2017-10-24 3463 views
漢陽苑這名字好耳熟之前有同事黎食過, 話唔錯當晚和兩個好友黎無可否認,這裡刺身得一種選擇三文魚腩好肥美.每片都好大塊樣樣試下先..燒物好味.燒牛仔骨,牛舌燒不可不吃!!燒豬排好硬,自己吾識燒得過火了至於其他熟食都好多選擇唔錯啤酒汽水任食,仲有生果甜品環境真係好大坐得好舒服服務其實幾好,侍應知我第一次來主動教我如何燒最好仲記得臨走前叫我食多個雪糕每人平均要$168任燒仼食黎講算好抵之後經常光顧,好可惜現在已經結束
漢陽苑這名字好耳熟
之前有同事黎食過, 話唔錯
當晚和兩個好友黎
無可否認,這裡刺身得一種選擇
三文魚腩好肥美.每片都好大塊
樣樣試下先..
燒物好味.燒牛仔骨,牛舌燒不可不吃!!
燒豬排好硬,自己吾識燒得過火了
至於其他熟食都好多選擇唔錯
啤酒汽水任食,仲有生果甜品

環境真係好大坐得好舒服
服務其實幾好,侍應知我第一次來
主動教我如何燒最好
仲記得臨走前叫我食多個雪糕
每人平均要$168任燒仼食黎講算好抵
之後經常光顧,好可惜現在已經結束
2017-08-13 2642 views
響附近買完野, 朋友話想食韓燒, 就上網睇下附近邊度有, 原來有間漢陽苑, 好耐都無食過.黎到大廈搭LIFT好方便, 唔洗響樓下等好耐. 睇睇個價, 晚市任食$188, 加埋一都係2舊左右, 非常抵.入面地方好大, 好多卡位, 坐得舒服, 食物自行出去拎, 睇啱先拎非常好.一出去拎野食, 種類實在太多, 花多眼亂, 不能盡錄, 而且份量足, 唔洗爭住拎.剩係肉類, 牛豬雞都有好多款, 仲有羊肉, 魷魚之類, 而且醃料味道有唔同選擇.燒物仲有魚柳, 鴨胸, 海蝦, 配料既腸仔, 芝士腸, 蟹柳, 粟米, 茄子等. 除左生食物, 仲有好多熟食, 壽司都有好多款.蔬菜, 炸物, 前菜之類又係好多款, 燒得肉多食D蔬菜無咁飽濟.除左食物, 仲有人參雞湯, 碗仔翅等, 真係十個胃都食唔晒咁多.正餐食完, 仲有沙律, 生果, 涼粉等等做甜品.另外飲品都唔少選擇, 唔鍾意飲汽水果D, 仲有酸梅湯, 玫瑰茶, 豆漿呢類飲品, 解熱氣.拎左鴨腎, 辣豬扒, 辣豬肉片, 五花腩.鴨腎夠薄唔韌且爽口, 辣味豬肉唔算太辣, 味道好易入口, 唔算太厚好快燒熟, 食落肉質幾嫩.牛方面有牛柳粒, 唔韌有質感, 好彈
除左生食物, 仲有好多熟食, 壽司都有好多款.

