2020-08-31 851 views
Party 首選👍🏼👏🏻 串燒迷不要錯過外送直達 🏠😋精選全消組合😍✨味噌湯🥣 ✨大蔥豬腩肉:豬腩肉肥瘦適中✨免治雞肉棒:推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼 ✨青椒仔✨牛舌✨雞翼:串燒必點雞翼✨雞骨腸😋特選串燒組合😍✨鴨舌:送啤酒一流✨羊架:推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼✨牛肉串✨安格斯牛柳: ✨鰻魚:鰻魚好鮮甜,一啲腥味都冇✨車厘茄:juicy 😋燒汁鰻魚飯鰻魚燒到啱啱好,唔會太乾身,而且好juicy , 而且好鮮甜😋😋吉列雞扒定食吉列豬扒食得多,發覺原來吉列雞扒,肉質會比較嫰滑。$1支啤酒$1杯紅白酒,仲可以低至$10享受全場20多款日式串燒🇯🇵每位首杯指定酒精飲品只需$1 ‼️$1‼️$1‼️————————————Gulu Gulu尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓4/F, Knutsford, 10 Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui電話: 22536668
Party 首選👍🏼👏🏻 串燒迷不要錯過

✨鴨舌:送啤酒一流
✨羊架:推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
✨牛肉串
✨安格斯牛柳:
✨鰻魚:鰻魚好鮮甜,一啲腥味都冇
✨車厘茄:juicy

😋燒汁鰻魚飯
鰻魚燒到啱啱好,唔會太乾身,
而且好juicy , 而且好鮮甜😋

😋吉列雞扒定食
吉列豬扒食得多,發覺原來吉列雞扒,
肉質會比較嫰滑。

每位首杯指定酒精飲品只需$1 ‼️$1‼️$1‼️
————————————
Gulu Gulu
尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓
電話: 22536668
2020-08-26 464 views
下午搜尋到呢間店舖開左Lunch Time到樓下已經睇到佢地廣告牌播緊啲 lunch box set 同串燒set menu店內坐位舒服 order左個吉列雞扒套餐 有沙律菜 有smoked salmon 有湯 再送汽水 抵食 侍應仲話 飯同湯唔夠的話 可以免費添 不過我夠飽了

