2023-06-20 472 views
又係觀塘通同事既推介!雖然又要搭lift再行樓梯兜左個圈先去到,但去到真係覺得好正😍😍完全遠離左觀塘既煩囂,去左日本咁☺️☺️氣氛好悠閒舒服,傾計一流🫧.✨蟹子山火灸三文魚丼配秘製果仁醬🐟✨飯上面有滿滿既蟹子🦀🤤🤤除左火灸三文魚仲有玉子燒同醃蘿蔔☺️火灸完既三文魚好有油香🐟果仁醬其實都係沙律醬底,食落有淡淡既果仁味,幾特別.整體既感覺都好balance🥰重點都係環境舒服,可以離開工作環境減吓壓💛
✨蟹子山火灸三文魚丼配秘製果仁醬🐟
喺觀塘有間喫茶店,即係樓上Cafe,係文青必去嘅好地方,上面可以任坐優哉游哉仲有Wi-Fi😍😍!清清地叫咗個蟹籽沙律 $48,沙律醬同埋蟹籽擺放得好平均,擠得好工整,食落去蟹籽好脆卜卜,同時青瓜同蟹柳絲又切得好幼,入口好清爽。最鍾意食炸雞日本嘅炸雞同韓國嘅好唔同,加上日式醬料同埋檸檬汁,$86咁大盆真係唔過分,而且啱啱炸好好有鑊氣!牛肉鍋喺呢度嘅主打,大部份人都想啲嘢食上枱夠熱辣辣,有個火差好遠,牛肉預先熟左一半,烹調嘅時間就唔使咁長,$118呢個價錢性價比好高!呢度重點推介佢哋個洋蔥牛油燒廣島蠔,個pan好熱,要小心呀!有日本辣椒絲同洋蔥🧅,蠔味夠鮮!來到串燒部份,雞軟骨串$18我最鍾意食,即叫即炸,雞骨好香,唔使加太多嘅調味粉已經勝人一籌!蟹棒 $36 大大條,加上半溶的芝士,確實有驚喜。還有金黃色燒菠蘿 $28,總共3塊,燒到有焦糖效果,真不錯,豚肉流心蛋$32是非常特別的一款串燒,外表鬆化,內裏柔軟,蛋醬汁在口中蕩漾,值得回味。

來到串燒部份,雞軟骨串$18我最鍾意食,
2023-06-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
2023-05-26 261 views
觀塘工廠樓上鋪嘅日系喫茶店門口入去,第一種感覺已經好 🇯🇵不論裝飾、餐具、沙發抱枕,到雜誌都是純純的日本風格滿滿溫馨舒服嘅感覺🥰坐下坐下,真係有啲想訓教😂*北海道3.7 牛乳松葉蟹腳鍋🦀蟹腳加加埋埋都有6隻,好濃既海水味,真係好正亦餐廳有幫手剪開左,好易就可以拆開啲肉食而且入面仲有菇、冬粉、豆腐、京蔥、娃娃菜、金針菇、鴻喜菇做配料*明太子蟹肉炒飯每粒炒得粒粒分明明太子個味都算幾出如果蟹肉份量再多啲更加好
觀塘工廠樓上鋪嘅日系喫茶店