正餐食完, 仲有沙律, 生果, 涼粉等等做甜品.
拎左鴨腎, 辣豬扒, 辣豬肉片, 五花腩.
牛方面有牛柳粒, 唔韌有質感, 好彈牙.  肥牛脂肪一層一層, 入口好嫩, 但唔覺太肥膩.
牛脷好爽口, 味道香濃. 紅腸, 午餐肉呢D唔會太薄.
羊肉肉味香, 唔算太臊. 西冷牛肉片無咩肥肉, 但都唔韌, 夠嫩.
甜品有木桶豆腐花, 熱食既, 好香豆腐味, 好正係黃糖, 糖水自己任加.
年輕時代已經幫趁漢陽苑, 估唔到到而家都仲係咁抵食.
Type of Meal
Dinner
2017-08-09 1587 views
今天和友人早上出去佐敦打波,很想大吃一頓,誰不知,我們在路上發現很久沒有見過的漢陽苑韓國料理,上一次吃的時候也不知道是何時了,決定吃漢陽苑懷念一番,又很想吃肉和泡菜。餐廳在佐敦薈5樓,很容易找到。地點方便,就有地鐵站附近。中午吃飯,價錢合理,正常任食價錢!環境整齊乾淨!款式亦頗多,亦很吸引!有壽司吃,但感覺有點怪怪,味道一般。估不到有炒蟹吃,很有可能我很久沒有來漢陽苑,也不知道有這個玩意,但味道不錯的亦有很多涼拌吃到主角來了- - - - - - - - -韓燒童年回憶全都回來了,第一日時間去攞燒烤肉類,大力推薦金菇肥牛、鮮蝦和牛柳粒,正!懂吃的必然是生菜夾著燒肉,自己燒的味道真好,但食材都算是新鮮的
餐廳在佐敦薈5樓,很容易找到。地點方便,就有地鐵站附近。

中午吃飯,價錢合理,正常任食價錢!

環境整齊乾淨!

款式亦頗多,亦很吸引!有壽司吃,但感覺有點怪怪,味道一般。

亦有很多涼拌吃
到主角來了- - - - - - - - -韓燒

2017-07-24
$200 (Lunch)
2017-08-06 4534 views
漢陽苑真係我既童年回憶,記得以前中學𠴱陣,成日走去食,無他既,貪佢一個價錢任食,中學時代邊有咁多放題呀!今晚我地中學同學gathering,柴娃娃一齊去漢陽苑,原來宜家只係得返一間漢陽苑咋。餐廳好大,坐得幾舒服又光猛,一如以往,漢陽苑都是很多熟食的,先講熟食,韓式前菜走唔甩啦!韓式炒粉絲相當唔錯,粉絲唔會太軟身,味道略帶少少咸,有鑊氣!芥蘭也不錯,炒得夠香口又juicy!其他熟食仲有好多選擇,連豬腳薑都有!豬腳薑都幾入味,蛋帶點硬,但豬腳炆得好林,醋也有著足夠的甜味,女人恩物呀!沒想到韓燒都有壽司食,有埋刺身就更加好啦!我揀左兩款,飯就比較硬左少少,但係刺身不錯,夠凍又新鮮,所以雪過但唔會太硬無雪味。到戲肉啦,韓燒又點可以唔食燒肉呢?呢度既燒肉有好多款,先攞左啲魚柳同牛舌,牛舌薄薄地一片,燒完有少少縮水,不過不失,魚柳反而幾好味!醃得幾好味,好似鯰魚既味。牛肉唔係一片片,似係肥牛咁,但係完無肥膏架,味道正又易熟,豬扒都有兩款,一款辣一款唔辣,我地夾左辣味豬扒,辣味十足,豬扒肉都好林身。多春魚,紅腸,芝士腸,種類繁多,我地都食到捧住個肚!飲品除左有成個飲品櫃任你揀,仲有自己針既飲品,我推
飲品除左有成個飲品櫃任你揀,仲有自己針既飲品,我推介豆漿同海底椰,海底椰夠特別,平時無乜機會飲到,味道夠甜飲落又潤喉~豆漿甜味適中,唔算好甜,怕肥人士岩晒啦~~
2017-08-02 933 views
昨晚想食韓國菜,去了佐敦的漢陽苑韓國料理餐廳,是自助餐及食物款式多,食了韓國前菜的泡菜,急不及待食韓燒,韓燒有牛肉、魷魚.... 我最喜歡燒牛肉真係好鮮嫩,燒了很多轉了,而且快熟方便。