下午搜尋到呢間店舖開左Lunch Time

店內坐位舒服
侍應仲話 飯同湯唔夠的話 可以免費添 不過我夠飽了

吉列雞扒便當
吉列雞扒便當
2020-07-18 528 views
雖然裝修同埋嘢飲都唔錯,但侍應態度極度惡劣。事源我地叫左啲串燒同一份青口,落單時候女侍應同我哋講話青口要等半個鐘,咁都ok啦。然而等咗一個鐘後,另一位男士應不停地問我哋happy hour last order 有冇嘢要加,大約問咗4次🙃。咁我哋就話俾佢知我哋等咗一個鐘佢份青口麻煩幫我哋追追,佢嘅回應係:「係咁㗎啦,西餐要等一個鐘。」我哋話落單嘅時候佢話半個鐘嘅咋喎,而且我哋都等咗一個鐘啦,請佢去廚房跟一跟。呢位男士應聽完之後極不耐煩咁話:「得啦得啦。」再過多半個鐘之後,佢就拎咗張單俾我哋埋單🌚。Check單既時候發現根本冇落過份青口。我哋問返個男待應點解會冇落,而頭先叫你跟嘅時候又唔出聲。佢問返我哋:「你地幾點交枱?」真係可一不可再🙃🙃🙃
雖然裝修同埋嘢飲都唔錯,但侍應態度極度惡劣。
真係可一不可再🙃🙃🙃
平時去開諾士佛台飲野🥂,通常都係去地舖嗰幾間最出名嘅酒吧,貪佢夠近夠方便又有氣氛,但無諗過原來喺諾士佛台樓上嘅酒吧,環境更加舒服,食物同飲品嘅質素更加高,價錢仲要比地舖嘅酒吧更實惠!今次揀嘅呢間酒吧位置係喺諾士佛台入面一棟大廈嘅4樓,由於佢係一間上樓酒吧,如果唔係特登上網search都未必咁容易留意到。👀事源就係有朋友曾經講過呢間酒吧嘅shisha同飲品都好正,上網睇完佢個餐牌之後發現原來都有正餐選擇,於是就趁着爹哋媽咪結婚周年紀念👨‍👩‍👧‍👦黎呢度幫佢哋慶祝,諗住俾個驚喜佢哋!結果除咗環境一流,食物嘅質素更加比到好大驚喜我哋,而且老闆熱情嘅招待,肯定左自己今次冇揀錯地方!酒吧嘅空間好大好寬敞!👍🏻除咗有一個好大嘅吧枱之外,中間更加有一張桌球枱同兩張beer ping-pong 嘅長枱,客人嘅枱同埋燈就圍住成間舖頭嘅四邊,相隔嘅位置有一段距離,所以私隱度好高,就算大聲啲講嘢傾心事都唔怕比隔離聽到,係三五知己嚟吹水嘅好地方!😎酒吧嘅內部裝修都好華麗,好有賭場嘅豪華feel,特別鍾意吧枱上方嘅咕嚕咕嚕招牌霓虹燈,添加左成間舖頭好chill嘅氣氛。🤟🏻🤟🏻-一入到酒吧坐低之後,店員首先就拎
平時去開諾士佛台飲野🥂,通常都係去地舖嗰幾間最出名嘅酒吧,貪佢夠近夠方便又有氣氛,但無諗過原來喺諾士佛台樓上嘅酒吧環境更加舒服食物飲品質素更加高價錢仲要比地舖嘅酒吧更實惠!今次揀嘅呢間酒吧位置係喺諾士佛台入面一棟大廈嘅4樓,由於佢係一間上樓酒吧,如果唔係特登上網search都未必咁容易留意到。👀

事源就係有朋友曾經講過呢間酒吧嘅shisha同飲品都好正,上網睇完佢個餐牌之後發現原來都有正餐選擇,於是就趁着爹哋媽咪結婚周年紀念👨‍👩‍👧‍👦黎呢度幫佢哋慶祝,諗住俾個驚喜佢哋!結果除咗環境一流食物嘅質素更加比到好大驚喜我哋,而且老闆熱情嘅招待,肯定左自己今次冇揀錯地方!

酒吧嘅空間好大好寬敞!👍🏻

除咗有一個好大嘅吧枱之外,中間更加有一張桌球枱兩張beer ping-pong 嘅長枱,客人嘅枱同埋燈就圍住成間舖頭嘅四邊,相隔嘅位置有一段距離,所以私隱度好高,就算大聲啲講嘢傾心事都唔怕比隔離聽到,係三五知己嚟吹水嘅好地方!😎

一入到酒吧坐低之後,店員首先就拎咗一桶蝦片招呼我哋。呢桶蝦片本身已經計咗落單入面每張枱$40 ,但係蝦片可以無限添加,而且佢唔係普通原味嘅蝦片,而係有辣粉肉鬆係上面,係一流嘅送酒小食
蝦片

主食餐牌

串燒餐牌

因為今晚係慶祝爹哋媽咪嘅anniversary,所以我哋主要都係黎食晚餐,呢度嘅食物餐牌選擇唔算好,主食只有一頁,另外加一頁串燒嘅選擇。所謂貴精不貴多,雖然食物嘅選項唔多,但係每一樣都好好食好高質

煙三文魚小型薄餅
首先講吓媽咪揀嘅小食先,本身媽咪都好鍾意食日本嘢所以佢就揀咗個煙三文魚小型薄餅($78)。雖然薄餅嘅size唔算好大,每一片大概兩至三啖就食完,但上面嘅topping依然好足料,每一片都有一舊煙三文魚,而且番茄醬嘅份量好足夠,配上火箭菜一齊食,口感清新得來又不失三文魚嘅魚香,加上薄餅底唔厚,食完都唔會好飽,係好一道好開胃嘅前菜

卡邦尼闊意粉配流心蛋
主菜方面由我同媽咪揀咗一個粉一個飯。意粉方面我哋點左卡邦尼闊意粉配流心蛋($98)卡邦尼個白汁味道好濃,煙肉洋蔥食得出有預先爆香先再加入去個汁入面,所以令到白汁好香,一啲都唔馬虎!

