叫一枝酒就可以以優惠價$10換購日本生蠔一隻,超級大隻而且夠新鮮😍另外呢度串燒都好出名,我哋叫咗一個任選四款嘅串燒套餐,揀咗大葱豬腩肉,雞翼,牛舌,大葱雞肉串 ($118) 散叫咗一串雞胸軟骨串($55) 同芝士年糕 ($68) 串燒做得好岀色,燒得好香又唔會焦。芝士年糕係有少少醬油,味道豐富啲又香啲💗之後想要啲熱辣辣嘅食物,叫埋一個日式拉麵餐 ($128) 有札幌叉燒拉麵同埋日式唐揚炸雞,估唔到拉麵都幾ok!!叉燒都好入味好正~gulu gulu除咗野食正,cocktail 更加係岀色😍 而且賣相都超級靚!! 你鍾意點樣既cocktail都可以同店員講,絕對唔會令人失望🥰

2021-04-04 0 views
諾士佛臺酒吧 GULU GULU近排推岀左個好適合生蠔愛好者嘅exclusive offer!凡購買一支紅或白酒,即可以$10/隻 優惠價換購日本國家公園生蠔,每支限購6隻。原價$42/隻架!如果飲唔晒一支,惠顧一杯紅或白酒,每杯都可以優惠價換購兩隻!而星期日至四(1700-2100/2300-0100),亦會有happy hour串燒優惠!最平$10一串!串燒套餐仲已經包左紅酒白酒mocktail,加$40就可以轉做cocktail!除左主打嘅日式串燒,亦有多款日式料理,例如:拉麵、唐揚炸雞等等。酒吧內亦有桌球枱、beer pong,好啱同朋友嚟chill下~🦪日本國家公園生蠔超大隻!幾乎成隻手咁大!相當飽滿!先來口感爽彈,再來creamy滑溜,啖啖海水味。十蚊一隻真心超抵食!🥂配上𝙏𝙖𝙮𝙡𝙤𝙧’𝙨 𝙋𝙧𝙤𝙢𝙞𝙨𝙚𝙙 𝙇𝙖𝙣𝙙 𝘾𝙝𝙖𝙧𝙙𝙤𝙣𝙣𝙖𝙮 $78/glasslight body, high acidity, 帶citrus fruit 同花香嘅白酒 可以帶岀生蠔嘅鮮味,亦令白酒嘅酸度減低。串燒(以下為happy hour價錢)▪️牛舌 $25最推薦嘅一款串燒!牛舌厚身得嚟,唔
諾士佛臺酒吧 GULU GULU

🦪日本國家公園生蠔

日本國家公園生蠔

串燒
(以下為happy hour價錢)

▪️牛舌 $25

最推薦嘅一款串燒!牛舌厚身得嚟,唔韌有咬口。油脂豐盈,調味恰到好處。酒吧嚟講,質素真心有驚喜!忍唔住encore左幾串。

▪️大蔥豬腩肉 $20
豬腩肉挺嫩,有一層厚厚既肥膏,醬汁鹹鹹甜甜,加上爽甜嘅大蔥,相當唔錯!