2017-08-01 578 views
今日去懷舊一番,點解話懷舊?  因為去番一間老字號既自助韓式燒肉店食韓燒。漢陽苑我細細個就聽過依個名,漢陽苑曾幾何時是風靡一時既自助韓燒先驅,果時無乜韓燒,要去食要預早去等位同埋限時呀 ! 印象中每次去食都好期待,因為一個價錢可以有好多選擇,每次一大班人去食個個都捧住個肚走。 隨著韓燒越來越普及,加埋新式韓燒店四起,慢慢地漢陽苑依三個字在我腦海淡忘了.....因為市場上韓式食肆的選擇真係好多好多 。今日去完佐敦整甲,行經佐敦薈時見到夏蕙BB上樓,好奇下又上去八下,原來她上3樓去參加某某魔術師壽宴.... 哈哈,八封完畢發現這兒有一個兒時好熟悉的名字在我眼前出現...... "漢陽苑" ,那刻兒時食韓燒的點滴在腦海浮現,我記得係觀塘和牛頭角之間那家舖 係我最常光顧的 !咁耐無見一於去探探"老朋友"沒有分時段,可淨燒又可以打埋邊爐這個卡座很不錯,適合6-8人圍埋一齊此店走廊通道比起好多食肆來說真係好寛闊 ,唔使大家側身來側身去去襯自助形式既食肆,也習慣先出去逛一圈刺身壽司沙律區生料區熟食前菜區熟食前菜區生料肉食區飲品雪糕區熱湯區生果飲品區熱食區總觀食物區全都好整潔好乾淨好有條理,食物款式好

咁耐無見一於去探探"老朋友"
沒有分時段,可淨燒又可以打埋邊爐
這個卡座很不錯,適合6-8人圍埋一齊

去襯自助形式既食肆,也習慣先出去逛一圈

刺身壽司沙律區

熱湯區

生果飲品區

熱食區

總觀食物區全都好整潔好乾淨好有條理
,食物款式好多擺放好整齊唔會亂七八糟
,食物REFILL快

這兩個飲品櫃是要另外付費啊 !

每檯也有一支油噴瓶

炒蟹成座小山,每每出來好快會被清光,但轉過頭好快會REFILL
 炒蟹好惹味

這個冬蔭公睇見都一額汗...... 不過好多料喎, 好多蝦 ~

未開爐前先拎咗D熟食食下醫醫肚。

另外拎咗生料

成檯野食真係好開心
(不過都係果句,食幾多拎幾多唔好做大嘥鬼)

有熟食又有生料,可以邊吃邊燒邊玩,其實好忙碌 !

其實,已經食咗好多野落肚,但係點都要試下個 木桶豆腐花 ~ 夠熱有微微豆香,如果再滑D會更好。
Other Info. : 店員好勤力,每每經過也會望下各張檯有冇野要清走。 有需要換燒板也好快手快腳幫我地換 !
2017-07-21
2017-07-31 318 views
漢陽苑,曾經有好多分店,曾經係好多人食韓國燒烤及放題的回憶,而家得番一間,的確覺得好可惜!朋友一講想去食韓國燒烤任食,我即想起呢間,Book 左位唔洗等!店內環境幾舒服干淨,位置之間有空間感,方便出入攞野食,唔似其他韓式店,伸手可以摸到隔離台!熟食、小食、燒烤類及甜品分類得好清晰明確。我地第一時間去攞燒烤肉類,選擇好多:牛排、肥牛、雞排、豬排、牛柳粒、五花腩、雞翼等,應有盡有!我地好貪心,攞左好多肉!大力推薦鮮蝦、薄牛排、金菇肥牛、牛柳粒!熟食都好吸引!最愛炒蜆&咖哩炒蟹!我太大食,一整碟咁食,足足食左各三碟!真係停唔到口!蜆好新鮮,調味料好足,獲氣夠,炒得好香口!咖哩蟹大部分都好新鮮,咖哩味好正!再加埋有蛋一齊炒,又香又入味!大大愛!三文魚刺身一上菜就清得好快,我攞左一碟,估佢唔到咁新鮮!可惜refill 太慢,等唔到第二轉!甜品都好多!我鐘意食蕃薯糖水,好媽咪feel! 芒果布丁粒、啫哩都好食!總結,我地一定回左本,因為食左好多海鮮類!漢陽苑的通風真係值得一讚啊!食完都冇一身臭味,比起其他韓式燒烤店條煙通....漢陽苑勝!