卡邦尼闊意粉配流心蛋
意粉嘅軟硬程度適中,雖然汁同粉未能夠完全融為一體,但因為流心蛋煮嘅時間調教得啱啱好,撈埋入去個汁同意粉嘅時候就完美咁將成碟意粉昇華。

白汁海鮮意大利飯
另一道都係以白汁為主嘅白汁海鮮意大利飯($98)真係好驚喜,意大利飯烹調好入味唔會過分鹹之餘,飯嘅軟硬程度啱啱好

白汁海鮮意大利飯
而且飯入面嘅海鮮材料非常有份量同足料,包括有青口、蜆、帶子、蝦、魷魚,仲要每樣餸都有幾粒,呢$98真係物超所值

竹炭芝士牛肉漢堡配薯條
而超級食肉獸嘅爸爸同細佬就揀咗三碟肉。先來嘅係竹炭芝士牛肉漢堡配薯條($118)。成個漢堡包嘅味道中規中矩,材料豐富,有番茄、生菜、生洋蔥,仲有半溶嘅芝士,而塊牛肉漢堡亦都好juicy,略嫌黑色嘅竹炭包就冇乜特別啦,同普通包差唔多。

竹炭芝士牛肉漢堡配薯條
不過值得一提嘅係中間個白色汁好特別,好似開稀咗嘅mayonnaise再mix咗好濃嘅酒精,點個漢堡落去食令到成個包嘅味道完全唔同晒,即刻感覺到有半分醉意!

德國鹹豬手配薯蓉及雜酸菜
成餐飯個人最鍾意嘅就係呢一碟德國鹹豬手配薯蓉及雜酸菜($168)!隻豬手非常大,四個人分啱啱好。配菜烹調嘅技巧亦都好高,包括酸菜嘅酸度啱啱好,同豬手好夾,而薯蓉嘅cream味好重,所以個質感好滑好香!

德國鹹豬手配薯蓉及雜酸菜
豬手嘅質感可以話係💯分,完美做到外脆內軟,個皮炸到卜卜脆但係入面嘅肉依然keep到好嫩滑,一切開啲汁就彈晒出嚟,非常Juicy!加埋酸菜薯蓉一齊食,真係令到隻豬手錦上添花,超級推薦👍🏻👍🏻!

特色烤春雞全隻配薯條
最後食嘅一道菜係特色烤春雞全隻配薯條($118),成隻雞嘅size唔算好大,但個皮同豬手一樣炸得趣卜卜,而同時裏面嘅肉依然keep住好滑,唔會好乾,唯一美中不足你係雞偏油膩,食落口好似食咗成啖油咁,下次未必會再嗌返。
特色烤春雞全隻配薯條

飲品方面,我哋嗌左兩杯cocktails,三杯hoegaarden。

Sex on the Beach
第一杯 sex on the beach($78)就真係麻麻哋啦,飲落去藥水味好重,完全冇平時飲開嘅橙汁同埋西柚味,飲咗一啖已經想放棄。

Cosmopolitan
反而杯Cosmopolitan($78)有驚喜,酒精味唔算好重,甜甜地又有淡淡的水果味,飲落好清新好match,可以平衡一下咁Heavy嘅dishes

Hoegaarden
另外啤酒亦都好好飲,相比起平時自己喺超級市場買嘅樽裝/罐裝嘅hoegaarden($60),呢度嘅hoegaarden比較甜,飲落唔會太苦,就算一杯有成500 mL一個女仔都飲得曬

shot
最後好好人好熱情嘅老闆免費請我哋飲6 shot黎慶祝爹哋媽咪anniversary,好好飲,亦都係一個好大嘅surprise

😋 總括嚟講,呢間樓上bar嘅食物質素意外地高,10分滿黎講絕對值得9分,每一碟餸都食得出係認真製作,貴精不貴多,最後埋單每人大約230蚊,仲飲咗咁多酒,性價比好高!成餐飯唯一美中不足就係甜品,本身諗住同老細講叫佢哋預備一份甜品上面寫字嚟比surprise爹哋媽咪,點知原來成間Bar都冇甜品供應,如果有埋就真係完美啦!

