2010-08-16 11 views
來到八王子,主要是吃他們的氣氛 他們的服務態度很好,我們坐了很久還沒有決定好,我和女朋友是八爪魚怪,侍應主動來介紹我們吃一道芝士八爪魚丸另外我們還點了燒八爪魚。哈哈~ 另一位侍應可能看見我們落單叫了兩客八爪魚,還特意問我們有否叫錯 菜來了,原來他們的芝士八爪魚丸不是釀芝士在裏面的,而是在面頭加上一塊去焗。可能是焗多了時間吧,面頭焦了一片。但是味道真的很好,芝士的味道很夠,但又不搶八爪魚的味道。雖然$40多元有點貴,但我們其實還想追加一客呢!
來到八王子,主要是吃他們的氣氛

他們的服務態度很好,我們坐了很久還沒有決定好,
我和女朋友是八爪魚怪,侍應主動來介紹我們吃一道芝士八爪魚丸
另外我們還點了燒八爪魚。
哈哈~ 另一位侍應可能看見我們落單叫了兩客八爪魚,
還特意問我們有否叫錯

菜來了,原來他們的芝士八爪魚丸不是釀芝士在裏面的,
而是在面頭加上一塊去焗。可能是焗多了時間吧,面頭焦了一片。
但是味道真的很好,芝士的味道很夠,但又不搶八爪魚的味道。
雖然$40多元有點貴,但我們其實還想追加一客呢!
賣相不好但很好味
2010-08-10
賣相不好但很好味
  • 芝士八爪魚丸
在時光隧道的另一端,你想看見什麼?好像走進多拉A夢的時光抽屜裡,過去就活在眼前,時間就此凝結在片刻間。這次帶大家到昭和時代的日本,過了這個大門後面,時間瞬間往後退回三十年代...甫入店裡,播放的音樂是鐵甲萬能俠、三一萬能俠等等的卡通片主題曲,先由聽覺感官帶動大家。牆上裝飾著的是老日本的廣告海報,是店主的珍藏吧! 菜單中印上家人朋友的舊照片,保持著懷舊風。吃的是較新派的日本菜。飲品餐牌有夠幽默。天氣熱,點了冰凍的清酒,星期六喝點酒都不怕醉掉,明天不用上班,說真的,喝了這麼一點情緒已經有點high了。山葵牛柳煮HK$75牛柳肉質是蠻嫩的,都只怪山葵做的醬汁太濃,或是下得太猛,加在牛柳上過鹹,我想問...要伴飯吃的嗎?如果醬汁份量合理的話,其實滿香的,很有山葵的辛辣刺激。味噌蟹羔壽司HK$48賣相倒不細緻,包裹的紫菜斜斜歪歪的,抱著點了就吃的心態,味道...竟然是...濃得化不開的蟹羔...滿口都是香及鮮味,味噌引出的蟹羔的鮮甜,隱藏了海鮮的腥,味蕾上好一段時間都在懷念那份滑溜的層次。一口薄餅免治吞拿魚腩HK$68所謂的薄餅其實是法國長飽,本應是強烈對比的口感,法飽欠缺香脆,略遜一籌,吞拿魚
在時光隧道的另一端,你想看見什麼?

山葵牛柳煮HK$75

味噌蟹羔壽司HK$48

一口薄餅免治吞拿魚腩HK$68
所謂的薄餅其實是法國長飽,本應是強烈對比的口感,法飽欠缺香脆,略遜一籌,吞拿魚腩切得幼細,伴入青蔥和奇妙醬(Mayonnaise),很西式的吃法吧!我覺得如果麵飽有烘烤過,味道應會更好。

和風酸汁燒蠔(牡蠣)HK$25/隻
味道不錯,蠔燒得蠻合火候,僅僅熟的口感很滑,蠔肉有鮮勁。

燒雞皮HK$13
點了一串燒雞皮,皮有點太薄,油份不足,咬下雖有脆脆的感覺,但不算出色。

燒飯糰HK$25/個
外層燒得香脆可口,烘烤得乾身的日本米,滲透出陣陣米香,木魚絲的餡料,豐富了內裡鬆軟有致的不同味覺。近三十分鐘才端上檯,等很久。

炸魷魚鬚HK$45
這個是老公先生點的,不論是喝中式早茶要吃炸魷魚鬚,就連日式料理也要點炸魷魚鬚,我的老公先生很愛吃這個。炸粉有點過厚,令這個有點失色。

日式年糕薄餅HK$48
店員指示要盡快吃,怕年糕黏著鐵板,看樣子好像很硬,用筷子又黏著,夾起來有點狼狽。溶掉的芝士底下是茄汁肉醬,有點令我意想不到,酸辣味道伴著超級Q的年糕,嚼起來有三分鐘說不出話,口腔裡都是年糕。如果拿去火烤的話,味道和口感都像麻糬。