2017-07-20
2017-07-30 184 views
近兩年香港人都好喜歡食韓國菜,我都受感染多左去不同食店食韓國菜,今晚去了佐敦的漢陽苑韓國料理餐廳食自助餐,一開始食最愛款色多的壽司和韓國前菜,包括:泡菜、沙津、餐湯... 之後自己落手做韓燒魷魚、牛肉、雞肉、肉..... 我食了幾碟韓燒牛肉因為實在太鮮味到忍不住口,食落好有韓國風味,真有一刻覺得自己正在開餐於韓國旅行中,真在是令人像食極都不飽,甜品和飲品有好多種類。今次自助餐又無限時,可儘情食韓國食品及韓燒真係好開胃及美味因為平日在其他食店單叫食物或套餐是價錢會好貴,特別是韓燒。

2017-07-30 171 views
今晚去漢陽苑韓國料理餐廳食自助餐,一開始就被各款壽司、沙津及魚吸引,當食不同前菜加一個湯後,便開始自己燒韓燒魷魚、午肉、猪肉、雞肉....食了很多燒牛肉真係野味因為實在太鮮味,充滿韓國風味,覺得好像在韓國食緊飯
2017-07-27
2017-07-30 133 views
漢陽苑韓燒算係韓燒老字號,已經有多年無食過,今日偶然經過突然想入去食下。原來宜家熟食款式多左好多,包羅萬有,最值得一提係焗蟹蓋,芝士味香濃。仲有人蔘雞湯,碗仔翅,冬蔭公,是日餐湯。而剌身方面都有三文魚,仲有數款壽司🍣燒物方面都有好多款式,海鮮、肉類、蔬菜應有盡有。食韓燒當然唔少得要有飲品,除左有多款罐裝飲品,仲有得自由斟嘅涼茶同花茶,方便大家食完熱氣野下火。最後當然唔少得甜品啦,除左有生果、甜品,仲有雪糕4款味道,選擇頗多。

仲有人蔘雞湯,碗仔翅,冬蔭公,是日餐湯。

而剌身方面都有三文魚,仲有數款壽司🍣

燒物方面都有好多款式,海鮮、肉類、蔬菜應有盡有。

2017-07-28
Type of Meal
Dinner
2017-07-29 118 views
好耐都冇食過漢陽苑啦,中學時期成日同朋友去好多回憶,可以話係人生第一次燒肉獻左比佢,今日即興同朋友一齊去食呢間店都幾大間,熟食比以前多左好多,淨係泡菜涼拌都有好多款,而且味道唔差,醃蘿蔔同青瓜係最愛仲有泡菜煎餅,淨係蔬菜都有五六款,咖喱蟹、炒辣蜆、藥膳雞腳、葡汁蟹蓋,食極都食唔晒,重點係都幾好味!!比以前進步好多我見到有侍應添加蜆嘅時候,係刻意揀有蜆肉,去晒d空殼,好有心機湯品有三款,同埋有碗仔翅壽司嘅賣相都比以前好睇好多,後來仲有三文魚刺身,食咗幾塊都幾鮮味。當主角落燒肉同以前差唔多,一樣好多選擇。今次我專攻牛肉粒同埋牛舌,仲有最愛嘅牛仔骨。牛仔骨係偏甜嘅,好入味真係好正有d肉本身冇點醃制過,我特登叫店員拎少少鹽俾我,一邊燒牛柳粒同牛舌,一邊撒少少鹽落去,牛味即刻出晒嚟甜品除咗有生果、糕點同啫喱之外,仲有芝麻糊、蕃薯糖水、木瓜雪耳,雪糕都有四款。芝麻糊好好味但我朋友話偏甜。估唔到漢陽苑依家款式咁多,連飲品都多咗幾款,又有獨立包裝嘅紙包飲品同啤酒。呢餐比我想像中豐富同滿意