門口入去,第一種感覺已經好 🇯🇵
不論裝飾、餐具、沙發抱枕,到雜誌都是純純的日本風格

滿滿溫馨舒服嘅感覺🥰
坐下坐下,真係有啲想訓教😂

*北海道3.7 牛乳松葉蟹腳鍋🦀
蟹腳加加埋埋都有6隻,好濃既海水味,真係好正
亦餐廳有幫手剪開左,好易就可以拆開啲肉食

*明太子蟹肉炒飯
每粒炒得粒粒分明
明太子個味都算幾出
如果蟹肉份量再多啲更加好

2023-05-24 247 views
呢間隱世觀塘位於巧明街冠力工業大廈15樓 (14樓再行上1層樓梯先去到) (記得電梯唔可以直達15樓) 小店裝修以啡色木系為主 放左好多小可愛擺設 充滿日式氛圍 🍡好有去左日本既感覺 哈哈(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 我同朋友各自叫左我午餐 😋✨Matcha Latte有貓貓嘅公仔拉花真係好可愛呀😻 好岩打卡呀 餐廳選用咗北海道富良野特選3.7牛乳 所以好幼滑 配上濃郁嘅抹茶味 🍵溫泉蛋牛油果和風田園沙律 $88朋友當日唔係幾肚餓 所以叫左沙律 但一樣整得唔馬虎 溫泉蛋唔會過熟 牛油果份量都幾多 又新鮮 配埋自家製既和風醬 好開胃 🥗🥑王冠咖喱吉列豬扒定食 $98 日式咖喱汁並唔算太甜 帶小許微 好好送飯 而炸豬扒係用里肌豚肉 呢個部位係豬背脊中間位置 油脂偏少但肉汁鮮嫩又唔會膩 炸衣薄薄的 但又炸得好香脆 唔錯 🍛

✨Matcha Latte

溫泉蛋牛油果和風田園沙律 $88

王冠咖喱吉列豬扒定食 $98
2023-05-11
$100 (Lunch)
2023-05-10 303 views
呢間隱世觀塘小店充滿日式氛圍,好有去到日本小店feel(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)原條蒲燒鰻魚炒飯 $148鰻魚好厚身!冇細骨好彈牙!炒飯有蒲燒醬汁同洋蔥碎粒,所以聞落好香,炒飯粒分明唔油!好食!北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋 $156男朋友見到蟹腳秒衝!松葉蟹腳份量唔少,不過蟹鉗就得一隻~蟹肉肉質鮮甜,牛乳湯底味道奶香都幾濃,但又唔會太濃味搶左蟹腳既鮮味!忍唔住偷飲咗幾啖( ̄∇ ̄)鍋到仲有啲蔬菜索晒啲湯汁,超正!富士山特飲 $58勁吸睛!等雪糕溶咗同梳打水一齊飲會好飲啲~btw原來最底有糖漿🥹所以一定要攪勻先飲!抹茶latte $48有超可愛嘅貓貓!!!勁可愛!日式炸醬油年糕$48好拉絲好好食!想encore🥺呢間小店都幾高質!同埋真係好有日本小店feel🥹好鍾意個環境🫶🏻

原條蒲燒鰻魚炒飯 $148

北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋 $156

富士山特飲 $58

抹茶latte $48
有超可愛嘅貓貓!!!勁可愛!

日式炸醬油年糕$48
好拉絲好好食!想encore🥺

人人都知道觀塘工廈好多cafe有幾間人氣選擇 我和朋友都常常去幾個去完日本既九龍東朋友約出黎食個飯 交換下手信就決定去我地聚腳點 觀塘日系cafe 位於巧明街 交通十分方便在工廈14樓再行上1層樓梯就到隔了一排無去 周末也是滿座幸好有訂位 很快便入座點了幾款主食和串燒 上菜也很快店舖和風暖光的路線裝修以啡色木系為主 再配黃燈照射座位都是梳化位 有不少日式擺設每枱有微型動物小擺設 很可愛感覺似日本的咖啡茶室一樣//原條蒲燒鰻魚炒飯 $148//必食推介!鰻魚很長很足料而且烤得很香 上菜聞到濃厚鰻魚味火喉控制剛剛好 做到脆邊效果鰻魚肥厚又肉質嫩滑 炒飯也很乾身連配菜也很搭配 果然高水準!//日式廣島炸蠔 $68//炸蠔共4件 而且大隻厚肉食落香口滋味 炸得超脆而且配沙律醬汁很夾這個炸蠔令人有驚喜 不錯!//神戶野菜牛肉鍋 $118//吃完小食 就點了一個熱鍋除了牛肉有什菜 豆腐和粉絲份量也很多 欣賞放了不同的菜類湯底不會過鹹 而牛肉是半熟如果想熟一點 浸湯就可以食完這個也變得很暖飽 正!//雞翼串 $30+和牛串 $38+雞軟骨串 $18//意想不到cafe小店也痕惹味串燒隨意點了幾款 同
人人都知道觀塘工廈好多cafe