▪️煙肉車厘茄卷 $20

車厘茄酸甜多汁,煙肉帶鹹香,基本上係不敗組合~

▪️銀杏 $10

好鍾意銀杏嘅口感!煙煙韌韌!推薦未食過嘅大家試試佢。

▪️雞翼 $20
雞翼外皮香脆,嫩滑唔乾,鹹淡適中。正常發揮~

▪️多春魚 $20
外皮香脆得嚟,唔會燒得過乾。都幾多春,略嫌食落有小小苦。不過$20一條真係有小小貴。

▪️雞軟骨 $15
炸得脆身,不過炸粉偏厚,調味偏淡。

整體嚟講,生蠔大隻飽滿,$10隻真心超抵!必食推薦!估唔到酒吧串燒嘅質素都唔錯,特別係牛舌!happy hour嚟都幾抵食!幾適合想飲番幾杯 又想醫飽個肚嘅大家。
2021-04-01 0 views
今天跟朋友吃完飯,感覺沒吃飽的樣子,就再找地方隨便吃一下,順便再聊天。附近的餐廳都挺多人的,所以就選了一間樓上舖,比較安靜一點,而且剛好是HAPPY HOUR時段,價錢也挺便宜的,就跟朋友一起吃了!牛肉串(25元)這個挺大的一串,牛肉也很厚,味道是加了黑椒去調味的,有牛味,而且不會咬不動,味道不錯!牛舌(25元)這個是屬於厚切牛舌,吃起來會比較多汁,又帶點爽脆,也是用了黑椒去調味的,牛味也挺突出,也很不錯!大蔥雞肉串(20元)這是個日式串燒的感覺,雞肉串是照燒風味的,吃起來帶點蔥香,又鹹鹹甜甜的,肉質也可以。大蔥吃起來也挺多汁!雞軟骨(15元)這是鹽燒的口味,雞軟骨爽脆,吃起來是雞肉的香味!雞皮(15元)這個是一個邪惡的串燒,雞皮有部分燒得香脆,有部分又Q彈多汁,一次吃到兩種風味,不錯!

牛肉串(25元)

牛舌(25元)

大蔥雞肉串(20元)

雞軟骨(15元)
這是鹽燒的口味,雞軟骨爽脆,吃起來是雞肉的香味!

雞皮(15元)

2021-03-31 0 views
晚上跟朋友已經於附近吃過晚飯,但還是想找個地方靜靜坐下談談天。於是便到附近諾士佛臺的樓上酒吧坐坐。這裡環境好寬敞,裝修很有氣派,滿是BAR枱霓虹燈,中間有美式桌球枱及Beer Pong枱。組合套餐 - $98七款指定串燒任選四款。必點的煙肉車厘茄卷煙肉燒得逼出多餘油份,有油香之餘,又帶點酥脆的口感,包著新鮮車厘茄爆出清新的茄汁;簡單的鹽燒雞翼已經好美味,酥脆的雞皮入面嫩滑多汁的雞肉;雞肉捧有著煙韌的外皮,入面的免治雞肉好柔軟細膩,配照燒醬汁;日本炸豆腐外酥內軟,一咬噴出豆腐水份。Tropical Island (套餐附送)可以選擇不含酒精的Mocktail。主要使用Giffard Passion Fruit Syrup和Orange Juice,即百香果糖漿和橙汁,充滿水果的鮮甜味,再加入一片Fresh Lime,帶點微酸,配Tonic Water作基底,非常清爽。

組合套餐 - $98

Tropical Island (套餐附送)

2021-03-30
Dinner
放工有時都會不斷load工作上嘅嘢,間唔中我都喜歡去酒吧餐廳,聽吓歌、飲下cocktail、放空一吓,令人精神得到真正放鬆!今晚就嚟到諾士佛臺一間幾受歡迎的酒吧GULU GULU飲嘢同食串燒,仲有生蠔食添。日本嘅生蠔只係$10一隻,買一支紅酒或白酒就可以用呢個優惠價換6隻,生蠔十分肥美厚肉creamy,蠔味十足!另外order串燒餐或拉麵餐可以附送或加少少錢換mocktail或cocktail,計過數都幾抵!Mocktail – Red Spider Lily主味係raspberry juice有點似利賓納,mocktail hh價錢好平好抵飲,大大杯啱晒邊飲邊食嘢。Cocktail – Injustice 女仔黎呢度會送一杯cocktail打卡呀,我推介Injustice,佢用Bailey’s 同榛子酒調製,個杯造形好靚又白雪雪,份量唔多但味道好好,咖啡、榛子同牛奶香,飲到唔停得口! 日式炸薯條新鮮炸起熱辣辣大大盤,粗薯條有口感又好有薯香,酒吧的炸薯條通常都唔差!日式叉燒拉麵+唐揚炸雞簡單的叉燒拉麵醬油湯底清香,有三片火炙過的叉燒,肥瘦適中,半熟流心蛋,如果有多少少配料如木耳、筍絲