湯品有三款,同埋有碗仔翅

當主角落燒肉同以前差唔多,一樣好多選擇。

但我朋友話偏甜。

呢餐比我想像中豐富同滿意

2017-07-29 118 views
一直都想食韓燒,就選擇左漢陽苑一試,試完食評如下環境:寬敞舒適,最正係通風系統好好,d煙未升高已經係燒盤周邊被抽走,做到很好的無煙燒烤效果,最正係冷氣夠,韓燒唔洗熱辣辣,好舒服。台面乾淨,攞野食吧台都好乾淨整齊。食物種類(數之不盡):超級多野食。前菜有齊魚仔,秋刀魚,泡菜,羅拔,炸物,春卷,粉絲...........壽司,沙律,三文魚刺身。前盤有蝦蟹,炒蜆,炒粉,炒飯,燒物有不同肉類,真係數唔晒,基本豬牛雞,五花腩,鴨胸,魷魚,八爪魚穌,魚柳,多春魚,牛脷,牛柳粒,羊肉.........仲有甜品,雪糕,啤酒汽水任飲。(自己睇圖)味道:食物總括黎講醃得好好味,重點推介,牛柳粒,牛脷,牛仔骨,愛吃牛既我覺得好正。有冬陰公湯,略酸,愛刺激既應該幾喜歡。前菜魚仔味濃脆口,送酒一流(嗜酒既我,記住係啤酒任飲^^)。肉類,海鮮都好新鮮,所以返台燒熟,點少少甜豉油就好好食。服務:食物添加速度快,勤抹食物台因客人滴落既汁液,客人台都勤收碟,燒烤爐燶底即叫即換。總結:好好既韓燒體驗,乾手淨腳,唔會食完油淋淋,成身燒野食味。種類繁多,滿足乜都試下既心態。我覺得最好係食物既賣相,雖然係自助,但野食都會排得整
一直都想食韓燒,就選擇左漢陽苑一試,試完食評如下

總結:好好既韓燒體驗,乾手淨腳,唔會食完油淋淋,成身燒野食味。種類繁多,滿足乜都試下既心態。我覺得最好係食物既賣相,雖然係自助,但野食都會排得整齊乾淨,相當唔錯,我會返轉頭再吃,一班麻甩佬黎飲酒燒野食,或者情侶黎拍拖,你燒比我,我又燒下比你,增添樂趣,亦可以大顯身手,自己燒,體驗下廚樂趣。

2017-07-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 牛仔骨
  • 牛柳粒
  • 牛脷
  • 冬陰公湯
2017-07-27 244 views
漢陽苑係我第一次認識既韓燒,好多年前黎過,估唔到咁多年都keep到個質素同埋有好多野進步左!好有韓國feel肉類有豬,牛,羊,鷄有辣有唔辣,豬同牛重有唔同部位置蔬菜都有幾款,最好味係d菇連海鮮都有,蝦好新鮮回本之選當然係三文魚刺事,好快比人拎曬,不過refill重快,試過服務員等住fill,唔使驚!所有野食我都冇點豉法,因為已經好夠味,而我自己就推介辣味肉類!牛舌冇加調味,好爽口,我食左3轉!飲品有有酒精類同無酒精類,超級多選擇,非常大既進步!衣款vodka飲料第一次見,唔太勁酒味,幾fresh!雪糕做甜品,大滿足!

好有韓國feel

肉類有豬,牛,羊,鷄
有辣有唔辣,豬同牛重有唔同部位置
蔬菜都有幾款,最好味係d菇
連海鮮都有,蝦好新鮮

牛舌冇加調味,好爽口,我食左3轉!

飲品有有酒精類同無酒精類,超級多選擇,非常大既進步!

衣款vodka飲料第一次見,唔太勁酒味,幾fresh!

雪糕做甜品,大滿足!
I had lunches(lunch set only) here a few times before, but never had I realised this restaurant is also a wonderful dining place until I caught a glimpse at the food area one time. Coincidentally, the annual gathering with my secondary school friends was couple days ago, so I recommended this Korean restaurant and made reservation for 5 at 6:00pm as they usually start the dinner session at 5:30. Plus this Korean food restaurant is a place where you get to stay as long as you wish for enjoying yo

Coincidentally, the annual gathering with my secondary school friends was couple days ago, so I recommended this Korean restaurant and made reservation for 5 at 6:00pm as they usually start the dinner session at 5:30. Plus this Korean food restaurant is a place where you get to stay as long as you wish for enjoying your buffet in their working hours which is absolutely a great deal for gatherings.