必食推介!鰻魚很長很足料
而且烤得很香 上菜聞到濃厚鰻魚味
火喉控制剛剛好 做到脆邊效果
鰻魚肥厚又肉質嫩滑 炒飯也很乾身
連配菜也很搭配 果然高水準!

//日式廣島炸蠔 $68//
炸蠔共4件 而且大隻厚肉
食落香口滋味 炸得超脆
而且配沙律醬汁很夾
這個炸蠔令人有驚喜 不錯!

//神戶野菜牛肉鍋 $118//
吃完小食 就點了一個熱鍋
除了牛肉有什菜 豆腐和粉絲
份量也很多 欣賞放了不同的菜類
湯底不會過鹹 而牛肉是半熟
如果想熟一點 浸湯就可以
食完這個也變得很暖飽 正!

//雞翼串 $30+和牛串 $38+雞軟骨串 $18//

記得抹茶很好喝 就點了這個
茶味濃郁 帶有微微甘味
拉花很可愛 充滿日系感覺
2023-05-10 209 views
我哋嗌咗神戶野菜牛肉鍋($118)、明太子蟹肉炒飯($118)、炸炸豚肉流心蛋($38)、雞翼串($30)、汁燒牛脷串($35)同埋雞軟骨串($18)咁首先講咗嗰個明太子蟹肉炒飯先啦我覺得佢哋嘅炒飯都炒得幾粒粒分明😘😘而且食落去亦都唔會覺得好乾蟹肉嘅份量都幾啱啱好之後就講吓嗰神戶野菜鍋啦我覺得佢嘅牛肉食落去牛肉味都幾濃郁😋😋食落去亦都唔會好乾身而且呢個牛肉食落去幾有咬口😆😆佢嗰個湯飲落去幾甜咁跟住就講吓嗰幾個小食啦我覺得嗰個炸豚肉流心蛋幾特別👍👍重點係嗰個蛋食落去好甜😙😙牛脷食落去幾煙韌爽口而且食落去都幾入味🥰🥰之後嗰個雞軟骨食落去都幾脆口最後就講埋我哋揀嘅嘢飲啦我就嗌咗富士山特飲($58)我諗呢杯應該係最值得打卡嘅一杯嘢飲😚😚飲落去味道唔會太甜而我朋友就揀咗要巨峰乳酸($45)飲落去酸同甜嘅比例夾得幾好

