Hakata Concepts

2024-05-23 90 views
嗰日朋友講起 佢係黃金廣場食咗間鐵板燒性價比好高住屯門咁耐竟然冇聽過屯門有鐵板燒 ,梗係即刻要嚟試下佢啦!雖然今日落雨呀,但係見到outdoor既佈置,已經即刻話下次可以試吓食其他嘢,試吓佢outdoor 好靚 ,喺屯門好少見到呢啲啊唔係啲咩特別日子就簡簡單單嗌個set 食仲有刺身食就緊係嗌個刺身拼盤食吓啦好快就又中俾我同另一半清晒魚生款式多 又夠新鮮松葉蟹茶碗蒸啖啖松葉蟹肉 用料豐富帆立貝燒得啱啱好唔會太熟,個醬汁仲好開胃添🤩四元豚 不嬲都唔覺得豬會有啲咩特別,黎到另一半係咁讚得好食,食起上嚟又真係比我預計中好好多鮑魚如果生熟程度燒得好好,成日都話鐵板燒最緊要啲材料夠新鮮跟住師傅話,今日幫我哋upgrade咗由櫻花蝦炒飯,變咗做鵝肝炒飯,正常我係唔會食得晒個炒飯㗎,佢個炒飯又大碗,我忍唔住食哂成個飯😂好香口餐飯未食完,已經同另一半諗緊幾時要帶埋屋企人黎食,仲諗定帶佢哋食邊個餐😄😄
嗰日朋友講起 佢係黃金廣場食咗間鐵板燒性價比好高

住屯門咁耐竟然冇聽過屯門有鐵板燒 ,梗係即刻要嚟試下佢啦!

唔係啲咩特別日子就簡簡單單嗌個set 食

仲有刺身食就緊係嗌個刺身拼盤食吓啦

好快就又中俾我同另一半清晒
魚生款式多 又夠新鮮

松葉蟹茶碗蒸
啖啖松葉蟹肉 用料豐富

帆立貝燒得啱啱好唔會太熟,個醬汁仲好開胃添🤩

四元豚

鮑魚
如果生熟程度燒得好好,成日都話鐵板燒最緊要啲材料夠新鮮

2024-01-20 212 views
位於黃金海岸商場一樓戶外,環境好大好舒服。對出望到海,晚上有星星月亮,戶外藤椅好有小島feel,日頭嚟打咭一流。晚上係度食下野🍗,嘆返杯🍹,傾下偈,真係好chill😌,最重要唔嘈,真係可以慢慢傾。如果覺大風,有啲位有暖爐,好貼心。戶外以小食飲品為主,如果飯後嚟飲杯野Happy Hour有Buy 1 Get 1。🍽️是晚餐點:🧆章魚小丸子 $78乾身,皮較脆,味道OK。🍝明太子忌廉烏冬 $98黑碟配粉紅色醬好夢幻,面頭仲有啲花瓣做裝飾好靚。🍗吉列拼盤配他他醬 $128吉列蠔果然冇失望,蠔味好出,吉列唔太厚,好味。芝士薯餅嘅流心芝士要趁熱食,鐘意😋。有少少失望係炸蝦換左炸雞槌,不過都好食,juicy而且有造型,不過我想食蝦囉😆。🍱兒童樂園餐 $138難得有兒童餐,就童心一下啦🤣。份量唔細,有沙律,茶碗蒸,玉子燒,烏冬,炸物。雖然都係烏冬,但唔係明太子忌廉烏冬果隻,係扁身幼啲,口感唔同。🍸Hemingway Daiquiri $98非常易入口,好fresh。Rum酒底,以鮮檸汁,西柚汁調配。🍹LE Blood orange tonic $55就係有味有汽,水囉😆。