Mocktail – Red Spider Lily

Cocktail – Injustice

日式炸薯條

日式叉燒拉麵+唐揚炸雞
簡單的叉燒拉麵醬油湯底清香,有三片火炙過的叉燒,肥瘦適中,半熟流心蛋,如果有多少少配料如木耳、筍絲、蔬菜絲就更好。炸雞外型有點像麥樂雞,但咬落是juicy嫩滑的雞肉。

串燒
見到happy hour串燒好抵最平只係$10串,係我最鍾意嘅日式串燒,揀咗車厘茄、翠肉瓜、牛肉串、大蔥雞肉串、雞軟骨、雞翼、日本青椒仔、鹽燒牛舌,比較推介的是雞翼,輕輕咬出單骨出來方便食,燒到又香又滑,鹽燒牛舌好爽口,雞肉棒肉質細緻,翠肉瓜好清新。

提一提,女仔送cocktail同happy hour串燒優惠要星期日至四先有架,快d約朋友放工去chill一chill啦!
2020-11-09 949 views
他們的cocktails很有特色,當晚我們亦有試過他們的Gin酒,十分多不同口味和國家的Gin選擇..超正!還有不少得他們的串燒種類。。仲有不能不是他們的炸魚薯條和豬手,又係超正超好味😋!又入門口到離開,他們的員工都十分之有善和好服務。。我們好快會再去,等我😍😋
2020-11-07 935 views
三個字: 「一肚氣」。首先上到去,話我地比預約時間遲了,連續地強調我地遲到,話本身準備cancel你地booking 架啦,咁我同朋友心諗,其實一句話冇得補檯,我地可以直接走。跟住個職員就勁悔氣咁話:個半鐘交檯,ok ? 我地覺得費事又走去第二度,咁就照入去。入到去, 安排我地坐一張好近隔離已有6個人坐緊既檯,我地問侍應可否坐過隔離一張,size一模一樣既檯,佢話唔得,果張有人book 左。 雖然我地唔明,其實我地都有book 檯,點解人地book 果張檯會冇咁迫,而我地果張檯,係疫情之下要迫到去隔離坐緊6個人既檯,真係十萬個問號。好啦,坐低左,完全冇人比Menu 我地 , 舉左手勁耐先有人應。 到食物到左,又唔比餐具,又要舉手問先有。食既期間,我朋友仲要不停比侍應撞到背脊,一夠個半鐘,就狂催交檯,又好粗暴咁收野走,粗暴到掃到支叉跌左落我朋友個手袋上面。總結:呢間侍應態度極差既餐廳,再配上呢個價錢= 唔會再幫襯。
2020-11-07
2020-11-01 779 views
29號下午 預約左31號 用wtsapp預約講明7-8人 佢覆ok 無問題 31號同朋友準時上到去 佢話好full 比張三人枱我地 夾硬放多2張櫈 叫我地坐5個企2個 但佢全部梳化位係無人 成件事好過份 因為就係知道31號會好多人 29號我就預約好 如果當時已經係知道我最少七個人 咁無枱點解唔講扮黑魔后個人仲話知道我哋七個人 已經打算好我地五個人坐兩個人企 如果我打算上去企嘅 我點解要預約?當時我哋仲要一行七人 要即時搵其他地方 其實我嘅朋友平時都有上去 食下野 但係今次之後我哋都決定唔可能再去 真係超級超級嬲
2020-10-31
2020-08-31 1963 views
Party 首選👍🏼👏🏻 串燒迷不要錯過外送直達 🏠😋精選全消組合😍✨味噌湯🥣 ✨大蔥豬腩肉:豬腩肉肥瘦適中✨免治雞肉棒:推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼 ✨青椒仔✨牛舌✨雞翼:串燒必點雞翼✨雞骨腸😋特選串燒組合😍✨鴨舌:送啤酒一流✨羊架:推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼✨牛肉串✨安格斯牛柳: ✨鰻魚:鰻魚好鮮甜,一啲腥味都冇✨車厘茄:juicy 😋燒汁鰻魚飯鰻魚燒到啱啱好,唔會太乾身,而且好juicy , 而且好鮮甜😋😋吉列雞扒定食吉列豬扒食得多,發覺原來吉列雞扒,肉質會比較嫰滑。$1支啤酒$1杯紅白酒,仲可以低至$10享受全場20多款日式串燒🇯🇵每位首杯指定酒精飲品只需$1 ‼️$1‼️$1‼️————————————Gulu Gulu尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓4/F, Knutsford, 10 Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui電話: 22536668
Party 首選👍🏼👏🏻 串燒迷不要錯過

