢個(除非大家想食清啲😝)M9澳洲和牛🧡你地睇下佢個雪花🤤🤤🤤🤤🤤油脂充足,入口嫩滑調味料區蔬菜區🥬蔬菜望落都幾新鮮另外仲提供少量丸類同腸仔。✨花生芽菜我都係第一次食。末端爽脆,芽頭較硬身,食落有少少花生味。另外餐廳仲提供咖喱汁同白飯但我覺得呢個咖喱味道好一般🌚咖喱汁入邊只有少量蘿蔔和洋蔥作為配料,如果加埋牛肉入去味道會豐富啲。飲品種類選擇尚可接受。雪糕種類比同類型餐廳黎講算多。而且全部都好高質,好好味🤤我見到隔離枱好癲咁食左七盒movenpick🙈總括來講,餐廳嘅CP值都算高。蔬菜種類多而且新鮮,補給速度快。牛肉需要補充嘅話,五至十分鐘內就會送到,建議大家食晒
位於東薈城嘅嘅日式放題涮涮鍋•鍋處•門口經常都大排長龍。

餐廳採用一人一鍋。
枱放左鍋加野食之後感覺有啲逼,唔係好夠位咁。

我同男友揀左澳洲M9和牛套餐

油脂充足,入口嫩滑

調味料區

蔬菜區
🥬蔬菜望落都幾新鮮
另外仲提供少量丸類同腸仔。

✨花生芽菜
我都係第一次食。
末端爽脆,芽頭較硬身,食落有少少花生味。

另外餐廳仲提供咖喱汁同白飯
但我覺得呢個咖喱味道好一般🌚

飲品種類選擇尚可接受。

雪糕種類比同類型餐廳黎講算多。而且全部都好高質,好好味🤤
我見到隔離枱好癲咁食左七盒movenpick🙈

總括來講,餐廳嘅CP值都算高。蔬菜種類多而且新鮮,補給速度快。牛肉需要補充嘅話,五至十分鐘內就會送到,建議大家食晒先好再嗌唔好浪費食物。牛肉質素就豐儉由人,我今日叫嘅M9澳洲和牛絕對配得上呢個價錢,有種物有所值嘅感覺。♥️

2019-11-18 249 views
好抵食,好多野食,傾下烚下。兩份牛,自助蔬菜和肉丸吧,只78起,仲送一罐飲品和雪糕。我點了美國肥牛和豚肉,肉嫩不肥膩。自助蔬菜肉丸選擇很多,雪糕有兩款可選,這個價錢值了。
好抵食,好多野食,傾下烚下。
兩份牛,自助蔬菜和肉丸吧,只78起,仲送一罐飲品和雪糕。
我點了美國肥牛和豚肉,肉嫩不肥膩。
自助蔬菜肉丸選擇很多,雪糕有兩款可選,這個價錢值了。
2019-11-16 158 views
一知道東涌有任食日式火鍋,即刻同屋企人去食!6點幾到,唔算好多人,即刻有位坐叫左3款唔同既湯底,包括壽喜燒、豬骨湯同埋龍蝦,三款湯底都好濃味!仲有新鮮菜、丸,同埋movenpick雪糕!
2019-11-14
  • 壽喜燒湯底