咁首先講咗嗰個明太子蟹肉炒飯先啦

牛脷食落去幾煙韌爽口
而且食落去都幾入味🥰🥰
之後嗰個雞軟骨食落去都幾脆口

最後就講埋我哋揀嘅嘢飲啦
我就嗌咗富士山特飲($58)
我諗呢杯應該係最值得打卡嘅一杯嘢飲😚😚
飲落去味道唔會太甜
而我朋友就揀咗要巨峰乳酸($45)
飲落去酸同甜嘅比例夾得幾好
  • 富士山特飲
  • 神戶野菜牛肉鍋
2023-05-07 201 views
食過呢間日系 Cafe 幾次覺得唔錯,今次同朋友想搵地方坐低傾計,就挑選佢黎食下午茶。‍🧚🏻‍♀️ 原祖風味可樂餅‍有幾款味道可供選擇,今次先試一試原味。可樂餅炸得好酥脆,點醬食甜甜既更好食,不過食完覺得有啲膩 😫🧚🏻 宮崎唐揚南蛮鷄飯下午茶輕量版既南蠻炸雞,炸粉頗厚,但雞肉既多且厚,咬落外脆內軟,香味突出,食完有啲頂肚 🤰🏼🤰🏼🧚🏻‍♀️ 玫瑰 Rasberry 撻鋪頭限量製作既甜品,酸酸甜甜既 Cream 加上脆皮撻底,頗開胃、不濟肚 💗🧚🏻 Matcha Latte咖啡奶味濃郁,抹茶清香,賣相吸引 💛🧚🏻‍♀️Tiramisu Latte其實係 Tiramisu 朱古力沙冰,濃濃既朱古力,間有芝士咖啡之味,雖然好飲,但飲完濟左三個鐘 😆😆呢間 CAFE 內部裝修日系,擺設精緻,食物來講,晚餐似乎比起下午茶套餐更好吃。另外有個遺憾之處,就係店員嘅態度一般,問佢地添水好似都唔太願意咁 🥺🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸ねずみの 王冠 喫茶店 (觀塘)觀塘巧明街106號冠力工業大廈15樓1501室
玫瑰 Rasberry 撻

‍🧚🏻‍♀️ 原祖風味可樂餅

🧚🏻 宮崎唐揚南蛮鷄飯

🧚🏻‍♀️ 玫瑰 Rasberry 撻

🧚🏻 Matcha Latte
咖啡奶味濃郁,抹茶清香,賣相吸引 💛
原祖風味可樂餅

🧚🏻‍♀️Tiramisu Latte

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
ねずみの 王冠 喫茶店 (觀塘)
觀塘巧明街106號冠力工業大廈15樓1501室
$100 (Tea)
玫瑰 Rasberry 撻
原祖風味可樂餅
2023-05-06 179 views
📍ねずみの王冠 喫茶店觀塘巧明街106號冠力工業大廈15樓1501室 🦔⸒⸒Rose Raspberry Tart $38上面嘅蛋白餅甜甜地 下面嗰撻莓味香食落去酸酸甜甜 幾好味🥹Rose Strawberry Tiramisu $58士多啤梨口味嘅Tiramisu第一次食🫣 大推!食落去有驚喜!Tiramisu有唔少草莓片 加上軟淋嘅手指餅 口感順滑 食落去玫瑰花味都香Milk Chocolate Hazelnut $38飲品比想像中細杯🫣 飲落去甜甜地 榛子味香Yuzu Smoothie $45柚子smoothie 飲落去口感冰涼 酸酸甜甜 普普通通~汁燒八爪魚丸 $58一共有六粒 入面有啲章魚粒 口感都唔錯神戶野菜牛肉鍋 $118個鍋除咗牛肉片之外 仲有紅蘿蔔、粉絲、豆腐等牛肉片口感都唔錯 份量適中 湯底濃郁配飯一流😆 所以+ $25 雜炊 一齊食炸豚肉流心蛋 $32炸蛋外皮有咬口 蛋都好流心 好味😋松葉蟹肉天津飯 $87滑蛋上面有少量蟹肉 飯嘅汁甜甜地咁如果蟹肉多啲就更好🥹
📍ねずみの王冠 喫茶店
觀塘巧明街106號冠力工業大廈15樓1501室 🦔⸒⸒

Rose Raspberry Tart $38
上面嘅蛋白餅甜甜地 下面嗰撻莓味香
食落去酸酸甜甜 幾好味🥹

Rose Strawberry Tiramisu $58
士多啤梨口味嘅Tiramisu第一次食🫣 大推!
食落去有驚喜!Tiramisu有唔少草莓片
加上軟淋嘅手指餅 口感順滑 食落去玫瑰花味都香