絕對係一個一流嘅酒吧晚餐體驗!可以好肯定下次一定會再同朋友嚟過

🦕 by 周 - 圍 食 👁

其他酒品套餐選擇
2020-07-06
蝦片
Hoegaarden
shot
2020-03-14 680 views
今日又黎到諾士佛臺飲野同fd gathering~每次黎到呢度好似平行時空咁,所有人既感覺都好RELAX咁飲野傾計~今日黎呢間餐廳唔算多人,可以坐幾耐都得~叫左D串燒同意粉SHARE食!$98串燒組合有5款自選串燒,我揀左香蒜牛柳串燒、免治雞肉棒、燒日本炸豆腐、多春魚同秋葵!當中最出色既係香蒜牛柳串燒,燒得好香蒜味之餘,牛柳味亦夠稔唔會太韌!多春魚係我第二愛~勁爆春脆卜卜,細細條冇骨容易食~燒免治雞肉棒啖啖肉,串燒當中必叫ITEM!避風塘午餐肉避風塘蟹呀魷魚呀就成日食,避風塘午餐肉真係冇咩機會試到,估唔到以呢個方式整又勁好味,更加惹味之餘又脆卜卜,更加突出到午餐肉既香!龍蝦配龍蝦汁意粉呢個意粉都幾唔錯,不過份量唔算多,有半邊龍蝦,肉質彈牙夠實淨,大小就當然唔能夠奢求係好大隻~但食落都有肉~而意粉都煮得夠彈牙,要讚既係個龍蝦汁,夠杰身之餘龍蝦味好出~唔錯!Tropical Island叫左杯酸酸甜甜既mocktail balance番成餐既飽足感~完美~~

$98串燒組合

避風塘午餐肉

龍蝦配龍蝦汁意粉

Tropical Island

2020-03-10 275 views
今日約左好耐冇見既朋友一齊飲野傾計,又去咗呢間Gulu, 座位鬆動而食物質素高!避風塘午餐肉見到呢個似係新出既就即時嗌, 送酒一流!嚟到之後見到炸蒜量多而且好香,午餐肉全部都切成一口一粒既size,4面都煎得好香脆加埋少少辣味,真係好出色!美國肉眼扒配薯菜之後就叫份扒食下,又係好高質!肉眼扒差唔多舖滿半個碟,肥瘦適中而重點係肉汁多而鮮,牛味好突出再加埋紅酒汁一齊食,惹味又唔會覺得好寡!仲有粗薯條伴碟。以呢個價錢食到呢個質素,一定超值!當然仲有Hoegaarden生啤,泡既比例岩岩好,傾計或者一班人嚟玩都好岩!

避風塘午餐肉

美國肉眼扒配薯菜

2020-03-09 176 views
好友係外國番黎,梗係要出黎啤啤佢,吹下水,傾下計🤗去諾士佛臺搵到呢間bar,有得食又有得飲,又唔會太多人,可以傾到計😊每枱一客蝦片當係餐前小食,好惹味一人一杯啤酒就係最BASIC, 試左外面比較少有既GOOSE,好滑好順嗌左少少串燒黎送酒,牛舌同雞翼燒到剛剛好,唔會咬唔開。日本炸豆腐係新野,食落有D似豆腐卜。大蔥豬煵肉又係另一款無得輸既串燒。最後決定係度食埋晚餐,嗌多個豬手。雖然等得比較耐,但係物超所值,脆卜卜既外皮已經值得一讚,配上牛油香既薯蓉,大滿足😊