I was delighted with the various cooked and uncooked food they have provided. There were more choices than other Korean BBQ restaurants I've tried before.

Kimchi is probably my favourite!! Loveee💕
Salad  and  sushi

A wide range of sushis🍣🍣

Nevertheless, after finishing the main meal, we also saved some room for dessert at the end.

Conclusion, it was a great dining experience with a suitable price. We had a memorable night, and look forward to visiting this restaurant again!

2017-07-25 792 views
星期日去了尖沙咀逛街, 晚上想食肉><找找附近的餐廳, 突然看到"漢陽苑"上一次食應該是7,8年前年, 後來流行另一種韓燒(掉住抽氣管)....決定食漢陽苑懷念一番餐廳在佐敦薈5樓, 很客易找價錢比"想當年"貴了很多, 但是晚上$188星期日+$10,  加埋一要218, 正常的任食價錢我懷疑餐廳是新開張/新裝修, 整個環境很乾淨例牌有很多肉類選, 正正常常反而熟食款式頗多, 而且食落又OK WOR, 出付意料!沙律OK, 夠晒沙律醬, 不過我食唔出有冇龍蝦在裡面加洲圈乾了少少, 佢隔離個個壽司幾好食遮哩OK, 我食了幾粒, 好似是布丁個粒都好食三文魚新鮮, 我拎了2轉, 不過第2轉好似未解凍晒估唔到有炒蟹食, 蟹都幾大隻, 幾好味, 不過食蟹有D麻煩><另一款蟹蓋上有芝士, 我懷疑涵料是豬肉? 有豬手食, 好大隻雞翼好食, 可是是保溫的溫度, 如果熱D會更好炒蜆<-推薦, 意外咁好食, 我拎了幾碟@@飲品有幾款是免費的我飲了豆漿也不錯雪櫃飲品每款加6蚊, 我覺得免費的飲品已經足夠, 所以無加錢要豆腐花也不錯><值得一提是它有好幾
餐廳在佐敦薈5樓, 很客易找
我懷疑餐廳是新開張/新裝修, 整個環境很乾淨
例牌有很多肉類選, 正正常常
反而熟食款式頗多, 而且食落又OK WOR, 出付意料!
沙律
遮哩
沙律OK, 夠晒沙律醬, 不過我食唔出有冇龍蝦在裡面
加洲圈乾了少少, 佢隔離個個壽司幾好食
遮哩OK, 我食了幾粒, 好似是布丁個粒都好食
三文魚
三文魚新鮮, 我拎了2轉, 不過第2轉好似未解凍晒
炒蟹

另一款蟹蓋上有芝士, 我懷疑涵料是豬肉?
豬手

有豬手食, 好大隻
雞翼

雞翼好食, 可是是保溫的溫度, 如果熱D會更好
炒蜆

炒蜆<-推薦, 意外咁好食, 我拎了幾碟@@
免費飲料

飲品有幾款是免費的
我飲了豆漿也不錯
加6蚊
豆腐花

豆腐花也不錯><

值得一提是它有好幾款湯及糖水
我試了番薯糖水好好咪, 好重薑味, 番薯又淋
另外有冬蔭功湯都好正!! 好香~ 味道夠但又不會太辣!
雪糕
雪糕有4款, 個樣睇落有D混亂, 不過好食, 都是我喜歡的味道- 荔枝, 芒果, 朱古力, 曲奇, 特別是曲奇味要留肚去食
食了1.5HR, 我突然發現一件事.....佢個抽氣好似在燒盆旁邊, 設計好過依家出面掉住個管的"多多聲"!!!!
一整晚都唔覺有油煙味!是以前都已經控制得咁好, 還是它後來改善了?
星期日坐了8成滿, 我覺得食物OK, 環境極之OK, 我會再去食~
2017-07-23
沙律