往洗手間的路,沿途很多電影海報,佈置得像電影院的梯間,洗手間內依舊播放50-70年代的電視卡通片歌曲,貫徹始終的懷舊風情。來這裡是感受氣氛多於一切...

我的部落格:

牆上掛著很多懷舊海報
山葵牛柳
味噌蟹羔壽司
一口薄餅免治吞拿魚腩
和風酸汁燒蠔(牡蠣)
燒飯糰
日式年糕薄
牆上掛著很多懷舊海報
味噌蟹羔壽司
  • 一口薄餅免治吞拿魚腩
2010-06-23 13 views
   今天姑姐放假,特意來尖沙咀和我吃飯。午膳時間到處都是人,因此她要早點找座位。   她很早便到了,更是不好意思霸著座位太久,便打給我,把餐單讀出,著我選,我毫不猶豫就選了鰻魚,因為我實太喜歡吃鰻魚了,不管在哪家餐廳,只要是日式的,我一定點鰻魚,要的是鰻魚定食,她則要了天婦羅烏冬。   我去到的時候菜己全上了。看到色澤這麼深而肥美的鰻魚,實在讓我很感動,甜甜的濃濃的蒲燒汁,敗筆是白飯,不夠煙靭,沒有黏性,而麵豉湯的味道出乎意料地不鹹,還冒著煙的。實在太棒了。   我坐著和姑姐聊天,不經意看看餐廳舊環境,牆上張貼著日本舊式電影的海報,到處掛滿了日式懷舊貼紙和掛畫,因為刻意營造的舊日本的環境,燈光有點暗,收銀處那裏還有很多日本的懷舊玩具和日用品,有水壼筆袋之類的,使我想起我在日本的大阪,鄉郊的地方。   在這裏竟然有咖啡作為餐飲,是另一驚喜,姑姐竟都貼心地為我點好了。濃郁而滾燙的,在微涼旳下雨天,讓我感到好幸福。  謝謝姑姐的宴請。

謝謝姑姐的宴請。
2010-06-23
牛肉豆腐鍋定食$72 ~ 經店員推薦下,果然不是肥牛,而是又厚又大塊很入味的牛肉.可是豆腐只得一小磚. 一大碗白飯我只食了兩匙 很是浪費呢!日式叉燒拉麵定食$45 ~ 見友人的叉燒切得很厚,而湯底是白白的.
2010-05-25
$72 (Lunch)
2010-05-30
服務8點前$18一杯,除便飲下$18叫OK牛舌露荀豬肉串:麻麻哋針魚刺身:細瘦,鮮甜唔腥 OK烏冬 : 無味唔掂雪糕:4個人, HK$1,370.-
2010-05-10
Celebration
Birthday
2010-05-26 1 views
啱啱去完,可以用難食兩個字唻形容!首先講佢嘅梅酒,8點前$18一杯平通街,細杯就預咗架喇,不過就勁淡,同飲水冇咩分別。嘢食就叫咗。。。泡菜炒豬肉:acceptable喇雞翼2串:完全冇味雞肉丸串:ok喇露荀豬肉串:麻麻哋燒花魚:一般自家制魚餅:最難食,係街市買d鯪魚肉煎仲好味過佢,又或者煎釀三寶d魚肉都好過佢。我都唔係咀刁嘅人,但我真係覺得好難食。。。。一定冇下次,sorry
啱啱去完,可以用難食兩個字唻形容!
泡菜炒豬肉:acceptable喇
雞翼2串:完全冇味
雞肉丸串:ok喇
露荀豬肉串:麻麻哋
燒花魚:一般
2010-05-26
2010-05-15 1 views
同朋友仔gathering, 朋友仔見到呢間都幾多笑臉就揀左呢間試下啦~~間舖d裝修都好有特色~~我地叫左八王子西京燒, 日式年糕薄餅, 海膽炒飯, 和牛泡菜卷, 刺身拼盤, sushi拼盤, 仲叫左支獺祭相片欠奉, 因為實在等得太耐太耐, 食物一黎就即刻醫肚!!!!!首先上左八王子西京燒, 雞翼入面有條蔥雞翼幾香, 不過自己返屋企幫雞翼拆骨, 搽d蜜糖, 放入焗爐, 可能仲好味!!再黎和牛泡菜卷, 完全食唔到牛味..仲有塊牛好韌...之後就等等等, 拎支酒都要等等頂唔順, 叫waiter 拎住支酒黎飲住先~~~佢都好好笑容~~~不過開酒時將d酒噴晒喺地下...無奈飲住酒等多大半個鐘, 再黎刺身拼盤, sushi拼盤三文魚有陣不能形容geh怪味!唔通平時食o個d都係cheap野, 有呢陣味先係新鮮?!海膽炒飯幾香口, 但無咩特別最後等多陣上埋日式年糕薄餅經過呢餐飯, 對"薄餅" 有了疑惑所謂日式年糕薄餅, 係塊cheese放o係年糕上面, 再鐵板上唔通年糕係餅底, 芝士係餅餡...?!咁平時食意粉, 上面有d餸, 我諗都可以叫薄餅!!年糕一d都唔煙韌, 芝士係卡夫cheese? 溶都唔