✨鴨舌:送啤酒一流
✨羊架:推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
✨牛肉串
✨安格斯牛柳:
✨鰻魚:鰻魚好鮮甜,一啲腥味都冇
✨車厘茄:juicy

😋燒汁鰻魚飯
鰻魚燒到啱啱好,唔會太乾身,
而且好juicy , 而且好鮮甜😋

😋吉列雞扒定食
吉列豬扒食得多,發覺原來吉列雞扒,
肉質會比較嫰滑。

每位首杯指定酒精飲品只需$1 ‼️$1‼️$1‼️
————————————
Gulu Gulu
尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓
電話: 22536668
2020-08-26 1124 views
下午搜尋到呢間店舖開左Lunch Time到樓下已經睇到佢地廣告牌播緊啲 lunch box set 同串燒set menu店內坐位舒服 order左個吉列雞扒套餐 有沙律菜 有smoked salmon 有湯 再送汽水 抵食 侍應仲話 飯同湯唔夠的話 可以免費添 不過我夠飽了

下午搜尋到呢間店舖開左Lunch Time

店內坐位舒服
侍應仲話 飯同湯唔夠的話 可以免費添 不過我夠飽了

吉列雞扒便當
吉列雞扒便當
2020-07-18 1033 views
雖然裝修同埋嘢飲都唔錯,但侍應態度極度惡劣。事源我地叫左啲串燒同一份青口,落單時候女侍應同我哋講話青口要等半個鐘,咁都ok啦。然而等咗一個鐘後,另一位男士應不停地問我哋happy hour last order 有冇嘢要加,大約問咗4次🙃。咁我哋就話俾佢知我哋等咗一個鐘佢份青口麻煩幫我哋追追,佢嘅回應係:「係咁㗎啦,西餐要等一個鐘。」我哋話落單嘅時候佢話半個鐘嘅咋喎,而且我哋都等咗一個鐘啦,請佢去廚房跟一跟。呢位男士應聽完之後極不耐煩咁話:「得啦得啦。」再過多半個鐘之後,佢就拎咗張單俾我哋埋單🌚。Check單既時候發現根本冇落過份青口。我哋問返個男待應點解會冇落,而頭先叫你跟嘅時候又唔出聲。佢問返我哋:「你地幾點交枱?」真係可一不可再🙃🙃🙃
雖然裝修同埋嘢飲都唔錯,但侍應態度極度惡劣。
真係可一不可再🙃🙃🙃
平時去開諾士佛台飲野🥂,通常都係去地舖嗰幾間最出名嘅酒吧,貪佢夠近夠方便又有氣氛,但無諗過原來喺諾士佛台樓上嘅酒吧,環境更加舒服,食物同飲品嘅質素更加高,價錢仲要比地舖嘅酒吧更實惠!今次揀嘅呢間酒吧位置係喺諾士佛台入面一棟大廈嘅4樓,由於佢係一間上樓酒吧,如果唔係特登上網search都未必咁容易留意到。👀事源就係有朋友曾經講過呢間酒吧嘅shisha同飲品都好正,上網睇完佢個餐牌之後發現原來都有正餐選擇,於是就趁着爹哋媽咪結婚周年紀念👨‍👩‍👧‍👦黎呢度幫佢哋慶祝,諗住俾個驚喜佢哋!結果除咗環境一流,食物嘅質素更加比到好大驚喜我哋,而且老闆熱情嘅招待,肯定左自己今次冇揀錯地方!酒吧嘅空間好大好寬敞!👍🏻除咗有一個好大嘅吧枱之外,中間更加有一張桌球枱同兩張beer ping-pong 嘅長枱,客人嘅枱同埋燈就圍住成間舖頭嘅四邊,相隔嘅位置有一段距離,所以私隱度好高,就算大聲啲講嘢傾心事都唔怕比隔離聽到,係三五知己嚟吹水嘅好地方!😎酒吧嘅內部裝修都好華麗,好有賭場嘅豪華feel,特別鍾意吧枱上方嘅咕嚕咕嚕招牌霓虹燈,添加左成間舖頭好chill嘅氣氛。🤟🏻🤟🏻-一入到酒吧坐低之後,店員首先就拎
平時去開諾士佛台飲野🥂,通常都係去地舖嗰幾間最出名嘅酒吧,貪佢夠近夠方便又有氣氛,但無諗過原來喺諾士佛台樓上嘅酒吧環境更加舒服食物飲品質素更加高價錢仲要比地舖嘅酒吧更實惠!今次揀嘅呢間酒吧位置係喺諾士佛台入面一棟大廈嘅4樓,由於佢係一間上樓酒吧,如果唔係特登上網search都未必咁容易留意到。👀