🍽️是晚餐點:
章魚小丸子

🧆章魚小丸子 $78
乾身,皮較脆,味道OK。

🍝明太子忌廉烏冬 $98
黑碟配粉紅色醬好夢幻,面頭仲有啲花瓣做裝飾好靚。

吉列拼盤配他他醬

🍗吉列拼盤配他他醬 $128

兒童樂園餐

🍱兒童樂園餐 $138

Hemingway Daiquiri

🍸Hemingway Daiquiri $98

LE Blood orange tonic

🍹LE Blood orange tonic $55
就係有味有汽,水囉😆。

2024-01-16
章魚小丸子
吉列拼盤配他他醬
兒童樂園餐
Hemingway Daiquiri
LE Blood orange tonic
2024-01-12 967 views
今日黎咗屯門約friend飲嘢chill下,佢介紹我去黃金海岸商場,話呢個天氣最適合去😆 呢位朋友識飲識食,應該信得過。黃金海岸商場有得泊車好方便,好耐冇嚟過,成個氛圍都正😍 我哋去咗一樓<Hakata Concepts>, 呢間餐廳原來有食omakase架,但原來有室外位係飲酒同食小食, 飲嘢嘅位置有架cocktail車仔,好鬼有型😎今日天氣好好,雖然係露天但座位設計唔會當風,坐出面真係好正👍 飲品有紅酒、白酒、sparkling、cocktail同冇酒精選擇,我個friend就飲咗果汁,因為揸車,我就梗係試下cocktail啦🫶🏻🌟Tommy's Margarita呢杯歷史悠久嘅雞尾酒,用咗tequila加上青檸汁等,我覺得味道都幾好,比起用橙酒做base,我更加鍾意用tequila👍🌟脆炸北海道薯條配黑松露醬飲酒緊係要食啲小食啦,份量都好多,新鮮熱辣配黑松露醬,一定惹味😍🌟章魚小丸子一碟有六粒,裏面都好足料㗎,千祈唔好一啖吞落去呀,裏面好熱㗎,好好味🥰🌟明太子忌廉烏冬個汁嘅比例啱啱好,唔算好濃烈,烏冬質素係好嘅,兩個人食實夠食😌🌟吉列拼盤配他他醬唔知係咪共用返omakase嗰邊嘅

🌟Tommy's Margarita

🌟脆炸北海道薯條配黑松露醬

🌟章魚小丸子

🌟明太子忌廉烏冬

🌟吉列拼盤配他他醬
唔知係咪共用返omakase嗰邊嘅廚房,呢度啲嘢食真係好味,尤其是炸嘢真係好出色,呢個拼盤一定要叫, 拼盤有炸蝦、吉列蠔同埋炸芝士薯餅,三樣都超正😎

原來係黃金海岸商場飲嘢係咁正,我覺得坐一樓露天地方,比坐地下其他餐廳更加好,又舒服又有私隱🫶🏻 最緊要係個feel正呀嘛,啲嘢食好味更加係bonus啦😍 下次再嚟我都會選擇呢間😎

2024-01-09
5 day(s) ago 0 views
晚餐想食返餐好嘅, 去左黃金海岸商場食鐵板燒🔥去到商場搵左, 原來係地下上一層超市再入, 想嚟試嘅朋友要記住啦🫢『晚市定食一人餐』『茶碗蒸』蛋清湯甜, 一定要試🥚『帆立貝.四元豚』帆立貝大大隻, 豚肉切成豚肉粒, 三粒都好有咬口🍴『櫻花蝦炒飯』櫻花蝦、洋蔥、蔔蘿粒等配料炒成一碗, 渾然天成!『漬物.湯品』漬物係麵醬蒜頭, 湯品係麵豉湯🥣另外叫左一set 雜錦魚生帆立背、甜蝦、三文魚、吞拿魚赤身、海膽, 鮮度正路, 另外新鮮wasabi 好味😙後記, 黃金海岸最出名係有間遊艇會有海景睇, 朋友食完忍唔住望去睇左陣海景✌🏼°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°Hakata Concepts📍 屯門青山公路 - 掃管笏段1號黃金海岸商場1樓25A-C號舖#MrsLong #hk #Longs #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers #鐵板燒

『晚市定食一人餐』

『茶碗蒸』
蛋清湯甜, 一定要試🥚

『帆立貝.四元豚』
帆立貝大大隻, 豚肉切成豚肉粒, 三粒都好有咬口🍴

『櫻花蝦炒飯』
櫻花蝦、洋蔥、蔔蘿粒等配料炒成一碗, 渾然天成!

