2025-04-07 360 views
这个榴莲冰很细腻,榴莲味浓郁,很多果肉!芒汁芒果豆花很大碗,香甜可口,豆花很顺滑~芝麻鲜奶豆花也不错,很有创意推荐尝试豆花系列,入口即化开心果巴斯克对我来说有点甜
这个榴莲冰很细腻,榴莲味浓郁,很多果肉!
芒汁芒果豆花很大碗,香甜可口,豆花很顺滑~
芝麻鲜奶豆花也不错,很有创意[哇R]
推荐尝试豆花系列,入口即化
开心果巴斯克对我来说有点甜

• 榴槤冰
2025-03-13 668 views
星期五同朋友吃完晚飯又想食甜品,經過厚福街揀了這間研香試吓,都幾多人要排隊,等左20幾分鐘,點了腰果芝麻雙拼,楊枝甘露,之後仲叫左個爆cream芒果班戟外賣走。<楊枝甘露> 酸甜度適中,推介👍<腰果芝麻露> 味道小甜 還可以<爆cream芒果班戟> 這個不太ok, 皮硬cream 唔軟,有些失望!可能因為客人多,都唔好諗住有太多服務,座位也擠迫,食完就要走,冇得同朋友邊食邊傾偈!堂食之餘又大量外賣,收銀都好忙,比錢要排隊架!

<楊枝甘露> 酸甜度適中,推介👍

<腰果芝麻露> 味道小甜 還可以
腰果芝麻

爆cream芒果班戟

2025-02-28
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$60 (Last Night Supper)
2025-03-12 689 views
芒果冰好香嘅芒果味,口感清爽,好啱夏天嘅時候食。面頭上都有好多芒果肉,以$48嚟講都算抵食,經過尖沙嘴不防可以試下😋🧊椰汁仙草豆腐花呢個就比較普通,豆腐花雖然都有豆香味,但係似乎唔夠滑身,同埋椰汁味唔算好重,整體上唔會算太甜,比較淡身。但係都叫做好足料,以$34嘅價錢,啲野食都好大份,好多仙草同豆腐花🥢成間餐廳係行日底風格,不過服務態度偏差,同埋冇得坐好耐同朋友傾計,兼且比較逼夾,坐得唔會太舒服🥲

椰汁仙草豆腐花

椰汁仙草豆腐花
芒果冰
—🥣 研香開心果露豆腐花🥣 好男人腰果露🥭 芒果紫米西米露—宜家香港有腰果露吃的地方真的不多這裡的很不錯 夠香濃又吾甜!😻也試試了高人氣的開心果露豆腐花 吃得出來自家製的 不錯夠香又有果粒👍開心果迷一定like!!!🤩不過記得最後先吃腰果露 否則佢濃到會濃蓋過哂其他的味道😹朋友明明話好正好濃郁 但我食完個腰果露要食多幾啖先食到😹😹😹連個芒果紫米西米露都好足料!難怪長期都咁多人!🥰 淨係為左個腰果露都要再去了😋

🥣 研香開心果露豆腐花

不過記得最後先吃腰果露
否則佢濃到會濃蓋過哂其他的味道😹
朋友明明話好正好濃郁
但我食完個腰果露要食多幾啖先食到😹😹😹

連個芒果紫米西米露都好足料!
難怪長期都咁多人!🥰
淨係為左個腰果露都要再去了😋
2025-01-18
$60 (Dinner)
2025-02-25 633 views
收銀職員態度惡劣,黑晒面+超級冇禮貌,我哋畀錢時電子支付出現技術問題扣多左錢,收銀不但無幫手,仲要理直氣壯講到好似我地阻住晒,態度差好似有人欠咗佢咁🙄🙄🙄最後我地要自己聯絡電子支付平台🫠老實講如果你哋舖頭唔夠人手,係公司管理出問題,情緒發洩嘅對象唔應該喺客人身上,處理方法好有問題!!!甜品質素average,價錢唔係特別平,唔會再幫襯,費時受氣🤷出嚟食嘢應該係要揀一間體驗開心嘅晚市排隊時間長,空間狹窄,坐得唔舒服。唔會再考慮排隊嘥時間,仲要俾錢受氣🤮🤮
2025-02-12 708 views
如外賣 巴斯克蛋糕要double check,唔係會燶咗好似舊炭咁,完全無辦法擺入口。糖水不過不失,但起碼要保持應有嘅水準,失敗咗嘅食物就唔好賣比客😂見到有咁多人排諗住試下,好失望