事源就係有朋友曾經講過呢間酒吧嘅shisha同飲品都好正,上網睇完佢個餐牌之後發現原來都有正餐選擇,於是就趁着爹哋媽咪結婚周年紀念👨‍👩‍👧‍👦黎呢度幫佢哋慶祝,諗住俾個驚喜佢哋!結果除咗環境一流食物嘅質素更加比到好大驚喜我哋,而且老闆熱情嘅招待,肯定左自己今次冇揀錯地方!

酒吧嘅空間好大好寬敞!👍🏻

除咗有一個好大嘅吧枱之外,中間更加有一張桌球枱兩張beer ping-pong 嘅長枱,客人嘅枱同埋燈就圍住成間舖頭嘅四邊,相隔嘅位置有一段距離,所以私隱度好高,就算大聲啲講嘢傾心事都唔怕比隔離聽到,係三五知己嚟吹水嘅好地方!😎

一入到酒吧坐低之後,店員首先就拎咗一桶蝦片招呼我哋。呢桶蝦片本身已經計咗落單入面每張枱$40 ,但係蝦片可以無限添加,而且佢唔係普通原味嘅蝦片,而係有辣粉肉鬆係上面,係一流嘅送酒小食
蝦片

主食餐牌

串燒餐牌

因為今晚係慶祝爹哋媽咪嘅anniversary,所以我哋主要都係黎食晚餐,呢度嘅食物餐牌選擇唔算好,主食只有一頁,另外加一頁串燒嘅選擇。所謂貴精不貴多,雖然食物嘅選項唔多,但係每一樣都好好食好高質

煙三文魚小型薄餅
首先講吓媽咪揀嘅小食先,本身媽咪都好鍾意食日本嘢所以佢就揀咗個煙三文魚小型薄餅($78)。雖然薄餅嘅size唔算好大,每一片大概兩至三啖就食完,但上面嘅topping依然好足料,每一片都有一舊煙三文魚,而且番茄醬嘅份量好足夠,配上火箭菜一齊食,口感清新得來又不失三文魚嘅魚香,加上薄餅底唔厚,食完都唔會好飽,係好一道好開胃嘅前菜

卡邦尼闊意粉配流心蛋
主菜方面由我同媽咪揀咗一個粉一個飯。意粉方面我哋點左卡邦尼闊意粉配流心蛋($98)卡邦尼個白汁味道好濃,煙肉洋蔥食得出有預先爆香先再加入去個汁入面,所以令到白汁好香,一啲都唔馬虎!