Milk Chocolate Hazelnut $38
飲品比想像中細杯🫣 飲落去甜甜地 榛子味香

Yuzu Smoothie $45
柚子smoothie 飲落去口感冰涼 酸酸甜甜 普普通通~

汁燒八爪魚丸 $58
一共有六粒 入面有啲章魚粒 口感都唔錯

神戶野菜牛肉鍋 $118
個鍋除咗牛肉片之外 仲有紅蘿蔔、粉絲、豆腐等
牛肉片口感都唔錯 份量適中 湯底濃郁配飯一流😆
所以+ $25 雜炊 一齊食

炸豚肉流心蛋 $32
炸蛋外皮有咬口 蛋都好流心 好味😋

松葉蟹肉天津飯 $87
滑蛋上面有少量蟹肉 飯嘅汁甜甜地咁
如果蟹肉多啲就更好🥹
[🌸🤤Hamsta Crown Coffee & Corner🇯🇵隱世日式喫茶店] #蒸魚腩爸媽有好介紹好難得喺繁華鬧市嘅觀塘,搵到一間隱世日式喫茶店@Hamsta Crown Coffee & Corner 🇯🇵一入門口就覺得環境好舒適,有梳化位又用榻榻米位,餐廳以木質日式設計為主,配上柔和燈光,仲有餐具沙發雜誌以及裝飾全部都充滿日本風嘅特色,好似去左日本咁🇯🇵🌸❤️❤️😍😍餐廳仲設有售賣日本產品嘅位置,可以食完野去行下😊😊簡單輕鬆shopping😃食物水準高,服務態度好,會再約朋友上黎Chill番晚😬👍🏻✴️💟個人推薦💖 原條蒲燒鰻魚炒飯😍😍原條蒲燒鰻魚,大大條又厚身唔多骨,配上日式醬汁,簡直一流😋🤤炒飯米粒粒粒分明,加埋洋蔥粒好入味👍🏻👍🏻正✴️🦀🦀北海道3.7 牛乳松葉蟹腳鍋🦀🦀好有驚喜🤩🤩湯底採用3.7牛乳,好濃郁又香濃🙂蟹腳份量好多,條條蟹腳都好長又多肉,食落非常鮮甜美味😋🥰仲有香菇🍄紅蘿蔔🥕蔬菜🥬仲有粉絲,好滿足😙✴️ 🐙汁燒八爪魚丸🐙章魚燒燒得外脆內軟,爽韌嘅爪爪魚,美味可口之餘,口感都好彈牙😬✴️🐮🐮和牛串🐮🐮牛味濃郁,肉質軟又嫩😍👍🏻回味!✴ 💟個人推薦💖🥠腐皮稻庭湯烏冬🍲烏冬

✴️💟個人推薦💖 原條蒲燒鰻魚炒飯😍😍
✴️🦀🦀北海道3.7 牛乳松葉蟹腳鍋🦀🦀
✴️ 🐙汁燒八爪魚丸🐙
✴️🐮🐮和牛串🐮🐮
牛味濃郁,肉質軟又嫩😍👍🏻回味!
✴ 💟個人推薦💖🥠腐皮稻庭湯烏冬🍲
烏冬爽滑彈牙,好煙韌😬腐皮浸滿湯汁好入味又甘甜👍🏻👍🏻有驚喜❤️
✴️Chocolate Milk 🤤
香滑朱古力🍫好濃朱古力味,好滿足😌
  • 原條蒲燒鰻魚炒飯
  • 北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋
2023-04-25 170 views
人人都Post 去旅行相,你估真係人人都可以去旅行。望住網絡上個個返晒鄉下,星期六收工我只可以去日系Cafe 咋。好彩今次來的日系Cafe 絕對冇使我失望。全場Warm Tone 既燈,再加上富士山的擺設,真有日本小商店的感覺。今次上來冇叫set ,因想選多d自己喜歡的。串燒,鍋物到飲品都不叫人失望。而今次最想講係杯富士山特飲,內裡有變色既燈,在不同顏色飲下,就有不同的感覺。今日既main course 係3.6牛奶松葉蟹煲,係正既,可惜得2隻腳有dd 肉,但d湯好味到我成煲湯飲晒。當然不可不提係鰻魚滑蛋炒飯及燒茄子,超正 😋⁸