『漬物.湯品』
漬物係麵醬蒜頭, 湯品係麵豉湯🥣

另外叫左一set 雜錦魚生

Hakata Concepts

6 day(s) ago 0 views
週末嚟到黃金海岸散心,順便嚟試吓呢間之前:bookmark左嘅隱世鐵板燒。.首先來一份刺身拼盤有油甘魚、海膽、甜蝦、帶子、三文魚。海膽份量慷慨,味道鮮甜。三文魚肥美,帶有油香。.接下來就係晚市鐵板定食.松葉蟹茶碗蒸蒸蛋香滑水嫩,配上松葉蟹味感覺更奢華,口感更豐富。.帆立貝.四元豚滿載瑤柱鮮味的北海道帆立貝,配上特製的柚子醬汁,鮮味更加突出。北海道豚肉,則配上昆布鹽,香氣濃郁,沾著吃味道很獨特,很有質感。.櫻花蝦炒飯真材實料的櫻花蝦炒飯,炒飯粒粒分明,櫻花蝦香酥細緻的口感,整體鹹香惹味。.漬物.湯品泡菜味漬物酸酸甜甜,很喜歡這種甜味,味道一試難忘。

首先來一份刺身拼盤

接下來就係晚市鐵板定食
松葉蟹茶碗蒸

蒸蛋香滑水嫩,配上松葉蟹味感覺更奢華,口感更豐富。
帆立貝.四元豚

櫻花蝦炒飯

漬物.湯品

泡菜味漬物酸酸甜甜,很喜歡這種甜味,味道一試難忘。
2024-06-03 0 views
Hakata Concepts位於黃金海岸商場,是一家充滿情調的餐廳。這裡營造出浪漫的氛圍,非常適合慶祝生日或情侶慶祝週年紀念。無論是氛圍、服務還是食物,都能讓人感受到一種特別的用心。今次男朋友點了餐廳的鐵板特選晚市定食,價格為HKD298,這個套餐包括了以下食物:蟹肉茶碗蒸 - 蟹肉鮮甜,蒸蛋滑溜。每一口都帶來滿滿的蟹肉風味,融合在柔滑的蒸蛋中。帆立貝 - 撘配了胡椒柚子醬,帶來了意想不到的美味組合。帆立貝鮮美多汁,加上胡椒柚子醬的微妙調味,令人十分驚喜。四元豚 - 四元豚配上了鹽味昆布,味道出奇地夾。肉質鮮嫩,加上鹽味昆布的提味,帶來了豐富的層次感和口感。還附有四件蔬菜,中和了豚肉的油膩感。櫻花蝦炒飯: 櫻花蝦炒飯是這個套餐的完美收尾。飯粒粒分明,炒得乾身,香氣四溢。搭配櫻花蝦的鮮甜,每一口都帶來滿滿的滿足感。除了套餐之外,我們還點了一個刺身盛會。這個盛會包括了吞拿魚、三文魚、甜蝦、帶子和海膽等多種新鮮的海鮮。每一塊刺身都十分新鮮。小總結❤️❤️❤️❤️❤️📌服務很好, 不斷幫你收碟及加添茶水📌環境很好, 有戶外座位提供📌Openrice 訂座有折扣, 性價比高#hkfood #hongko

小總結❤️❤️❤️❤️❤️
📌服務很好, 不斷幫你收碟及加添茶水
📌環境很好, 有戶外座位提供
📌Openrice 訂座有折扣, 性價比高

#hkfood #hongkongfood #hkfoodie #hongkongfoodie #hkfoodporn
#hkfoodlover #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodculture #hkfoodscene #dailyymiscctungg
  • 四元豚
唔講都唔知原來黃金海岸有一間咁好食嘅鐵板燒 仲要價錢都唔會好貴🫣食完仲可以望吓個海散吓步添🌕🐽鐵板特選晚市定食 $298唔洗300蚊可以食到鐵板燒 其實都幾抵下🫣仲要好好食好高質😍🦀茶碗蒸驚訝嘅茶碗🫣松葉蟹嘅份量好多 茶碗蒸亦都好滑好好有蛋味 好食🥰🥰帆立貝今晚嘅MVP🤩呢粒帆立貝真係煎得好出色🥹煎到好香 食得出好新鮮 好鮮甜嘅感覺😋下面配上兩款海藻類嘅雞冠草 幾得意😝再配上佢地特製嘅醬汁 好好食😍🐖四元豚四元豚嘅肉味比較濃 肉質鮮嫩同有彈性😚估唔到豚肉都可以煎得咁出色🫣一咬落去肉汁爆曬出嚟 好juicy 仲要一啲都唔韌😋建議可以配埋昆布鹽一齊食 味道更加match🩵🦐櫻花蝦炒飯本身應該係櫻花蝦炒飯 轉咗做鵝肝炒飯🤤好幸福🤍炒飯粒粒分明 仲要將鵝肝嘅油份炒飯用 勁香鵝肝味超正🥰但成件事又唔會好油膩喎😚🍲漬物 湯品以漬物同湯品做個完美嘅結尾🫶🏻🍣 博刺身盛合 $288呢個刺身幾值得嗌😳會有5種時令嘅刺身🤍有三文魚 鯛魚 油甘魚 甜蝦同海膽🥹🤤樣樣刺身都好新鮮好鮮甜😋特別要讚吓海膽💛完全冇電油味 好creamy同鮮甜🫣份量都好足👍🏻