卡邦尼闊意粉配流心蛋
意粉嘅軟硬程度適中,雖然汁同粉未能夠完全融為一體,但因為流心蛋煮嘅時間調教得啱啱好,撈埋入去個汁同意粉嘅時候就完美咁將成碟意粉昇華。

白汁海鮮意大利飯
另一道都係以白汁為主嘅白汁海鮮意大利飯($98)真係好驚喜,意大利飯烹調好入味唔會過分鹹之餘,飯嘅軟硬程度啱啱好

白汁海鮮意大利飯
而且飯入面嘅海鮮材料非常有份量同足料,包括有青口、蜆、帶子、蝦、魷魚,仲要每樣餸都有幾粒,呢$98真係物超所值

竹炭芝士牛肉漢堡配薯條
而超級食肉獸嘅爸爸同細佬就揀咗三碟肉。先來嘅係竹炭芝士牛肉漢堡配薯條($118)。成個漢堡包嘅味道中規中矩,材料豐富,有番茄、生菜、生洋蔥,仲有半溶嘅芝士,而塊牛肉漢堡亦都好juicy,略嫌黑色嘅竹炭包就冇乜特別啦,同普通包差唔多。

竹炭芝士牛肉漢堡配薯條
不過值得一提嘅係中間個白色汁好特別,好似開稀咗嘅mayonnaise再mix咗好濃嘅酒精,點個漢堡落去食令到成個包嘅味道完全唔同晒,即刻感覺到有半分醉意!

德國鹹豬手配薯蓉及雜酸菜
成餐飯個人最鍾意嘅就係呢一碟德國鹹豬手配薯蓉及雜酸菜($168)!隻豬手非常大,四個人分啱啱好。配菜烹調嘅技巧亦都好高,包括酸菜嘅酸度啱啱好,同豬手好夾,而薯蓉嘅cream味好重,所以個質感好滑好香!

德國鹹豬手配薯蓉及雜酸菜
豬手嘅質感可以話係💯分,完美做到外脆內軟,個皮炸到卜卜脆但係入面嘅肉依然keep到好嫩滑,一切開啲汁就彈晒出嚟,非常Juicy!加埋酸菜薯蓉一齊食,真係令到隻豬手錦上添花,超級推薦👍🏻👍🏻!

特色烤春雞全隻配薯條
最後食嘅一道菜係特色烤春雞全隻配薯條($118),成隻雞嘅size唔算好大,但個皮同豬手一樣炸得趣卜卜,而同時裏面嘅肉依然keep住好滑,唔會好乾,唯一美中不足你係雞偏油膩,食落口好似食咗成啖油咁,下次未必會再嗌返。
特色烤春雞全隻配薯條

飲品方面,我哋嗌左兩杯cocktails,三杯hoegaarden。

Sex on the Beach
第一杯 sex on the beach($78)就真係麻麻哋啦,飲落去藥水味好重,完全冇平時飲開嘅橙汁同埋西柚味,飲咗一啖已經想放棄。

Cosmopolitan
反而杯Cosmopolitan($78)有驚喜,酒精味唔算好重,甜甜地又有淡淡的水果味,飲落好清新好match,可以平衡一下咁Heavy嘅dishes

Hoegaarden
另外啤酒亦都好好飲,相比起平時自己喺超級市場買嘅樽裝/罐裝嘅hoegaarden($60),呢度嘅hoegaarden比較甜,飲落唔會太苦,就算一杯有成500 mL一個女仔都飲得曬

shot
最後好好人好熱情嘅老闆免費請我哋飲6 shot黎慶祝爹哋媽咪anniversary,好好飲,亦都係一個好大嘅surprise

😋 總括嚟講,呢間樓上bar嘅食物質素意外地高,10分滿黎講絕對值得9分,每一碟餸都食得出係認真製作,貴精不貴多,最後埋單每人大約230蚊,仲飲咗咁多酒,性價比好高!成餐飯唯一美中不足就係甜品,本身諗住同老細講叫佢哋預備一份甜品上面寫字嚟比surprise爹哋媽咪,點知原來成間Bar都冇甜品供應,如果有埋就真係完美啦!