巴斯克蛋糕
2025-02-12
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$80 (Dinner)
2025-02-05 982 views
如果你希望係呢度食到即整糖水,咁你嚟錯地方。可以去附近其他甜品鋪,相信都會有個更加好嘅用餐體驗。店員一帶位就已經帶咗我地兩位嚟到一個好奇怪嘅位。當你以為兩個人坐多數都係坐對面或坐隔離,咁你真係太年輕啦!係可以九十度咁坐架!仲要有一位坐係間鋪必經嘅走廊位,個走廊唔夠一米,仲要裝一個成年人,再加各位食客同侍應來來回回。短短二十分鐘,就可以俾人撞咗十次。侍應撞到你亦唔會有任何反應,唔講以為我做錯啲咩。我同友人叫咗一碗芝麻糊溝杏仁糊同椰皇燉桃膠,芝麻湖好快就嚟到,因為碗嘢同水差唔多質地,但水中又帶點粒狀物,用四十碗嘅價錢做出百佳即溶嘅味道都唔簡單。

2025-02-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
  • 一樣都冇
2025-01-14 1261 views
呢期好好食嘅巴斯克蛋糕,賣到街知巷聞,但邊度搵好食嘅呢,今日喺尖沙咀一間糖水舖,點咗一個開心果巴斯克蛋糕,同一個原味嘅巴斯克蛋糕😋😋本來冇抱太大期望,始終舖頭好似係做傳統糖水,但係佢就好似專門有做一啲堅果類嘅糖水,開心果呢期又係好時興,首先嚟到係開心果味賣相都幾唔錯面頭鋪咗滿滿嘅開心果,食落做到巴斯克蛋糕嘅口感,亦都有濃濃嘅開心果味,有驚🤭🤭😋👍再嚟係完美嘅巴斯克蛋糕,但係呢個好似有少少略嫌焗燶咗個面,所以冇開心果嗰個咁好食第一次食巴斯克蛋糕比開心果嗰個巴斯克蛋糕吸引左😆😆😆😆👍👍👍👍

2025-01-03 1375 views
食完飯未想返屋企就梗係搵個地方hea hea,行到去厚福街見到門口唔係太多人就攞飛,等咗我諗幾分鐘就到我哋啦💪🏻因為啱啱食完飯想食啲refreshing 既,所以叫咗楊枝甘露+ 芒果紫米露 ,再望吓menu見到個開心果basque cheese 係開心果呀!點都要試吓! 不過想坐耐多少少都唔得,食到差唔多有人走過來話你哋用餐時間夠啦楊枝甘露: 好大碗,好香芒果底,夠凍芒果紫米露:芒果可能係冰格攞出嚟,有啲好似芒果冰嘅口感,略嫌紫米少咗啲係我最愛嘅開心果係好味既,如果少甜dd, 芝士味加開心果味又濃多dd,就PERFECT!
係開心果呀!點都要試吓!

楊枝甘露:
好大碗,好香芒果底,夠凍

芒果紫米露:
芒果可能係冰格攞出嚟,有啲好似芒果冰嘅口感,略嫌紫米少咗啲
芒果紫米露

係我最愛嘅開心果

開心果Basque  cheese  cake
2024-12-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
芒果紫米露
開心果Basque  cheese  cake
2025-01-01 1466 views
極推❕尖沙咀-飯後甜品🍨👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻♡龍眼冰:一開始見佢細細碗以為冇料到咁,點知食落龍眼味勁濃,龍眼肉都好足,最底層嘅沙冰口感好軟綿,清清甜甜好解膩😋♡芝麻糊:芝麻味好濃,口感香滑。唔會太甜,啱啱好🥰👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻我自己都有encore好幾次架😆好啱食完晚餐之後黎食,消濟得黎做飯後甜品啱啱好🫶🏻
極推❕尖沙咀-飯後甜品🍨

♡龍眼冰:

♡芝麻糊:
芝麻味好濃,口感香滑。唔會太甜,啱啱好🥰

2024-12-28 1390 views
Blingbling美食推介✨📍尖沙咀研香厚福街人氣1️⃣甜品店💠💠💠💠💠💠💠💠晚晚都排曬長龍,無論係外賣定係堂食都係咁多人!想食好野就要比d耐性啦~仲要撞正嗰晚喺冬至,真係超級多人,不過勝在夠方便,喺厚福街食完晚飯就可以去食甜品,正呀~💠芝麻糊湯圓 $48芝麻糊配芝麻😋冬至食岩哂~食完就團團圓圓🩷💠蛋白杏仁茶湯圓 $55蛋白杏仁茶都很濃杏仁味,有一絲絲嘅蛋白,再配埋芝麻湯圓簡直係最佳配搭🩷餐廳環境:🩵🩵🩵🩵/5服務質素:🌸🌸🌸🌸/5食物味道:😋😋😋😋/5 性價比:💰💰💰💰/5當晚並非試食活動,自費用餐🍴研香📍 尖沙咀厚福街7號地舖#blingbling推介 #blingbling美食 #blingbling甜品 #blingbling尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀甜品
Blingbling美食推介✨