🐽鐵板特選晚市定食 $298

🍲漬物 湯品
以漬物同湯品做個完美嘅結尾🫶🏻

🍣 博刺身盛合 $288
2024-06-02 0 views
今次黎到屯門黃金海岸二人世界,試吓食呢度嘅席前鐵板燒!今次叫咗個鐵板燒餐有前菜同刺身拼盤。刺身有帶子、櫻花蝦、拖羅、三文魚同海膽。前菜就有茶碗蒸。終於嚟到重頭戲鐵板燒,食鐵板燒最大嘅樂趣就係可以欣賞廚師為你製作食物,而且可以同佢交流,呢度嘅師傅都非常有禮貌同健談為我哋逐一介紹。主菜有北海道鮮帶子+北海道4年豬。帶子鮮甜彈牙,北海道豬肉味香濃再加埋鐵板櫻花蝦炒飯。份量唔算太多啱啱好,食完行咗出外面一邊散步一邊欣賞下黃金海岸嘅風景,吹下海風,真係大滿足👍🏻

今次黎到屯門黃金海岸二人世界,試吓食呢度嘅席前鐵板燒!

激嬲女朋友系列…平時食開鐵板燒廚師發辦都係去中環銅鑼灣尖沙咀,今次學人入去黃金海岸…經歷大長征個半鐘,終於入到去黃金海岸食飯👀係咪好期待呢?女朋友book咗我哋人生第一次食超級簡約版嘅鐵板燒😂$298可以食到啲咩?一人$298前菜-漬物 蒜頭兩粒- 茶碗蒸- 帆立貝.四元豚主菜櫻花蝦小炒飯湯品 味噌湯可能淨係適合小鳥胃女朋友食,我哋唯有再叫多個刺身博•刺身盛盒 $288甜蝦、帶子、三文魚、吞全魚、海膽兩個女仔都食唔飽🌝店員問我哋要唔要追加鐵板燒龍蝦😗我哋都係放棄,女朋友落去麥當勞買20件麥樂雞食先👀呢餐飯真係夠晒有誠意🥰Hakata Concepts (屯門)屯門青山公路 - 掃管笏段1號黃金海岸商場1樓25A-C號舖#輕食鐵板燒

一人$298
前菜
-漬物 蒜頭兩粒
- 茶碗蒸
- 帆立貝.四元豚

主菜
櫻花蝦小炒飯

湯品 味噌湯

可能淨係適合小鳥胃女朋友食,我哋唯有再叫多個刺身

博•刺身盛盒 $288
甜蝦、帶子、三文魚、吞全魚、海膽

呢餐飯真係夠晒有誠意🥰

Hakata Concepts (屯門)