間舖d裝修都好有特色~~
首先上左八王子西京燒, 雞翼入面有條蔥
再黎和牛泡菜卷, 完全食唔到牛味..
仲有塊牛好韌...
之後就等等等, 拎支酒都要等等
頂唔順, 叫waiter 拎住支酒黎飲住先~~~
佢都好好笑容~~~不過開酒時將d酒噴晒喺地下...無奈
飲住酒等多大半個鐘, 再黎刺身拼盤, sushi拼盤
三文魚有陣不能形容geh怪味!
唔通平時食o個d都係cheap野, 有呢陣味先係新鮮?!
海膽炒飯幾香口, 但無咩特別
最後等多陣上埋日式年糕薄餅
經過呢餐飯, 對"薄餅" 有了疑惑
唔通年糕係餅底, 芝士係餅餡...?!
咁平時食意粉, 上面有d餸, 我諗都可以叫薄餅!!

年糕一d都唔煙韌, 芝士係卡夫cheese? 溶都唔溶
好難食!!

2010-05-14
2010-04-21 7 views
午飯時間幫襯八王子已好幾次,不過直至前兩天先得知道下雨天有九折優惠。那天一個人去,看見他們換上新餐牌。款色增加了的同時價錢都加了一點點!選了中華冷蒟蒻麵定食。蒟蒻麵的口感不鋪,吃得飽肚時又不會肥, I LIKE IT,連飲品、前菜、及湯不加一58埋單侍應再給我一個10%off下雨優惠,真係由麼地道行遠啲去亞士厘道都直得。
$52 (Lunch)
2010-04-21 5 views
晏晝喺度食嘢儲起兩張廿蚊Coupon,見未試過佢哋晚市就揾埋「日本狂迷」女朋友去試吓。嗰晚女朋友話想飲吓酒兼食d魚生寿司,問侍應有乜飛機貨,佢話有針魚、池魚、帆立貝及粒貝等等。最後都係叫咗最大路嘅池魚,然後叫咗帆立貝寿司、油甘魚寿司及三文魚籽寿司;再叫咗一個魷魚塩辛同芥辣八爪魚做餐前小食;最尾清酒就叫咗上次朋友生日會飲過嗰隻「瀨祭」!餐前小吃同正統居酒屋食嗰d無乜分別,如果無酒飲而淨食呢兩隻重口味小食都會覺得幾咸吓,宜家用嚟送酒就啱啱好!接住嚟嘅係池魚刺身,擺相幾好而食落又食得出好鮮味,係行貨d但真係唔錯吓。跟住再上埋嗰幾款寿司,件件都好新鮮,尤其油甘魚鮮甜爽口。三文魚籽比我有d驚喜,以前食過嗰d都係現成嘢好鬼咸,今次呢d好明顯係自家醃製嘅,不過味醂味重咗d而塩漬反而唔夠重,令味道偏甜咗d,同侍應反映過後希望下次有d改善。見個胃仲放得落野就叫多碗湯烏冬食吓,無乜特別,算淥得唔太差,個鰹魚湯做得幾好。