餐廳環境:🩵🩵🩵🩵/5
服務質素:🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰/5

當晚並非試食活動,自費用餐🍴

研香
📍 尖沙咀厚福街7號地舖

2024-12-26 1311 views
研香 @grindie.hk 📍:尖沙咀厚福街7號地舖🚗:尖沙咀地鐵B2出口 步行2分鐘📞:+852 2386-8806💲:~HKD50/head for dessertFood quality✔️:開心果露、龍眼冰總結:😋新派嘅中式糖水 價錢定價進取 但都有相當嘅質素 推薦各位飯後一試👍🏼😋招牌嘅開心果露非常出色 濃稠適當 嚴選意大利開心果特製石磨低温研磨 一入口係好濃嘅開心果味 非常高質 必試😎😋龍眼冰又係高分之作 一碗有成20粒龍眼製作而成 唔怪得咁濃龍眼味 沙冰入面又有龍眼果肉配埋爆珠同椰果 真係超解暑😉🤔店內位置唔多 枱同枱之間嘅距離亦都好近 同埋糖水舖嘅通病係啲枱櫈係特別細張 呢度都一樣係坐得唔太舒服😣🤔定價我覺得比普通中式糖水店進取 不過佢行新派創新路線 環境都有啲裝修加埋食物出眾 所以都係大把人爭住食🫨
研香 @grindie.hk
📍:尖沙咀厚福街7號地舖
🚗:尖沙咀地鐵B2出口 步行2分鐘
📞:+852 2386-8806
💲:~HKD50/head for dessert

Food quality
✔️:開心果露、龍眼冰

總結:

2024-12-15 1415 views
食完辣嘢,好想搵啲甜嘢解辣。朋友就帶我去厚福街,佢話之前見有間甜品店之前有好多人排隊,睇下時間尚早會唔會有位。點知去到又真係唔使排喎,見到有佢鍾意嘅開心菓甜品,同埋我鍾意嘅桃膠,就決定入去試下。朋友叫左開心菓豆腐花(半甜),佢話開心菓味都夠味,不過以呢個價略嫌份量少左啲。我就食左桃膠鮮奶燉椰皇(半甜),好滋潤!不過桃膠份量略少,鮮奶有椰青香味,唔錯。因為我同朋友都戒甜,有得揀半甜真係減左好多罪惡感。🤣🤣

因為我同朋友都戒甜,有得揀半甜真係減左好多罪惡感。🤣🤣
2024-12-11
Type of Meal
Last Night Supper
2024-12-13 1101 views
我們於12/12(四)下午一點半🕜左右到達餐廳,人流不多。女店員已經「噠」一聲比QR code我們,並表明一人一碗。其實本身就冇問題,但說話語氣可以好啲😳今時今日嘅服務態度🙂‍↔️唉我們叫了2碗中式糖水及1個蛋糕切件。❶椰汁紫米豆腐花($36):椰汁味香,紫米有一球仔,豆腐花滑❷合桃腰果($38):已經分唔到邊忽係合桃,邊忽係腰果🤪不過好濃nuts味,熱騰騰吃,真的不錯❸芝麻巴斯克蛋糕 ($48):芝麻味沒有想像中濃,不過巴斯克蛋糕做到前面軟心,後面硬少少的效果。不過不失啦PS 我們坐在椅子拍照,未影完相,打算最後「拍好」🪑,女店員已經即刻過嚟9秒9「拍好」🫠另外,期間有大陸客人來,女店員一樣咁「招呼」人哋,結果大陸客人後來走了🫢如果想留客/更多客人,服務態度真係要改改
今時今日嘅服務態度🙂‍↔️唉
我們叫了2碗中式糖水及1個蛋糕切件。
如果想留客/更多客人,服務態度真係要改改

椰汁紫米豆腐花
合桃腰果
芝麻巴斯克蛋糕
2024-12-12
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$61 (Lunch)
椰汁紫米豆腐花
合桃腰果
芝麻巴斯克蛋糕
2024-11-28 1174 views
香港街頭小巷里隱藏的好吃甜品店你吃過了嗎手切整大塊無絲的鮮甜芒果,與香滑奶油融合在薄韌的班戟皮中爆cream芒果班戟爆而不甜膩喜歡芒果的你,試咗未椰皇桃膠燉蛋白精選大顆桃膠,手作現煮,搭配上嫩滑的蛋白,每一口都是滿滿椰香!天氣漸漸轉涼,是時候吃點暖和又滋補的糖水啦~原味芝士巴斯克,入口即溶的感覺。配上龍眼冰特飲,香噴噴的龍眼味,好清新,其他甜品店喝不到這個味,喝完一口,滿滿的龍眼香
香港街頭小巷里隱藏的好吃甜品
你吃過了嗎

手切整大塊無絲的鮮甜芒果,與香滑奶油融合在薄韌的班戟皮中
爆cream芒果班戟
爆而不甜膩
喜歡芒果的你,試咗未

椰皇桃膠燉蛋白