#輕食鐵板燒
今次book 左個$198一位嘅午市鐵板燒套餐🎉首先入去到侍應哥哥好好禮貌咁帶左我地入坐👍🏻環境黎講就係一間正常鐵板燒嘅餐廳😃咁跟住就講下野食:一開始上左兩個前菜分別係蟹肉蒸蛋🦀同沙律🥗個蒸蛋都幾多蟹肉同埋幾甜有少少出乎意料🫢至於個沙津就冇咩特別啦😂之後就上左燒野菜配燒銀鱈魚🐟野菜加左牛油燒好好食🤤銀鱈魚都好新鮮配埋佢個醬好好味😋不過略嫌份量可以多少少🤏之後比左$100加個A5和牛薄燒🤩牛肉食落入口即溶😍個火候控制得岩岩好😎之後再上左份刺身同卷物,呢2份對我黎講都係正正常常但可以填飽d個肚😂👍🏻最後上埋個炒飯😃個炒飯都炒得唔錯👍🏻食落粒粒分明同埋幾香😚最後個豆腐雪糕好香豆味🤫好想encore 多份呀🥹Overall 黎講$198食到一份鐵板燒其實都好抵🫰🏻所以都預左食材唔會係好高級🤫但可以係呢種食材做到不錯嘅味道都算不錯啦👍🏻加上佢嘅服務都幾好,會不斷幫你加茶同幫你收碟🤓但佢嘅上菜順序應該上錯左比我地😂應該要上曬刺身、湯同卷物先上主菜🥲呢方面可以再做好少少🤏但呢間嘅性價比對我黎講係幾高嘅餐廳🫢會係我如果想平平地咁食個鐵板燒嘅好選擇😋味道:7.5/10價錢:8/10服務:7.5/10環境
今次book 左個$198一位嘅午市鐵板燒套餐🎉
最後上埋個炒飯😃個炒飯都炒得唔錯👍🏻食落粒粒分明同埋幾香😚
最後個豆腐雪糕好香豆味🤫好想encore 多份呀🥹

味道:7.5/10
價錢:8/10
服務:7.5/10
環境:7.5/10

2024-05-25
$200 (Lunch)
2024-05-27 12 views
黃金海岸的Hakata Concepts是一間令人驚喜的日本料理店。這次的用餐體驗讓我對這間店留下了深刻的印象,值得分享給大家。鐵板特選晚市定食 $298這個套餐包括了帆立貝、四元豚、櫻花蝦炒飯、漬物湯品,以及特別要求的茶碗蒸。帆立貝的鮮甜味道令人難忘,搭配上四元豚的嫩滑肉質,兩者的完美結合讓每一口都充滿驚喜。櫻花蝦炒飯更是這個套餐的亮點之一,炒飯粒粒分明,香氣撲鼻,櫻花蝦的獨特風味讓人回味無窮。漬物湯品作為配菜,清新爽口,為整餐增添了平衡感。茶碗蒸口感細膩,入口即化,溫暖的口感讓人倍感滿足。博刺身盛合 $288這個刺身拼盤包括甜蝦、帶子、三文魚、吞拿魚和海膽。每一款刺身都非常新鮮,尤其是海膽,口感絲滑,味道濃郁,讓人感受到大海的鮮美。甜蝦的鮮甜、帶子的柔嫩、三文魚和吞拿魚的豐富口感,無不讓人驚嘆。這個刺身拼盤絕對是愛吃刺身的人的不二之選,每一口都能感受到廚師對食材的用心和技巧。總結來說,Hakata Concepts的食材新鮮,用料考究,料理精緻。這次的用餐體驗非常愉快,從前菜到主菜,每一道菜都能感受到廚師的心血和巧思。店內環境舒適,服務周到,讓人有賓至如歸的感覺。這間店不僅適合家庭

鐵板特選晚市定食 $298

刺身盛合 $288

總結來說,Hakata Concepts的食材新鮮,用料考究,料理精緻。這次的用餐體驗非常愉快,從前菜到主菜,每一道菜都能感受到廚師的心血和巧思。店內環境舒適,服務周到,讓人有賓至如歸的感覺。這間店不僅適合家庭聚餐,也是與朋友小聚的好去處。下次有機會,我一定會再次光臨Hakata Concepts,探索更多美味。
2024-05-22
Dining Offer
Tasting Event
2024-05-24 15 views
放假就要對自己好一點😎就去到屯門黃金海岸.呢個地方好有澳門feel🤗好親切😙呢間又有鐵板燒亦都有OMAKASE嘅日式料理餐廳🫶🏻餐廳位於較隱世的屯門黃金海岸商場一樓,環境清幽人,餐廳有室內室外,室內環境氣氛新派簡約,有一片蘆葦牆供客人打卡;室外露天位置可以一邊望著海景一邊chill🥂前菜雜菜沙律帶日式胡麻醬,先開一開味蕾😉刺身六點盛🈶海胆,带子,甜蝦,立魚,三文魚,鯛魚,款款都厚切🤗口感一流,咬下彈牙又juicy💯新鲜程度爆燈😍鐵板蒸蛋半生的熟蘭王蛋,加了蜆汁高湯及蟹絲,質地柔軟滑嫩如雲朵,蛋味濃郁又帶點鮮味,口感一流👍👍鐵板燒兩盛帶子伴以柚子盐酱,味道好獨特,有蛋黄酱嘅香氣,又有柚子盐果份清新,配以半熟带子,完全带出带子嘅鲜甜味🤩日本豚肉厚切煎香,香氣直逼味蕾,配上醃漬紫菜乾一齊食,豐富左味道層次🌟櫻花蝦炒飯櫻花蝦的香氣與珍珠飯糅合在一起,師傳手勢純熟,快速已炒至金黃,配上日本蛋及蔥花,口感乾爽,味道香口😍師傳會好細心問喜好,十分貼心💯湯品白麵鼔湯,比較清淡,但鮮味十足,若然配海鮮相信會更好👍餐廳分兩邊席前料理區,供應精緻的日式料理,分別是OMAKASE及Teppanyaki日式鐵板