絕對係一個一流嘅酒吧晚餐體驗!可以好肯定下次一定會再同朋友嚟過

🦕 by 周 - 圍 食 👁

其他酒品套餐選擇
2020-07-06
蝦片
Hoegaarden
shot
2020-03-14 927 views
今日又黎到諾士佛臺飲野同fd gathering~每次黎到呢度好似平行時空咁,所有人既感覺都好RELAX咁飲野傾計~今日黎呢間餐廳唔算多人,可以坐幾耐都得~叫左D串燒同意粉SHARE食!$98串燒組合有5款自選串燒,我揀左香蒜牛柳串燒、免治雞肉棒、燒日本炸豆腐、多春魚同秋葵!當中最出色既係香蒜牛柳串燒,燒得好香蒜味之餘,牛柳味亦夠稔唔會太韌!多春魚係我第二愛~勁爆春脆卜卜,細細條冇骨容易食~燒免治雞肉棒啖啖肉,串燒當中必叫ITEM!避風塘午餐肉避風塘蟹呀魷魚呀就成日食,避風塘午餐肉真係冇咩機會試到,估唔到以呢個方式整又勁好味,更加惹味之餘又脆卜卜,更加突出到午餐肉既香!龍蝦配龍蝦汁意粉呢個意粉都幾唔錯,不過份量唔算多,有半邊龍蝦,肉質彈牙夠實淨,大小就當然唔能夠奢求係好大隻~但食落都有肉~而意粉都煮得夠彈牙,要讚既係個龍蝦汁,夠杰身之餘龍蝦味好出~唔錯!Tropical Island叫左杯酸酸甜甜既mocktail balance番成餐既飽足感~完美~~

$98串燒組合

避風塘午餐肉

龍蝦配龍蝦汁意粉

Tropical Island

2020-03-10 350 views
今日約左好耐冇見既朋友一齊飲野傾計,又去咗呢間Gulu, 座位鬆動而食物質素高!避風塘午餐肉見到呢個似係新出既就即時嗌, 送酒一流!嚟到之後見到炸蒜量多而且好香,午餐肉全部都切成一口一粒既size,4面都煎得好香脆加埋少少辣味,真係好出色!美國肉眼扒配薯菜之後就叫份扒食下,又係好高質!肉眼扒差唔多舖滿半個碟,肥瘦適中而重點係肉汁多而鮮,牛味好突出再加埋紅酒汁一齊食,惹味又唔會覺得好寡!仲有粗薯條伴碟。以呢個價錢食到呢個質素,一定超值!當然仲有Hoegaarden生啤,泡既比例岩岩好,傾計或者一班人嚟玩都好岩!

避風塘午餐肉

美國肉眼扒配薯菜

2020-03-09 243 views
好友係外國番黎,梗係要出黎啤啤佢,吹下水,傾下計🤗去諾士佛臺搵到呢間bar,有得食又有得飲,又唔會太多人,可以傾到計😊每枱一客蝦片當係餐前小食,好惹味一人一杯啤酒就係最BASIC, 試左外面比較少有既GOOSE,好滑好順嗌左少少串燒黎送酒,牛舌同雞翼燒到剛剛好,唔會咬唔開。日本炸豆腐係新野,食落有D似豆腐卜。大蔥豬煵肉又係另一款無得輸既串燒。最後決定係度食埋晚餐,嗌多個豬手。雖然等得比較耐,但係物超所值,脆卜卜既外皮已經值得一讚,配上牛油香既薯蓉,大滿足😊

每枱一客蝦片當係餐前小食,好惹味

2020-02-25
  • 串燒拼盤