池魚刺身
魷魚塩辛
瀨祭
  • 池魚刺身、瀨祭
2010-04-13 12 views
買完 roll,隨意的走就來到了亞士厘道沒有什麼特別心水的食店,所以隨意走進了八王子。因為天氣太熱,我跟女友一坐下就叫了兩杯飲品女友的: 原味乳酸飲料 $31 我 的 : 荔枝味乳酸飲料 $31 女友的那杯味道有點怪,我自己覺得有點似天拿水味的 @@起碼我在別的地方,飲的乳酸原味不是這樣而我那杯,會有99%像在吃荔枝蒟葋的~ 兩杯飲料,我跟女友都覺得不合格的之後我們點了....1. 甜蝦+三文魚刺身 ($42+$42) 兩款刺身都十分新鮮,甜蝦帶有海水的鹹味,好鮮味三文魚也較外面的好吃~2. 牛舌爐端燒 2 串 ($22 x 2) 之前吃過鳥羽的牛舌,這樣一比較之下八王子的牛舌實在比下去這裡的牛舌好韌,另外女友覺得偏鹹了 (可能是店主看到了之前的食評說沒味,所以狂加鹽去燒???)但因為牛舌跟西京燒同時上檯,我懷疑是煮過頭了所以又韌又鹹 @@3. 八王子西京燒 ($48) 這道菜其實是釀雞翼,雖然細細隻,但味道真的不錯只是食完後發現好多油滲出了在碟上 @@4. 日式年糕薄餅 ($48) 比我想像中的要差,而女友說她之前別過另一些地方的跟這裡的差不多5. 海膽炒飯 ($88)
買完 roll,隨意的走就來到了亞士厘道
沒有什麼特別心水的食店,所以隨意走進了八王子。

因為天氣太熱,我跟女友一坐下就叫了兩杯飲品
女友的: 原味乳酸飲料 $31

我 的 : 荔枝味乳酸飲料 $31

女友的那杯味道有點怪,我自己覺得有點似天拿水味的 @@
起碼我在別的地方,飲的乳酸原味不是這樣
而我那杯,會有99%像在吃荔枝蒟葋的~
兩杯飲料,我跟女友都覺得不合格的

之後我們點了....
1. 甜蝦+三文魚刺身 ($42+$42)

兩款刺身都十分新鮮,甜蝦帶有海水的鹹味,好鮮味
三文魚也較外面的好吃~

2. 牛舌爐端燒 2 串 ($22 x 2)

之前吃過鳥羽的牛舌,這樣一比較之下
八王子的牛舌實在比下去
這裡的牛舌好韌,另外女友覺得偏鹹了
(可能是店主看到了之前的食評說沒味,所以狂加鹽去燒???)
但因為牛舌跟西京燒同時上檯,我懷疑是煮過頭了
所以又韌又鹹 @@

3. 八王子西京燒 ($48)

這道菜其實是釀雞翼,雖然細細隻,但味道真的不錯
只是食完後發現好多油滲出了在碟上 @@

4. 日式年糕薄餅 ($48)

5. 海膽炒飯 ($88)

叫這道炒飯是因為聞到鄰桌的人叫了鰻魚炒飯
那種味道好香,所以我們也試試他們的炒飯
炒飯不黏,也確實的吃到海膽~ 份量 2 人來說算接受到
味道好香,好吃。如果一定要找批評的地方,希望下次配料上可以多花心思
而不是只放雜豆 (那些一大包青豆,羅白,粟米的雜豆...@@)

6. 厚燒玉子 ($68)

因為 menu 沒有這個 item,所以我找了店員問問有什麼配搭
店員說有三款的,包括:黑松露 ($88),明太子 ($78),及純蛋 ($68) 的厚燒
因為女友不吃黑松露,我不吃辣,於是叫了厚燒玉子
看到外觀感覺以為不錯,點知一咬下去,立即覺得不好吃
它的感覺好乾身,沒有蛋汁,做不到那種 "內有蛋汁" 及 "外層接近燒焦" 的混合感覺
這道菜收 $68 元,實在不值。
我想起有些茶餐廳的炒蛋也是這樣的乾身,十分難吃