每枱一客蝦片當係餐前小食,好惹味

2020-02-25
  • 串燒拼盤
諾士佛台都係酒吧多,呢間酒吧除咗飲酒之外其實原來有日式串燒食之外仲有西餐食,同朋友想傾計聚會呢個地方都可以選擇環境又唔錯仲有得玩桌球🎱beer pong 仲有英文歌聽♡ ♡ ♡什菌芝士意式飯球原來望落去似魚蛋,原來餡料有白汁芝士伴入咗什菌碎,淡淡食落去食到意大利飯加埋檸檬汁配製沙律醬酸味一粒粒嘅口感有幾夾個喎 ♡ ♡ ♡香草炸魚條配檸檬汁香草查出嚟嘅樓條好似一條條薯條紀念狀香口嘅應用未到咋喎樓條中場可口加咗黑椒碎配海鮮醬送啤酒,食到停唔到口 ♡ ♡ ♡札幌叉燒拉麵味增湯底香濃叉燒肉質鮮嫩脂肪比例七分三吸收晒湯底精華,配合紫菜絕一個叉燒拉麵配唐揚炸雞係一個套餐,套餐裏面包含埋一杯白酒,紅酒或者啤酒飲品$128價錢真係好抵呀♡ ♡ ♡日式唐揚炸雞🍗即叫即炸外層香脆裏面雞肉肉質嫩滑,仲有日式沙律醬,細細件三啖已經食晒♡ ♡ ♡Cosmopolitan粉紅色外型加咗橙皮心心,外型已經好吸引,混合左鮮榨橙汁,Vodka,小紅莓汁🍓酸酸甜甜一陣陣草莓味散發出嚟,容易入口🍸

什菌芝士意式飯球

香草炸魚條配檸檬汁

札幌叉燒拉麵

日式唐揚炸雞🍗
即叫即炸外層香脆裏面雞肉肉質嫩滑,
仲有日式沙律醬,細細件三啖已經食晒

🍸
什菌芝士意式飯球、香草炸魚條配檸檬汁
札幌叉燒拉麵🍜
2020-02-18
什菌芝士意式飯球、香草炸魚條配檸檬汁
札幌叉燒拉麵🍜
2020-02-09 2177 views
最近都市人的生活壓力愈來愈大,一波未平一波又起,大部份人的心情也緊張得不用多作解釋了。這次便選擇了一間在諾士佛臺的酒吧,看似一間很大的酒吧,周邊有也很多酒吧,甚至有些樓下酒吧的店員在招攬客人,真有氣氛呢。一進去便立即看到兩張長桌子,不知道這遊戲叫什麼名字,反正就是很傳統的一個酒吧遊戲吧,自己那方有數個膠杯,然後和對方每人都有乒乓球,投到對方那邊的膠杯中,哪一方最後的數目較多就贏。這間餐廳雖然是酒吧,但也不乏食物的款式,前菜和主菜的款式也不少,另外有薄餅和意粉。另外串燒也是這裡的招牌菜,豬、牛、雞的應有盡有,卷物、料理等也屬於串燒種類。首先吃了一份午餐肉,這份可不是一般的午餐肉,是餐廳新推出的「避風塘午餐肉」,即是多了大量的熟蒜,看似很普通,想不到味道竟然又不錯午餐肉帶點脆脆的口感,和一般的午餐肉是有點分別的,另外加上熟蒜,味道更為香口。串燒方面,有雞肉棒、黑松露牛肉和牛舌,每次去到那些日本餐廳也一定會點免治雞肉棒串燒,在這裡也不例外,雞肉棒口感帶點軟稔,因為不是免治雞肉棒,所以感到口感稍微欠缺,但也不錯的。黑松露牛肉的黑松露味道很是明顯,不過牛肉硬了一點,牛舌也是。波士頓龍蝦配龍蝦汁意

避風塘午餐肉粒

波士頓龍蝦配龍蝦汁意粉,龍蝦,全部都是龍蝦,非常吸引呀
原隻的龍蝦就呈現在眼前,龍蝦大隻已經不在話下,味道更是新鮮,$148就能吃到整隻龍蝦也算是划算。龍蝦汁意粉的龍蝦汁很香,夠稠身,配以意粉十分美味。
波士頓龍蝦配龍蝦汁意粉