茶漬飯
2023-04-22
茶漬飯
  • 原條蒲燒鰻魚炒飯
  • 富士山特飲
塘有唔少樓上餐廳,朋友介紹去咗一間位置比較隱蔽嘅,搭lift去頂層再行上一層樓梯餐廳裝修採用日式風格,門關位置設有一個小corner售賣日系商品,整體感覺好溫暖舒服,適合三五知己嚟傾偈食嘢溫泉蛋和風雞肉沙律 $78採用正宗沙律菜、火箭菜,新鮮爽口;除咗沙律菜,仲有燒粟米和蕃茄,材料好豐富。溫泉蛋配合雞肉,感覺都好清新,好味道日式他他醬吉列魷魚 $68即叫即做,上枱食熱辣辣,食落好香口,係唔錯嘅餐前/ 吹水小食,真係食唔停原條蒲燒鰻魚炒飯 $148鰻魚有一隻筷子咁長,加上厚身,用蒲汁燒得好香,皮脆肉嫩,好好食,啖啖肉。炒飯都炒得唔錯,粒粒分明,識落好有咬勁,整體配合得非常唔錯神戶野菜牛肉鍋 $118牛肉脂肪分布平均,肉質嫩滑,幾有牛味,牛肉份量幾多,啱晒鍾意食牛嘅朋友。另外鍋內有好多配料,包括豆腐、冬菇、椰菜、粉絲等,都幾抵食飲品我哋點咗朱古力、朱古力咖啡沙冰,朱古力味幾香濃,配合埋餐廳嘅日式暖和氣氛,感覺好似置身喺日本小店一樣

溫泉蛋和風雞肉沙律 $78

日式他他醬吉列魷魚 $68

原條蒲燒鰻魚炒飯 $148

神戶野菜牛肉鍋 $118

2023-04-13 3080 views
📸 ねずみの王冠 喫茶店 (觀塘)同朋友都係住九龍東 多數都係去觀塘/九龍灣搵食今次朋友介紹觀塘工廠樓上鋪走日系咖啡店既路線 平價抵食日式料理為主上到去都幾多客 8成坐滿仲要枱枱有叫鍋物 為食妹當然唔會錯過🍴神戶野菜牛肉鍋 $128加芝士 $10牛肉量都幾多 小心唔好煮到太老一熟咗就要即刻夾起🙈仲有好多蔬菜同豆腐😆墊底仲放咗啲粉絲條🤭 夠索湯🍴串燒類牛脷 $35 雞軟骨 $18汁燒帆立貝 $43 大大粒幾抵食 再搽上甜甜既燒汁提鮮燒明太子雞翼 $56*溫馨提示 個人覺得有少少辣但外面燒得夠脆 咬落雞肉有肉汁整體而言 串燒類偏向濕身 較日式同平日川式/港式乾身既唔同🍴炸豚肉流心蛋第一次試 感覺幾特別流心蛋出面包住吉列豬肉 外脆內軟不過要小心爆蛋汁😂☕️ Tiramisu Latte $47(H)為食妹一見到係Tiramisu 即刻叫黎試試一出枱感覺似髒髒包咁 鋪滿咗可可粉飲落微甜 中和咗咖啡既苦澀*限時90分鐘食完野之後 餐廳仲設有專賣店專門售賣日本出品既產品 廚房用具同化妝品都有架📍觀塘巧明街106號冠力工業大廈15樓1501室#wwh食勻觀塘#wwh日本菜
📸 ねずみの王冠 喫茶店 (觀塘)
同朋友都係住九龍東 多數都係去觀塘/九龍灣搵食