順帶一提,我們進店後不久,
有另一對男女也進來了坐在我們旁邊 (4 人檯分成 2 張 2 人檯那樣)
之後,由於時間都不早了,有多張卡位的客人都埋單走了
可是,店員只為那對男女安排卡位,而沒有詢問我們想不想都轉去卡位
請注意~~ 我們也未 order 食物的~~
這樣的服務,加上食物上的問題,已經減少我再找的意慾
((女友說還有想試的款式,我想,不如下次找別家去吃吧~ ))
上:乳酸;下:年糕
  • 甜蝦+三文魚刺身
  • 八王子西京燒
  • 海膽炒飯
2010-03-31 1 views
啱啱行完K-11同i-Square兩個新場,零收獲(真係唔好行),走去亞士厘道呢條食街,嘩!咁冷清嘅!間間唔洗等位;對食客係一件好事;對食肆係一件白事...揀呢間野係因為試過兩次都要排等位而掉頭走(今日又唔係星期五六)...入到去睇咗陣餐牌就點咗下面幾款野。真澄Blue:細細支藍色樽身睇落好靚,易入口且清甜非常,唔覺唔覺飲咗2支,好彩只係$58支好抵!蕃茄沙律:店長話師傅用香傳統做法,以油醋汁代替之前的芝麻醬,都算唔錯!針魚刺身:之前喺其他地方食都係又細又瘦,今次呢條大條多肉;鮮甜唔腥兼肉質彈牙。砌功精美,等耐d都值得嘅。鰻魚玉子燒:好彩我哋都係大胃一族,玉子件件份量十足,煎得厚實但富有彈性,而且玉子裏面亦食得出香濃嘅鰹魚汁味。清酒煮蜆: 好夠酒味吓;蜆無沙,不過大路野如果失手就抵打啦!啱啱睇番佢d舊食評,又無講到咁差,不過價錢平d就更好!

啱啱睇番佢d舊食評,又無講到咁差,不過價錢平d就更好!
好抵飲!
好飽吓!
  • 針魚刺身
  • 真澄Blue
2010-03-29
見到好評如潮, 一直都想試八王子, 於是同太座去食, 入到去見唔到有日本人都知唔慌正宗, 見到d人都係食烏冬或炒飯咁...但一場來到又即管試下, 結果好失望, 食物意見如下...Asahi 生啤 - 夠凍順喉, 但$50 就略嫌貴左d, 同區如京笹, hokahoka 都唔使$50.芝士酒盜 - 魚腸唔夠幼細, 但都咸鮮, 芝士非常慷慨, 味道幾好.汁燒大葱雞肉串 - 冇乜味, 完全食唔到汁燒, 但都夠熱.明太子蛋卷 - 呢個真係唔掂, 日式蛋卷既質感係好軟棉棉, 應有d似厚蛋治既蛋咁(食過都應該知我講乜) , 但佢係煎蛋皮再卷埋d明太子, 質感硬, 又甩甩散散咁, 味道得糖(或味淋)既甜, 唔似坊間加左木魚花/鰹魚既湯. 咁樣都要 $78! 坦白講, 和民做得好過佢.池魚刺身 - 一般, 唔係好新鮮.炸薯餅 - 夠脆, 蕃薯味甜,幾好食. 軟殼蟹卷 - 唔似用日本米, d飯散既, 最差係軟殼蟹凍既, 如果係回轉都可以理解, 但咁既價錢, 我諗其它料理店都會即炸.埋單共$518, 見到玉子燒已經取消開酒既衝動, 其實裝修唔覺得好有玩味, 枱連醬油, 牙簽, 七味粉呢d配套都冇, 如果

汁燒大葱雞肉串 - 冇乜味, 完全食唔到汁燒, 但都夠熱.
池魚刺身 - 一般, 唔係好新鮮.
炸薯餅 - 夠脆, 蕃薯味甜,幾好食.