然後是水牛城雞翼,水牛城雞翼則比較遜色,水牛城的醬汁是由蕃茄醬和辣醬製成的,但這款雞翼的水牛城醬汁並沒有很濃厚,味道還是有的。
水牛城雞翼

最後的食物是原隻燒春雞,果然真的十分大隻
份量毫不吝嗇,燒春雞的外皮溫度夠溫熱,所以一定不會不好吃,至於裡面的肉質偏向結實,對於本身喜歡吃雞胸肉部份的我來說也是不錯的選擇。
特色烤春雞全隻配薯條

對於不擅於喝酒的我來說,Snow Ball向來是最佳的選擇,裡面有advocaat和雪碧,兩種材料也甜甜的,所以不會很難入口,喝完也一定不會醉😂
Snow  Ball

然後是一杯mocktail,材料有熱情果糖漿、橙汁、橄欖,這杯真的非常好喝,雖然材料都是偏甜的,但混合在一起又不會有偏甜的感覺啊,令人喝完一杯又想再多喝一杯呢。
Tropical  Island
2020-02-02
避風塘午餐肉粒
波士頓龍蝦配龍蝦汁意粉
水牛城雞翼
Snow  Ball
Tropical  Island
2020-02-02 159 views
星期日放假,小編同女朋友嚟到呢一間餐廳度鬆一鬆,順便飲吓嘢,食個晚飯。小編同女朋友order左避風塘餐肉、水牛城雞翼、燒春雞、龍蝦汁意粉、串燒牛舌、串燒串燒黑松露牛肉,同埋串燒兔治雞肉棒。總體來講,呢一間餐廳侍應服務態度非常出色,絕對可以用招呼呢形容,嘢食方面亦都烹調得相當出色,每一道上菜嘅先後次序亦都配合得幾好,另一方面小編亦都好鍾意呢一間餐廳所調製嘅飲品,每一杯都睇得出餐廳有用心去設計同埋調製,大家不妨試一試啦。

• 串燒
  • Tropical  island
  • 咕嚕串燒
2020-01-29 121 views
第二次黎,年初一冇食物供應,好彩食完野先黎cocktails 選擇都多,賣相面唔錯我就嗌咗gin and tonic 佢有好多款gin!睇到眼花我都係隨心睇岩邊個名就叫又幾易入口唔鍾意甜既朋友又有好多選擇啦!因為cocktails 有時會好甜🤓我地仲叫咗shisha,佢推薦葵花寶典,係fruity既shisha,味道唔錯但佢地既炭真係要改善,燒唔起,10幾分鐘就冇煙😂好彩佢地態度好,會幫你換炭之後我哋仲開咗1白2紅酒,再加兩round beer pong同朋友一齊慶祝新年係開心嘅
第二次黎,年初一冇食物供應,好彩食完野先黎

cocktails 選擇都多,賣相面唔錯
我就嗌咗gin and tonic
佢有好多款gin!睇到眼花
我都係隨心睇岩邊個名就叫
又幾易入口
同朋友一齊慶祝新年係開心嘅
2020-01-26 1485 views
一上到嚟就見到霓虹GuluGulu招牌,左邊喺有打卡射燈照住嘅英式桌球枱🎱中間喺螢光色嘅飲酒game乒乓球枱😏個場夠大又乾淨,音樂又唔會太大聲,可以放鬆咁飲下酒傾下計👍🏻德國鹹豬手配蒜蓉及雜酸菜 $168鹹豬手外貌雖然有啲不討好,但內涵證明佢喺真材實料!要慢慢了解內在美💛切開後會霧出煙嘅豬手香噴噴😍燒得剛剛好啊!豬手肉質好粉嫩☺️容易咬開啖啖肉😋外皮脆卜卜,酸菜份量多啲會更滿足🥰.香蒜辣椒鐵板牛肉粒 $88🌶喺堅麻辣😂一嚟我唔食得辣,二嚟酒吧食鐵板有啲怪🤣同埋呢個牛肉粒有啲韌,麻麻哋.竹炭芝士牛肉漢堡配薯條 $118外貌嚟講都唔錯,牛肉漢堡尚算Juicy,薯條脆脆哋,配酒嘅話唔錯啊😹.串燒 燒肉組合 $198羊架 咬落去爆哂汁😳帶有輕微嘅羊羶味牛肉串 有咬口!味道普通安格斯牛肉串 好軟腍,啖啖肉之餘有好香嘅牛味,仲腍過牛肉粒🤣推介👍🏻鴨舌原來鴨舌都可以做串燒😂炸鴨舌無咩味道.串燒組合 任選4款 $78日本炸豆腐 脆卜卜咁🤔唔喺想像中個隻豆腐車厘茄 好甜😋雞軟骨同雞髀菇都正常😹.Mocktail @$35 Red Spider Lily 右2紅色 紅莓汁,味道偏甜😉Tropical Isl