🍴炸豚肉流心蛋
第一次試 感覺幾特別
流心蛋出面包住吉列豬肉 外脆內軟
不過要小心爆蛋汁😂

☕️ Tiramisu Latte $47(H)
為食妹一見到係Tiramisu 即刻叫黎試試

• 牛脷串
  • Tiramisu  Latte
  • 燒明太子雞翼
2023-04-12 147 views
充滿宮崎駿氣氛日式cafe進入宮崎駿世界chill一下💕地點位置觀塘工廠區但唔會好難搵🙆‍♀️入面有精品區同埋餐飲區坐耐左可以行下🥴環境坐得舒適好寫意每位最低消費$80限時90分鐘🕒但冇客既話可以坐多陣🥰🐟原條蒲燒鰻魚炒飯 $148激長鰻魚🥴🥴🫣真係份量十足唔單止長仲好厚身炒飯炒得夠乾身粒粒分明圓潤愛鰻魚的朋友絕對唔好放過佢🥴🏮中華麻婆豆腐冷拉麵 $86中日合壁的菜色冷拉麵彈牙爽口麻婆豆腐同冷拉麵都幾夾🥗溫泉蛋和風田園鷄肉沙律 $78大大碟好多料😳😳😳沙律新鮮爽脆幾鐘意啲粟米一排排咁幾得意食落清甜多汁👍🏻🗻富士山特飲 $52必點之選🥰👍🏻玩味十足,好食又好飲賣相超靚,飲品頂的雪糕令造型更似富士山飲落唔甜幾清爽,正!💕凍烏龍茶 $24🍰士多啤梨tiramisu $58推薦✨超香濃士多啤梨🍓中間既cream cheese都好濃郁值得一試💕
充滿宮崎駿氣氛日式cafe

幾鐘意啲粟米一排排咁幾得意
食落清甜多汁👍🏻

🗻富士山特飲 $52
必點之選🥰👍🏻
玩味十足,好食又好飲
賣相超靚,飲品頂的雪糕令造型更似富士山
飲落唔甜幾清爽,正!💕

凍烏龍茶 $24

🍰士多啤梨tiramisu $58
推薦✨
超香濃士多啤梨🍓
中間既cream cheese都好濃郁
值得一試💕
2023-04-11 1964 views
🇯🇵未有計劃返鄉下都唔緊要✈️🈶️人生真正朋友帶我去咗呢間係觀塘工廈𥚃面嘅隱世日式喫茶店💕😍當我一入到呢間餐廳🍴就即刻令我諗番起名古屋嘅一間喫茶店☕️回憧即刻返曬黎呀✈️呢間喫茶店已成為我最喜歡餐廳之一🥳食物質素同埋presentation真係🉐️到不得了呀🥳🐟蒲燒潮鯛魚腩定食 $128 「期間限定」🌈鯛魚刺身就食得多喇🍣估唔到蒲燒嘅鯛魚腩係咁好食架喎🔥識識食一定要食魚腩呀🐠魚腩油脂分佈均勻又甘美💕對我黎講絕對係一試難忘呀😍入口即溶化嘅魚肉仲帶有啲緊緻嘅口感添🔥配埋白飯就超級無敵正呀🥳🥳🇯🇵和風全日朝食 $118🌈我超鍾意呢個和風嘅all day breakfast🍙每一樣食材蒲都係我既favourite呀😍蛋方面仲可以比你揀溫泉蛋定係玉子燒添😋我梗係揀我最愛嘅玉子燒啦❤️食完呢個all day真係充滿住滿足感🥳我放假有時間都一定會再黎😋因為咁好食嘅和風全日朝食真係唔係到到都可以🈶️🉐️食喔🥳▫️玉子燒/溫泉蛋▫️燒鯖魚▫️野萊警餅▫️明大子照糖汁飯國▫️唐場味嚐豆腐▫️蕃茄▫️野菜沙律

🐟蒲燒潮鯛魚腩定食 $128 「期間限定」

🇯🇵和風全日朝食 $118

▫️玉子燒/溫泉蛋