埋單共$518, 見到玉子燒已經取消開酒既衝動, 其實裝修唔覺得好有玩味, 枱連醬油, 牙簽, 七味粉呢d配套都冇, 如果要做居酒屋, 真係要改善一下.
2010-03-25
(Non-member)
喺openRice尖沙咀區揾飯食,喺tst的地圖上發掘到八王子。 星期日晚上人不算多,一家人五位坐近門口尚算可以。點了菜式包括特上刺身盛合-出乎以料之外咁鮮甜,當中包括:海膽、拖羅、牡丹蝦、油甘魚等。強烈推介此店的刺身出品!鰻魚芝士卷,美麗的配搭亦有新鮮感。order 6件我食了兩件, yum!到居酒屋一定要試串物,包括:荔枝猪肉卷、牛舌、雞肉丸、雞皮及栗米。雞皮就做得太乾,不過家人最愛牛舌及荔枝猪肉卷!前者不乾不硬後者就諗唔到燒荔枝係咁好味!最後上枱的海胆炒飯就香口但食不到海胆的味道。我比笑呢間小店,因為除了食物質數算中上外飲品亦半價。再送了我一家VIP咭,真識做。
2010-03-14
  • 刺身
2010-03-09 2 views
上星期五想去食呢間野但Full Booking,今日反而有位!8:15 - 入座8:25 - 經推介叫了魴「魚弗」魚刺身、赤貝刺身,熱手打烏冬一碗,李白桃花仙人300ml8:45 - 刺身先上;影「快相」,魴「魚弗」魚外表醜怪,魚肉卻出奇爽甜;赤貝鮮甜唔腥9:10 - 趕時間,手打烏冬一齊上,唔差喎!雖唔算驚為天人,不過都好食過好多烏冬專門店9:25 - 以驚人速度橫掃所有食物同酒水9:30 - 結帳鬆人9:45 - 上到戲院9:50 - 「愛麗絲夢遊仙境」開場分秒必爭嘅一夜!

8:15 - 入座

9:25 - 以驚人速度橫掃所有食物同酒水

9:30 - 結帳鬆人

9:45 - 上到戲院

9:50 - 「愛麗絲夢遊仙境」開場

分秒必爭嘅一夜!
「快相」一張
「快相」一張
2K
2010-03-08 11 views
6-3-2010收工後到尖沙咀食 lunch, 2:xx pm 行勻成條亞士厘道都無乜心水, 朋友提議不如食八王子吧, 還掂以前嚟過 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1960370) 唔太差 -- 雖然其實亦唔太好 繼續避食生嘢, 今次叫了「咖喱天婦羅蝦烏冬定食」: 上次試了個「酸酸叔叔」的木魚清湯底, 所以今次叫了咖喱遮遮掩掩, 果然好少少, 不過咖喱汁稀稀的, 唔香唔辣又唔太甜 (!?), 右埋腍到快「溶」的紅蘿蔔, 薯仔及洋蔥, 其實無乜吃頭; 烏冬就繼續超市質素, 腍腍的, 不過叫幾滑口, 算吧.天婦羅蝦炸得幾酥脆, 不過都幾厚面皮, 食落粉多過乜 中間的蝦肉爽口而無味, 而天婦羅汁就唔夠鹹又唔夠甜, 又無蘿白茸供應, 絕對可用「乏味」來形容 On the side 的前菜係汁煮蘿白牛舌, 牛舌爽身, 帶點味噌香, 呢個反而仲好食 仲有凍咖啡一杯, 齋飲帶點澀, 落嘢後就較易入口, 不過竟然供應花奶, 感覺古古怪怪的.朋友就又食蔥吞拿魚茸丼... 試了少少蔥吞拿魚茸, 味道都幾
6-3-2010

天婦羅蝦炸得幾酥脆, 不過都幾厚面皮, 食落粉多過乜

朋友就又食蔥吞拿魚茸丼... 試了少少蔥吞拿魚茸, 味道都幾淡, 不過索價幾十蚊的定食, 貨色唔多靚都可以理解的...

另散叫了厚燒玉子及燒牛舌 share 食... 厚燒玉子燒得熱辣辣, 食落夠軟熟, 亦幾清甜多汁, 不過蛋香唔多夠, 還是魚一丁 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2032278) 好; 牛舌屬薄切, 燒得尚算乾身, 食落爽口, 但鹽燒都唔「鹽」嘅, 淡咗 d 喎
不過朋友又好似幾喜歡, 就由佢包底吧.

埋單每人約 $120, 印象繼續一般, 應該唔會再來了.
凍咖啡竟然奉上花奶...!?
朋友又食蔥吞拿魚茸丼...
咖喱烏冬唔掂
天婦羅蝦做得酥脆唔油, 但都幾厚粉
玉子燒還不錯, 雖然魚一丁好食 d
鹽燒牛舌, 走鹽?
2010-03-06
$120 (Lunch)
凍咖啡竟然奉上花奶...!?
朋友又食蔥吞拿魚茸丼...
天婦羅蝦做得酥脆唔油, 但都幾厚粉
玉子燒還不錯, 雖然魚一丁好食 d
鹽燒牛舌, 走鹽?