德國鹹豬手配蒜蓉及雜酸菜 $168

Mocktail @$35
Tropical Island 左2黃色 青檸橙汁😌
Apple Tree 最左同最右黃色個杯 蘋果味道好重🙂
2020-01-26 158 views
三五知己傾下計去酒吧就最合適,今次一行四人來到諾士佛臺一家樓上bar chill下,地方幾大人又不多。德國咸豬手配薯蓉及雜酸菜 $168雖然似我外表不討好,但是外脆又多肉有內涵,大大份食落好滿足。竹炭芝士牛肉漢堡配薯條 $118型格的黑皮多芝麻,牛肉大大塊又juicy。香蒜辣椒煎牛肉粒 $88辣椒都幾辣,牛肉粒比較乾同韌,不過拎黎餸飲品幾好。燒肉組合(鴨舌、羊架、安格斯牛肉串、牛肉串) $198串燒組合(鹽燒車厘茄、燒日本炸豆腐、鹽燒雞髀菇、鹽燒雞軟骨) $78這間bar都幾多串燒選擇,而且組合會配飲品都不錯,我比較鐘意它的牛肉串。甜品:燒丸子 $38軟得來有咬口,推薦。Mocktails(Tropical Island、Red Spider Lily、Apple Tree) $35@4杯Mocktail都是甜甜地有果味但冇酒精,不用怕傾傾下醉了亂說話。不過比較意外是來到已放在枱上的nuts要$80但侍應事前沒跟我們說。這兒環境不錯,還有很多玩的,我也不客氣一展我的篤波本色。另外我也很喜歡它有兩個高清大電視播著英文歌的MV,而且選歌都有質素。

德國咸豬手配薯蓉及雜酸菜 $168
竹炭芝士牛肉漢堡配薯條 $118
型格的黑皮多芝麻,牛肉大大塊又juicy。
香蒜辣椒煎牛肉粒 $88
辣椒都幾辣,牛肉粒比較乾同韌,不過拎黎餸飲品幾好。

燒肉組合(鴨舌、羊架、安格斯牛肉串、牛肉串) $198

甜品:燒丸子 $38
軟得來有咬口,推薦。

Mocktails
德國咸豬手配薯蓉及雜酸菜
串燒
2020-01-19
Mocktails
德國咸豬手配薯蓉及雜酸菜
串燒
2020-01-20 98 views
好近尖沙咀地鐵站咁啱行過尖沙咀就上去試吓路士佛台🙈其中一間樓上酒吧環境非常唔錯😃比較暗嘅燈光加上流行音樂感覺好浪漫同時尚😆在happy hour 期間內啤酒有半價優惠😎可以在happyhour期間先點幾杯之後再一杯一杯上都冇問題😘非常人性化所以今次就試咗三杯唔同味道嘅啤酒🍻- Goose IPA- Hoegaarden Rosee - Hoegaarden蝦片小食仲可以無限refill咖喱口味食到停唔到口☺️- 竹炭芝士牛肉漢堡配薯條漢堡包非常厚同埋足料😊一啖真係咬唔晒薯條亦都有特別醬汁口味特別🥰- 卡邦尼闊意粉配流心蛋好濃忌廉味🥰小編特別喜歡將流心蛋溝落意粉度食超好味😋
好近尖沙咀地鐵站
咁啱行過尖沙咀就上去試吓路士佛台🙈