前菜
雜菜沙律帶日式胡麻醬,先開一開味蕾😉

刺身六點盛

鐵板蒸蛋

鐵板燒兩盛

櫻花蝦炒飯

湯品
白麵鼔湯,比較清淡,但鮮味十足,若然配海鮮相信會更好👍

餐廳分兩邊席前料理區,供應精緻的日式料理,分別是OMAKASE及Teppanyaki日式鐵板燒,亦有酒吧位享用酒類特飲🍸🍹🍾所有價位均屬入門級,定價合理✅

2024-05-08 67 views
For starter, we ordered 3 types of sushi and they were juicy and fresh that melt in my mouth.We ordered the Teppanyaki Lunch Set, the seafood was fresh especially the Abalone. The lobster toast was very special and yummy. The Japan A5 Beef was served with onion which add some texture to the beef and elevate the taste🤪The lobster soup was creamy and absolutely delicious! Wanna have another one.Good food, nice place and good service. End with a cup of coffee and tofu icecream, great afternoon spen

Good food, nice place and good service. End with a cup of coffee and tofu icecream, great afternoon spend with this restaurant🙂😋
2024-03-20 205 views
第一次去呢間開左一年既日式餐館,A級服務,食物有質素,menu 都幾特別,好似薰魚。每個菜式都會介紹,份量都幾夠食,環境有小小窄但問題唔大。每個員工都好體貼食客,最後驚喜既生日蛋糕,仲有禮物送。生日去呢度食都係唔錯選擇。 一家人成個過程都食得好開心。 希望下次去又有新驚喜!
2024-03-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
  • 焦糖鵝肝多士
2024-02-02 245 views
琴日收工 聽朋友約咗去黃金海岸食晚餐,今次我哋食Hakata concepts,餐廳有冇好多戶外座位 好chill😍 不過因為我哋當日落雨所以坐唔到戶外 有啲可惜 下次一定好天會再嚟🤍-酥炸北海道薯條配黑松露醬熱辣辣勁香口 黑松露味勁濃厚 簡直每一條都沾滿晒黑松露醬👍🏻😍 一邊飲酒一邊食薯條,一邊談心 真係勁chill💯 -明太子忌廉烏冬明太子醬好香 沾滿烏冬上,烏冬都幾有口感而且佢賣相有裝飾花好靚 份量都幾多下兩個女仔食啱啱好🤍-另外,我哋叫咗花束拼盤 有啲乾果點綴,仲有風味火腿 芝士同新鮮沙律菜 沙律非常新鮮 仲有配咗個沙律醬 有陣蒜味勁香😋打卡必備💯💯-飲品方面,我哋叫咗Long Island同埋叫咗杯Mocktail outside,味道甜甜地,我好重橙汁同菠蘿汁味~經典嘅Long Island,酸甜之中帶有濃郁嘅酒香,風味獨特,但係飲落非常順口,飲酒嘅話絕對係必點之一-
琴日收工 聽朋友約咗去黃金海岸食晚餐,
所以坐唔到戶外 有啲可惜 下次一定好天會再嚟🤍
酥炸北海道薯條配黑松露醬
明太子忌廉烏冬
明太子醬好香 沾滿烏冬上,烏冬都幾有口感
而且佢賣相有裝飾花好靚 份量都幾多下
兩個女仔食啱啱好🤍
另外,我哋叫咗花束拼盤 有啲乾果點綴,
打卡必備💯💯
飲品方面,我哋叫咗Long Island
同埋叫咗杯Mocktail outside,味道甜甜地,
2024-01-30